![]() |
#2431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię ten wątek. Mam nadzieję, że katar odpuszcza na dobre i znowu będę testować zachomikowane próbki.
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Dziś poznałam Zen Shiseido- przez pierwszych 5 minut bardzo mi się podobał, aż zaczęła wychodzić z niego jakaś okropna, kwaskowata nutka, która mi się strasznie wwiercała w nos. Nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tą nową wersję? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Taka ciekawa byłam, tak przebierałam nóżkami z niecierpliwości nad tą nową wersją....
![]() ![]() Pozostaję przy białym ZEN ![]() P.S. A propos dziewczyny! Czy starą wersję mają rzeczywiście wycofać na rzecz tej nowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja wychodzę z założenia, że to do licha brytyjska firma i mówię "ejdżent". Po co sobie życie komplikować i język uszkadzać
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
Już kiedyś testowałam te zapachy, jednak dopiero teraz zabieram się do oceny
![]() NU YSL - na początku śmierdziel potężny: na mojej skórze czuć porządną dawkę pieprzu i oraz jakieś duszące aromaty (słodyczy nie było w tym w ogóle). Myślałam, ze zaraz będę biec do galeryjnej ubikacji, jednak przetrwałam, ciekawa rozwoju zapachu. Po pół godziny woń rozwinęła się - o dziwo!- całkiem ładnie. Mocne akordy opadły i wyłoniła się lekko pieprzna i delikatnie skórzana nuta, która urzeka. Jest w niej świeżość, ciepło i moc a tego szukam w perfumach. Nie wiem tylko, jak w przyszłości przebrnę przez ten miażdżący początek ![]() Kenzo Jungle Elephant- początek przepyszny, zresztą każdy wie o co chodzi ![]() ![]() T.M. Alien - chłodny, odrobinę metaliczny zapach, powiedziałabym nawet świdrujący. Nuta bazowa rozmywa się na skórze, jest cieplejsza i bardziej łagodna niż początek. Zapach ciekawy, butelka interesująca, jednak czułabym się w nim obco, nawet dla samej siebie... T.M. Angel - przypomina mi jakiś zapach z dzieciństwa, którego jednak nie mogę skojarzyć :/ przebija przez niego zapach ciasta, oszczędnie użytych przypraw... Wyczułam również tą niepokojącą nutę, określaną przez niektórych mianem "trupiej" ![]() Kilka zapachów miałam jeszcze na blotterkach, jadnak ich nie opiszę, często bowiem zapachy na mojej skórze nabierają innego wymiaru bądź znacząco różnią się od tych z karteczek.
#2439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno nowa (żółta kwadratowa) ![]() Stara jest biała i smukle-opływowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
O raju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Prawda?
![]() ![]() Trafiłaś niestety w sedno: ...BYŁ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszłam do Quality i zgodnie z zamierzeniami, przetestowałam słynne już Messe de Minuit oraz Teint de Neige L.Villoressi. Ten pierwszy, bo często się o nim wspomina, drugi, bo zaciekawił mnie opis na stronie perfumerii Quality i uznałam, że to mógłby być mój zapach.
Teint de Neige - zapach piękny, pudrowo-kwiatowy. W pierwszej chwili skojarzył mi się z Kenzo Flower, ale po chwili na moim nadgarstku pojawiła się nuta... gdyby opisać ja skojarzeniami smakowymi, to był to zapach puszystego pączka w dużą warstwą lukru, cukru-pudru oraz skórki pomarańczowej. Obwąchiwałam się w autobusie jak wariatka. Messe de Minuit - ponieważ sporo czytałam o zapachach mrocznych, kościelnych, pogrzebowych, zdecydowałam się zaryzykować, mimo, że tego typu zapachy (np. NU lub Smok) bynajmniej nie było mroczne na mojej skórze. W pierwszej chwili wyczułam kamforę. Po jakichś 20-30 minutach na mojej skórze pojawił się zapach kadzidła. Czystego kadzidła. Kadzidło, kadzidło, kadzidło. Miałam wrażenie, że ktoś mi kadzielnicę do dziurki nosa wepchnął. Zaczynam żałować, że te wszystkie opisywane przez Was ponure, mroczne i pogrzebowe zapachy na mnie są takie... płaskie i nieciekawe. Gdzież ta atmosfera pogrzebu, grobowca w wilgotnej ziemi, modlącego się zakonnika i orszaku pogrzebowego? No gdzie??? Ożesz, jak ja bym choć raz chciała poczuć coś takiego i choć raz zapachnieć świeżym, soczystym trupkiem... aż by mnie z nóżek ścięło... ![]()
#2447 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2448 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam Tymeno. Liczyłam na coś mistycznego, niestety
![]() Poza tym czułam dziś coś dziwnego na dziewczynie jadącej ze mną autobusem. Myślę: "niby jabłuszko Niny, ale chyba nie... Może to któraś wersja jabłuszka Lempickiej się tak dziwnie na niej rozwija? Coś podobnego, ale jednak nie wiem." Jakie było moje zdziwienie kiedy dojechałam do Sephory i na pierwszy ogień poszedł nowy zapach Diesel "Fuel for life" - to był dokładnie ten zapach. Mnóstwo czarnej porzeczki z cukrem. Taki cierpki słodziak. Raczej płaski. Trwałość u mnie na nadgarstku 4h. Diesel "Fuel for life" for men - w wersji damskiej były owoce w cukrze, tu mamy owoce (jeżyny/maliny) w górze lodowej. Nie pociągający. Givenchy "Amarige Mariage" EDP - ostatnio intensywnie szukam sexownego cynamonu. Nie mogłam nie sprawdzić tej odsłony. Rzeczywiście cynamon jest, ale w ciastku śmietankowym z cząstką pomarańczy na wierzchu. Nie dla mnie, choć przyznaję, że zapach ten ma wesołą, optymistyczną aurę. Cóż, cynamonowe poszukiwania trwają.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Wiedźma
|
Daim Blond
Zapach jak wyciągnięta dłoń. Jak ramię bliskiego mężczyzny, na którym można się wesprzeć bez obaw i z przekonaniem, że wspólna droga poprowadzi w kierunku, w którym chcemy sie udać. Zapach, którego naturalność i nieinwazyjność posunięta jest do granic możliwości. Ledwo wyczuwalny, a jednak trwały, delikatny i otulający, a jednak nie puszysty, ciepły, ale nie ogrzewający... Niezwykły. Nie wiem, jak to ująć, ale nie czuję w nim skóry, tylko zamsz właśnie. Jego zapach kojarzy mi się delikatną zamszową rękawiczką okrywającą dłoń amazonki o czerwonych ustach. Ze wskazaniem na dłoń, nie na opakowanie. Są w nim nuty drzewne (na mój nos drzewo sandałowe), jakieś gorzkawe cienie mięsistych owoców, zapach kwiatów w wazonach mijanych w drodze na romantyczną schadzkę i taki szczególny rodzaj podświadomej słodyczy, jaką czujemy przy dotyku ust człowieka, którego bardzo pragniemy. Chciałabym, by zapach ten był intensywniejszy. Potrzeba wciskania nosa w nadgarstek budzi we mnie prawie złość. Chcę więcej, mocniej... Obawiam się jednak, że urok tego zapachu tkwi właśnie w tej ulotności, niemożności uchwycenia go. Zintensyfikowany stałby się dosadny i prostacki, a tak... jest szalenie zmysłowy i niewinny jednocześnie. Nie wiem, na jakie okazje będę go używała... ![]()
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sabbath, niezwykła interpretacja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Hehe, ja tam nie wiem czy będzie podobny. Tak mi sie skojarzyło - jak malinki to Hot Couture
![]() W przelocie niuchnęłam Kelly Caleche Hermes i jestem pozytywnie zaskoczona ![]() ![]() Fuel for Life Diesel - kolejny przesłodzony owocowo-kwiatowy zapach, bleee. I jeszcze ta pończocha naciagnięta na flakon, strasznie to wygląda. Nawet nie jest jakoś przymocowana - po prostu sie suwa jak po manekinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kelly Caleche Hermesa nie poczułam, psiknęłam nawet na nadgarstek, ale zupełnie jakbym się polała wodą, może to po wcześniejszym niuchnięciu nowego Zen (eeetam) i nowego Diesla, którego pod nos podsunęła mi pani reklamująca ten zapach, Tymeno, zdadzam się z Twoją oceną, bleee ubranka też jakieś niedorobione, męskie, po obejrzeniu reklamy, wydawało się być ze skóry, a jest z jakiegoś filcu, damskie jest jak rozciągnięta i spruta koronkowa rękawiczka po Twoim opisie wrócę do Hermesa, żeby go spokojnie przetestować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Wiedźma
|
Szara Różo - dziękuję za uznanie (a może wyrozumiałość
![]() Taka Taka - nie wiem gdzie Cię w tym celu dorwać, ale muszę Ci napisać, że po raz kolejny masz arcypiękny awatar. ![]()
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała przyjemność po mojej stronie ![]() ![]() ![]() Co do śląskiego zlotu, to mam wielką ochotę się zjawić... okaże się, czy będę miała możliwość realizacji zamierzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Szara Różo, czy gdzieś u siebie masz możliwość przetestowania Teint du Neige"? Jeśli nie to daj znać, poproszę o małą próbeczkę w Quality i Ci wyślę.
![]() A tak w ogóle to szukałam w słowniku on-line znaczenia tej nazwy i dowiedziałam się, że "neige" oznacza też... kokainę. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.