Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 08:16   #2101
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Bardzo kiepskie wieści, pamiętaj że wczesniaczki są bardzo silne. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie, i że dotrwam do końca i mały jeszcze urośnie...
Stary 2016-01-31, 08:17   #2102
aguleck
Raczkowanie

Dzień dobry. Jak tam chorujące mamusie? U mnie jest postęp, bo tej nocy budziłam się co 2 godz, a dwie poprzednie co godzinę. I jeszcze jedna dziurka w nosie mi się odetkała.

Co do kosmetyków kolorowych, to nie będę się nawet wypowiadać, bo jestem straszną ignorantką. Do pracy raczej muszę się trochę malować, żeby ludzi ie straszyć, ale teraz czy po porodzie to taki plan minimum, typu: krem bb, tusz do rzęs i może jakiś błyszczyk. Trudno, najwyżej nie będę sexy mamuśką.

Życzę wszystkim miłej niedzieli.

Anteria, dopiero doczytałam. Trzymaj się dzielnie. Jeszcze wszystko może być dobrze. A 34 tydz i waga 1800 to na dzisiejsze możliwości medycyny bardzo dobry start. Będzie dobrze.

Edytowane przez aguleck
Czas edycji: 2016-01-31 o 08:26
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:22   #2103
misia880
Zakorzenienie

Anteria trzymam za Was kciuki

Aguleck kochana seksi mama mozna byc bez makijazu : to stan ducha usmiechnieta i zadowolona z siebie mama to seksi mama.

Czasami te wymalowane, ladnie ubrane tak patrza krzywo na te swoje dzieci ze az mi ich zal.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:27   #2104
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pomarańczowa do przetestowania fioletowa mi pasowała ale chyba najbardziej do tej pory taka biała z kreatynina. Zostawia fajny zapach na włosach fryzjerka sprzedawała nam po 35 zł!.
No niezle z ta fryzjerka . Ja juz chyha znalazlam tu swoja . Fajna, mloda dziewczyna. Kallosa ubostwiam za zapachy. Ciagle wachalabym te moje klaczki . A po latte jakie miekkie!
Tylko ja mam ten problem z odzywkami, ze niektore na pocztsku ok, dojde do polowy op i wlosy jakby w ogole nie myte . Tak je dociaza. Swoja droga, z tymi moimi wlosami tez przeszlam...
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mały rusza się ciągle co mnie pociesza, ale jest taki malutki 1900 i już nie ma miejsca.
Mój starszy syn urodził się z wagą 2100 ale wyszedł ze szpitala z wagą 1800 więc pocieszam się że jeszcze tragedii ze wzrostem nie ma, ale to dopiero 34 tydz.
Przytulam mocno! Wiesz,byla ze mna na sali dziewczyna, ktorej znajoma urodzila dziewczynke 1900 i mala dostala 10/10 w skali apgar. Wiem, ze sie martwisz, bo ja mam to samo (w sensie ciagle na podtrzymaniu, nie wiem ile "dociagne")
Jestes pod opieka fachowca, staraj sie nie dopuszczac zlych mysli . Przebadaja Cie wzdluz i wszerz i odpowiednio sie Wami zajma. Musi byc dobrze kurde no!
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Co do makijażu to mi najlepiej podchodzi firma bourjois. Jak chodziłam do pracy to zawsze pomalowana. W domu mi się nie chce, ale jak gdziekolwiek wychodzę (sklep, lekarz, labo) to coś tam musze Mam krem cc, puder sypki, cienie w różnych zestawach kolorystycznych, eyeliner... różu nie używam bo nie lubię. Tusze z loreal. Paznokcie to zazwyczaj odzywka i na krótko albo jakiś delikatny roz/nude . Z włosami miewam okresowe problemy z przesuszaniem, ale kręcone dziadostwo tak ma niestety.
Och, zawsze chcialam miec krecone wlosy! a nie takie kolki. Jak nie naloze pianki/lakieru (chociaz meega rzadko to robie), to wlosy nawet po 1.5h juz klapniete.
Na burzuja sie czailam jakis czas temu, ale kompletnie nie mialam z nimi nic wspolnego, a slyszalam ze sa dobre niektore rzeczy.

Pytalam o ten dexaven i bol gardla. Mam sie nie martwic, nie zaszkodzi Malej. Boziu ile sie czlowiek nastresujeco to Malenstwo. A co dopiero bedzie po porodzie- czy dobrze przybiera, czy nic jej nie boli, czy pojedzona, czy cos tam. Moje Malenstwo kochne

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:27   #2105
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Anteria, Ty jesteś przecież w bardzo specyficznej sytuacji ze względu na swoją macicę i musisz patrzeć przede wszystkim na to, że w pierwszej ciąży, mimo że synek urodził się mały, to jest z nim wszystko w porządku. Po prostu fizycznie NIE MA MIEJSCA, żeby urósł bardziej. Małemu już niewiele brakuje do brata, a to że jest mały, wcale nie oznacza że jest gorzej rozwinięty niż dziecko 2500 rosnące w innych warunkach.
Póki co do tej środy odpoczywaj porządnie. Bierzesz w ogóle jakieś leki? Pamiętaj, że nerwy też niekoniecznie dobrze wpływają na nasze macice. Ja jestem dobrej myśli, wierzę, że Twoja macica da radę i jeszcze troszkę zrobi miejsca i mały będzie nawet ciut większy od brata
Stary 2016-01-31, 08:30   #2106
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja nie wiem czy dotrwam do środy, bóle nie są jakieś silne cały czas.
Trzymam kciuki żeby bóle minęły!! Czy dr wspominał coś o zastrzykach na płucka?? Ja dostałam w szpitalu 2 i jestem troszkę spokojniejsza w razie gdyby mała się zbytnio pospieszyla. Waga nie jest wyznacznikiem dobrego stanu zdrowia dziecka. Nawet gdyby mały miał już 3kg, a płuca nierozwiniete to waga w niczym tu mu nie pomoże. Mam nadzieję, że dobrze się Wami zajmą

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-01-31 o 08:40
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:39   #2107
monicca1989
Zakorzenienie

Anteria kciuki dla Was.

Co do kosmetyków to teraz siedząc w domu używam tylko krem, korektor, tusz.
Pracując to wiadomo, że podklad, puder, róż, cienie delikatne dodatkowo. Czasami eyliner.
I tak jak wspominałyście puder Max Factor to ideał i dla mnie. Tusz też Masterpriece. Choć ostatnio skusiłam się na tani zachwalany z Lovely Pump Up i jestem w szoku bo jak za taką cenę to jest super.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:41   #2108
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Juz po obchodzie. Teraz szczegolna uwage beda przywiazywac do tetna. Mialam ktg 2x dziennie, ale raz zapis wyszedl idealnie, raz te przeskoki, znow dobrze,xznow rozbieznosci. A wczoraj na wieczor to juz w ogole- 92, 80, 114,88, 171. Z niskiego, przez srednie do nawet 170. I dr musi mi sie jeszcze przyjrzec, zapisy ktg dalej beda. Nie podoba mu sie to, te przeskoki. Moze to byc spowodowane ze mala sie oplatuje pepowina. Cholera. Moja schiza te pepowina

+ =
Stary 2016-01-31, 08:43   #2109
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Moze to byc spowodowane ze mala sie oplatuje pepowina. Cholera. Moja schiza te pepowina
Całe szczęście, że jesteś w szpitalu!!! miałaś robione usg?? Przecież mogą to sprawdzić w ten sposób.

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-01-31 o 08:45
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 08:50   #2110
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Tak jak mówiłam, mój lekarz rozłożył ręce i pozbył się problemu niestety wysyłając mnie na szpital. Twierdził też że mnie tam od razu przyjmą i nawet ktg mi nie zrobił, niestety się mylił. Okazało się że skoro nie mam skurczy i nie boli mnie aż tak bardzo to muszę się po prostu zapisać na wizytę. Dostałam informację do przeczytania i podpisania odnośnie znieczulenia do cc i tyle. Zastrzyków nie dostałam żadnych. Jak już dotrwam do środy to wiem że tam się mną o niebo lepiej zajmą niż ten matoł. Wkurzyłam się bo w poprzedniej ciąży chodziłam do tej samej przychodni i był inny lekarz, bardzo go lubiłam a teraz okazało się że on odstąpił tą przychodnię innemu lekarzowi i zostałam do niego "przypisana", nie miałam ochoty szukać nowego lekarza zwłaszcza, że na początku nawet ten wydawał się ok. Ale teraz już wiem że raczej nigdy do niego już nie pójdę
Stary 2016-01-31, 08:50   #2111
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Emmo, w czwartek mialam usg przy przyjeciu. Trwalo z 20 min. Lekarz (inny) wszystko ogladal, mierzyl. Niechetnie odpowiadal na pytania. Tylko tyle powiedzial, ze mala jest drobna jak na ten tydz- 2100 (z om wychodzi 11.03, z prenatalnych 15.03). I mowil, ze jakby na 15.03 to wtedy waga ok, a jak na 11 to drobna bedzie. Tyle. O przeplywach sie nie wypowiadal, o lozysku tez nie. Tylko jemu sie nie podobalo, ze bardzo nisko lezy ta glowka

+ =
Stary 2016-01-31, 08:55   #2112
_emma
Zakorzenienie

Makijaż..
U mnie na codzień minimum. Teraz w ciąży cieszę się idealną cerą i często używam tylko tuszu i błyszczyka. Zastanawiam się nad makijażem permanentnym, a konkretnie górna kreska. Może któraś z Was ma i się wypowie, doradzi, odradzi?

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Jak już dotrwam do środy to wiem że tam się mną o niebo lepiej zajmą niż ten matoł
Tak jak dziewczyny mówią, staraj się jakoś odstresowac bo to potęguje bóle. Do środy już niedaleko. Bierzesz nospe??
Stary 2016-01-31, 08:58   #2113
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny mówią, staraj się jakoś odstresowac bo to potęguje bóle. Do środy już niedaleko. Bierzesz nospe??
Biorę, paracetamol i magnez puki co nic więcej nie mam.
Stary 2016-01-31, 09:03   #2114
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę, paracetamol i magnez puki co nic więcej nie mam.
jeśli miewasz skurcze to dobrze byłoby coś w typie nospy pobrać rozkurczowo.. do środy na szczęście nie jest daleko
Stary 2016-01-31, 09:06   #2115
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
jeśli miewasz skurcze to dobrze byłoby coś w typie nospy pobrać rozkurczowo.. do środy na szczęście nie jest daleko
Skurcz zdarzył mi się jak do tej pory jeden, bardzo bolesny, ale na szczęście się nie powtórzył. Niestety nie mam dostępu do nospy, tutaj tego nie mają, a lekarz na bóle kazał mi brać mexalen czyli w sumie paracetamol i puki co tego się trzymam...
Stary 2016-01-31, 09:10   #2116
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Jak tam chorujące mamusie? U mnie jest postęp, bo tej nocy budziłam się co 2 godz, a dwie poprzednie co godzinę. I jeszcze jedna dziurka w nosie mi się odetkała.
U mnie średnio. Budziłam się chyba z 6 razy. Zaczął mi się kaszel odrywać. I nie mogłam sobie miejsca znaleźć. skusiłam się nawet na roztwor z soli morskiej do nosa, ale nie pomógł za bardzo.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 09:13   #2117
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
ostatnio skusiłam się na tani zachwalany z Lovely Pump Up i jestem w szoku bo jak za taką cenę to jest super.
Tez go lubie

Co do korektorow, to kupilam chyba ze 2 i jakies takie dziwne byly (pod oczy tylko chcialam). I sie zrazilam. Jeden mialam chyba z bella, a drugi nie pamietam

+ =
Stary 2016-01-31, 09:22   #2118
_polly_
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja nie powinnam się wypowiadać, bo dużo osób ma mnie przez to za wariatkę. Ciężko jest mi wydać np. 200 zł na buty, ale jeśli chodzi o podkład, to nie ma problemu. Swojego czasu miałam 9(!!) otwartych podkładów i nie widziałam w tym nic dziwnego. Przecież kosmetyki się używa, a nie zużywa.

Stary 2016-01-31, 09:27   #2119
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja nie powinnam się wypowiadać, bo dużo osób ma mnie przez to za wariatkę. Ciężko jest mi wydać np. 200 zł na buty, ale jeśli chodzi o podkład, to nie ma problemu. Swojego czasu miałam 9(!!) otwartych podkładów i nie widziałam w tym nic dziwnego. Przecież kosmetyki się używa, a nie zużywa.
Z tego co pamietam to Ty wspominalas, ze masz problem z doborem odcieniami? To tez inaczej . Pamietam jak wstawilas zdj paletek i tam byla jedna w ksztalcie tabliczki czekolady. W pierwszej chwili pomyslalam, ze Ci sie ta czekolada tam zapodziala, albo podjadasz przy makijazu .
Jak bylam w avonie to mialam bardzo duzo kosmetykow-zele pod prysznic, plyny do kapieli (kolorowki jako tako stamtad nie bralam. Tylko mialam 2 tusze do rzes. Zrazilam sie jak mi po jednym tuszu wyszexl jeczmien na oku). I od tego czasu nie tkne ani oriflame ani avonu ani niczego takiego

+ =
Stary 2016-01-31, 09:33   #2120
Abii84
Rozeznanie

witam się i ja.
Anteria trzymam kciuki, pamiętaj, że dziecko z dnia na dzień jest coraz większe więc jeszcze te parę deko na pewno dociągnie a w szpitalu już się wami zaopiekują, będzie dobrze

zapowiedziała mi się koleżanka na dziś więc zaraz idę ogarnąć podłogi (właściwie zagonić TŻ do roboty:P), umyję naczynia i zrobię sernik. Choćby nawet coś jej wypadło to sernik i tak się zje :P
Nad ranem była burza, deszcz chyba ze śniegiem walił w okna co chwilę a grzmiało jak pomylone aż zasnąć nie mogłam... teraz słonko próbuje się przebić przez chmury ale słabo mu idzie.

Idę działać póki mam wenę.

Spokojnej niedzieli
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 09:34   #2121
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamietam to Ty wspominalas, ze masz problem z doborem odcieniami? To tez inaczej . Pamietam jak wstawilas zdj paletek i tam byla jedna w ksztalcie tabliczki czekolady. W pierwszej chwili pomyslalam, ze Ci sie ta czekolada tam zapodziala, albo podjadasz przy makijazu .
Jak bylam w avonie to mialam bardzo duzo kosmetykow-zele pod prysznic, plyny do kapieli (kolorowki jako tako stamtad nie bralam. Tylko mialam 2 tusze do rzes. Zrazilam sie jak mi po jednym tuszu wyszexl jeczmien na oku). I od tego czasu nie tkne ani oriflame ani avonu ani niczego takiego
Oj tak, znaleźć odpowiednio jasny podkład dla mnie prawie graniczy z cudem.
Ja po szamponie z Avonu miałam tak, że mi zaczęła normalnie złazić skóra z głowy i czoła. to było straszne.
Teraz używam tylko jednej rzeczy z Avonu, peelingu z tej serii dla nastolatków https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-scrub.html . Niestety nie udało mi się znaleźć lepszego zdzieraka.

Stary 2016-01-31, 09:44   #2122
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Oj tak, znaleźć odpowiednio jasny podkład dla mnie prawie graniczy z cudem.
Ja po szamponie z Avonu miałam tak, że mi zaczęła normalnie złazić skóra z głowy i czoła. to było straszne.
Teraz używam tylko jednej rzeczy z Avonu, peelingu z tej serii dla nastolatków https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-scrub.html . Niestety nie udało mi się znaleźć lepszego zdzieraka.
No to tez mialas przygody .
Co do peelingu do buzi - zawsze wracam do joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-rodzaje.html a te zapachy . chociaz ostatnio napalilam sie, ze zrobie sobie domowy peeling do ciala (od red lipstick monster) albo peeling cukrowy.

+ =
Stary 2016-01-31, 09:50   #2123
malinka9191
Zakorzenienie

ANTERIA trzymaj się kochana
mocne dla Ciebie i maluszka.

Dzień dobry.
Odprawiliśmy wczoraj gości, za tydzień kolejna tura
Mąż odsypia tydzień, a ja Was nadrobiłam i lecę jakieś śniadanie sobie ogarnąć, bo córka się domaga i mnie mdlić zaczyna
Stary 2016-01-31, 10:29   #2124
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Juz po obchodzie. Teraz szczegolna uwage beda przywiazywac do tetna. Mialam ktg 2x dziennie, ale raz zapis wyszedl idealnie, raz te przeskoki, znow dobrze,xznow rozbieznosci. A wczoraj na wieczor to juz w ogole- 92, 80, 114,88, 171. Z niskiego, przez srednie do nawet 170. I dr musi mi sie jeszcze przyjrzec, zapisy ktg dalej beda. Nie podoba mu sie to, te przeskoki. Moze to byc spowodowane ze mala sie oplatuje pepowina. Cholera. Moja schiza te pepowina
U mnie też tak było na ktg ale nikt się nie doczepiał do tego.. Ja to zwalałam na to, że Liwka ma jeszcze miejsce w brzuchu i uciekała spod głowicy po prostu i nie mogło wyłapać bo u nas na ktg było jezioro łabędzie w brzuchu

Dzień dobry! Noc bardzo niefajna, odespałam dopiero teraz rano..
ANTERIA trzymam za was kciuki żeby udało się jak najdłużej pobyć w dwupaku
Co do makijażu to u mnie tusz, podkład i bronzer na policzki podkład mam z AA, pierwszy raz kupiłam i zadowolona jestem a tusze od tych najtańszych z Lovely, Eveline do Maybelline itp.mam przetestowane i ciągle testuję kolejne :P
U nas też całą noc była straszna wichura a teraz słonko wyszło
Miłej niedzieli
Stary 2016-01-31, 10:32   #2125
misia880
Zakorzenienie

Emma moja mama ma gorne i dolne kreski jest zadowolona bardzo.

Ja mam usta i tez jestem zadowolona

Stary 2016-01-31, 10:46   #2126
diablica071086
Zadomowienie

Dzień dobry,
ANTERIA życzę wam jak najwięcej dni w dwupaku.

permanentny koleżanka na oku kreskę robiła i mowi że ją bardzo bolało w koncu to taki mało inwazyjny tatuaż.

Chyba wrócę do łozka bo poszłam spac ok 3 a młoda wstała 8.30. Mamy za to upieczone babeczki z torebki i śniadanie syte zjedzone ( jajecznica).

mozna poczytac
http://katecan.com.pl/jak-zaakceptow...e-po-porodzie/

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2016-01-31 o 10:50
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:00   #2127
misia880
Zakorzenienie

Nas nie bolal pernamentny moja mame oko jedno lzawilo ale nie bolalo

Stary 2016-01-31, 11:01   #2128
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
U mnie też tak było na ktg ale nikt się nie doczepiał do tego.. Ja to zwalałam na to, że Liwka ma jeszcze miejsce w brzuchu i uciekała spod głowicy po prostu i nie mogło wyłapać bo u nas na ktg było jezioro łabędzie w brzuchu
Tylko, ze Mala cale ktg byla mega spokojna...

+ =
Stary 2016-01-31, 11:10   #2129
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
No właśnie tak podczytuję i jakie nowinki motoryzacyjne

32-ja męża wysłałam do apteki po olej migdałowy. Pani nie wiedziała o co chodzi, bo myślała, że jakiś spożywczy. Chcę się za to zabrać, ale nie mam żadnego środka do masażu. Czym będziecie go robić?
ja kupowałam w aptece olejek ze słodkich migdałów, zawsze musiałam czekać kilka dni bo nie było go na miejscu, a teraz kupiłam na alegro nierafinowany spozywczy pół litra, te nierafinowane mają lepsze właściwości i narazie smaruję sie nim przed rozstępami (nie mam żadnego) potem bedę robić masaż krocza , a jak zostanie to sie nada do smarowania dzidziusia bo pieknie nawilża jest naturalny bez żadnych dodatków, nie pachie ale ja mysle że lepszy taki niż sztuczne aromaty dla dziecka.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:22   #2130
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie, i że dotrwam do końca i mały jeszcze urośnie...
trzymamy za to kciuki! Tygodnie szybko leca nawet jak wyjdzie wczesniej to sobie juz chlopak spokojnie poradzi

Cytat:
Ehh ja z tego samego teamu

w pracy co miesiac robilysmy wspólne zamowienia z ladymakeup, jak mi tego brakuje wielka paka, ile bylo radosci z otwierania i macania.

Ide robic sniadanie. Siedzielismy do 3 to niedawno wstalismy potem kawa i z powrotem do lozka
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości