Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-30, 16:03   #1771
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Mam znowu tak jak hihi - widziałyście moje zdjęcia, więc wiecie żem drobna.
Ale ja po prostu - w ogole - nie odczuwam potrzeby głodu, wszystkie negatywne emocje = jadłowstręt.
O no to dokładnie to samo mam... Czyli nie ja jedna Po prostu nie czuje głodu w takich sytuacjach (nie, że zawsze bo ogólnie tak)...
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:03   #1772
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Apolonio nie przesadzasz ? Z powodu takiego tekstu taka zawierucha ?
Ja także jestem drazliwa, zazdrosna jak cholera ale cos mi się wydaje, że Ty teraz przesadzasz

Jak na rozmowę za późno ??? Przeciez trzeba rozmawiać, czasem tematy są nieprzyjemne ale za to ważne aby rozmowa odniosła efekt, to się tylko liczy
Ja na Twoim miejscu bym wygłosiła mały monolog pt" Nie zyczę sobie takiego zachowania, takich tekstów do innych kobiet, bo czuję się niezręcznie i jest mi przykro" Zasugeruj, że Ty starasz się nie robić mu przykrosci i zachowujesz się poprawnie, więc tego samego oczekujesz i zobaczysz co dalej ??????????

No bo co można na tym etapie zrobić ?
Nie, Dorinka, nie dlatego ta awantura ze on tak sie do nie zwrocil, napisalam, ze akurat trafilo na ten tekst, ktory przelal czare goryczy tego, ze ostatnio nam sie nie uklada. To takie cos, co juz po prostu mnie przerosło.

Taki wlasnie mniej wiecej monolog wyglosilam ale jednoczesnie furia mna trzesla... bo ja nie potrafie mowic o takich rzeczach na spokojnie. Wiec nawrzeszczalam na niego a on na szczescie jak zwykle nie nawrzeszczal na mnie.. wiec .. no nic, zobaczy co przyszlosc przyniesie
wlasnie dzownil i idziemy na obiad ale piszcie dalej dziewczyny
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:04   #1773
Madlen__18
Zakorzenienie

I jadłowstręt mam identyczny jak Hihi. Nawet zapachy powodują mdłości. I nie ważne, że nic nie jadłam pól dnia bądź cały.
Po prostu.
To jest psycho-somatyczne w moim wypadku nie wiem jak Hihi.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:05   #1774
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
I dlatego lubię moje Kielce, bo nawet jak jest korek to z domu do pracy autem mam 15 min Watpię zeby TZ tak sie poswiecił jakbysmy w Warszawie mieszkali
Hahahhaha może by sie pośqwięcił Musze mojemu nagadać, ze on mi coli przez całe miasto nie wozi A tak serio to na prawdę miły gest

W moim poprzednim związku to ja miałam tak, że o co bym nie poprosiła to partner znajdywał 100 wytłumaczeń, by tego nie zrobić.
A mój mąż jest dla mnie bardzo dobry Wystarczy, ze zrobię odpowiednią minkę i załatwione Oczywiście wyznaję dwie zasady w tej kwestii - wzajemność i brak perfidnego wykorzystywania tej dobroci

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:08   #1775
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Chodzi o to, ze sama sobie szkodzisz
To ja wiem, dlatego pracuje nad soba i walcze, aby było coraz lepiej. Naprawdę!

Cytat:
Zdrowy facet , mój tez nie lubi kościotrupów i jak usłyszy, ze jeszcze kilogram i będę zadowolona to od razu się wkurza , że jestem walnięta i ze w koncu coś mi się stanie i w ogóle dla kogo ja to robię...skoro dla niego jestem ideałem
My kobiety jestesmy zdecydowanie inne pod tym względem od mężczyznpresja wagi, wyglądu itp. ale ja nic na to nie poradzę, chcę dobrze się czuc w swpoim ciele , więc robię swoje ale po cichu
Mój Mąż uważa, że zdecydowanie chce seksownej kobiety z ponętnym ciałem (czyt. rozm.40 jest ok ), a nie kościotrupa, na którego widok jedyna myslą jest zabranie go na jakiś posiłek

Ale to jest kwestia tego, że ja sama musze się zacząć ze sobą bezwzględnie dobrze czuć niezależnie od sytuacji, a to wymaga pracy - ja pracuje i sie staram, ale to znowu wymaga czasu, więc... Nie jest źle
Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
I jadłowstręt mam identyczny jak Hihi. Nawet zapachy powodują mdłości. I nie ważne, że nic nie jadłam pól dnia bądź cały.
Po prostu.
To jest psycho-somatyczne w moim wypadku nie wiem jak Hihi.
Oczywiście, a czasami "na mieście" nie moge sie przełamać żeby cokolwiek zjeść i jak się zmuszę, to gwarantowane są "rewelacje" nawet po zwykłej sałacie z winegretem ciało bardzo silnie reaguje na psychikę. Ale to jest do zrobienia, ja jestem pewna, że kiedyś będę normalna

A teraz idę do Męża
Dla WAS
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:09   #1776
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
Nie, Dorinka, nie dlatego ta awantura ze on tak sie do nie zwrocil, napisalam, ze akurat trafilo na ten tekst, ktory przelal czare goryczy tego, ze ostatnio nam sie nie uklada. To takie cos, co juz po prostu mnie przerosło.

Taki wlasnie mniej wiecej monolog wyglosilam ale jednoczesnie furia mna trzesla... bo ja nie potrafie mowic o takich rzeczach na spokojnie. Wiec nawrzeszczalam na niego a on na szczescie jak zwykle nie nawrzeszczal na mnie.. wiec .. no nic, zobaczy co przyszlosc przyniesie
wlasnie dzownil i idziemy na obiad ale piszcie dalej dziewczyny
Apolonio będzie dobrze, zobaczysz Dobrze mu nagadałaś i facet przemyslał wszystko, oni potrzebuja czasu aby dotarło

Bądź czujna, obserwuj go ale nie przesadzaj, nic się nie stało, dostałas tylko SYGNAŁ I TAK TO TRAKTUJ

Co do innych problemów w związku, to czasem tak bywa ze jedna sytuacja przelewa czarę goryczy ...
Apolonio czy Twój Tż dalej jest takim pracoholikiem ???? Z tego co pamiętam z tego wynikały Wasze największe kłopoty w związku
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:10   #1777
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
To ja wiem, dlatego pracuje nad soba i walcze, aby było coraz lepiej. Naprawdę!

Stary 2007-10-30, 16:14   #1778
dzina
Raczkowanie

GG do dzina

Dziewczyny nastal ten pikny dzien i udalo mi sie dostac do lekarza) zotokiiiiiiii -normalka.......uprosilam lekarza zeby nie dawal mi zadnych antybiotykow bo mam w sobote imprezke))
dzina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:20   #1779
dzina
Raczkowanie

GG do dzina

Ale to jest do zrobienia, ja jestem pewna, że kiedyś będę normalna

hihi trzymaj sie, bedzie dobrze
Stary 2007-10-30, 16:22   #1780
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

Ale to jest kwestia tego, że ja sama musze się zacząć ze sobą bezwzględnie dobrze czuć niezależnie od sytuacji, a to wymaga pracy - ja pracuje i sie staram, ale to znowu wymaga czasu, więc... Nie jest źle
Oczywiście, a czasami "na mieście" nie moge sie przełamać żeby cokolwiek zjeść i jak się zmuszę, to gwarantowane są "rewelacje" nawet po zwykłej sałacie z winegretem ciało bardzo silnie reaguje na psychikę. Ale to jest do zrobienia, ja jestem pewna, że kiedyś będę normalna

A teraz idę do Męża
Dla WAS
Będzie dobrze Hihi , jesteś mądra dziewczynka i wiesz co powinnas robić

Przyznam szczerze, ze dla mnie to abstrakcja - ja tak kocham jeść...., że życia bez tej przyjemności sobie nie wyobrażam

Nie wyobrażam sobie życia bez sexu i jedzenia , to moje największe przyjemności w życiu
Stary 2007-10-30, 16:22   #1781
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A mój mąż jest dla mnie bardzo dobry Wystarczy, ze zrobię odpowiednią minkę i załatwione Oczywiście wyznaję dwie zasady w tej kwestii - wzajemność i brak perfidnego wykorzystywania tej dobroci
Dobre zasady dobre

Cytat:
Zdrowy facet , mój tez nie lubi kościotrupów i jak usłyszy, ze jeszcze kilogram i będę zadowolona to od razu się wkurza , że jestem walnięta i ze w koncu coś mi się stanie i w ogóle dla kogo ja to robię...skoro dla niego jestem ideałem
My kobiety jestesmy zdecydowanie inne pod tym względem od mężczyznpresja wagi, wyglądu itp. ale ja nic na to nie poradzę, chcę dobrze się czuc w swpoim ciele , więc robię swoje ale po cichu
Własnie musze zacząc po cichu ograniczac, bo oswiadczenie " od dzis ograniczam" działa zdecydowanie odwrotnie od zamierzonego celu. Własnie sa zupełnie inni. Mój maz nie kuma ze jego zapewnienia o moim super wyglądzie działaja w 80 % bo to 20% to cały czas moja wlasne mniemanie o sobie- a ja dobrze się czuję jak ważę maks 54 kg.

Cytat:
Napisane przez dzina Pokaż wiadomość
Dziewczyny nastal ten pikny dzien i udalo mi sie dostac do lekarza) zotokiiiiiiii -normalka.......uprosilam lekarza zeby nie dawal mi zadnych antybiotykow bo mam w sobote imprezke))
No tak czasem imprezka wazniejsza od zdrowia

Hihi całuje mocno. Juz na Ciebie nie krzykam i bacika nie podnosze tylko trzymam kciuki zeby wszystko się unormowalo. Jestes madrą i twardą kobietka, męża masz jak z bajki więc wszysko bedzie cacy.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:25   #1782
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie życia bez sexu i jedzenia , to moje największe przyjemności w życiu
Kurcze ja chyba też

Stary 2007-10-30, 16:25   #1783
dorinka30
Zakorzenienie

Haniu dzisiaj ja idę na pizzę , własnie zaprosił mnie Tz na pizzę, juz mam slinotok

Kulbit to jesteśmy dwie

Do jutra!!!!!!!!!! Pa!!!!!!
Stary 2007-10-30, 16:29   #1784
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja chyba też
i ja i ja!!!!!!!!! Jestesmy trzy

Cytat:
Haniu dzisiaj ja idę na pizzę , własnie zaprosił mnie Tz na pizzę, juz mam slinotok

Kulbit to jesteśmy dwie

Milego wieczoru Dori. Skorzystaj z tych 2 przyjemnosci dzis

Do jutra.
Stary 2007-10-30, 16:30   #1785
dzina
Raczkowanie

GG do dzina

hania811- wiem, wiem zdrowie wazniejsze, ale czasami mozna troszke odpuscic
Stary 2007-10-30, 16:36   #1786
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
hania811- wiem, wiem zdrowie wazniejsze, ale czasami mozna troszke odpuscic
Pewnie ze tak. Oczywiscie jezeli sprawa nie jest powazna.

JA normalnie musze się pochwalić bo cieszę sie jak dziecko.
Na sylwestra do Belgii lecimy. Juz mamy hotel, imprezkę i samolocik. Ale mi TZ niespodziankę zrobił.
Juz się balm że bedzie taka kicha w sylwestra jak w zeszłym roku. Jakby była tak perspektywa jak rok temu to bym w domu w łózeczku zosatała- ale tego tez nienawidze bo mi się źle kojarzy...ale nie wazne bo lecimy
Stary 2007-10-30, 16:48   #1787
lemoorka
Zakorzenienie

WItam

Jestem w szoku dziewczyny- sama mam całe zycie niedowage- ciągłe podejrzenia o choroby, anemie, anoreksje i bulimie. Zawsze wazyłam, jak juz skonczyłam dojrzewac około 42 kilo- nigdy więcej. Jadłam normalnie, nie dorpowadzałam do sytuajci, ż emam jadłowster czy jem same orzeszki. Dzina nie wolno dopuscic nawet do wystapienia ani razu takiej sytuacji- wteyd sie przekonujemy- ja moge tak zyc, po co jeśc.

Teraz jak przezyłam,to co przezyłam, płakałam non stop przez kilka dni, doprowadziłam do sytuajci, że rodzina myslała, że zemdleje- byłam sina i blada. Zostałam zgromiona, że zycie toczy się dalej i musze się wziac za siebie. Postanowiłam, ze pojde do lekarza po skierowanie na badania, tylko musze troche odpacząc, żeby nie wyszły złe i do dietetyka, zeby przytyc, skoro planuje dziecko.

Dziewczyny musicie sie wziac w garsc

Ja nie wyobrażam sobie sytuajci,ze ja nie jem- czasmai idac przez sklep "mam smaka" i widze co sobie sama przygotuje, lubie jeśc w towarzystwie, nie wiem nawet kiedy pochłaniam, bo jest sympatycznie. Nie miałam jednka nigdy jadłowsteru- jednak ciagle czuje sie winna, ż ejestem za chuda- dobija mnie wtedy otoczenie i "kolezanki". Powoli to wkładma między bajki, ale teraz musze się wziac za siebie I Wam tez to radze, może razem będzie nam raźniej
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:53   #1788
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:

Kulbit to jesteśmy dwie

Smacznego

I myśle sobie, że nie jesteśmy dwie Więcej nas tu smakoszy jedzenia i nie tylko

EDIT: O juz się Hania zgłosiła

Stary 2007-10-30, 17:17   #1789
sanetka
Zakorzenienie

ja uwielbiam jesc

dzis chyba wieczor bez TZa. nie odzywa sie to pewnie w pracy jeszcze-lepiej dla niego zeby tak bylo szef kaze im zasuwac po 13-14 godzin (montazysci nawet ponad 16). ciekawe czy odpowiednio za nadgodziny zaplaci

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:27   #1790
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja uwielbiam jesc

dzis chyba wieczor bez TZa. nie odzywa sie to pewnie w pracy jeszcze-lepiej dla niego zeby tak bylo szef kaze im zasuwac po 13-14 godzin (montazysci nawet ponad 16). ciekawe czy odpowiednio za nadgodziny zaplaci
Za to jutro nadrobicie bo u TZ masz spac prawda?
Stary 2007-10-30, 17:32   #1791
sanetka
Zakorzenienie

e
Cytat:
Za to jutro nadrobicie bo u TZ masz spac prawda?
no planujemy wieczor i nocke razem chociaz jutro "pienieznej" a wtedy to standard ze szef chlopakow co najmniej do 19 trzyma. jak wyjdzie to bedzie padniety

no i chyba TZ we Wszystkich Swietych nie bedzie jechal do siebie na wies. to zeby nie siedzial sam zabiore go ze soba na zjazd rodzinny- moze brat wiatrowke wezmie bedzie z czego strzelac, potem na spacer pojdziemy

Stary 2007-10-30, 18:30   #1792
dzina
Raczkowanie

GG do dzina

hania811 ale Ci zazdroszcze.....ja znajac zycie i mojego TZ to dowiemy sie dzien przed...a mnie szlag trafi, bo ja nie znosze czegos takiego......ja lubie miec wszystko uporzadkowane....
Stary 2007-10-30, 20:00   #1793
sanetka
Zakorzenienie

padam 2 godziny spacerowalismy z TZ. bylismy w sklepie obejrzec komplety obiadowe. i mamy dylemat: kupic taki ladniejszy na 12 osob za 349 zl a potem plakac jak sie cos stlucze. czy na 6 osob jakiekolwiek talerze na dobry poczatek za 200-250zl

Stary 2007-10-30, 20:49   #1794
vadi
*sportaddict*

Haniu - super, bawcie się swietnie

Sanetko - jeśli Cię zachwycił droższy, to weź droższy, ale jesli jest po prostu ładniejszy, to może nie warto póki co wydawać na to kasy [jeśli nie jest jej dużo]
Ja np. lubię takie ikeowskie talerze - kolorowe, a koncentryczne kolorowe koła, gemetryczne wzory itp

Lemoorko - lepiej troszkę?

Cytat:
hania811 ale Ci zazdroszcze.....ja znajac zycie i mojego TZ to dowiemy sie dzien przed...a mnie szlag trafi, bo ja nie znosze czegos takiego......ja lubie miec wszystko uporzadkowane....
ja tak samo ale już sie rozgladam za jakąś ładną kiecką

a popołudnie/wieczór z Tż były boskie
wykochał mnie, wyprzytulał, wygłaskał i napasł krówkami uwielbiam tego faceta i po prawie 4 latach czuję się jak zakochana nastolatka
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 20:54   #1795
sanetka
Zakorzenienie

no wlasnie specjalnie sie nie rozni wygladem od tych na sztuki. no i po co nam wazy na zupy itp. pewnie kupimy te tansze a roznice w cenie odlozymy-kazdy grosz sie przyda.

ale jakie to mile jest tak kupowac, dyskutowac z TZ co fajniejsze i wspolnie podejmowac decyzje

Stary 2007-10-30, 21:02   #1796
vadi
*sportaddict*

Pewnie, Sanetko, cała zastawa się Wam chyba póki co nie przyda
Stary 2007-10-30, 21:09   #1797
lemoorka
Zakorzenienie

vadi- dzieki, musze po prostu żyć dalej. Zapewne to jeszcze długo potrwa, nawet do kilku lat.

Odnośnie zastawy- po czym poznac, że małżeństwo jes kłotliwe?? Bo ma zawsze modną zastawe
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 21:12   #1798
vadi
*sportaddict*

Hehehe, dobre
Lemoorko, nie wiemy o co chodzi, z tego co można przeczytać to coś powaznego. Pamiętaj, że jak będziesz chciała pogadać, to jesteśmy tu dla Ciebie
Stary 2007-10-30, 21:13   #1799
sanetka
Zakorzenienie

Lemoorko jestesmy z Toba zawsze mozesz na nas liczyc

Stary 2007-10-30, 21:42   #1800
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
JA normalnie musze się pochwalić bo cieszę sie jak dziecko.
Na sylwestra do Belgii lecimy. Juz mamy hotel, imprezkę i samolocik. Ale mi TZ niespodziankę zrobił.
Juz się balm że bedzie taka kicha w sylwestra jak w zeszłym roku. Jakby była tak perspektywa jak rok temu to bym w domu w łózeczku zosatała- ale tego tez nienawidze bo mi się źle kojarzy...ale nie wazne bo lecimy
Haniu bardzo się cieszę twoim szczęściem i zazdroszczę ci tak po cichu

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Teraz jak przezyłam,to co przezyłam, płakałam non stop przez kilka dni, doprowadziłam do sytuajci, że rodzina myslała, że zemdleje- byłam sina i blada. Zostałam zgromiona, że zycie toczy się dalej i musze się wziac za siebie. Postanowiłam, ze pojde do lekarza po skierowanie na badania, tylko musze troche odpacząc, żeby nie wyszły złe i do dietetyka, zeby przytyc, skoro planuje dziecko.
Lemoorka, przytulam cie ciepło i tak jak dziewczyny piszą - jesteśmy z tobą!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości