|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
A moja bratowa mi mówiła, że miała wannę w pokoju porodowym ale za każdym razem jak do niej wchodziła to zanikały jej skurcze i poród się zatrzymywał. Była bardzo nastawiona na relaks w wannie no ale plany swoje, a życie swoje... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
mogę założyć jak chcecie
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
e tam wcale nie strach
na pocieszenie Wam mogę powiedzieć, że ja córcię moją rodziłam Sn i poszło bardzo szybko - od wejścia na izbę przyjęć do usłyszenia jej płaczu minęły 2 godziny wiadomo - bolało, no ale musi trochę boleć. Ale człowiek jest na takiej adrenalinie, że inaczej to się odczuwa. A to był mój pierwszy poród. Drugi mam nadzieję będzie podobny. anuszka, bardzo podoba mi się Twoje podejście do tematu większość dziewczyn, które za pierwszym razem rodziły cc (i to z jakimś wskazaniem wcześniejszym, nie że jakieś komplikacje przy porodzie) nawet nie biorą pod uwagę porodu SN. W sumie to nie wiem czemu. A Zuzia jaka duża była?ewka, podobno przy drugim porodzie raczej się rodzi przed terminem niż po. Długo przenosiłaś? Ja rodziłam tydzień po, ale wszystko było ok. Cytat:
i zapomniał mojej wody wziąć z izby przyjęć ![]() monini, ja ruchy czuję już od jakiegoś czasu, ale baaaardzo nieregularnie. Myślę, że maluszek ma jeszcze sporo miejsca i nie ma się co martwić. Nie bez powodu radzi się kontrolować ilość ruchów dziecka tak od 28 tc.
|
|
#4204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dopiero 4ty dzień, jeszcze 8 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego jak dla mnie, jeśli nie będzie wskazań do CC, to wyłącznie poród SN. CC boję się jak ognia, jednak to operacja i to rozcinanie brzucha Nigdy nie zdecydowałabym się dla własnego widzimisię na CC Mam nadzieję, że tym razem będę miała też taki sam poród jak pierwszy ![]() Cytat:
![]() Syn mój odstawiony do przedszkola- mają dziś bal karnawałowy- przebrałam go za pająka A teraz relaksuje się przy Ince i rurkach z kremem z cukierni
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-01-21 o 09:38 |
||||
|
|
|
#4205 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
A ja robię caly gar fasolki po bretońsku. Po porodzie nie zamierzam jeść fasoli qiec teraz zaszaleję
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius a ja z moim kalafiorem ciążowym przeczytałam że jesz do Inki rurki z kremem z cukini
![]() ![]() Czytanie ze zrozumieniem coś mi ostatnio nie wychodzi
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius90 ja też na samą myśl o rozciętym brzuchu mam zawał, ale już powiedziałam mężowi, że jak mi czy dziecko coś będzie groziło to niech tną ale z własnego wyboru- newaaaaa!
dobra to dzisiaj założę klub i będę Was po trochę wg listy zapraszać, więc się nie burzyć, że kogoś nie ma bo na raty będę to robić
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, nie jesteś sama ![]() Ja czasem też jak zabłysnę, to aż mi głupio, że tak można ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Wczoraj ubrałam moje dziecko do przedszkola i dopiero jak wrócili z mężem do domu to zauważyłam, że kalesony nałożyłam mu tył na przód, a do tego miał dwie różne skarpetki Dziś rano aż mąż do mnie dzwonił z pracy, zapytać, jak dziś jest młody ubrany ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
To czekam na zapro
|
||
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
Jak czytam o waszych pierwszych poradach ze było wszystko ok to spokojniejsza się robie.
Najbardziej czego się boje to to że ten szpital w którym chce rodzic ma mały oddział położniczy i ze będzie takie obłożenie ze będzie problem z dostaniem się tam ale pociesza mnie myśl że moja gin jest tam kierownikiem katedry ginekologii i mnie może jakoś wcisnie no chyba a ze sobie urlop wymyśli w tym czasie |
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Czekamy
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
zaproszenia poszły
ale chyba jest ok ![]() wiadomo jak ktos nie będzie się udzielał to po naradzie będziemy usuwać
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj zszywałam kamizelkę odblaskową , dziś będę kończyć, mały będzie bobem budowniczym co do porodów to ja cały czas miałam w głowie sn przy pierwszym porodzie i nie dopuszczałam myśli o cc ... do czasu... trafiłam do szpitala i wszystko się zmieniło, ważne dla mnie by wszytko ok się zakończyło. Dlatego teraz nic nie zakładam i nic nie wykluczam by się nie rozczarować. |
||
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej koleżanki mąż ubierał kilka razy dziecku górę od pidżamy zamiast koszulki ![]() U mnie od wczoraj pada śnieg cały czas. Chyba muszę kupić sobie tantum verde bo coś mnie gardło drapie.I inhalacje sobie zrobię.Co jeszcze z apteki bezpiecznego mogę brać oprócz Prenalenu?Jak już będę to przy okazji bym kupiła. Wczoraj kupiłam sobie pasztet i zeżarłam cały ze świeżymi bułkami.Muszę dokupić kolejny ![]() Wiem źe to świństwo ale tak mi smakuje jak nigdy ![]() Prześledziłam dziś makaszkę i odkryłam że rzeczy z motherhood i dużo z mammisimy jest na smyku.Także może w przyszłym tygodniu zakupie kocyki,pieluszki, otulacz itp. Dziś zamówiłam na Matrasie książki o dzieciach chyba 3 i o pierwszej pomocy dzieciakom.Także będę się edukować i Tż też będzie musiał poczytać bo my zieloni w te klocki
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak, zazdroszczę Ci tak szybkiego porodu... Mi sie zaczely skurcze o 22, po godzinie byly juz co 2-3 minuty wiec bardzo częste, Zuzia urodziła sie o 11:20 następnego dnia, wiec cala noc ze skurczami sie umeczylam, najgorsze dla mnie te z krzyża. Te z brzucha nie takie zle..
Zuzia urodziła sie 10dni po terminie.. Wolałabym teraz tyle nie przenosić, choc z drugiej strony juz mam obawy, co będzie jak bede sama z Zuzia w domu i zacznę rodzic (t 40 km od nas, tz praca 30km, moi rodzice 60km wiec w sumie oprócz znajomych nie mam tu nikogo)... |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
witam w 18 tygodniu czyli zaczynam 5 miesiac ! :-D
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się witam w 21 tygodniu Ja od paru dni już codziennie czuję malutką |
||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska do mnie nie doszlo zapr
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
wejdź w wiadomości- u mnie pokazuje, żeś zaproszona
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam zadnej wiadomosci
|
|
|
|
#4221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Evans Obietnica pod jemiołą Ale ja w tej ciąży przez hormony na prawie każdej książce płacze nie daj Boże jak jest w niej o śmierci dziecka,a cały czas na takie trafiamCytat:
Miałam kupioną wodę z dziubkiem na poród i na izbie przyjęć.. Zaraz po porodzie pytał o drugie dziecko...a ja nie widziałam przeciwskazań, poród nie było taki zły
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-01-21 o 10:41 |
||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Wy moje kalafiorki
![]() tutaj macie listę, jak na niej jesteście to szukajcie zapro w wiadomościach prywatnych
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
zobacze jak wroce na kompie bo moze na telefonie nie pokazuje ;-)
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Na telefonie nie zobaczycie zapro do kluby.Na telefonie nie da się też z klubu korzystać.Tylko na komputerze
|
|
|
|
#4225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Drugi poród po 14 m-cach od pierwszego- 1. faza pół godziny w domu i pół godziny w aucie, 2. faza 1 minuta w szpitalu Dzień przed terminem.Zwykle drugi poród szybszy. Na pewno będzie lepiej niż ostatnio |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ja wchodzę w kluby normalnie z telefonu
![]() dobrze, że mam 3km do szpitala skoro drugi poród szybszy bo bym jeszcze w drodze urodziła
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ania230 Świetnie, że się udało z tym mieszkankiem ![]() haneczka Gratulacje pierwszych ruchów! Co do porodów to ja staram się wyznawać zasadę, że najlepiej zaufać lekarzom, którzy się na tym znają. Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to chyba lepszy jest poród naturalny zarówno dla dziecka, jak i matki, ale jeśli są jakiekolwiek wątpliwości to powinno robić się cesarkę, a nie czekać do momentu, aż jest już źle, a niestety z opowiadań tyle się o tym słyszy. Ja mam dużo wątpliwości, ale zdam się na moją ginekolog i mam nadzieję, że wybierze to co będzie dla nas najlepsze. |
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Jak odebrać zaproszenie?
|
|
|
|
#4229 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
dziekuję za zaproszenie, już dołączyłąm do grupy, czy mimo to będziemy również na tym wątku?
informuję, że w rossmanie jest PROMOCJA NA PALMERS'A!!! na krem do biustu, skoncentrowany krem do ciała i balsam do ciała przeciw rozstępom (świetny!!! kupiłam drugie opakowanie!), promocja obejmuje także CUDOWNE I PRZEPIĘKNIE (dla mnie) PACHNĄCE masełko do brzucha!!! ale uwaga, nie jestem uczulona na kosmetyki, ale przy pierwszej aplikacji miałam małą wysypkę, teraz już nie, od świąt go używam!! ) Palmersy kosztują ok. 23,99 masełko chyba trochę droższe,ale normalnie kosztuje 39, więc teraz jak się nie mylę w promocji 29. POLECAM![]() właśnie piekę podwędzany lekko kawał schabu,będzie na kanapki! takie mięsko to ja mogę jeśćmmmm z chrupiącą bułą i chrzanikiem dodałam dużo ziół i czosnku i wstawiłam gar kapuśniaku, bo miałam akurat od tego schabu sporą kość omnomnomnom zapachy u mnie od rana cudowne!
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-21 o 11:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

a Facebook jest w ogóle fajny, ale nie kazdemu moze pasować, ja jestem za
poza tym nie kazdy ma fejsa

udało się dogadać z właścicielami o nowe krzesła do kuchni i o 100 zł mniej za wynajem.