|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
nom
![]() ok to miłego dnia dziewczynki ![]() ja lece na zajecia a potem milion spraw do zalatwienie jak to w week ![]() odezwe sie woeczorem ![]()
#2072 |
Zadomowienie
|
No to czas :nudy:
![]() Obudziłam się z bólem głowy. Chyba za dużo przy kompie wczoraj spędziłam. Dzisiaj jedziemy do teściowej. 3 m-ce się nie widzieliśmy, bo miała podejrzenie gruźlicy. Ale już jest po badaniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio koleżanka pisała,że jechała z taksówkarzem i on się tak zachwycał,że jego wnuk to siedzi całe dnie przed tv, a te programy są takie edukacyjne i rozwojowe... ![]() Cytat:
![]() Ja chciałabym przede wszystkim, żeby moje córki znały swoją wartość, nie miały kompleksów. Nie oznacza to wcale,że będę im ślepo wpajać,że są najmądrzejsze, najpiękniejsze itp. Chcę,żeby wiedziały,że ciężką pracą mogą osiągnąć wszystko. Ja niestety od dziecka zakompleksiona byłam, jak w szkole dostałam 5 to ojciec mi mówi "a dlaczego nie 6?", gadał,że jestem gruba itp... więc no niestety, wyrosłam na zakompleksione stworzenie, niepewne siebie, a to niestety bardzo przeszkadza całe życie. Chciałabym też,żeby znały wartość pieniądza i go szanowały. I żeby były tolerancyjne, nigdy nikogo nie wyśmiewały za jego "inność". I bardzo bym chciała,żeby umiały wyrażać uczucia (ja tego nie byłam nauczona przez rodziców, bo oni tacy bardziej zamknięci byli w tej kwestii, teraz moja mama się zmieniła) i żeby przychodziły do mnie z radościami i problemami (ja nie miałam na tyle zaufania do rodziców). No także to tyle. Nie muszą być najmądrzejsze, najbardziej wysportowane itp. Ważne,żeby robiły co chcą i lubią. Oby się to udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2074 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuuu podziwiam, o tej godzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To już Twój ostatni "wolny" weekend, bo w przyszły już będziesz czekać w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja za 12 ![]()
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
No zaraz mnie strzeli...znowu Lilki kubek gdzieś zachomikowany i szukam jak głupia...
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Motyl one tak szybko wstaly bo zczaily ze tata jedzie wiec się musiały pożegnać 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zadomowienie
|
Witam się po wczorajszym kiepskim dniu i jeszcze gorszej nocy... Jak tylko się położyłam wczoraj do łóżka brzuch zaczął mnie jeszcze bardziej boleć, ale chyba najbardziej krzyż, no po prostu już mi płakać z tego bólu chciało... jak w dzień Mała leniuchowała, tak wieczorem sobie" odbiła" i tak mnie pokopała strasznie, po prostu wypychała całe kończyny dolne!!! aż myślałam serio, że mi brzuch rozerwie... zanim zasnęłam minęły chyba 2 godziny... obudziłam się o 5 i się popłakałam z bólu wszystkiego- całe plecy, najgorzej krzyż, brzuch, spojenie, wierciłam się w łóżku bo w każdej pozycji mnie bolało, czy na prawym boku czy na lewym czy na plecach... w końcu wstałam przed 6 i dupa ze spania... zaczęłam się zastanawiać, czy jak już faktycznie zacznę rodzić to w ogóle się zorientuje? Bo mnie cały czas boli... a ten ból krzyża dziś w nocy i rano naprawdę był taki, że już miałam łzy w oczach:/
Ehhh wiem, że każda z Was tu ma jakieś dolegliwości i żadnej nie jest łatwo, ale musiałam się wyżalić... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Mój też tak ma, że muszę go kilka razy prosić zanim dupsko ruszy żeby coś zrobić. Niby się stara, pomaga mi ale co się najpierw nagadam to moje... Teraz zaczął mnie wkurzać, ale tak po prostu, nawet jak niby wszystko dobrze robi, to i tak mnie wkurza ![]() Eeee właśnie miałam taki wypływ z cyca, że mi pół koszuliny zalało... ![]()
![]() |
#2077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nirsii współczuję boleści. Ja też mam czasem takie noce, że mały daje w kość. Ale to już końcówka na szczęście! Dzień dobry! Ja już od ósmej na nogach i po śniadaniu. Noc była w miarę, choć budziłam się kilka razy i miałam jakieś dziwnie sny. Ale to pewnie dlatego, że pojadłam na noc, bo byliśmy u znajomych na minidomóweczce. Wypiłam jedno piwo bezalkoholowe, a czułam się po nim jak pijana ![]()
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
Ta 9 dni :-P
Nursii wspolczuje nocy... No moze i on sie stresuje ja pewnie tez bo w pon rano pojedzie i zobaczyny sie dopiero w szpitalu..
#2079 |
Zadomowienie
|
Dzień oby
![]() Szczęśliwa Narzeczona wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka szybkiego i bezbolesne porodu : ![]()
#2080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
Co do wyjazdów za granicę tez to przeżyliśmy kilka razy z tż. Wyjechał do Danii przed ślubem i wszystko było na mojej głowie. Do Holandii tez jakiś czas jeździł i przyjeżdżał dopiero co 6tyg a zawsze wyjeżdżał w najmniej odpowiednim momencie np dzień po moim wyjściu ze szpitala po ciazy pozamacicznej, a jak byłam drugi raz w szpitalu to on był w wojsku w szkółce wiec tez sama byłam dobrze ze są możliwości kontaktu przez tel czy Skype to zawsze jakoś można sobie poradzić. Teraz od 8 miesięcy tż pracuje w Polsce nie ma lekkiej pracy i to 3zmianowa praca ale jesteśmy razem i musimy dać radę
![]() ![]()
#2082 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ja witam się w 37 tygodniu ![]()
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
witam się z rana
![]() Poszłam spać wcześniej, ale tylko się wierciła po łożku, więc czytałam książke do 2 w nocy... A potem co 2h pobudka na siusiu, aż prosiłam małą, żeby podeszła trochę do góry, ale nie posłuchała :-( Tż z łobuzem pojechali po łóżeczko, zobaczymy co na to kot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ja już w tygodniu jakoś wieczorem płakałam mężowi bo już nie dałam rady, a jeszcze odkąd obniżył mi się brzuch to coś mnie zakuwa po prawej stronie, że czasami nie mogę oddychać, czytałam, że to niby uciśnięta wątroba daje o sobie znać :/
#2086 |
Rozeznanie
|
Witam sobotnio! Chłopcy u babci, a ja od rana przyjaźnię się z miotłą, szmatą itd.
![]() U mnie noc lepsza, bo zaopatrzyłam się w Rennie. Jak tylko się obudziłam o 3-ciej z mega zgagą, to wzięłam i poszła zołza ![]() Dzisiaj w nocy pełnia, to która rodzi? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Raczkowanie
|
wiecie co, wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka kupiła dla naszego malucha leżaczek i jestem zła bo chciałam kupić tiny love bo chciałam z niego korzystać od urodzenia, żeby położyć synka na płasko jak będę coś robić, a wiem, że ona takiego nie kupiła:/ moja rodzina jak coś kupuje to nie robi z tego tajemnicy tylko pyta, co bym chciała, żeby mi się podobało itd. a rodzina męża to wrrrr.... wczoraj teść znowu wspomniał o imieniu a babcia męża powiedziała, że my mamy już wybrane imię, ale do narodzin nikomu nie powiemy, na co mój teść, że mamy powiedzieć bo czasu na konsultację nie będzie.... a ja się pytam na jaką konsultację....z kim k*** mać
![]() ![]() ![]() ![]()
#2088 |
Raczkowanie
|
Witam po nie przespanej nocy, księżyc robi swoje
![]() Ja zjadłam śniadanie o leżę bo tak dziwnie boli mnie podbrzusze |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Królewna ma jeszcze 11 dni...
Alicja----> 2.02.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nursii Czas edycji: 2016-01-23 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
no dalej nikt nie urodzil?? jak to tak, dziewczyny ociagacie sie! ale spoko loko, dzisiaj jest pełnia
![]() marciar, strzez sie w takim razie, dzisiaj jak juz wspomnialam pelnia ![]() motyl, w kaliforni najdrozsze szkoly dla dzieci to takie gdzie jest bezwzgledny zakaz uzywania elektroniki (smartphony, tablety etc), tylko ksiazki, dlugopisy i zeszyty ![]() szczesliwanarzecona - sto lat! wszystkiego dobrego ![]() nursi, zal sie do woli, my rozumiemy ![]() dzien dobry ![]() ![]() ![]() ![]() nic to, bede zagladac w ciagu dnia do Was bo sie stesknilam a raptem jeden dzien mnie nie bylo ![]() i pamietajcie - dzis jest pelnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ja też codziennie wchodzę tu z nadzieją, że przeczytam, że któraś urodziła, a tu cisza ![]()
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Witam z rana
![]() ![]() ![]() Motyl to tak podobnie wlasnie jak ja. Ja chce zeby moje dzieci byly pewne siebie wlasnie i nie daly sobie wmowic, ze sa malo warte. Ja jestem z natury raczej wlasnie pewna siebie ale nie zadufana w sobie. Tzn, mam moze kompleksy glownie zwiazane chyba z wygladem, ale nigdy nie pozwolilam zeby ktos to wykorzystal. Natomiast moja M jest narazie taka podatna na sugestie i jak jej ktos powie ze jej nie lubi, czy, ze ma cos brzydkiego to ona odrazu w placz i to mnie przeraza. Nie wiem z czego to wynika bo wlasnie w domu uczymy ja ze jest madra i ladna i ze nie ma znaczenia co mowia inni, ale to chyba tez jest kwestia charakteru troche a nie tylko wychowania. Caly czas mam nadzieje, ze uda mi sie wpoic jej do glowy zeby sie nie przejmowala tym co o niej mowia. W UK jest wiele przypadkow nastolatkow ktorzy popelniaja samobojstwa wlasnie z tego powodu, ze sa gnebieni przez rowiesnikow i to mi spedza sen z oczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Za niedługo będą teściowie także dzisiaj niewiele będę Was podczytywac. Ciekawe czy któraś urodzi ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#2094 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do teścia może macie podanie napisać? ![]() Cytat:
a to ciekawe, bo u nas się próbuje wprowadzić tablety do wszystkich szkół ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
Figa, moja ma 4,5 dopiero. Mam nadzieje, ze masz racje i z tego wyrosnie bo ani ja ani tz nie jestesmy z tych co sie przejmuja, a ona taka podatna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Możecie byc ze mnie dumne 😊 robię drugie pranie dzieciowe, poprzekladam większe ciuszki z reklamówek do kartonów, poskładałam pranie z czwartku a za chwile będę odgrzewać wczorajsze naleśniki 😊 potem jeszcze wynieść śmieci, ogarnąć dom z grubsza i sie wykąpać...i na jeden dzień dość 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
Rozwarcie 3,5 cm. No tempo zawrotne
![]() Była znowu amnioskopia, wody dalej czyste. Pan doktor mówił że akurat maluszek słodko spał z rączką przy buzi. I że ma ciemne włoski ![]() Szyjka od środy zgładziła się już calkiem. Już jej nie ma. Więc wszystko idzie zgodnie z naturą, prawidłowo. On by nie męczył maluszka przyśpieszaniem, ale nie wie co postanowią lekarze z innych zmian. No tak, każdy gada swoje ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
#2099 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młodej kupiliśmy po Sylwestrze "Rok w lesie" i jest faktycznie przepięknie ilustrowany. Może nie jest jakaś zachwycona, że godzinami siedzi ale codzień szukamy jakiegoś zwierzątka i opowiadamy co się dzieje. U nas rządzą wierszyki- zawsze jest szał na "Lokomotywę" i "Małpę w kąpieli". Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teścia olej sikiem prostym. TŻ-towi mógł wybrać imię ale bez przesady, żeby waszemu dziecku narzucał swoje pomysły. Cytat:
Byłam w nocy 4 razy w wc. 1 raz do Małej. Teoretycznie spałam 7h więc powinno być nieźle ale ja z tym domowym szpitalem nie wyrabiam. Sama dostałam kaszlu... Cytat:
Ale fajnie z tym baby showeer ![]() ![]() Któraś jeszcze ma?organizuje?
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Wy mnie pelnia nie straszcie ja dzis nie rodze. Ani jutro. Ew za tydzien :-D
Wracam z ktg. Znow 2x musialam miec bo na 1 ruchow 0. Polozna pomachala brzuchem kazala poruszac buodrami i bylo ok ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.