|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Zuken rozumiem Twój strach do wczoraj jeszcze myslałaś o sn a teraz nie dość ze cc to jeszcze jutro!!! ale głowa do góry bedzie z głowy - o tydzień mniej stresu ![]() Malwi nie wiem jak przy tym znieczuleniu w kregosłup ale jak mi z cycka guza wycinali to tez wszytsko czułam ale nie bolało, ktoras juz pisała ze tez czuła naciaganie i szarpanie wiec jesli nie bolało to wszystko było ok powodzenia w dojsciu do siebieCytat:
wybudzam się co chwile, nie wygodnie mi no masakraUaoo nie wiem czego ci życzyć bo widzę że życzenia szybkiego porodu spełniają się na odwrót, cierpliwości, musisz wyluzować bo nakrecasz się od dawna i jak widać zle to na ciebie działa |
||
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
|
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Lune podobno płaskie brodawki ćwiczy się taką strzykawką, że sie je zasysa, a co na to połozna?
|
|
|
|
#3754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miejmy nadzieje ze im przejdzie bo czuję się jak zombi jak mnie wybudza płaczem Musze z ta suszarka spróbować tez |
|||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
zuken dziecko daja na salę od razu, połozna dużo pomaga no i chyba w wiekszosci szpitali ojciec może normalnie z Wami siedzieć żeby pomagać przy dzieciaku
baby ale nie rozumiem kompletnie tego czemu Twój organizm miałby zatruwać dziecko? Chyba każda z nas ma w ciąży jakieś badania niezbyt dobre, jakieś wyniki za niskie / za wysokie, stany zapalne. przeziębienia, przecież tego nie da się uniknąć, a po to jesteśmy pod kontrolą lekarza żeby sobie i dziecku pomóc a nie zaszkodzić. Co do przyjazdu mamy i reszty rodziny to już dziewczyny napisały, szkoda Twojego zdrowia i nerwów, bo taka fatalna atmosfera to dopiero może się na dziecku odbić. malwi biedna, ale przeszłaś stresów wyobrażam sobie jak musiałas się bać i jeszcze taka nieprzyjemna cesarka brr, mam nadzieję, że leki przeciwbólowe w końcu zaczną działać zuken czyli już jutro? i dobrze, lepiej teraz szybciej niż czekać niewiadomo ile i odliczać dni. Dasz radę
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Baby, ciężka sytuacja, zadecyduj tak, żebyś potem nie żałowała i żeby nie ucierpiala na tym opieka nad Oliwka. bardzo współczuję takich dylematów.
Zuken, tzn ze lekarz zaproponowal jutro czy wyznaczył termin na jutro? Lune, dzidziuś nie zna innych sutków niż twoje. Skorzystaj z porady dobrej poloznej albo doradcy, słyszałam że wiele kobiet z wkleslymi skutkami karmi. Uoaa, pokaż co dotąd udziergalas
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak najbardziej zgadzam sie z Magda:-/ Ale co mam zrobic? I Powiedzialam ze nie Zgadzam sie zeby przyjezdzali w taki sposób tym bardziej ze wczesniej matka mnie oklamala ze przyjada na dwa tygodnie razem ale oni i tak przyjada,jestem tego 100% pewna,bo już maja bilety inuwazaja ze wiedza lepiej niż ja czego potrzebuje. Niech sobie przyjezdzaja i chodza na plaze,ja sie zamkne w domu na klucz.
Co do watroby,to matka mi powiedziala ze lekarz powiedzial ze moja watroba aktualnie juz praktycznie nie pracuje i wszystkie swinstwa trafiaja przez krew do malej,w polsce powinnam leżeć na obserwacji w szpitalu. Zuken-brrr nie wiem co bym myslala jakby tak nagle z dnia na dzien powiedzieli Cesarka, chyba bym uciekla :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Baby ale tez ciezko zeby lekarz na odległość wystawił diagnozę...
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie srodowo i snieznie
wreszcie i u mnie ciut sypnelo ![]() Baby, no coz tez sie zgadzam z Magda.... Powiedzialas mamie, a i tak przyjada.... To jakas masakra :| znajac siebie nawet bym do niej juz wiecej nie dzwonila, nawet z info o urodzeniu. Straszna jest taka toksycznosc :-/ co do opinii lekarza to na odleglosc to sobie mozna paczke zamowic. Uaoo, jak tam sytuacja? Moze jakby pecherz przebili to by sie rozkrecilo? no ale lekarzem nie jestem wiec nie ma co dywagowac Dzis tescia urodziny wiec obiad mam z glowy maz wzial sie za klejenie frontow Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj fasolke po bretonsku robie :-D
Z wiadomoscia o porodzie na pewno nie bede dzwonić, ona byłaby gotowa przyjechac na porodówke,sama mi zreszta mówiła że musi byc obecna w szpitalu.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem baby... wspolczuje relacji i ich zagmatwania... a nie mozesz pogadac z siostrą moze ona bedzie rozsadniejsza....
a ja ledwo zipie tak mnie naszlo ze dzien wolny to moze ktos wpasc i takie mam przeczucie ze tak bedzie no to rach ciach z rana wanna, regulacja brwi, pazury, tona szpachli na twarz ( konturowanie = 2kg w dół) i hyc w kiecke dobrze ze szal z ogarnianiem byl wczoraj .... a jak nikt nie wpadnie to posiedze sobie taka w lepszym wydaniu przed tv |
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz zaproponowal ze mam przyjechac jutro wiec sie podporzadkuje i nie bede juz dluzej czekac... tymbardziej ze z tych nerwow to mam dzisiaj brzuch jak skała i krocze zaraz mi chyba pęknie :/
Ale nastawiam sie juz pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Baby nie obraz sie ale Twoja mama to toksyczna osoba i ja raczej wolalabym ograniczyc z nia kontakt szczegolnie zaraz po porodzie... uwierz mi ze pierwsze dni z noworodkiem to niezla psychiczna przeprawa i niepotrzebne Ci sa dodatkowe stresy. Zadzwon do niej i po prostu powiedz ze maja nie przyjezdzac, ze ich nie wpuscisz i tyle. Niech sobie zorganizuja hotel jak sobie chca wczasy Twoim kosztem fundowac... |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa my tez dzis idziemy na obiad do rodzicow
I moj Tż tez sie wziął za prace porządkowo remontowe - w pokoju Mlodego wreszcie widac podłogę ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
zuken my wszystkie kciuki trzymamy to juz sie martwic nie musiasz
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam takich płaskich sutków naturalnie tylko od tego ze mam za duzo tego pokarmu, az mi strzela mu w buzie ;/ dlatego on nie chce jest bo jest za duzo. Mam po prostu nawał i bede odciagac co 2 godz z kazdej po 25ml i tak go narazie bede karmic. Czyli w nocy plakal 2 godz z głodu a ja myslalam ze poprostu tak ma
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa bardzo fajnie zwłaszcza ze u mnie w lodowce swiatlo tylko
jutro w koncu zwleczemy sie na zakupy ![]() Dziewczyny z tym cc to po prostu chyba jest tak ze w większości nastawialysmy się na porody naturalne a tu nagle wiadomości o ciecu trochę podcinaja nam skrzydła. Ale i z ta myślą trzeba sie po prostu oswoic ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Jak odciągam pokarm to sutek sie bardziej wykupły robi ale on nie chce jesc bo za duzo truska mu. Biedaczek
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny po porodach jak tak Was czytam to chyba wszystkie macie i korzystacie z laktatorow prawda? Ja na razie nie kupilam ale czytając o różnych przejściach to widzę ze bez laktatora.to chyba ani rusz...
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
melduje się z oddziału na ktg bez skurczu jutro rano mam być na głodzie pobiera krew i będę mogła zjeść szyja miękka od czasu do czasu boli jak na okres jutro rano będę wiedzieć czy wywolujemy liczę ze do niedz będziemy w trójkę w domku---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- czy za dłuższy pobyt w szpitalu ciężarnej ubezpieczalnia coś wypłaca? |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście tutaj w planie porodu sklada sie oswiadczenie kto jest nasza osoba towarzyszaca wiec nikogo innego nie wpuszcza :-D i nawet ojcu cos odbilo i mówi ze bez pomocy nie dam sobie rady-wielka mi pomoc zwalenie sie na miesiac na glowe... Wrr :-D
Jestem straszna,powiedzialam takie rzeczy mezowi kilka dni temu a dzisiaj mi z 6 prezentow na trzech kroli przyniosl mimo ze ustalilismy ze nic nie kupujemy....
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Baby - jesteś dorosła i ty decydujesz o swoim życiu, a nie matka która mieszka trochę km dalej
Porozmawiaj z tatą, że nie chcesz, żeby przyjeżdżali po porodzie i żeby wytłumaczył mamie. Jeśli by to nie poskutkowało to bym jej powiedziała w ostrzejszych słowach, żeby się nie pokazywała. Baby będziesz mamą i będziesz musiała być silna psychicznie po porodzie, bo jak Ci się trafi marudny noworodek to przy matce wysiądziesz. Ja bym poruszyła niebo i ziemię, żeby nie przyjeżdżali. Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Kasiulenkowo - trzymam żeby samo ruszyło |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Baby, a mąż dostanie kilka dni wolnego po porodzie czy nie ma szans? Pisałaś coś ze to nowa praca i słabo z wolnym, dobrze pamiętam?
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja trochę odciągam żeby pobudzić laktacje. Docelowo chce odciągnąć i zostawiać młodego na 3-4 godz z tesciami
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo
za szybka akcje ![]() Baby, no kazdy ma wady Twoj maz tez ale stara sie mimo wszystko ![]() Dziewczyny po cc, ponawiam pytanie bo w sumie malo sie o tym mowi, a dla mnie to wazne czy przy wypisie dostajecie recepte i zalecenie na zastrzyki p/zakrzepowe? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z męża L4 po.porodzie? To wydaje szpital czy musi isc zalatwic do rodzinnego? Ktoras pisala ze po cc jest 3 tygodnie? Nie ma o tym nigdzie mowy, wszedzie pisza ze 2...
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie pożyczyłam od bratowej laktatora i będę z niego korzystać - właśnie żeby rozhulać laktację. Ona go nie używała. Trochę mnie to przeraża, ale cóż...
Baby - brak słów... Szkoda, że to Twoja mama i nie masz wsparcia ![]() Lune - mam nadzieję, że wszystko się unormuje. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka pisala o 3tyg, ja nie znalazlam potwierdzenia tego. Szpital wystawia opieke nad Toba albo gin albo pierwszy kontakt. Moze sie zdarzyc, ze szpital wystawi np tydzien, a po reszte maz idzie do pierwszego kontaktu. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Candy, thx ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

wybudzam się co chwile, nie wygodnie mi no masakra

(
miejmy nadzieje ze im przejdzie bo czuję się jak zombi jak mnie wybudza płaczem

tak mnie naszlo ze dzien wolny to moze ktos wpasc i takie mam przeczucie ze tak bedzie
no to rach ciach z rana wanna, regulacja brwi, pazury, tona szpachli na twarz