![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||||
Rozeznanie
|
Witam po mojej dłuższej przerwie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do dyskusji nt. objawów -> ja w ogóle jestem bezobjawowa. Czasem bolały mnie piersi i czułam tzw. ''rwanie sutów''. Jednak nieregularnie. Raz były, raz nie, teraz nie pamiętam kiedy miałam. Nie widzę, żeby piersi były dużo większe, staniki są OK. Brodawki mam inne z rana (normalne), a inne wieczorem (brązowe, wyraźnie większe sutki). Też się przejmowałam brakiem objawów, tym bardziej, że w pierwszej ciąży, jak mi minęły objawy, to też był już koniec ![]() ![]() Dziś zakasłałam mocniej i strasznie mnie brzuch zabolał, aż musiałam kucnąć ... Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam wafelki kuku ruku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
My też chodzimy na wszystkie usg razem
![]()
#4177 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że siostra mojego TŻ jak przyjechała w ciąży i robiła prenatalne to weszła ze swoim TŻ a za nimi wbiła się do gabinetu mama mojego TŻ i jeszcze mama tamtego
![]() ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-31 o 19:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój synuś w lipcu 15 kończy 7 lat a córka jest mojego męża z pierwszego związku mieszka u nas od roku (długa historia ![]() ![]() Właśnie leje sobie wodę i puszcze jakąś muzyczkę a jutro mam zamiar posprzątać w końcu mieszkanie o ile zbiore siły i chęci ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Nie zapomnijcie o andrutach!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Rozeznanie
|
Hihi, ja co prawda nie za PRL urodzona, ale zapiekaneczki były dobre. Wzięłam sobie tę, co zwykle, a mężowi kazałam wziąć inną. I dobrze, bo jego mi bardziej podpasowała
![]() ![]() ![]()
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem tak nastawiona ze mąż będzie ze mną że nie ma innej opcji. Zresztą pani powiedziała, ze przez brzuch juz teraz będzie. Pierwszy raz usłyszymu serduszko Bobo-razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Rozeznanie
|
Przeglądam gazetkę z lidla -> http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=979
Ubranek na razie nie kupuję, ALE myślałam o zakupie tego dwupaku prześcieradełek z gumką i kołderki z poduszeczką. Co sądzicie? A może lepiej kupić jakiś komplet pościeli razem z tymi takimi ochraniaczami na szczebelki, nie orientujecie się, czy taniej nie wychodzi? W ogóle, sorry, mam głupie pytanie - ile zmian pościeli kupiłybyście takiemu maleństwu? A kołderka to jedna wystarczy, czy lepiej mieć dwa zestawy w razie hm.. ulania, zasikania ? Ten inhalator za stówkę też mnie interesuje - mojej siostry dzieci jak chorowały na choroby układu oddechowego, to zamiast antybiotyków, ich lekarka właśnie zalecała inhalacje. Poradźcie, bo promocja od jutra.
#4185 |
Zakorzenienie
|
2-3 zmiany pościeli. Kolderka raczej jedna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Pościeli chyba 2 komplety. Co do inhalatora, super sprawa. Kupiłam jak córka miała 3,5 roku, pomaga bardzo, ale córka nienawidzi inhalacji ![]() Ja sama też używam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze i najbliższe wizyty :-* sporo badań w tym tygodniu przed nami
![]() Ja wizyta 7.02. ![]() ![]() A teraz objadlam się grejfrutami i mandarynkami i pekam :-D Dobrej nocy :-*
#4188 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pościeli mozna mieć 2-3 komplety w zupełności wystarczy ,a te prześcieradełka z gumkami super sprawa i cena tez przestępna . ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Ja mam wizyte w środe aż trzęsą mi sie ręce jak pisze takiego mam stracha . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4190 |
Rozeznanie
|
Dzięki za sugestie
![]() Nastawiam się na inhalator i prześcieradełka, skoro mówicie, że cena przystępna, a i Lidl ma dobrą jakość. Ja sama mam sporo prześcieradeł, kompletów pościeli i kołdrę i jestem bardzo zadowolona. Dam sobie spokój z kołderkami, a co za tym idzie i z pościelą - może trafię gdzieś jakiś zestaw razem, z tymi ochraniaczami. A może jeszcze kiedyś zrobią jakieś akcje promocyjne ![]() Edytuję, jeszcze mam pytanie, nie linczujcie mnie -> tam jest jeszcze jakaś wodoszczelna podkładka na materac? Pod prześcieradełko? Miała to któraś? Warto?
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-01-31 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |||
Zakorzenienie
|
witam. Dziś u mnie dzień odpoczynku. Niestety trochę brzuch mnie pobolewa po wczorajszym balu
![]() ![]() Cytat:
Pościeli raczej na początku się nie używa. Poduszka to już w ogóle jak dla mnie powinna być zakazana. Mata wodoszczelna jak najbardziej potrzebna, mi nic nigdy przez nią nie przeciekło na materac. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytałam i ja o tych kołderkach i od razu tematy śmierci łóżeczkowej ![]() Widzicie, jednak dobrze dopytać. Zawsze jakiś głos rozsądku od bardziej doświadczonych ![]()
![]() |
#4193 |
Raczkowanie
|
Kasmina trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Malenstwo0908 jeśli można spytać jaką wade ma Twoja córka? Co do ubrań wg wagi przytyłam już 5 kilo, ale w ciuchy mieszczę się bez problemu tylko po kurtce zimowej widać, że jest bardziej opięta. Jak przestane mieścić się w jeansy to będe chodzić w leginsach i jakiś dłuższych luźniejszych bluzkach, może w taniej odzieży jakieś fajne znajdę bo nie uśmiecha mi się wydawać kupe kasy na coś czego potem nie założę.
Edytowane przez Niezapominajka 89 Czas edycji: 2016-01-31 o 22:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
5kg...masakra ![]() Cytat:
w moim mieście w C&A nie mają nic dla kobiet w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nawet jak będziesz miała ją miała, to co to zmieni ? DZIEWCZYNY NIEPOTRZEBNIE SCHIZUJECIE I WARIUJECIE Z NERWÓW Cytat:
masakra, jak mnie to wkurza w [pierwszej ciąż czyt. kilka alat temu nie było takie cudowania jak teraz te wszystko badania, analizy, statystyki, domniemania po co to komu jeśli godzisz się być w ciąży musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze reszta przypadków to działania natury przypadki, złe połączenia tego niestety wybrać sobie nie możemy, ale nic w życiu nie jest idealne wierze, że dobro wraca, że człowiek dostaje to na co zasługuje |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
W lozeczku najlepiej zeby lezalo tylko dziecko nic innego. Mozna ewentualnie przykryc cienkim bawelnianym kocykiem, ale zeby byl powkladany w materac zeby nie zakryl przypadkiem twarzy maluszka.
Powiedzialam o tym mojej szwagierce jak zobaczylam pelno zabawek w lozeczku. Ciekawe czy zastosowala sie do mojej rady. Nie wiedziala tez jak odkrztusic dziecko jak sie czyms udławi to jej pokazałam. Ja chyba jestem przewrazliwiona w tematach bezpieczenstwa, nie tylko dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Taka mata wodoszczelna to by się przydała na nasze łóżko. Tak na wszelki wypadek, przed porodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kiepską noc miałam. Boli mnie lewy bok. Już kiedyś tak miałam i wiem tylko, że to nie nerka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4198 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to sama nie zostałas tylko z córką męża? ee tam sprzątanie..i tak zaraz się pobrudzi.. poodpoczywaj, spraw sobie przyjemność a nie za sprzatanie się będziesz zabierać.. o oo oranżada.. ![]() ![]() ![]() buahahaha.. może teściowa chciała sprawdzić stan podwozia synowej..lekarz to pewnie do teraz wspomina tą wizytę.. a tak serio to skąd ludzie czerpią takie pomysły? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Piernik Torunski;54898976
hej... kurcze tak patrzę na tą grafikę i myślę..a dziecko nie odkopie tego kocyka? i jak nogę wsadzi pomiędzy szczebelki? ja myślałam o rożku jakimś kokonie do spania co by troche unieruchomić dziecko ![]() ![]() Specjalisty wymyśliły tę pozycję, więc im wierzę ![]() Gdy dojdziemy do stałych pokarmów to już będziesz matka weteranka i dasz radę ![]()
#4200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jestem majówką i również marzyłam o porodzie kwiecień/maj jednak z zajściem w ciąże zeszło troszkę i wyszedł identycznie jak u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [QUOTE=malenstwo0908;54832 966]Witam Was dziewczyny jak i nowe mamuski w gronie sierpniowek ![]() Sorki ze nadal systematycznie sie nie udzielam ale jestem ciagle mega nie do funkcjonowania,czytam Was na tel ale z niego fatalnie mi sie pisze.U mnie sa ciagle i te same objawy spanie,jedzenie,dzialanie we mgle.Czasem kompletnie nic do mnie nie dociera jak by mi sie snilo.A co do snow to co noc mam mega kosmiczne i je pamietam,tez tak macie? Mamy mamy, od początku ciąży kilka snów co noc, niektóre głupie niektóre przerażające ale nie pamiętam już kiedy się obudziłam i nic mi się nie śniło .... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
A ja dzisiaj ![]() Powiem Wam, że piersi mnie mniej bolą, mogę je nawet delikatnie ścisnąć, mdłości jakby lżejsze, dziś poraz pierwszy użyłam perfum do pracy od zajścia w ciąże i co? Zamiast się cieszyć obawiam się czy wszystko ok z fasolką Ehh taka natura ![]() Pozdrawiam Wszystkie Was cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Też muszę ruszyć do H&M bo już tylko w getry ze spodni mi brzuszek wchodzi, reszta ciśnie ;p ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- O ja zeżarłabym te wafelki <3 Narobiłaś mi ochoty ;pp Co do brando są dostępne w niektórych sklepach ![]() Chrupki flipsy też bym zjadła ;p |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.