Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 14:45   #2461
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie pamiętam która z Was pytała o KOSTKĘ ALPEJSKĄ??http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...a/przepis.html

Pychota!!! Ciasto zjedzone w ciągu jednego dnia!!
wyglada pysznie nawet nie mysle, jak musi smakowac musze wyprobowac!

moja mala dzis sobie urzadzila trampoline z pecherza, co chwile latam do wc, w nocy tez juz wstaje dwa razy a nie raz, pewnie niedlugo nadejdzie czas przeniesc sie do wc na stale

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

polly u mnie podobnie wiecej moje dziecie sie teraz wypina i przesuwa w brzuchu niz kopie
Stary 2016-01-03, 14:48   #2462
misia880
Zakorzenienie

Nieznajoma nie zazdroszcze sytuacji z lozeczkiem. Ale jakbym po prostu powiedziala ze dostali nowe lozeczko, teqpaz wyglada zle i oczekujecie nowego. Na pewno bym tego nie zostawila oj nie.

Ja kupowalam komplet poscieli tzn. Kolderke i podusie plaska w smyku. Chybjda 60 zl zaplacilam. Wypelnienie jakies antyalergiczne tyle pamietam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:56   #2463
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nieznajoma nie zazdroszcze sytuacji z lozeczkiem. Ale jakbym po prostu powiedziala ze dostali nowe lozeczko, teqpaz wyglada zle i oczekujecie nowego. Na pewno bym tego nie zostawila oj nie.

Ja kupowalam komplet poscieli tzn. Kolderke i podusie plaska w smyku. Chybjda 60 zl zaplacilam. Wypelnienie jakies antyalergiczne tyle pamietam
Jak dla mnie to jest chore, że oni sami nie wpadli na to, że trzeba odkupić! I też bym się upomniała! Bo to nie jest wydatek rzędu 50zł tylko troszkę więcej a przy dziecku na wszystko potrzeba niemało! Szok..
Stary 2016-01-03, 15:01   #2464
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
za bardzo nie chcę (nie mogę?) się w całą akcję wtrącać, bo raz: nie byłam przy tym jak jej kupował i dawał to łóżeczko, więc nie mam prawa wychodzić do niej z pretensjami. A dwa- zaraz mi z nerwów brzuch twardnieje (plus moje hormony - raz ze złości płaczę, raz mam ochotę kogoś zamordować - ze skrajności w skrajność)

Polly, fajne zdj. Moja wstydnisia ani do filmu ani do zdjęcia nie chce się ustawić. Aaa i zapomniałam - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Uczczę Waszą rocznicę tabliczką czekolady

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:10   #2465
_polly_
Zakorzenienie

Nieznajoma, współczuję sytuacji. Sama nie wiedziałabym jak się zachować. Niech tż teraz wyjaśnia sprawę. Sama nie lubię pożyczać. Wiem, że ludzie nie szanują czyichś rzeczy. Wolę też kupić np. Książkę niż pożyczyć od kogos.

Dziękuję.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:16   #2466
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

dziewczyny a jaki aspirator do nosa kopiłyście?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:25   #2467
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Pytal co ma kupic wiec dalam mu liste co z ciezkich rzeczy jest potrzebne do domu. I powiedzialam ze z mojej strony to tyle a reszta to juz w jego zakresie bo noe wiem czym bedzie czestowal gosci. Haha mina bezbledna.

Pytalam nawet czy mnie zaprosi to powiedzial ze nie i ze mam siedziec w sypialni jak jestem taka wredna haha.
hehe jesteś mistrzem

M_moni
super kosz na pieluchy, dodałam do swoich ulubionych
Z tym, że ja wezmę bo uważam, że taki kosz jest podręczny i wygodny bo kupy dziecka się jeszcze nie spotkałam żeby śmierdziały u kogoś w domu

Nieznajoma fajna wyprawka kosmetyczna

Pieluchy na początek planuję "Pampersy" bo chyba lepiej wchłaniają, mają więcej tych wchłaniaczy, żeli czy czego tam. Potem się zobaczy. Na początku kupa jest płynna więc ten tego musi się wchłonąć nawet jak to będą 2 gluty, po takiej taniej mogą się rozmazać w górę albo bokami Potem jak będzie gruba, twarda kupa to przejdę na tańsze jak nie będzie miała jakiejś wrażliwej pupy.

Do nosa kupię "katarek" coś do odkurzacza, awaryjnie otwieraną gruszkę z cewnikiem do nosa, chyba nie przeżyłabym wciągania buzią glutów

Powiem Wam, że ostatnio dopadają mnie mdłości. Nie wiem czy to już dzidek jest wysoko czy zżera mnie stres Przydałoby mi się chyba jakieś badania porobić bo dawno nie miałam a Hemoglobina co miesiąc mi idzie w dół, ostatnio już było 12,5 z 14,7.

Moonunit fajny ten konik morski, szukam właśnie jakiegoś usypiacza, jeszcze nic nie zakupiłam miś szumiś fajny gadżet ale drogi, kurka trochę tańsza, a ten konik ma już w ogóle super cenę, można brać za 50zł

Ja na początek nie daję karuzeli bo dziecko i tak słabo widzi na początku, coś takiego jak ten konik by było chyba.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt . Nasze pociechy będą tera rosły jak na drożdżach

Lewek super, że u Ciebie do przodu z przeprowadzką

Polly ale super się dzidzia wypina
Stary 2016-01-03, 15:26   #2468
_emma
Zakorzenienie

Mira masz extra wózek, ja niestety nie mogę sobie pozwolić na taki przedział cenowy 😉
Stary 2016-01-03, 15:28   #2469
Darkanddark
Zakorzenienie

Emmo, czyli wzielas kolor sl4?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:35   #2470
_emma
Zakorzenienie

Dorka ja kupię katarek podlaczany do odkurzacza 😉

Dark jeszcze nie zamowilismy. Nie wiem na co czekamy. Wczoraj było blisko ale jeszcze sie wstrzymamy. Mieszkamy u rodzicow i nie chce im zagracac domu 😉
Stary 2016-01-03, 15:38   #2471
monikmi
Zadomowienie

Ale naskrobałyście gaduły my byliśmy na obiedzie u teściów, zaraz jedziemy na herbatkę do siostry Tż to przynajmniej dzień zleci
Pokazałam teściowej wózek jaki chcemy dziś zamówić, bo skoro kasę dali to chciałam żeby miło im było że się radzimy

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
monikmi Moze to nerwy przed wizyta, a moze hormony. W naszym stanie wszytsko jest mozliwe Sprobuj pojsc na jakis spacer, albo ciepla, relaksujaca kapiel pomoze...Trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Monikmi-myślę, że masz chwilowe zawahanie nastroju. Przechodziłam takie coś w grudniu przed świętami. Niby wszystko było dobrze, nie było na co narzekać a łzy same leciały
Dzięki Dziewczyny! Czasami mam wrażenie że zachowuję się jak wariatka, ale wiem że to minie... denerwuje mnie to że tyję, że ciężko zrobić mi wiele rzeczy, że brzuch boli albo plecy kłują... ten stan ciążowy to była dla mnie abstracja, ale jak pomyślę że mam w brzuszku mojego małego synka to faktycznie jakoś lepiej na serduchu się robi

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Monikmi trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze!
Dziękuję!!

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Monikmi to wszystko hormony ja tak miałam ostatnio wszystko mnie denerwowało chodziłam rozdrażniona płakać mi się chciało...ajjjjj nie lubię siebie takiej
Ja też nigdy nie lubiłam być taka "rozlazła" miały być konkrety i już. A teraz... coś idzie nie tak to w ryk bo całe życie pod górkę, coś pójdzie za dobrze to też w ryk bo się wzruszam że mam tak dobrze w życiu, straszne to jest

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
nie biorę duphastonu, tylko luteinę... już mam jej dosyć, ale gin ostatnio wypisał paczkę, powiedział że to ostatnia i już przy następnej wizycie będziemy pewnie schodzić z dawką...

monikmi, masz już lepszy humor trochę? Na pewno będzie wszystko ok jutro na wizycie
Mnie też ta luteina irytuje, bo non stop coś wycieka a ja mam wrażenie że coś nie tak jest i latam do kibelka sprawdzac a przy pessarze to jeszcze łatwo o infekcję i nawet nie mam kiedy globulek zapobiegawczo założyć bo ciągle koleżanka luteinka

Trochę wracam do żywych, Tż mnie pociesza że już bliżej niż dalej. No i jedzie jutro ze mna na wizytę, więc doda mi otuchy -mam nadzieję

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:48   #2472
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Mira masz extra wózek, ja niestety nie mogę sobie pozwolić na taki przedział cenowy 😉
No my kupilismy go taniej..normalnie kosztuje w roznych sklepach od 700 do 850€. Ale kupilismy w sklepie ktory ma ceny prawie hurtowe i zaplacilismy 580€ a byloby stowe taniej gdybym nie uparla sie na inny stelaz, na niego niestety nie mieli znizki.

MALINKA 1000 x merci za namiar na sklep..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:56   #2473
Darkanddark
Zakorzenienie

Który bepanthen wybieracie, ten zwykły baby maść ochronna czy baby extra? Albo w ogóle z niego rezygnujecie?
Stary 2016-01-03, 15:57   #2474
marta1986222
Zakorzenienie

Ja zamowilam katarem i fride.

Też mnie ostatnio pieczę przy luteinie,zobaczymy co jutro powie ginka jak mnie zbada

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 16:13   #2475
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Który bepanthen wybieracie, ten zwykły baby maść ochronna czy baby extra? Albo w ogóle z niego rezygnujecie?
Baby extra. Kupilam wczoraj dwa opakowania w rosmanie za 42 zl

Stary 2016-01-03, 16:16   #2476
Darkanddark
Zakorzenienie

Misia, dwa opakowania 100g?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Wiadomo, czym Większe opakowanie tym taniej, ale co jak dziecku nie spasuje ta maść? :-(
Stary 2016-01-03, 16:19   #2477
_emma
Zakorzenienie

Mira super cena!! Może uda Ci się sprzedać za tyle samo.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Dark ja nie kupuję na razie maści, jak zajdzie potrzeba(mączka sobie nie poradzi) to coś kupię 😉
Stary 2016-01-03, 16:20   #2478
gosza82
Rozeznanie

Magda Emma dzięki za opnie Bonku nie chce od Was odgapiać
Mężowi strasznie ten wózek spodobał ja znowu za X-landerem byłam ewentualnie te adamex pajero też fajny wczoraj widziałam dużo ludzi miało w Ikei na zakupach ładnie się prezentował
Za duży wybór teraz z tymi wózkami!!!

Abi kolejna piękna maskotka z Twoich rąk!!! Jeszcze może jakiś biznes otworzysz ja jestem pierwsza w kolejce po misia

Eeyesblue mam podobnie coraz gorzej w nocy się już śpi. Do tego ten problem z oddychaniem mąż tylko się budził i pytał czy wszystko w porządku ze mną że tak sapie...

Nieznajomo ja biorę duphaston 3x1. Mam je wykończyć i zacząć brać luteine dopochwowo To Ty bierzesz to i to ??

32 razem z mężem stwierdziliśmy że będziemy zostawiać wózek w piwnicy którą tak wyszorował i nareszcie porobił tam mega porządki tak więc już teraz jest mi to obojętne i dlatego może taki problem jaki wózek kupić

Ja także będę chciała w stacjonarnym sklepie zakupić śpiwór rożek i ochraniacze na łóżeczko. Może jutro do Wrocławia pojedziemy bo znalazłam fajne sklepy podjedziemy zobaczymy

Milenujdka mi także tam się nic nie spodobało, prócz białej wanienki którą poleciła mi siostra

Fasolka dokładnie 3 wózki mi się podobają i teraz wybierz 1 tak to jest polska firma i 2 lata gwarancji kuszące nawet widziałąm że na można trafić używkę na gwarancji... Naprawdę idzie zwariować

Polly hahah super!!!! Uwielbiam jak mi się tak wypycha aż się łezka kręci że to już coraz bliżej

Fasolka i tak masz dobrą hemoglobinę ja jak wylądowałam w szpitalu miałam 10,4 tydzień temu wskoczyła na bezpieczne 11,5.
Ja także nie wyobrażam sobie odkurzacza ustnego do noska

Monikmi czyli już masz powód do radochy. Ja bardzo lubię jak mąż może ze mną na wizytę pojechać zawsze to inaczej i raźniej
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 16:20   #2479
kallina_2014
Wtajemniczenie

Abii ale z Ciebie zdolniacha !!!
Stary 2016-01-03, 16:22   #2480
nessea
Raczkowanie

_polly_ale super zdjecie! Moja corcia tez lubi sie tak wypinac.

fasolka1987 Na badaniu poziomu glukozy jeden wynik wyszedl mi za wysoki i stad teraz musze mierzyc cukier. Nic przyjemnego, ale idzie sie przyzwyczaic Tak jak na poczatku ciazy slodkosci mogly dla mnie nie istniec, tak z miesiac przed badaniem nie moglam im sie oprzec i moze stad te problemy...
Stary 2016-01-03, 16:26   #2481
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

Eeyesblue mam podobnie coraz gorzej w nocy się już śpi. Do tego ten problem z oddychaniem mąż tylko się budził i pytał czy wszystko w porządku ze mną że tak sapie...
U mnie identycznie. Mąż obudził mnie w nocy, i spytal czy wszystko ok, bo "sapię jak parowóz"
Stary 2016-01-03, 16:29   #2482
misia880
Zakorzenienie

Nie jedno 100 gram a drugie 30 gram

Stary 2016-01-03, 16:32   #2483
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
moja doktor od kregoslupa zabronila mi lekow przeciwbolowych na plecy itp ale masci zele moge stosowac przeciwbolowe jakie chce
mi w aptece powiedziały babki, że własnie mogę brac tylko paracetamol, a masci i zeli nie mają żadnych
Zostaje mi czekac do 11 i zapytac polozna. Jakos sie przemecze...

Cytat:
Ja musze jeszcze troche poczekac bo gondola fotelik i spacerowka dotra do mnie po 8 stycznia a podwozie dopiero po 16.. no ale to ja sie uparlam na inne.

i tak wceśniej niżja będziesz miała, bo ja w lutym dopiero jak dobrze pojdzie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Taki wstydniś? Moja ucieka jak przyłożę dłoń. Ale cieszę się, że z nowym rokiem dziecko mi się uspokoiło i zamiast kopniaków, to czuję tylko jak zmienia stronę brzucha.
moja tez z Nowym Rokiem sie uspokoiła, aż dziwnie tak.
Cytat:
No my kupilismy go taniej..normalnie kosztuje w roznych sklepach od 700 do 850€. Ale kupilismy w sklepie ktory ma ceny prawie hurtowe i zaplacilismy 580€ a byloby stowe taniej gdybym nie uparla sie na inny stelaz, na niego niestety nie mieli znizki.

MALINKA 1000 x merci za namiar na sklep..

super cena

Nie ma za co Cieszę się, że się przydało

Kompletuję do końca apteke i allegro i dzis zamawiam wszystko
Stary 2016-01-03, 16:32   #2484
Darkanddark
Zakorzenienie

Misia, sorki ze tak męczę, ale te 100ml to nie jest przypadkiem zwykła 'masc ochronna'?
Pytam, bo jutro idę do Rossmanna a dzisiaj bawię się na Gemini i chce porównać ceny
Stary 2016-01-03, 16:34   #2485
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja też się coraz szybciej męczę, ale w domu, jak chcę sobie odsapnąć to tak robię. Gorzej, jak gdzieś idziemy to muszę się pilnować, a poza tym to nie chcę, żeby mnie brali za jakąś kalekę

Siedzę na allegro w poszukiwaniu tych kołderek, pościeli, ochraniaczy jest taki wybór, że głowa boli i chyba zaraz wyłączę komputer, bo już mnie oczy bolą od tych wzorów.

Zastanawiam się czy mam się wybierać na 1,5godzinną jazdę samochodem do rodziców na kilka dni. Mąż w tym czasie pomalowałby kuchnię, ale nie wiem czy mi się chce jechać tak długo i koncentrować na jeździe. Z drugiej strony chciałabym jeszcze wykorzystać ten wolny czas na nicnierobienie, a wiem, że u rodziców jest to możliwe
Pojechałabym sobie we wtorek, a wróciła w niedzielę. Mam dylemat
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 16:36   #2486
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misia, sorki ze tak męczę, ale te 100ml to nie jest przypadkiem zwykła 'masc ochronna'?
Pytam, bo jutro idę do Rossmanna a dzisiaj bawię się na Gemini i chce porównać ceny
Baby extra mam to w rece teraz

Stary 2016-01-03, 16:40   #2487
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja też się coraz szybciej męczę, ale w domu, jak chcę sobie odsapnąć to tak robię. Gorzej, jak gdzieś idziemy to muszę się pilnować, a poza tym to nie chcę, żeby mnie brali za jakąś kalekę

Siedzę na allegro w poszukiwaniu tych kołderek, pościeli, ochraniaczy jest taki wybór, że głowa boli i chyba zaraz wyłączę komputer, bo już mnie oczy bolą od tych wzorów.

Zastanawiam się czy mam się wybierać na 1,5godzinną jazdę samochodem do rodziców na kilka dni. Mąż w tym czasie pomalowałby kuchnię, ale nie wiem czy mi się chce jechać tak długo i koncentrować na jeździe. Z drugiej strony chciałabym jeszcze wykorzystać ten wolny czas na nicnierobienie, a wiem, że u rodziców jest to możliwe
Pojechałabym sobie we wtorek, a wróciła w niedzielę. Mam dylemat
jak się czujesz dobrze to ją na Twoim miejscu bym pojechała

Chyba pójdę poprasowac, Zuzia śpi a jutro chce zacząć prac ciuszki Hani muszę mieć wolna suszarke.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 16:44   #2488
gosza82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
U mnie identycznie. Mąż obudził mnie w nocy, i spytal czy wszystko ok, bo "sapię jak parowóz"
...się czepiają
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 16:52   #2489
fasolka1987
Zadomowienie

Trzydzieścidwa jakie masz super fotki Jureczka

Nadrobiłam Zostały mi strony 73-79

Idę zrobić przerwę 30min na spanie bo zaraz mąż wpadnie do domu i będzie pospane

Odnośnie żłobka to ja zapiszę jakoś mojego dzidka bo po roku muszę wracać do pracy. Nianiom jakoś nie jestem w stanie zaufać. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. W żłobkach jakoś mam opinię co to za osoby, z jakim doświadczeniem.
Stary 2016-01-03, 17:24   #2490
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
ja mam dwa rozne bepantheny po 100 ml zaplacilam chyba 40 zl za oba na allegro

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości