|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Szybko się ogląda i przyjemnie
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to genialny wynalazek. Nigdy nie musiałam kontrolowac czy dziecko przykryte (tak jak teraz latam) Jak będziesz kupowała to zwróć uwagę na sposób wkładania dziecka i na grubość śpiworka. Najbardziej polecam spiworki z zatrzaskami na ramionkach i zamkiem z przodu lub z boku na całej długosci. Ułatwiają "obsługę". Dla mnie najlepsze są śpiworki z firmy Grobag- jakościowo super- ta ocieplinka w środku nie kulkuje się i są różnych grubości więc można wybrać na lato lub zimę. My mieliśmy ich kilka i naprawdę polecam. |
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
a nie powiem bo z miła chęcią bym się jej napiła ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- oo tak
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Ania cieszę się, że czujesz Maję
![]() Uspokoilaś się troszkę?
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
mleko i zdrowiej
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- tak ,ale troszeczkę z miła chęcią bym chciała więcej takich niespodzianek od córci ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ania czystek popijam, przed spaniem pewnie parę łyków zimnego mleka zrobię
![]() Dziewczyny macie sprawdzony przepis na tiramisu bez jajek? :P Mam ochotę na tiramisu W czwartek przyjeżdza mój brat z siostrą i chętnie bym zrobila ![]() Ania lada chwila będziesz regularniej i mocniej czuła ruchy
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
na kolacje kanapki z chleba słonecznikowego ciemnego z pasta jajeczna
pycha teraz ma to ręce i nogi
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-21 o 22:58 |
|
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co myślisz o rożkach i spiworkach bambusowych?
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie będę parzyła i piła z miodem . Mam tak nadzieję Ale jutro i tak zadzwonię do położnej umówić się na spotkanie bo z miła chęcią bym chciała ta panią bliżej poznać itp
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm pyszności
![]() U mnie na jutro rozmraża się mięso mielone sprawdzonego pochodzenia Będą pupleciki a'la gołabki w sosie pomidorowym![]() Kupię jutro chleb słonecznikowy w Lidlu, chyba mają tam taki. Lookne ciuszki, sweterek mi się podoba, przy okazji na maluszkowe spojrzę. Chociaż motyw Hello Kity mnie średnio kręci
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zgubiłam jeden wyraz
ja ten chlebek kupuje w biedronce ... raz na ruski rok jak w nim jestem ale uwielbiam Jutro na obiad zrobię zupę jarzynową i pierogi ![]() Koleżanka mi przesłała przepis na chlebek jak tylko przyjdzie mi foremka i zakupię mikser to zrobię taki chlebuś
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-21 o 22:59 |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam rożków ani śpiworków bambusowych. My na poczatku mieliśmy welurowe a potem właśnie te bawełniane z grobag |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja spałam 3 godziny po południu, to teraz będę do późna siedziała, ech, oczy jak 5 zł
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pomelo jutro zjem i zjadłabym coś z makaronem---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- uciekam , Tż wraca z pracy przygotuje mu kolację i do spania. Śpijcie dobrze
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-21 o 23:11 |
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Ania wrzuć przepis na chlebek do klubu
próbuje nauczyć się domowego chleba,piec może mi podpasuje ![]() Też dziś w ciągu dnia drzemkowalam. Jak to Tz zarządził "pół godzinki dla sloninki" akurat po obiedzie byliśmy i tak się przedłużyła do prawie 3godzin :P
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co usłyszałam i przeczytałam na forach to do 3 miesiąca nic sie dziecku nie stanie jak kobieta wypije trochę (w granicach rozsądku ) organizm jest tak skonstruowany ze broni dziecko przed szkodliwymi rzeczmi jakim jest alkohol czy tez dym tytoniowy bo niektóre kobiety nie wiedza ze są jeszcze w ciąży ale nie świadczy to o tym ze można do 3 miesiąca pic czy coś. Ciocia odbierała rożne porody i opowiadała ze kolor wód płodowych świadczy min czy ktoś palił czy nie,są aż czarne no i najgorsze jak dzieci rodzą sie uzależnione od alko i musza być na odwyku rodzą sie pianę ja bym takie matki zabiła wrrrr. ale rownież początkowy okres ciąży jest przecież najważniejszy i bardzo niebezpieczny bo wtedy jest najwiecej poronień a przecież alkohol może zaszkodzić. Jeśli chodzi o mnie na początku ciąży wypiłam całe wino carlo rosi uwielbiam je ale jakoś mi nie podchodzili i sobie zrobiiłam na drugi dzień tez i wyszedł pozytywny i od tego czasu nic jedynie czasem jak pisałam wcześniej na zwilzenie ust piwo
ale to żądło Często jak idę do skarżą gin widzę babki w ciąży przed przychodnia w ciąży pałace a pózniej widzę je czekające na wizytę biłam bym je młotkiem Powróciły mi znów wymioty poranne wrrr masakra a miałam spokój przez 2 tygodnie czy tak bedzie przez całe 9 miesięcy juz wole mieć tą zgagę niź wymioty
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-02-21 o 23:38 |
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie pełnym atrakcji
![]() Byliśmy w Opolu, najpierw u znajomych, którym już niedługo urodzi się córeczka, później u mojej siostry,a w w końcu na urodzinach mojego chrześniaka. Sarcia nie chciała wracać do domu ![]() Żałuję że nie zrobiłam zdjęcia takiego słodkiego widoku: mój 9 letni chrześniak czytał bajkę mojej 2 letniej córci Tyle się napatrzyłam na pościel i inne rzeczy, które ta znajoma zrobiła dla swojej córeczki, że postanowiłam spiąć poślady i ruszyć wreszcie szydełko. Może jeszcze zdążę coś zmontować. Teraz mam zamiar Was nadrobić (o ile zaraz nie zasnę). Misia czasem nie urodziła?
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie, podczytywałam właśnie wątek marcówek i już kilka porodów się u nich posypało... Także przyjdzie maj i u nas też się zacznie, nie ma co!
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
ale mecza mnie od wczoraj nieregularne skurcze i w ogole czuje sie blee Czytam Was ale sil brak.. Jutro mam wizyte dowiem sie co i jak i czy synus urosl Dzis mialam jeszcze wycieczke do CH po stanik bezszwowy do karmienia ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- W koncu po dlugich poszukiwaniach kupilam na te moje cycki. |
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wszamałam miseczkę corn flakesów z miodem i orzeszkami
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() misia to za wizytę i wytrwałości, już niedługoPrzeczytałam, co tam nadrukowałyście, tylko nie wiem czy o tej godzinie umiem się sensownie odnieść :ziewa: kołderki itp jestem fanką śpiworów. Sprawdziły się przy Sarze i teraz też będę używać. Kupiłam nawet jeden uszyty z tetry czy czegoś równie cienkiego. Grobag jestem na Nie wyobrażam sobie noworodka pod kołderką w czerwcu (chyba że ktoś chce dziecko ugotować albo zima się opóźni) alkohol i inne używki w ciąży nie przez duże N i tyle w temacie Oczywiście jak ktoś lubi smak piwa i dorwie 0% to to nie podchodzi pod ten temat. Na palaczki, tak jak Weronia mam ![]() SR, wychowanie moim zdaniem warto chodzić na Sr. Co do wychowania, mam nadzieję, że intuicja rodzicielska nas nie zawiedzie. Nie ma metod, ważna jest miłość i przykład. zdjęcia brzuszków Motylkowi to chyba motylki w brzuchu mieszkają, a chudziaszek, no nick do Ciebie pasuje jak ulał. weronia i madzia współczuję problemów gastrycznych. Mam nadzieję, ze wymioty miną. A Twoją biegunka Madziu, to juz nie I raz? Przeszło? Mnie w nocy skurcz złapał w lewej łydce i caly dzień ją potem czułam:/ To teraz do spania, bo znowu będzie tydzień lenia przez niewyspanie
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie przeszlo ale zauważyłam ze to się powtarza. Koleżanka urodziła przez choletaze w 33 tc. Dziewczynki dam przepis do klubiku jak tylko mi się uda. Laptop po 7l nam umarł i mam tylko telefon z awarią systemu operacyjnego. Co chwile strony mi zamyka :/ Michalek ma chyba teraz czkawkę - co chwile czuje rytmiczne bum bum... ![]() Powodzenia na wizytach! Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-22 o 06:07 |
|
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
Witam witam, u mnie leje strasznie, jadę do pracy na trochę poogarniać to i tamto
a potem na dostawę do lumpka hahahaha![]() Ania gratuluję ruchów, teraz będą tylko mocniejsze i będą Cię rozczulały jak nigdy, ja czasami siedze i oglądam brzuch,a wieczorem nawet latarką z tel. sobie poświęcę i obserwuję )) ruchy juz mocne,że hej![]() Dziewczyny, piekne brzuszki! Chudziaszek, mamy b.podobne drobne brzuszki ) ile masz cm na wysokosci pępka? ![]() Motylek, piekny kształtny brzusio!! wczoraj wieczorem chwycił mnie ból żoładka,mąż mi miętę jeszcze o 22.00 robił, to mozliwe,zeby mała jakos ucisnęła? bo raczej wątpie abym zjadła cos, co mi zaszkodziło..ale dzis na lajcie, Danio i chrupkie pieczywo, pooszczędzam się trochę.
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Okazało się że ja chyba miałam to klucie wczoraj od jelita. Ta zapiekanka z gyrosa pyszna ale dla mnie za ciezka
![]() Co do spiworkow. U nas nie sprawdził się. Przez niego Ola cale noce chciała wyjac nogi i wywaliliśmy go w kat |
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 6 miesiącu
Z tej okazji Zuzia właśnie urządza sobie imprezę w brzuszku
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
A ja witam sie w 26 tygodniu
![]() Spałam dzis tak twardo że mam wrażenie że nawet pozycji nie zmieniam przez cała noc Jem śniadanko i pomimo deszcz w miasto bo sie zakisze w tym domu motylek1984, Honcia, fiazo za wizyty dziś |
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
Za mną znów intensywny - spotkaniowy weekend i brak czasu na wizaz ![]() Lecę Was nadrabiać... Zuzia ogląda Myszkę Miki, którą ostatnio pokochała, więc mam jeszcze jakieś 15 min na internet ![]() Kciuki za dzisiejsze wizytujące
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Hej
A u mnie słonko ![]() za wizyty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

a nie powiem bo z miła chęcią bym się jej napiła 

a miałam spokój przez 2 tygodnie

za wizytę i wytrwałości, już niedługo