|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
W może to wsad był :P Oj zresztą nie ma co dramatyzować
![]() Oj Nie, dla mnie picolo w ilości więcej niż parę łyków to przesłodki ulepek. Nie piję słodkich napoi (poza coca-colą raz na jakiś czas) wolę wodę gazowaną z dobym domowym sokiem ![]() Misia jak sobotnia wizyta u nowego urologa?
|
#3724 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i śliczne imię dla lokatorki. Cytat:
Cytat:
Ps. Aniu czy ty czasem nie wybierałaś się na USG 3D ? Bo ja bym chciała na coś takiego iść, ale nie na kolejne połówkowe tylko chce synka zobaczyć i nie wiem czy tak się da?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
taki coraz bardziej wasz, ten twój dom Ci się robi.Cytat:
Cytat:
Witam się przy niedzieli i od razu uciekam do rodziców na obiad
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wizaz wrócił do normalności
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez pisałam mgr o autyzmie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę sama, bo mąż może być w rozjazdach, więc i tak wybrałam godziny do południa - damy radę. Ja na fitness po różnych klubach też chodzę sama (choć mam koleżanki, że koniecznie muszą iść z kimś) i zawsze spotkam kogoś obcego z kim zamienię parę słów, także nie ma się chyba czego bać.
|
|
#3728 | |||||
|
Ania
|
Witam się w niedzielę
![]() Wczoraj byłam na parapetówce u siostry, posiedziałam, pojadłam w międzyczasie przywieźli nam łóżko do pokoju, w końcu![]() Cytat:
przecież jedna szklaneczka nam nie zaszkodzi, dużo kobiet w ciąży popija karmi, czy właśnie warkę 0%![]() Także moim zdaniem na spokojnie można od czasu do czasu wypić ![]() Ja ogólnie nie przepadam bardzo za piwem, ale w ciąży strasznie za mną chodzi, takie zwykłe piwo! cóż, trzeba czekać ![]() Cytat:
jeśli nie pijesz jej dwa razy dziennie np i nie mocną, to spokojnie![]() Mnie odrzuciło, czasami się napiję rozpuszczalną, ale w zasadzie mleko z kawą za to mrożonej nie odpuszczę, szczególnie wiosną, czy latem ale tez z umiarem![]() Cytat:
To faktycznie ciekawie brzmi ta Twoja szkoła rodzenia ![]() Ja niestety nie mam w pobliżu ciekawej szkoły, mam jedną płatną, a i odradzaną. Więc 40 km to nie chce mi się jeździć... Cytat:
Pracowałam w żłobku, i dużo się napatrzyłam. Naprawdę każdy rodzic wychowuje swoje dziecko myśląc, że tak jest najlepiej. Teraz możemy tylko mówić jak chcemy wychować dziecko, a jak ono przyjdzie na świat to życie wszystko zweryfikuje. Ale wierzę mocno, że każda z nas wychowa wartościowego człowieka ![]() Cytat:
Chociaż dziecko chodzące do żłobka naprawdę wiele zyskuje,to jednak wiele rzeczy omija rodziców. Patrząc jak nieraz dzieci zaczynały przy nas chodzić pierwszy raz, albo pierwsze słowa...nie widzieli tego rodzice, tylko my, opiekunki. To jest ogromny minus, ale wiadomo, że rodzice często nie mają wyjścia i muszą oddać dziecko. ![]() Ja w sylwestra wypiłam dwa i chyba sobie dziś kupię![]() Olinka- ja też proszę o przepis do klubu
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-21 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylek - a Twój Tż czuje ruchy dzieci? bo nasze generalnie mniejsze niż reszta, więc mój jeszcze nie czuje.
|
|
|
#3730 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mało jest chyba dorosłych kobiet o tym imieniu.A ciasto francuskie kiedyś robiłam sama i nie polecam nikomu. Robi się bardzo trudno, bo jest bardzo klejące przez dużą ilość masła i małą mąki i trzeba co chwilę go wkładać do zamrażarki i składać milion razy żeby potem się rozwarstwiało. Ogólnie upierdliwa robota na kilka w sumie godzin wałkowania, składania i czekania przy zamrażarce. Albo może miałam jakiś dupiaty przepis Albo ze mnie dupa po prostu Cytat:
Trochę mi się głupio zrobiło ale z drugiej strony jakaż to ilość tego alko? Nie sądzę, żeby taka ilość mogła mieć jakiś negatywny wpływ na malucha. Cytat:
![]() Ble! Słodkie to takie i jakiś ma chemiczny posmak Jakbym całego wypiła to paw murowany ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Radena na takie rozkminki wychowawcze najlepsze jest zdobywanie wiedzy Ale Ty chyba wiedzę w tym temacie sporą posiadasz z racji zawodu prawda? Czy może coś pomyliłam?Ja odkąd mam dzieci czytam książki o rozwoju psychicznym dzieci w różnym wieku i ogólnie coś związanego z psychologią dziecka. Ostatnio przeczytałam "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały..." Też często widzę jak rodzice "źle" mówią do dzieci. Jak błędnie reagują albo wymagają za dużo w stosunku do wieku dziecka ale na to nic nie poradzę. Męża w domu to strofuję jak w moim odczuciu coś źle powie ![]() Na pewno będziesz świetną mamą, skoro już o tym myślisz i się tym martwisz Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-02-21 o 13:59 |
|||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam obiad ale chce mi sie budyniuuuu :p
Wszystkie bedziemy świetnymi mamami Gwarantuje wam ze dzieci bedą w was wpatrzone
|
|
|
|
#3732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech marudo Myślę, że wszystko się zmieni, jak się mały pojawi na świecie Choć z drugiej strony trochę Cię rozumiem, zawsze chciałam synka i "boję" się, że drugie dziecko też będzie dziewczynką, no ale... może najpierw dam się urodzić temu pierwszemu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja "chcialam" drugiego syna, ale jak się ddowiedziałam ze będziemy mieli Córeczkę to oszalalam ze szczęścia. I już kocham ta moja Malutką Dziewczynkę z całego serca.
Chociaz warkoczyki, rozowe sukienusie itd. To nie moja bajka ![]() przede wszystkim jestem niezmiernie szczęśliwa ze pomimo tych wszystkich przeciwności i problemów, z którymi zmagamy się od samego początku ciąży, Zuzia rozwija się prawidłowo. I oby tak zostało do końca Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-02-21 o 14:46 |
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
laski takie pytanie! bo kupujemy łóżeczko 140x70- w kolejnym tygodniu. i na pierwsze miesiace mam małą kołderkę i kocyki, i w ogole,ale docelowo kołderka bedzie wieksza, podpowiedzcie jaki wymiar najlepiej? 120 x 90? w zasadzie nic nie wiem
a jest tu sporo doświadczonych mamusiek
|
#3735 |
|
Konto usunięte
|
Ja nawet nie pamiętam o jakich wymiarach łóżeczko miałam, a co dopiero pościel
Ale standardowe łóżeczko to chyba 120x60 więc skoro kupujecie większe to chyba od razu pościel też szersza?
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak się ostatnio złożyło,że zrobiłam kurs wychowawcy kolonijnego,popracowalam trochę z dziećmi,zresztą wcześniej też udzielalam korepetycji i trochę w wolontariacie uczestniczyłam. I na ten moment po obserwacji dzieci stwierdzam,że wiele z nich jest bardzo zaniedbanych, mam na myśli przede wszystkim czas jaki poświęcają im rodzice i to co do nich mówią. Czasem mam wrażenie,że ja w nie bardziej wierzę niż rodzice... mogłabym o tym książkę napisaćCytat:
|
||
|
|
|
#3737 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
W końcu wizaz działa, wczoraj się wkurzyłam. Jak miałam chwilę, żeby Was nadrobić to kurcze jakieś errory wyskakiwały ![]() Dzisiaj witam z intensywnej niedzieli, już z samego rana zaliczyliśmy zaległy dzień babci i dziadka w przedszkolu, a potem ugościliśmy na obiad naszych seniorów rodu. Teraz goście już sobie poszli, a ja wcinam szarlotkę i czytam co u Was ![]() Cytat:
zgage miałam w obu ciążach i bujnych czupryn maluchy moje nie miałyPięknie ![]() ![]() Cytat:
piękna waga, mój okruszek też tyle waży. Mamy już co dźwigać![]() Cytat:
W tym roku na pewno biorę się za robotę
|
|||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Mi (odpukać) zgaga przeszła. Czyli czupryny nie będzie
![]() A co do pościeli, to ja na razie nie kupuję żadnej kołderki czy poduszki. Mam dwa kocyki, dokupię jakiś jeszcze jeden grubszy i wydaje mi się, że wystarczy na razie Pod "górną" część materaca coś podłożę, żeby był pod kątem i już. Natomiast mam zagwozdkę jeśli chodzi o ochraniacze na szczebelki łóżka, bo się naczytałam/nasłuchałam, że mogą być niebezpieczne. Chociaż wizja guzów na głowie też mnie niepokoi i już sama nie wiem co o tym myśleć
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-21 o 16:02 |
|
|
|
#3739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydawało mi się, że jesteś jedną z kilku pedagożek na wątku
|
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z resztą nie decydowalibyśmy się na tak liczną rodzinę, jakby nie mogła na niego liczyć
|
|||
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Ja też w sylwestra wypilam całego piccolaca 🙌 |
|
|
|
|
#3742 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miałam podejrzenie, ale to na końcówce ciąży. Lekarz kazał mi zrobić próby wątrobowe itp. Przeszło Ci to swędzenie? może jakaś alergia, proszek, jedzenie
|
||||
|
|
|
#3743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak okropnie dzisiaj pogoda daje w kość- jestem nie do życia i bez kawy ani rusz. I Rafałek taki jest dzisiaj niegrzeczny...
W kościele cyrki robił i od razu musieliśmy wyjść, bo na pół kościoła krzyczał "mamusiaaaa dupa mnie boli" (skąd on takie słowo zna!?). Motylek- rośnie zapotrzebowanie u dzieci na hormony tarczycy i ja też coraz większe dawki Euthyroxu biorę (teraz 137 a zaczynałam od 50). Australia- lekki kocyk bawełniany na początek spokojnie zastąpi kołderkę. Tylko lipne są kocyki poliestrowe- synek się pod tym pocił okropnie. Teraz mam zamiar kupić otulacz. |
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej w tamtych czasach nikt takiego imienia nie nadawał oprócz mojej mamy:P |
|
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3749 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale zima u nas tylko w piątek sypnęło trochę śniegu i deszczu, a sobota/niedziela sam deszcz![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też teraz już wyglądam na dobry 30tc, a np. w pierwszej ciąży byłam płaska jak deska![]() Cytat:
ania230 jak tam Majeczka się odezwała? Cytat:
![]() może uda nam się z tż-tem wyskoczyć![]() Cytat:
wizyty. Głowa do góry ja właśnie odpuściłam i tak zasuwałam 25tc. Cytat:
https://www.google.pl/search?q=bawar...IUbM7_BtZkM%3A Lubię warkę, ale ona jest słodka, a bawaria smakuje prawie jak żywiec |
|||||||
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Ale może to i dobrze

Ja już się pogubiłam w całej tej wyprawce.