Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 21:17   #2941
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Ja też mam pieluszki z pepco i flanelki i tetry, wszystkie kolorowe 🙆
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:21   #2942
anuszka1984
Zadomowienie

Kanwa piękne zakupy dla Idy

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
a jak to jest z nextem? Nigdy nie zamawiałam, jak tam koszty przesyłki i ile trwa?
Przesyłka jest super szybka. Ja teraz zamawiałam w niedzielę ok. 23, a dziś już doszła do mnie paczka Koszt przesyłki darmowy przy zamówieniu powyżej 150 zł, co akurat w tym sklepie nie jest trudne

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
widzę, że niektóre dziewczyny piszą apropo wiaderka do kąpania.. na SR wspomniane było, że owszem może i fajne ale dopiero po 2 tyg jak się pępek zagoi.. bo tak to siłą rzeczy by się zamoczył.. a wiadomo dopóki nie odpadnie trzeba uważać.. dla mnie to strata kasy.. takie wiaderka to tez tylko do paru miesięcy bo później dziecko już będzie za duże, także ja stawiam na tradycyjną wanienkę dla dziecka
Ja moczyłam Zuzi pępek podczas kąpieli. Nic złego się nie działo.
Co do wieku używania takiego wiaderka to kwestia indywidualna... córka mojej koleżanki, która kąpana była w nim od urodzenia, teraz ma 14 miesięcy i nadal kąpią ją w tym wiaderku. Mają wanienkę po starszej córce, ale mała protestuje i wybiera wiaderko Nie mam pojęcia jak ona się tam mieści, ale widocznie to możliwe

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:23   #2943
kanwa
Zakorzenienie

Anuszka poka co kupiłaś
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:25   #2944
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u fizjoterapeuty z ta rwa kulszowa bo już nie dawalam rady

Powiedział ze juz mi sie stan zapalny w jakimś kregu zrobił, nakleił mi tasmy "tejpy" i troche pouciskał, powiedzial ze na tym etapie ciazy to juz wiecej zrobic nie mozna ale juz czuje ulge ;-)

i powiedział, ze tyle ciezarnych co on poobklejał to mamy przerąbane bo raczej do porodu nie przejdzie :-P I teraz musze znalezc kogos kto ni w domu bedzie to naklejał bo nie będę średnio co 10 dni 60zl placila za wizyte..
O rety, współczuje Dokładnie wiem co czujesz! Mnie na razie oszczędzają te najboleśniejsze ataki, ale od 2 miesięcy czuję ciągły ból

Stary 2016-02-16, 21:25   #2945
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Na grypę nigdy się nie szczepilam. Moja znajoma sie szczepila. Powiedziała ze to byl blad. Dopiero po szczepieniu zaczęła tak chorować ze myślała ze się wykończy
No właśnie my też, dlatego chciałabym spróbować, tym bardziej że moich dwóch lekarzy sobie chwali i poleca

Cytat:
Mąż wczoraj byl na ip i albo alergia na cos, albo kontaktowe od pacjenta dorwal. Ale ponoć mógłby nas tym zarazić. Wiec kwarantanna w domu i jakies leki bierze

A mnie w nocy zab rozbolal. Musze w końcu zrobić kanalowe. I ktos sie orientuje, jest w końcu darmowe w ciąży czy nie ?
Dobrze, że to nic zaraźliwego. Teraz i tak jedziesz do rodziców to kwarantanna będzie przestrzegana
Bólu zęba współczuję ale niestety nie wiem nic na ten temat.

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
O wanience z hamaczkiem to jeszcze nie słyszałam.Wyobraźnia mi zadziałała i sobie wyobraziłam maluszka w hamaczku i ciemnych okularach leżącego na słońcu

Boję się jechać do Ikei bo wiem że zaraz mnie poniesie w zakupach .Tym razem dla Idy

Co do Ikei to uwielbiam, ale tam wpadasz dosłownie na chwilę i zostawiasz 400zł

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wy też macie czasami bóle podbrzusza
Ja miałam wczoraj kilka razy i teraz też trochę ćmi. Nie jest to mocny ból, ale jest i podobny jest do @.
Mam nadzieję, że to macica rośnie
Dobrze, że dzisiaj wizyta, zobaczę naszą kruszynkę
Ostatnie usg 4 tygodnie temu, więc się stęskniłam za niunią
Zdarzają mi się bóle i zmieniam pozycję leżenia, albo jak bardziej boli to nospa.

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was może otulacz bambusowy? Zastanawiam się nad tym zamiast rożka. Rafek nie lubił być za bardzo poowijany więc pewnie woombie u młodszego odpadnie. Chciałam uszyć sama rożek, ale jak będą upały (a podobno lato ma być jeszcze gorsze jak ostatnie), to maluch się zagotuje.

Tak samo Rafek nie cierpiał mieć na rączkach tych niedrapków więc użyliśmy ich z parę razy... Aaa no i ostatnio czytałam gdzieś w necie, że neurolodzy odradzają te niedrapki, bo dziecko powinno swobodnie dotykać rączkami (i zorientować się najpierw, że je w ogóle posiada).

Marzy mi się, żeby pojechać jeszcze na jakiś 3-dniowy wypad gdzieś sam na sam z mężem przez urodzeniem malucha. Ostatnia szansa, bo pewnie średnio z wakacjami będzie w tym roku. Planujecie wakacje w ogóle z maleństwami?
Otulacz bambusowy mam la millou. Super sprawa, ale ja używałam na upały na dworzu do wózka. W domu w lato mam naturalną klimatyzację i córce było w nim zimno. Więc przykrywałam kocykiem.
Niedrapki były u nas tylko na początku w szpitalu. Moje dzieci lubiły być ciasno owinięte w rożku więc się nie drapały, a jak już przestałam je motać to już były na tyle duże, że obcięłam poprostu pazurki

Ej nie żartujcie. My nie rezygnujemy z wakacji. Już na początku roku zarezerwowaliśmy domek nad morzem na początek sierpnia na 2tyg i żeby nie było przed nami 500km. Już się nie mogę doczekać wyjazdu ( Z córą też byliśmy nad morzem jak miała 2,5 miesiąca-całą drogę przespała).

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Zaczynam 25tydz lezakuje jeszxze w łóżku a mała kopie tak mocno, że aż zaczęłam do niej gadać
Gratki

Cytat:

Ja dzis 22t1d wiec chyba zaczynam 6 miesiąc ?
Gratki

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja sie melduje w kolejnym dniu cierpienia z powodu bolu nerki

Wczoraj odbylam konsultacje anastazjologiczna i poogladalam porodowke. Polezalam na lozku porodowym
Oj oj biedna się nacierpisz.

Cytat:
Ciuszki
Boskie Faktycznie masz już pokaźną kolekcję
Stary 2016-02-16, 21:27   #2946
Asiek121
Zakorzenienie

Laski dopiero odpalilałam kompa bo byłam w kinie z kolezanka i zobaczyłam te wiadomości, już wam wysyłam
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:27   #2947
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka poka co kupiłaś
U mnie tym razem skromnie. Szukałam dla Zuzi kurtki jeansowej na wiosnę i oczywiście znalazłam w Nexcie Przy okazji wzięłam dla Olka 3 pack pajacyków. Jutro cyknę fotki

Stary 2016-02-16, 21:34   #2948
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
U mnie tym razem skromnie. Szukałam dla Zuzi kurtki jeansowej na wiosnę i oczywiście znalazłam w Nexcie Przy okazji wzięłam dla Olka 3 pack pajacyków. Jutro cyknę fotki
Suuper Czekamy na fotki

Majkela my nie chcemy zrezygnować z wakacji Nie wiem tylko jak będzie u TŻ w pracy ile dni będzie mógl wziąć wolnych. Nic na zapas nie rezerwujemy bo w razie co nie chce jechać sama z mała Wy już fajnie zaplanowane macie

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:34   #2949
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ej nie żartujcie. My nie rezygnujemy z wakacji. Już na początku roku zarezerwowaliśmy domek nad morzem na początek sierpnia na 2tyg i żeby nie było przed nami 500km. Już się nie mogę doczekać wyjazdu ( Z córą też byliśmy nad morzem jak miała 2,5 miesiąca-całą drogę przespała).
My mamy zarezerwowane wakacje nad morzem od sierpnia zeszłego roku. Planowany wyjazd 24 lipca i właśnie się zastanawiam czy jechać czy odwołać Olek nie będzie miał nawet 2 miesięcy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej podróży, tym bardziej, że Zuzia w samochodzie potrafiła spokojnie wysiedzieć max. 30 min

Stary 2016-02-16, 21:36   #2950
Evelinke
Zakorzenienie

Madzia no to spokojnie z tą nospą, możesz brać więcej niż 1

Potwierdzone przez lekarza

A jak jest z rozmiarówką z Nexta ? Mam bodziaki ze Smyka 62 i jakieś duże mi się wydają
Lepiej brać 56 czy np 62/68 ?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

My chcemy jechać nad morze we wrześniu na wakacje

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:37   #2951
__Veronique
Wtajemniczenie

A powiedzcie, czy nam się już ujawniły wszystkie bobasy?? No oprócz niespodzianki Elaine, oczywiście

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:41   #2952
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kanwa szalejesz i dobrze

U mnie po wizycie wszystko ok
Dzidzia sobie spała taka spokojna

Szyjka ok, gin zbadał na fotelu.

A co moich bóli podbrzusza, to prawdopodobnie od rosnącej macicy, bo w badaniu wszystko jest ok. No i dzidzia ułożyła się akurat główką w dół a że ma już twardszy łepek to może mnie uciskać.
Mogę brać nospę do 4 tabletek dziennie i dużo odpoczywać i się oszczędzać ze względu że jestem po przejściach to lepiej dmuchać na zimne.
Super ze wszystko ok
No i odpoczywaj!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:47   #2953
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
A jak jest z rozmiarówką z Nexta ? Mam bodziaki ze Smyka 62 i jakieś duże mi się wydają
Wg mnie na sam początek można kupić 56 (w nexcie oznaczenie na metce to "up to 1 mth"), ale one posłużą może z miesiąc. To też zależy od wielkości dziecka. Moja urodziła się duża (58 cm, 4060 g) i w tej rozmiarówce "pochodziła" tak ze 2-3 tyg. Zdecydowanie więcej rzeczy można już kupić w rozmiarze 62 Choć i tak te dzieciaczki tak szybko na początku rosną, że nie warto kupować im dużo ubranek. Moja mózgownica oczywiście tego nie ogarnia i mimo, że już mam dziecko i wiem jak to jest to synka sprawiedliwie jak siostrę obkupuję

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
A powiedzcie, czy nam się już ujawniły wszystkie bobasy?? No oprócz niespodzianki Elaine, oczywiście
Pierwsza strona "mówi", że zostały nam jeszcze 2 niewiadome + niespodzianka elaine

Stary 2016-02-16, 21:48   #2954
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy zarezerwowane wakacje nad morzem od sierpnia zeszłego roku. Planowany wyjazd 24 lipca i właśnie się zastanawiam czy jechać czy odwołać Olek nie będzie miał nawet 2 miesięcy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej podróży, tym bardziej, że Zuzia w samochodzie potrafiła spokojnie wysiedzieć max. 30 min
Olek faktycznie malutki będzie A może dałoby radę przełożyć rezerwację np na koniec sierpnia albo wrzesień? Będziesz wtedy spokojniejsza i Olek troszeczkę większy.
W jakim wieku była Zuzia jak wyjechaliście na pierwsze wakacje?

Cytat:
Madzia no to spokojnie z tą nospą, możesz brać więcej niż 1

Potwierdzone przez lekarza

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

My chcemy jechać nad morze we wrześniu na wakacje
Eee to teraz będę spokojniejsza z nospą

My też jesli chodzi o wakacje to koniec sierpnia/poczatek września. Nic nie rezewujemy bo zwykle coś na szybko da się z bookinga lub ofert online wyczaić

Sophia Loren
Stary 2016-02-16, 21:50   #2955
australia87
Zakorzenienie

Motylek, ale się obłowiłaś, super!

Ja też właśnie wróciłam z kina Jestem pod wrażeniem, że bez problemu wysiedziałam 2,5 godziny i nie chciało mi się siku A teraz wcinam kanapki i popijam je Sprite'm Narobili mi w kinie ochoty na coś gazowanego
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:51   #2956
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie na sam początek można kupić 56 (w nexcie oznaczenie na metce to "up to 1 mth"), ale one posłużą może z miesiąc. To też zależy od wielkości dziecka. Moja urodziła się duża (58 cm, 4060 g) i w tej rozmiarówce "pochodziła" tak ze 2-3 tyg. Zdecydowanie więcej rzeczy można już kupić w rozmiarze 62 Choć i tak te dzieciaczki tak szybko na początku rosną, że nie warto kupować im dużo ubranek. Moja mózgownica oczywiście tego nie ogarnia i mimo, że już mam dziecko i wiem jak to jest to synka sprawiedliwie jak siostrę obkupuję

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Pierwsza strona "mówi", że zostały nam jeszcze 2 niewiadome + niespodzianka elaine
ha ha ha Padłam
Obawiam się, że moja mózgownica też nie ogarnia i wciąż coś z ubranek kupuję niby mało rzeczy mam ale muszę rozłożyć wszystkie i policzyc ile mam rozmiar 52/56 zeby się nie okazalo, że w połowę małej nie ubiorę bo za dużo tego mam

Sophia Loren
Stary 2016-02-16, 21:52   #2957
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Mam dylemat - bo mam tylko taki zimowy kombinezon dla malego.. a ta pogoda hmm chyba lepszy bylby polarowy albo welurowy.. ?
Teraz jest ok 10C zawsze możesz założyć zimowy i lżejsze ciuszki pod spodem np. samego pajaca i body, ale i tak kupiłabym welurowy na wiosnę na pewno Ci się przyda. Tylko kup sobie ciut większy to do maja Wam starczy

Cytat:
Wiecie co, ja się właśnie zorientowałam, że zaczynam 6ty miesiąc! Masakra, jak ten czas leci!! Jak sobie to uświadomiłam, to odczułam lekki niepokój
Brawko

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ur bliźniaki w 29 tc masakra jakaś! Nawet o tym myśleć nie chce nic nie mam gotowe
Wszystko w porządku z dziećmi?

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
jestem jestem jesteeeeeeeeeeeem! cała i zdrowa, zadowolona wylądowałam w niedzielę, lot spokojny, mąż w ramach Walentynek zabrał mnie do fajnej knajpki w Gdańsku (Targ Rybny - Fishmarkt) - świetne żarcie!! Pieski prawie zwariowały jak wróciłam do domu tulone było i przytulane do samego wieczoru wczoraj się nie odzywałam, bo pojechałam do pracy uporządkować papierzyska, powiem Wam,że juz mnie zmęczenie dopada od tej jazdy, segregatorów, może przez to że nie wysypiam się w nocy,a za dnia nie potrafię spać..a ogolnie wszystko ok

dzisiaj skorzystałam z tego, że jestem w domku no, rano nie działał mi internet (jedynie w tel.) więc rządziłam w kuchni
upiekłam fasolowo- jabłkowe ciasto ala brownie, bez mąki, z prażonymi migdałami
na obiad pomidorówka, zrobiłam cały gar hehe na całym kurczaku

przyszły też kocyki minky, poduszeczki, żyrafka, w kolorze pudrowego różu i miętki z motywem łapacza snów mąż zamówił dla malutkiej

wrzucam też aktualne foto mnie i Marcelinki, jutro mam usg kontrolne po podrozy, powiem o tym twardniejącym brzuchu. na pewno podejrzę małą na 3 i 4 D (czym to sie w sumie rózni?)
Fajnie, że u Was wszystko ok i kciuki za jutro

Cytat:
Mnie położne mówiły, żeby go nie moczyć. Że jak się niechcący chlapnie woda to nie szaleć, bo tragedii nie ma, ale celowo go nie myć. Wtedy szybciej się wysuszy, odpadnie i będzie z nim spokój.
I ja taką samą szkołę miałam

Cytat:
Słyszałam od kogoś, że rozcieńczony spirytus jest lepszy niż octanisept. Ale sama nie próbowałam nim przemywać, chyba z wygody wolałam octanisept :
W naszym przypadku potwierdzam. Z synkiem kupiłam spirytus i rozcieńczyłam go wodą i pięknie się goiło. Wtedy była moda na waciki nasączone spirytusem chyba leko, ale one takie suche są, a w słoiczku z rozcieńczonym spirytem maczałam patyczek od uszu i ładnie wymywałam. Z córki pępkiem bawiliśmy się octaniseptem i nie wiem czy to zbieg okoliczności ale pępek nam się paprał i musieliśmy wykupić maść na receptę od lekarza a i tak skończyło się na spirytusie. Pięknie zasycha

Cytat:
ja sie w ogole boje ze go urwe przez przypadek
Nie ma opcji

Cytat:
Ajj... Ten wózek to mi spędza sen z powiek! Ostatnio doszłam do wniosku, że kupię dostawkę do wózka. Na początku i tak nie będę z nimi obiema wyjeżdżać nigdzie, bo będziemy siedzieć w ogrodzie. A potem to wydaje mi się, że Roza będzie na dostawkę wystarczająco duża. Tak więc narazie taki mam plan
A nic nie mówcie o wózku. Tż się śmieje, że już jestem uzależniona od codziennego sprawdzania olx i allegro. Mam połowę sukcesu, bo mam swoje 4 typy, który kupię to zależy oczywiście od jego stanu i ceny (poluję na używany). Co do dostawki to nam się sprawdziła bardzo, ale już sprzedałam (mielismy lascal maxi), ponieważ w między czasie zmieniłam młodej wózek i nie pasowała, ale przez rok ułatwiła mi życie jak chodziłam po starszaka do przedszkola- tylko że u mnie 4 lata różnicy między dziećmi. Teraz z racji tego, że będzie różnica dwa lata I dużo spacerujemy koniecznie biorę podwójny, łatwiej będzie mi zapanować nad moją trójcą

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tc :P
POwiem wam, że w tej ciąży to nawet nie wiem, kiedy mi ten czas leci, a jeszcze chciałabym tyle zrobić. z przygotowań na przyjście drugiego maluszka to spływające powoli pożyczone innym rzeczy (niech się nie śpieszą, bo znowu nie ma gdzie to trzymać:P) oraz zakupione dwie czapeczki, sukienusia (czerwono, szara na 80cm, nie mogłam się powstrzymać, najwyżej komuś oddam) i....dwie pary bodziaków (70/80cm) niebieski/granat) oraz pajac szaro żółty w tym samym rozmiarze z LIDL'a. Generalnie póki nie pójdę na l4 i nie przejrzę ciuszków po Gałganku, to nie bardzo pamiętam, czego mi brakuje. A ciuszków po prostu Igi miał ogrom i sporo neutralnych. Z tych początkowych to właściwie nic nie zniszczone, najwięcej przy rozszerzaniu diety poszło do kosza czyli 68/72/78/80. marchewkę ciężko sprać, nawet przy wybielaczach i innych takich.
czas zapycha.
Co do wyprawki to też jestem w czarnym lesie a tu dziewczyny już prania robią, a jeszcze nic nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
A w ilu stopniach pierzecie ciuszki dla dziecka ?
tez wyprałam w loveli )
Ja prałam tak jak nasze, kolor 40 a białe i pieluchy/ręczniki 60.

Nowe ciuszki/sh ciuszki prałam w naszym proszku a potem w dzieciowym i tyle i prasowałam ale tylko raz. Później nabyłam suszarkę do prania i nie prasuję wcale, no chyba że takie ciuchy bardzo wyjściowe
Stary 2016-02-16, 21:54   #2958
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Motylek, ale się obłowiłaś, super!

Ja też właśnie wróciłam z kina Jestem pod wrażeniem, że bez problemu wysiedziałam 2,5 godziny i nie chciało mi się siku A teraz wcinam kanapki i popijam je Sprite'm Narobili mi w kinie ochoty na coś gazowanego
Ja ja siedzę to nie czuję bardzo, że muszę siku ale za to jak wstanę to strzała do łazienki Dziś w Castoramie nagle strasznie mi się zachciało siku, TŻ rozkminia ile m papieru ściernego musimy kupić a ja myśl jak daleko od kas jest wc I co idę siku a tu parę kropelek

Sophia Loren
Stary 2016-02-16, 21:56   #2959
Asiek121
Zakorzenienie

Mi lekarz powiedział , że spokojnie można nospe 3x1

A w Ikeii bylyśmy w sobotę, kupiliśmy wanienkę, ręcznik z kapturkiem, pościel (kołdra + poduszka) i poszewki na to 2 prześcieradła z gumką i takie pieluszki muślinowe fajne

akurat była promocja na to wszystko i np te prześcieradła jakaś wyprzedaz za 15 zł 2sztuki ;p

pościel taka w słoniki neutralna i spokojna

Stary 2016-02-16, 22:06   #2960
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz powiedział , że spokojnie można nospe 3x1

A w Ikeii bylyśmy w sobotę, kupiliśmy wanienkę, ręcznik z kapturkiem, pościel (kołdra + poduszka) i poszewki na to 2 prześcieradła z gumką i takie pieluszki muślinowe fajne

akurat była promocja na to wszystko i np te prześcieradła jakaś wyprzedaz za 15 zł 2sztuki ;p

pościel taka w słoniki neutralna i spokojna

Teraz wycieczka do Ikei mnie będzie korciła, w czwartek mam urologa i od Medicover do Ikei to juz mała chwila więc będzie mnie korciło żeby podjechać Zwlaszcz że takie większe tealightsy ktore namietnie palimy sie pokończyły i parę innych pierdólek chciałam kupić od razu

Sophia Loren
Stary 2016-02-16, 22:07   #2961
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja po pierwszej stronie patrzyłam, ale nie sprawdzałam w liście tylko dodałam liczbę dziewczynek i chłopców i niespodziankę, i wyszło mi właśnie 44. Ale coś mi nie pasowało, bo wydaje mi się, że ktoś jeszcze czeka na poznanie płci teraz policzyłam wszystkie dziewczyny z listy i jest nas 46 (!), czyli to te moje dwie zaginione niewiadome

Stary 2016-02-16, 22:08   #2962
Miqesi
Wtajemniczenie

My prawie co roku jeździmy nad morze, ale w tym odpuszczamy. Nie wyobrażam sobie jechać tyle km z takim maleństwem.
Ale chyba pojedziemy do Wielenia, nad jezioro na spokojnie. A w przyszłym roku już na pewno nad morze

Cytat:
Wiecie co, ja się właśnie zorientowałam, że zaczynam 6ty miesiąc! Masakra, jak ten czas leci!! Jak sobie to uświadomiłam, to odczułam lekki niepokój
Ja tak samo Bo przecież mamy ten sam termin

Cytat:
U nas odpadł jakoś w 3cim tygodniu. Ale słyszałam, że są dzieci, którym odpada nawet w 3cim miesiącu, i jeśli właśnie nie ma brzydkiego zapachu, nie gnije, to nie jest to powód do zmartwień.
U nas odpadł bardzo szybko, po kilku dniach. Przemywałam spirytusem, on wysusza szybciej niż octanisept.

A miałam Cię pytać, Veronique, macie już imię dla drugiej córci?

kanwa, motylek, super zakupy, ja na razie skromniutko, jakoś nie jarają mnie teraz zakupy, no ale coś kupić trzeba....

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:18   #2963
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja po pierwszej stronie patrzyłam, ale nie sprawdzałam w liście tylko dodałam liczbę dziewczynek i chłopców i niespodziankę, i wyszło mi właśnie 44. Ale coś mi nie pasowało, bo wydaje mi się, że ktoś jeszcze czeka na poznanie płci teraz policzyłam wszystkie dziewczyny z listy i jest nas 46 (!), czyli to te moje dwie zaginione niewiadome
Dziewczyn jest 44, ale mamy 2 mamusie z bliźniakami i stąd więcej dzieciaczków

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Olek faktycznie malutki będzie A może dałoby radę przełożyć rezerwację np na koniec sierpnia albo wrzesień? Będziesz wtedy spokojniejsza i Olek troszeczkę większy.
W jakim wieku była Zuzia jak wyjechaliście na pierwsze wakacje?
Już dzwoniłam i na sierpień wszystkie duże pokoje są zajęte. We wrześniu chcę puścić Zuzię do przedszkola, więc opcja wyjazdu odpada.
Zuzka miała 10 miesięcy jak jechaliśmy pierwszy raz na wakacje. Jak miała 3 miesiące to jechaliśmy 130 km za Warszawę na chrzciny i to była masakra... co chwilę postój na cycusia i darcie się w aucie. Może Oluś będzie bardziej lubił podróże Choć teraz z Zuzią absolutnie nie ma problemu i nawet jak miała 10 miesięcy to super zniosła podróż ponad 500 km w jedną stronę

Stary 2016-02-16, 22:19   #2964
Miqesi
Wtajemniczenie

ANIU, możesz dopisać kolejną wizytę na 04.03.

Stary 2016-02-16, 22:22   #2965
Kociak85
Zadomowienie

My na wakacje coś planujemy, ale nic konkretnego jeszcze. Muszę właśnie poszukać, chciałabym gdzieś w sierpniu nad jezioro niedaleko. Nad morze mamy za daleko (z Wrocławia) - osobiście nie zdecydowałabym się na tak daleką podróż z maleństwem ze względu na jego kręgosłup przede wszystkim. Wiadomo, można tą trasę i przejechać w 4 godz, ale ja kiedyś jechałam np 14 godzin bo takie korki były... A tak to nie ma co się bać my w zeszłym roku, jak córcia miała 1,5 roku byliśmy na Węgrzech pod namiotem - chyba najlepsze wakacje ever i dla nas i dla niej w przyszłym roku znowu tak pojedziemy mam nadzieję

Co do pępka - my przemywaliśmy Octinoseptem i pępek odpadł po niecałym tygodniu. Pamiętam, że jak przyszła położna pierwszy raz to kikuta już nie było

Ja wkońcu na te warsztaty bezpiecznego malucha dzisiaj nie dojechałam, ale we Wrocławiu mają być jeszcze 06.04 - i wtedy się wybieram już na bank. Te polecam najbardziej! Takie podstawowe zasady ratowania dziecka powinien znać każdy rodzic (bo tatusiowie też mogą na nie iść).

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2016-02-16 o 22:23
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:23   #2966
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

Ja zrobiłam listę i dziś w gemini wrzuciłam wszystko co potrzebne do przechowalni.
Teraz zamówiłam laktator, termometry, butelki, smoczki, szczoteczkę, katarek, nożyczki, pojrmniki na smoczki, tasiemkę do smoczka a resztę później w drugiej turze
Jestem z siebie dumna Zostałam bohaterką w swoim domu
Brawo Ty

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A ja mam jakiś nerwobol, zjadłam tylko obiad, wcale nie jakiś duży, a ciągle mnie kłuje z lewej strony pod zebrami:-/ wzięłam nospe z godzinę temu i nadal nie przeszło:-([COLOR="Silver"]
Może jeszcze espumisan?

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kurcze ale mnie przed chwilą zestresowali ... Dzwonili z przychodni czy nie moge jutro na 14 przyjechac bo dr ma 1h okienka a ja ostatnia...znaleźli sobie pore. Ja tu już wszystko zaplanowałam. Mąz do 14 pracuje. Nie wiem co z tego bedzie. Miałam spokojna być a tu wpędzili w stres. Mąż mówi żebym sama jechała, a ja że nie po to płace by samej jechać. Innej okazji nie bedzie miał do oglądania
Szkoda, może jeszcze coś się wyklaruje

Cytat:
Byłam z TŻ w Castoramie. Mniej więcej wybraliśmy kolor ścian do pokoiku dla dziecka, kupiliśmy papier ścierny. Okleimy folią podłogę i wezmę się za szorowanie papierem ściernym łóżeczka jakie dostaliśmy a potem prosto po malowaniu pokoiku przemalujemy od razu łóżeczko dla małej
Uuu remoncik się szykuje u nas też. Od 8lat nie malowaliśmy mieszkania-tylko pojedyncze ściany i jeszcze podłogę w salonie mamy do wymiany. Jak nie zrobimy tego teraz to dopiero się weźmiemy za to pewnie za 3 lata Jak pomyślę o remoncie to mam ciaryrrry już nie mówię ile kasy pójdzie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Tak wstępnie z mężem wybraliśmy imię KINGA ale też podoba mi się Weronika także zobaczymy na szczęście jest jeszcze duuuuużo czasu.
Bardzo ładnie

Cytat:

U mnie po wizycie wszystko ok
Dzidzia sobie spała taka spokojna

Szyjka ok, gin zbadał na fotelu.

A co moich bóli podbrzusza, to prawdopodobnie od rosnącej macicy, bo w badaniu wszystko jest ok. No i dzidzia ułożyła się akurat główką w dół a że ma już twardszy łepek to może mnie uciskać.
Mogę brać nospę do 4 tabletek dziennie i dużo odpoczywać i się oszczędzać ze względu że jestem po przejściach to lepiej dmuchać na zimne.
Super

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
To ja pozazdrościłam dzisaj zakupów i zaszalałam w sh, kupiłam 12 bodziakow z krótkim rękawkiem, 10 pajacyków, 10 dresików i półspioszków, 3 spodenki jeansowe w tym ogrodniczki, 4 bluzy z kapturkiem w tym polarki, 4 sweterki i śpiworek, przewaga chłopięcych, ale dziewczyńskie też sie znalazły, wszystko za 200, nie wiem czy to dużo czy nie, ale większość prawie nówki i firmówki :-D
Super łupy zazdroszczę i super cena wow

Cytat:
byłam dzisiaj u fizjoterapeuty z ta rwa kulszowa bo już nie dawalam rady

Powiedział ze juz mi sie stan zapalny w jakimś kregu zrobił, nakleił mi tasmy "tejpy" i troche pouciskał, powiedzial ze na tym etapie ciazy to juz wiecej zrobic nie mozna ale juz czuje ulge
Oj współczuję, ale dobrze, że chociaż te plastry przynoszą Ci ulge

Cytat:
[:

Lepiej brać 56 czy np 62/68 ?[COLOR="Silver"]
Firma firmie nie jest równa. Ja bym kupiła dosłownie kilka szt.56 a resztę 62. Zawsze można dokupić jeśli trafi się okruszek. Moje dzieci okruszkami niestety nie były i 56 starczyło nam może na 3 tyg.

Cytat:
My też jesli chodzi o wakacje to koniec sierpnia/poczatek września. Nic nie rezewujemy bo zwykle coś na szybko da się z bookinga lub ofert online wyczaić
Też tak pewnie byśmy zrobili, jakbyśmy byli we trójkę, ale że jest nas więcej to i trudniej o dobry nocleg w normalnej cenie

Dzięki dziewczynki za kciuki
Ja też melduję się po wizycie. Wszystko u nas ok, nawet szyjka. Franula waży już 700g. Dostałam piękne foto do rodzinnego albumu. Ja tyję w ekspresowym tempie...(już ma +7kg idę na rekord)no i niestety przez dzisiejsze duże stresy w pracy dostałam wysokiego ciśnienia. Dwa razy lekarzowi pokazało 150/100 więc od dziś mam mierzyć dwa razy dziennie. Jak będzie się powtarzać to od razu dzwonić do niego.
No wierze, że będzie dobrze, bo już od jutra jestem oficjalnie na L4 choć nie powiem dzisiaj się łezka w oku kręciła jak się żegnałam z kolegami z pracy, ale niestety czekają mnie niepewne czasy po powrocie

Dobrej nocy
Stary 2016-02-16, 22:27   #2967
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu nie martw się, Maja jest jeszcze mała i może być tak, że się porusza a Ty nie czujesz tego
Madziu tak sobie tłumaczę najważniejsze że raz Ją poczułam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:27   #2968
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
A miałam Cię pytać, Veronique, macie już imię dla drugiej córci?
Laura

Cytat:
Dziewczyn jest 44, ale mamy 2 mamusie z bliźniakami i stąd więcej dzieciaczków
Boże, no przecież.... to jak ja to policzyłam budyń ciążowy dopadł i mnie

A propos wakacji, to my w tym roku odpuszczamy. Boję się, że nie ogarne, a nie chce wrócić z wyjazdu bardziej zmęczona niż pojadę

Stary 2016-02-16, 22:30   #2969
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Brawo Ty

M
Dzięki dziewczynki za kciuki
Ja też melduję się po wizycie. Wszystko u nas ok, nawet szyjka. Franula waży już 700g. Dostałam piękne foto do rodzinnego albumu. Ja tyję w ekspresowym tempie...(już ma +7kg idę na rekord)no i niestety przez dzisiejsze duże stresy w pracy dostałam wysokiego ciśnienia. Dwa razy lekarzowi pokazało 150/100 więc od dziś mam mierzyć dwa razy dziennie. Jak będzie się powtarzać to od razu dzwonić do niego.
No wierze, że będzie dobrze, bo już od jutra jestem oficjalnie na L4 choć nie powiem dzisiaj się łezka w oku kręciła jak się żegnałam z kolegami z pracy, ale niestety czekają mnie niepewne czasy po powrocie

Dobrej nocy
Super, że wizyta udana Dużą dzidzię masz w brzuszku

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja wkońcu na te warsztaty bezpiecznego malucha dzisiaj nie dojechałam, ale we Wrocławiu mają być jeszcze 06.04 - i wtedy się wybieram już na bank. Te polecam najbardziej! Takie podstawowe zasady ratowania dziecka powinien znać każdy rodzic (bo tatusiowie też mogą na nie iść).
A gdzie? Może też się wybiorę a może razem pójdziemy?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Laura
Ale ładnie

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-02-16 o 22:33
Stary 2016-02-16, 22:30   #2970
Asiek121
Zakorzenienie

My bardzo byśmy chcieli jechać nad morze ale ponad 500 km w jedna stronę to jednak za dużo mi sie wydaje jak na 1 podróż

pewnie za rok pojedziemy

a co do pępka to teraz psikam Kici mojej octeniseptem rane bo jej sie babrała i juz sie ładnie goi, wprawiam sie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości