|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie, i że dotrwam do końca i mały jeszcze urośnie...
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Jak tam chorujące mamusie? U mnie jest postęp, bo tej nocy budziłam się co 2 godz, a dwie poprzednie co godzinę. I jeszcze jedna dziurka w nosie mi się odetkała.
Co do kosmetyków kolorowych, to nie będę się nawet wypowiadać, bo jestem straszną ignorantką. Do pracy raczej muszę się trochę malować, żeby ludzi ie straszyć, ale teraz czy po porodzie to taki plan minimum, typu: krem bb, tusz do rzęs i może jakiś błyszczyk. Trudno, najwyżej nie będę sexy mamuśką. Życzę wszystkim miłej niedzieli. Anteria, dopiero doczytałam. Trzymaj się dzielnie. Jeszcze wszystko może być dobrze. A 34 tydz i waga 1800 to na dzisiejsze możliwości medycyny bardzo dobry start. Będzie dobrze. Edytowane przez aguleck Czas edycji: 2016-01-31 o 08:26 |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria trzymam za Was kciuki
Aguleck kochana seksi mama mozna byc bez makijazu : to stan ducha usmiechnieta i zadowolona z siebie mama to seksi mama. Czasami te wymalowane, ladnie ubrane tak patrza krzywo na te swoje dzieci ze az mi ich zal. |
|
|
|
#2104 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. Ja juz chyha znalazlam tu swoja Tylko ja mam ten problem z odzywkami, ze niektore na pocztsku ok, dojde do polowy op i Cytat:
Jestes pod opieka fachowca, staraj sie nie dopuszczac zlych mysli Cytat:
Na burzuja sie czailam jakis czas temu, ale kompletnie nie mialam z nimi nic wspolnego, a slyszalam ze sa dobre niektore rzeczy. Pytalam o ten dexaven i bol gardla. Mam sie nie martwic, nie zaszkodzi Malej. Boziu ile sie czlowiek nastresujeco to Malenstwo. A co dopiero bedzie po porodzie- czy dobrze przybiera, czy nic jej nie boli, czy pojedzona, czy cos tam. Moje Malenstwo kochne
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, Ty jesteś przecież w bardzo specyficznej sytuacji ze względu na swoją macicę i musisz patrzeć przede wszystkim na to, że w pierwszej ciąży, mimo że synek urodził się mały, to jest z nim wszystko w porządku. Po prostu fizycznie NIE MA MIEJSCA, żeby urósł bardziej. Małemu już niewiele brakuje do brata, a to że jest mały, wcale nie oznacza że jest gorzej rozwinięty niż dziecko 2500 rosnące w innych warunkach.
Póki co do tej środy odpoczywaj porządnie. Bierzesz w ogóle jakieś leki? Pamiętaj, że nerwy też niekoniecznie dobrze wpływają na nasze macice. Ja jestem dobrej myśli, wierzę, że Twoja macica da radę i jeszcze troszkę zrobi miejsca i mały będzie nawet ciut większy od brata
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-31 o 08:40 |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria kciuki dla Was.
Co do kosmetyków to teraz siedząc w domu używam tylko krem, korektor, tusz. Pracując to wiadomo, że podklad, puder, róż, cienie delikatne dodatkowo. Czasami eyliner. I tak jak wspominałyście puder Max Factor to ideał i dla mnie. Tusz też Masterpriece. Choć ostatnio skusiłam się na tani zachwalany z Lovely Pump Up i jestem w szoku bo jak za taką cenę to jest super. |
|
|
|
#2108 |
|
przyczajony tygrys
|
Juz po obchodzie. Teraz szczegolna uwage beda przywiazywac do tetna. Mialam ktg 2x dziennie, ale raz zapis wyszedl idealnie, raz te przeskoki, znow dobrze,xznow rozbieznosci. A wczoraj na wieczor to juz w ogole- 92, 80, 114,88, 171. Z niskiego, przez srednie do nawet 170. I dr musi mi sie jeszcze przyjrzec, zapisy ktg dalej beda. Nie podoba mu sie to, te przeskoki. Moze to byc spowodowane ze mala sie oplatuje pepowina. Cholera. Moja schiza te pepowina
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-31 o 08:45 |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówiłam, mój lekarz rozłożył ręce i pozbył się problemu niestety wysyłając mnie na szpital. Twierdził też że mnie tam od razu przyjmą i nawet ktg mi nie zrobił, niestety się mylił. Okazało się że skoro nie mam skurczy i nie boli mnie aż tak bardzo to muszę się po prostu zapisać na wizytę. Dostałam informację do przeczytania i podpisania odnośnie znieczulenia do cc i tyle. Zastrzyków nie dostałam żadnych. Jak już dotrwam do środy to wiem że tam się mną o niebo lepiej zajmą niż ten matoł. Wkurzyłam się bo w poprzedniej ciąży chodziłam do tej samej przychodni i był inny lekarz, bardzo go lubiłam a teraz okazało się że on odstąpił tą przychodnię innemu lekarzowi i zostałam do niego "przypisana", nie miałam ochoty szukać nowego lekarza zwłaszcza, że na początku nawet ten wydawał się ok. Ale teraz już wiem że raczej nigdy do niego już nie pójdę
|
#2111 |
|
przyczajony tygrys
|
Emmo, w czwartek mialam usg przy przyjeciu. Trwalo z 20 min. Lekarz (inny) wszystko ogladal, mierzyl. Niechetnie odpowiadal na pytania. Tylko tyle powiedzial, ze mala jest drobna jak na ten tydz- 2100 (z om wychodzi 11.03, z prenatalnych 15.03). I mowil, ze jakby na 15.03 to wtedy waga ok, a jak na 11 to drobna bedzie. Tyle. O przeplywach sie nie wypowiadal, o lozysku tez nie. Tylko jemu sie nie podobalo, ze bardzo nisko lezy ta glowka
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Makijaż..
U mnie na codzień minimum. Teraz w ciąży cieszę się idealną cerą i często używam tylko tuszu i błyszczyka. Zastanawiam się nad makijażem permanentnym, a konkretnie górna kreska. Może któraś z Was ma i się wypowie, doradzi, odradzi? ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Tak jak dziewczyny mówią, staraj się jakoś odstresowac bo to potęguje bóle. Do środy już niedaleko. Bierzesz nospe??
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę, paracetamol i magnez puki co nic więcej nie mam.
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Skurcz zdarzył mi się jak do tej pory jeden, bardzo bolesny, ale na szczęście się nie powtórzył. Niestety nie mam dostępu do nospy, tutaj tego nie mają, a lekarz na bóle kazał mi brać mexalen czyli w sumie paracetamol i puki co tego się trzymam...
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skusiłam się nawet na roztwor z soli morskiej do nosa, ale nie pomógł za bardzo.
|
|
|
#2117 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Co do korektorow, to kupilam chyba ze 2 i jakies takie dziwne byly (pod oczy tylko chcialam). I sie zrazilam. Jeden mialam chyba z bella, a drugi nie pamietam
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja nie powinnam się wypowiadać, bo dużo osób ma mnie przez to za wariatkę.
Ciężko jest mi wydać np. 200 zł na buty, ale jeśli chodzi o podkład, to nie ma problemu. Swojego czasu miałam 9(!!) otwartych podkładów i nie widziałam w tym nic dziwnego. Przecież kosmetyki się używa, a nie zużywa.
|
|
#2119 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
.Jak bylam w avonie to mialam bardzo duzo kosmetykow-zele pod prysznic, plyny do kapieli (kolorowki jako tako stamtad nie bralam. Tylko mialam 2 tusze do rzes. Zrazilam sie jak mi po jednym tuszu wyszexl jeczmien na oku). I od tego czasu nie tkne ani oriflame ani avonu ani niczego takiego
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja.
Anteria trzymam kciuki, pamiętaj, że dziecko z dnia na dzień jest coraz większe więc jeszcze te parę deko na pewno dociągnie a w szpitalu już się wami zaopiekują, będzie dobrze ![]() zapowiedziała mi się koleżanka na dziś więc zaraz idę ogarnąć podłogi (właściwie zagonić TŻ do roboty:P), umyję naczynia i zrobię sernik. Choćby nawet coś jej wypadło to sernik i tak się zje :P Nad ranem była burza, deszcz chyba ze śniegiem walił w okna co chwilę a grzmiało jak pomylone aż zasnąć nie mogłam... teraz słonko próbuje się przebić przez chmury ale słabo mu idzie. Idę działać póki mam wenę. Spokojnej niedzieli
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po szamponie z Avonu miałam tak, że mi zaczęła normalnie złazić skóra z głowy i czoła. to było straszne.Teraz używam tylko jednej rzeczy z Avonu, peelingu z tej serii dla nastolatków https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-scrub.html . Niestety nie udało mi się znaleźć lepszego zdzieraka.
|
|
|
#2122 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
.Co do peelingu do buzi - zawsze wracam do joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-rodzaje.html a te zapachy . chociaz ostatnio napalilam sie, ze zrobie sobie domowy peeling do ciala (od red lipstick monster) albo peeling cukrowy.
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA trzymaj się kochana
![]() mocne dla Ciebie i maluszka.Dzień dobry. Odprawiliśmy wczoraj gości, za tydzień kolejna tura ![]() Mąż odsypia tydzień, a ja Was nadrobiłam i lecę jakieś śniadanie sobie ogarnąć, bo córka się domaga i mnie mdlić zaczyna
|
#2124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry! Noc bardzo niefajna, odespałam dopiero teraz rano.. ANTERIA trzymam za was kciuki żeby udało się jak najdłużej pobyć w dwupaku ![]() Co do makijażu to u mnie tusz, podkład i bronzer na policzki U nas też całą noc była straszna wichura a teraz słonko wyszło ![]() Miłej niedzieli
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Emma moja mama ma gorne i dolne kreski
jest zadowolona bardzo.Ja mam usta i tez jestem zadowolona
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
ANTERIA życzę wam jak najwięcej dni w dwupaku. permanentny koleżanka na oku kreskę robiła i mowi że ją bardzo bolało w koncu to taki mało inwazyjny tatuaż. Chyba wrócę do łozka bo poszłam spac ok 3 a młoda wstała 8.30. Mamy za to upieczone babeczki z torebki i śniadanie syte zjedzone ( jajecznica). mozna poczytac http://katecan.com.pl/jak-zaakceptow...e-po-porodzie/ Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2016-01-31 o 10:50 |
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Nas nie bolal pernamentny
moja mame oko jedno lzawilo ale nie bolalo
|
|
|
|
#2128 |
|
przyczajony tygrys
|
Tylko, ze Mala cale ktg byla mega spokojna...
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
ja kupowałam w aptece olejek ze słodkich migdałów, zawsze musiałam czekać kilka dni bo nie było go na miejscu, a teraz kupiłam na alegro nierafinowany spozywczy pół litra, te nierafinowane mają lepsze właściwości i narazie smaruję sie nim przed rozstępami (nie mam żadnego) potem bedę robić masaż krocza , a jak zostanie to sie nada do smarowania dzidziusia bo pieknie nawilża jest naturalny bez żadnych dodatków, nie pachie ale ja mysle że lepszy taki niż sztuczne aromaty dla dziecka.
|
|
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w pracy co miesiac robilysmy wspólne zamowienia z ladymakeup, jak mi tego brakuje Ide robic sniadanie. Siedzielismy do 3 to niedawno wstalismy potem kawa i z powrotem do lozka
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

to stan ducha 
fioletowa mi pasowała ale chyba najbardziej do tej pory taka biała z kreatynina. Zostawia fajny zapach na włosach
. Ja juz chyha znalazlam tu swoja 

skusiłam się nawet na roztwor z soli morskiej do nosa, ale nie pomógł za bardzo.
Ciężko jest mi wydać np. 200 zł na buty, ale jeśli chodzi o podkład, to nie ma problemu.
Przecież kosmetyki się używa, a nie zużywa.

to było straszne.
. chociaz ostatnio napalilam sie, ze zrobie sobie domowy peeling do ciala (od red lipstick monster) albo peeling cukrowy.

a teraz słonko wyszło