Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 08:37   #2671
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

dzien dobry ja tylko na chwile, bo uciekam do pracy ale by pospalo jeszcze

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Czy ktoras kluje w zebrach jakby miala tam igle?
mnie tak kluje i nie wiem czemu.. myslalam, ze od biustonosza (maly obwod), kupilam przedluzki i dalej to samo ale tylko pod jednym ;/ mala w poprzek. po lewej stronie ma plecki, byc moze naciska jakos jak siedze

Kinga powodzenia dzis i po powrocie do lozka lezec

kurcze tak sie zastanawiam jak piszecie o rozbieznosciach dzieciaczkow, ze glowka mniejsza, nozki, brzuszek itd i ze lekarze uspokajaja ze sie unormuje, to po jaka cholere pytam oni nam o tym mowia? zeby sie zamartwiac niepotrzebnie chyba

milego dnia wszystkim! do pozniej
Stary 2016-02-02, 08:39   #2672
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Myślę że aktualnie nic nie mogą mi zrobić, skoro ani grosza mi nie dali ale podejrzewam że chodzi o poprawkę mojej umowy o pracę, zmieniłam sobie wysokość zarobków w sierpniu

A to tego GBS nie pobiera się z bożenki?
co za ludzie... podwyżki nie można dostać?
no właśnie gbs to chyba z bożenki, jeszcze nie miałam, ale mnie to niedługo czeka

jeszcze chciałam się odnieść nieznajoma do Twojego pytania o ból żeber, mam... najgorzej jest wieczorem, czuję jakby mi miało coś tam popękać łącznie ze skórą, aż zaczęłam się częściej smarować

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
d
kurcze tak sie zastanawiam jak piszecie o rozbieznosciach dzieciaczkow, ze glowka mniejsza, nozki, brzuszek itd i ze lekarze uspokajaja ze sie unormuje, to po jaka cholere pytam oni nam o tym mowia? zeby sie zamartwiac niepotrzebnie chyba
no właśnie?? jaki to ma sens?? wiadomo, że ciężarówy to panikary
Stary 2016-02-02, 08:41   #2673
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Bo to te wymazy tak? Tez nie lubię być w "obcych" rękach...
na szczęście u mnie pobiera położna, która urzęduje z moim lekarzem więc jak "swoja" :P

już jestem w domku i za chwilę pewnie wezmę się za rysowanie jakiegoś planu domu albo innego cholerstwa, byle by to przypominało rysunek związany z budową bo syn ma jutro bal przebierańców i będzie inżynierem kask już jest, brakuje jeszcze planów

ale na razie idę poleżeć chwilę bo się zmęczyłam
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 08:48   #2674
201610051940
Konto usunięte

Cześć.

Trzymam i ja kciuki za rozprawę i wizyty

U mnie ustąpił ten ból głowy. Jedyne pocieszenie z mojej wizyty w szpitalu ze mi zrobią wszystkie potrzebne badania. Te wszystkie wyrazy, krew, mocz.

Ciekawe czy mnie wypuszcza do piątku bo mam wizyte.

Leżę przy samych noeorodkach i tak słodko placza:-D
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 08:56   #2675
_polly_
Zakorzenienie

za wizyty i badania.
W końcu przyszedł gościu i już od wejścia drze japę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 08:58   #2676
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ejj.. ja też dziś potrzebuję kciuków, bo właśnie zobaczyłam w kalendarzu, że mam przegląd u dentysty
Stary 2016-02-02, 09:06   #2677
_emma
Zakorzenienie

Witajcie
Zaspałam i mała nie poszła do przedszkola Nie mam pomysłu na obiad.. ktoś coś?

dla dziewczyn!!
Stary 2016-02-02, 09:07   #2678
benka99
Rozeznanie

Witam
jeśli mogę to chciałam coś napisać o nacięciu. Moja znajoma rodziła 7 lat temu, nie zgodziła się na nacięcie i pękła, ale pękła bardzo głęboko, w stronę odbytu. Rana bardzo ją bolała, nie chciała się goić, porobiły się jakieś zrosty, przez długi czas nie mogła siedzieć normalnie. Nie godziła się na nacięcie, bo dziecko miało być małe (urodziło się ok 3kg), do tego robiła jakieś ćwiczenia czy masaż krocza. Potem miała traume nie chciała więcej dzieci, w zeszłym roku znów rodziła, z nacięciem. Mówiła, że rana nieporównywalnie szybciej się zagoiła, miała samorozpuszczalne szwy, nic jej nie ciągnęło i nie bolało.

Wiadomo, że każda jest inna i u każdej może być inaczej. Ja byłam nacięta dość głęboko ale też potem nie miałam jakichś problemów z siedzeniem czy dużego bólu, rana się szybko zagoiła. Z pęknięciem jest tak, że do końca nie wiadomo czy i ile się pęknie, a wtedy brzegi rany są nierówne, porozrywane i gorzej to ładnie pozszywać.

Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze prasowanie dziecięcych ubranek, więc już jestem coraz spokojniejsza nawet jakby się coś działo

Zdrowia dla wszystkich i powodzenia na wizytach, sądach, badaniach
Stary 2016-02-02, 09:22   #2679
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć
Kinga,mooniaaa,32-trzymam kciuki. Nie wiem kto jeszcze ma dziś wizytę, ale trzymajcie się.

Dziś w planach pomidorowa i pranie firanek, bo moczyły się całą noc
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:27   #2680
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
hmm, a myslisz kapac mala w szpitalu? bo tak w sumie na poczatku nie trzeba czesto kapac noworodka i zastanwiam sie czy bedzie na to sila jeszcze w szpitalnych warunkach bawic sie w pierwsze kapiele ja bede max 2 dni, wiec ani nie planuje polozna mowila, ze jesli chcemy kapac to trzeba wziac cos do kapania a jesli nie to nie ja chyba wole pierwsza kapiel odbyc razem z mezem na spokojnie
nie myślałam o tym, ale generalnie jestem za tym, żeby chyba kąpać. W szpitalu będę jakieś 3-4 dni i chyba codziennie wykąpię Małą. Podejrzewam też, że to obowiązkowe skoro tyle rzeczy na liście jest

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tłusty czwartek ale będzie wyżerka
w czwartek to ja chyba zniknę z forum, bo tu pączka przecież nie dostanę

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy od kasłania ale mam wrażenie że brzuch mi opada a przynajmniej widze że robi sie miejsce pod cyckami.
mi opadł już. czuję różnicę w oddychaniu jak leżę a i widzę różnicę. I dno macicy też mam wrażenie ze już właśni niżej czuję...
Jak nic Mała się szykuje powoli do wyjścia u mnie..

Dzień dobry.
dzis jak nigdy poszłam jeszcze spac po wyjsciu meza do pracy.
ale noc mialam cięzką...
a teraz córcia chyba umosciła się mi na jajniku bo boli tak, ze az promieniuje do kolana

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

za dzisiejsze wizyty
Stary 2016-02-02, 09:44   #2681
misia880
Zakorzenienie

mnie dziś obudził synuś... tak mi przyrąbał w pęcherz że sie prawie popłakałam

jutro moja osttanio próba kupna stanika bezszwowego do karmienia jak nie kupie w triumphie to juz chyba nigdzie...

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:51   #2682
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że aktualnie nic nie mogą mi zrobić, skoro ani grosza mi nie dali ale podejrzewam że chodzi o poprawkę mojej umowy o pracę, zmieniłam sobie wysokość zarobków w sierpniu

A to tego GBS nie pobiera się z bożenki?
ja miałam i gbs i jakies drozdze i cos tam jeszcze, chyba z 4 podpunkty i pobierali z pochwy i z odbytu, stąd moj stres ale juz po wszystkim, oby wiecej takich milych lekarzy

To sobie musialas zasadzić podwyżkę ja tez się balam, ze się doczepia bo mialam podwyzkę we wrześniu, ale o 5 stów, wiec moze to dla nich za mala kwota

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Cześć.

Trzymam i ja kciuki za rozprawę i wizyty

U mnie ustąpił ten ból głowy. Jedyne pocieszenie z mojej wizyty w szpitalu ze mi zrobią wszystkie potrzebne badania. Te wszystkie wyrazy, krew, mocz.

Ciekawe czy mnie wypuszcza do piątku bo mam wizyte.

Leżę przy samych noeorodkach i tak słodko placza:-D
A te badania to juz duzy plus pobytu w szpitalu

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ejj.. ja też dziś potrzebuję kciuków, bo właśnie zobaczyłam w kalendarzu, że mam przegląd u dentysty
Nie zazdroszcze i trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaspałam i mała nie poszła do przedszkola Nie mam pomysłu na obiad.. ktoś coś?

dla dziewczyn!!
U mnie domowe pizze bo pieczarki mi się marnują w lodówce

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Malinka
sama ukrec paczki ja bym zrobiła, ale boje się że za dużo wtedy zeżrę a tak kupię 4szt. (albo ciut więcej) i wystarczy na nas dwoje.

Misia
nie szkoda Ci kasy na triumphowe staniki? ja mam taki uraz do tej marki, ze omijam ich szerokim lukiem.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:53   #2683
malinka9191
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam, że dziś u nas jest święto świec a co za tym idzie "dzień naleśnika" i wszyscy smażą naleśniory Coś czuję, że na kolację mąż będzie miał wyzwanie

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2016-02-02 o 09:58
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:54   #2684
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry nie wiem czy przespalam tej nocy godzinę, cały czas jakby czuwalam, jestem wykończona a spać nie moge i nie mam na nic siły.

Mi wymazy pobiera moja ginka to będzie 36 tydzień 6 dni,mam nadzieję że wytrzymam do tego czasu.
Poprzednio nie miałam tych wgmazow bo urodziłam ale w szpitalu dali mi zastrzyk.

Kinga trzymam kciuki za sad i wizytę.

Monia dobrze że już po pobraniu.

Dzisiaj jeszcze zebranie w przedszkolu, muszę się ogarnąć, włosy umyć.
Hania dzisiaj jakąś leniwa.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:57   #2685
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka
sama ukrec paczki ja bym zrobiła, ale boje się że za dużo wtedy zeżrę a tak kupię 4szt. (albo ciut więcej) i wystarczy na nas dwoje.
nie umiem

Zresztą to chyba za dużo roboty w pozycji stojącej, a ta ostatnio coraz mniej mi służy

Może mężowi uda się gdzieś dorwać jakąś namiastkę pączusia
Stary 2016-02-02, 09:58   #2686
_polly_
Zakorzenienie

Ja nie lubię stanikow z triumpha. tak samo esotiq. Nie warte swojej ceny.

Stary 2016-02-02, 10:04   #2687
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam i gbs i jakies drozdze i cos tam jeszcze, chyba z 4 podpunkty i pobierali z pochwy i z odbytu, stąd moj stres ale juz po wszystkim, oby wiecej takich milych lekarzy

To sobie musialas zasadzić podwyżkę
Kurde myślałam że to tylko z pochwy to pobieranie z odbytu nie nastraja

No zawaliłam sobie podwyżkę z 2500 na 4700 więc już idzie odczuć w macierzyńskim, tylko kilka miesięcy zus kosmiczny odprowadzałam ale opłaci się w ogólnym rozrachunku o ile nie zwęszą podstępu

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że dziś u nas "dzień naleśnika" i wszyscy smażą naleśniory Coś czuję, że na kolację mąż będzie miał wyzwanie
Ja też mam, ale na samych białkach i mleku odtłuszczonym nie to samo, ale idzie zjeść

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj jakąś leniwa.
Mój Kawaler też wczoraj taaaki cichutki był że musiałam zjeść czekoladkę żeby się obudził

Za to dzisiaj od rana daje czadu, chyba czuje że matka mu nowe ciuchy zamówiła

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:08   #2688
diablica071086
Zadomowienie

Dzięn dobry
Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
e to mój śpi jak zabity i w ma że ja obok cierpię :P a ja zawsze się budzę jak on przychodzi do łóżka i potem spać nie mogę :P niech się ciepło zrobi to go wystawię na balkon z materacem i będzie miał
Mój tez śpi jak zabity w dodatku zasypia w ciągu minuty. Ale jak jestem chora to sam idzie sobie do salonu bo mu niby hałasuję ale jakoś nigdy sie nie budzi. Ogólnie chyba tylko parę razy wstał do mlodej jak go szturchnęłam bo już sił nie miałam.

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Tam gdzie rodziłam N. To leży się 8-12 godzin. Zależy o której cc było. Jak wieczorem to cała nic jest na odpoczynek... później przychodzi Pani żeby umyć krocze i przewoza razem z łóżkiem na salę. Przychodzi położna, wyjmuję cewnik i pomaga iść pod prysznic. Po kąpieli już przywoza dziecko. A jeść dają jak już się usiądzie. Teraz inny szpital to pewnie innaczej będzie :-\
Jak miałam cc o 16 to rano mnie umyli zwieźli na sale spionizowali potem prysznic i dopiero młodą dali wiec pewnie ok 11 było a na obiad kleik. Nie powiem bardzo mi smakował ale to był posiłek pierwszy od prawie 48h.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jutro moja osttanio próba kupna stanika bezszwowego do karmienia jak nie kupie w triumphie to juz chyba nigdzie...
Jakoś ja tam nie wchodzę bo zawsze nie mają dużych misek i panie próbują uświadomioną wcisnąc w za małe miski.

Dziś mam dzień wolności młoda do 15.30 w przedszkolu chyba idę dalej spac, tylko jakieś mięso wyciągnę na obiadek. Czuję malą poprawę zdrowia.

Kinga trzymamy kciuki.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:11   #2689
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde myślałam że to tylko z pochwy to pobieranie z odbytu nie nastraja

No zawaliłam sobie podwyżkę z 2500 na 4700 więc już idzie odczuć w macierzyńskim, tylko kilka miesięcy zus kosmiczny odprowadzałam ale opłaci się w ogólnym rozrachunku o ile nie zwęszą podstępu
Ja miałam tylko z Bożenki.

A to teraz się coś nie pozmieniało, że takie "podwyzki" na samozatrudnieniu nie przejdą? bo mi coś koleżanka na ten temat płakała.

Stary 2016-02-02, 10:20   #2690
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja miałam tylko z Bożenki.
A to teraz się coś nie pozmieniało, że takie "podwyzki" na samozatrudnieniu nie przejdą? bo mi coś koleżanka na ten temat płakała.
O to u mnie też może będzie tylko z bożenki oby!

Ja jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony i zarabiałam cały czas 2500 i zus płacił mój pracodawca ale zrobiłam sobie korektę umowy na 4700 tylko na papierze -w praktyce nadal zarabiałam 2500, oddawałam tylko pracodawcy różnice w składkach z własnej kieszeni bo poszedł mi na rękę więc to nie samozatrudnienie, tylko "hojny pracodawca"

Stary 2016-02-02, 10:20   #2691
moooniaaaa
Zakorzenienie

Takie pdowyzki zawsze są dla zusu podejrzane monikmi to ja się nie dziwie, ze moje 5 stów zlali jak Ty ponad 2 tysie zasadzilas haha

Idę pobuszować w sh. Potem pepco. Ahh
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:23   #2692
Bonku
Wtajemniczenie

Czesc mnie dzis obudził bol podbrzusza cos jak na okres bolalo dluzssza chwile ale po nospie przeszlo, pobranie wymazu miałam w piatek z pochwy i odbytu kilka sekund patyczkiem jak do ucha tylko dluzszym nawet nie poczujecie

Wlaczylam wczoraj na ipli porody mężowi tak sie spodobalo ze 3odcinek sam włączył hehe dobrze bo cokolwiek zobaczy jak to wygląda do tej pory nie mial pojecia tylko z moich opowieści hehe i tak na luzie podchodził teraz zobaczył ze to emocjonujące przeżycie

Dzis zabieram sie za pranie ciuszków i spakowanie torby - luty wybil a wieczorem pizza i kino bo mąż chce pit bula zobaczyć
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:28   #2693
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
O to u mnie też może będzie tylko z bożenki oby!

Ja jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony i zarabiałam cały czas 2500 i zus płacił mój pracodawca ale zrobiłam sobie korektę umowy na 4700 tylko na papierze -w praktyce nadal zarabiałam 2500, oddawałam tylko pracodawcy różnice w składkach z własnej kieszeni bo poszedł mi na rękę więc to nie samozatrudnienie, tylko "hojny pracodawca"
Hmm... ale i tak Ci wyliczają średnią z ostatniego roku.
No i niestety ZUS może uciąć pensję. Z tego co pamiętam, to zrobili tak z verrerie. Ciachnęli jej wypłatę o 900 zł.
Ale oczywiście Tobie tego nie życzę! Niech dziady płacą jak najwięcej.

Stary 2016-02-02, 10:28   #2694
201610051940
Konto usunięte

Był obchod i mam infekcje podwyzszony cpr. Dostane antybiotyk, dostałam tez zastrzyk na płucka. I przez ta infekcje miałam taką reakcje z ta głową. Jeszcze mam mieć konsultacje z neurologiem.
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:31   #2695
Bonku
Wtajemniczenie

Moj szef sie nie zgodził na podwyżkę a tez by mnie 500zl ucieszylo bo na macierzyńskim 80% wiec nie byla by to jakas dużo wieksza roznica w ostateczności no ale patrząc na to ze moja siostra po sadach musi chodzić i mimo ze byla zatrudniona nie dostala ani chorobowego ani macierzyńskiego mimo ze pracowala 3lata w 1firmie.. Ale przyczepili sie do umów bo byly zawierane co 1,5roku w nowych spolkach i dla zusu pracowala kilka dni i poszla na chorobowe..eh to juz dobrze ze w ogóle dostane niz jakby sie mieli przyczepić o podwyzke
Stary 2016-02-02, 10:47   #2696
monikmi
Zadomowienie

Nie wiem czemu, ale jakoś nie obawiam się zusu. Mogą mnie cmoknąć

Ciekawe jak jutro będę śpiewać po rozmowie z urzędnikiem

Stary 2016-02-02, 10:51   #2697
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Był obchod i mam infekcje podwyzszony cpr. Dostane antybiotyk, dostałam tez zastrzyk na płucka. I przez ta infekcje miałam taką reakcje z ta głową. Jeszcze mam mieć konsultacje z neurologiem.
Czego infekcję?

Dzień dobry
Miałam pisać wcześniej ale moja suka dzisiaj przechodzi samą siebie tak się dopomina o mizianie, że co wzięłam telefon to mi go nosem wybijała z rąk w końcu wymiziana poszła spać :P
Ja też dzisiaj wizytuję, ciekawa jestem ile klusek waży
za resztę wizyt i rozprawę w sądzie Kiinga

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2016-02-02 o 10:53
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:52   #2698
Darkanddark
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty,
I kciuki dla Ciebie Kinga, mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni :-*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:55   #2699
Bonku
Wtajemniczenie

Monikmi dopóki jest dobrze to sie nie myśli o zusie oni sie czepiają raczej niewinnych ludzi a jak ktos ewidentnie kombinowal to jakos to puszczają plazem hehe takze jesteś bezpieczna

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie

Kinga daj znac jak po wizycie

Wczoraj oglądałam u koleżanki jej zdjęcia z porodówki aaaa dalej nie wierze ze juz za miesiąc bede miala dziecko
Stary 2016-02-02, 10:59   #2700
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
infekcję czego? Powiedzieli Ci?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości