Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 09:30   #4201
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Cierpliwość masz na myśli imersje wodne? U mnie w szpitalu z nich korzystałam, super sprawa! Ale nie w wannie a pod prysznicem. Natomiast jeśli chodzi o poród w wodzie, to jest to coś innego. Ta moja znajoma położna przy kilku takich asystowała, ale mówi, że woli tradycyjny poród. Natomiast musi być fajnie ból łagodzony podczas takiego porodu, skoro same imersje tyle pomagają!
Ja też pół porodu spędziłam pod prysznicem, bo tam gdzie rodziłam nie było wanny. W wannie byłoby pewnie jeszcze lepiej, bo i brzuch i plecy zanurzone.
A moja bratowa mi mówiła, że miała wannę w pokoju porodowym ale za każdym razem jak do niej wchodziła to zanikały jej skurcze i poród się zatrzymywał. Była bardzo nastawiona na relaks w wannie no ale plany swoje, a życie swoje...

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem za klubem, albo właśnie facebookieem. Zawsze to nie czytaja tego nie porzadani. Jeśli klub, no to mozna pisać tu, a tam zdjecia, lub inne tematy, o których nie chcemy pisać tak bardzo publicznie a Facebook jest w ogóle fajny, ale nie kazdemu moze pasować, ja jestem za

I chcialam się pochwalic!!! Od kilku dni czuje przelewanie w brzuchu ale nie chcialam sie nakręcić, ze to ruchy maluszka ale przedwczoraj było dwa razy: puk puk(wieczorem) - tez sie nie nakrecalam, lecz wczoraj to puk puk wystapilo wiecej razy(tez wieczorem) ) a wiec juz teraz wiem, ze to maluszek daje o sobie znac) w końcu, piękne uczucie)
No to gratuluję wyczekanych ruchów

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Porod w wodzie to super sprawa. Ale jak polozna nie odbyla szkolenia to nie moze takiego porodu odebrac.
No właśnie...Kiedyś zastanawiałam się jakby to było urodzić do wody ale najbliższy szpital gdzie miałabym taką możliwość i jest personel do tego przeszkolony mam w Tychach, a to jednak za daleko.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem za klubem na wizazu, fb wg mnie niech zostanie jak jest-wole pozostac w jakims stopniu anonimowa poza tym nie kazdy ma fejsa
Ja też jestem za klubem To kto zakłada?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:34   #4202
kaska87
Zakorzenienie

mogę założyć jak chcecie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:35   #4203
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
aż strach rodzić
e tam wcale nie strach
na pocieszenie Wam mogę powiedzieć, że ja córcię moją rodziłam Sn i poszło bardzo szybko - od wejścia na izbę przyjęć do usłyszenia jej płaczu minęły 2 godziny wiadomo - bolało, no ale musi trochę boleć. Ale człowiek jest na takiej adrenalinie, że inaczej to się odczuwa. A to był mój pierwszy poród. Drugi mam nadzieję będzie podobny.
anuszka, bardzo podoba mi się Twoje podejście do tematu większość dziewczyn, które za pierwszym razem rodziły cc (i to z jakimś wskazaniem wcześniejszym, nie że jakieś komplikacje przy porodzie) nawet nie biorą pod uwagę porodu SN. W sumie to nie wiem czemu. A Zuzia jaka duża była?

ewka, podobno przy drugim porodzie raczej się rodzi przed terminem niż po. Długo przenosiłaś? Ja rodziłam tydzień po, ale wszystko było ok.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KASIA u mnie maz był przy porodzie i teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Szkoła rodzenia B.dobrze go przygotowała i bardzo mi pomagał.
hehe, tak sobie przypomniałam, jak mój mąż był przy porodzie to pytał się mnie czy chcę drugie bobo i zapomniał mojej wody wziąć z izby przyjęć ale wybaczam mu bo był spanikowany lekko

monini, ja ruchy czuję już od jakiegoś czasu, ale baaaardzo nieregularnie. Myślę, że maluszek ma jeszcze sporo miejsca i nie ma się co martwić. Nie bez powodu radzi się kontrolować ilość ruchów dziecka tak od 28 tc.
Stary 2016-01-21, 09:36   #4204
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Zapisała mi MACMIROR 500 zolta wydzielina jest po tych globulkach ale nie mam problemów z infekcajmi
Też mam te globulki
Dziś dopiero 4ty dzień, jeszcze 8

Cytat:
Ja dzis byłam i na wizycie. Cudownie jest usłyszeć bicie małego serduszka uśmiech nie schodził mi z buzi po wyjściu z gabinetu
W sumie chodzę do dwóch ginekologów, do jednej u ktorej chce rodzic ode mnie 70 km a do drugiej do lux medu po skierowania na badania mam kartę z pracy i dzieki niej nie musze płacić za badania, chociaż taka oszczędność, moja gin niestety w lux medzie nie przyjmuje ale mam do niej pełne zaufanie i jest niesamowitym specjalista dlatego do niej chodzę nawet pomimo tych dojazdów
Super, że wszystko ok

Cytat:
Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
Syna rodziłąm SN- poród szybki, bo tylko 3,5 godz. Nie miałam nacinanego krocza, nie popękałam, miałam cudowną położną i pierwszy poród wspominam bardzo dobrze, choć wiadomo, że bolało. I mąż był ze mną, przecinał pępowinę, także i dla niego to było jakieś przeżycie i wspomnienia na całe życie
Dlatego jak dla mnie, jeśli nie będzie wskazań do CC, to wyłącznie poród SN.
CC boję się jak ognia, jednak to operacja i to rozcinanie brzucha
Nigdy nie zdecydowałabym się dla własnego widzimisię na CC

Mam nadzieję, że tym razem będę miała też taki sam poród jak pierwszy

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Jutro podpisujemy umowę najmu tego mieszkania udało się dogadać z właścicielami o nowe krzesła do kuchni i o 100 zł mniej za wynajem.

Ciesze się! bo dzisiaj moja siostra pokazała jakim jest człowiekiem .. ja z serca i jeszcze jej mało.. wchodzisz do dupy i jeszcze jej mało. Więc uważam że podjęłam bardzo dobrą decyzję.
Dość mam patrzenia i martwienia się o nich ... są dorosłymi ludźmi... a ja wiecznie nie będę myśleć o nich bo mam Tż i dziecko w drodze.

Od dzisiaj zaczynam ćwiczyć trzymać kciuki obym wytrzymała.
Super

Syn mój odstawiony do przedszkola- mają dziś bal karnawałowy- przebrałam go za pająka
A teraz relaksuje się przy Ince i rurkach z kremem z cukierni

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-01-21 o 09:38
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:38   #4205
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
mogę założyć jak chcecie
To do dzieła
Stary 2016-01-21, 09:38   #4206
olinka012
Zadomowienie

A ja robię caly gar fasolki po bretońsku. Po porodzie nie zamierzam jeść fasoli qiec teraz zaszaleję
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:39   #4207
kanwa
Zakorzenienie

Madzius a ja z moim kalafiorem ciążowym przeczytałam że jesz do Inki rurki z kremem z cukini
Czytanie ze zrozumieniem coś mi ostatnio nie wychodzi
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:41   #4208
kaska87
Zakorzenienie

Madzius90 ja też na samą myśl o rozciętym brzuchu mam zawał, ale już powiedziałam mężowi, że jak mi czy dziecko coś będzie groziło to niech tną ale z własnego wyboru- newaaaaa!

dobra to dzisiaj założę klub i będę Was po trochę wg listy zapraszać, więc się nie burzyć, że kogoś nie ma bo na raty będę to robić

Stary 2016-01-21, 09:46   #4209
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Madzius a ja z moim kalafiorem ciążowym przeczytałam że jesz do Inki rurki z kremem z cukini
Czytanie ze zrozumieniem coś mi ostatnio nie wychodzi

Nie martw się, nie jesteś sama
Ja czasem też jak zabłysnę, to aż mi głupio, że tak można

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Wczoraj ubrałam moje dziecko do przedszkola i dopiero jak wrócili z mężem do domu to zauważyłam, że kalesony nałożyłam mu tył na przód, a do tego miał dwie różne skarpetki
Dziś rano aż mąż do mnie dzwonił z pracy, zapytać, jak dziś jest młody ubrany

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Madzius90 ja też na samą myśl o rozciętym brzuchu mam zawał, ale już powiedziałam mężowi, że jak mi czy dziecko coś będzie groziło to niech tną ale z własnego wyboru- newaaaaa!

dobra to dzisiaj założę klub i będę Was po trochę wg listy zapraszać, więc się nie burzyć, że kogoś nie ma bo na raty będę to robić
No wiadomo, jeśli będzie taka konieczność, to nie ma o czym mówić

To czekam na zapro
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:50   #4210
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Jak czytam o waszych pierwszych poradach ze było wszystko ok to spokojniejsza się robie.
Najbardziej czego się boje to to że ten szpital w którym chce rodzic ma mały oddział położniczy i ze będzie takie obłożenie ze będzie problem z dostaniem się tam ale pociesza mnie myśl że moja gin jest tam kierownikiem katedry ginekologii i mnie może jakoś wcisnie no chyba a ze sobie urlop wymyśli w tym czasie
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:50   #4211
olinka012
Zadomowienie

Czekamy
Stary 2016-01-21, 10:03   #4212
kaska87
Zakorzenienie

zaproszenia poszły jak kogoś pominęłam to proszę napisać ale chyba jest ok
wiadomo jak ktos nie będzie się udzielał to po naradzie będziemy usuwać

Stary 2016-01-21, 10:05   #4213
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć z tym urlopem, chociaż przy moim mężu...
A co do l4 to nie wszędzie tak chętnie wypisują, mojemu nie chcieli dać w szpitalu
a u mnie sami pytali, ale mój i tak nie mógł wziąć , u jego w pracy jak weźmiesz l4 to przez 2 msc nie masz premii, a premia to większa część wypłaty

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Syn mój odstawiony do przedszkola- mają dziś bal karnawałowy- przebrałam go za pająka
kupiłaś strój czy sama robiłaś ?
ja wczoraj zszywałam kamizelkę odblaskową , dziś będę kończyć, mały będzie bobem budowniczym

co do porodów to ja cały czas miałam w głowie sn przy pierwszym porodzie i nie dopuszczałam myśli o cc ... do czasu... trafiłam do szpitala i wszystko się zmieniło, ważne dla mnie by wszytko ok się zakończyło. Dlatego teraz nic nie zakładam i nic nie wykluczam by się nie rozczarować.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:05   #4214
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, nie jesteś sama
Ja czasem też jak zabłysnę, to aż mi głupio, że tak można

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Wczoraj ubrałam moje dziecko do przedszkola i dopiero jak wrócili z mężem do domu to zauważyłam, że kalesony nałożyłam mu tył na przód, a do tego miał dwie różne skarpetki
Dziś rano aż mąż do mnie dzwonił z pracy, zapytać, jak dziś jest młody ubrany

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

No wiadomo, jeśli będzie taka konieczność, to nie ma o czym mówić

To czekam na zapro
Hehehe to wygrałaś ze mną
Mojej koleżanki mąż ubierał kilka razy dziecku górę od pidżamy zamiast koszulki

U mnie od wczoraj pada śnieg cały czas.
Chyba muszę kupić sobie tantum verde bo coś mnie gardło drapie.I inhalacje sobie zrobię.Co jeszcze z apteki bezpiecznego mogę brać oprócz Prenalenu?Jak już będę to przy okazji bym kupiła.

Wczoraj kupiłam sobie pasztet i zeżarłam cały ze świeżymi bułkami.Muszę dokupić kolejny
Wiem źe to świństwo ale tak mi smakuje jak nigdy

Prześledziłam dziś makaszkę i odkryłam że rzeczy z motherhood i dużo z mammisimy jest na smyku.Także może w przyszłym tygodniu zakupie kocyki,pieluszki, otulacz itp. Dziś zamówiłam na Matrasie książki o dzieciach chyba 3 i o pierwszej pomocy dzieciakom.Także będę się edukować i Tż też będzie musiał poczytać bo my zieloni w te klocki
Stary 2016-01-21, 10:13   #4215
ewka555
Zakorzenienie

Kociak, zazdroszczę Ci tak szybkiego porodu... Mi sie zaczely skurcze o 22, po godzinie byly juz co 2-3 minuty wiec bardzo częste, Zuzia urodziła sie o 11:20 następnego dnia, wiec cala noc ze skurczami sie umeczylam, najgorsze dla mnie te z krzyża. Te z brzucha nie takie zle..

Zuzia urodziła sie 10dni po terminie.. Wolałabym teraz tyle nie przenosić, choc z drugiej strony juz mam obawy, co będzie jak bede sama z Zuzia w domu i zacznę rodzic (t 40 km od nas, tz praca 30km, moi rodzice 60km wiec w sumie oprócz znajomych nie mam tu nikogo)...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:14   #4216
Asiek121
Zakorzenienie

witam w 18 tygodniu czyli zaczynam 5 miesiac ! :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:18   #4217
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
A ja robię caly gar fasolki po bretońsku. Po porodzie nie zamierzam jeść fasoli qiec teraz zaszaleję
Aaaale mi teraz narobiłyście smaka!

Cytat:
zaproszenia poszły jak kogoś pominęłam to proszę napisać ale chyba jest ok
wiadomo jak ktos nie będzie się udzielał to po naradzie będziemy usuwać
Dzięki, do mnie dotarło

Ja się witam w 21 tygodniu Za tydzień wizyta, już się nie mogę doczekać Ja od paru dni już codziennie czuję malutką
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:25   #4218
ewka555
Zakorzenienie

Kaska do mnie nie doszlo zapr
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:28   #4219
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kaska do mnie nie doszlo zapr
wejdź w wiadomości- u mnie pokazuje, żeś zaproszona

Stary 2016-01-21, 10:29   #4220
Asiek121
Zakorzenienie

ja tez nie mam zadnej wiadomosci
Stary 2016-01-21, 10:32   #4221
Cierpliwosc
Zadomowienie

Talking Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Cierpliwość masz na myśli imersje wodne? U mnie w szpitalu z nich korzystałam, super sprawa! Ale nie w wannie a pod prysznicem. Natomiast jeśli chodzi o poród w wodzie, to jest to coś innego. Ta moja znajoma położna przy kilku takich asystowała, ale mówi, że woli tradycyjny poród. Natomiast musi być fajnie ból łagodzony podczas takiego porodu, skoro same imersje tyle pomagają!
Hmm.. z tego co pamiętam, to położna na Sr mówiła po prostu o I fazie porodu w wodzie. Z prysznica też można korzystać, ale ta wanna na masaże itd, no ale trzeba mieć zgodę ginekologa, ze nie miało się infekcji
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
A co Ty czytałaś że tak płakałaś?
Evans Obietnica pod jemiołą
Ale ja w tej ciąży przez hormony na prawie każdej książce płacze nie daj Boże jak jest w niej o śmierci dziecka,a cały czas na takie trafiam
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
hehe, tak sobie przypomniałam, jak mój mąż był przy porodzie to pytał się mnie czy chcę drugie bobo i zapomniał mojej wody wziąć z izby przyjęć ale wybaczam mu bo był spanikowany lekko
.
Hehe mamy ten sam typ męża Miałam kupioną wodę z dziubkiem na poród i na izbie przyjęć.. Zaraz po porodzie pytał o drugie dziecko...a ja nie widziałam przeciwskazań, poród nie było taki zły

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-01-21 o 10:41
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:33   #4222
kaska87
Zakorzenienie

Wy moje kalafiorki
tutaj macie listę, jak na niej jesteście to szukajcie zapro w wiadomościach prywatnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 2016.png (18,2 KB, 23 załadowań)

Stary 2016-01-21, 10:35   #4223
Asiek121
Zakorzenienie

zobacze jak wroce na kompie bo moze na telefonie nie pokazuje ;-)
Stary 2016-01-21, 10:38   #4224
kanwa
Zakorzenienie

Na telefonie nie zobaczycie zapro do kluby.Na telefonie nie da się też z klubu korzystać.Tylko na komputerze
Stary 2016-01-21, 10:39   #4225
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kociak, zazdroszczę Ci tak szybkiego porodu... Mi sie zaczely skurcze o 22, po godzinie byly juz co 2-3 minuty wiec bardzo częste, Zuzia urodziła sie o 11:20 następnego dnia, wiec cala noc ze skurczami sie umeczylam, najgorsze dla mnie te z krzyża. Te z brzucha nie takie zle..

Zuzia urodziła sie 10dni po terminie.. Wolałabym teraz tyle nie przenosić, choc z drugiej strony juz mam obawy, co będzie jak bede sama z Zuzia w domu i zacznę rodzic (t 40 km od nas, tz praca 30km, moi rodzice 60km wiec w sumie oprócz znajomych nie mam tu nikogo)...
U mnie pierwszy poród- delikatne skurcze co 10 minut od 22:00 do rana, na oddziale od 10:00 rano, poród o 16:00. Tydzień po terminie.

Drugi poród po 14 m-cach od pierwszego- 1. faza pół godziny w domu i pół godziny w aucie, 2. faza 1 minuta w szpitalu Dzień przed terminem.

Zwykle drugi poród szybszy. Na pewno będzie lepiej niż ostatnio
Stary 2016-01-21, 10:43   #4226
kaska87
Zakorzenienie

ja wchodzę w kluby normalnie z telefonu tylko, że przez przeglądarkę

dobrze, że mam 3km do szpitala skoro drugi poród szybszy bo bym jeszcze w drodze urodziła

Stary 2016-01-21, 10:48   #4227
kiara92
Rozeznanie

Witam

ania230 Świetnie, że się udało z tym mieszkankiem

haneczka Gratulacje pierwszych ruchów!

Co do porodów to ja staram się wyznawać zasadę, że najlepiej zaufać lekarzom, którzy się na tym znają. Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to chyba lepszy jest poród naturalny zarówno dla dziecka, jak i matki, ale jeśli są jakiekolwiek wątpliwości to powinno robić się cesarkę, a nie czekać do momentu, aż jest już źle, a niestety z opowiadań tyle się o tym słyszy.
Ja mam dużo wątpliwości, ale zdam się na moją ginekolog i mam nadzieję, że wybierze to co będzie dla nas najlepsze.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:50   #4228
olinka012
Zadomowienie

Jak odebrać zaproszenie?
Stary 2016-01-21, 10:55   #4229
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Jak odebrać zaproszenie?
Lewy górny róg strony- Prywatne Wiadomości. Rozwija Ci się menu, wchodzisz w kluby Prywatne i wybierasz potem Mamusie Czerwcowe 2016 i masz potem do kliknięcia Dołącz do Klubu czy coś takiego.
Stary 2016-01-21, 11:07   #4230
LaLaRe87
Rozeznanie

dziekuję za zaproszenie, już dołączyłąm do grupy, czy mimo to będziemy również na tym wątku?

informuję, że w rossmanie jest PROMOCJA NA PALMERS'A!!! na krem do biustu, skoncentrowany krem do ciała i balsam do ciała przeciw rozstępom (świetny!!! kupiłam drugie opakowanie!), promocja obejmuje także CUDOWNE I PRZEPIĘKNIE (dla mnie) PACHNĄCE masełko do brzucha!!! ale uwaga, nie jestem uczulona na kosmetyki, ale przy pierwszej aplikacji miałam małą wysypkę, teraz już nie, od świąt go używam!!) Palmersy kosztują ok. 23,99 masełko chyba trochę droższe,ale normalnie kosztuje 39, więc teraz jak się nie mylę w promocji 29. POLECAM

właśnie piekę podwędzany lekko kawał schabu,będzie na kanapki! takie mięsko to ja mogę jeśćmmmm z chrupiącą bułą i chrzanikiem dodałam dużo ziół i czosnku

i wstawiłam gar kapuśniaku, bo miałam akurat od tego schabu sporą kość omnomnomnom zapachy u mnie od rana cudowne!

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-01-21 o 11:12
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości