|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam po mojej dłuższej przerwie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do dyskusji nt. objawów -> ja w ogóle jestem bezobjawowa. Czasem bolały mnie piersi i czułam tzw. ''rwanie sutów''. Jednak nieregularnie. Raz były, raz nie, teraz nie pamiętam kiedy miałam. Nie widzę, żeby piersi były dużo większe, staniki są OK. Brodawki mam inne z rana (normalne), a inne wieczorem (brązowe, wyraźnie większe sutki). Też się przejmowałam brakiem objawów, tym bardziej, że w pierwszej ciąży, jak mi minęły objawy, to też był już koniec Ale wywala mi powoli brzuszek (chyba - tak, jak kiedyś wspominałam, z natury mam okrągły brzuch, wzdęty, zawsze go wciągałam). Rano tego brzucha nie mam (na leżąco), ale jak wstanę, to nawet na czczo coś się okrągli. A jak wczoraj byłam na zapiekankach i się najadłam, czy dziś po obiedzie, to już masakra. Zatem chyba coś się dzieje Taką mam nadzieję, choć na wizytę u lekarza muszę poczekać do 17go lutego. Dziś zakasłałam mocniej i strasznie mnie brzuch zabolał, aż musiałam kucnąć ... Miłego wieczoru
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam wafelki kuku ruku.
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i w poprzedniej i w tej ciąży chodzę na wszystkie usg z TŻ, lekarze nigdy go nie wyganiali zresztą chyba nawet nie mają prawa
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
My też chodzimy na wszystkie usg razem
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że siostra mojego TŻ jak przyjechała w ciąży i robiła prenatalne to weszła ze swoim TŻ a za nimi wbiła się do gabinetu mama mojego TŻ i jeszcze mama tamtego
dlatego nie mówimy teściowej o terminach wizyt
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-31 o 20:27 |
|
|
|
#4178 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój synuś w lipcu 15 kończy 7 lat a córka jest mojego męża z pierwszego związku mieszka u nas od roku (długa historia matka sie jej pozbyła pod pretekstem że nie radzi sobie z jej wychowaniem ) jest wspaniałą 12 latką ![]() Właśnie leje sobie wodę i puszcze jakąś muzyczkę a jutro mam zamiar posprzątać w końcu mieszkanie o ile zbiore siły i chęci ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Nie zapomnijcie o andrutach!
|
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Hihi, ja co prawda nie za PRL urodzona, ale zapiekaneczki były dobre. Wzięłam sobie tę, co zwykle, a mężowi kazałam wziąć inną. I dobrze, bo jego mi bardziej podpasowała
A zapieksy mamy super u nas w rodzinnej miejscowości - długo się na nie czeka, ale to znak, ze robią na miejscu, nie mrożą. Czuć jakość Więc żarłam bez wyrzutów sumienia, że to fast food
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaj jeszcze, że miała przez pochwę usg
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tak nastawiona ze mąż będzie ze mną że nie ma innej opcji. Zresztą pani powiedziała, ze przez brzuch juz teraz będzie. Pierwszy raz usłyszymu serduszko Bobo-razem.
|
|
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądam gazetkę z lidla -> http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=979
Ubranek na razie nie kupuję, ALE myślałam o zakupie tego dwupaku prześcieradełek z gumką i kołderki z poduszeczką. Co sądzicie? A może lepiej kupić jakiś komplet pościeli razem z tymi takimi ochraniaczami na szczebelki, nie orientujecie się, czy taniej nie wychodzi? W ogóle, sorry, mam głupie pytanie - ile zmian pościeli kupiłybyście takiemu maleństwu? A kołderka to jedna wystarczy, czy lepiej mieć dwa zestawy w razie hm.. ulania, zasikania ? Ten inhalator za stówkę też mnie interesuje - mojej siostry dzieci jak chorowały na choroby układu oddechowego, to zamiast antybiotyków, ich lekarka właśnie zalecała inhalacje. Poradźcie, bo promocja od jutra.
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
2-3 zmiany pościeli. Kolderka raczej jedna
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Pościeli chyba 2 komplety. Co do inhalatora, super sprawa. Kupiłam jak córka miała 3,5 roku, pomaga bardzo, ale córka nienawidzi inhalacji ![]() Ja sama też używam. |
||
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze i najbliższe wizyty :-* sporo badań w tym tygodniu przed nami
![]() Ja wizyta 7.02. będzie juz 15 tydzień i 1 dzień ;-) byle dotrwac ![]() A teraz objadlam się grejfrutami i mandarynkami i pekam :-D Dobrej nocy :-*
|
|
#4188 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pościeli mozna mieć 2-3 komplety w zupełności wystarczy ,a te prześcieradełka z gumkami super sprawa i cena tez przestępna . ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Ja mam wizyte w środe aż trzęsą mi sie ręce jak pisze takiego mam stracha .
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za sugestie
![]() Nastawiam się na inhalator i prześcieradełka, skoro mówicie, że cena przystępna, a i Lidl ma dobrą jakość. Ja sama mam sporo prześcieradeł, kompletów pościeli i kołdrę i jestem bardzo zadowolona. Dam sobie spokój z kołderkami, a co za tym idzie i z pościelą - może trafię gdzieś jakiś zestaw razem, z tymi ochraniaczami. A może jeszcze kiedyś zrobią jakieś akcje promocyjne ![]() Edytuję, jeszcze mam pytanie, nie linczujcie mnie -> tam jest jeszcze jakaś wodoszczelna podkładka na materac? Pod prześcieradełko? Miała to któraś? Warto?
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-01-31 o 21:42 |
|
|
|
#4191 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam. Dziś u mnie dzień odpoczynku. Niestety trochę brzuch mnie pobolewa po wczorajszym balu
. Mało tańczyłam, oszczędzałam się ![]() Cytat:
Pościeli raczej na początku się nie używa. Poduszka to już w ogóle jak dla mnie powinna być zakazana. Mata wodoszczelna jak najbardziej potrzebna, mi nic nigdy przez nią nie przeciekło na materac. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytałam i ja o tych kołderkach i od razu tematy śmierci łóżeczkowej Widzicie, jednak dobrze dopytać. Zawsze jakiś głos rozsądku od bardziej doświadczonych
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Kasmina trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Malenstwo0908 jeśli można spytać jaką wade ma Twoja córka? Co do ubrań wg wagi przytyłam już 5 kilo, ale w ciuchy mieszczę się bez problemu tylko po kurtce zimowej widać, że jest bardziej opięta. Jak przestane mieścić się w jeansy to będe chodzić w leginsach i jakiś dłuższych luźniejszych bluzkach, może w taniej odzieży jakieś fajne znajdę bo nie uśmiecha mi się wydawać kupe kasy na coś czego potem nie założę.
Edytowane przez Niezapominajka 89 Czas edycji: 2016-01-31 o 23:22 |
|
|
|
#4194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5kg...masakra ![]() Cytat:
w moim mieście w C&A nie mają nic dla kobiet w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nawet jak będziesz miała ją miała, to co to zmieni ? DZIEWCZYNY NIEPOTRZEBNIE SCHIZUJECIE I WARIUJECIE Z NERWÓW Cytat:
masakra, jak mnie to wkurza w [pierwszej ciąż czyt. kilka alat temu nie było takie cudowania jak teraz te wszystko badania, analizy, statystyki, domniemania po co to komu jeśli godzisz się być w ciąży musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze reszta przypadków to działania natury przypadki, złe połączenia tego niestety wybrać sobie nie możemy, ale nic w życiu nie jest idealne wierze, że dobro wraca, że człowiek dostaje to na co zasługuje |
||||||
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
W lozeczku najlepiej zeby lezalo tylko dziecko nic innego. Mozna ewentualnie przykryc cienkim bawelnianym kocykiem, ale zeby byl powkladany w materac zeby nie zakryl przypadkiem twarzy maluszka.
Powiedzialam o tym mojej szwagierce jak zobaczylam pelno zabawek w lozeczku. Ciekawe czy zastosowala sie do mojej rady. Nie wiedziala tez jak odkrztusic dziecko jak sie czyms udławi to jej pokazałam. Ja chyba jestem przewrazliwiona w tematach bezpieczenstwa, nie tylko dziecka. |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Taka mata wodoszczelna to by się przydała na nasze łóżko. Tak na wszelki wypadek, przed porodem.
|
|
|
|
#4197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kiepską noc miałam. Boli mnie lewy bok. Już kiedyś tak miałam i wiem tylko, że to nie nerka. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko nisko, dotyka stópkami szczebelek żeby nie mogło się schować pod przykryciem. Kocyk zawinięty pod materacyk. Dziecko leży prosto. Pokój wywietrzony. Żadnych zbędnych gratów w łóżeczku. I rodzice mogą chociaż trochę spokojnie spać ![]() Cytat:
|
|
#4198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla rodziców w takim raziea to sama nie zostałas tylko z córką męża? ee tam sprzątanie..i tak zaraz się pobrudzi.. poodpoczywaj, spraw sobie przyjemność a nie za sprzatanie się będziesz zabierać.. o oo oranżada.. buahahaha.. może teściowa chciała sprawdzić stan podwozia synowej..lekarz to pewnie do teraz wspomina tą wizytę.. a tak serio to skąd ludzie czerpią takie pomysły? Cytat:
to jednak nie jest dobry pomysł? u nas jest dosyć ciepło to coś lekkiego by bardziej pasowało, ale taka opcja jak na zdjęciu trochę mnie przeraża,że właśnie zaciągnie ten kocyk na twarz..ja jestem mega panikara jeśli chodzi o dzieci..mam nadzieję, że mi trochę przejdzie, bo będę ostatnią wątkową mamą, która poda dziecku pokarm stały z obawy przed zakrztuszeniem
|
|||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Piernik Torunski;54898976
hej... kurcze tak patrzę na tą grafikę i myślę..a dziecko nie odkopie tego kocyka? i jak nogę wsadzi pomiędzy szczebelki? ja myślałam o rożku jakimś kokonie do spania co by troche unieruchomić dziecko to jednak nie jest dobry pomysł? u nas jest dosyć ciepło to coś lekkiego by bardziej pasowało, ale taka opcja jak na zdjęciu trochę mnie przeraża,że właśnie zaciągnie ten kocyk na twarz..ja jestem mega panikara jeśli chodzi o dzieci..mam nadzieję, że mi trochę przejdzie, bo będę ostatnią wątkową mamą, która poda dziecku pokarm stały z obawy przed zakrztuszeniem [/QUOTE]Specjalisty wymyśliły tę pozycję, więc im wierzę Raczej jak dobrze się zabezpieczy kocyk wtykając go pod materacyk to dziecko nie będzie miało tyle siły by go wyciągnąć. Rożek jest dobry na początek. Dziecko idealnie do niego pasuje i nie przykryje się nim. Ja akurat nie chce rożka. Za każdym razem jak brałam dziecko w rożku to go nie czułam. Dopasowane do wieku dziecka śpiworki też są bezpieczne. Otulaczki również. Po prostu chodzi o to by uniemożliwić dziecku przykrycie się tym pod czym leży. Gdy dojdziemy do stałych pokarmów to już będziesz matka weteranka i dasz radę
|
#4200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jestem majówką i również marzyłam o porodzie kwiecień/maj jednak z zajściem w ciąże zeszło troszkę i wyszedł identycznie jak u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [QUOTE=malenstwo0908;54832 966]Witam Was dziewczyny jak i nowe mamuski w gronie sierpniowek ![]() Sorki ze nadal systematycznie sie nie udzielam ale jestem ciagle mega nie do funkcjonowania,czytam Was na tel ale z niego fatalnie mi sie pisze.U mnie sa ciagle i te same objawy spanie,jedzenie,dzialanie we mgle.Czasem kompletnie nic do mnie nie dociera jak by mi sie snilo.A co do snow to co noc mam mega kosmiczne i je pamietam,tez tak macie? Mamy mamy, od początku ciąży kilka snów co noc, niektóre głupie niektóre przerażające ale nie pamiętam już kiedy się obudziłam i nic mi się nie śniło .... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
A ja dzisiaj ![]() Powiem Wam, że piersi mnie mniej bolą, mogę je nawet delikatnie ścisnąć, mdłości jakby lżejsze, dziś poraz pierwszy użyłam perfum do pracy od zajścia w ciąże i co? Zamiast się cieszyć obawiam się czy wszystko ok z fasolką Ehh taka natura ![]() Pozdrawiam Wszystkie Was cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Też muszę ruszyć do H&M bo już tylko w getry ze spodni mi brzuszek wchodzi, reszta ciśnie ;p ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- O ja zeżarłabym te wafelki <3 Narobiłaś mi ochoty ;pp Co do brando są dostępne w niektórych sklepach ![]() Chrupki flipsy też bym zjadła ;p |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

przecenione ze 150zł także dla mnie miodzio 

dodaj jeszcze, że miała przez pochwę usg 

Dziecko nisko, dotyka stópkami szczebelek żeby nie mogło się schować pod przykryciem. Kocyk zawinięty pod materacyk. Dziecko leży prosto. Pokój wywietrzony. Żadnych zbędnych gratów w łóżeczku. I rodzice mogą chociaż trochę spokojnie spać
dla rodziców w takim razie