Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 12:06   #3721
Karinek1973
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
tak się pobawiłam ze stołem haha
tort też był motylkowy ( z cukierni) a babeczki upiekłam sama z motylkami offkors, w motylkowych papilotkach i oczywiście wszystko biało-fioletowe.
jak pięknie
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:11   #3722
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
to u mnie nie bylo by o czym gadac, nie ma i koniec %. Moj ojciec ma z tym problem i tz rodzice tez. Wiec nawet symbolicznie szampana nie bedzie
ja sobie zrobie z % pojade do de a mama biedna zostanie z problemem na głowie bo jak ojciec sprobuje to koniec, bedzie tygodniami pił. Wiec nie ma takiej opcji nawet

ale ładnie i słodko !

kurcze moze tez pomysle cos zeby był jakis motyw przewodni albo co

U nas bedzie tez sesja zdjeciowa bierzemy caly nasz sprzet i tła i bedziemy strzelac fotki zeby byly na pamiatki

bez jaj.... cos musze pomyslec zeby zrobic cos w tym stylu, chociaz by jakies ozdoby stołu, serwetki itp
u mnie na weselu był fiolet wszedzie nawet moj ojc krawat fioletowy ubrał
no ja teraz też zaczęłam myśleć nad kolorem przewodnim kolejnych chrzcin bo mimo,że w knajpie to będę chciała udekorować sama stół

Zaproszenia oczywiście też były biało-fioletowe, Tusia miała koronkową kieckę z fioletową tasiemką w pasie. Ja jestem niestety porąbana jeśli chodzi o takie rzeczy, ale sprawia mi to przyjemność

Na Tusi chrzcinach nie mieliśmy foto i to był błąd, więc już na roczku byli. Teraz na chrzciny weźmiemy tych samych co na roczek. Przynajmniej nie musimy się o to martwić i są ładniejsze te zdjęcia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:16   #3723
mamusiaczek
Rozeznanie

Jakieś turbo mi się dzisiaj włączyło. Posprzątałam cały dół, teraz góra i mogę rodzić
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Tak sobie myśle, że skoro to są tylko przepowiadacze, to w czasie prawdziwych skurczy, przy faktycznym porodzie to chyba się pos..am z bólu
Eeee tam, zrobią Ci lewatywę i nie będziesz miała czym
Cytat:
Kurna, to ja jestem już wytrenowana jak sportowiec przed olimpiadą
No to wmawiam sobie, będzie szybko
I tego się trzymamy!!!!
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wszystko mnie wkurza jeszcze wczoraj tz zapowiedzial kogo chce zaprosic na chrzciny ze swojej rodziny.. M.in tesciow swojej siostry bo z nimi mieszka.. Po ch**..moi rodzice sie dowiedzieli zaczeli sie wtryniac.. W sumie nie chca zebhsmy bez sensu marnowali pieniadze.. Masakra ja nie mam juz sily.na klotnie.
Od jutra do czw mam maly maraton z wykladowcami.. Ide z nimi gadac. Tz ma mnie zawiesc dla bezpieczenstwa.
I ogólnie jakos tak... Srak..:-\
Współczuję. U mnie też sporo osób zawsze się zbiera. Jeszcze trochę czasu macie, więc na spokojnie pewnie samo wyjdzie
Cytat:
Nie rozumieja ze wiecej niz 210max osob na sale nie wejdzie. Pozapraszali tyle ze 247 wyszlo ;-) mam nadzieje ze jeszcze da im.sie to wytlumaczyc.
Niezła ilość U mnie miało być ok 100 os., a w końcu było 80. Ale w tym też była rodzina, którą spotykam tylko na weselach, pogrzebach i jakiś okrągłych urodzinach.
Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
U mnie chcą: morfo, mocz, (klasyka) poza tym sód, potas, krzepliwość, cukier. W tym któreś z nich z 24 godz...haha tak jakbym była prorokiem

Położna super babka, zachęca do sn, stwierdziła, że brzuch jeszcze wysoko.

Zaraz fryzjer, obym była zadowolona
Dzięki Jak będę miała jeszcze okazję się widzieć z ginem przed szpitalem, to go podpytam.
Cytat:
zapomnialam ze na moje zyczenie tz odmontowal dekoder polsatu i zamontowal niemiecka tv

i nie mam ani serialu ani trudnych spraw ani nic :brzyda l:
Hehehehe i co teraz????
Dobrze, że masz wizaż
Cytat:
tort też był motylkowy ( z cukierni) a babeczki upiekłam sama z motylkami offkors, w motylkowych papilotkach i oczywiście wszystko biało-fioletowe.
Pięknie!!!!
Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do trzeciego i tadammmm JEST !!!! Natychmiast kupiłam Pani nawet zapewniła mnie, że jutro wózek będzie u mnie.
dobrze, że się udało
Stary 2016-01-11, 12:19   #3724
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
no ja teraz też zaczęłam myśleć nad kolorem przewodnim kolejnych chrzcin bo mimo,że w knajpie to będę chciała udekorować sama stół

Zaproszenia oczywiście też były biało-fioletowe, Tusia miała koronkową kieckę z fioletową tasiemką w pasie. Ja jestem niestety porąbana jeśli chodzi o takie rzeczy, ale sprawia mi to przyjemność

Na Tusi chrzcinach nie mieliśmy foto i to był błąd, więc już na roczku byli. Teraz na chrzciny weźmiemy tych samych co na roczek. Przynajmniej nie musimy się o to martwić i są ładniejsze te zdjęcia

lol :brzyda l:

zapomnialam ze zaproszenie trzeba tez kupic

hahaha

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Jakieś turbo mi się dzisiaj włączyło. Posprzątałam cały dół, teraz góra i mogę rodzić

I tego się trzymamy!!!!

Współczuję. U mnie też sporo osób zawsze się zbiera. Jeszcze trochę czasu macie, więc na spokojnie pewnie samo wyjdzie

Niezła ilość U mnie miało być ok 100 os., a w końcu było 80. Ale w tym też była rodzina, którą spotykam tylko na weselach, pogrzebach i jakiś okrągłych urodzinach.

Dzięki Jak będę miała jeszcze okazję się widzieć z ginem przed szpitalem, to go podpytam.

Hehehehe i co teraz????
Dobrze, że masz wizaż

Pięknie!!!!

dobrze, że się udało
ide chyba spac

miłego dnia dziewczynki

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:21   #3725
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
lol :brzyda l:

zapomnialam ze zaproszenie trzeba tez kupic

hahaha

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ide chyba spac

miłego dnia dziewczynki
nooo my w domu robiliśmy tusi takie zdjęcia jak spała, na tle fioletowego koca, żeby były na zaproszenia hehehe t będziesz miała większe pole do manewru

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Mamusiaczek to co?rodzisz już? zazdroszczę wicia gniazdka

Stary 2016-01-11, 12:23   #3726
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość

Dziś kurier przyniósł mi wózek dla mojej Kluskiale paczka taka wielka i ciężka, że nawet się jej nie tykam, Tż przyjdzie z pracy to rozpakuje i złoży Poza tym mam leniwca okropnego... nic mi się nie chce, za oknami u mnie mgła taka, że aż oczy bolą, chyba zaraz się położę jeszcze na trochę...
Moja macica chyba też coś zaczęła trenować, wczoraj miałam twardniejący brzuchol i trochę takich boleści jakby na okres, że aż się położyłam , trochę się przespałam i przeszło...
Pochwal się zdjęciem wózka jak już będzie złożony

Cytat:

i nie mam ani serialu ani trudnych spraw ani nic :brzyda l:
Będziesz zdrowsza

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Na to wychodzi- tłumaczy mnie tylko kalafior ciążowy
A ja czytam kaloryfer ciążowy... Mózg mi się kurczy.

Cytat:

Śliczności

My robiliśmy sami w mieszkaniu. Było 18 osób i było ok. Teraz jak już- to będzie trochę inny skład- tylko rodzeństwo i rodzice oraz rodzice chrzestni Maleństwa.

marcia- a u Was wchodzi w grę chrzest Maleństwa przy ślubie kościelnym? Rozważaliście taką opcję?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:28   #3727
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
nooo my w domu robiliśmy tusi takie zdjęcia jak spała, na tle fioletowego koca, żeby były na zaproszenia hehehe t będziesz miała większe pole do manewru

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Mamusiaczek to co?rodzisz już? zazdroszczę wicia gniazdka
Może i sama bym zrobiła zaproszenia

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 12:41   #3728
marciar7
Zakorzenienie

[QUOTE=Czarnooka_Paula;540 88097]no chyba ide z powrotem do łóżka spac

Cytat:
Pierwsze chrzciny były u Teściów, na 25 osób bodajże, z cateringiem. Fakt,że wszystko nam ugotowali, rozstawili, zebrali brudne naczynia itp.Ale zimną płytę i ciasta robiliśmy sami, trzeba było gonić wokół tych gości, więc sobie wszyscy siedzieli do 21 ( a chrciny były o 11 ).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...

Tym razem biorę knajpę i pitolę. I goście na pewno posiedzą krócej.

No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...[/QUOTE]

ja tak miałam na weselu, byla sala, kucharki ale trzeba bylo dowiesc produkty, ciasta swoje itp. Nigdy wiecej !!!

teraz zrobie soie tylko tort i jakies ciasto mama zrobi i sie pojdzie z torebka. Lokal do 17 wiec nie ma siedzenia godzinami bo kto tyle z dzieckiem małym wytrzyma, tym bardziej ze my bedziemy pierwszy raz w pl z Mia

oj tak.... ja tez bym wolala terminowo i zaplanowane miec

ej to jak w lokalu to prosta sprawa, niech placi za swoich tesciowa jak chce takich "dalszych" zapraszac i juz
tyle ze to tż tak chce a nie tesciowa
ale pewnie on patrzy na to że u niego sie tak zaprasza. i nie da mu się przetlumaczyc
Stary 2016-01-11, 12:43   #3729
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Pięknie .
Widzę, ze i u Ciebie chrzciny tez były na BN ?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:44   #3730
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

marcia- a u Was wchodzi w grę chrzest Maleństwa przy ślubie kościelnym? Rozważaliście taką opcję?
trochę o tym myslalam, nawet bylam na takim slubie. ale to do wrzesnia trzeba by czekać, a ja chyba wolę wcześniej ochrzić. nie wiem może jeszcze o tym zagadam

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
ale cudnie <3
Stary 2016-01-11, 12:45   #3731
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ale jeszcze się zemszczę i to tak, że będą uciekać od wózka, gdzie pieprz rośnie.
Właśnie sobie to wymyśliłam. Muszę tylko kupić wanienkę.
Zdejmę pokrowiec, złożę daszek, wyjmę materac... i do gondoli wstawię wanienkę z odrobiną wody
a maski nie spróbujesz Daj znać czy podziałało, na mojego by chyba nie podziałało, ale on sam głupek do wanny wchodzi

Cytat:
No i właśnie ostatnio zapytałam mojego gina, a skąd ja mam do choroby wiedzieć że to już regularnie i coś niepokojącego, jak u mnie stale coś boli
To tylko usłyszałam, że no to kontaktować się, a jakby co to jechac na zapas

O niedoczekanie, żebym tam kwitła na darmo w szpitalu

A przyznam szczerze, nie umiem się połapać w regularności

Lucy a Tobie tego pessara kiedy będą ściągać? Gin czy dopiero w szpitalu przy porodzie?

Tak piszecie o tych badaniach do cc. Nawet jak się zacznie wcześniej to mogą Wam zrobić badania na cito, a dwa jak nie zdążą to i tak położą Was na stół. Przecież nagłych cc jest cała masa...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:50   #3732
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Witam się w pon południe po małych przebojach ale z happyendem
Juz nie pamiętam która pisała, że wzrastają ceny wózków. Upatrzyliśmy i w sumie wybraliśmy wózek za 1999 zł dziś wchodzę na stronę sklepu i widzę ... cena promocyjna 2149 - ciśnienie już mi podskoczyło. Wchodzę na allegro uff SĄ w starej cenie ale jakieś foto było dziwne dzwonię się dopytać a pani mi mówi, że tego koloru co ja chcę nie mają Dzwonię na inną aukcję -ten sam tekst - dostawca od świąt im jeszcze nie dosłał . Zadzwoniłam do trzeciego i tadammmm JEST !!!! Natychmiast kupiłam Pani nawet zapewniła mnie, że jutro wózek będzie u mnie.
Więc to jednak prawda z tymi wyższymi cenami .
Powalczyłaś ale warto było

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
to u mnie nie bylo by o czym gadac, nie ma i koniec %. Moj ojciec ma z tym problem i tz rodzice tez. Wiec nawet symbolicznie szampana nie bedzie
ja sobie zrobie z % pojade do de a mama biedna zostanie z problemem na głowie bo jak ojciec sprobuje to koniec, bedzie tygodniami pił. Wiec nie ma takiej opcji nawet

ale ładnie i słodko !

kurcze moze tez pomysle cos zeby był jakis motyw przewodni albo co

U nas bedzie tez sesja zdjeciowa bierzemy caly nasz sprzet i tła i bedziemy strzelac fotki zeby byly na pamiatki

bez jaj.... cos musze pomyslec zeby zrobic cos w tym stylu, chociaz by jakies ozdoby stołu, serwetki itp
u mnie na weselu był fiolet wszedzie nawet moj ojc krawat fioletowy ubrał
Ja wiem, ze będzie alkohol, bo już tak było w sierpniu na chrzcinach u siostry męża, ale wszystko w granicach rozsądku, mam nadzieję. Mój tato i tak mało pijący, tylko przy świętach a na chrzcinach nie wypije ani kieliszka, bo będzie kierowcą, a teść podobnie- nie wiem,czy całkiem nie wypije( teściowa nie ma prawka) bo to jego pierwszy wnuk ( bardzo czeka na chłopca ), ale do tej pory jakoś siary nie narobił, więc nie przewiduję i teraz. Mąż tym bardziej .
Stary 2016-01-11, 12:52   #3733
marciar7
Zakorzenienie

U mnie alko na pewno będzie ale raczej przypału nie ma nigdy. tyle że weselsi są i ewentualnie sobie śpiewają.
Stary 2016-01-11, 12:56   #3734
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Pochwal się zdjęciem wózka jak już będzie złożony

Będziesz zdrowsza

A ja czytam kaloryfer ciążowy... Mózg mi się kurczy.

Śliczności

My robiliśmy sami w mieszkaniu. Było 18 osób i było ok. Teraz jak już- to będzie trochę inny skład- tylko rodzeństwo i rodzice oraz rodzice chrzestni Maleństwa.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
U mnie alko na pewno będzie ale raczej przypału nie ma nigdy. tyle że weselsi są i ewentualnie sobie śpiewają.
Ja się tańców spodziewam , mój teść bardzo wyrywny, jak tylko muzykę usłyszy, to nie ma zmiłuj
Stary 2016-01-11, 13:07   #3735
Aninis
Zakorzenienie

witam się i ja

Cytat:
No dokładnie, lepiej jej nie zakładać. Mój wózek zaraz po kupnie był ofoliowany tą folią sklepową, to również wydarł w niej dziurska, praktycznie wygryzł. Folią przeciwdeszczową bym się za długo nie pocieszyła...

Teraz stoi nakryty kocem. I to działa
Lucy nakrycie kocem z pewnością ochroni wózek przed uszkodzeniem przez kota, ale niestety go nie odstraszy... a z pewnością nie moje koty dla moich mięciutki kocyk, to tylko zachęta by była, a ja chcę je nauczyć, że do wózka się nie wchodzi
Mówiłam dzisiaj tż o moim planie z wanienką i bardzo się zapalił do pomysłu nie może się doczekać, aż włożymy do gondoli wanienkę z wodą jak nam starczy dzisiaj czasu, to skoczymy do sklepu ją kupić

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Na razie dół zakopany , ale z tymi hormonami nigdy nic nie wiadomo.
Nasi mężowie mają bardzo trzeźwe spojrzenie na nasze marudzenie- i mają rację, tylko oni nie są w naszej skórze( i w głowie) i może nie do końca rozumieją, co się dzieje, ze czasem ponarzekamy .
Mój też mnie zawsze na ziemię sprowadza, ale też mówi przy tym, że jestem dzielna zobaczymy co mi z tej odwagi przy porodzie zostanie
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:09   #3736
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje ze jak dziecko sie urodzi to zobaczy ze kasa leci jak... I nie ma miejsca na jakies glupoty.
Fajnie ze wozek przyszedl ;-)
Wydaje mi się, że jest na to szansa... facet pewnie sobie tak naprawdę jeszcze nie wyobraża, co to znaczy mieć dziecko. Może jak się urodzi przejrzy na oczy i będzie wolał wydać więcej pieniędzy na coś dla Bejbika, a nie na zapraszanie ciotek klotek na imprezę... :p
Mój Tż na początku też miał dosyć" wystawną" wizję chrzcin, chciał zapraszać nie wiadomo kogo łącznie ze swoimi jakimiś kolegami z pracy, co już w ogóle dla mnie jest poronionym pomysłem, ale z czasem mu przeszło, teraz stanęło na tym, że robimy w domu tylko dla nas, naszych mam( bo i ja i Tż nie mamy ojców) no i dla chrzestnych. I finito, po pierwsze szkoda nam kasy a po drugie ja jakoś nie potrzebuję robić z chrzcin imprezy wielkiej, w wogóle przy takim małym dziecku nie wyobrażam sobie spendu ludzi i uroczystości nie wiadomo jakiej. Z weselem to już inna sprawa, choć też nie jestem za zapraszaniem ciotek klotek- siódmej wody po kisielu itp...

Bożeeee ja dziś cały dzień nic nie robięDobrze, że obiad mam z wczoraj....
Stary 2016-01-11, 13:19   #3737
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=marciar7;54088711]
Cytat:
no chyba ide z powrotem do łóżka spac

ale pewnie on patrzy na to że u niego sie tak zaprasza. i nie da mu się przetlumaczyc

aa to wiesz, z nim łatwiej chyba się dogadać niż z T. Użyjesz swojej kobiecej mocy i.... Tylko nie zrób od razu rodzeńśtwa dla Twojego maleństwa

Cytat:
Pięknie .
Widzę, ze i u Ciebie chrzciny tez były na BN ?
29 grudnia

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
a maski nie spróbujesz Daj znać czy podziałało, na mojego by chyba nie podziałało, ale on sam głupek do wanny wchodzi

Lucy a Tobie tego pessara kiedy będą ściągać? Gin czy dopiero w szpitalu przy porodzie?

Tak piszecie o tych badaniach do cc. Nawet jak się zacznie wcześniej to mogą Wam zrobić badania na cito, a dwa jak nie zdążą to i tak położą Was na stół. Przecież nagłych cc jest cała masa...
to jest oczywista oczywistość, ale nam chodzi z Paulą o to,że wolałybyśmy na spokojnie... a jak będzie, to się okaże

Stary 2016-01-11, 13:25   #3738
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze co wczoraj zrobił mój maż..no bosz...
Leżał w kuchni melon, taki w całości. Wziął go przyniósł i mi tak przymierza w dole. Pytam: Kochanie, a cóż robisz?
"A przymierzam, bo nie mogę sobie wyobrazić jak to niby by miało tędy wyjść"

To mi kurna wizualizację zapodał

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Znam taki przypadek, gdzie kobieta chuda jak szkapka ( waga na granicy 40 kg) rodzi błyskawicznie, zdziwiona, ze poród może boleć i sama się chwali, że dla niej urodzić, to jak pier...ąć . Więc może się nie zarzekajmy?
Poza tym strach przy porodzie nic dobrego nie daje- tak się pocieszam, kiedy dopada mnie zwątpienie .
Ja też znam jednego takiego chudzielca i powiedziała mi, że ona na hasło poród mogłaby iść od strzału rodzić, bo jak to stwierdziła bolało ją jak przy okresie, więc pestka
Stary 2016-01-11, 13:29   #3739
Lucy31
Zakorzenienie

Jezu, okropną godzinę miałam. Wzięło mnie tak silnie, że aż mi gwiazdki w oczach fruwały. Pachwiny, dół brzucha, bóle w krzyżu, od razu parcie na kibelek, byłam ze 3 razy Położyłam się z rogalem i puściło.
Wdech wydech kurna, może to jeszcze nie to.

Cytat:
J
U mnie w szpitalu nie robią przed porodem
Ale coś czuję po dzisiejszych doświadczeniach, że nie będę potrzebowała

Cytat:
Na razie mój gin obstawiał, że chodzę z tym do końca ile się da. Aż szyjka się zgładzi, zepchnie sama i wyskoczy. A jutro się dowiem na wizycie, czy te ustalenia sie zmieniły czy tak zostaje

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Lucy nakrycie kocem z pewnością ochroni wózek przed uszkodzeniem przez kota, ale niestety go nie odstraszy... a z pewnością nie moje koty dla moich mięciutki kocyk, to tylko zachęta by była, a ja chcę je nauczyć, że do wózka się nie wchodzi
Mówiłam dzisiaj tż o moim planie z wanienką i bardzo się zapalił do pomysłu nie może się doczekać, aż włożymy do gondoli wanienkę z wodą jak nam starczy dzisiaj czasu, to skoczymy do sklepu ją kupić
No na mojego kota to akurat doskonale działa On jakiś głupi chyba jest. Bo starczy coś nakryć, tak zarzucić, a nie że wyścielić tym kocem. Nie wiem czy mnie ktoś zrozumie Ale zarzucam koc i taki baldachim się robi. I on jest tak durny, że nie wie, że tam w środek można wejść W ten sposób mam nakryty od miesiąca już wózek i łóżeczko. A od niedawna i leżaczek. I jeszcze nie był w żadnym z nim

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-01-11 o 13:31
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:31   #3740
esor
Mamusia Luty 2016

Chwilę mnie nie było i już tyle nadrabiania

Brawa i owacje na stojąco dla mnie - wstałam na badania z TZ rano po 6, będąc oczywiście niewyspana bardzo, ale taka ucieszona, że pierwszy raz od dawna mam długi dzień. Zrobiłam badania, kupiłam drobne rzeczy w sklepie, podpisywałam na maile itp i po 9 zasnąłem i obudziłam się o... 12:45
No to mam długi dzień po byku

Jutro idę do nieswojej gin, tylko w Enelmedzie bo tylko gin tu może Pobrać Gbs, a u mojej by to 80 zł kosztowało, a tu jednak firma pokrywa... Mam nadzieję, że się uda i pobierze ten posiew.

Cytat:
Podobno tak się może dziać! Odpoczywaj w takim razie!

Jakieś specjalne badania sobie życzą? U mnie podobno nic nie jest dodatkowo potrzebne.
[/COLOR]Lucy, Justynka, Lola teraz sobie uświadomiłam, że 38 tc nam się zaczął !!!!!!!!!!

Donoszone :klaski: Ale jaja, ale jaja Gratulacje dziewczyny!

Ja też do zzo poproszę na wizycie gin o skierowanie. Na SR babka mówiła, że nawet jak nie wymaga szpital to warto zrobić, bo to przyspieszy podanie znieczulenia (inaczej w szpitalu Ci te badania zrobią i trzeba będzie czekać). Chodziło jej o potas i krzepliwosc krwi

[QUOTE=butterfly20;5408575 4]Jacieeee ale miałam noc, co rusz mi brzuch twardniał Zresztą teraz też twardnieje częściej niż zawsze, boli dołem i krzyż... mam nadzieję,że to w miarę normalne straszaki,mam załamkę(( Czlowiek leży, oszczędza się i co?

Cytat:
gratulacje! też chcę jeszcze przynajmniej te 10 dni...

Nie martw się Motylku na zapas będzie dobrze i malutka napewno jeszcze trochę posiedzi w Twoim brzuszku

Cytat:
Marcia

Mi szczerze mówiąc nie przeszkadzało zapraszanie na wesele przez moich rodziców i teściów osób, których nigdy wcześniej nie widziałam. Zwłaszcza,jeśli to była rodzina z daleka. Bo tak naprawdę to mało jest zawsze takich okazji,żeby rodzina z daleka mogła się z nami zobaczyć- głównie wesela i pogrzeby No i ja też mogłam im wszystkich poznać.
Pewnie nie byłabym taka chętna jakbym sama musiała za nich płacić ale jeśli chodzi o płacenie za talerzyk, to moi rodzice płacili z swoich gości, a teściowie za swoich.

Natomiast chrzciny to już inna bajka i w życiu bym nie nie zgodziła na żadnych teściów siostry czy brata, chyba,że miałabym z nimi bliskie relacje

Zaczelyscie temat chrzcin i już mam k**wice bo wiem, że znowu będę mieć kłótnie o to z matką, bo będzie się wtrącać do gości, a bankowo wciskać mi obowiązek zaproszenia jej brata itd.

W ogóle jak to jest z takim maluszkiem? Msza z chrztem ok, ale potem przecież obiad w pobliskiej restauracji, potem ogólnie jakąś posiadowka żeby porozmawiać, mężczyźni pewnie alkohol????? A tu mała trzeba przewijac i karmić.... Jakoś tego nie widzę

Cytat:
O żesz.... Ja mam banie na punkcie motyli i ciem, a właściwie fobie, okrutnie mnie obrzydzaja i się ich strasznie, nienormalnie boje. Nie wiem skąd to mam, ale mam i mam nadzieję, że Hania nie będzie lubiła motylkow

Ale obiektywnie cudo

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:38   #3741
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Jezu, okropną godzinę miałam. Wzięło mnie tak silnie, że aż mi gwiazdki w oczach fruwały. Pachwiny, dół brzucha, bóle w krzyżu, od razu parcie na kibelek, byłam ze 3 razy Położyłam się z rogalem i puściło.

O kurczaki...leż kochaneńka, może to na razie taka" treningowa" akcja była... A co do tej lewatywy, to u mnie w szpitalu robią" na życzenie pacjentki", nie wiem co o tym myśleć, czy sobie zażyczyć czy nie... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, z drugiej strony ofajdać się przy porodzie też bym nie chciała... Ale mam dylematy, co nie?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Zaczelyscie temat chrzcin i już mam k**wice bo wiem, że znowu będę mieć kłótnie o to z matką, bo będzie się wtrącać do gości, a bankowo wciskać mi obowiązek zaproszenia jej brata itd.

W ogóle jak to jest z takim maluszkiem? Msza z chrztem ok, ale potem przecież obiad w pobliskiej restauracji, potem ogólnie jakąś posiadowka żeby porozmawiać, mężczyźni pewnie alkohol????? A tu mała trzeba przewijac i karmić.... Jakoś tego nie widzę
Też właśnie tego nie widzę. jednak takie małe dziecię trzeba o konkretnej porze nakarmić czy położyć, przewinąć, a tu biesiada... No nie wiem
Stary 2016-01-11, 13:38   #3742
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczaki...leż kochaneńka, może to na razie taka" treningowa" akcja była... A co do tej lewatywy, to u mnie w szpitalu robią" na życzenie pacjentki", nie wiem co o tym myśleć, czy sobie zażyczyć czy nie... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, z drugiej strony ofajdać się przy porodzie też bym nie chciała... Ale mam dylematy, co nie?
Ja bym chyba jednak wolała żeby zrobili.Na ginekologii robili mi przed operacją ze 3 razy i to nic takiego. Jakoś mnie to nie ruszało tak s czerze mówiąc. A komfort miałam potem
A tu pytałam na porodówce i mówią, że a skąd odeszli od tego dawno temu. Kiedyś w pakiecie przed porodem, trza czy nie trza robili, a teraz juz nie.
Coś tam położna szepnęła żeby sobie wziąć z apteki zestaw i można zrobić na oddziale. To niegłupie by było.

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-01-11 o 13:40
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:46   #3743
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chyba jednak wolała żeby zrobili.Na ginekologii robili mi przed operacją ze 3 razy i to nic takiego. Jakoś mnie to nie ruszało tak s czerze mówiąc. A komfort miałam potem
A tu pytałam na porodówce i mówią, że a skąd odeszli od tego dawno temu. Kiedyś w pakiecie przed porodem, trza czy nie trza robili, a teraz juz nie.
Coś tam położna szepnęła żeby sobie wziąć z apteki zestaw i można zrobić na oddziale. To niegłupie by było.
No można też sobie samemu w chacie zrobić... gdzieś tam na niektórych forach czytałam, że laski robiły jak czuły, że się akcja zbliża...
Stary 2016-01-11, 13:50   #3744
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
No można też sobie samemu w chacie zrobić... gdzieś tam na niektórych forach czytałam, że laski robiły jak czuły, że się akcja zbliża...
Nie zalecali mi. Ponoć potrafi to przyśpieszyć jednak akcję
Mówili że bezpieczniej już na oddziale, wtedy od razu ma sie opiekę jakby co.

Ja zaraz po skurczach mam posiadówkę na kiblu, to nie wydaje mi się abym potrzebowała, ale kto wie
Stary 2016-01-11, 13:55   #3745
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
wow!!! jak w restauracji
Stary 2016-01-11, 13:57   #3746
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

[QUOTE=marciar7;54088711]
Cytat:
no chyba ide z powrotem do łóżka spac

No to nadgodziny mu się szykują

Ja weszłam na allegro na chwile i wsiaklam; )

Juz wszystko wiem jaki tort zrobię na chrzciny
Musze zamówić tylko te bajery do odciskania dekoracji i zrobię poduszke

A próba będzie jak mała się urodzi to zrobię taka urodzinowa bo chce zaprosić znajomych jak juz mała będzie z nami bo jednak baby shower nie robimy

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 14:02   #3747
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
l
Też właśnie tego nie widzę. jednak takie małe dziecię trzeba o konkretnej porze nakarmić czy położyć, przewinąć, a tu biesiada... No nie wiem
Też totalnie tego nie widzę :/

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 14:02   #3748
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

one są zbyt cwane, jak wózek stoi w pokoju i widzimy go, to olewają temat... zero zainteresowania. A jak postawimy w przedpokoju i go nie widzimy, to wtedy szaleją. Więc maska się nie sprawdzi Za to wanienka z wodą, to będzie super pułapka na koty
Stary 2016-01-11, 14:05   #3749
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Też totalnie tego nie widzę :/
Dlatego ja robie chrzciny dopiero jak mała będzie miała pół roczku i to w lipcu mam nadzieje ze ciepło będzie to sobie pospij w wózku w ogrodzie tego lokalu

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 14:10   #3750
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie mój gin obstawiał, że chodzę z tym do końca ile się da. Aż szyjka się zgładzi, zepchnie sama i wyskoczy. A jutro się dowiem na wizycie, czy te ustalenia sie zmieniły czy tak zostaje

No na mojego kota to akurat doskonale działa On jakiś głupi chyba jest. Bo starczy coś nakryć, tak zarzucić, a nie że wyścielić tym kocem. Nie wiem czy mnie ktoś zrozumie Ale zarzucam koc i taki baldachim się robi. I on jest tak durny, że nie wie, że tam w środek można wejść W ten sposób mam nakryty od miesiąca już wózek i łóżeczko. A od niedawna i leżaczek. I jeszcze nie był w żadnym z nim
to nieźle... dla moich taki namiot z koca byłby zachętą do zwiedzania i odkrywania nieznanego one to są takie głupolki, że jak np. ułożysz piramidę z poduszek, to na samą górę wlezą i zasną

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

mam takie same bo też sobie nie wyobrażam lewatywy... ale tak jak piszesz, nie wiadomo co gorsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości