Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 08:01   #3841
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
malinka9191 Ale Wam super Pierwszy raz sie spotkacie?

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja bym chyba nie usneła jak bym miała miec w pokoju obok dziecko.. nie wiedzialabym czy oddycha czy wszystko ok a tak to oko otworze i bede widziec i słyszeć wszystko
dokładnie, u mnie to samo. Predzej bym się do niej do pokoju przeniosła i koczowała pod łóżeczkiem niż usnęła w pokoju obok

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja tez chodze jeszcze w starej kurtce duzo czasu do konca lutego nie zostalo.mam nadzieje, ze bedzie dobra do konca
też chodzę w starej. Nie jest piękna, ale grunt, że się mieszczę w niej. Szkoda i pieniędzy na nowa na 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
malinka i mira, udało się spotkanko?

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ale gonicie dziewczyny..ledwo doczytalam wczorajsze posty a dzisiaj juz znowu do tylu..
Ale bede nadrabiac dzielnie..
ja cały czas nadrabiam jeszcze, jestem w połowie
Stary 2016-01-08, 08:04   #3842
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Wszystkei pewnie juz spicie wiec i ja znikam przytulic sie do Tz. Zycze zebysmy wszystkie sie wyspaly i wstaly w dobrych nastrojach
No moja nocka i humor nie za dobry Starszy obudził się na siku co się rzadko zdarza i wpadł w histerie. Tż mu na siłę zmieniał pizame bo zasikal, ten się darł, mały się obudził i w płacz, poklocilam się z tż że zamiast do wyciszac to podkreca.... masakra Długo nie mogłam potem zasnąć.

Co do szczepionek to ja jestem bardziej na nie niż na tak, ale nie mam kiedy się wglebic w temat.

Słoneczko bardzo Ci współczuję. Trzymaj się tam i oby Cie szybko wypuscili.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:11   #3843
fasolka1987
Zadomowienie

ja wczoraj już poszłam o 23.00 a tu dzisiaj tyle do nadrobienia

temat szczepionek- najlepiej przemilczeć , a jak ktoś pisze, że się nie zna ale słyszał, że szkodliwe i nie zaszczepi to już w ogóle mi słabo (nie mówię tu personalnie do którejkolwiek bo zawsze mnie pytają o te szczepienia wszyscy )

Emma książka ma 326stron "Szczepienia w pytaniach i odpowiedziach" ale jako przyszły lekarz musiałam się trochę zagłębić w temat i zaraz coś naskrobię
Stary 2016-01-08, 08:13   #3844
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
jakie smoczki kupujecie, ile sztuk?
2 z Canpola, ale tylko na wszelki wypadek, bo chciałabym nayczyć Małą bez smoczka

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja dziś rano miałam w brzuchu taką jakby twardą kulkę ale nie bolało i się wystraszyłam ale za chwilkę mi to przeszło i tak sobie pomyślałam że może to była główka albo jakaś inna część ciała a wizyta dopiero we wtorek
to na pewno dziecko coś wystawiło U mnie to norma po kilka razy dziennie, że gdzie sjakaś kulka wystaje. Ale jak tylko podotykam, ponaciskam (leciutko) v=czy pomasuje to odpływa sobie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Prasowanie tych ciuszków zajmie mi z miesiąc... ledwo ogarnęłam 10 pajacyków i już brzuch twardy jak skała ale spokojnie, mam czas
na siedząco prasuj
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
J Wam się przyznam że zaczynam coraz bardziej się bać porodu,niby wiem jak to jest bo już urodziłam ale nie wiem co się że mną dzieje,za pierwszym razem tak nie miałam a teraz jestem przerażona.
też się coraz bardziej boję..
Stary 2016-01-08, 08:29   #3845
fasolka1987
Zadomowienie

Uwaga będę przynudzać

Książka adresowana jest do lekarzy pediatrów, lekarzy rodzinnych oraz lekarzy innych specjalności realizujących PSO. Tematyka omawianych zagadnień obejmuje wątpliwości pojawiające się podczas realizacji szczepień zarówno obowiązkowych, jak i zalecanych.

zawiera 775 pytań i odpowiedzi

str102- Czy szczepienia powodują autyzm?
Kilkadziesiąt badań klinicznychz prawidłowo dobranymi grupami kontrolnymi nie potwierdziło fałszywej teorii o istnieniu związku pomiędzy szczepieniami a ryzykiem wystąpienia autyzmu. Podobny wniosek wyciągnięto w reakcji na zarzut, że tiomersal powodował autyzm
Czy szczepienia powodują zaburzenia neurorozwojowe?
Zarówno badania włoskie, jak i amerykańskie nie potwierdziły negatywnego wpływu szczepionek na rozwój neuropsychiczny dzieci w ciągu pierwszych 10 lat życia. Badania te dotyczyły także szczepionek, w których stosowano tiomersal.
Czy szczepionki zawierają składniki toksyczne?
Z uwagi na skuteczność, stabilność i bezpieczeństwo szczepionek muszą one zawierać takie substancje jak np. związki glinu, formaldehyd, neomycyna, streptomycyna. Badania kliniczne wykazały bezpieczeństwo tych składników w dawkach stosowanych w szczepionkach dla dzieci jak i dla dorosłych.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Czy prawdziwe są doniesienia na temat szkodliwości związków rtęci zawartych w niektórych szczepionkach?

Tiomersal, czyli etylen rtęci, stosowany jest w wielu szczepionkach jako środek hamujący rozwój bakterii i innych patogenów, które mogą zanieczyszczać szczepionki. W USA pod koniec lat 90. pojawiła się hipoteza, iż związki rtęci stosowane w szczepionkach (etylen rtęci, metylen rtęci) mogą kumulować się w organizmach niemowląt. Próbowano wówczas dowieść, że metylen rtęci spowodował zaburzenia neurologiczne u dzieci kobiet , które w okresie ciąży przez długi okres leczone były lekami zawierającymi ten związek. Sugestie te spowodowały, że wycofano z programu szczepień w USA szczepionki zawierające etylen rtęci, a wiele firm farmaceutycznych zastąpiło w swych szczepionkach ten związek innymi konserwantami.
Natomiast podjęte w wielu krajach badania udowodniły, że właściwości etylenu rtęci sa inne niż metylenu rtęci. Tiomersal jest w okresie ok. 7 dni wydalany w całości poza organizm drogą jelitową. Wszystkie późniejsze prace, poszukujące związków pomiędzy objawami chorobowymi, szczególnie dotyczącymi układu nerwowego, nie potwierdziły toksycznego działania tiomersalu ani też jego kumulacji w ustroju.
Stary 2016-01-08, 08:33   #3846
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Zaraz zbieramy się na wizytę

Słoneczko, bardzo bardzo Ci kibicuje! Jesteś super dzielna, ja juz bym chyba rozniosła tam wszystkich

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Fasolka, napisz co tam masz. Chętnie poczytam jak wrócę
Stary 2016-01-08, 08:35   #3847
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rowiez mam takie zdanie co do szepionek jak fasolkab, dla mnie to kolejna moda, ciekawa jestem co będą robic te matki które nie zaszczepia a ich dziecko zachoruje poważnie z własnej głupoty można stracić dziecko..
Dokładnie.
Ja będe szczepić wszystkimi obowiązkowymi, zresztą tutaj chcąc dziecko zapisać do przedszkola/złobka/szkoły muszą być wszystkie szczepienia inaczej nie przyjmą dziecka.
Ja byłam szczepiona i dzięki temu ominęło mnie część chorób, część przeszłam łagodniej. Kiedyś wszyscy byli szczepieni i było ok, a teraz przez omijanie szczepien choroby znów wracają, jak chociażby odra o której nie tak dawni było tak głośno.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Z 500zł na dziecko też obiecywali na początku, że każdy dostanie.:rolle yes:
bo obiecywać każdy głupi potrafi, ale wywiązać się z obietnicy to żaden. Byle się do stołka dorwać.
Szkoda, że tyle ludzi wciąż daje się nabrać na obietnice i nie mysli trzeźwo i logicznie przy wyborach, a później płacz i zdziwienie, że jest źle, że kto tak głosował..
Ale nie zagłębiajmy się może w politykę, zazwyczaj źle sięto kończy.
Wiem po sobie i mężu, gdzie mamy nieco odmienne zdanie i upodobania polityczne.

Dzień dobry.
W końcu Was gaduły nadrobiłam Wczoraj spędziłam miłe popołudnie z Mirą, a mojej Królewnie najwyraźniej spodobał się jej głos, bo cały czas szalała Potem chyba chciała tacie opowiedzieć jak było, bo w zależności po której stronie brzucha leżał to momentalnie tam się przesuwała i wypinała, żeby tylko pogłaskał a ona mogła go pokopać
Stary 2016-01-08, 08:50   #3848
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No moja nocka i humor nie za dobry Starszy obudził się na siku co się rzadko zdarza i wpadł w histerie. Tż mu na siłę zmieniał pizame bo zasikal, ten się darł, mały się obudził i w płacz, poklocilam się z tż że zamiast do wyciszac to podkreca.... masakra Długo nie mogłam potem zasnąć.
ojej masakra. Ty ze swoimi chłopakami to masz jesień średniowiecza.

Ja się zaraz muszę zbierać na to spotkanie z koleżanką, brzuch mam jak skała, chyba skończy się, że gdzieś siądziemy na herbacie. I tak musiałabym wyjść po no-spę do apteki bo nie mam w domu nic rozkurczowego.

Oby dzisiaj jakoś dzień zleciał bo brzuch już mam coraz gorszy po nocce. Dzisiaj obłożyłam się jaśkami na noc ale na niewiele się to zdało. To chyba od tego kopania nocnego dzidka tak mi8 się brzuch stawia. Mała urządza sobie kopaninę w nocy. Mój brzuch powoli się robi coraz ciaśniejszy
Stary 2016-01-08, 08:50   #3849
malinka9191
Zakorzenienie

Moje przesyłki powoli dochodzą
Koszule czekają już na odbiór na poczcie, apteka będzie dziś, kolejna z allegro tez już wysłana
W poniedziałek albo wtorek powinno wyjść łóżeczko, więc zostanie czekać na nie i za 2 tygodnie powinno wszystko już do mnie jechać
W końcu

Zostanie jeszcze tylko ten nieszczęsny wózek, który będzie nie wiadomo kiedy Ale najważniejsze, że będę mogła w końcu zacząć prać ciuszki i składać. I zobaczę co tam w ogóle mam, bo nawet nie wiem
Stary 2016-01-08, 08:53   #3850
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry, odespalam w koncu. Przeczytalam wszyyystko..uff powinnyscie w zawodach startowac

Ja tez bede szczepic, przynajmniej tymi podstawowymi a reszta zobaczymy..

Darka nie przejmuj sie..te pomiary nie sa dokladne...moja pszczolka przy okazji drugiego usg byla zwazona 2 razy w odstepie 15 min i roznica wynosila 50gram (a na temten okres 50 gram to bylo sporo).

Ktoras z was chyba Polly albo Fasolka pisala ze chyba ma infekcje chociaz wymaz wyszedl dobrze..ja mialam tak 2 razy i dopiero potem sie kapnelam ze 3 dni wczesniej golilam bozene i swedzi od odrastajacych klakow..

Emma zrob koniecznie zdjecia malej baletnicy

Malinka nasze pszczolki to plotkary..moja tez byla cala podekscytowana..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:10   #3851
fasolka1987
Zadomowienie

Czy w okresie pierwszych dwóch lat życia dziecko nie otrzymuje zbyt wiele szczepionek?
System immunologiczny człowieka ma ogromne możliwości reagowania na antygeny, dzieci mogą odpowiadać na około 10 000 antygenów jednocześnie. Szczepionki podawane dziecku w okresie od drugiego do szóstego miesiąca życia angażują mniej iż 0,01% zdolności reagowania jego systemu immunologicznego.

Malinka, Mira fajnie, że udało się Wam spotkanie Fajnie się tak spotkać

Ja uciekam też na miasto później więcej napiszę, nie piszcie dużo
Stary 2016-01-08, 09:25   #3852
gosza82
Rozeznanie

Dziewczyny ratujcie zapomniałam że powinnam dziś była zrobić wyniki morfologia zjadłam już śniadanie i teraz nie wiem czy można iść czy trzeba było być naczczo?
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:29   #3853
verrerie
Rozeznanie

Witam

Juz piatek!! Tydzien mija za tygodniem jutro jedziemy na urodziny do mojej babci i z Pola do fryzjera bo chce obciac wlosy

Co do szczepien..
Mieszkajac w Londynie sporo naogladalam sie dzieci z powiklaniami po chorobach, bo rodzice bali sie zaszczepic. Oczywiscie kazda szczepionka tak jak i kazdy lek niesie za soba pewien procent reakcji niepozadanych, ale w dzisiejszym swiecie, gdzie podrozujemy bez ograniczen i choroby roznosza sie na potege nieszczepienie jest ryzykiem gigantycznym, nieporownywalnie wiekszym od reakcji na szczepionke.

Ja szczepilam Pole szczepionkami 5w1, zaszczepilismy ja na pneumokoki, ale tylko jedna dawka bo miala zla reakcje i juz wiecej nam nie pozwolili. Byla szczepiona na meningokoki i ospe wietrzna. Nie szczepilam na rotawirusy, ale synka mam zamiar zaszczepic.

Na ospe wietrzna zaszczepilam siebie i corke (ja tez nigdy nie chorowalam) po tym jak corka mojej kolezanki tragicznie przeszla swoja ospe. Corka kolezanki lat 4 miala bardzo duzy wysyp krostek. Od drapania dostala zakazenia pochwy, wizyta u ginekologa byla dla dziecka tak stresujaca ze do tej pory boi sie lekarzy. Dostala rowniez zapalenia spojowek i slinianek. Ogolnie katastrofa.

Efekt po szczepionce moglam zaobserwowac u corki niedlugo pozniej gdy przeprowadzilismy sie do Polski i w nowym przedskzolu Poli wybuchla ospa wietrzna. U Poli przebieg byl magiczny??!! Bable pojawialy sie i za kilka sekund znikaly, nie zdazylam zawolac meza a babelka juz nie bylo. Ta szczepionka jest rewelacyjna. Polecam!!

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:29   #3854
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Morfologia może być nie na czczo

Witajcie dziewczyny, zaraz ruszam do lumpa na pajacyki i bluzy w tym przedziale mam jeszcze braki
Stary 2016-01-08, 09:31   #3855
gosza82
Rozeznanie

32 dzięki kochana to zbieram swoje 4 litery i lecę
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:33   #3856
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Malinka nasze pszczolki to plotkary..moja tez byla cala podekscytowana..
może one jakoś ze sobą się porozumiewały i na matki narzekały, że tak skakały obie
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie zapomniałam że powinnam dziś była zrobić wyniki morfologia zjadłam już śniadanie i teraz nie wiem czy można iść czy trzeba było być naczczo?
prz morfologii chyba nie musisz być na czczo, ale nie mam pewności
Stary 2016-01-08, 09:41   #3857
_emma
Zakorzenienie

Gosza chyba za późno.. 😉

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A ja zawsze idę na pobieranie głodna.. Jestem niedoinformowana 😉

Fasolko bardzo ciekawe informacje i poparte badaniami, a nie domyslami eko mam!! Dziękuję!!😉
Stary 2016-01-08, 09:45   #3858
misia880
Zakorzenienie

A rotawirusy nie sa obowiazkowe? Bo ja chyba na to chce zaszczepic.. choc pewnosci nie mam he

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:47   #3859
magda16262
Zadomowienie

Witajcie. Wczoraj naskrobalyscie do pozna

Ja nie moglam zasnac przez ta okropna zgage palila az wykrecalo blee. Dzis juz po sniadanku musli z zurawina i chalka

Jeszcze zaleglam do lozka troche i wlaczylam tv tz pracuje przy kompie, dzis trzeba na zakupy bo juz grama owocow nie ma. No i jakis obiad !
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:52   #3860
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A rotawirusy nie sa obowiazkowe? Bo ja chyba na to chce zaszczepic.. choc pewnosci nie mam he
Nie sa. Chyba ze cos sie zmienilo od tego roku, ale nie wiem nic na ten temat.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:53   #3861
marta1986222
Zakorzenienie

Rotawirusy nie są obowiązkowe

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:56   #3862
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
też zawsze głodna idę, jakoś tak już się nauczyłam, ale w szpitalu jak trafiłam pobierali mi koło południa i tutaj też miałam raz skierowanie na ten sam dzień i robiłam popołudniu, wiec no chyba nie konieczne to.

Tutaj jak mam być na głoda to zawsze na recepcie pisze i jeszce pytają w lab. dodatkowo
Stary 2016-01-08, 09:57   #3863
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość

U mnie też mówią, że morfologia nie musi być na czczo, coś tam nieco wzrasta, (chyba leukocyty?) ale to wystarczy lekarzowi powiedzieć, że było się po posiłku i jest ok

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Ja juz po ważeniu u położnej, 7kg na plusie
Stary 2016-01-08, 10:05   #3864
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja juz po ważeniu u położnej, 7kg na plusie
ja więcej miesiąc temu miałam
Strach w poniedziałek na wagę wchodzić w szpitalu po świętach
Stary 2016-01-08, 10:11   #3865
nessea
Raczkowanie

Kiinga26 Zdrowka zycze

Lewek Wspolczuje nocy Oby dzien byl lepszy

ktoregos_dnia za wizyte

malinka9191 Fajnie ze moglyscie sie spotkac
Z tego co piszesz wyprawka juz prawie gotowa

I dzien dobry! U mnie noc jak zwykle i musze chyba przywyknac juz do ciaglego budzenia sie. Plan na dzis: posiedziec na necie i pomalu decydowac sie na to co chce kupic A poza tym planuje leniwy dzien. Wczoraj ugotowalam ogorkowa, Tz zrobil sernik wiec moze jakis obiadek potem wymysle, zrobie pranie i to na tyle dzisiaj
Stary 2016-01-08, 10:12   #3866
misia880
Zakorzenienie

Bedzie ktoras szczepila na rotawirusy?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:15   #3867
olawojb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

jakby któraś miała ochotę na warsztaty darmowe

Hej dziewczyny!

Wtracam jeszcze to:
http://swiadomamama.pl/events

nie wiem czy już któraś nie wrzuciła,bo jestem na 122 str.

Zapisałam sie na oba w Wawie- to mnie zmotywuje by jechać z synem na ferie do rodziny...
Ostatnio mam taki spadek formy fiz i psych że szok
A to jeszcze bardziej mi humor pogarsza.
Wczoraj z tż się pożarłam. Też ma w h*** pracy od kilku dni, wraca późno. Ok rozumiem, ale ja robotem tez nie jestem. Staram się ogarniać syna (do szkoły, ze szkoły, pranie, lekcje, obiad, dodatkowe zajęcia), ale sama ledwo żyje...a on przychodzi i jeszcze oczekuje skakania przy nim, super humoru i sił za siebie i niego... masakra

Sorry, za marudzenie, ale dziś dotarło do mnie,że nawet nie mam komu się pożalić. Mama pracuje-też jakiś młyn ma teraz. Teściowej nie chce, bo potem będzie gadała,albo palnie coś stylu "sami chcieliście,to teraz macie"...kicha

Miało być na kujawach powyżej 0' i się wszystko topić, a tu śnieg sypie... Oby tak zostalo na weekend
olawojb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:16   #3868
diablica071086
Zadomowienie

Dzień dobry,

jestem z siebie dumna posegregowałam ciuszki i wychodzi że z każdego rodzaju mam po kilkanaście sztuk. Te co mi się nie podobały bo częśc kupiłam w ciemno, oddaję dziś jakiejś potrzebującej kobitce. Pierwsze pranie za mną znowu pachnie jeleniem w domku, kolejne może wieczorem jak to wyschnie, po drodze jeszcze nasza pościel ale ona pójdzie do suszarni w piwnicy to na wieczór będzie sucha. Tak do 6 m mam wszystko w nadmiarze więc teraz spokojnie mogę troszkę kupic na 74 wzwyż.

My szczepiliśmy 5w1 i tylko raz Zoś słabiej zniósł szczepienie zasnęła sama w nosidle bez bujania czy cycka więc dla nas dziwnie. teraz pewnie też 5w1. Na ospę nie zdążyłam zaszczepic bo jak to w żłobku chora zdrowa ale przeszła łagodnie.

Zabieram ciuszki po Zosi do mamy tam mają komis a i mama ma w pracy chętne koleżanki więc może trochę tego zejdzie. Mama ma więcej czasu a mi jakoś nie idzie wystawianie na all czy olx.

ja na morfologię zawsze po sniadaniu idę.

W nocy znowu godzinka bezsenności przez córkę bierze do spania te figurki z kinderkow wróżek potem gubi szukamy, gubi placz uspokajanie że tata z rana łózko odsunie, potem siusiu, piciu i mama już rozbudzona na maksa kręci się a moje 2 paskudniki śpią i chrapią, dodatkowo młody sie nakręca i kopie. Człowiek zaśnie i już budzik. Tak musiałam poskarżyć się
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:22   #3869
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja więcej miesiąc temu miałam
Strach w poniedziałek na wagę wchodzić w szpitalu po świętach

No to tygodniami by się zgadzało, bo jesteś z początku miesiąca jakoś, a ja z końca. Ciekawe ile jeszcze przez te 10 tygodni nabiorę, mam nadzieję że maksymalnie 6
Stary 2016-01-08, 10:28   #3870
MilkaPlus1
Raczkowanie

Super że po wizytach wszystko u Was OK. Dark, będziesz miała śliczną drobną córcię i lekki poród (że nie wspomnę o marginesie błędu pomiaru i że może nadrobić).

U mnie też wszystko dobrze, na ten moment mam 1487g zdrowej córki

Marta, jak mówi moja mama - za pierwszym razem się boisz, bo nie wiesz jak to jest, za drugim - bo już wiesz

Emma, Moonunit, Nessea ale macie fajne dzieci

Misia, łączę się w fobii wenflonowej.

Abii, Eeyesblue Ja upiekłam ciasteczka owsiano bananowe na śniadanie.
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości