|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
No wlasnie nie wiem po co ![]() Pytam, bo dziewczyny pisza, ze podaja wiec sama nie wiem ![]() Co to za megamata z FP??? Nie znam jej ![]() Fajnie, że jesteś |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
.
Cytat:
Tylko moje Maleństwo poszło spać przed 24 (tzn, zasnął 18.45, ale po pół godzinie już się bawił) i obudził się tylko raz na jedzenie My siedzimy w 4 i już nie pamiętam kiedy Michał miał coś ubrane z rozmiaru 68 ![]() Haha, Majka, ale mieliście przygodę Co do ściągania skórki to mąż pytał lekarki i powiedziała, że mu wszystko ładnie schodzi więc na razie mam nic z tym nie robić. mms - mój mąż, odkąd zaczęliśmy rozszerzać dietę Michała nie przebrał, a i nie muszę specjalnie sprawdzać kiedy Go przebrać bo z odległości czuć Roxana - mąż się obrazi, ale jak był mały to też miał taki problem. W końcu jakiś chirurg powiedział, że daje mu, nie pamiętam czy pół roku czy rok, i jak nie zejdzie to pod nóż - zeszło ale jest teraz na tym punkcie w stosunku do Michała strasznie przewrażliwiony. mms - co do dnia babci/dziadka my kupimy jakieś czekoladki i tyle. Wiesz, żeby tradycji stało się za dość. Moich dziadków już nie ma u męża została tylko babcia to jej kupimy jakieś witaminy. Ja byłam w ciąży, a w zeszłym roku na dzień matki dostałam prezent, jak to mój mąż ujął, po konsultacji z synem A co do ochraniaczy, ja też mam do połowy łóżeczka. Mojego syna ogólnie jego łoże gryzie, jedynie nie w nocy, jak Go przeniosę, a przez sen w łózeczku raczej nie gimnastykuje się więc na razie nie myślałam o innych ochraniaczach. |
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
kasperka ja nie daję wody
![]() vea moj też sie budził raz jak nakarmiłam o 23 to się budził o 4. Niestety też mu sie cos pomylło i teraz z 3 ,4 razy pobudki i spi ze mną bo mąż wychodzi do salonu myślała,że będzie coraz lepiej i niedlugo do swojego pokoju pojdzie a tu coraz gorzej
|
#1834 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie jest to konieczne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my zaczynamy regularne zajecia na basenie od 10 U nas nocka koszmar!! Co 1-1,5h pobudka. Obstawiam, ze bylo mu za cieplo, bo nie skrecilismy grzejnika. Teraz zasnal sam na drzemke i spi juz 30min Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przypomnij mi, Małe na cycu czy mm? No bo generalnie tak: jeśli na piersi, to nie ma potrzeby dopajania, jak chce pić, to cycek No chyba, że są mega upały i ciągle by na piersi wisiało, to wtedy woda jak najbardziej.Jeśli mm, to rzeczywiście można dopajać, kiedy chce pić, żeby za dużo mm nie podać. Jeśli rozszerzasz dietę, a dzieciowi chce się pić, zawsze można słoja trochę wodą rozcieńczyć. No i przede wszystkim pilnować wilgotności w mieszkaniu - na zewnątrz mróz, w domu grzeje kaloryfer, powietrze się wysusza, to i pić się chce ![]() Megamata ![]() Cytat:
Teraz pada ok. 19, pierwsze karmienie o 23, potem gdzieś w nocy raz albo dwa razy i kolejne o 7. Też się boję jak to będzie dalej, bo w nowym mieszkaniu będzie w pokoju z Jankiem... |
||
|
|
|
#1836 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko na boki, ale ma przecież jeszcze czas Gdzie na basen się zapisaliście?
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na koniec kursu robione sa zdjecia i filmiki pod woda Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
Gosia a orientujesz sie czy jesli ja nie studiuje i jestem pod ubezpieczeniem męża a nie w urzędzie pracy to czy mi się to należy ? Wiecie moze ?
|
|
|
|
#1839 |
|
Rozeznanie
|
KurcZe, nie mogę się ostatni wbić, czytam na bieżąco, ale zawsze coś, że nie ma czasu odpisać
Jesteśmy w trakcie urządzania mieszkanka, pochłania to masę czasu, wczoraj byliśmy u moich rodziców, tak minęła niedziela. Nie mogę przy moim dziecku nic zrobić, cały czas chce być na rękach, a każda próba odłożenia go kończy się płaczem, chyba oszaleję ![]() W czwartek jedziemy na szczepienie, już się boję.... Czytałam coś o testach ciążowych, my też już jeden robiliśmy, ale strachu się najadłam ![]()
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Obecnie moj mały nie chce butli, a ja nie wiem dlaczego ![]() Przez te jego nocne wiszenie na cycu mam piersi jak kamienie i jak lekko pociągnie to dosłownie tryska mlekiem ![]() Może mu wystarczy teraz i jest najedzony ![]() Mam taką nadzieję
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2016-01-04 o 13:16 |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko nie da sobie krzywdy zrobić i gdy będzie głodne na pewno Cię o tym poinformuje... Więc zapewne się najada.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2016-01-04 o 13:26 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus to: http://www.coocoo.pl/product-pol-586...t-komplet.html I tak się wahałam, brać czy nie... ale nie żałuję ani trochę - mała zaczęła tak się obracać z plecków i na brzuch i odwrotnie że jestem w szoku. Jednak ani na kocyku ani na łóżku jej to nie szło, ciągle coś się zapadało albo ślizgało, a te pianki są super! Leży na brzuchu dużo chętniej (zawsze był bunt) i przez to też dłużej sporo potrafi tak wytrzymać. A nawet jak zdarzy jej się główką rypnąć to mata amortyzuje bo nawet nie piśnie, zero wrażeń. Także ja polecam! No i mówię, jakimś magicznym cudem się przemieszcza, tu się turlnie tu obróci i już ![]() Dupkę też zaczęła podnosić, jak to vea napisała - robaczkuje ![]() A co do wody - ja na początku nic nie podawałam poza piersią, jakaś taka byłam mocno spięta jeśli chodzi o pewne wytyczne. Od miesiąca może 1,5 już zluzowałam. Dałam Małej na próbę wodę to się wessała, pije chętnie, a moja jest taka że przy cycu nie wisi
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Wy jajie maty kupujecie? Tez ta? |
|
|
|
|
#1845 | |||
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
jess masz racje może mu faktycznie za ciepło. U swojego też podejrzewam za wysoką temperaturę w sypailni
no ale ja nie zjade ponizej 19 C bo zamarzne a tyle teraz ma Tymek to najlepeije wiecie kiedy spał? w sylwestra!! bylismy u znajomych 4 parki i 8 dzieci ![]() już pominę jak wyglądął na koncu pokoj dziewczynkip.s macie na swoich telefonach ściągnietą tę aplikacje babyniania? Ja nie mam elektronicznej niani bo mi jest niepotrzebna ale faktycznie jak u kogos to można ten telefon zastosować moja kumpela jest as bo kiedys poszła na imprezę i zostawiła teściowej. Pozniej jak mały płakał to odebrala telefon i słuchała czy teściowa go uspokojaja albo w jaki sposob
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2016-01-04 o 14:06 |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
aja już nie wiem co robić... Małego chyba rozkłada... tzn rano było spoko, śmiał się i wg...
ale jak poszedł spać, o 8.40 tak spał do 12... wstał, zjadł trochę i leżał tak po prostu... nic Go nie interesuje dziś, nic go nie bawi... poleżał z godzinę i znów zasnął... i jakieś 20min temu nagle zaczął łapać powietrze tak, jakby się dusił... wzęłam go od razu na kolana, główka niżej i zaczęłam oklepywać po plecach, dopiero wtedy złapał powietrze... masakra jakaś poleżał chwilę na rękach i znów śpi... cały czas Mu charczy w nosku i już powoli tracę pewność, że to przez ulewanie... byłam już z nim u 3 lekarzy i żaden mi nie powiedział co Mu jest... i jestem w dup.e, bo tam gdzie chodzę prywatnie już nie ma miejsc... zapisałam Go dopiero na jutro do jakiegoś faceta pediatry, który ma najlepszą opinię w naszym mieście... zabulę u niego nie mało pewnie, ale trudno... moze on mi powie co jest mojemu dziecku.... a dzisiaj ide z nim do przychodni, niech mi go chociaz zbada...
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo dziekuje ! Super te dodatki do maty ![]() Sprobuje malemu tez wode podac, bo budzenie sie co godzine musi miec chyba jakas przyczyne
|
|
|
|
|
#1849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
A jak dokładnie działa ta babyniania? |
||
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zdania, ze lepiej trzymać się jednego lekarza, no ale jakoś nie mogę natrafić na "konkretnego"... cała nadzieja jeszcze w tym pediatrze... zobaczymy jutro co powie, ale jak trzeba bedzie, to bede tylko do niego chodzila... wiesz, Mały nie ma ani gorączki, ani nie kaszle... tylko ten zapchany nosek z niewiadomych przyczyn... a ja jestem wyczulona na to po tych przejściach jakie mieliśmy
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Mms to łapanie powietrza faktycznie niepokojące. Wiesz, póki co zmieniać możesz lekarzy jak rękawiczki a w końcu trafisz na,, tego jedynego,,. Ja również przy Mai tak,, poszukiwalam,, i znalazłam. Niestety prywatnie. I pediatra i inni ktorzy byli nam swego czasu potrzebni. Teraz to wykorzystuje przy Adasiu. Jak coś się dzieje lekarka jest góra w 2 godziny.
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super sprawa u nas na pewno latem sie sprawdzi jak będziemy siedzieć na trawce a młody np domu na drzemce
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi sie te maty podobaja, ale nie mamy na nia miejsca w mieszkaniu
taki glupi uklad, a nie mozemy z niego nic wyrzucic Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kupuję ta matę szarą
|
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
my też sie nad nia zastanawiamy.
Michał nie chce jeść pociągnie kilka razy i koniec. I tak już drugi dzień...Jaki ze mnie jest borok. Jest 15, a ja zdążyłam rozwalić palec, uderzyć się w kolano, które teraz jest w rozmiarze XXXL, spalić rękę, poparzyć dłoń i ugryź się w język Dziewczyny trzymajcie kciuki, moja mama dzisiaj robi markery nowotworowe
|
|
|
|
#1857 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naszą póki co położyłam w najdalszym miejscu salonu i jak gdzieś tam muszę się dostać to po prostu wchodzę na matę jak na dywan. Choinka zniknie to będzie ciut lepiej. Zastanawiałam się nad szaro żółtą, ale ostatecznie wzięłam zieloną, bo mężowi jakoś bardziej się podobała ![]() Cytat:
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

(tzn, zasnął 18.45, ale po pół godzinie już się bawił) i obudził się tylko raz na jedzenie
myślała,że będzie coraz lepiej i niedlugo do swojego pokoju pojdzie a tu coraz gorzej