|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Cytat:
A tak w ogóle to wiosenne zapachy mam, więc nic mnie wiosennie nie kusi
|
|
#122 | ||||
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
No. Marchewa. Pomidor. W Escada Magnetism na mnie wyłazi magi i bazylia. A jak koleżanka skubie bazylię do kanapeczek w pracy to ja się zachwycam, bo mi pachnie piękną świeżą frezją... Hehehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Limon Verde - kwaśna limonka wrzucona w kostki lodu. Chłód, rześkość, kryształ, zimna jaskinia w czasie wędrówki w upale Może i sztuczne.....ale moim zdaniem ciekawe Znalazłam jakąś starą odlewkę Cesarzowej. To znaczy.....jakiś syrop na dole fiolki się ostał, coś Cesarzowa zmieniła konsystencję....hm.
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwuś daj mi góra trzy miechy a wstawię zazielenioną fotkę Cytat:
Korzystam z tego i używam z upodobaniem ![]() Mnie ostatnio wzięło na Chanelki i ze świeżaków polecam Chance edp. i eau Fraiche. Uwielbiam obydwa wiosenną porą Limon Verde nie znam za to duet mandarynki z bazylią mnie nie powalił . Kusi i to mocno Pudrowa 19 i znowu L'eau de Chloe tylko ten brak trwałości .... Generalnie mało mam takich typowo wiosenno-letnich zapachów i też chętnie poczytam o polecanych przez Was. |
||
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie tez kusi milion rzeczy...planuje kupic chance edt bo wczoraj rozbiłam odlewki marzy mi sie LVEB albo wlasnie Alien Ea ale boje sie ze moi współpracownicy nie byli by zbyt szczęśliwi gdybym ich podtruwala słodkimi oparami...i jak żyć?!?! Wiosenne lekkie zapachy to nie to samo..Moim bezpiecznym wyborem jest na wiosnę eclat d'arpege ale czaje sie na któraś wodę guerlaina tylko powiedzcie, jak z trwałością i które sa takie najbardziej rześkie, wodne?
|
|
|
|
|
#125 | |
|
|
Jezusie.
Niech jakaś dobra dusza kupi ode mnie lub zaweźmie za coś Chloe EDT ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-03 o 17:25 |
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ależ nie ma za co ja napewno kolejna flaszkę eclata kupie na wiosnę i moze jeszcze chance edt i fraiche jesli finanse pozwolą..i słodziaka jakiegoś dla kontrastu ![]() A jakie macie wrażenia z poison girl? Wszędzie jest masakrowany ale jak użyłam z odlewki to zgarniał komplementy
|
|
|
|
|
#127 |
|
Inside a black hole
|
To i ja się nieśmiało przywitam
![]() Natchniona przez Wasze rozważania na temat wiosennych zapachów, uświadomiłam sobie, że powinnam (KONIECZNIE!) zapolować na flachę DKNY Women bo w butli pozostały same opary....tylko jak to zrobić...jak tyle chciejstw się ciągle pojawia :-( Innym, wiosennym zapachem jest dla mnie Rumeur - niektóre nosy wyczuwają w nich pewną sztuczną nutę (zmywacz do paznokci, lakier do włosów), ale mnie to zupełnie nie przeszkadza. Edytowane przez titi Czas edycji: 2016-03-03 o 17:45 |
|
|
|
#128 | |
|
|
Cytat:
![]() Tendre puściłam w świat, Eau Fraiche może może...........mam w planach ![]() Najpierw muszę zaczekać na przelewy i z jednego konta na drugie przelew zrobić , pozbierać wszystko do kupy ,sprawdzić czy dzieciaki mają w czym chodzić i potem dopiero planować perfumowe następne zakupy ![]() Aha. Mam próbkę Poison Girl. Na próbę próbką się kiedyś psiknęłam i w pracy zapach kojarzony był z lodami waniliowymi, truskawkowymi, tudzież z cukierkami, budyniem, śmietanką do kawy, andrutami i innymi smakowitościami. Na razie odchodzi mi faza na takie słodkości, aczkowiek zapach ciekawy, mnie się też z lodami waniliowymi kojarzy
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-03 o 17:40 |
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
A ja za bardzo nie mam nic na wiosnę, a na lato to już w ogóle
. No może Karleidoscope Lagerfelda będzie na wiosnę pasować, ale latem już mnie męczył. Myślę teraz czy wziąć w ciemno All About Eve Joopa, zna ktoś, może się nadać ?
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
[1=02eba319b6a88f5cf3646af c45676ed72e415e48_5eab58a 6545cb;56749281]A ja za bardzo nie mam nic na wiosnę, a na lato to już w ogóle
. No może Karleidoscope Lagerfelda będzie na wiosnę pasować, ale latem już mnie męczył. Myślę teraz czy wziąć w ciemno All About Eve Joopa, zna ktoś, może się nadać ?[/QUOTE]Brałabym w ciemno ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Mi się podoba. Ja lubię słodkie i lekko tandetne zapachy nawet czasem... ale PG jest moim zdaniem po prostu kiepskie i nijakie.
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam zamieszanie wokół niego w Sephorze. Zużyłam próbkę i trwały, rozwijał się. Jak na Sephorowy zapach całkiem poprawny .
|
|
|
|
|
#134 |
|
Inside a black hole
|
Ja też
![]() Pamiętam jak byłam podlotkiem (tak to możliwe a było to baaardzo dawno temu ) w jakiejś gazecie babskiej (chyba Twój Styl)była pachnąca strona i reklama na całą stronę. Nie pamiętam zapachu ale pamiętam, że był to wtedy obiekt mojego pożądania (już wtedy miałam objawy perfumoholizmu )
|
|
|
|
#135 |
|
|
[1=02eba319b6a88f5cf3646af c45676ed72e415e48_5eab58a 6545cb;56749281]A ja za bardzo nie mam nic na wiosnę, a na lato to już w ogóle
. No może Karleidoscope Lagerfelda będzie na wiosnę pasować, ale latem już mnie męczył. Myślę teraz czy wziąć w ciemno All About Eve Joopa, zna ktoś, może się nadać ?[/QUOTE]Znam, mam, świeże, słodkawe, jabłeczne, kwiatowe, wiosenne jak będzie trzeba tooo....wal na PW ![]() No i z testowania Black Opium EDT nici. Łepiszcze mnie przed chwilą tak rozbolało, że..... chyba dzisiaj ja z psem na spacer wyjdę, przewietrzę czerep, może lepiej mi się zrobi, testy jutro. Wszystkim czym się da....
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-03 o 18:18 |
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fragrantica mowi ze Perly Lalique oraz Elle YSL zblizone ![]() Musze to obadac |
|
|
|
|
#137 |
|
|
Ja mam zwichnięty nos i na mnie Perły Lalique pachną olejkiem kamforowym z ziołami + słodko -korzennymi przyprawami
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj widać na kwc, fragrrantice oraz na tym forum więc troszkę się balam ale po testach dochodzę do wniosku że to po prostu słodziak jakich wiele, tyle że z poison w nazwie..ale nosi się przyjemnie, chociaż bez uniesień ![]() Co do midnight poison to również zastanawiam sie nad kupnem, ale w sumie mam całą flachę pereł lalique (kocham je) i nie wiem czy jest sens kupować za takie duże pieniądze.. Elle YSL, bardzo podobne do perles i też piękne podobno została wycofana i coraz droższa się robi.. Jak jeszcze tak będa kombinować z Perles to się zastrzelę |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie wróciłam z Zary i kupiłam perfumy Amber Vanilla, w końcu wydali kopię Aliena
|
|
|
|
#140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), ale jakbym miała okazję to chętnie bym powąchała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=02eba319b6a88f5cf3646af c45676ed72e415e48_5eab58a 6545cb;56749281]A ja za bardzo nie mam nic na wiosnę, a na lato to już w ogóle . No może Karleidoscope Lagerfelda będzie na wiosnę pasować, ale latem już mnie męczył. Myślę teraz czy wziąć w ciemno All About Eve Joopa, zna ktoś, może się nadać ?[/QUOTE]Znam ten ból Prawie same dusiciele mi się podobają, na szczęście udało mi się znaleźć kilka lżejszych, którym udało się trafić w mój gust
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||||
|
|
|
#141 | |
|
|
Cytat:
Oczywiście - co nos to inne doznania zapachowe, ale mi Limon Verde raczej przypomina orzeźwiający lub wręcz zimny, ostry wiatr w lecie. Taki czysty, limonkowy mocny zapach, naprawdę daje poczucie chłodu ![]() Bosz...jak mnie głowa boli
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elle mam, Perły mam odlewkę, czaję się na flakon ![]() Cytat:
na mnie diabelnie trwałeCytat:
Ale uwaga mam Midnight Poison wyczaiłam na fragrze, że dziewczyny znalazły na all Pana, który ma wersje z 2008 roku. I tylko 70km ode mnie no to zaprzegłam męża po pracy i odebrałam osobiście. Kochanego mam mężaNa razie nie otwieram, napawam się samym faktem posiadania BTW, a z perłami nic nie kombinują? Jakoś coraz mniej ich chyba? Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-03-03 o 20:48 |
|||
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o nie..nawet nie strasz ze z perlami też kombinują.. ![]() Co do Elle to widziałam wczoraj w syforze krkaowskiej jeden smutny flakon, sam na półce..aż mi się go żal zrobiło ![]() a co do MP to mega zazdrosc, podaj namiary na tego pana co sprzedaje takie skarby |
|
|
|
|
#144 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Też cierpię na niedobór letnich i wiosennych zapachów. Za każdym razem pod koniec zimy obiecuję sobie, że od teraz tylko "lekkozapachowe" zakupy, ale jakoś szybko o tej obietnicy zapominam Cytat:
|
||
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aukcja do MP: http://allegro.pl/dior-midnight-pois...987568211.html |
|
|
|
|
#146 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Lys Soleia jest straszna dla mnie, jak bardzo lubię wszystkie AA, ktore poznałam, to ta wyjątkowo jest potwornym , słodziacznym, polanym miodem mordogniotem
![]() Ostatnio zostałam szczęśliwą posiadaczką Orange Magnifici jeśli ktoś lubi pomarańczowo- mleczne shake, to powinien jej poszukać ![]() Czy Chloe edt bardzo się różni od edp?
wymianka zapachowa, kolorowa, pielęgnacyjna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288132 Edytowane przez aniszonekk Czas edycji: 2016-03-04 o 00:39 |
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ciagnie do Chloe ale EDP wlasnie i nawet moglabym przytulic kilka ml z rozbiorki jakiejs
a tak poza tym to dumam ciagle nad Cesarzowa i na 99 ja klikne w nastepnym miesiacu tylko nie wiem czy kupic cala dla siebie czy zostawic sobie mniej ale za to rozebrac 2 zapachy...
|
#148 |
|
spin doctor
|
A ja na wiosnę sobie sprawię(już lecą) Chance eau Vive-zjechany i hejtowany w internetach, ale cudownie świeży i taki energetyczny
|
#149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
).
|
||||
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Cytat:
![]() Ciągnie mnie w stronę Chaneli w tym roku i koniecznie muszę powąchać czarną Coco.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Dobrze, że jestem sama w domu 

Na szczęście nie czuję tej nuty
a teraz ceny zbójeckie. I jak żyć?

Korzystam z tego i używam z upodobaniem
marzy mi sie LVEB albo wlasnie Alien Ea ale boje sie ze moi współpracownicy nie byli by zbyt szczęśliwi gdybym ich podtruwala słodkimi oparami...i jak żyć?!?! Wiosenne lekkie zapachy to nie to samo..
ja napewno kolejna flaszkę eclata kupie na wiosnę i moze jeszcze chance edt i fraiche jesli finanse pozwolą..i słodziaka jakiegoś dla kontrastu

Widziałam zamieszanie wokół niego w Sephorze. Zużyłam próbkę i trwały, rozwijał się. Jak na Sephorowy zapach całkiem poprawny .
fragrantica mowi ze Perly Lalique oraz Elle YSL zblizone 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)