Sierpnióweczki 2016! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-16, 12:53   #3031
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja też..będę Cię wypatrywać , bo jadę dziś do wrocł na pizzę i małe zakupy
Mam zaproszenie do szwagra na pizze domową pisalam wczesniej.

TinkerrBell

Fajny filmik, dokladnie ja taki sam dzwięk znajduję serducha Moze spróbuje z innym zelem, bo mam tylko krem do brzucha na rozstępy. Moze szybciej znajde wtedy. slyszalam ze aloe vera dobrze dziala.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-16 o 12:58
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 12:54   #3032
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Mieszkam prawie w górach a u nas śniegu bardzo mało ;/. Byłam już z synem na spacerze z sankami, ciężko ale co zrobić, nawet udało nam się zjechać koło domu kilka razy .
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No z strachu, na pewno wszystko będzie ok

A ja przespałam ból brzucha. Dzisiaj jest juz znacznie lepiej

Napadało wczoraj śniegu i idziemy popołudniu na sanki
też lubię, nasze dzieci mają teraz bardzo mało śniegu, trzeba korzystać z każdego dnia

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Natalia_23 - dzięki, że pytasz . Ze zwolnieniem o dziwo gładko poszło. Kadrowa ucięła ze mną pogawędkę, pytała o samopoczucie, o to, do jakiego ginekologa chodzę itd. ale ona zawsze była w porządku. Potem minęłam się z tą dyrektorką z którą ostatnio miałam 'wątpliwą' przyjemność i tylko się uśmiechnęła i przywitała więc mam nadzieję, że poszli po rozum do głowy i nie będą już robić żadnych problemów/łaski z wypłacaniem wynagrodzenia.

Jakie macie plany na dziś? Ja chyba zaraz wyruszę z Natalką na miasto, przychodzą do nas wieczorkiem znajomi a ja nie mam pomysłu czym ich ugościć (oprócz ciasta, które zrobiłam wczoraj). Mam dużo ziemniaków, macie jakieś pomysły na dania z ziemniaków? Poza tym póki co nie wymiotowałam więc może wybiorę się z Natalką na spacer (trzeba korzystać z chwilowo lepszego samopoczucia ).
Fajnie, że obyło się bez problemu w pracy.

korzystajcie póki śnieg jest
Z ziemniaków nie mam pojęcia co by można było dla gości zrobić ;/

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Może ja pomogę z serialami! Fajne babskie, do odstresowania się i oderwania, szczególnie jeśli ma się sporo czasu to iczywiście desperate housewives. Najlepszy serial świata poza tym podobne w klimacie devious maids, też fajne, dziewczyńskie.

Dobre seriale komediowe z krótkimi odcinkami to np modern family, uwielbiamy z moim mężem. Niezłe też było parks and recreation.

Z seriali dramatycznych, bardzo podobał nam się obojgu np breaking bad, house of cards (kocham!!), sherlock (ten bbc), gra o tron, ja lubiłam dextera też, zabieramy się za narcos teraz.
breaking bad i Dexter polecam

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja melduję się po wczorajszej wieczornej wizycie. Dzidzik 2,5 cm, serducho jak młot, 174 u na minutę Wszystko w porządku, krwiaka ani śladu, więc to plamienie sprzed 2 tygodni to było prawdopodobnie to. Duphaston mogę odstawić zupełnie i liczę na to, że może choć odrobinkę mdłości się uspokoją. Z USG ciąża wychodzi nadal o tydzień młodsza, więc dziś jest 9t2d. Tym samym tp z USG to 18 sierpnia. Na genetyczne się wybieram początkiem lutego.
!
super

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dzisiaj mija rok od odejscia mojego pierwszego aniołka smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka
takie daty są najgorsze, ja ostatnio miałam 5 lat od 1 straty, dobrze, że wtety po 1 miesiącu udało mi się zajść w ciążę ponownie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A powiedz mi dlaczego po tych 3 poronieniach nie zrobiono Ci zadnych dodatkowych badan? 3 poronienia i wiecej nazywa sie poronieniem nawykowym - i moze byc jakis powod dlaczego tak sie dzieje, badania ktore trzeba wykonac sa bardziej skomplikowane niz te zwyczajne. Czasami wystarczy Aspiryna i Acard chyba wlasnie by wsio bylo ok.
Czy moze te badania nie sa w ramach NFZ? Ale to byloby strasznie glupie, bo one sa bardzo drogie,
dokładnie, przysługują Tobie badania na nfz.
Ja po 1 poronieniu przy każdej ciąży przyjmuję acard

Cytat:
klask i:
u mnie po wizycie też ok..seruszko bije 159u/min, malec ma 1,77cm..jest więc 4 dni młodszy niż z OM ale lekarz mówił, żeby się tym nie martwić
kazał mi zrobić pappa..w kolejnym tygodniu jadę, w połowie lutego genetyczne USG..
breaking bad - z seriali tez polecam

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 12:57   #3033
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zaproszenie do szwagra na pizze domową pisalam wczesniej.
a no tak..sierota ze mnie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 13:07   #3034
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dziewczynki jestem po wizycie.
Dzieciak ma 6 cm waży 55g, fikał koziołki jak szalony
Dr wykluczył zespół Downa.
Obstawia chłopczyka ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 13:11   #3035
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Obstawia chłopczyka ;-)
ale klocuszek już
który masz tydz ciąży???
chłopczyk
klask i:
cudowne wieści
Stary 2016-01-16, 13:12   #3036
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Obstawia chłopczyka ;-)

klask i:

Super! Takie wiadomosci sa lepsze niz kawa
Ja odliczam do swojego - 9 dni
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 13:15   #3037
BeataAmelka
Wtajemniczenie

12 tydzień i 2 dzień, chociaż z OM 12 tydz
cudzie trwaj
Stary 2016-01-16, 13:21   #3038
Piernik Torunski
Zakorzenienie

BeatkaAmelka gratuluję, cieszę się ,że tak się Twój malec rozwija..macie imię dla chłopca?
Stary 2016-01-16, 13:21   #3039
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Nie mamy :-( tylko dla dziewczynki
cudzie trwaj
Stary 2016-01-16, 13:28   #3040
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Obstawia chłopczyka ;-)
Aaa Super!
Stary 2016-01-16, 14:01   #3041
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest katarek:"P
Bo jak Najmlodsza byla mala to u nas byla tylko gruszka:P A teraz sama sie potrafi wysmarkac

Urządzenie do wyciągania gili odkurzaczem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:01   #3042
afryga
Raczkowanie

Cytat:

Kup sobie jakas fajna i wciagajaca gre na xbox/playstation/PC - kilka tygodni minie jak reka odjal)
O tym nie pomyślałag, gdyż nigdy mnie nie ciągnęło za bardzo do gier, ale może zainstaluje sobie znów simsy? To prawdziwy zjadacz czasu. Bardzo dawno temu grałam jeszcze w Age of Empires. Pamiętam, że podobała mi się.

Cytat:

A umiesz sobie sprawdzic, czy masz zamkniętą szyjkę macicy? Jak jest zamknieta to bardzo dobrze.
Niestety nie. Chyba muszę poczytać na ten temat.
Myślę jednak, że w szpitalu by mi powiedzieli gdyby była otwarta.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:12   #3043
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
A powiedz mi dlaczego po tych 3 poronieniach nie zrobiono Ci zadnych dodatkowych badan? 3 poronienia i wiecej nazywa sie poronieniem nawykowym - i moze byc jakis powod dlaczego tak sie dzieje, badania ktore trzeba wykonac sa bardziej skomplikowane niz te zwyczajne. Czasami wystarczy Aspiryna i Acard chyba wlasnie by wsio bylo ok.
Czy moze te badania nie sa w ramach NFZ? Ale to byloby strasznie glupie, bo one sa bardzo drogie,
niestety trafiłam na tak beznadziejnego lekarza ze stwierdził iż 3 poronienia to jeszcze nic takigo. Cóż czekam cierpliwie na usg prenatalne i zobacze co dalej . Mam stres okropnego ze hej. W ierwszej ciąży byłam mniej w tych sprawach doświadczona i oczytana i nie myślałam nad tym tak intensywnie jak teraz ehhh ,to mnie wykańcza.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:14   #3044
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o przeciwciała antyRh. Przy oznaczaniu grupy od razu oznacza się poziom przeciwciał. Masz może ujemną grupę krwi? Pamiętaj, że papier z grupą z krwiodawstwa to albo krewkarta, albo oryginał na odpowiednim kwiteczku (nie liczy się książeczka honorowego dawcy)
No właśnie i ja i mąż mamy dodatnią, oboje jesteśmy krwiodawcami, przy czym on z 15 lat już

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
A w jakich filmach i serialach gustujesz?
Sama zastanawiam się co tu porabiać całymi dniami. Ogólnie jestem kinomaniakiem, co oznacza, że filmy oglądam na bieżąco. Może znacie jakieś wartościowe produkcję? Chodzi mi raczej o mniej znane pozycje bo te popularne to z pewnością już widziałam. Moimi faworytami są dramaty. A jeśli chodzi o seriale to preferuje takie, w których atmosfera jest tak gęsta, że można kroić nożem.
Ja uwielbiałam Shameless, czekam na kolejny sezon Oczywiście Dexter swego czasu. Zaczęłam niedawno Orange is a new Black - jeszcze nie mam zdania. Sherlock bardzo mi się podobał. Więcej mi w tej chwili do głowy nie przychodzi :/

Cytat:
[
Jakie macie plany na dziś? Ja chyba zaraz wyruszę z Natalką na miasto, przychodzą do nas wieczorkiem znajomi a ja nie mam pomysłu czym ich ugościć (oprócz ciasta, które zrobiłam wczoraj). Mam dużo ziemniaków, macie jakieś pomysły na dania z ziemniaków? Poza tym póki co nie wymiotowałam więc może wybiorę się z Natalką na spacer (trzeba korzystać z chwilowo lepszego samopoczucia ).
Do nas znajomi przychodzą, żeby pograć w planszówki. A mnie naszło na ciasto czekoladowe, ale takie szybkie i właśnie dochodzi w piekarniku Ciekawe czy klątwa zakalca w ciąży mnie ominie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja melduję się po wczorajszej wieczornej wizycie. Dzidzik 2,5 cm, serducho jak młot, 174 u na minutę Wszystko w porządku, krwiaka ani śladu, więc to plamienie sprzed 2 tygodni to było prawdopodobnie to. Duphaston mogę odstawić zupełnie i liczę na to, że może choć odrobinkę mdłości się uspokoją. Z USG ciąża wychodzi nadal o tydzień młodsza, więc dziś jest 9t2d. Tym samym tp z USG to 18 sierpnia. Na genetyczne się wybieram początkiem lutego.
Super, że wszystko w porządku Ja czekam na wizytę we wt. i skierowanie na genetyczne.

Cytat:
Dzisiaj mija rok od odejscia mojego pierwszego aniołka smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka

Cytat:
klask i:
u mnie po wizycie też ok..seruszko bije 159u/min, malec ma 1,77cm..jest więc 4 dni młodszy niż z OM ale lekarz mówił, żeby się tym nie martwić
kazał mi zrobić pappa..w kolejnym tygodniu jadę, w połowie lutego genetyczne USG..
breaking bad - z seriali tez polecam

Cytat:

A umiesz sobie sprawdzic, czy masz zamknieta szyjke macicy? Jak jest zamknieta to bardzo dobrze.
A możesz w trzech zdaniach napisać, jak to zrobić

Cytat:
U mnie rok byl pare dni temu....12 stycznia mialam USG a 13 udalo sie zalatwic zabieg. Drugi raz mialam przed swoimi 30 urodzinami

Cytat:
Obstawia chłopczyka ;-)

Miałam dziś sprzątać łazienkę, ale mam totalnego lenia. Od śniadania prawie się nie ruszam z kanapy. Jedynie na to ciasto mnie naszło, ale zrobienie go to 10 min. roboty więc też się nie namęczyłam Za to mój TŻ odkurza właśnie zawzięcie, a mój spanikowany kot schował się za moją głową w samym rogu kanapy
Nawet mieliśmy na spacer iść, ale pogoda nie zachęca - ni to śniezy, ni to pada, ogólnie feee. Jedzenie zamawiamy, bo w lodówce składników na obiad brak Lubię weekendy
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:20   #3045
virginia
Zakorzenienie

BeataAmelka i oursonette ! Cudowne wiadomości!

Talantea mi też chodzi po głowie pizza domowej roboty ale jeszcze nie na tyle, żeby ją zrobić. Ale od czego jest TŻet... .

Zmykam bo o 17 mamy gości a ja mam jeszcze stertę prasowania. Sprzątałam niby wczoraj ale jak to przy dziecku - już znaku nie ma . Ale, ale! Miałam pochwalić Natalkę - dziś po raz 1szy zasnęła całkiem sama. Po powrocie do domu zjadła a potem powiedziałam jej, że pójdzie sama spać bo mama musi gotować, położyłam ją tylko do łóżeczka i po chwili spała . Może to żaden wyczyn ale ona do tej pory zawsze potrzebowała towarzystwa. Ja w tym czasie spokojnie zrobiłam zapiekankę ziemniaczaną a zaraz poprasuję.
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-01-16 o 14:23
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:22   #3046
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja byłam dziś na spacerze. Bratanek przywiózł mi zakupy ze sklepu na sankach a potem byliśmy w parku.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:22   #3047
virginia
Zakorzenienie

Origa - to w ciąży wychodzą zakalce? To już wiem czemu świąteczne ciasta schrzaniłam .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 14:28   #3048
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
No właśnie i ja i mąż mamy dodatnią, oboje jesteśmy krwiodawcami, przy czym on z 15 lat już
A to dziwne Może wyszli z założenia, że ojciec dziecka może być inny
Stary 2016-01-16, 14:41   #3049
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
niestety trafiłam na tak beznadziejnego lekarza ze stwierdził iż 3 poronienia to jeszcze nic takigo. Cóż czekam cierpliwie na usg prenatalne i zobacze co dalej . Mam stres okropnego ze hej. W ierwszej ciąży byłam mniej w tych sprawach doświadczona i oczytana i nie myślałam nad tym tak intensywnie jak teraz ehhh ,to mnie wykańcza.
straszne, że musiałas przechodzić przez takie dramaty..mam nadzieję, że wszytskie nas tu ominą komplikacje

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Do nas znajomi przychodzą, żeby pograć w planszówki. A mnie naszło na ciasto czekoladowe, ale takie szybkie i właśnie dochodzi w piekarniku Ciekawe czy klątwa zakalca w ciąży mnie ominie

Miałam dziś sprzątać łazienkę, ale mam totalnego lenia. Od śniadania prawie się nie ruszam z kanapy. Jedynie na to ciasto mnie naszło, ale zrobienie go to 10 min. roboty więc też się nie namęczyłam Za to mój TŻ odkurza właśnie zawzięcie, a mój spanikowany kot schował się za moją głową w samym rogu kanapy
Nawet mieliśmy na spacer iść, ale pogoda nie zachęca - ni to śniezy, ni to pada, ogólnie feee. Jedzenie zamawiamy, bo w lodówce składników na obiad brak Lubię weekendy
hehe ja też lubię weekendy..wprawdzie posprzątałam ciut.. ale na obiad jadę na pizzę i tyle..upiekłam za to pyszne ciasteczka,,też szybkie.. jakby któraś chciała przepis na wypasione, nieśmierdzące nawet ciężarnej ciastka to trzeba w google wpisać factor wow cookies - na blogu the polkadot jest przepis..
Cytat:
Ale, ale! Miałam pochwalić Natalkę - dziś po raz 1szy zasnęła całkiem sama. Po powrocie do domu zjadła a potem powiedziałam jej, że pójdzie sama spać bo mama musi gotować, położyłam ją tylko do łóżeczka i po chwili spała . Może to żaden wyczyn ale ona do tej pory zawsze potrzebowała towarzystwa. Ja w tym czasie spokojnie zrobiłam zapiekankę ziemniaczaną a zaraz poprasuję.
dla Natalki..jak to nie wyczyn? dla dziecka to spora zmiana

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A to dziwne Może wyszli z założenia, że ojciec dziecka może być inny
ja gdzieś słyszałam że co dziesiąte dziecko ma innego ojca niż ono i sam ojciec myśli..nie wiem czy to dane dot Polski..ale chyba tak
Stary 2016-01-16, 15:18   #3050
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
O tym nie pomyślałag, gdyż nigdy mnie nie ciągnęło za bardzo do gier, ale może zainstaluje sobie znów simsy? To prawdziwy zjadacz czasu. Bardzo dawno temu grałam jeszcze w Age of Empires. Pamiętam, że podobała mi się.

Niestety nie. Chyba muszę poczytać na ten temat.
Myślę jednak, że w szpitalu by mi powiedzieli gdyby była otwarta.
Hehe mam jedna i druga gre na lapie Prawdziwe zjadacze czasu w Simsy gra glownie mloda

Jesli Ci robil badanie wziernikiem to wtedy tak.
To jest proste jak drut sprawdzic, ale musialabys miec punkt odniesienia. Ja tak sprawdzalam dni plodne i zajelo mi kilka tygodni rozgryzienie kiedy jest nisko/wysoko i otwarta/zamknieta. Ja nie mialam sluzu plodnego i tak bylo mi latwiej.
Ale jak sobie posprawdzasz przez kilka dni, to jesli by sie otworzyla - wyczulabys. Poczytaj Ciekawy temat

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Takich konowalow bym w kosmos wyslala na bardzo dlugo wyprawe:mu r:
https://parenting.pl/portal/poronienia-nawykowe
http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/po...tml#popupClose
http://medifem.pl/ginekologia/poronienia-nawykowe/

To jest straszne Przeciez kazda kobieta ma jakis poziom stresu/wytrzymalosci. Jak mozna pozwolic komus poronic 3 razy i nawet nie zasugerowac by postarac sie znalezc przyczyne. Czasami jest naprawde latwa do wykrycia czasami trudniejsza.
Ja bym jednak zmienila lekarza, ktory jesli sie nie da wypisac skierowan to chociaz odpowiednio pokieruje.

Chociaz zycze Ci by jednak ta ciaza byla wlasnie ta szczeliwa!
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 15:57   #3051
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ja gdzieś słyszałam że co dziesiąte dziecko ma innego ojca niż ono i sam ojciec myśli..nie wiem czy to dane dot Polski..ale chyba tak
Ostatnio jedna pani po porodzie z grupą ujemną zarzekała się, że ojciec dziecka też ma ujemną grupę Tylko, że dziecko miało grupę krwi dodatnią
Stary 2016-01-16, 16:23   #3052
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mojemu bratu powtarzali badanie czynnika Rh. W pierwszym wyszło Rh+, potem Rh-, kolejne potwierdziło Rh-. Oboje rodzice Rh+, całe rodzeństwo Rh+.
U nas możliwe, że Bobo ma inną grupę krwi niż my. Ja jestem B z mieszanki B i 0, mąż jest A (ale nie wiem jak jego rodzice). Oboje jesteśmy Rh+.
Niestety nie możemy dotrzeć do grup krwi dziadków żeby cokolowiek wywnioskować.
Stary 2016-01-16, 16:49   #3053
iweczka
Zakorzenienie

hej
Dziś zaliczyliśmy z córką 2-godzinny spacer. Super pogoda

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

5 dni na wyniki badań? Pierwszy raz spotykam się z takim czasem, u mnie są zawsze tego samego dnia lub na drugi dzień.
Mam do zrobienia wszystkie przeciwciała tarczycy.
Do tej pory robiłam w prywatnym laboratorium-czekałam 7 dni.
Teraz różne opinie, jedna babka mówi że 1dzień, na infolinii że 5 dni
tak czy inaczej zrobiłam wczoraj wszystkie badania, te pierwsze z krwi + tarczycowe.
6 próbówek zebrali

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Cała się trzęsę, boję się... rano dowiedziałam się że mój tato miał zawał .

Nie potrafię nic dziś robić tylko siedzę i czytam o zawałach.
Tato jest już po zabiegu i podobno jest już dobrze, ale ma leżeć minimum 5 dni na intensywnej terapii.......
.. to straszne jak człowiek nie zdaje sobie sprawy że w każdej chwili można stracić bliskiego ...... nie wyobrażam sobie tego że mogłabym go stracić ..;(
Mam nadzieję, że wszystko dobrze !!

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Też mam zamiar kupić sobie takiego doplerka chce slyszeć i kontrolować sama czy wszystko ok i czy serduszko pika :P

ja jestem już po wizycie i mam kolejne zdjęcie mojej kruszynki ,i dostałam skierowanie na te prenatalne mam na 3 lutego
Piękne zdjęcie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 17:34   #3054
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Typowo dziewczynki seriale to nie mój klimat. Breaking bad ogladnęłam z TZ jednym tchem, Sherlock i Gra o tron nie przypadły mi do gustu, Dexter zaliczony, Dr. House też, Supernarural utknelam na 6 odcinku obecnego sezonu i nie mogę zmobilizować się do oglądnięcia następnych. Jakoś żal mi tego co się stało z tym serialem.

Z mocnych klimatów polecam Synów Anarchii, Detektywa i Peaky Blinders.

A jakieś filmy mi polecisz? Zawsze to tylko 2 godzinki oglądania a nie kilka dni.

Widzisz, z filmami to ja jestem w sumie do kitu. Jak jestem wciągnięta w serial, to trzaskam odcinek za odcinkiem, a do filmów mega trudno mi się zabrac. Kiedyś uwielbiałam takie mega cięzkie kino, które mną poniewierało i wciskało w fotel, moim ukochanym filmem, najlepszym, jaki widziałam było "revolutionary road", ale odkąd mam dziecko strasznie ciężko przeżywam takie filmy, wolę lżejsze kino, kocham mimo tendencji spadkowej w poziomie kolejnych filmów Allena i filmy w jego stylu, sporo gadania, trochę psychologii, trochę humoru. A znasz takie serial broadwalk empire? Mógłby Ci się spodobać.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Detektywa pierszego męczyłam, ale dałam radę, za to drugi sezon to było najgorsze dno świata, gorsze niż ostatni sezon lostów i prison break

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Wielu moich znajomych zachwycił tez serial Fargo. Mnie on znudzil, ale kto wie... Oceny ma świetne.

Stary 2016-01-16, 19:01   #3055
Talantea
Zakorzenienie

Pizza była pyszna duzo nie zjadlam, ale sie najadłam.

BeataAmelka

Jak fajnie zobaczyc takiego fikającego maluszka. Ciekawe czy gin bedzie próbował sprawdzić płec na moim następnym usg, powinnam byc w około 13 tygodniu.

Stary 2016-01-16, 19:21   #3056
kasia_ruda
Zakorzenienie

No ciekawe, czy pierwsze podejrzenie płci na wątku się sprawdzi. U mnie na podobnym etapie ciąży, co u ciebie BeataAmelka też mial byc chłopak i potem co badanie się potwierdzał

Stary 2016-01-16, 19:44   #3057
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No ciekawe, czy pierwsze podejrzenie płci na wątku się sprawdzi. U mnie na podobnym etapie ciąży, co u ciebie BeataAmelka też mial byc chłopak i potem co badanie się potwierdzał
ja czuje że będę mieć syna. Chciałabym córkę ale jakoś nie czuje że będę ją mieć tym razem

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 19:48   #3058
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja w ciązy z synem bylam pewna, że będzie chłopak od pierwszego dnia. Ale tak serio, 100% pewności miałam. A teraz za dużo kombinacji możliwych, żeby mieć przeczucia

Stary 2016-01-16, 20:12   #3059
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My stawiamy na synusia.
Stary 2016-01-16, 22:21   #3060
Talantea
Zakorzenienie

Znalazłam nowy filmik do popłakania się. Tym razem o fazach w życiu dziecka.

http://edytazajac.pl/2016/01/936-tyg...e-przegap-ich/

Ogólnie bardzo lubię jej bloga

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości