Sierpnióweczki 2016! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 19:02   #4171
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Co do ubrań to też już prawie nie mam co na siebie włożyć ,ciasne na dole ,ciasne na górze o biuście nie wspomnę,ja chyba poprzystane na legginsach najlepiej sie w nich czuję są tanie i wygodne,sukieneczki też lubie bardzo ,ale musze sobie coś kupić bo mam dwie takie luźniejsze ale to tak do wiosny i już ich raczej nie założe

Dziś przepłakałam pół dnia ,mój synuś zapragnął spędzić ferie zimowe u dziadków którzy mieszkaja 300 km od nas ,pierwszy raz puściłam go aż tak daleko od domu bez nas , nie musiałam go zawozić z mężem bo po córkę męża przyjechała ciocia i zabrała go razem z nią .
Ehhhh ,mąż jutro jedzie na poligon na miesiąc,więc zostaje jak palec sama ,noo z pieskami i kotem więc nie do końca sama ,ale musze sie powoli przyzwyczajać żę synek wiecznie maluśki nie będzie .
To takie trudne .... ;(
ehh to ile Twój synek ma lat?.. a ja myślałam, ze Ty masz dwójkę dzieci.. Kochana Ty to korzystaj z wolnego..umów się z koleżanką, walnij sobie długą kąpiel, puść głośno muzykę i zjedz lody sama całe..kiedy tak miałas ostatnio? ja domyślam się, że to może być trudne, ale też widzę dużo pozytywnych stron..albo wiem przeleż jutro przed kompem cały dzień..na wizażu najlepiej
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:07   #4172
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witam po mojej dłuższej przerwie Zaległości nie mam, bo czytałam dość regularnie, ale jakoś nie chciało mi się pisać

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Hej witam się sobotnio i do tego w DRUGIM TRYMESTRZE 😀 rozpoczęłam 14 tydzień
Hihi, też zaczęłam w sobotę II trymestr - liczę wg OM, bo wg usg to nie pamiętam na jakim jestem etapie ...

Cytat:
Napisane przez malenstwo0908 Pokaż wiadomość
U mnie sa ciagle i te same objawy spanie,jedzenie,dzialanie we mgle.Czasem kompletnie nic do mnie nie dociera jak by mi sie snilo.A co do snow to co noc mam mega kosmiczne i je pamietam,tez tak macie.
Ze snami mam to samo

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Mieszkamy tutaj od września. Do grudnia było miło i przyjemnie. Od połowy grudnia sąsiedzi nad nami zaczęli puszczać muzykę z basami. Niesie się to do nas masakrycznie. Raz byliśmy im zwrócić uwagę. Obiecali przyciszyć. Owszem może jest trochę ciszej, ale bas nadal się niesie. Teraz byliśmy drugi raz. Zwłaszcza, że wczoraj po 23 też było słychać. Wcześniej dowiadywaliśmy się jak to jest z muzyką w ciągu dnia. Jest to zakłócanie porządku i mamy prawo to zgłosić na policje. Nasza kochana sąsiadka odpowiedziała, że jej prawo nie dotyczy i będzie puszczać muzykę. No niech to szlak!
Ja też mam niezłe pato przez ścianę. Wiedziałam, że to szemrane typy, ale po Nowym Roku zaczęła się masakra. Środek tygodnia, libacje do 4. w nocy i ciągle tylko słyszę pijacki bełkot pt. ''ku'', ''chu'' itd. Spokojny blok, spokojna okolica, a tu taki elementy mi się trafiły, jeszcze przez ścianę...

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
a jeszcze pytanie mam - znacie coś na blizny? żeby z czasem było mniej widać?
Słyszałam (od wielu osób) o takiej maści, czy kremie Noscar - sama nie używałam, ale wiele pozytywnych opinii.

Co do dyskusji nt. objawów -> ja w ogóle jestem bezobjawowa. Czasem bolały mnie piersi i czułam tzw. ''rwanie sutów''. Jednak nieregularnie. Raz były, raz nie, teraz nie pamiętam kiedy miałam. Nie widzę, żeby piersi były dużo większe, staniki są OK. Brodawki mam inne z rana (normalne), a inne wieczorem (brązowe, wyraźnie większe sutki). Też się przejmowałam brakiem objawów, tym bardziej, że w pierwszej ciąży, jak mi minęły objawy, to też był już koniec Ale wywala mi powoli brzuszek (chyba - tak, jak kiedyś wspominałam, z natury mam okrągły brzuch, wzdęty, zawsze go wciągałam). Rano tego brzucha nie mam (na leżąco), ale jak wstanę, to nawet na czczo coś się okrągli. A jak wczoraj byłam na zapiekankach i się najadłam, czy dziś po obiedzie, to już masakra. Zatem chyba coś się dzieje Taką mam nadzieję, choć na wizytę u lekarza muszę poczekać do 17go lutego.

Dziś zakasłałam mocniej i strasznie mnie brzuch zabolał, aż musiałam kucnąć ...

Miłego wieczoru
Stary 2016-01-31, 19:12   #4173
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam po mojej dłuższej przerwie Zaległości nie mam, bo czytałam dość regularnie, ale jakoś nie chciało mi się pisać

Hihi, też zaczęłam w sobotę II trymestr - liczę wg OM, bo wg usg to nie pamiętam na jakim jestem etapie ...

Ze snami mam to samo

Ja też mam niezłe pato przez ścianę. Wiedziałam, że to szemrane typy, ale po Nowym Roku zaczęła się masakra. Środek tygodnia, libacje do 4. w nocy i ciągle tylko słyszę pijacki bełkot pt. ''ku'', ''chu'' itd. Spokojny blok, spokojna okolica, a tu taki elementy mi się trafiły, jeszcze przez ścianę...

Słyszałam (od wielu osób) o takiej maści, czy kremie Noscar - sama nie używałam, ale wiele pozytywnych opinii.

Co do dyskusji nt. objawów -> ja w ogóle jestem bezobjawowa. Czasem bolały mnie piersi i czułam tzw. ''rwanie sutów''. Jednak nieregularnie. Raz były, raz nie, teraz nie pamiętam kiedy miałam. Nie widzę, żeby piersi były dużo większe, staniki są OK. Brodawki mam inne z rana (normalne), a inne wieczorem (brązowe, wyraźnie większe sutki). Też się przejmowałam brakiem objawów, tym bardziej, że w pierwszej ciąży, jak mi minęły objawy, to też był już koniec Ale wywala mi powoli brzuszek (chyba - tak, jak kiedyś wspominałam, z natury mam okrągły brzuch, wzdęty, zawsze go wciągałam). Rano tego brzucha nie mam (na leżąco), ale jak wstanę, to nawet na czczo coś się okrągli. A jak wczoraj byłam na zapiekankach i się najadłam, czy dziś po obiedzie, to już masakra. Zatem chyba coś się dzieje Taką mam nadzieję, choć na wizytę u lekarza muszę poczekać do 17go lutego.

Dziś zakasłałam mocniej i strasznie mnie brzuch zabolał, aż musiałam kucnąć ...

Miłego wieczoru
przeczytałam wszystko co napisałaś, ale moją uwagę przykuł pogrubiony fragment..zjadłabym ja taką oldschoolową zapiekane z budki..mmm... a wczoraj czytałam jakiś artykuł na necie o słodyczach z prlu i przypomniałam sobie baton picnic..dropsy brando.. i chrupki flipsy..wy tu młode jesteście, więc nie wiem czy pamiętacie takie rzeczy..ale normalnie zjadłabym to omomomom
Stary 2016-01-31, 19:17   #4174
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja pamiętam wafelki kuku ruku.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:20   #4175
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Jakieś dwa tygodnie temu przeszłam się właśnie od HM w pobliskiej galerii - chciałam przymierzyć się do jeansów ciążowych i faktycznie ceny z kosmosu jak dla mnie ale znalazłam spooooory kawałek przecenionych ubrań dla mam i tam upolowałam jeany za 40zł przecenione ze 150zł także dla mnie miodzio polecam co jakiś czas się przejść do HM a nóż się coś trafi. Sprawdzaj sobie też ich stronkę internetową - tam dorwałam biustonosz ciążowy tańszy o połowę, zatem za
30zł kupiłam bardzo dobrej jakości sprzęcik

W Decathlonie można znaleźć mega wygodne legginsy, u mnie sprawdzają się super. Znajdziesz tam zarówno bawełniane jak i ze sztucznego materiału ale są jak druga skóra i baaardzo wytrzymałe, ja swoje mam już 3lata - marka Domyos

Jak narazie u siebie widzę ciążę spożywczą, raz coś widać raz nie. Puki co cieszę się że mogę spać jako tako bez wielkiego bebzona

Bratowa przy pierwszej ciąży chodziła w niezapiętą na brzuchu kurtką ;s miałam ochotę krzyczeć ale to typ osoby która każdą radę traktuje jako obelgę. Natomiast w drugiej ciąży musiała kupić buty 41 (normalnie nosi coś koło 37) bo tak jej stopy spuchły :O praktycznie całą ciąże była taka opuchnięta

Pytanie do dziewczyn które miały już badania prenatalne, czy wasi partnerzy byli/mogli być obecni przy usg? Totalnie zapomniałam o to spytać a jutro o 17 lecę na te badania. Pewnie jutro jeszcze z rana zadzwonię i dopytam o taką możliwość, bo szkoda by było ciągnąć prosto z pracy przyszłego tatusia tylko po to aby grzał ławę przed gabinetem
Jasne że może być ja i w poprzedniej i w tej ciąży chodzę na wszystkie usg z TŻ, lekarze nigdy go nie wyganiali zresztą chyba nawet nie mają prawa

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:23   #4176
tija93
Zakorzenienie

My też chodzimy na wszystkie usg razem
Stary 2016-01-31, 19:26   #4177
Fantasmagori
Zakorzenienie

Powiem Wam że siostra mojego TŻ jak przyjechała w ciąży i robiła prenatalne to weszła ze swoim TŻ a za nimi wbiła się do gabinetu mama mojego TŻ i jeszcze mama tamtego lekarz w szoku ale że siostra TŻ się zgodziła żeby nie wychodziły to nic nie mówił, ale dajcie spokój dlatego nie mówimy teściowej o terminach wizyt

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-01-31 o 19:27
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:33   #4178
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ehh to ile Twój synek ma lat?.. a ja myślałam, ze Ty masz dwójkę dzieci.. Kochana Ty to korzystaj z wolnego..umów się z koleżanką, walnij sobie długą kąpiel, puść głośno muzykę i zjedz lody sama całe..kiedy tak miałas ostatnio? ja domyślam się, że to może być trudne, ale też widzę dużo pozytywnych stron..albo wiem przeleż jutro przed kompem cały dzień..na wizażu najlepiej
Kochana jesteś
Mój synuś w lipcu 15 kończy 7 lat a córka jest mojego męża z pierwszego związku mieszka u nas od roku (długa historia matka sie jej pozbyła pod pretekstem że nie radzi sobie z jej wychowaniem ) jest wspaniałą 12 latką

Właśnie leje sobie wodę i puszcze jakąś muzyczkę a jutro mam zamiar posprzątać w końcu mieszkanie o ile zbiore siły i chęci

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
przeczytałam wszystko co napisałaś, ale moją uwagę przykuł pogrubiony fragment..zjadłabym ja taką oldschoolową zapiekane z budki..mmm... a wczoraj czytałam jakiś artykuł na necie o słodyczach z prlu i przypomniałam sobie baton picnic..dropsy brando.. i chrupki flipsy..wy tu młode jesteście, więc nie wiem czy pamiętacie takie rzeczy..ale normalnie zjadłabym to omomomom
Ja pamiętam i nawet pamiętam oranżadkę w woreczku z budki ,i gumy donald i wiele innych przysmaków
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:40   #4179
TinkerrBell
Zadomowienie

Nie zapomnijcie o andrutach!
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:49   #4180
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Hihi, ja co prawda nie za PRL urodzona, ale zapiekaneczki były dobre. Wzięłam sobie tę, co zwykle, a mężowi kazałam wziąć inną. I dobrze, bo jego mi bardziej podpasowała A zapieksy mamy super u nas w rodzinnej miejscowości - długo się na nie czeka, ale to znak, ze robią na miejscu, nie mrożą. Czuć jakość Więc żarłam bez wyrzutów sumienia, że to fast food
Stary 2016-01-31, 19:52   #4181
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Powiem Wam że siostra mojego TŻ jak przyjechała w ciąży i robiła prenatalne to weszła ze swoim TŻ a za nimi wbiła się do gabinetu mama mojego TŻ i jeszcze mama tamtego lekarz w szoku ale że siostra TŻ się zgodziła żeby nie wychodziły to nic nie mówił, ale dajcie spokój dlatego nie mówimy teściowej o terminach wizyt
dodaj jeszcze, że miała przez pochwę usg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 19:53   #4182
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn które miały już badania prenatalne, czy wasi partnerzy byli/mogli być obecni przy usg? Totalnie zapomniałam o to spytać a jutro o 17 lecę na te badania. Pewnie jutro jeszcze z rana zadzwonię i dopytam o taką możliwość, bo szkoda by było ciągnąć prosto z pracy przyszłego tatusia tylko po to aby grzał ławę przed gabinetem
Mój idzie ze mną 15 lutego. Pytałam i może ze mną wejść

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 19:56   #4183
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja jestem tak nastawiona ze mąż będzie ze mną że nie ma innej opcji. Zresztą pani powiedziała, ze przez brzuch juz teraz będzie. Pierwszy raz usłyszymu serduszko Bobo-razem.
Stary 2016-01-31, 20:03   #4184
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Przeglądam gazetkę z lidla -> http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=979

Ubranek na razie nie kupuję, ALE myślałam o zakupie tego dwupaku prześcieradełek z gumką i kołderki z poduszeczką. Co sądzicie? A może lepiej kupić jakiś komplet pościeli razem z tymi takimi ochraniaczami na szczebelki, nie orientujecie się, czy taniej nie wychodzi? W ogóle, sorry, mam głupie pytanie - ile zmian pościeli kupiłybyście takiemu maleństwu? A kołderka to jedna wystarczy, czy lepiej mieć dwa zestawy w razie hm.. ulania, zasikania ?

Ten inhalator za stówkę też mnie interesuje - mojej siostry dzieci jak chorowały na choroby układu oddechowego, to zamiast antybiotyków, ich lekarka właśnie zalecała inhalacje.
Poradźcie, bo promocja od jutra.
Stary 2016-01-31, 20:08   #4185
zonamojegomeza
Zakorzenienie

2-3 zmiany pościeli. Kolderka raczej jedna
Stary 2016-01-31, 20:13   #4186
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

Ubranek na razie nie kupuję, ALE myślałam o zakupie tego dwupaku prześcieradełek z gumką i kołderki z poduszeczką. Co sądzicie? A może lepiej kupić jakiś komplet pościeli razem z tymi takimi ochraniaczami na szczebelki, nie orientujecie się, czy taniej nie wychodzi? W ogóle, sorry, mam głupie pytanie - ile zmian pościeli kupiłybyście takiemu maleństwu? A kołderka to jedna wystarczy, czy lepiej mieć dwa zestawy w razie hm.. ulania, zasikania ?

Ten inhalator za stówkę też mnie interesuje - mojej siostry dzieci jak chorowały na choroby układu oddechowego, to zamiast antybiotyków, ich lekarka właśnie zalecała inhalacje.
Kołderke miałam jedną, baaa mam do dziś
Pościeli chyba 2 komplety.

Co do inhalatora, super sprawa. Kupiłam jak córka miała 3,5 roku, pomaga bardzo, ale córka nienawidzi inhalacji
Ja sama też używam.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 20:16   #4187
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze i najbliższe wizyty :-* sporo badań w tym tygodniu przed nami
Ja wizyta 7.02. będzie juz 15 tydzień i 1 dzień ;-) byle dotrwac
A teraz objadlam się grejfrutami i mandarynkami i pekam :-D
Dobrej nocy :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 20:21   #4188
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:

zajrzałam na tą stronke i podoba mi sie ta kołdrka z poduszeczka wziełabym gdybym miała lidla koło siebie ale niestety nie mam i musiałabym 30 km jechać Inhalator jak najbardziej polecam promocja jest fajna, ja osobiście mam i uzywam dla synka i powiem Wam bez inhalatora lądowalismy zawsze na antybiotyku a teraz od kąd go stosuje jak tylko pojawi sie jakiś katar u synka mniej choruje i warto na prawde
Co do pościeli mozna mieć 2-3 komplety w zupełności wystarczy ,a te prześcieradełka z gumkami super sprawa i cena tez przestępna .

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze i najbliższe wizyty :-* sporo badań w tym tygodniu przed nami
Ja wizyta 7.02. będzie juz 15 tydzień i 1 dzień ;-) byle dotrwac
A teraz objadlam się grejfrutami i mandarynkami i pekam :-D
Dobrej nocy :-*
Dobranoc

Ja mam wizyte w środe aż trzęsą mi sie ręce jak pisze takiego mam stracha .
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 20:29   #4189
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chce na początku używać jako takiej pościeli czyli kołdry i poduszki. Kupie tylko prześcieradła i kocyki. Ewentualnie zaobserwuję czy moje dziecko lubi spać skrępowane i kupię otulaczek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 20:38   #4190
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Dzięki za sugestie

Nastawiam się na inhalator i prześcieradełka, skoro mówicie, że cena przystępna, a i Lidl ma dobrą jakość. Ja sama mam sporo prześcieradeł, kompletów pościeli i kołdrę i jestem bardzo zadowolona. Dam sobie spokój z kołderkami, a co za tym idzie i z pościelą - może trafię gdzieś jakiś zestaw razem, z tymi ochraniaczami. A może jeszcze kiedyś zrobią jakieś akcje promocyjne

Edytuję, jeszcze mam pytanie, nie linczujcie mnie -> tam jest jeszcze jakaś wodoszczelna podkładka na materac? Pod prześcieradełko? Miała to któraś? Warto?

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-01-31 o 20:42
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 21:26   #4191
natalia_23
Zakorzenienie

witam. Dziś u mnie dzień odpoczynku. Niestety trochę brzuch mnie pobolewa po wczorajszym balu . Mało tańczyłam, oszczędzałam się

Cytat:
Dzięki za sugestie

Nastawiam się na inhalator i prześcieradełka, skoro mówicie, że cena przystępna, a i Lidl ma dobrą jakość. Ja sama mam sporo prześcieradeł, kompletów pościeli i kołdrę i jestem bardzo zadowolona. Dam sobie spokój z kołderkami, a co za tym idzie i z pościelą - może trafię gdzieś jakiś zestaw razem, z tymi ochraniaczami. A może jeszcze kiedyś zrobią jakieś akcje promocyjne

Edytuję, jeszcze mam pytanie, nie linczujcie mnie -> tam jest jeszcze jakaś wodoszczelna podkładka na materac? Pod prześcieradełko? Miała to któraś? Warto?
Prześcieradełka wcale nie są w jakieś super cenie.
Pościeli raczej na początku się nie używa. Poduszka to już w ogóle jak dla mnie powinna być zakazana.
Mata wodoszczelna jak najbardziej potrzebna, mi nic nigdy przez nią nie przeciekło na materac.
Cytat:
Nie chce na początku używać jako takiej pościeli czyli kołdry i poduszki. Kupie tylko prześcieradła i kocyki. Ewentualnie zaobserwuję czy moje dziecko lubi spać skrępowane i kupię otulaczek.
dokładnie

Cytat:

Inhalator mam z Microlife - firma medyczna też za mniej więcej 100 zł wydaje mi się, że jakościowo może to być lepszy sprzęt ( piszę, że wydaje mi się bo ne patrzyłam na parametry tego z lidla)

Cytat:
dokładnie o tym samym pomyślałam

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 21:40   #4192
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Prześcieradełka wcale nie są w jakieś super cenie.
Pościeli raczej na początku się nie używa. Poduszka to już w ogóle jak dla mnie powinna być zakazana.
Mata wodoszczelna jak najbardziej potrzebna, mi nic nigdy przez nią nie przeciekło na materac.

Inhalator mam z Microlife - firma medyczna też za mniej więcej 100 zł wydaje mi się, że jakościowo może to być lepszy sprzęt ( piszę, że wydaje mi się bo ne patrzyłam na parametry tego z lidla)
Moja siostra też ma z microlife. Wiem, że kupiłam za więcej, niż 100zł, ale kupowała chyba w aptece? Więc pewnie da się taniej.
Poczytałam i ja o tych kołderkach i od razu tematy śmierci łóżeczkowej . W sumie prześcieradło tak myślę, że nie wiadomo nawet jaki kolor na razie.

Widzicie, jednak dobrze dopytać. Zawsze jakiś głos rozsądku od bardziej doświadczonych
Stary 2016-01-31, 22:13   #4193
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Kasmina trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Malenstwo0908 jeśli można spytać jaką wade ma Twoja córka? Co do ubrań wg wagi przytyłam już 5 kilo, ale w ciuchy mieszczę się bez problemu tylko po kurtce zimowej widać, że jest bardziej opięta. Jak przestane mieścić się w jeansy to będe chodzić w leginsach i jakiś dłuższych luźniejszych bluzkach, może w taniej odzieży jakieś fajne znajdę bo nie uśmiecha mi się wydawać kupe kasy na coś czego potem nie założę.

Edytowane przez Niezapominajka 89
Czas edycji: 2016-01-31 o 22:22
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 22:38   #4194
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Co do ubrań wg wagi przytyłam już 5 kilo, ale w ciuchy mieszczę się bez problemu tylko po kurtce zimowej widać, że jest bardziej opięta.
który jesteś tydzień ?
5kg...masakra
Cytat:
Napisane przez Asik0011 Pokaż wiadomość
w jakich sieciowkach dostane ciuchy ciazowe? tylko H&M?

Są jeszcze w C&A
nie w każdym są
w moim mieście w C&A nie mają nic dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Załącznik 6149816a to moj brzucholek z przed chwili... Nacieram opryszczkę czosnkiem robię herbatę z miodem i malinami i chowam sie pod koc... Całe szczęście, ze weekend wolny!
pięknie rośnie!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
My dziś troche pospacerowałyśmy. Pogoda piękna

Wyciągnełam też moje ciuchy ciążowe z 1 ciązy, żałuje że tego nie sprzedałam
Jakoś nie widzę mi sie te ciuchy
ja się nie mieszcze w nie :P i są be :P

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki po USG prenatalnym miałam ciężkie chwile... Postanowiłem jednak że ze spokojem poczekam na zestawienie USG z badaniami krwi. Lekarz kazał się nie przejmować i tego się trzymam. W tym tygodniu będą wyniku. Proszę trzymajcie kciuki, bo jeśli coś wyjdzie nie tak jak powinno to chyba tylko amnio. zostaje.
czemu tak schizujesz? jeśli Ci zlecą, zgodzisz się na amnio ?
nawet jak będziesz miała ją miała, to co to zmieni ?
DZIEWCZYNY NIEPOTRZEBNIE SCHIZUJECIE I WARIUJECIE Z NERWÓW

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja jestem tak nastawiona ze mąż będzie ze mną że nie ma innej opcji. Zresztą pani powiedziała, ze przez brzuch juz teraz będzie. Pierwszy raz usłyszymu serduszko Bobo-razem.
na prenatalne gin nie wpuścił męża, takie ma zasady i już, ale to było badanie pół na pół

masakra, jak mnie to wkurza
w [pierwszej ciąż czyt. kilka alat temu nie było takie cudowania jak teraz

te wszystko badania, analizy, statystyki, domniemania
po co to komu
jeśli godzisz się być w ciąży musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze
reszta przypadków to działania natury
przypadki, złe połączenia
tego niestety wybrać sobie nie możemy, ale nic w życiu nie jest idealne

wierze, że dobro wraca, że człowiek dostaje to na co zasługuje
Stary 2016-01-31, 22:42   #4195
Talantea
Zakorzenienie

W lozeczku najlepiej zeby lezalo tylko dziecko nic innego. Mozna ewentualnie przykryc cienkim bawelnianym kocykiem, ale zeby byl powkladany w materac zeby nie zakryl przypadkiem twarzy maluszka.
Powiedzialam o tym mojej szwagierce jak zobaczylam pelno zabawek w lozeczku. Ciekawe czy zastosowala sie do mojej rady. Nie wiedziala tez jak odkrztusic dziecko jak sie czyms udławi to jej pokazałam.
Ja chyba jestem przewrazliwiona w tematach bezpieczenstwa, nie tylko dziecka.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 05:08   #4196
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Taka mata wodoszczelna to by się przydała na nasze łóżko. Tak na wszelki wypadek, przed porodem.
Stary 2016-02-01, 07:24   #4197
tija93
Zakorzenienie

Hej

Kiepską noc miałam. Boli mnie lewy bok. Już kiedyś tak miałam i wiem tylko, że to nie nerka.

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Kasmina trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Malenstwo0908 jeśli można spytać jaką wade ma Twoja córka? Co do ubrań wg wagi przytyłam już 5 kilo, ale w ciuchy mieszczę się bez problemu tylko po kurtce zimowej widać, że jest bardziej opięta. Jak przestane mieścić się w jeansy to będe chodzić w leginsach i jakiś dłuższych luźniejszych bluzkach, może w taniej odzieży jakieś fajne znajdę bo nie uśmiecha mi się wydawać kupe kasy na coś czego potem nie założę.
Chciałabym przytyć 5kg i się w ciuchy dalej mieścić

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
masakra, jak mnie to wkurza
w [pierwszej ciąż czyt. kilka alat temu nie było takie cudowania jak teraz

te wszystko badania, analizy, statystyki, domniemania
po co to komu
jeśli godzisz się być w ciąży musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze
reszta przypadków to działania natury
przypadki, złe połączenia
tego niestety wybrać sobie nie możemy, ale nic w życiu nie jest idealne

wierze, że dobro wraca, że człowiek dostaje to na co zasługuje
Wiesz, myślę, że część z nas nie zdecydowałaby się urodzić chorego dziecka i docenia możliwość dowiedzenia się o chorobie maluszka. Ja tam uważam, że to dobrze, że coraz więcej chorób lekarze są w stanie wykryć w życiu płodowym. Te kobiety,które się zdecydują urodzić chore dziecko będą mogły się na jego pojawienie przygotować. To jest dobre

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
W lozeczku najlepiej zeby lezalo tylko dziecko nic innego. Mozna ewentualnie przykryc cienkim bawelnianym kocykiem, ale zeby byl powkladany w materac zeby nie zakryl przypadkiem twarzy maluszka.
Powiedzialam o tym mojej szwagierce jak zobaczylam pelno zabawek w lozeczku. Ciekawe czy zastosowala sie do mojej rady. Nie wiedziala tez jak odkrztusic dziecko jak sie czyms udławi to jej pokazałam.
Ja chyba jestem przewrazliwiona w tematach bezpieczenstwa, nie tylko dziecka.
To jest najbezpieczniejsza pozycja do spania dla dziecka. Dziecko nisko, dotyka stópkami szczebelek żeby nie mogło się schować pod przykryciem. Kocyk zawinięty pod materacyk. Dziecko leży prosto. Pokój wywietrzony. Żadnych zbędnych gratów w łóżeczku. I rodzice mogą chociaż trochę spokojnie spać

Cytat:
Taka mata wodoszczelna to by się przydała na nasze łóżko. Tak na wszelki wypadek, przed porodem.
I w samochodzie
Stary 2016-02-01, 07:40   #4198
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Kochana jesteś
Mój synuś w lipcu 15 kończy 7 lat a córka jest mojego męża z pierwszego związku mieszka u nas od roku (długa historia matka sie jej pozbyła pod pretekstem że nie radzi sobie z jej wychowaniem ) jest wspaniałą 12 latką

Właśnie leje sobie wodę i puszcze jakąś muzyczkę a jutro mam zamiar posprzątać w końcu mieszkanie o ile zbiore siły i chęci

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Ja pamiętam i nawet pamiętam oranżadkę w woreczku z budki ,i gumy donald i wiele innych przysmaków
o to Twój synus super samodzielny,że tak wyjechał do dziadków w tym wiekudla rodziców w takim razie
a to sama nie zostałas tylko z córką męża?

ee tam sprzątanie..i tak zaraz się pobrudzi.. poodpoczywaj, spraw sobie przyjemność a nie za sprzatanie się będziesz zabierać..
o oo oranżada..
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie zapomnijcie o andrutach!
ja nadal kupuje andruty..

Cytat:
buahahaha.. może teściowa chciała sprawdzić stan podwozia synowej..lekarz to pewnie do teraz wspomina tą wizytę.. a tak serio to skąd ludzie czerpią takie pomysły?

Cytat:
Hej

To jest najbezpieczniejsza pozycja do spania dla dziecka. Dziecko nisko, dotyka stópkami szczebelek żeby nie mogło się schować pod przykryciem. Kocyk zawinięty pod materacyk. Dziecko leży prosto. Pokój wywietrzony. Żadnych zbędnych gratów w łóżeczku. I rodzice mogą chociaż trochę spokojnie spać
hej... kurcze tak patrzę na tą grafikę i myślę..a dziecko nie odkopie tego kocyka? i jak nogę wsadzi pomiędzy szczebelki? ja myślałam o rożku jakimś kokonie do spania co by troche unieruchomić dziecko to jednak nie jest dobry pomysł? u nas jest dosyć ciepło to coś lekkiego by bardziej pasowało, ale taka opcja jak na zdjęciu trochę mnie przeraża,że właśnie zaciągnie ten kocyk na twarz..ja jestem mega panikara jeśli chodzi o dzieci..mam nadzieję, że mi trochę przejdzie, bo będę ostatnią wątkową mamą, która poda dziecku pokarm stały z obawy przed zakrztuszeniem
Stary 2016-02-01, 07:45   #4199
tija93
Zakorzenienie

[QUOTE=Piernik Torunski;54898976
hej... kurcze tak patrzę na tą grafikę i myślę..a dziecko nie odkopie tego kocyka? i jak nogę wsadzi pomiędzy szczebelki? ja myślałam o rożku jakimś kokonie do spania co by troche unieruchomić dziecko to jednak nie jest dobry pomysł? u nas jest dosyć ciepło to coś lekkiego by bardziej pasowało, ale taka opcja jak na zdjęciu trochę mnie przeraża,że właśnie zaciągnie ten kocyk na twarz..ja jestem mega panikara jeśli chodzi o dzieci..mam nadzieję, że mi trochę przejdzie, bo będę ostatnią wątkową mamą, która poda dziecku pokarm stały z obawy przed zakrztuszeniem[/QUOTE]

Specjalisty wymyśliły tę pozycję, więc im wierzę Raczej jak dobrze się zabezpieczy kocyk wtykając go pod materacyk to dziecko nie będzie miało tyle siły by go wyciągnąć. Rożek jest dobry na początek. Dziecko idealnie do niego pasuje i nie przykryje się nim. Ja akurat nie chce rożka. Za każdym razem jak brałam dziecko w rożku to go nie czułam. Dopasowane do wieku dziecka śpiworki też są bezpieczne. Otulaczki również. Po prostu chodzi o to by uniemożliwić dziecku przykrycie się tym pod czym leży.

Gdy dojdziemy do stałych pokarmów to już będziesz matka weteranka i dasz radę
Stary 2016-02-01, 08:45   #4200
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam córkę z marca, drugie chciałam podobnie, staraiśmy się od maja 2015, a wyszedł sierpień
chociaż tż twierdzi że przenoszę i będzie poczętek września

Sama jestem majówką i również marzyłam o porodzie kwiecień/maj jednak z zajściem w ciąże zeszło troszkę i wyszedł identycznie jak u Ciebie

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

[QUOTE=malenstwo0908;54832 966]Witam Was dziewczyny jak i nowe mamuski w gronie sierpniowek

Sorki ze nadal systematycznie sie nie udzielam ale jestem ciagle mega nie do funkcjonowania,czytam Was na tel ale z niego fatalnie mi sie pisze.U mnie sa ciagle i te same objawy spanie,jedzenie,dzialanie we mgle.Czasem kompletnie nic do mnie nie dociera jak by mi sie snilo.A co do snow to co noc mam mega kosmiczne i je pamietam,tez tak macie?

Mamy mamy, od początku ciąży kilka snów co noc, niektóre głupie niektóre przerażające ale nie pamiętam już kiedy się obudziłam i nic mi się nie śniło ....

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
hej..fajnie,że udało Ci się umówić do fachowca..no i pokazałabyś brzuszek

witam się niedzielnie zaczynam dziś 12 tc

A ja dzisiaj
Powiem Wam, że piersi mnie mniej bolą, mogę je nawet delikatnie ścisnąć, mdłości jakby lżejsze, dziś poraz pierwszy użyłam perfum do pracy od zajścia w ciąże i co?
Zamiast się cieszyć obawiam się czy wszystko ok z fasolką
Ehh taka natura

Pozdrawiam Wszystkie Was cieplutko

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
hej niedzielnie

Jakoś dziś kiepsko spałam
do tego wyskoczyło mi zimno na ustach

Ja jeszcze chodze w normalnych ciucha....jeszcze
sukienki i bluzki to wiadomo OK, ale spodnie już mi chyba tylko 1 zostały
właśnie przeglądam HM Mama, musze znależć sklep w wawie, może Złote/Reduta mają-musze się wybrać po pracy

Co do biustonoszy, mieszcze się moje skromne 75B jest dobre
Ja z 65c zamieniłam na 65F. Mąż nie może wyjść z podziwu ;p
Też muszę ruszyć do H&M bo już tylko w getry ze spodni mi brzuszek wchodzi, reszta ciśnie ;p

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
O ja zeżarłabym te wafelki <3
Narobiłaś mi ochoty ;pp

Co do brando są dostępne w niektórych sklepach
Chrupki flipsy też bym zjadła ;p
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości