|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Powodzenia, będzie dobrze. My łóżko mamy 180 kołdrę w zimę 220x200 a w lato dwie małe osobne. Mały juz mi je z drugiej piersi, najpierw oproznil pierwsza w 23 min teraz druga je 12 co za głodomor. |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Casaa - pogadaj z lokatorem w brzuchu co on na to
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Kinga super
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli nie chce sie matki wystraszyc to niech siedzi i czeka do terminu :P jeszcze do kosmetyczki musze zadzwonic ![]() W ogole nocke mialam kiepska przez.... Cycki :-/ o 3 wstawalam sie przebrac i zalozyc sportowy stanik bo tak mi zalaly.... Materac mamy do prania bo tez pozalewany ![]() Czy do urlopu macierzynskiego zeby w zakladzie pracy zlozyc to sa jakies specjalne druki, ktore moge pobrac czy to jakies podanie sie pisze? |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Te podkłady baby ono to dla mnie zupełna porażka, twarde, sztywne, wcale nie są chłonne, po tymi gaciami siatkowymi beznadzieja. Lepsze dla mnie byłyby długie nocne podpaski.
I na świeżo mam taką refleksję - bierzcie sobie dziewczyny mięciutkie i chłonne ręczniki, bo jak się zacznie nawał jeszcze w szpitalu to wytrzeć cyce ręcznikiem to jest wyzwanie...
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, ze dokupilam 2paczki bella mama, bo tez mam babyono... Dzieki za rady |
|
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
powodzenia
ja wolę jedną kołdrę TZ przyjemniutko grzeje ![]() Baby ja maluję emalią akrylową dekorala, taka fioletowa puszka z namalowanymi klockami - ona ma atesty bezpieczenstwa dla dzieci i nadaje się nawet do malowania drewnianych zabawek a poza tym szybko schnie i się nie klei więc nie muszę lakierować. Kołyskę malowałam na szara a łóżeczko będzie białe o to ta:http://www.dekoral.pl/produkty/p/de206-emalia-akrylowa coraz bardziej mnie przeraza ilość ingerencji w porody na naszym wątku, zawsze myslałam że większość kobiet rodzi naturalnie a tu się okazuje że nawet jesli poród jest sn to czesto na sztucznej oksytocynie
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda - właśnie myślałam zainwestować w nocne podpaski.. Ja zawsze miałam @ mega obfite i te z największą ilością kropelek ledwo dawały radę przez pierwsze 3 dni.. A te nocne są jeszcze większe przynajmniej na tyle duże, że mi nie ucieknie z żadnej strony
Do dziewczyn z rozstępami. Was też one bolą przy dotknięciu? Tych na udach nie czuję, ale te na brzuchu to jak dotknę to takie nieprzyjemne uczucie, a jak Tż przejedzie swoją chropowatą ręką to już w ogóle
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha i wczoraj moja pierś sama oblala Szymka :banghead: Aha i chwałę się balkonami jakie ciocia zrobiła Szymkowi mam jeszcze owieczki na później. Później zrobię zdjęcie to wam pokaże. |
||
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kołdra ma 200x200. Łóżko zaledwie 140, ale sądzę, że wystarczy na początek. Póki co śpimy tylko z kotem:P mnie też to przeraża. Poród chyba niepozornej...był taki szybki, łatwy i przyjemny, podawane na zmianę zzo i oxy. i jeszcze przebity pęcherz. Nie wiem czy chciałabym się na to godzić. Martwi mnie to, że te ingerencje mogą cokolwiek zaszkodzić dziecku (za dużo oxy, obrzęki i krwiaki na główce od zbyt mocnego parcia np). Przez to trochę zaczęłam się bać porodu. ale staram się myśleć racjonalnie. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Śliczne te rzeczy Btw, macie przewijaki? |
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ale śliczne
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ja mam przewijak taki nakładany na łóżeczko |
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Eleo ja mam bóle na @ale bez plamienia
Zuken te skurcze to pewnie ze stresu. (Podobno dla dziecka to lepiej jak są skurcze przed cc) Do smarowania mamy alantan i mówili żeby po każdej zmianie pieluchy smarować Łóżko mamy 160, a kołdrę 200×200 wcześniej mieliśmy jedynki i teraz jest zdecydowanie lepiej ![]() Kasiulenkowo ![]() Uaoo co u Ciebie?
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Tak i nie wyobrażam sobie go nie mieć. U mnie na razie leży na stole, bo na kołysce go nie położę, a później będzie na łóżeczko. I bez podkładów na przewijak tez by było ciężko. Mały często sika przy przewijaniu, więc normalna pielucha cały czas by była mokra, a bez przewijaka to i łóżko zapewne czy gdzie by tam leżał.
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A przewijak mam , jakiś taki http://www.smyk.com/sensillo-przewij...t-niemowlaka-p tylko z innym rysunkiem ![]() Edit:jeszcze mam takie coś podbite ceratką, zamierzam do przewijania w plenerze używać http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10256613/ Tez jestem ciekawa co u uaoo
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2016-01-07 o 11:16 |
|||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, sliczne te baloniki
![]() Ja tez mam przewijak Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na łóżeczko przewijak
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w pracy jest gotowy formularz wiec moze spytaj sie u siebie? Jak nie to masz duzo wzorów w necie tylko pamietaj ze od nowego roku były zmiany i szukać świeżego. |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz gdy mi tak gorąco, to jedna kołdra jest lepszym rozwiązaniem. WIęcej miejsca na wiercenie się Po porodzie pewnie wrócę do kokonowania się kołdrą o, właśnie podobnego szukałam. Bo zależy mi by te boki były jak najbardziej pionowe. Chcę mieć większą powierzchnię na przewijanie, a nie by 50% powierzchni było skośne (jak pompowany przewijak z ikei). taki plenerowy mam. Szukam właśnie w miarę płaskich na łóżeczko. jesu, ale mi dziś ciężko oddychać. Chyba zalegnę w łóżku na cały dzień. Mąż w pracy...ja pracować nie mogę...ech. ta ciąża to strata czasu. Nie można by tak jakoś szybciej? |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
U nas poprawa z katarem. Obie córy już ok.
Zaraz ma wpasc położna obejrzeć pupę Laury bo coś zaszkodziło i wyglada słabo. A ja mam dola i twierdze dzis ze nic mi nie wychodzi. |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przewijak i nie wyobrażam sobie nie mieć.Mam ten Sniglar najtańszy z IKEI + dmuchaną nakładkę i pojemniczki do zawieszania.Polecam bardzo.
Co do laparoskopii i CC, to ja jakoś laparoskopię źle wspominam. Pionizacja to dramat, od razu się porzygałam po wstaniu ![]() Tutaj bolało bardzo, ale jakoś dałam radę. Generalnie wiadomo, że CC będzie bardziej boleć, bo mamy przecięcie powłok brzusznych, a w laparo tego nie ma. Do tyłka mamy Bepanthen i Linomag, ale używam głównie Bepantenu, ale nie po każdej zmianie pieluchy. Kinga, bo Ty stosujesz płatki kosmetyczne i wodę do tyłka: - trzymasz wodę w miseczce gdzieś koło przewijaka? Czy nalewasz przed przewijaniem i przynosisz? - jak umyjesz tyłek tym gazikiem, to nie śmierdzi pupa kupą? |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Tygrysku
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam ten podkład do przewijania w plenerze.
Tygeysek co się dzieje |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Kasia czasem dzieci złe pierś łapią- niby mówią ze prawidłowo przystawione dziecko ssie bezbolesnie- moj pierwszy syn karmiony był 8 mies i przez cały czas pierwsze 3-4 zassania bolało jak djabli. Aż nogami przebierałam i syczalam z bólu... Cały czas musiałam przez nakładki karmic... Przy drugim dziecku poszło bezbolesnie teraz tylko sporadycznie boli- jak faktycznie zbyt płytko złapie
RUDA jeszcze nie amputuj- przydadzą ci sie jeszcze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma takie dni kochana, jutro bedzie lepiej Fryzjerka nie ma miejsc na moją datę
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy teoretycznie ma - na 7/8 rano
gdzie ja do 15 wysiedzę z głową w powietrzu ![]() Na blogu ostatnie ciuszki
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Moze warto sie jednak przemeczyc jesli dziewczyna jest berdzo dobra
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie Kinga ale tez wacikow używam. Wodę biorę z kranu bo przewijak mam w łazience. Na wyjaDach mam miseczkę obok. Raz na jakis czas zmienia. Pupa nie śmierdzi. Cytat:
Ja miałam fryzjera na 9 rano a ślub na 16. |
||
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
A jaki macie konkretnie ten Bepanthen? Bo ja tylko kupiłam Babydream na odparzenia i nic więcej.
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam przewijak na łóżeczko. Dodatkowo ten pompowany z ikea chce używać po kąpieli.
Casaa, wydaje mi się że każda firma ma swoje druki. Ja poprosilam i właśnie dostałam mailem od kadrowej. Moje plamienie było jak się okazało tylko nad ranem. Dosłownie kilka brazowych kropelek. Bol krzyza i miesiaczkowy mam nadal, wzięłam nospe. Tylko ze ona nigdy na mnie nie dzialala i te bole to nie są ciagle tylko takie jak skurcze. Zaraz zainstaluje apke do liczenia skurczow na ip nie jadę bo mam przeczucie ze jest za wcześnie, wróciłam z pobrania i leżę. I odczuwam swojego rodzaju ekscytacje Uoaa, czekamy na wiesci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

mam nadzoeje ze dotrzymam jeszcze te 2 godziny! 

jestem po obchodzie i będzie kroplowka
i w dodatku 2 kołdry "jedynki" - wygoda przede wszystkim 

08.09.2012 
21.06.2014r.
gdzie ja do 15 wysiedzę z głową w powietrzu