Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-23, 07:27   #2071
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

nom

ok to miłego dnia dziewczynki

ja lece na zajecia a potem milion spraw do zalatwienie jak to w week

odezwe sie woeczorem

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 07:28   #2072
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A ja mam dzis termin z OM
No to czas :nudy:

Obudziłam się z bólem głowy. Chyba za dużo przy kompie wczoraj spędziłam.
Dzisiaj jedziemy do teściowej. 3 m-ce się nie widzieliśmy, bo miała podejrzenie gruźlicy. Ale już jest po badaniach Przy okazji zwiedzimy nowe mieszkanie Tż siostry
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 07:50   #2073
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Wiem wiem, Mały jest na 1 miejscu Jednak jak mam rodzić sn z przygodami to już wolę iść na cc

Ale macie ładne brzuszki

Powiem Wam że już mam takie myśli że chciałabym żeby to się już stało tz. rozwiązanie Coraz mi ciężej i jak stanie na cesarce zapytam czy nie da rady wcześniej jak 8 może są jeszcze inne terminy do wyboru i nawet nie będę mówiła o zgadze
a powiedz mi, bo ostatnio pytałam,ale chyba przeoczyłaś-dlaczego cc aż tydzień po tp?To ostateczna data a tak to chcą czekać aż się samo zacznie?

Cytat:
Motyl to super ze tak duzo czytacie znam.tyle matek co tylko dadza tableta wlacza tv dadza komorke i se siedz.. A czytanie dziecku dla mnie jest takie piekne ja do tej pory znam tyle wierszykow z dziecinstwa jak mama mi czytala.. Np o kokoszce co szla po targu :-D a ja do brzuszka czytalam troche ale wiadomo mialam duzo nauki wjrc najbardziej to sluchalo slowek... :-D
Za naszych czasów nie było tabletów i kompów, bajka w tv to tylko na dobranoc. I moim zdaniem bardzo dobrze
Ostatnio koleżanka pisała,że jechała z taksówkarzem i on się tak zachwycał,że jego wnuk to siedzi całe dnie przed tv, a te programy są takie edukacyjne i rozwojowe...

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ja dalam M tableta jak miala 3 lata i tez bylam dumna ze tak dobrze sobie radzi, sama bajki znajduje na youtube, koloruje itp a potem nagle diabel w nia wstapil i nie dalo sie jej tego tableta odebrac szybko mi rozum wrocil teraz tableta dostaje okazyjnie i umawiamy sie na minuty i pokazujemy na zegarku kiedy koniec. Z druga corka tego bledu nie popelnie Ja wiedzialam od poczatku ze to samo zlo ale szczerze nie myslalam, ze tak dziecko od tego sfiksuje

A ja nie wiem na kogo chce dzieci wychowac, napewno chce tylko zeby byly zaradne, umialy byc szczesliwe i nie daly sobie w kasze napluc. Reszta jak dla mnie sama chyba sie ulozy. No i oczywiscie zeby byly ogolnie dobrymi ludzmi, ale chyba szczesliwi ludzie to dobrzy ludzie

Wlasnie tu nie kupilam tylko mi z pl wysylali. Ale po co ci lewatywa do cc?

Ale mialas dzien Ja z moim telefonem wiecznie na bakier. Nigdy nie slysze jak dzwoni, wszyscy sie skarza, tz juz sie przyzwyczail

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A z tymi jezykami obcymi to wlasnie mi sie przypomnialo cos. Ja ogolnie mowie do M tylko po polsku, angielskiego niech sie od angoli uczy. Ale jak mila kolo 8 miesiecy to ktoregos dnia prasowalam a ona przede mna na macie sie bawila. Tak sie zamyslilam, ze niechcacy powiedzialam cos do niej po angielsku a M dostala wtedy takiego ataku smiechu ze jej uspokoic nie moglam widac musze miec smieszny akcent czy cos
Hehe no bo tak to jest, rodzic na początku dumny,że dziecko ogarnia takie rzeczy. Ale właśnie, potem przychodzi to otrzeźwienie,że to chyba jednak nie jest takie dobre dla niego

Ja chciałabym przede wszystkim, żeby moje córki znały swoją wartość, nie miały kompleksów. Nie oznacza to wcale,że będę im ślepo wpajać,że są najmądrzejsze, najpiękniejsze itp. Chcę,żeby wiedziały,że ciężką pracą mogą osiągnąć wszystko. Ja niestety od dziecka zakompleksiona byłam, jak w szkole dostałam 5 to ojciec mi mówi "a dlaczego nie 6?", gadał,że jestem gruba itp... więc no niestety, wyrosłam na zakompleksione stworzenie, niepewne siebie, a to niestety bardzo przeszkadza całe życie.
Chciałabym też,żeby znały wartość pieniądza i go szanowały. I żeby były tolerancyjne, nigdy nikogo nie wyśmiewały za jego "inność".
I bardzo bym chciała,żeby umiały wyrażać uczucia (ja tego nie byłam nauczona przez rodziców, bo oni tacy bardziej zamknięci byli w tej kwestii, teraz moja mama się zmieniła) i żeby przychodziły do mnie z radościami i problemami (ja nie miałam na tyle zaufania do rodziców).
No także to tyle. Nie muszą być najmądrzejsze, najbardziej wysportowane itp. Ważne,żeby robiły co chcą i lubią.
Oby się to udało

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Da się tak i 3 miesiące żyć, uwierz

A jestem jestem. Dziś dla odmiany sporo bóli, większość dnia pod ktg przeleżałam. Dali mi nawet koszulkę szpitalną że może się już trza będzie na trakt przenieść. Ale ja wiedziałam że jeszcze nie, bo to było do zniesienia, więc to dupa tam a nie początek
Jedyne co, to po iluś takich mocniejszych i po gorącym prysznicu na rozluznienie poszedł dalej czop Zatem to we wtorek to byl dopiero początek. Jeeeeeezu ile tego....

Dziś był tu taki dzień, że lepiej było nie rodzić. Rano 5 ginów na raz ratowało na bloku jakąś kobietę..nie wiem co z nią.
A potem był jakiś nagły skrajny wcześniak, szybkie ratowanie, a potem transport śmigłowcem do Wawy. Matka została i leży nieprzytomna. Nie wiem co się stało. Ehh przykre to.

Cieszmy się i doceniajmy że te nasze dzieci tak ładnie w środku siedzą

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Napisałabym Ci,że w weekend na pewno urodzisz, ale widzę,że nie chcesz. To kciukam,żeby Bartuś zaczekał do poniedziałku

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Marcina to pewnie twój babasek będzie miał zdolności do nauki języków, tyle słuchał.

Ja troszkę czytam, wypożyczyła bajki Ale jakoś dziwnie napisane inaczej je pamiętam z dzieciństwa, Muszę z domu pozbierać nasze książeczki mama nam tego sporo kupowała... ostatnio czytałam dzidzi alchemika, a teraz jakiś kryminał i się zastanawiam czy się nie będzie bać.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Lucy ja podobnie myślę jak ty i tez chce zeby bejbi urodzilo sie w terminie. Jesli wsztstko jest ok, to po co to przyspieszać. Wiadomo, że ty się nameczylas strasznie, to leżenie, szpital, stres, przypadki tych kobiet które pewnie przezywasz. I wszyscy chcą ci ulżyć. A my kochany te maleństwa najmocniej na świecie i dla nich to wszystko wytrzymamy.
spokojnie, taki dzieć przecież nie rozumie słów. Rozpoznaje tembr głosu co najwyżej CHoćbyś mu czytała Kinga, ale anielskim i słodkim głosikiem, to się bać nie będzie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 07:58   #2074
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Byle tylko nie zechciał za długo siedzieć 😉

Zjadłam śniadanie i zaleglam do lozka. Dzieci w salonie jedzą, zabawki porozkładane...

Jejuuu podziwiam, o tej godzinie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
bedzie dobrze

To masz teraz swiety spokoj i cały dom tylko dla siebie

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

czytałam bardzo duzo ksiazeczek dla dzieci jak byłam niania
i bajke tez ogladałam

a to ci niespodzianka

dlatego ja ogladam niemiecka tv troche głosniej i vive zeby sie dziecko tez oswoiło z tym jezykiem

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Nursii spac nie mozesz ? ;p
aaa to też jest w wersji bajkowej do oglądania?myślalam,że tylko w książeczce

Cytat:
Mam to gdzies ale jak ma.byc taki "przydatny" jak urodze to moze wcale go nie byc i niech se siedzi w tej wawie
też myślę,że się stresuje.
To już Twój ostatni "wolny" weekend, bo w przyszły już będziesz czekać w szpitalu

Cytat:
Wow to drugi dzien jak sie wyszykowalas :-D
Dziewczyny tu narzekaja na bol spojenia a mnie boli.. Kosc lonowa lol
A mnie znowu brzuch jak na @, jak ja tego nie lubię, ja pitolę

Cytat:
mnie krocze raczej boli, czasami tak ze wstac nie moge

ale mi tam główki nie wpycha a raczej nogi

no niestety taka durna polska rzeczywistosc ...

dlatego my wyjechalismy bo tez nikt nam nie mogl pomoc a nawet nie moglismy zamieszkac u zadnych ze stron. Bo ciasno.

mimo ze tz mial prace w banku itp. ale trzeba bylo sie szybko decydowac albo rodzina i polska albo "moze" lepsze zycie...

Aga a nie ma opcji zebys ty tam do niego pojechala?

byscie byli normalnie razem jak rodzina. Moja siostra z dwojka dzieci dojechala rok temu do meza w holi
No w bankach to marnie płacą, więc się nie dziwię.

Cytat:
uhu.... robi sie goraco

to Ty masz 9 dni nie? bo ja 10
a ja za 12

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 08:00   #2075
agaczilla21
Zakorzenienie

No zaraz mnie strzeli...znowu Lilki kubek gdzieś zachomikowany i szukam jak głupia...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Motyl one tak szybko wstaly bo zczaily ze tata jedzie wiec się musiały pożegnać 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 08:27   #2076
nursii
Zadomowienie

Witam się po wczorajszym kiepskim dniu i jeszcze gorszej nocy... Jak tylko się położyłam wczoraj do łóżka brzuch zaczął mnie jeszcze bardziej boleć, ale chyba najbardziej krzyż, no po prostu już mi płakać z tego bólu chciało... jak w dzień Mała leniuchowała, tak wieczorem sobie" odbiła" i tak mnie pokopała strasznie, po prostu wypychała całe kończyny dolne!!! aż myślałam serio, że mi brzuch rozerwie... zanim zasnęłam minęły chyba 2 godziny... obudziłam się o 5 i się popłakałam z bólu wszystkiego- całe plecy, najgorzej krzyż, brzuch, spojenie, wierciłam się w łóżku bo w każdej pozycji mnie bolało, czy na prawym boku czy na lewym czy na plecach... w końcu wstałam przed 6 i dupa ze spania... zaczęłam się zastanawiać, czy jak już faktycznie zacznę rodzić to w ogóle się zorientuje? Bo mnie cały czas boli... a ten ból krzyża dziś w nocy i rano naprawdę był taki, że już miałam łzy w oczach:/

Ehhh wiem, że każda z Was tu ma jakieś dolegliwości i żadnej nie jest łatwo, ale musiałam się wyżalić...

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Tz wczoraj wrocil i tylko mnie wnerwia... O cokolwiek go poprosic to ciezko i tylko sie drze. Nie wiem.o co mu chodzi. Pojechal na caly dzien do poprawczaka bo ma w ramach praktyk i tyle go widzialam.
Też myślę tak jak Paula, że zaczyna pomału świrować ze strachu i stąd to zachowanie
Mój też tak ma, że muszę go kilka razy prosić zanim dupsko ruszy żeby coś zrobić. Niby się stara, pomaga mi ale co się najpierw nagadam to moje... Teraz zaczął mnie wkurzać, ale tak po prostu, nawet jak niby wszystko dobrze robi, to i tak mnie wkurza Ale to już chyba przez moje hormony...

Eeee właśnie miałam taki wypływ z cyca, że mi pół koszuliny zalało...
Stary 2016-01-23, 08:42   #2077
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Ale nikt nie zrozumie co sie czuje jak sie siedzi za granica i teskni do Pl. do rodziny, znajomych czy głupiej pewnie dla Was sie wydawać by mogło Biedronki ;D

[/COLOR]
Tak, tu się zgodzę. My też już troszkę jesteśmy za granicą, również tęsknimy za Polską, za osobami, które tam zostawiliśmy, ta nostalgia wciąż nam towarzyszy. Jakoś nie potrafię się poczuć tutaj jak u siebie, myślę, że na pewno kiedyś wrócimy do Polski, choć z drugiej strony trochę mnie to przeraża...

Nirsii współczuję boleści. Ja też mam czasem takie noce, że mały daje w kość. Ale to już końcówka na szczęście!

Dzień dobry!
Ja już od ósmej na nogach i po śniadaniu. Noc była w miarę, choć budziłam się kilka razy i miałam jakieś dziwnie sny. Ale to pewnie dlatego, że pojadłam na noc, bo byliśmy u znajomych na minidomóweczce. Wypiłam jedno piwo bezalkoholowe, a czułam się po nim jak pijana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 09:11   #2078
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
uhu.... robi sie goraco

to Ty masz 9 dni nie? bo ja 10
Ta 9 dni :-P

Nursii wspolczuje nocy...

No moze i on sie stresuje ja pewnie tez bo w pon rano pojedzie i zobaczyny sie dopiero w szpitalu..
Stary 2016-01-23, 09:13   #2079
NanaR
Zadomowienie

Dzień oby witam się w 39tc zostało 13 dni normalnie cyka mam juz trochę. Współczuję Wam dziewczyny tych skurczy i boli bo mnie nic nie boli czasem chciałabym żeby bolało bo wiedziałabym ze to juz tuż tuż a tu nic żadnych boli siary w cycorach nic ale rozmawialam z 3 koleżankami to mówiły ze tez nic im nie było a jak skurcze złapały to odrazu na porodówkę. Pozostaje czekać.

Szczęśliwa Narzeczona wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka szybkiego i bezbolesne porodu ::

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 09:14   #2080
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Witam się po wczorajszym kiepskim dniu i jeszcze gorszej nocy... Jak tylko się położyłam wczoraj do łóżka brzuch zaczął mnie jeszcze bardziej boleć, ale chyba najbardziej krzyż, no po prostu już mi płakać z tego bólu chciało... jak w dzień Mała leniuchowała, tak wieczorem sobie" odbiła" i tak mnie pokopała strasznie, po prostu wypychała całe kończyny dolne!!! aż myślałam serio, że mi brzuch rozerwie... zanim zasnęłam minęły chyba 2 godziny... obudziłam się o 5 i się popłakałam z bólu wszystkiego- całe plecy, najgorzej krzyż, brzuch, spojenie, wierciłam się w łóżku bo w każdej pozycji mnie bolało, czy na prawym boku czy na lewym czy na plecach... w końcu wstałam przed 6 i dupa ze spania... zaczęłam się zastanawiać, czy jak już faktycznie zacznę rodzić to w ogóle się zorientuje? Bo mnie cały czas boli... a ten ból krzyża dziś w nocy i rano naprawdę był taki, że już miałam łzy w oczach:/

Ehhh wiem, że każda z Was tu ma jakieś dolegliwości i żadnej nie jest łatwo, ale musiałam się wyżalić...

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Też myślę tak jak Paula, że zaczyna pomału świrować ze strachu i stąd to zachowanie
Mój też tak ma, że muszę go kilka razy prosić zanim dupsko ruszy żeby coś zrobić. Niby się stara, pomaga mi ale co się najpierw nagadam to moje... Teraz zaczął mnie wkurzać, ale tak po prostu, nawet jak niby wszystko dobrze robi, to i tak mnie wkurza Ale to już chyba przez moje hormony...

Eeee właśnie miałam taki wypływ z cyca, że mi pół koszuliny zalało...
biedna ale już niedługo
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 09:19   #2081
NanaR
Zadomowienie

Co do wyjazdów za granicę tez to przeżyliśmy kilka razy z tż. Wyjechał do Danii przed ślubem i wszystko było na mojej głowie. Do Holandii tez jakiś czas jeździł i przyjeżdżał dopiero co 6tyg a zawsze wyjeżdżał w najmniej odpowiednim momencie np dzień po moim wyjściu ze szpitala po ciazy pozamacicznej, a jak byłam drugi raz w szpitalu to on był w wojsku w szkółce wiec tez sama byłam dobrze ze są możliwości kontaktu przez tel czy Skype to zawsze jakoś można sobie poradzić. Teraz od 8 miesięcy tż pracuje w Polsce nie ma lekkiej pracy i to 3zmianowa praca ale jesteśmy razem i musimy dać radę mój tż się stara i pomaga mi bardzo ale widzę po sobie ze będzie mnie denerwować jak coś będzie robić przy dziecku bo ja to zrobię lepiej ju mi się to udziela np przy szykowaniu kącika dla małego wydaje mi się że wszystko wiem lepiej

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 09:30   #2082
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
A gdzie kupowałaś? W ostateczności będę musiała zwrócić, ale wtedy zostanę bez :/
ja kupowałam z tej strony http://swiatmaluszka.com.pl/category...e-z-moskitiera do kompletu z łóżeczkiem
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

pyanie czy będzie chciał w tym spać, czy go większe łóżeczko nie skusi

po niewypale z falbana do łóżeczka dzisiaj jeszcze przyszły 2 paki, a że jestem z nich zadowolona to wrzucam
koszyczek na kosmetyki do małego i wielkie tetry
śliczne te pieluszki, ja też mam z sowami, ale te są takie "eleganckie" a gdzie je kupowałaś?
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo przed chwila zrobiłam posciagam pierścionki i obrączki bo juz na wieczór czuje ze wzynaja
ja 2 tygodnie temu wszystko pościągałam i dobrze, bo wtedy zaczełam puchnąć i końca nie widać, a z każdym dniem jest wręcz coraz gorzej :/
Cytat:

Ej dziewczynki oswiadczam z duma ze wstalam o 6:30 zeby sie wyszykowac na zajecia z niemca

nałożyłam perfect tapete, zrobiłam korone z warkoczy na głowie i jestem ready
wooow normalnie szok trzeba było sobie fotkę walnąć i nam wstawić
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dzień oby witam się w 39tc zostało 13 dni normalnie cyka mam juz trochę. Współczuję Wam dziewczyny tych skurczy i boli bo mnie nic nie boli czasem chciałabym żeby bolało bo wiedziałabym ze to juz tuż tuż a tu nic żadnych boli siary w cycorach nic ale rozmawialam z 3 koleżankami to mówiły ze tez nic im nie było a jak skurcze złapały to odrazu na porodówkę. Pozostaje czekać.

Szczęśliwa Narzeczona wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka szybkiego i bezbolesne porodu ::
dziękuję za życzenia

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Ja witam się w 37 tygodniu za tydzień mogę rodzić i szczerze chciałabym. Kości łonowe bolą mnie już nie tylko przy wstawaniu czy przekręcaniu się w łóżku. Od wczoraj boli mnie chodzenie :/ wszystko mnie boli, wszędzie jestem opuchnięta, ograniczone ruchy mam, sił też brakuje. Jeszcze zaczęło mnie boleć gardło :/
Stary 2016-01-23, 09:37   #2083
figa84
Zakorzenienie

witam się z rana
Poszłam spać wcześniej, ale tylko się wierciła po łożku, więc czytałam książke do 2 w nocy... A potem co 2h pobudka na siusiu, aż prosiłam małą, żeby podeszła trochę do góry, ale nie posłuchała :-( Tż z łobuzem pojechali po łóżeczko, zobaczymy co na to kot
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 09:45   #2084
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość

Ja witam się w 37 tygodniu za tydzień mogę rodzić i szczerze chciałabym. Kości łonowe bolą mnie już nie tylko przy wstawaniu czy przekręcaniu się w łóżku. Od wczoraj boli mnie chodzenie :/ wszystko mnie boli, wszędzie jestem opuchnięta, ograniczone ruchy mam, sił też brakuje. Jeszcze zaczęło mnie boleć gardło :/
Witaj w klubie obolałychI 100 lat!
Stary 2016-01-23, 09:47   #2085
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Witaj w klubie obolałychI 100 lat!
dziękuję

ja już w tygodniu jakoś wieczorem płakałam mężowi bo już nie dałam rady, a jeszcze odkąd obniżył mi się brzuch to coś mnie zakuwa po prawej stronie, że czasami nie mogę oddychać, czytałam, że to niby uciśnięta wątroba daje o sobie znać :/
Stary 2016-01-23, 09:50   #2086
mamusiaczek
Rozeznanie

Witam sobotnio! Chłopcy u babci, a ja od rana przyjaźnię się z miotłą, szmatą itd.
U mnie noc lepsza, bo zaopatrzyłam się w Rennie. Jak tylko się obudziłam o 3-ciej z mega zgagą, to wzięłam i poszła zołza
Dzisiaj w nocy pełnia, to która rodzi? Zacznijcie, bo moja księżniczka chyba się wstydzi pierwsza a ma 12 dni, bo jak nie to szpital.
Stary 2016-01-23, 09:51   #2087
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

wiecie co, wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka kupiła dla naszego malucha leżaczek i jestem zła bo chciałam kupić tiny love bo chciałam z niego korzystać od urodzenia, żeby położyć synka na płasko jak będę coś robić, a wiem, że ona takiego nie kupiła:/ moja rodzina jak coś kupuje to nie robi z tego tajemnicy tylko pyta, co bym chciała, żeby mi się podobało itd. a rodzina męża to wrrrr.... wczoraj teść znowu wspomniał o imieniu a babcia męża powiedziała, że my mamy już wybrane imię, ale do narodzin nikomu nie powiemy, na co mój teść, że mamy powiedzieć bo czasu na konsultację nie będzie.... a ja się pytam na jaką konsultację....z kim k*** mać
Stary 2016-01-23, 09:53   #2088
re_nata
Raczkowanie

Witam po nie przespanej nocy, księżyc robi swoje

Ja zjadłam śniadanie o leżę bo tak dziwnie boli mnie podbrzusze
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 09:54   #2089
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Chłopcy u babci, a ja od rana przyjaźnię się z miotłą, szmatą itd.
U mnie noc lepsza, bo zaopatrzyłam się w Rennie. Jak tylko się obudziłam o 3-ciej z mega zgagą, to wzięłam i poszła zołza
Dzisiaj w nocy pełnia, to która rodzi? Zacznijcie, bo moja księżniczka chyba się wstydzi pierwsza a ma 12 dni, bo jak nie to szpital.
Oj Kochana, nie przesadzaj z tą miotłą i szmatą, bo jeszcze Ty nam w pełnię urodzisz:p
Moja Królewna ma jeszcze 11 dni...

Edytowane przez nursii
Czas edycji: 2016-01-23 o 09:57
nursii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 09:57   #2090
ja :)
Zakorzenienie

no dalej nikt nie urodzil?? jak to tak, dziewczyny ociagacie sie! ale spoko loko, dzisiaj jest pełnia

marciar, strzez sie w takim razie, dzisiaj jak juz wspomnialam pelnia

motyl, w kaliforni najdrozsze szkoly dla dzieci to takie gdzie jest bezwzgledny zakaz uzywania elektroniki (smartphony, tablety etc), tylko ksiazki, dlugopisy i zeszyty tez jestem przeciwnikiem masowego dostepu dzieci to takich rzeczy. jeszcze beda mialy czas zeby sie nauczyc. najpierw niech ogarna ksiazki a pozniej przyjdzie czas na inne rzeczy.

szczesliwanarzecona - sto lat! wszystkiego dobrego

nursi, zal sie do woli, my rozumiemy

dzien dobry ja wyslalam TZ i core do tesciow wiec mam wolny dzien i chyba nawet spakuje torbe na baby shower bylo bardzo sympatycznie, kolejne piekne kolejne ciuszki do kolekcji dostalam wrocilam o polnocy, polozylam sie po polnocy a o 5:20 dziecko me postanowilo rozpocza cdzien (a w nocy co godzina z zegarkiem w rece pobudka nie wiadomo czemu). na szczescie rano TZ przejal babla a ja pospalam do 8. zaraz chyba jeszcze pojde w kimono bo wieczorem mam spotkanie w knajpie ze znajomymi z LO. korzystam na ostatku sil, bo pozniej to roznie moze byc z czasem

nic to, bede zagladac w ciagu dnia do Was bo sie stesknilam a raptem jeden dzien mnie nie bylo
i pamietajcie - dzis jest pelnia
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:00   #2091
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:

mnie wczoraj cały dzień bolało bardzo mocno, tak jak na @ tylko dużo mocniej. Chociaż ja zawsze miałam bolesne @

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
no dalej nikt nie urodzil?? jak to tak, dziewczyny ociagacie sie! ale spoko loko, dzisiaj jest pełnia

marciar, strzez sie w takim razie, dzisiaj jak juz wspomnialam pelnia

motyl, w kaliforni najdrozsze szkoly dla dzieci to takie gdzie jest bezwzgledny zakaz uzywania elektroniki (smartphony, tablety etc), tylko ksiazki, dlugopisy i zeszyty tez jestem przeciwnikiem masowego dostepu dzieci to takich rzeczy. jeszcze beda mialy czas zeby sie nauczyc. najpierw niech ogarna ksiazki a pozniej przyjdzie czas na inne rzeczy.

szczesliwanarzecona - sto lat! wszystkiego dobrego

nursi, zal sie do woli, my rozumiemy

dzien dobry ja wyslalam TZ i core do tesciow wiec mam wolny dzien i chyba nawet spakuje torbe na baby shower bylo bardzo sympatycznie, kolejne piekne kolejne ciuszki do kolekcji dostalam wrocilam o polnocy, polozylam sie po polnocy a o 5:20 dziecko me postanowilo rozpocza cdzien (a w nocy co godzina z zegarkiem w rece pobudka nie wiadomo czemu). na szczescie rano TZ przejal babla a ja pospalam do 8. zaraz chyba jeszcze pojde w kimono bo wieczorem mam spotkanie w knajpie ze znajomymi z LO. korzystam na ostatku sil, bo pozniej to roznie moze byc z czasem

nic to, bede zagladac w ciagu dnia do Was bo sie stesknilam a raptem jeden dzien mnie nie bylo
i pamietajcie - dzis jest pelnia
dziękuję

ja też codziennie wchodzę tu z nadzieją, że przeczytam, że któraś urodziła, a tu cisza
Stary 2016-01-23, 10:03   #2092
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Witam z rana troche sobie pospalam. M obuzila mnie kolo 7 ale pozwolilam jej bajki ogladac i przedluzylam sobie leniuchowanie do 8, matka polka Musze sie na weekendach troche wyspac bo potem w tygodniu codziennie 6 rano bez litosci
Motyl to tak podobnie wlasnie jak ja. Ja chce zeby moje dzieci byly pewne siebie wlasnie i nie daly sobie wmowic, ze sa malo warte. Ja jestem z natury raczej wlasnie pewna siebie ale nie zadufana w sobie. Tzn, mam moze kompleksy glownie zwiazane chyba z wygladem, ale nigdy nie pozwolilam zeby ktos to wykorzystal. Natomiast moja M jest narazie taka podatna na sugestie i jak jej ktos powie ze jej nie lubi, czy, ze ma cos brzydkiego to ona odrazu w placz i to mnie przeraza. Nie wiem z czego to wynika bo wlasnie w domu uczymy ja ze jest madra i ladna i ze nie ma znaczenia co mowia inni, ale to chyba tez jest kwestia charakteru troche a nie tylko wychowania. Caly czas mam nadzieje, ze uda mi sie wpoic jej do glowy zeby sie nie przejmowala tym co o niej mowia. W UK jest wiele przypadkow nastolatkow ktorzy popelniaja samobojstwa wlasnie z tego powodu, ze sa gnebieni przez rowiesnikow i to mi spedza sen z oczu Moze uda mi sie ja jednak jakos wyprowadzic na twardzielke
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:07   #2093
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczynki Ja również się witam po ciężkiej nocy
Za niedługo będą teściowie także dzisiaj niewiele będę Was podczytywac. Ciekawe czy któraś urodzi

Buziaki

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:15   #2094
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka kupiła dla naszego malucha leżaczek i jestem zła bo chciałam kupić tiny love bo chciałam z niego korzystać od urodzenia, żeby położyć synka na płasko jak będę coś robić, a wiem, że ona takiego nie kupiła:/ moja rodzina jak coś kupuje to nie robi z tego tajemnicy tylko pyta, co bym chciała, żeby mi się podobało itd. a rodzina męża to wrrrr.... wczoraj teść znowu wspomniał o imieniu a babcia męża powiedziała, że my mamy już wybrane imię, ale do narodzin nikomu nie powiemy, na co mój teść, że mamy powiedzieć bo czasu na konsultację nie będzie.... a ja się pytam na jaką konsultację....z kim k*** mać

a do teścia może macie podanie napisać?

Cytat:
motyl, w kaliforni najdrozsze szkoly dla dzieci to takie gdzie jest bezwzgledny zakaz uzywania elektroniki (smartphony, tablety etc), tylko ksiazki, d

a to ciekawe, bo u nas się próbuje wprowadzić tablety do wszystkich szkół Jak zwykle musimy wszystko przejść sami, zamiast się uczyć na przyjładzie innych....

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Witam z rana troche sobie pospalam. M obuzila mnie kolo 7 ale pozwolilam jej bajki ogladac i przedluzylam sobie leniuchowanie do 8, matka polka Musze sie na weekendach troche wyspac bo potem w tygodniu codziennie 6 rano bez litosci
Motyl to tak podobnie wlasnie jak ja. Ja chce zeby moje dzieci byly pewne siebie wlasnie i nie daly sobie wmowic, ze sa malo warte. Ja jestem z natury raczej wlasnie pewna siebie ale nie zadufana w sobie. Tzn, mam moze kompleksy glownie zwiazane chyba z wygladem, ale nigdy nie pozwolilam zeby ktos to wykorzystal. Natomiast moja M jest narazie taka podatna na sugestie i jak jej ktos powie ze jej nie lubi, czy, ze ma cos brzydkiego to ona odrazu w placz i to mnie przeraza. Nie wiem z czego to wynika bo wlasnie w domu uczymy ja ze jest madra i ladna i ze nie ma znaczenia co mowia inni, ale to chyba tez jest kwestia charakteru troche a nie tylko wychowania. Caly czas mam nadzieje, ze uda mi sie wpoic jej do glowy zeby sie nie przejmowala tym co o niej mowia. W UK jest wiele przypadkow nastolatkow ktorzy popelniaja samobojstwa wlasnie z tego powodu, ze sa gnebieni przez rowiesnikow i to mi spedza sen z oczu Moze uda mi sie ja jednak jakos wyprowadzic na twardzielke
Siasia ona ma też 6 lat? Jak tak, to bym się tym aż tak nie przejmowała, bo w tym wieku to wynika z dojrzewania psychicznego dziecka. Jeden z etapów, który musi przejść. Ja ze swoją to przechodzę od pół roku. Moja koleżanka z dzieckiem młodszym o miesiąc mocno się dziwiła, a teraz mi mówi, że ma to samo... Wiadomo, trzeba tłumaczyć, być przy dziecku, pomagać mu się z tym uporać, ale trzeba też dać czas.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:21   #2095
siasia13
Rozeznanie

Figa, moja ma 4,5 dopiero. Mam nadzieje, ze masz racje i z tego wyrosnie bo ani ja ani tz nie jestesmy z tych co sie przejmuja, a ona taka podatna Nie chce zeby dawala sie krzywdzic.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:25   #2096
agaczilla21
Zakorzenienie

Możecie byc ze mnie dumne 😊 robię drugie pranie dzieciowe, poprzekladam większe ciuszki z reklamówek do kartonów, poskładałam pranie z czwartku a za chwile będę odgrzewać wczorajsze naleśniki 😊 potem jeszcze wynieść śmieci, ogarnąć dom z grubsza i sie wykąpać...i na jeden dzień dość 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:30   #2097
Lucy31
Zakorzenienie

Rozwarcie 3,5 cm. No tempo zawrotne
Była znowu amnioskopia, wody dalej czyste. Pan doktor mówił że akurat maluszek słodko spał z rączką przy buzi. I że ma ciemne włoski
Szyjka od środy zgładziła się już calkiem. Już jej nie ma. Więc wszystko idzie zgodnie z naturą, prawidłowo. On by nie męczył maluszka przyśpieszaniem, ale nie wie co postanowią lekarze z innych zmian. No tak, każdy gada swoje

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 10:31   #2098
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

figa napewno teść byłby zadowolony
Stary 2016-01-23, 10:34   #2099
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U nas takie histerie zdarzają się bardzo rzadko, ale właśnie jak już są, to długo trwają

No z tego stanu przejdziemy do następnego i ciągle będą jakieś problemy hehe

Nie ma żadnych konkretnych, raz chce taką, raz inną...

Na pewno lubi serię o Zuzi (wyd. mądra mysz czy coś takiego), o Kici Koci, o Elmerze, Bardzo lubi Naciśnij mnie Tulleta, ulica Czereśniowa też fajna, ale do opowiadania (a teraz chcę zamówić Rok w lesie i Rok w mieście, piękne ilustracje),mamy też takie wierszyki-rymowanki logopedyczne i fajnie zapamiętuje te wiersze,o króliczce Miffy też są takie proste i rymowane książeczki, Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham, O misiu uszatku, O Wróbelku Elemelku, Moja siostra Klara...
Zapisuję sobie te tytuły. Elmera widziałam na wystawie jak jechałam ostatnio na wizytę ale się nie skusiłam.
Młodej kupiliśmy po Sylwestrze "Rok w lesie" i jest faktycznie przepięknie ilustrowany. Może nie jest jakaś zachwycona, że godzinami siedzi ale codzień szukamy jakiegoś zwierzątka i opowiadamy co się dzieje.
U nas rządzą wierszyki- zawsze jest szał na "Lokomotywę" i "Małpę w kąpieli".

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Hehe no bo tak to jest, rodzic na początku dumny,że dziecko ogarnia takie rzeczy. Ale właśnie, potem przychodzi to otrzeźwienie,że to chyba jednak nie jest takie dobre dla niego

Ja chciałabym przede wszystkim, żeby moje córki znały swoją wartość, nie miały kompleksów. Nie oznacza to wcale,że będę im ślepo wpajać,że są najmądrzejsze, najpiękniejsze itp. Chcę,żeby wiedziały,że ciężką pracą mogą osiągnąć wszystko. Ja niestety od dziecka zakompleksiona byłam, jak w szkole dostałam 5 to ojciec mi mówi "a dlaczego nie 6?", gadał,że jestem gruba itp... więc no niestety, wyrosłam na zakompleksione stworzenie, niepewne siebie, a to niestety bardzo przeszkadza całe życie.
Chciałabym też,żeby znały wartość pieniądza i go szanowały. I żeby były tolerancyjne, nigdy nikogo nie wyśmiewały za jego "inność".
I bardzo bym chciała,żeby umiały wyrażać uczucia (ja tego nie byłam nauczona przez rodziców, bo oni tacy bardziej zamknięci byli w tej kwestii, teraz moja mama się zmieniła) i żeby przychodziły do mnie z radościami i problemami (ja nie miałam na tyle zaufania do rodziców).

No także to tyle. Nie muszą być najmądrzejsze, najbardziej wysportowane itp. Ważne,żeby robiły co chcą i lubią.
Oby się to udało

Cytat:
Teraz jesteś wściekła ale jeden wydatek mniej będzie. Podłożysz jakiś kocyk czy pieluchę i powinno się trochę siedzisko wypłaszczyć. Nie wiem jak z szelkami w tym leżaczku.

Teścia olej sikiem prostym. TŻ-towi mógł wybrać imię ale bez przesady, żeby waszemu dziecku narzucał swoje pomysły.

Cytat:

Ja też się czuję do d...
Byłam w nocy 4 razy w wc. 1 raz do Małej. Teoretycznie spałam 7h więc powinno być nieźle ale ja z tym domowym szpitalem nie wyrabiam. Sama dostałam kaszlu...

Cytat:

Ale fajnie z tym baby showeer Zazdraszczam takiego babskiego spotkania

Któraś jeszcze ma?organizuje?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 10:34   #2100
marciar7
Zakorzenienie

Wy mnie pelnia nie straszcie ja dzis nie rodze. Ani jutro. Ew za tydzien :-D
Wracam z ktg. Znow 2x musialam miec bo na 1 ruchow 0. Polozna pomachala brzuchem kazala poruszac buodrami i bylo ok wszystkie tam to mamy kolezanki a coekawe a co a gdzie a jak a po co.. No ale niech se beda :-P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości