|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Witam sie o poranku księżniczka kopie i kopie mój tż jest zachwycony dotyka całuje uciska najlepsze uczucie jak sie wypina pupcia chyba albo sie przemieszcza kocham to kopniaki są juz coraz mocniejsze bo mała chyba przybiera na wadze coraz więcej
zmykam ogarniać mieszkanie i jakiś obiad ugotować może jeszcze jakieś ciasto upichcę
|
#3392 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż przestał przepuszczać kobiety starsze w autobusach czy w tramwajach. Kilka razy miał nieprzyjemne sytuacje.. raz siedział z plecakiem, i wstając(chciał ustąpić miejsca Pani) niechcący ją uderzył a ona- tak, gdzie z tym plecakiem się pchasz?!! więc mąż spokojnie na nią popatrzył mówiąc: no to sobie Pani posiedziała i usiadł z powrotem ![]() Cytat:
![]() Tak, albo ledwo idzie, ale jak zobaczy tramwaj albo autobus to laseczka w górę i biegusiem ![]() U mnie w laboratoriach nigdy nie dają do lodówki, przynajmniej od 7 do 9.30. Czy przyjdę rano wcześnie czy na ostatnią chwilę zawsze daje w inne miejsce, koło innych kubeczków- nie do lodówki.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli mamy nieprawidłowe ciśnienie podczas porodu to wtedy sinieją paznokcie. W sumie nie tyle paznokcie co skóra pod paznokciami. A nieprawidłowe ciśnienie jest oznaką nieprawidłowego przebiegu porodu.
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przy każdym zabiegu spotkałam z tym że kazali chociaż jeden paznokieć mieć naturalny bez lakierów i innych pierdół.Na szczęście nie mam tego problemu bo poznokcie mam zawsze naturalne:P
|
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale na żele itd w życiu bym się nie zdecydowała. Ważniejsze jest zdrowie dziecka i nasze własne, niż dwa miesiące nieskazitelnych paznokci
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
My już po śniadaniu kanapki z dżemem porzeczkowym i serek wiejski + herbata z miodem. Kocurek przyszedł rano mnie przywitać bo za długo spałam oooo 10 mnie obudził, ale jakoś nie miałam sił wstać wcześniej. Kolo 7,30 przebudziłam się jak Tż wychodził do pracy zjadłam banana i kawałek czekolady z nadzieją że poczuję Malutką... ale nie udało się. Koleżanka dzisiaj przyjeżdża na kawkę,więc jeszcze muszę cosik ogarnąć mieszkanie ![]() Dziewczyny normalne że mocz teraz jest bardziej żółty ? i wydzielina również? ![]() Cytat:
![]() W ludziach jest mega znieczulica! Nie przejmuj sie i nie myśl już o tym Jest więcej życzliwych ludzi na świecie niż ta krowa! Zresztą zauważyłam że miejsce ustąpi w autobusie czy tramwaju facet niż baba( zawistne krowy!).
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez zycie dziecka jest wazniejsze, ale skoro nie trzeba to nie trzeba. Zreszta paznokcie nie maja nic wspolnego z dzieckiem hehe to tobie pulsometr zakladaja. Dziecko badaja czym innym np ktg
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy zrobi jak uważa i tyle
![]() Ania kotek już się lepiej czuje w nowym miejscu? |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Ania, co do koloru moczu, to im mniej wypijesz tym będzie ciemniejszy, a wydzielina taka możebyć, pytałam ostatnio o to mojego gina, bo taką mam. A co do przepuszczania ciężarnych to różnie to bywa, u mnie w rossmanie jak zobaczą ciężarną to od razu wołają do kasy bez kolejki. Jak wołają to idę, jak nie to cierpliwie czekam, ostatnio w ikei sie wyczekałam, mimo, że obok była kasa z pierwszeństwem, ale nie chciałam, żeby poźniej na mnie krzywo patrzyli. Raz natomiast wpieniła mnie ciężarna w laboratorium. Ja czekałam w kolejce żeby zrobić bete, w gabinecie ktos byl, następna ja miałam wchodzić, przyszła laska w ciąży po mnie, nie zapytalta czy ją przepuszczę, tylko od razu że ma pierwszenstwo bo w ciąży jest, kiwłam głową w☠☠☠☠... Jak nie wiem co, pomyślałam sobie tylko, że ja też może w ciąży jestem, tylko ja byłam przed nią, robiła glukozę, bardzo długo była w gabinecie, mogłaby pomyślec, że u niej to trochę potrwa. I inaczej by to wyglądała, jakby poprosiła, a nie od razu z grubej grury.
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Motylek, jesli laska szla na glukoze to miala prawo w sumie sie tak wepchac chociaż mogla to jakos sensowniej ujac a nie ze jak ciaza to jej wszystko wolno.
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poleżałam od wczoraj i dzisiaj też odpoczywam- ale już ogólnie dużo dużo lepiej z tym spojeniem. Widocznie się przeciążyłam i odpoczynek pomógł. |
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na przyszły piątek na usg 3d/4d
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
No własnie o to chodzi, powiedziała to takim tonem, jakby conajmniej papieżem była, a ponadto godz była 7.30, laboratorium czynne do 11, więc napewno by zdążyła, a tymbardziej ja tylko byłam przed nią i też już wtedy w ciąży byłam. A
|
|
|
|
#3406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie są różni, każdy ma inny charakter, ale fakt faktem kultura powinna obowiązywać wszystkich bez wyjątku. Też kiedyś dziewczyna w ciąży po chamsku chciała się wepchnąć pierwsza, przyszła i obwieściła, że jest w ciąży i wchodzi bez kolejki. Następna wchodziłam ja i nie przepuściłam jej, tylko powiedziałam, że ja też jestem w ciąży i czekałam w kolejce i ewentualnie jeśli nikt nie ma nic przeciwko to może wejść za mną. Obraza majestatu na całego, gotowa była licytować się na ilość miesięcy... no i dziwić się, że niektórzy potem udają, że nie widzą ciężarnych jak niektóre się tak zachowują.
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny zabieram się za porządki
i jakaś propozycja co na obiadek ![]()
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, znajdzie sie taka jedna z drugą to i potem mamy stereotyp i wszystkie ciężarne wrzuca sie do jednego wora. A normalne babki za takie dziumdzie muszą cierpieć.
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam czy się nie pokusić o takie usg, z zapisem na płytę
![]() Ale mnie zgaga męczy, koszmar Migdały za bardzo nie pomagają... Mleka samego nie lubię, chociaż nie wiem czy się nie pokuszę, bo to strasznie nieprzyjemne uczucie!Ja na obiad mam pierogi ruskie od teściowej, więc nie muszę dziś nic robić, hurra!
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam szukać czegoś o zgadze w ciąży i natknęłam się na informację, że jak ma się zgagę w ciąży to znaczy, że dziecko będzie miało bujną czuprynę
|
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też bym chciała wiedzieć czy wszystko jest na miejscu, wszystkie kostki itp Też w lodówce mam pierożki, ale jakoś smaczka mam na zupę ogórkową i chyba taka zrobię ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- hmm rybka no bardzo dobry pomysł z ziamniaczkami i suróweczką ... muszę się zastanowić.
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Ania
|
Cytat:
Nie wiedziałam nawet o tym,myślałam, że to nieistotne.. Ja ostatnio podeszłam do kasy w rosmannie(akurat Pani nie było, więc ochroniarz zadzwonił) podeszła dziewczyna, stanęła pierwsza i tyle. A ja stwierdziłam, że nie chce się kłócić, nie mam ochoty na to. Nie wiem, czy była w ciąży... nie widać było pod kurtką. Mam nadzieję, że tak, bo jeśli wbiła mi się po prostu to no cóż, tak to właśnie jest;D Jadę dzisiaj z psinką moich rodziców do weterynarza. Strasznie nas w nocy wystraszyła- zaczęła charczeć jakby się dusiła.. nie wiedzieliśmy co zrobić- a weterynarza u mnie w nocy nie ma;/ trwało to dłuższy czas-zobaczyliśmy, że nie dusi się, bo tyle by nie wytrzymała... napiła się i trochę jej przeszło- nie zakrztusiła się, bo nic nie jadła w nocy;/ Teraz w dzień mniej razy tak charczy, ale dalej jest coś nie tak i jest taka osowiała. Rodzice idą na pogrzeb więc ja z bratem pojadę. Mam nadzieję, że nic jej nie jest, że to tylko przeziębienie... Bo to taka kochana sunia.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
My rośniemy dalej
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-19 o 12:51 |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wy tu paznokcie, brwi planujecie, a ja korzystając z ostatnich dni w Warszawie, postanowiłam zapisać się do fryzjera, tak by ściąć włosy na peruki dla fundacji WeGirls. Ciekawe tylko ile zapłacę... ![]() A plany na dziś ograniczają się do zrobienia czegokolwiek w końcu do mgr, bo się załamałam: swoje testy zawiozłam do 4 szkół, łącznie około 70 egzemplarzy i wróciły tyko 3;<< |
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
A tu mój kocurek grzejący Maję
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudnie Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

zmykam ogarniać mieszkanie i jakiś obiad ugotować może jeszcze jakieś ciasto upichcę

Niedawno w TV widziałam jak jakaś starsza kobieta szarpała i wyzywała dziennikarza TVNu, a w drugiej ręce krzyż trzymała... 
Albo jak chciałam innej pani ustąpić, to ona mi odparła obrażonym tonem, że wcale nie jest taka stara na jaką wygląda i że postoi 

) ale na żele itd w życiu bym się nie zdecydowała. Ważniejsze jest zdrowie dziecka i nasze własne, niż dwa miesiące nieskazitelnych paznokci 

Migdały za bardzo nie pomagają... Mleka samego nie lubię, chociaż nie wiem czy się nie pokuszę, bo to strasznie nieprzyjemne uczucie!