Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 12:41   #871
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Kropcia a ja sanek nie kupilam

Ineso to jest tak ze raczej on mnie nie moze zaspokoic w trakcie normalnego seksu bo aplikuje tapsy ale to nie znaczy ze nie ma innych sposobów, doskonale je zna, ale albo mu sie nie chce albo boi sie mojej spinki brzucha przy orgazmie. Irytuje mnie takie biale małżeństwo Jak sobie przypomnę jak sie zabawialismy przed ciaza to tesknie za tymi czasami, oby tylko seks sie nie stal gorszy po porodzie
Stary 2016-02-11, 12:41   #872
patulinka94
Zadomowienie

Ale poszalałyście z tymi postami. Wróciłam z pierwszeho dnia praktyk trochę zmęczona Ale biorę się do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
do tego nie wiem czy wy też tak macie że w niektórych miejscach na brzuchu boli mnie tak jakbym miała tam siniaka czyżby moja kochana córa mamusie tak skopała w nocy już kooejny raz coś takiego mam.

Agata celulit mam straszny na udach ja ogólnie ma tendencje do niego
Też czasami tak mam ze brzuch mnie boli w kilku miejscach jakbym się uderzyła czy co...

Cellulit też niestety mam na udach mimo mojej drobnej figury.
Rozstępy też mam na pośladkach z czsow dojrzewania.

Polinezyjka mi też już przyszedł meil z deezee ze wysłali paczkę ☺

Trisdom
Piękna hemoglobina i fotki Leona!
Ja mam usg we wtorek, ciekawa jestem ile nasza księżniczka waży.

Czapeczka
Zamierzam zakładać tylko na spacery jeżeli pogoda będzie tego wymagać. W domu nie ma takiej potrzeby. Nie chce przegrzać dziecka.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:42   #873
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja dodaje kminku do fasolki ale i tak wzdyma mnie
Stary 2016-02-11, 12:46   #874
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Może po prostu jesteś zbyt dobra? Rozleniwiłaś go.
Nie rozumiem takich relacji - nawet jak w filmie widzę, że facet zakończył a babka ewidentnie nie i on się odwraca i ma zamiar iść spać to mam ochotę krzyczeć - wtf?!
Toż od lat mamy równouprawnienie i raz a porządnie powiedziano, że kobiecie należy się taka sama przyjemność, jak i facetowi.
Myślałam, że tylko ja takie mam przekonanie..
Mój mąż to jest jakby wychowany trochę przeze mnie, a ja przez niego. Jak mnie stopy bolą (np wczoraj!) to wystarczy, że nogę wystawię i już rączki mu pracują; jak bolą plecy to tylko lekko się wygnę a rączka już działa I w drugą stronę to samo...lubię to nasze równouprawnienie w nadskakiwaniu. Tak samo lubię przepuszczanie mnie w drzwiach (uwierzcie, znam wielu facetów którzy tego nie robią), nienoszenie zakupów (nawet przed ciążą) ciężkich- mąż woli pójść dwa razy do samochodu niż ja mam targać- nie to nie, nie będę przecież się szarpać, choć na początku tak robiłam no i w łóżku to już w ogóle...albo oboje albo nikt tyle, że w ciąży to u mnie trochę inaczej bo doszłam 2-3 razy? Ale mąż wkurzony później i zastrajkował, że on sexu ze mną w ciąży nie będzie uprawiał bo to nieładnie, że nie dochodzę. Ale długo nie dał rady szczeście, że fizycznie poznaliśmy się dobrze od samego początku i on wie, że dla mnie nie "ten" orgazm jest najważniejszy...i potrafi się ładnie odwdzięczyć

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-11 o 12:49
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:47   #875
lulka19
Zakorzenienie

Będziecie używały ochraniacze do łóżeczka? Ja kupiłam jeden komplet z tym, a zastanawiam się czy drugi wybrać bez
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:48   #876
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
na dole zdjęcia mojego brzucholka - 30 tc 5 dz. W niedziele zaczynamy 8 miesiąc.
Załącznik 6186146

Załącznik 6186151

Patulinka - dołączam do klubu 3 sutków .
A i do klubu czarnego pępka
(ktoś też miał! pamiętam)
Piękny brzuszek!
Mój 3 cycek zdecydowanie bardziej wystaje niż Twój
Stary 2016-02-11, 12:49   #877
a_g_ata
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia w sprawie ceullitu:p jakoś mi lżej z mysla ,ze nie tylko ja mam:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 12:50   #878
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Będziecie używały ochraniacze do łóżeczka? Ja kupiłam jeden komplet z tym, a zastanawiam się czy drugi wybrać bez
Ja myślę że ochraniacz jest przydatny, może nie teraz. Ale jak dziecko będzie starsze to na pewno.
Tylko właśnie nie wiem czy jeden wystarczy?
Stary 2016-02-11, 12:50   #879
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka zazdraszczaaam ja na masaż nie mogę liczyć, jak podstawie nogi to minuta i juz mu sie nie chce, co innego w temacie pomagania mi, bo zawsze mogę na niego liczyć - zakupy, sprzatanie domu, we wszystkim mnie wyręcza, tym bardziej teraz gdy jestem w ciąży. Nie lubię miec niezaspokojonego męża, wiec staram sie mu dogadzac jak mogę, ale mógłby tez zrozumieć moje potrzeby, ze właśnie nie chodzi o ten orgazm tylko..
Stary 2016-02-11, 12:57   #880
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

łóżeczko z IKEI

wiem, że oprócz mnie i Gosiaczka któraś ma..
Danika może? kurde nie pamiętam...
ale mam pytanie- na stronce IKEI nie jest napisane na jakich wysokościach jest montaż, piszą tylko, że na dwóch....

jeśli któraś posiada i ma rozłożone łóżeczko to mogłabym prosić o zmierzenie tej wysokości na której montuje się dla maleństwa?
Bo chcę kupić drugi ochraniacz...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kejka zazdraszczaaam ja na masaż nie mogę liczyć, jak podstawie nogi to minuta i juz mu sie nie chce, co innego w temacie pomagania mi, bo zawsze mogę na niego liczyć - zakupy, sprzatanie domu, we wszystkim mnie wyręcza, tym bardziej teraz gdy jestem w ciąży. Nie lubię miec niezaspokojonego męża, wiec staram sie mu dogadzac jak mogę, ale mógłby tez zrozumieć moje potrzeby, ze właśnie nie chodzi o ten orgazm tylko..
To powiedz mu to wprost..faceci nie ogarniają takich rzeczy, a czasem nawet jak powiesz raz to do niego nie dotrze. A co do wytłuszczonego, ja też nie lubię mojemu odmawiać. Nie ze strachu przed tym, że pójdzie do innej albo sam sobie poradzi ... po prostu wiem że to jest ważne. Ale nie tylko dla Niego! Więc albo oboje albo nikt...ja mam takie zasady

A co do masażu, wiesz...u nas od samego początku tak było...po kilku latach to już cieżko faceta przestawić. Bo jakby nie patrzeć nie musi robić nic wokół Ciebie a i tak sobie poużywa i osiągnie orgazm..to po co ma się wysilać?

Mikołaj <3
Stary 2016-02-11, 13:03   #881
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia a ja sanek nie kupilam

Ineso to jest tak ze raczej on mnie nie moze zaspokoic w trakcie normalnego seksu bo aplikuje tapsy ale to nie znaczy ze nie ma innych sposobów, doskonale je zna, ale albo mu sie nie chce albo boi sie mojej spinki brzucha przy orgazmie. Irytuje mnie takie biale małżeństwo Jak sobie przypomnę jak sie zabawialismy przed ciaza to tesknie za tymi czasami, oby tylko seks sie nie stal gorszy po porodzie
wyprawkowy must have - sanki

Cytat:
ja założyłam od strony ściany bo łóżeczko stoi przy ścianie i z tej strony mam ochraniacz
mam 3 ochraniacze do kazdej z poscieli

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 13:04   #882
Martinixxx
Zadomowienie

Hej.
Czytam na bierząco,ale nie mogłam sie jakoś wbić. Tyle postów,że w zasadzie to i tak nikt się ie kapnął

Dziś ialam wiztytę w zwiazku z łóżyskiem. CC mi nie grozi, podioso się bardzo wysoko Mały też ok, odziwo leżał spokojnie i ssał paluszka Widziałam tez sprzet Po tatusiu Utył do 2060 g Już mi zapowiedziałaże w 40 tyg będzie ok 3600,ale u chłopców to normalne ponoć.

wyjście ze szpitala

Mam cienki kombinezon po małej i czapeczkę też.Pod spód body plus pajac. Na pieszo nie pójdę przecież

Szczepienia

Szczepię normalnie (pneumokoki są u nas w standardzie) plus ospa. Na rota nie szczepię.

temp w domu

Mamy ok 20-21 st.Idealnie. Nie lubię jak jest za ciepło, zwłaszcza,że mamy ekstremalnie suche powietrze.

Spacerki

Jak tylko ie będzie padać i mrozić to wychodzę Może cociaż ten egzemplarz nie będzie się darł we wózku

Cytat:
Kurcze jak was czytam to mam wrażenie, że te co nie mają jeszcze dzieci wiedzą więcej niż doświadczone mamy Bez obrazy dla nikogo, takie mam odczucie :P
Czasami też teoria rozmija się z praktyką. Każda mama postepuje intuicyjnie, każde dziecko też jest inne. Wszystko wyjdzie tak naprawdę w praniu. Plus dla mam z dziećmi jest taki,że wiedzą co w zasadzie ich czeka, pi razy oko Ja osobićie czuję się pewniej pomijając już pracę w złobku.

A tu nasza bryczka z fotelikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160207_133345.jpg (86,8 KB, 42 załadowań)

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:10   #883
Iwoncia81
Zakorzenienie

Zakupiła któraś nianie elektroniczną?
Jeśli tak to jaką?

Zbieram sie do gina powoli...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:28   #884
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ojezusie, trzeci raz sie przymierzam do pisania,....

Niania- maz chce kupić motorola mbp36s

Ochraniacz- mam jeden, tzn jeszcze nie cały, bo narazie mam uszyte 2 z 3 części nie wiem kiedy uszyje trzecia moze za tydzien. I nie planuje miec więcej niz 1.

Rożek- mam jeden, ale chciałam jeszcze jeden, ale z dresowki. Wlasnie szukam... Moze któraś widziała?

Sex--- słucham? Co takiego...? Nie pamietam nawet kiedy cos było na rzeczy... Niestety przed ciąża tez jakoś super często nie było... Polepszyło sie jak przestałam brać tabletki, bo w trakcie brania wogole nie miałam ochoty. Złe znoszę antykoncepcję w formie tabletek, krążek odpada, plastry tez, wkładka tez. Zatem teraz decyduje sie na ostateczność.

Ubieranie- wszystko zalezy od pogody w marcu/kwietniu. Mam cieńszy kombinezon, w środku bawełna, na zewnątrz polarek. Czapa na łepek, a pod kombinezon pewnie body i pajac. Nie wiem jeszcze.

Nie pamietam co jeszcze... A brzuch i plecy- wczoraj juz przeszło. Maz mi kupił colę i paluszki, na plecy wzięłam w końcu Apap. I nocka była ok.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:29   #885
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja takie mam przekonanie..
Mój mąż to jest jakby wychowany trochę przeze mnie, a ja przez niego. Jak mnie stopy bolą (np wczoraj!) to wystarczy, że nogę wystawię i już rączki mu pracują; jak bolą plecy to tylko lekko się wygnę a rączka już działa I w drugą stronę to samo...lubię to nasze równouprawnienie w nadskakiwaniu. Tak samo lubię przepuszczanie mnie w drzwiach (uwierzcie, znam wielu facetów którzy tego nie robią), nienoszenie zakupów (nawet przed ciążą) ciężkich- mąż woli pójść dwa razy do samochodu niż ja mam targać- nie to nie, nie będę przecież się szarpać, choć na początku tak robiłam no i w łóżku to już w ogóle...albo oboje albo nikt tyle, że w ciąży to u mnie trochę inaczej bo doszłam 2-3 razy? Ale mąż wkurzony później i zastrajkował, że on sexu ze mną w ciąży nie będzie uprawiał bo to nieładnie, że nie dochodzę. Ale długo nie dał rady szczeście, że fizycznie poznaliśmy się dobrze od samego początku i on wie, że dla mnie nie "ten" orgazm jest najważniejszy...i potrafi się ładnie odwdzięczyć
O, to z masażami to już masz luksus U mnie zazwyczaj kończy się na dobrych chęciach Ale też to może moja wina, bo sobie przypominam zawsze jak on już prawie śpi.
Dokładnie tak - liczy się satysfakcja i wielki finał, a nie to jak się do tego doprowadziło I uważam, że jeśli są takie okoliczności, że kobieta nie ma ochoty na ten finał, ale za to coś innego jest dla niej ważne, np. właśnie masaż czy więcej przytulania to to też wchodzi że tak powiem do pakietu wymiennego
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Ale super wygląda to jak stelaż też maxi cosi I szaraczek - lubię...
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jeśli tak to jaką?
Jeszcze nie - kupię jak dziecko będzie większe, bo teraz nigdzie daleko nie będę się oddalać. Na pewno jakąś dobrą markę znaną - znajomi opowiadali, że z tymi tańszymi bywają cyrki bo mają mało częstotliwości i łapią odgłosy od sąsiadów, itp.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:35   #886
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Czytam na bierząco,ale nie mogłam sie jakoś wbić. Tyle postów,że w zasadzie to i tak nikt się ie kapnął

Dziś ialam wiztytę w zwiazku z łóżyskiem. CC mi nie grozi, podioso się bardzo wysoko Mały też ok, odziwo leżał spokojnie i ssał paluszka Widziałam tez sprzet Po tatusiu Utył do 2060 g Już mi zapowiedziałaże w 40 tyg będzie ok 3600,ale u chłopców to normalne ponoć.

wyjście ze szpitala

Mam cienki kombinezon po małej i czapeczkę też.Pod spód body plus pajac. Na pieszo nie pójdę przecież

Szczepienia

Szczepię normalnie (pneumokoki są u nas w standardzie) plus ospa. Na rota nie szczepię.

temp w domu

Mamy ok 20-21 st.Idealnie. Nie lubię jak jest za ciepło, zwłaszcza,że mamy ekstremalnie suche powietrze.

Spacerki

Jak tylko ie będzie padać i mrozić to wychodzę Może cociaż ten egzemplarz nie będzie się darł we wózku

Czasami też teoria rozmija się z praktyką. Każda mama postepuje intuicyjnie, każde dziecko też jest inne. Wszystko wyjdzie tak naprawdę w praniu. Plus dla mam z dziećmi jest taki,że wiedzą co w zasadzie ich czeka, pi razy oko Ja osobićie czuję się pewniej pomijając już pracę w złobku.

no ekstra że wszystko ok. A dziesko 2 kg ale te nasze dzieciaki rosną...

Fura no no ja tez już bym złożyła ale nie mam gdzie trzymac.
Stary 2016-02-11, 13:35   #887
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tak to jaką?

My kupiliśmy uzywaną canpol. Groszowe sprawy, więc myślałam że to niezły badziew a tu miłe zaskoczenie. Zasięg ma większy niż się spodziewałam. Będę mogła zejść na dół domu

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:47   #888
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli tak to jaką?

Ja chce Withings dedykowana do iPhone poluje cały czas na używkę w dobrej cenie bo cholerstwo drogie jest

Stary 2016-02-11, 13:49   #889
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
wyprawkowy must have - sanki

ja założyłam od strony ściany bo łóżeczko stoi przy ścianie i z tej strony mam ochraniacz
mam 3 ochraniacze do kazdej z poscieli

Dzięki, chyba też tak zrobię bo mam od ściany

Kuźwa znowu mam nawroty lękowe/ nerwicy. Jakiś czas temu bardzo słabo się czułam, miałam czarne myśli, lęki. Okazało się, że mam kiepskie wyniki krwi, anemia, brak witamin. Jakoś to ogarnęłam, do 28 tygodnia ciąży było super a teraz znowu źle się czuję W uszach mi piszczy, mam zawroty głowy. Wariuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 13:51   #890
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Polinezyjka mi też już przyszedł meil z deezee ze wysłali paczkę ☺
A na śledzeniu przesyłek jest już Twoja paczka? Mi jeszcze nie wbili do systemu
Cytat:
Piękny wózeczek !!

I gratulacje podniesionego łożyska i pięknych wyników

Wróciłam do domu i czas się zabrać za sprzątania część dalszą i robienie fasolki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:51   #891
renata3_
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli tak to jaką?

Ja zakupiłam taką: http://allegro.pl/philips-avent-elek...966539826.html
Stary 2016-02-11, 13:52   #892
Ineso
Matka Smoka

Półka dla chłopca
Stary 2016-02-11, 13:52   #893
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
A na śledzeniu przesyłek jest już Twoja paczka? Mi jeszcze nie wbili do systemu
Jeszcze nie ma.
Stary 2016-02-11, 14:00   #894
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Martinixx fajnie, że łożysko się podniosło i wszystko jest okej! Fajny fotelik, super wygląda na ramie wózka

lulkaa chorowałaś wcześniej? leczyłaś się?

Ineso no mam luksus z mężem ale tak jak mówię, praca od samego początku związku...w obie strony chciałam stworzyć związek milion razy lepszy od tego co widziałam w domu... myślę o moim ojcu.. no i się zdecydowanie udało
Śliczna półka..ale bardziej mi się podobają te skrzyneczki pod łóżkiem

Mikołaj <3
Stary 2016-02-11, 14:05   #895
lulka19
Zakorzenienie

Kejka leczyłam się na niedoczynność tarczycy, i leczyłam anemię. To wystarczyło. Ale,teraz to znowu wraca. Myślę, że tez przez pogodę, i głównie przez gorsze wyniki krwi, bo jak były dobre to miałam energię i byłam szczesliwa :/ Witaminy nic mi nie dają, ratuję się magnezem.
Stary 2016-02-11, 14:11   #896
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
aa, co do czapeczki - mój tż natomiast uważa, że czapeczka musi być, żeby potem dziecku uszy nie odstawały. On miał czapeczkę więc ma ładne uszy, taka jego wersja
padłam

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Dzień dobry przed południem

Kot zachwycony złożonym łóżeczkiem - ma w nim swoją nową bazę.
Nie mamy jeszcze materaca, więc strasznie głośno z tego łóżeczka wyskakuje (stelaż się odbija od szczebelków, trudno to wyjaśnić), więc nakryłam łóżeczko kocem (żeby kot nie właził), ale miał z tego jeszcze większą radochę

PORANEK:
Ogólnie noc miałam słabą. Przez to, że muszę kontrolować ruchy Marti budziłam się co chwilę, Mąż mnie dogniatał, a latarnia za oknem świeciła dziś na pomarańczowo, więc myślałam, że zejdę z tego świata
Mąż się obudził, poszedł ogarnąć i wrócił gotowy do wyjścia i do zabawy Próbowałam go jakoś lekko zachęcić, a on po chwili mówi: "Idę do pracy, Smrodku". No i mi się tak strasznie smutno zrobiło, bo jak ja nie śpię pół nocy i od rana się na niego gapię i wącham jego nocne zapachy, to nic nie mówię. Poza tym, w tym tygodniu kochaliśmy się może z dwa razy? I sobie myślę, że nie tak to miało wyglądać, że się na takie białe małżeństwo nie umawiałam. Łzy cisną i się do oczu, ale się wzięłam w garść.
TŻ wstaje z wyra i mówi (sam z siebie): "Ja się jakoś boję z Tobą kochać. Masz taki wielki ten brzuch, że się boję, że go zgniotę" A ja w ryk, bo powiedział na głos to, czego się bałam.
A Mąż na to ściąga pory i mówi: "No trudno, spóźnię się dziś do pracy, tylko już nie płacz"

Poród naturalny/CC:
Co kobieta, to podejście. Ja mam podobne do Kejki, czy Kropci i czuję, ze będę bardzo zawiedziona, jak mnie rozkroją.
2 razy w tygodniu a Ty jeszcze narzekasz? u nas teraz to ze dwa razy w miesiącu albo i nie sie zdarzy
choc biorąc pod uwagę Wasz krótki staż to się nie dziwie
my mieliśm trochę czasu żeby sie wyszaleć wiec jakos musimy wytrzymać teraz
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Czyli kolejna do kompletu maniaczka zakupów
Co do poranka, to nieźle! Wyobraziłam to sobie, mój to by z chęcią się spóźnił do pracy jeśli bym mu taką propozycję z rana zaserwowała
mój też a jakby się zdziwił skąd taka nagła ochota

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Też chcę fasolkę! Ale kurczę nigdy nie wychodzi mi taką dobra jak u mamy
i narobiłyscie smaku, musze u teścia zamówić, bo robi najlepszą, a dla Leona chętnie sie postara

Cytat:
Tak mysle o tym cellulicie i rozstepach.. Moja mama urodziła 4 dzieci - ani jednego rozstępy nie ma a brzuch w ogóle jej nie wisi, my to jakas kiepska generacja jestesmy, smarujemy sie drogimi balsamami, zelami a i tak wyłażą, celulit tak samo, jak cwiczylam to miałam go mniej, nie byl raczej widoczny a teraz jestem sflaczala i rozlazla:/

My uprawialiśmy seks w ciąży kilka razy, teraz skupiam sie na zaspokajaniu męża, a on mi nawet masażu nie zrobi len jeden, co jest z tymi facetami?!
faktycznie jakaś słaba generacja z nas, nasze mamy w naszym wieku nawet nie słyszały o celulicie
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ineso tu jest link, do pieluch.
Wybrałam chłopiece- "jeansowe", z potworkami, lwem i jeszcze dwa inne wzory, ale nie pamietam które.

I wzięłam te wkłady

Tez na zakupach kupiłam czekoladę.. ale znalazłam z olejem kokosowym, więc się łudze, że nie jest taaaaka niezdrowa.
Orzechy i migdały sa jak najbardziej zdrowe

ale cudne, musze to ogarnąc ale na stronie po ang, bo po niemiecku nic nie rozumiem
moze i ja sie przekonam do alli

ale ładna hemoglobina
a Leon
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
No właśnie ja w przyszłym tygodniu idę już wypełniać papierki i mam tam przychodzić co jakiś czas, żeby się z położnymi poznać

Brawa dla Leona no i super z hgb! Pięknie podskoczyła.

AsiaPo, tylko dwa razy w tym tygodniu było bara bara?! No wstydź się, normalnie platoniczna miłość was łączy chyba ale jak masz ochotę i siły, to korzystajcie ja zadyszki dostaję nawet siedząc i nic nie robiąc, normalnie celibat. .. ale w odpowiednim czasie będę znowu szaleć z przyjemnością. Więc nie panikuję, nie przejmuję się niczym i razem z mężem czekamy na kolejne lata mojej świetności
jeszcze trochę cierpliwości się przyda tym naszym męzom
Cytat:
ja planuje używac
mysle ze jeden Ci wystarczy, bo wclae takie tanie nie są
ja mam dwa ale obydwa z sh, po jakieś 4 zł, wiec jak za darmo
moze spróbuj dobrać pościel tak zeby pasowała do tego co juz masz
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:16   #897
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kejka leczyłam się na niedoczynność tarczycy, i leczyłam anemię. To wystarczyło. Ale,teraz to znowu wraca. Myślę, że tez przez pogodę, i głównie przez gorsze wyniki krwi, bo jak były dobre to miałam energię i byłam szczesliwa :/ Witaminy nic mi nie dają, ratuję się magnezem.

Na chęci do życia polecam wit D3 2000 jednostek co najmniej

Stary 2016-02-11, 14:21   #898
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Niania- maz chce kupić motorola mbp36s
O mamo, ale cena to obłęd 

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jeszcze nie - kupię jak dziecko będzie większe, bo teraz nigdzie daleko nie będę się oddalać. Na pewno jakąś dobrą markę znaną - znajomi opowiadali, że z tymi tańszymi bywają cyrki bo mają mało częstotliwości i łapią odgłosy od sąsiadów, itp.
Ja chce od razu bo obiad zrobić czy coś a jak bedzie spało to dupa, zaś nic nie zrobie jak przy pierwszym a mieszkanie dość duże. Ja mam tu samych starszych ludzi to chyba nie bedzie łapać mi sąsiadów

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
My kupiliśmy uzywaną canpol. Groszowe sprawy, więc myślałam że to niezły badziew a tu miłe zaskoczenie. Zasięg ma większy niż się spodziewałam. Będę mogła zejść na dół domu
Zasięgi to chyba w większości mają 300m na otwartej przestrzeni a w murach 50m. Z tego co czytałam o niektórych takich tańszych. Te za 300zł i więcej może mają więcej nie znam sie na tym wcale a przeznaczyłam max 100zł na niańke

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja chce Withings dedykowana do iPhone poluje cały czas na używkę w dobrej cenie bo cholerstwo drogie jest
Może uda Ci sie dorwać taniej. Są na all np z philipsa i już sie cieszyłam a w opisie uszkodzona

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
O, jak bedzie używka to bym sie skusiła
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:23   #899
lucy111
Zadomowienie

przyszły dziś prześcieradła i zamówienie z hubi
prześcieradła super no może poza kremowym, bo na zdjęciu kolor był trochę jaśniejszy a w realu taki bardzo żółtawy, no ale ujdzie

z hubi jestem bardzo zadowolona
te niebieskie pieluchy są dośc fajne jakościowo, jakby się któras zastanawiała to polecam
pokrowce też ok, tylko w przypadku granatowego kolor przekłamany, bo jest duzo jaśniejszy niż na stronie
dodaję foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_002181.jpg (105,8 KB, 43 załadowań)
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:33   #900
Ineso
Matka Smoka

lucy - ta niebieska tetra wygląda jak te białe lux u nich na aukcji - ja kupiłam w hubi i w innym sklepie różne grubości i wielkości i te faktycznie wyglądają na najporządniejsze
Ta flanelka w serca super, mogłam wziąć W ogóle byłam przekonana, że kliknęłam kolorową tetrę, ale chyba mi wygasła w koszyku - ale też gratuluję sklepowi, mogli się kapnąć skoro wzór wybrany im podałam

lulka - pomysł Kropci z witaminą D pochwalam, ale ja jednak bym zrobiła najpierw poziom a jak nie to jednak wzięła 1000 dawkę.

Cytat:
Ja chce od razu bo obiad zrobić czy coś a jak bedzie spało to dupa, zaś nic nie zrobie jak przy pierwszym a mieszkanie dość duże. Ja mam tu samych starszych ludzi to chyba nie bedzie łapać mi sąsiadów
Oni mówili, że to najbardziej upierdliwe było na wyjazdach i wizytach rodzinnych, bo zawsze jakiś inny sprzęt znajdował się w zasięgu.
Jak masz daleko z kuchni do dziecka, to pewnie dla spokoju lepiej mieć od razu a nie latać co chwilę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości