|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Hej
![]() Witam nową mamusię Zaczęłam dziś 24tc, coraz poważniej to brzmi szczególnie że leci nam ostatni miesiąc II trymestruGofry ![]() Moje dziecię chyba wciąż leży poprzecznie, bo kopie mnie raz z lewej, też z prawej hmmm... To chyba długa jest![]() radena niektórych ludzi nie wychowasz. Ty się bardzo dobrze zachowałaś, bo spytałaś i w ogóle. Trafiłaś poprostu na jakiś gburów, nie przejmuj się tym
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem wredna i chamska w takich sytuacjach. Do laboratorium wchodze i oznajmiam jestem w ciazy i wejde po pani bez kolejki. Sprobowal by ktos cos pow :p
Tak samo w sklepie ide do kasy pierszenstwa i z tego korzystam . Raz zapytalam starej baby u urologa CZY JEJ TOREBKA JEST BARDZO ZMECZONA bo ja tak i chetnie bym usiadla |
|
|
|
#3363 | |||
|
Ania
|
Witam się a rana
musiałam wstać, żeby zrobić siusiu na badanie-posiew. Ale kochana mamusia jechała na zakupy i wzięła, więc nie musiałam specjalnie jechać do laboratorium.Jem właśnie śniadanko- jajeczniczka z kiełbaską ![]() Z tym gofrem to widzę nie tylko ja tak mam na urlopie smakuje najlepiej!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję tygodnia ![]() Cytat:
Rozumiem Twoje samopoczucie po tej sytuacji, ale po prostu zapomnij o tym i tyle ![]() Misia- musimy z Ciebie brać przykład!!! w sumie to się nam należy brawo
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-19 o 09:19 |
|||
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie potrafią być okrutni. Trzeba mówić wprost o ciąży
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Radena, nie przejmuj się nimi ludzie są tacy beznadziejni niestety... Zero empatii. Ja jak czekałam do kolejki w laboratorium to nigdy nikt mnie nie przepuścił, nieważne czy to teraz jak w płaszczu ledwo brzuszek widać, czy w 1. ciąży. A ja byłam taka głupia, że nigdy nie poprosiłam czy mogę wejść wcześniej. Z resztą tak samo było w autobusach. Pamiętam jak w pierwszej ciąży jeździłam z OGROMNYM brzuchem, i praktycznie zawsze stałam, bo ludzie odwracali głowy w drugą stronę. Niezależnie od wieku i płci. Dosłownie dwa czy trzy razy miejsca ustalili młodzi faceci, gdzieś tak w moim wieku, ew ciut starsi (to już bym bardziej obstawiała, że miejsca ustąpi jakaś kobieta). Taka jakaś znieczulica panuje. Ala pociesze was, bo jak wychodzę z wózkiem to ludzie są chętni do pomocy, chyba tylko ciężarnych nie lubią Witam nową mamusię Nie martw się, że nic nie masz, jeszcze czas
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowa mamusie
Osobiście jeszcze nie korzystam z przywilejów pierwszeństwa dobrze się czuje więc odstanie w kolejce np w luxmedzie to nie problem ale w sklepach to mnie sami przepuszczaja chyba w przychodniach podejscie ludzi do ciąży jest z innej epoki. Zaraz wstaje, zjem twarozek na śniadanie i zmykam zamówić zasłony do salonu i sypialni
|
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co Ty tu robisz tak w ogóle, nie rodzisz już?
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i Igor czekamy do marca ;D
Dzis jade ma paznokcie
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze czekam cierpliwie w kolejce. Nawet jak miałam mdłości to siedziałam w poczekalni cierpliwie w kolejce.
Nie wyobrażam sobie ze względu na ciążę pchać się przed innych (być może ciężko chorych i obolałych) ludzi.Może zmienię zdanie w 9 miesiącu ![]() Radena a Ciebie spotkała przykrość nie fajna ze strony tych ludzi. Jak Cię przepuścili to już mogli odpuścić sobie te teksty.Chyba te 2 minuty dłużej które spędziłaś w środku nic by im nie dało. |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia, tylko pamiętaj, że do porodu powinnaś mieć naturalne paznokcie
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytalam poloznej, lekarza itp smiali sie ze to nie te czasy gdzie na paznokcie patrza, moge miec nawet czarno brokatowe :p
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
No to obalamy kolejny mit
chociaż jak się trafi jakaś położna albo lekarz starej daty to i tak będzie opier...
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-19 o 09:41 |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
No ale na marcowkach tey gadaja ze trzeba miec czyste. Ja rodze w prywatny wiec tam tez chyba inaczej patrza na pacjentki..
|
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
No to też prawda. W 1. ciąży położna mi zwróciła uwagę w 8. miesiącu, żebym pamiętała o czystych paznokciach. Zawsze można mieć odżywkę, albo coś bardzo bardzo delikatnego, co by płytka paznokcia przez to była widoczna.
|
|
#3376 | |
|
Konto usunięte
|
Jakoś nie dociera do mnie, że za 3 tygodnie zaczynam 3 trymestr ![]() edit: jednak wg. naszej rozpiski za 4 tygodnie :P Cytat:
U mnie zawsze na odwrót, młody kopie dopóki ktoś ręki do brzucha nie przyłoży ![]() Ja jeszcze też nie korzystałam z pierwszeństwa w ciąży. Nie czuję się jakoś źle żebym nie dała rady poczekać ( jeszcze) i przy okazji w ten sposób uniknęłam niemiłych sytuacji... No ale gdybym jeździła autobusem to bym liczyła na to, że ktoś mi jednak ustąpi miejsca. To zwyczajnie niebezpieczne jechać na stojąco i obijać się brzuchem na zakrętach... Mój mąż jest zasłużonym krwiodawcą i w związku z tym ma pierwszeństwo do lekarzy i wchodzi bez kolejki. Komentarze jakie padają w jego stronę, szczególnie z ust starszych ludzi są niewyobrażalnie chamskie... W ogóle zauważyłam, że często ta moherowa starszyzna spod znaku krzyża ma gorzej w ustach niż jacyś kibole Niedawno w TV widziałam jak jakaś starsza kobieta szarpała i wyzywała dziennikarza TVNu, a w drugiej ręce krzyż trzymała... Albo ostatnio gdzieś koło Wrocławia ten ksiądz nacjonalista! No świat się do góry nogami przewraca! Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-02-19 o 09:45 |
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie tak slyszalam i specjalnie o to pytalam.
|
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweczka, tak to jest z moherami. Jad się od nich sączy niesamowity. Ale w kościele do komunii pierwsze. Hipokryzja, hipokryzja i jeszcze raz hipokryzja.
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do starszych osób i ustępowania, to jestem wyczulona odkąd miałam kilka nieprzyjemnych sytuacji. Raz np. chciałam ustąpić miejsca pani (miejsce było tyłem do kierunku jazdy), to ta mi fuknęła niegrzecznie, że ona tyłem nie będzie jechała... Żadnego "dziękuję" ani nic
Albo jak chciałam innej pani ustąpić, to ona mi odparła obrażonym tonem, że wcale nie jest taka stara na jaką wygląda i że postoi ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-19 o 09:51 |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Tylko ze wiecie ze z moczem nie powinno się stać w kolejce bo bakterie się mnożą
|
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu? A co za różnica, czy kubeczek trzymamy w ręce czy stoi w laboratorium w pudełku z innymi kubkami?
|
|
#3382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Też dziś na śniadanie wszamałam jajecznicę z kiełbasą ![]() ![]() sliweczka85 Cały czas was podczytywałam, ale jakoś czasem nie mam ochoty pisać lub nie mam zdania na dany temat. ![]() Kubuś reaguje tylko na Tż, w nocy użyczyłam jego ręki i mały go kopał porządnie z 10 minut, niedawno mieliśmy taką sytuację że tż przyłożył ucho i dostał z 5 kopniaków prosto w ucho A jeśli chodzi o pierwszeństwo na zakupach, to u mnie w rossmannie są wyjątkowo chamscy ludzie i nie przepuszają, a do laboratorium jadę specjalnie po 6 a od 7;30 pobierają i zawsze jestem 2,3 więc jakoś większego problemu nie mam, ale zdarza się że ktoś się wepcha!
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie wiem skad w ludziach tyle jadu. Pozagryzają się kiedyś w tych kolejkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W labolat powinny iść do lodówki. Bynajmniej u nas dają. Zwrocila mi na to uwagę nefrolog. Swój mocz zaraz po pobraniu wkladam do lodówki później raz dwa maz zawozi. I ląduje do lodówki. Pod wpływem temperatury bakterie się namnazaja |
|
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że potem przekładają hurtem.
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Ja ze skierowaniem idę do laboratorium szpitalnego i tam zawsze stawia się kubeczek z moczem na stolik, nieważne czy to początek pobrań czy koniec, zawsze mi wychodzi idealny mocz.
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Radena, nie przejmuj się. Prawdopodobnie to są też ludzie, którzy zachowaliby się tak samo jakbyś była w 9 m-cu ciąży. Jak byłam w pierwszej ciąży to chyba raz mi się zdarzyło żeby mnie babka przepuściła w biedronce i to była Pani z małym dzieckiem i jeszcze głośno powiedziała, że powinnam na początek kolejki iść... Ale w laboratorium jak widziałam 20 osób to szłam od razu pod gabinet i od razu mówiłam, że w ciąży jestem nawet na ludzi nie patrząc bo i tak ktoś by fukał. Jak było przede mną kilka osób, to czekałam. W autobusie czy tramwaju u nas są oznaczone miejsca dla kobiet w ciąży i jeśli nigdzie nie ma wolnego miejsca, to ja idę w te miejsca po prostu i jak mi nikt nie ustępuje to mówię, że to jest miejsce dla ciężarnej a nie dla młodej kobiety z torebką... To samo tyczy się miejsc dla opiekuna z małym dzieckiem. Ja na szczęście rzadko korzystam z komunikacji miejskiej.
Generalnie, znieczulica panuje. Dzisiaj mam ambitny plan zrobienia porządku w papierach i takich wysokich szafkach... Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w labo zarówno w szpitalu jak i w przychodni stawia się siurki na tacy . Kiedy one to do lodówki wstawiają i czy wstawiają tego nie wiem. Wpływu się na to nie ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

szczególnie że leci nam ostatni miesiąc II trymestru

musiałam wstać, żeby zrobić siusiu na badanie-posiew. Ale kochana mamusia jechała na zakupy i wzięła, więc nie musiałam specjalnie jechać do laboratorium.

Albo jak chciałam innej pani ustąpić, to ona mi odparła obrażonym tonem, że wcale nie jest taka stara na jaką wygląda i że postoi