Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 19:31   #2671
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

podjezie, dlatego pytam jaki polećcie, bo jednak taki stanik kosztuje wiec no nie chce kasy wyrzucać w błoto. Chce do karmienia.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:32   #2672
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Uaoo - z drugiej strony my nie wiemy jakiej marki mają w twoim sklepie więc co z tego jak my Ci napiszemy które fajne, a okaże się, że żadnych z nich nie ma u ciebie.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:34   #2673
uaoo
Zakorzenienie

ale może akurat są? jest tam naprawdę spory wybór, ale wolę wiedzieć jakie polecacie niż brać pierwszy lepszy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 19:34   #2674
Eleo765
Zadomowienie

Nebula, ja flanelki mam z pepco, po praniu dalej mięciutkie i się nie wyciągnęły, mogę polecić i fajne wzory można trafić
Stary 2016-01-02, 19:35   #2675
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kinga jak bardzo Ci biust urósł? (ile rozmiarów) Obwód zmalał do tego sprzed ciąży?[COLOR="Silver"]
Miseczka o 2 rozmiary, obwód został ten co mam od ok 7 miesiąca ciąży.

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
z ciekawostek, które mogą się Wam przydać to powiem, że
a)stosowanie olejku kokosowego jako nawilżacza jest dobre, ale latem - wychładza,
b)stosowanie olejku musztardowego jako nawilżacza jest dobre, ale zimą - rozgrzewa
c)migdałowy, arbuzowy, nagietkowy jest ogólnie dobry do stosowania jako substancja myjąca (jak się samemu robi np wywar z rumianku).
Zgadzam się w 100 % już wam mówiłam, że nie używamy na razie chusteczek tylko woda i z olejkiem ze słodkich migdałów idealnie i z łatwością zmywa wszystko. Lepiej niż te chusteczki w szpitalu.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:37   #2676
Eleo765
Zadomowienie

Ja to mam taki mały biust że nawet nie znam marek bielizny bo zwykle kupuje tanie staniki, byle takie zeby mi nie splaszczaly biustu i lekko go wypychaly. Nigdy nie byłam w profesjonalnym sklepie z bielizna
Stary 2016-01-02, 19:37   #2677
uaoo
Zakorzenienie

do wody dodajesz pare kropelek olejku i tak myjesz, tak?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 19:42   #2678
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Mi dzisiaj gin w szpitalu powiedział, że nie ma co się nakręcać, żeby szybko, żeby już. Najlepsze porody są z zaskoczenia i te samoistne - nie wywoływane. I dla mamy i dla dzidzi. Więc teraz tylko proszę o to by do następnej tylko soboty cokolwiek się ruszyło.. W szpitalu powiedzieli, że przyjmują do wywołania 41+6, dłużej nie chcą ryzykować.
Lune, gratuluje! Mam nadzieję, że w wolnej chwili odezwiesz się i dasz znać jak przebieg poród. Trzymamy kciuki za Was i wracaj szybko do formy

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:43   #2679
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja mam flanelowe od rp_77, ale nie pralam jeszcze.. W dotyku bardzo fajne
Są fajne :0 juz 2 razy prane

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:45   #2680
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Ja to mam taki mały biust że nawet nie znam marek bielizny bo zwykle kupuje tanie staniki, byle takie zeby mi nie splaszczaly biustu i lekko go wypychaly. Nigdy nie byłam w profesjonalnym sklepie z bielizna
Ja też choć wiem że powinnam bo cycek średni, ale jeden już smutnie w dół patrzy Ale mi głupio i wstydek jestem to tak samo jak z goleniem, makijażem i paznokciami eh.. Dlatego mam mega problem teraz przed ślubem żeby wybrać makijażystke itd..

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Kasia - no to super, dzięki ale wkurzają mnie tetry bo mam od niego zwykle i podwójnie tkane i z gemini też mam i praktycznie we wszystkich powylazily nitki
Stary 2016-01-02, 19:45   #2681
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
z tego co mi dziś powiedziano to na szklankę wody/wywaru rumiankowego dodać łyżeczkę olejku, i ok łyżeczkę obierek(startych na tarce) mydła typu marsylskiego, alepo, itd. i już. i tym myć. można to nawet trzymać jako roztwór, nie musisz wylewać, gdy nie zużyjesz.
Stary 2016-01-02, 19:46   #2682
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ma o taki http://images.google.de/imgres?imgur..._JBQUQrQMIKjAE on jest z pompką i daje jedna lub półtorej pompki do wody ok 350-400 ml. Położna też mówiła, że zwykłą oliwę z oliwek można. Ale ten olejek jest rewelacyjny i prosiłam rodziców żeby mi go kupili jeszcze teraz.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:47   #2683
koktajlowa7
Rozeznanie

Ja ostatnio obleciałam trzy sklepy z bielizną ale nie mieli dla mam karmiących ani mojego rozmiaru Raz mi się udało kupić ale to mam z fiszbinami i nie dam rady w tym spać.

Dotka, a z jakiej firmy masz te bez fiszbin?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:48   #2684
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Ja też choć wiem że powinnam bo cycek średni, ale jeden już smutnie w dół patrzy Ale mi głupio i wstydek jestem to tak samo jak z goleniem, makijażem i paznokciami eh.. Dlatego mam mega problem teraz przed ślubem żeby wybrać makijażystke itd..

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Kasia - no to super, dzięki ale wkurzają mnie tetry bo mam od niego zwykle i podwójnie tkane i z gemini też mam i praktycznie we wszystkich powylazily nitki
a masz może jakąś znajomą wizażystkę? Jak jesteś z Wawy mogę CI polecić moją znajomą. jest co prawda tłumaczem, ale kurs ma zrobiony i robiła mój mejkap do ślubu. Byłam bardzo zadowolona, utrzymał się do 7mej rano tańcowania na całego z fryzjerką też.

a co do tetrowych - ja kupiłam od hubi_world takie grubsze i po praniu i prasowaniu wyglądają równie dobrze.
Stary 2016-01-02, 19:48   #2685
kasia01987
Wtajemniczenie

Nie polecam wizyt rodzin z dziećmi krótko po porodzie...jest 3 dzieci i mam ochotę wystawić ich na mróz!!!!!!

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:49   #2686
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a masz może jakąś znajomą wizażystkę? Jak jesteś z Wawy mogę CI polecić moją znajomą. jest co prawda tłumaczem, ale kurs ma zrobiony i robiła mój mejkap do ślubu. Byłam bardzo zadowolona, utrzymał się do 7mej rano tańcowania na całego z fryzjerką też.

a co do tetrowych - ja kupiłam od hubi_world takie grubsze i po praniu i prasowaniu wyglądają równie dobrze.
No właśnie nikogo nie znam a ja z Podkarpacia więc Warszawa to za daleko
Nigdy też nie interesowałam się makijszystkami itp więc nawet nie wiem gdzie szukać
Stary 2016-01-02, 19:52   #2687
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nikogo nie znam a ja z Podkarpacia więc Warszawa to za daleko
Nigdy też nie interesowałam się makijszystkami itp więc nawet nie wiem gdzie szukać
Najlepiej z polecenia brać. Bo zdjęcia mogą nieźle wyglądać, a efekt na żywo może pozostawić wiele do życzenia.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:54   #2688
uaoo
Zakorzenienie

Kinga, mam dokladnie taki sam olejek.

Dzieki za wodne przepisy, na pewno skorzystam

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 19:56   #2689
niepozorna
Zakorzenienie

Nebula ja flanelki brałam od HubiWorld. Prałam, prasowałam i dalej są okej

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:58   #2690
czarnulax
Zakorzenienie

malwi to może w poniedziałek będziesz już tulić Wojtusia
magdusia u mnie jest -13.
magda albo popytaj koleżanek albo poszukajw necie po prostu. I koniecznie weź się za to wcześniej i poumawiaj się na próbne. Nie wiem jak u Ciebie z terminami, ale u mnie nawet makijażystki te lepsze to miały terminy dość mocno napięte.
Stary 2016-01-02, 20:01   #2691
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
zuken ale akurat w moim sklepie nie ma, a innego sklepu tz z bielizną nie zna

Dotka, biust brzydko wygląda i się wkładki odbijają. Po za tym czuje się niekomfortowo.
Mi sie wkladki nie odbijaja i biust mimo wielkosci i ciezkosci dobrze wyglada. Ale on nie do karmienia.
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio obleciałam trzy sklepy z bielizną ale nie mieli dla mam karmiących ani mojego rozmiaru Raz mi się udało kupić ale to mam z fiszbinami i nie dam rady w tym spać.

Dotka, a z jakiej firmy masz te bez fiszbin?
Kurde nie znam marki bo to na placu kupowalam w sklwpie z bielizna.
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Nie polecam wizyt rodzin z dziećmi krótko po porodzie...jest 3 dzieci i mam ochotę wystawić ich na mróz!!!!!!

Ja juz nie moge sluchac tego jeczenia ze siostrzenica tzta nie moze sie doczekac spotkania. Ostatnio trsciowa robila tztowi wyrzuty ze pojechalismy do chrzestnej tzta a jak Olka dzwonila to tz ja zbyl. No nie wiem o czym rozmawisc z 8latka przez telefon? Skoro ona pol rozmowy sie nie odzywa. Juz tz im tlumaczyl ze sie pod koniec stycznia zobaczymy bo na razie nie mamy zgody na spotkania z dziecmi ale to jak grochem o sciane - nie dociera.

Odnosnie prezentow to mlody od tescios dostal pod choinke slicznego pajaca na 62cm (raczej sie nie przyda bo to takie 68 a to nam w wakacje chyba wypadnie ), grzechotke 6mcy+.. i kocyk. Kocyk jest okropny, 100% poliester i wyprodukowany w Chinach. Nie mam zamiaru go uzyac a tu tesciowa wczoraj do mnie jak mi sie kocyk podoba bo jej sie w sklepie taaaak spodobaal ze musiala kupic

I wczoraj dala nam pajaca na 74 bo tez gdzies tam kupila a mowilam kiedys ze malych ciuszkow mamy duzo.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:05   #2692
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Ewusia przyłączam się do pytania Eleo
I jeszcze napisz jaka to sesja? W sensie mały jest przebierany w jakieś 'specjalne' ubranka / golutki czy po prostu ładne ujęcia takiego szkraba.
Też bym chciała taka sesje zrobić, ale mój Tz przeciwny.
Pozuje golutki, albo zawinięty w takie różne fikuśne chusty itp
zdjęcia robiła mi ta dziewczyna, wiec będą w podobnym stylu do tych które ma w portfolio: https://szoldrowskaphoto.wordpress.c...a-noworodkowa/

Za sesję zapłaciliśmy 400 zł i w tym mamy 10 zdjęć wywołanych w 2 formatach i nagranych na płytkę i do tego jej dojazd do nas z Krakowa (bez dojazdu byłoby taniej)
Sesję taką najlepiej zrobić tak do 10 dnia życia maluszka (my kończymy dziś tydzień), później już jest coraz ciężej, bo dzieci nie śpią już tak twardo i ciężko jest ja układać do zdjęć. My oczywiście robimy Małemu pełno zdjęć, ale żeby takiego typu zdjęcia zrobić to trzeba mieć mega umiejętności i podejście do dzieci. W życiu nie dałabym do zrobienia takiej sesji komuś żeby się uczył na moim kilkudniowym dziecku...
Koleżanka która robiła nam sesję miała mega cierpliwość, bo nasz Malutki niestety top modelem nie zostanie, bo w ogóle nie współpracował sesja trwała 5 godzin z czego zdjęć może z godzina a resztę czasu go karmiłam i próbowałam uśpić jednocześnie wycierając co jakiś czas różne obiekty z jego kupi i siuśków, bo jak był bez pieluszki to robił na wszystko cała pralka pieluszek tetrowych poszła do pranie po tej sesji
No więc nie udało się zrobić zbyt dużo stylizacji i pozycji bo chwile kiedy spał i dawał się układać były bardzo rzadkie. W sumie jak policzyłam to 8 stylizacji mamy, w tym 3 z nami (sama ja, sam TŻ i razem), a reszta on sam lezący w różnych pozycjach i z różnymi akcesoriami. Ja już po kilku zdjęciach z Małym miałam całą bluzkę w kupie, dobrze że jest Photoshop

Po sesji wszyscy byliśmy padnięci, więc nie wyobrażam sobie jakby się to miało odbywać nie u nas w domu tylko w studiu fotograficznym, chyba byśmy później do domu nie dojechali ze zmęczenia.
No a Mały po tych dzisiejszych emocjach teraz ładnie śpi, z przerwami na karmienie i zmianę pieluszki, szkoda ze rano tak fajnie nie spał
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

W ogóle dziewczyny używałyście w szpitalu do przewijania tych podkładów dla dziecka? To się przydaje w szpitalu w ogóle? Spakowałam do torby profilaktycznie ze 3 takie, ale się zastanawiam jak to wygląda w szpitalu?
nie używałam w szpitalu był przewijak na sali więc z niego korzystałam, a Małego kładłam na pieluszce szpitalnej

ale w domu używam podkładów bo teraz już jest o wiele bardziej ekspresyjny w oddawaniu swoich potrzeb i jakbym używała pieluszek tetrowych czy prześcieradła to bym to prała co chwila

A co do podkładów dla mnie to ja paczkę tych Bella Mama zużyłam całą w ciągu pierwszego dnia, bo lało się ze mnie jak z kranu. Druga paczka wystarczyła mi do wyjścia ze szpitala.
Podkłady na łóżko zużyłam w szpitalu 3, w tym jeden podczas porodu
U mnie w szpitalu trzeba było mieć swoje, ale nie w każdym szpitalu tak jest
No i używam tez dalej podkładów na łóżko, bo Mały często śpi z nami i wolę mieć ochronę na prześcieradło i materac
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wzięłam elektryczny Canpolu - ponoć jest tak samo dobry jak Medela Mini Electric a jest cichszy i sporo tańszy, mam nadzieję ze bedzie się dobrze sprawdzać no i ma też możliwość używania na bateriach tylko http://www.aptekagemini.pl/canpol-la...ny-12-201.html
tez go mam i sprawuje się dobrze tzn 2 razy dopiero użyłam, ale podobało mi się
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

awlasnie te ktore juz rodzily jak to wyglada z powrotem do domu jesli chodzi o majtki moze glupie pytanie ale na powrot ubiera sie te siateczkowe czy zwykłe?
ja wychodziłam w siateczkowych i teraz nadal w nich chodzę i tak nigdzie nie wychodzę a tak to przynajmniej mi się wietrzy tam co trzeba
mam 2 pary i piore je na okrągło, jedne zużywam na dzień a drugie na noc
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Kolin urodzil sie 15:35 3200 55 cm podobny do meza. Właśnie spi i sapie
wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Po USG lozysko bez zmian, czyli duzo czasu nie mam, sa zwapnienia i oprocz tego jeszcze zmniejszyla sie ilosc wod plodowych. W pn ide do szpitala.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Poki co czekam na badanie ale juz zaluje ze tu przyjechalam i ciesze sie ze nie bede tu rodzic... jak mnie beda chcieli polozyc na oddzial to sie nie zgodze, personel porazka, wszystko robia z laska, zdziwieni ze od tygodnia mnie boli a do swojego lekarza nie moglam isc i dopiero teraz przyjechalam. Brak slod

Był jeszcze temat staników. Ja nadal mam tylko jeden kijowy z Allegro za 10 zł i jeden który dostałam od koleżanki, który jest na mnie za duży ale nigdzie nie wychodzę więc mi nie zależy, a ten z Allegro jest nawet wygodny jak na swoją cenę. Z kupieniem czegoś lepszego nadal czekam aż mi się biust unormuje bo każdego dnia wygląda inaczej
moja mama mi kupiła w prezencie fajny z Esotiqa, ale niestety okazał się być za mały (rozmiar 70 E), więc będzie wymieniać na większy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:07   #2693
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czarna - właśnie jak na złość nie mam koleżanek które miały już doświadczenia z makijażem itd.. a jak już to malowala je zawsze koleżanka/kuzynka itp.. A ja chcę zwykły smoky eyes więc w sumie nic wielkiego..
Myślałam napisać na fejsie na stronie miasta ale w sumie dobre wizażystki się raczej nie reklamują w taki sposób..
Moze jeszcze tu gdzie mieszkam to by się znalazła jakąś fajna, ale tu gdzie ślub to totalna wiocha i nie wiem czy mi makijażystka dojedzie te 40 km bez problemu.
Stary 2016-01-02, 20:25   #2694
uaoo
Zakorzenienie

Magda, mysle ze za dodatkową opłatą dojedzie te 40 km..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 20:26   #2695
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Magda, mysle ze za dodatkową opłatą dojedzie te 40 km..

Zgadzam się

Prostujemy zą
bki
Stary 2016-01-02, 20:27   #2696
Dotka90
Zakorzenienie

40km to niedaleko
A bedzie tylko Ciebie malowac? Bo czesto wymogiem jest kilka kobiet do malowania np mams, swiadkowa itp

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:29   #2697
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka - no ewentualnie moja mama jeszcze, ale nie wiem.. I zastanawiam się właśnie czy dla dwóch osób jej będzie się opłacało przyjechać
Stary 2016-01-02, 20:30   #2698
Eleo765
Zadomowienie

40 km powinna dojechać spokojnie. A może jeszcze ktoś z gości chciałby skorzystać, mamy, swiadkowa, to wtedy dojedzie na bank. Masz trochę czasu, popytaj wśród znajomych często wizażystki robią też od razu wlosy.
Stary 2016-01-02, 20:31   #2699
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo jak tam sytuacja u Ciebie? Czujesz coś czy cisza?

Prostujemy zą
bki
Stary 2016-01-02, 20:35   #2700
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie wiem dziewczyny czy ktoś oprócz mnie by korzystał. Moja mama właśnie zapytana stwierdziła że nie potrzebuje makijażu
Muszę załatwić teraz to w styczniu bo później czasu nie będzie.. Najlepiej jakby ktoś to zrobił za mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości