|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Jezu ale mam weekend
Wczoraj ta wiadomość o wpadce, a dzisiaj kolejny news. Moi rodzice mają dzisiaj imprezę u nas w domu, ze znajomymi z którymi znają się od lat, właściwie od czasów studiów a nawet liceum. Wszyscy mają dzieci, znamy się od małego tzw. piaskownicy, żyjemy bliżej niż rodzina. I pierwsze co - wchodzę do domu, witam się z wujkiem a on, że widzi dziecięcą barierkę na schodach ( przeszkoda dla psa, aby nie wychodził na piętro) i że pomyślelibyśmy już o czymś, bo to przecież dla dziecka powinno być. I dalej, że nie ma na co czekać i musimy się zabrać do roboty. A na koniec dodał, że jego syn, już ma drugie w drodze - właśnie dowiedzieli się o kolejnej ciąży - termin na sierpień/wrzesień. Zaplanowali i od razu im się udało. No myślałam że w pysk strzele. â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠c a chyba dostane zaraz. Na dodatek dzisiaj zajmowałam się 6 miesięczną dziewczynką, a jutro jedziemy do 6 miesięcznego chrześnika męża. Mam dość! Musiałam się wyżalić..... Cytat:
Jedziemy jutro do kuzyna męża na winko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, później jak będę na laptopie, to dopiszę Was do listy
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-02-13 o 23:43 |
|||||
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio po możliwej owulacji unikałam alkoholu. Mówiłam, że albo kierowca albo tabletki... i tak Siostra Męża dopatrzyła się ciąży. Mam wrażenie, że jesteśmy na stadionie naradowym na boisku i wszyscy siedzą na trybunach i czekają na gola. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Ula, 27 lat
No tak to jest, że jak nie dość, że samemu chce się mieć już fasolkę w brzuszku to jeszcze wszyscy dookoła dobijają takimi tekstami. W święta było najgorzej wszystko albo dzieciate albo z wielkim brzuchem, nie powiem płakać mi się chciało.. My już tyle lat po ślubie ciągle na dorobku i w końcu byśmy chcieli, a jak będzie Bozia tylko wie.. Za bardzo się nakręcamy negatywnie, chyba trzeba odpuścić..dobranoc
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Oj dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z "trudnym" orgazmem... Ja się go cały czas "uczę" ale strasznie żałuję i zazdroszczę innym że nie przychodzi od tak...
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1806 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam mierzyc temperature i czesciej musimy sie kochac w okolicy owolacji Cytat:
Cytat:
Ja niedawno przy siostrze sie wygadalam ze sie staramy o drugie dziecko ale ona nikomu nie powie. Nawet pojdzie 16marca za mnie di gina gdybym dostala @. Bo z @ nie ma po co sie wybierac chyba? |
|||
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma się czego bać Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja bym chciała ogłosić rodzicom i znajomym, że jestem w ciąży, tak mnie korci, ale muszę poczekać do wizyty lekarza, będę spokojniejsza. Najbardziej mnie cieszy, że wiem o ciąży najlepszej koleżanki, a sama jej nie powiedziałam, będzie między naszymi dziećmi 2 tyg różnicy
|
|
|
|
|
#1810 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A lekarz głupoty gada że beta niska. Nie wiadomo kiedy doszło do zagnieżdzenia, więc nie można stwierdzić czy beta niska czy wysoka. Kawę odstawiłam w pierwszym trymestrze. Uważaj na herbatę bo też ma kofeinę pod nazwą teina. Najlepiej albo inkę a z herbaty wybierać Rooibos lub Honeyboush ( chyba tak to się pisze). W czwartym miesiącu znowu zaczęłam pić ale taki bardziej napój mleczny z kawą, niż kawę ![]() Cytat:
Tak, że Ewula ja rozumiem co przeżywasz, ale z perspektywy czasu wiem że nie warto. Lepiej od razu wyluzować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatury jeszcze nie mierzę, ciężko mi się do tego zabrać 😆 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca, rozumiem Cię doskonale. Ja nawet swojej bratowej w zaawansowanej ciąży unikam jak ognia, bo nie mogę na nią patrzeć, ani słuchać o niej...
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
mam już małe gołąbki na balkonie, wykluły się
|
|
|
|
#1814 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Panna Izabela;55666256]A ja poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 8.03. Zobaczymy, czy to będzie szczęśliwy Dzień Kobiet
Początek 34 tc. Okazało się po fakcie, że mam zakrzepicę wrodzoną, spowodowała śmierć Córki. Nie wiem jaka jest, lekarze używają określenia "torbiel endometrialna" Bardzo Ci współczuję... Nie mogę sobie wyobrazić tego co musiałaś przejść... Endometrialna torbiel nie jest ta zwykłą - czynnościową. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ale pisałaś, że w poprzednim cyklu bez owulki testy wychodziły Ci pozytywnie? U mnie dzisiaj 28dc i w tamtym roku jak na dwa miesiące odostawiłam tabletki anty to właśnie cykle były 28 dniowe, ale lekarz mi powiedział, że cykl bezowulacyjny jest albo 23-25 dniowy albo 35-37 dniowy ewentualnie może być czasowo poprawny czyli 26-35, ale mówił, że rzadziej się zdarza. Ja siebie już z tej pierwszej grupy mogę wykluczyć, czyli tej 23-25 bo u mnie dzisiaj 28dc, więc pozostaje mi czekać na @. Mam nadzieję, że przyjdzie trochę wcześniej niż 35-37, ale zobaczymy Pamiętam, ze kiedyś bez brania anty też miałam taki cykl 37 dniowy i juz myślałam, ze to ciąża a podejrzewam, ze wtedy własnie był bezowulacyjny. Lekarz mówił, że kobiety które bacznie swój cykl obserwują potrafią odróżnić cykl z owulką a cykl bezowulacyjny. Podobno są też mniej intensywne objawy @ jak jest bez owulki. Ja w tym cyklu mimo jej braky płodne u siebie widziałam tzn śluz płodny w 16-18dc. W nowym cyklu jeszcze oprócz śluzu chce kupić testy owu i zobaczyć czy będa sie z tym śluzem pokrywać, alę myślę, że skoro normalny mój cykl to 28-29 dni bo tak miałam przed anty z tego co kojarzę a na pewno w tamtym roku przez dwa miesiące to owulka powinna być wcześniej niż 16-18dc. Chociaż różnie bywa może i ten nowy cykl być owulacyjny, ale nie taki jak kiedyś czyli 28 a 30 na przykład bo mogło mi się to pozmieniać. Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-14 o 11:57 |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam mocne @ i najgorsze 2 pierwsze dni. Ponad tydzień przed @ bolą mnie piersi. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Dzisiaj 18 dc i test owulacyjny wyszedł pozytywny! Potwierdzone dodatkowo mega ilością płodnego śluzu 😊 Jak myślicie kiedy wziąść duphaston? Jutro czy po jutrze? Skoro od piku lh owulka wystąpi do 36 h? Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Wow, ale masz atrakcje 😊 też bym chciała tak podglądać 😊 czyżby to oznaczało szybko nadchodzącą wiosnę? Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja ABSOLUTNIE nie twierdze, że Twoje są bezowulacyjne!!! Cykle do 35 dni są jak najbardziej prawidłowymi, napisałam tylko, ze jak u mnie zdarzył się i stwierdził lekarz cykl bezowulacyjny to tylko wspomniał, że @ może być właśnie w innym terminie czyli albo 23-25 albo 35-37 a może i przyjść całkiem normalnie czyli 28-30 - tak jakby do mnie pasowało w normalnym cyklu Ja objawy @ też zawsze intensywne dosyć mam, choć w tym cyklu piersi mnie w ogóle nie bolą może jeszcze zaczną przed @ reagować Myślę, że już na duphaston to za późno w tym cyklu skoro kazał Ci brac od 16dc. A Ciebie w tym cyklu bez owulki piersi normalnie bolały? Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-14 o 13:02 |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym duphastonem to jest tak, ze lekarze przepisują standardowo od 16 dc czyli po owulacji. Chodzi właśnie o podniesienie progesteronu w fazie lutealnej. Więc skoro do 16 dc nie miałam owulacji i nagle wezme go to mogę zatrzymać owulację. Stąd się wstrzymałam 😊 a w nastepnym cyklu dopytam o to gina 😊 Może gin chciał od 16 dc bo w nastepnym cyklu dzięki temu owulacja się przesunie i wystąpi przed 16 dc. W każdym razie nie chciałam aby ten cykl był stracony. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
No wez tak za dwa dni ten duphaston i bierz przez 10 dni
|
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy nie widziałam golebich piskląt.Te pisklęta to będzie dobry znak! ![]() Cytat:
Ahoy i MajWija podajcie swoje imię, wiek, czas starań to dopiszę Was do listy Bo brakuje Was wśród staraczek.
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedź 😊
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli w tym cyklu bez owulki normalnie piersi Cię bolały? Bo już myslalam, że może nie bolą właśnie dlatego że cykl bezowulacyjny, ale jak piszesz, że Ciebie też w nie każdym cyklu bolą to chyba to nie ma związku
Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-14 o 13:36 |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem Weronika, mam 29 lat, staram się od listopada, ale od stycznia mam konieczną przerwę do maja.
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monika0185;55694631]Właśnie też miałam takie przemyślenia, że nie bolą jak jest cykl bezowulacyjny ale moja teoria padła po ostatnim cyklu 😆
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka[/QUOT No tak, czyli to że piersi nie bolą nie oznacza, że jest to cykl bezowulacyjny A ja jestem MajWija, 23 lata, nie zaczęliśmy jeszcze starań, zaczniemy od nowego cyklu tylko nie wiem na dzień dzisiejszy kiedy @ przyjdzie bo cykl obecny jest pierwszym po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i jest cyklem bezowulacyjnym więc nie wiem, ile będzie trwał Na pewno napisze jak się @ pojawi ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Dziewczyny jakie testy owulacyjne polecacie?? Robię właśnie zakupy w aptece internetowej i chcę też kupić właśnie te testy tylko nie wiem, na które się zdecydować
|
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizytę mam dopiero na początku marca- ciekawe co też za plan ma ta moja gin:| kurczę, mam nadzieję, że nic mi ten lek nie zahamuje |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MajWija;55697696]
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Vela wpisz mnie proszę na testowanie 28.02 😆😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamówiłam Domowe Laboratorium LH test.
Mam nadzieję, że jest wiarygodny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

My jutro robimy sobie małą wycieczkę za miasto z obiadkiem
Jedziemy jutro do kuzyna męża na winko
jak to jest ze my sie tyle staramy i przygotowujemy a ci co tak naprawde tego dziecka nie chca zachodza jakby byly wiatropylne conajmniej
czasem jak slysze ze jakas dziewczyna nie chciala dziecka ale zaszla (oczywiscie nie robila nic zeby sie zabezpieczyc i jest w wielkim szoku ze jest w ciazy)no i wielki lament co teraz bo rozstepy,bo figure straci bo nie moze pic!to bym ja tak wziela i trzepnela w ta glupia łepetyne ze by sie chyba nogami nakryla,niekiedy tak mysle ze macierzynstwo potrafia docenic w 100 % kobiety ktore dziecko planuja,chca go a czasem nawet musza troche poczekac az ten maly cud postanowi zamieszkac w ich brzuszku

Wizytę mam dopiero na początku marca- ciekawe co też za plan ma ta moja gin:| kurczę, mam nadzieję, że nic mi ten lek nie zahamuje