|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
dzien dobry
ja tylko na chwile, bo uciekam do pracy ale by pospalo jeszcze ![]() mnie tak kluje i nie wiem czemu.. myslalam, ze od biustonosza (maly obwod), kupilam przedluzki i dalej to samo ale tylko pod jednym ;/ mala w poprzek. po lewej stronie ma plecki, byc moze naciska jakos jak siedzeKinga powodzenia dzis i po powrocie do lozka lezec ![]() kurcze tak sie zastanawiam jak piszecie o rozbieznosciach dzieciaczkow, ze glowka mniejsza, nozki, brzuszek itd i ze lekarze uspokajaja ze sie unormuje, to po jaka cholere pytam oni nam o tym mowia? zeby sie zamartwiac niepotrzebnie chyba ![]() milego dnia wszystkim! do pozniej
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie gbs to chyba z bożenki, jeszcze nie miałam, ale mnie to niedługo czeka ![]() jeszcze chciałam się odnieść nieznajoma do Twojego pytania o ból żeber, mam... najgorzej jest wieczorem, czuję jakby mi miało coś tam popękać łącznie ze skórą, aż zaczęłam się częściej smarować ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
na szczęście u mnie pobiera położna, która urzęduje z moim lekarzem więc jak "swoja" :P
już jestem w domku i za chwilę pewnie wezmę się za rysowanie jakiegoś planu domu albo innego cholerstwa, byle by to przypominało rysunek związany z budową bo syn ma jutro bal przebierańców i będzie inżynierem kask już jest, brakuje jeszcze planówale na razie idę poleżeć chwilę bo się zmęczyłam |
|
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Cześć.
Trzymam i ja kciuki za rozprawę i wizyty ![]() U mnie ustąpił ten ból głowy. Jedyne pocieszenie z mojej wizyty w szpitalu ze mi zrobią wszystkie potrzebne badania. Te wszystkie wyrazy, krew, mocz. Ciekawe czy mnie wypuszcza do piątku bo mam wizyte. Leżę przy samych noeorodkach i tak słodko placza:-D |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
za wizyty i badania. W końcu przyszedł gościu i już od wejścia drze japę.
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() jeśli mogę to chciałam coś napisać o nacięciu. Moja znajoma rodziła 7 lat temu, nie zgodziła się na nacięcie i pękła, ale pękła bardzo głęboko, w stronę odbytu. Rana bardzo ją bolała, nie chciała się goić, porobiły się jakieś zrosty, przez długi czas nie mogła siedzieć normalnie. Nie godziła się na nacięcie, bo dziecko miało być małe (urodziło się ok 3kg), do tego robiła jakieś ćwiczenia czy masaż krocza. Potem miała traume nie chciała więcej dzieci, w zeszłym roku znów rodziła, z nacięciem. Mówiła, że rana nieporównywalnie szybciej się zagoiła, miała samorozpuszczalne szwy, nic jej nie ciągnęło i nie bolało. Wiadomo, że każda jest inna i u każdej może być inaczej. Ja byłam nacięta dość głęboko ale też potem nie miałam jakichś problemów z siedzeniem czy dużego bólu, rana się szybko zagoiła. Z pęknięciem jest tak, że do końca nie wiadomo czy i ile się pęknie, a wtedy brzegi rany są nierówne, porozrywane i gorzej to ładnie pozszywać. Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze prasowanie dziecięcych ubranek, więc już jestem coraz spokojniejsza nawet jakby się coś działo ![]() Zdrowia dla wszystkich i powodzenia na wizytach, sądach, badaniach
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Kinga,mooniaaa,32-trzymam kciuki. Nie wiem kto jeszcze ma dziś wizytę, ale trzymajcie się. Dziś w planach pomidorowa i pranie firanek, bo moczyły się całą noc
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w czwartek to ja chyba zniknę z forum, bo tu pączka przecież nie dostanę Cytat:
Jak nic Mała się szykuje powoli do wyjścia u mnie.. Dzień dobry. dzis jak nigdy poszłam jeszcze spac po wyjsciu meza do pracy. ale noc mialam cięzką... a teraz córcia chyba umosciła się mi na jajniku bo boli tak, ze az promieniuje do kolana ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- za dzisiejsze wizyty
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dziś obudził synuś... tak mi przyrąbał w pęcherz że sie prawie popłakałam
jutro moja osttanio próba kupna stanika bezszwowego do karmienia |
|
|
|
#2682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sobie musialas zasadzić podwyżkę ja tez się balam, ze się doczepia bo mialam podwyzkę we wrześniu, ale o 5 stów, wiec moze to dla nich za mala kwota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Malinka sama ukrec paczki ja bym zrobiła, ale boje się że za dużo wtedy zeżrę a tak kupię 4szt. (albo ciut więcej ) i wystarczy na nas dwoje.Misia nie szkoda Ci kasy na triumphowe staniki? ja mam taki uraz do tej marki, ze omijam ich szerokim lukiem.
|
||||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że dziś u nas jest święto świec a co za tym idzie "dzień naleśnika" i wszyscy smażą naleśniory
Coś czuję, że na kolację mąż będzie miał wyzwanie
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-02-02 o 09:58 |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry nie wiem czy przespalam tej nocy godzinę, cały czas jakby czuwalam, jestem wykończona a spać nie moge i nie mam na nic siły.
Mi wymazy pobiera moja ginka to będzie 36 tydzień 6 dni,mam nadzieję że wytrzymam do tego czasu. Poprzednio nie miałam tych wgmazow bo urodziłam ale w szpitalu dali mi zastrzyk. Kinga trzymam kciuki za sad i wizytę. Monia dobrze że już po pobraniu. Dzisiaj jeszcze zebranie w przedszkolu, muszę się ogarnąć, włosy umyć. Hania dzisiaj jakąś leniwa.
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą to chyba za dużo roboty w pozycji stojącej, a ta ostatnio coraz mniej mi służy ![]() Może mężowi uda się gdzieś dorwać jakąś namiastkę pączusia
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię stanikow z triumpha.
|
|
#2687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to pobieranie z odbytu nie nastraja No zawaliłam sobie podwyżkę z 2500 na 4700 więc już idzie odczuć w macierzyńskim, tylko kilka miesięcy zus kosmiczny odprowadzałam ale opłaci się w ogólnym rozrachunku ![]() Cytat:
nie to samo, ale idzie zjeść ![]() Mój Kawaler też wczoraj taaaki cichutki był że musiałam zjeść czekoladkę żeby się obudził ![]() Za to dzisiaj od rana daje czadu, chyba czuje że matka mu nowe ciuchy zamówiła
|
|
#2688 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięn dobry
Cytat:
. Ale jak jestem chora to sam idzie sobie do salonu bo mu niby hałasuję ale jakoś nigdy sie nie budzi. Ogólnie chyba tylko parę razy wstał do mlodej jak go szturchnęłam bo już sił nie miałam.Cytat:
Cytat:
Dziś mam dzień wolności młoda do 15.30 w przedszkolu chyba idę dalej spac, tylko jakieś mięso wyciągnę na obiadek. Czuję malą poprawę zdrowia. Kinga trzymamy kciuki. |
|||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to teraz się coś nie pozmieniało, że takie "podwyzki" na samozatrudnieniu nie przejdą? bo mi coś koleżanka na ten temat płakała.
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby! ![]() Ja jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony i zarabiałam cały czas 2500 i zus płacił mój pracodawca ale zrobiłam sobie korektę umowy na 4700 tylko na papierze -w praktyce nadal zarabiałam 2500, oddawałam tylko pracodawcy różnice w składkach z własnej kieszeni bo poszedł mi na rękę więc to nie samozatrudnienie, tylko "hojny pracodawca"
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pdowyzki zawsze są dla zusu podejrzane
monikmi to ja się nie dziwie, ze moje 5 stów zlali jak Ty ponad 2 tysie zasadzilas haha ![]() Idę pobuszować w sh. Potem pepco. Ahh |
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
mnie dzis obudził bol podbrzusza cos jak na okres bolalo dluzssza chwile ale po nospie przeszlo, pobranie wymazu miałam w piatek z pochwy i odbytu kilka sekund patyczkiem jak do ucha tylko dluzszym nawet nie poczujecie Wlaczylam wczoraj na ipli porody mężowi tak sie spodobalo ze 3odcinek sam włączył hehe dobrze bo cokolwiek zobaczy jak to wygląda do tej pory nie mial pojecia tylko z moich opowieści hehe i tak na luzie podchodził teraz zobaczył ze to emocjonujące przeżycie ![]() Dzis zabieram sie za pranie ciuszków i spakowanie torby - luty wybil a wieczorem pizza i kino bo mąż chce pit bula zobaczyć
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i niestety ZUS może uciąć pensję. Z tego co pamiętam, to zrobili tak z verrerie. Ciachnęli jej wypłatę o 900 zł. ![]() Ale oczywiście Tobie tego nie życzę! Niech dziady płacą jak najwięcej.
|
|
|
#2694 |
|
Konto usunięte
|
Był obchod i mam infekcje podwyzszony cpr. Dostane antybiotyk, dostałam tez zastrzyk na płucka. I przez ta infekcje miałam taką reakcje z ta głową. Jeszcze mam mieć konsultacje z neurologiem.
|
|
|
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj szef sie nie zgodził na podwyżkę a tez by mnie 500zl ucieszylo bo na macierzyńskim 80% wiec nie byla by to jakas dużo wieksza roznica w ostateczności no ale patrząc na to ze moja siostra po sadach musi chodzić i mimo ze byla zatrudniona nie dostala ani chorobowego ani macierzyńskiego mimo ze pracowala 3lata w 1firmie.. Ale przyczepili sie do umów bo byly zawierane co 1,5roku w nowych spolkach i dla zusu pracowala kilka dni i poszla na chorobowe..eh to juz dobrze ze w ogóle dostane niz jakby sie mieli przyczepić o podwyzke
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czemu, ale jakoś nie obawiam się zusu. Mogą mnie cmoknąć
![]() Ciekawe jak jutro będę śpiewać po rozmowie z urzędnikiem
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Miałam pisać wcześniej ale moja suka dzisiaj przechodzi samą siebie tak się dopomina o mizianie, że co wzięłam telefon to mi go nosem wybijała z rąk w końcu wymiziana poszła spać :PJa też dzisiaj wizytuję, ciekawa jestem ile klusek waży ![]() za resztę wizyt i rozprawę w sądzie Kiinga
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-02-02 o 10:53 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty,
I kciuki dla Ciebie Kinga, mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni :-*
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi dopóki jest dobrze to sie nie myśli o zusie
oni sie czepiają raczej niewinnych ludzi a jak ktos ewidentnie kombinowal to jakos to puszczają plazem hehe takze jesteś bezpieczna ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie ![]() Kinga daj znac jak po wizycie Wczoraj oglądałam u koleżanki jej zdjęcia z porodówki aaaa dalej nie wierze ze juz za miesiąc bede miala dziecko
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
infekcję czego? Powiedzieli Ci?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

ja tylko na chwile, bo uciekam do pracy
ale by pospalo jeszcze 

ale tylko pod jednym ;/ mala w poprzek. po lewej stronie ma plecki, byc moze naciska jakos jak siedze

za wizyty i badania.