Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-20, 08:52   #3331
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
W czwartek bylam na wizycie posredniej i ogolnie wyniki dobre glukoza tez i maly w porzadku. Jest jedno ale- mam za malo wod plodowych kazal mi pic bardzo duzo wody ok 3 l dziennie zeby nadrobic. Powiedzial ze od miesiaca dziecko jest w tej samej pozycji bo nie ma mozliwsci obracania- basen za maly po prostu.nadrobic wiec musze a wcale mi to nie proste. Nie mam mentalnosci pic az tyle wody mdli mnie.ale inne plyny tez sie licza nie?
Kolejna duza wizyta 01.04 to tyle z aktualnosci odezwe sie za jakis czas .zeby ten komp juz chodzil ehh... .
Pij dużo, pij, niech tych wód przybędzie i czekam na lepsze wieści z następnej wizyty

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Poważna sprawa! tak ten czas,szybko leci, aż mi się wierzyć nie chce, że we wtorek zaczynam 30tydz! ;D
Ojacie juz 30?

Cytat:
Elaine mój tz też grał w Ikariam :P
Z piciem coli też coś mam :/ bo ciągnie mnie do Coca-coli i co jakis czas do auta wrzucę mała butelkę. Często stoję w korkach więc sobie popiiam przed ciążą cole piłam sporadycznie teraz coś mi na głowę padło :P
Mnie na początku ciągnęło do słodkich gazowanych napojów. Wodę też piłam tylko gazowaną. Ale po tej jelitówce przerzuciłam się tylko na niegazowaną i jakoś od tych gazowanych napojów też mnie odrzuciło

Ale w ciąży z Bartkiem miałam co jakiś czas ochotę właśnie na cole i musiałam sobie wypić taka 0,5 l taka tam zachcianka
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 08:55   #3332
misia880
Zakorzenienie

Ja cala ciaze mialam parcie na slodkie gazowane napoje
Nawet na tania oranzade z marketu

Bylismy wczoraj z mezem w kinle

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 08:56   #3333
Madzia9999
Zakorzenienie

Madzius noo 30ty już matko dobrze, że tego nie czuję i są dni kiedy nerki mniej bolą wtedy mam tyle energii szkoda, że ostatnio jedynie na zabawy z psem tą energię wykorzystuję :P
Ja co jakiś czas przed ciążą miałam fazę na,Fante teraz na cole mi sier rzuciło :P

Tz pochrapuje, a mi się już jeść chcę! Hania grasuje od rana to i uczucie glodu się potęguje. Wstaję powoli, koniec leniuchowania

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 09:01   #3334
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Madzius noo 30ty już matko dobrze, że tego nie czuję i są dni kiedy nerki mniej bolą wtedy mam tyle energii
A co masz z nerkami, że tak Cię bolą?

Moja Mała też dziś od 5:45 buszuje w brzuchu. Próbowałam spać, ale gdzie tam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 09:08   #3335
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, dzis wstałam o 6 bo mnie strasznie głód męczył, zjadłam 2 kanapki i jak tylko wrstałam to od razu do wc, zwróciłam chyba wszystko co wczoraj i dziś zjadłam. Co do tż i gier, też lubi pograć, a że teraz ma nie wiekle czasu, to wdomu rzadko to robi, gra tylko na wyjazdach jak ma pauzę, albo czeka na załadunek, a kiedyś to potrafił calutką niedzielę przesiedzieć przed
Kompem.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Teraz mój tż tłucze się na górze, skręca szafki nocne i może jeszcze komodę mu się uda :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 09:16   #3336
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A co masz z nerkami, że tak Cię bolą?

Moja Mała też dziś od 5:45 buszuje w brzuchu. Próbowałam spać, ale gdzie tam
Mam przewlekle chore nerki, co doprowadziło do częściowej niewydolności w ciąży Nasze nerki sa jeszcze bardziej obciążone a u mnie w jednej jeszcze kamien jesr ly w miedniczce nerkowej co poteguje Często odczuwanie bólu :/ ale dla Hani muszę dac radę

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dzis wstałam o 6 bo mnie strasznie głód męczył, zjadłam 2 kanapki i jak tylko wrstałam to od razu do wc, zwróciłam chyba wszystko co wczoraj i dziś zjadłam. Co do tż i gier, też lubi pograć, a że teraz ma nie wiekle czasu, to wdomu rzadko to robi, gra tylko na wyjazdach jak ma pauzę, albo czeka na załadunek, a kiedyś to potrafił calutką niedzielę przesiedzieć przed
Kompem.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Teraz mój tż tłucze się na górze, skręca szafki nocne i może jeszcze komodę mu się uda :-D
Bidulka Ty to się masz z tymi wymiotami. Dwójkę masz w brzuszku to i hormony inne promocje mają pewnie to sprzyja wymiotom

Ja muszę tz przycisnąć żeby łóżeczko dziś złożył

Btw Twój tz jest zawodowym kierowcą? Duże auta?

Sophia Loren
Stary 2016-03-20, 09:26   #3337
motylek1984
Zadomowienie

Był już czas kiedy nie wymiotował

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ucięło mi post. Był już czas kiedy nie wymiotowałam, a teraz znowu wróciło, dobrze że chociaż z rana tylko i zawsze po sniadaniu jak tylko wstanę od stołu. Tak, mój tż jest kierowcą-tirowcą :-D
Stary 2016-03-20, 09:43   #3338
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry

My juz tez na nogach i po śniadaniu. Katar mam straszny... i męczący. Tz jeszcze śpi ale jak wstanie to do apteki będzie musiał mi isc bo krople do nosa się skończyły. Mam nadzieje że dzisiejsze leżenie coś pomoże i jutro pojde do szkoły rodzenia.

Mam dzis ambitny plan w końcu posegregowac ubranka bo oczywiście tego wcześniej nie zrobiłam.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 09:46   #3339
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My juz tez na nogach i po śniadaniu. Katar mam straszny... i męczący. Tz jeszcze śpi ale jak wstanie to do apteki będzie musiał mi isc bo krople do nosa się skończyły. Mam nadzieje że dzisiejsze leżenie coś pomoże i jutro pojde do szkoły rodzenia.

Mam dzis ambitny plan w końcu posegregowac ubranka bo oczywiście tego wcześniej nie zrobiłam.
Ania, może odpuść sobie dzisiaj wszelkie prace, łącznie z segregowaniem ubranek i wskakój pod kołderkę i się grzej.
Stary 2016-03-20, 10:06   #3340
Usiq
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cześć. Rzadko tu zaglądam.
Powiedzcie czy wy też macie problemy z "niespokojnymi nogami" wieczorami?
To jest takie uczucie jakby mrowienia, przymusu ruszania nogami, dokładnie w łydkach.
Jest to tak okropnie męczące, że nie można w spokoju leżeć. Jedyne co to chodzić.
Najgorsze, że nachodzi to właśnie wieczorami, kiedy położę się już spać i zgaszę światło. Czasem męczy tak przez kilka godzin.
Może znacie jakieś sposoby na tą dolegliwość?
Próbowałam już różne preparaty z magnezem, wapniem, rozmawiałam nawet z lekarzem ale nic nie pomogło
Pomocy!
_________________________ _
https://web.facebook.com/Kreatywny-r...36286/?fref=ts
http://kreatywnyrodzic.pl/

Edytowane przez Usiq
Czas edycji: 2016-03-20 o 10:09 Powód: reklama się wcisła
Usiq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:24   #3341
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, może odpuść sobie dzisiaj wszelkie prace, łącznie z segregowaniem ubranek i wskakój pod kołderkę i się grzej.
motylku zobaczę jak będę się później czuła. Teraz to mi tylko katar przeszkadza.. ale to sie okaże czy coś zrobię:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:27   #3342
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
to tylko tak na próbe, żeby sprawdzić czy wszystko git ;p jutro będziemy rozkładać
Ślicznie wygląda Fajna ta falbanka
Moje, wczoraj kupione właściwie takie samo ale ma okrągłe szczebelki

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
No tak najważniejsze hmm raczej najdroższe rzeczy mam za sobą, ale teraz zostały pozostałe rzeczy... aż sobie zrobiłam liste co musze kupić bo tego jest sporo...

ja mam przewage ubranek 62/68 mniejszych też mam troszke ale nie za dużo...
Planujesz dokupić mniejsze? Ja używałam rozmiaru 62 /68 dopiero po 3. miesiącu życia. Noworodek raczej by w nich zniknął

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Taką hustawek mamy
Wow! Cóż za kosmiczny wynalazek

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Mój na szczęście sportem się nie interesuje, chociaż nie. Przecież wędkarstwo to też sport. To, że sobie pojedzie na ryby jak ma wolne to akurat spoko, ale on potrafi godzinami oglądać filmy, jak inni łowią ryby Zdajecie sobie sprawę, jakie te filmy są pasjonujące, przez 98% czasu nic się nie dzieje
Mój też zapalony wędkarz... Najlepsze jest to, że jak trzeba wstać rano żeby wyprawić dzieci na 8. do szkoły to ma mega problem ale na ryby żeby pojechać to bez problemu i o 4:00 się z łóżka zrywa
I te programy wędkarskie w TV... znam ten ból

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które używały pasów poporodowych- pokażcie jakie macie?

ja też podjadam w tajemnicy
ale tlumaczę sobie, że to dla jego dobra bo jest jeszcze za mały zeby tak regularnie podjadać słodycze, haha

hahahaa
U nas chyba Tupcio dbający o zęby pomógł w myciu.
Od jakiegoś czasu Maks daje sobie umyć ząbki, wcześniej była wielka walka i myślę, że ta ksiażeczka tak podziałała

ja codziennie pochłaniam lody
Uwielbiam!
Mąż mi dzisiaj powiedział, że jestem uzależniona

a może warto by było.
Czy lekarze mają rację czy nie, dużo się mówi o wpływie niektórych pokarmów mamy na brzuszek niemowlęcia.
Warto poobserwować bo przecież np. kapusta dla dorosłej osoby jest "specyficzna" a co dopiero dla takiego małego maluszka. I nie mam na myśli jakiejś radykalnej diety ale o próbowaniu, może małemu byłoby lżej.
Ale oczywiście każda mama robi jak uważa
Hahaha, czego to się nie robi dla dobra dziecka

Co do kolek i diety to nie wiadomo do końca jak to jest, bo przecież dzieci karmione mm też kolki miewają. Ale np. moja bratanica miała codziennie kolki, przez kilka godzin wieczorem i nocą był mega płacz i moja bratowa zdecydowała się na jakiś czas zrezygnować z mleka krowiego i krowiego nabiału i jest lepiej. Nie wiem czy to faktycznie jest powodem poprawy czy po prostu zbieg okoliczności... Musiałaby teraz spróbować wrócić do mleka i sprawdzić ale się boi powtórek

Cytat:
Madzia ja tez planuje na początek paczkę dady i pampersow kupić zobaczę co się lepiej sprawdzi i tego będę używała.

I jeszcze zdjęcie wózka tylko rączka w moim trochę zniszczona ale zaniosę do obszycia i będzie jak nowa. Kolor identyczny
Fajowy !

Cytat:
Sory dziewczyny ze sie nie odzywam ale padl mi komputer a z komorki to nie robota.

W czwartek bylam na wizycie posredniej i ogolnie wyniki dobre glukoza tez i maly w porzadku. Jest jedno ale- mam za malo wod plodowych kazal mi pic bardzo duzo wody ok 3 l dziennie zeby nadrobic. Powiedzial ze od miesiaca dziecko jest w tej samej pozycji bo nie ma mozliwsci obracania- basen za maly po prostu.nadrobic wiec musze a wcale mi to nie proste. Nie mam mentalnosci pic az tyle wody mdli mnie.ale inne plyny tez sie licza nie?
Kolejna duza wizyta 01.04 to tyle z aktualnosci odezwe sie za jakis czas .zeby ten komp juz chodzil ehh...
Moj maz jak narazie wybiera sie ze mna do porodu.zobaczymy jak ostatecznie bedzie czy nie spenia ale on do takich nienalezy.pracowal w hospicjum przy umierajacych to malo co go rusza.
Aha narazie przytylam 3,5kg (chyba to juz pisalam wybaczcie).
Ojeju, to pij jak najwięcej. Każdy płyn się liczy, jedz też zupy jeżeli lubisz i obyś przyniosła dobre wieści z następnej wizyty

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

I jak ostatecznie było u Ciebie z wagą? I jak teraz? Waga poleciała?

Fajnie, że możesz się wyrwać z domu. Mama zostaje z wnukiem?

Cytat:
Napisane przez Usiq Pokaż wiadomość
Cześć. Rzadko tu zaglądam.
Powiedzcie czy wy też macie problemy z "niespokojnymi nogami" wieczorami?
To jest takie uczucie jakby mrowienia, przymusu ruszania nogami, dokładnie w łydkach.
Jest to tak okropnie męczące, że nie można w spokoju leżeć. Jedyne co to chodzić.
Najgorsze, że nachodzi to właśnie wieczorami, kiedy położę się już spać i zgaszę światło. Czasem męczy tak przez kilka godzin.
Może znacie jakieś sposoby na tą dolegliwość?
Próbowałam już różne preparaty z magnezem, wapniem, rozmawiałam nawet z lekarzem ale nic nie pomogło
Pomocy!
_________________________ _
https://web.facebook.com/Kreatywny-r...36286/?fref=ts
http://kreatywnyrodzic.pl/
No niestety nie pomogę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:30   #3343
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Elaine mój tz też grał w IkariamZ piciem coli też coś mam :/ bo ciągnie mnie do Coca-coli i co jakis czas do auta wrzucę mała butelkę. Często stoję w korkach więc sobie popiiam przed ciążą cole piłam sporadycznie teraz coś mi na głowę padło :P
No mnie też teraz ciągnie do coli jak nigdy!
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIUS brawo za studniówkę
PIKPIK oj, to pij pij jak najwiecej!! I daj znac jak po nastepnej wizycie.
AUSTRALIA tez takie zlo zrobilam, ze wczoraj cole w kinie pilam.
Co do gier, to ja kiedys sporo gealam w rpg na studiach jeszcze. Potem juz czasu brakowalo. Jeszcze jak po dlugim zwiazku zostalam singlem to zaczelam gre online Ikariam i tam poznalam mojego meza
O jak fajnie! Na grach poznałas męża? Będziecie mieć co dzieciom opowiadać

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:35   #3344
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Laseczki

Wczoraj poszperałam w ubrankach po synku. Uzbierałam troszkę fajnych bodziaków i pajaców w najmniejszych rozmiarach i fajnych, unixeksowych kolorach.

Na dzień dzisiejszy Izka ma już większą szafę ode mnie
Więc na razie wstrzymuję się z zakupami ubrankowymi, bo mam dość.

Teściowa kupiła kombinezon dla Izki na zimę. Wiem, że chciała dobrze... ale. Rozmiar .... 80 Więc Izka raczej go nie założy, bo jak będzie nosiła ten rozmiar, to będzie lato.
Ja już nauczyłam się nie kupować ubrań na wyrost. Oczywiście, koszulki z krótkim rękawkiem, jakieś bluzeczki, to się zawsze założy, ale czasem można nie trafić z rozmiarem w odpowiednią porę roku....

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Zrobiłam to po to aby sprawdzić jak organizm reaguje bo dziewczyny nie mogą jeść sera.
Po godzinie zmierzylam bylo to samo
No nic pogadam z diabetologiem
Ojej, Olinka, może Ty wcale nie masz cukrzycy, może się walnęli w labo??

Cytat:
Ja też nie cierpię, gdy facet gra Wiem, że się czepiam, ale ileż można. Mój nie ma dnia, żeby nie grał.
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem. Mój też potrafi siedzieć przed kompem i grać godzinami. Inną wadą która ma to mecze . Wystarczy że tylko wyjdę z pokoju a już jakiś leci w telewizji. Ogląda każdy mecz na jaki trafi i wszystko co tylko jest odnośnie piłki nożnej ogólnie to chyba każdy możliwy sport ogląda. Mecze, skoki, bilard a nawet pokera!!! ( tak puszczają takie rzeczy w telewizji jak poker)Grr dalej zła jestem
Mój tak grał, kiedy był na studiach, od tego popsuł mu się wzrok. Na szczęście, kiedy się poznaliśmy, gry już go nie interesowały.

Cytat:
Mój na szczęście sportem się nie interesuje, chociaż nie. Przecież wędkarstwo to też sport. To, że sobie pojedzie na ryby jak ma wolne to akurat spoko, ale on potrafi godzinami oglądać filmy, jak inni łowią ryby Zdajecie sobie sprawę, jakie te filmy są pasjonujące, przez 98% czasu nic się nie dzieje

Ja byłam jeden, jedyny raz na rybach. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej!! Patrzeć się tępo, czy nie drga spławik, no po prostu pełnia szczęścia. Strasznie się wynudziłam.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

JA zrobiłam dzisiaj pierwsze zakupy ciążowo-porodowe- majtki poporodowe i wielkie podpaski
Mnie to czeka też jakoś na dniach. Wczoraj miałam nawet coś wybrać, ale jak zaczęłam przeglądać te strony z gaciami, to mi się odechciało.

Hali, my również będziemy mieć córeczkę

Macie już imię?

Cytat:
Sory dziewczyny ze sie nie odzywam ale padl mi komputer a z komorki to nie robota.

Kolejna duza wizyta 01.04 to tyle z aktualnosci odezwe sie za jakis czas .zeby ten komp juz chodzil ehh...
Moj maz jak narazie wybiera sie ze mna do porodu.zobaczymy jak ostatecznie bedzie czy nie spenia ale on do takich nienalezy.pracowal w hospicjum przy umierajacych to malo co go rusza.
Ojej, mam nadzieję, że picie płynów Ci pomoże. Inne płyny też się do tego zaliczają, czyli jakaś zupka, soki, herbatki. Będzie dobrze, trzymaj się

Cytat:
Cześć dziewczyny, dzis wstałam o 6 bo mnie strasznie głód męczył, zjadłam 2 kanapki i jak tylko wrstałam to od razu do wc, zwróciłam chyba wszystko co wczoraj i dziś zjadłam.

Znowu? Ojej, bidulka. Ja wymiotowałam ostatnio w 15 tygodniu i od tamtej pory cisza.
Trzymam kciuki, aby było tylko lepiej.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-20 o 10:39
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:38   #3345
haneczkab92
Ania

hej!
Śniadanko zjedzone więc czas na forum

Cytat:
Ja też jestem przewrażliwiona punkcie mojego psieła, od maluteńkiego nam chorował. Jak byl u nas kilka dni, to już miał zapalenie pęcherza, sikał krwią, wet, antybiotyk itd, a to zapalenie ucha, wymioty, nawet raz czopek mu musiałam aplikować, nie wspomnę o zastrzykach jak mu sama dawałam, żeby nie jeździć po kilka razy do weta, albo zapalenie skóry i od tej pory kąpę go w nizoralu, w zeszłym roku nie mógł się wyleczyć, z jakiegoś zapalenia ptaszka, ciagle miał spuchnięty, też antybiotyk, maść, lato minęło i to też, myślę że to było uczulenie na trawy, albo nawóz. Chyba wszystkie choroby już przeszliśmy :-( ale kochamy go ponad życie i jak tylko coś się zaczyna to od razu wet.
(
No to faktycznie sporo z pieskiem przeszliście.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A ja zupełnie niespodziewanie kupiłam dzisiaj wózek, łóżeczko i przewijak

Patrzyłam rano na olx na wózki i pojawiło się korzystne ogłoszenie z jednego komisu, więc pojechaliśmy oglądać. Wózek nie zniszczony, lekki, fajnie się prowadzi za 500 zł. Dokupiliśmy jeszcze łóżeczko i przewijak
O taki wózeczek mamy:

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
to tylko tak na próbe, żeby sprawdzić czy wszystko git ;p jutro będziemy rozkładać
Piękne! i stronkę z zapisałam!

Cytat:
też tak myślę dlatego żadnych bodziaków,śpioszków, skarpetek, pajacyków nie kupuje. Jedynie sukienki
A ja sądzę, ze jak wejdziesz do sh to i tak coś upolujesz, bo żal nie wziać

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Mnie też TŻ wkurzył i właśnie siedzę i gotuję się w środku. Mamy dziś imprezę w towarzystwie na którą nie miałam ochoty iść. Mam już dość robienia za szofera i patrzenia jak innym procenty do głowy idą, a ja ni cholera nie jestem w stanie być w ich klimacie. Widziałam że mojego nosi, to mu mówię żeby poszedł i ten kapuściany łeb POSZEDŁ no przecież zaraz mnie pokręci. Jak by weekend spędzony w domu był weekendem straconym. Jestem wściekła i jutro zrobię awanturę o byle co. Żeby nie było, że nienormalna jestem i najpierw mu mówię, żeby szedł, a potem afery o to robię
Ach Ci faceci, niczego sami się nie potrafią domyślić, skądś to znam!

Cytat:

O jejciu! Oni naprawdę są, jak dzieci

Padłam

Cytat:
Ładna

Też zamierzam maść witaminową do dupki używać a jak nie da rady to coś o większym kalibrze. Maść witaminowa jest delikatna, w razie co awaryjnie można linomag czy sudocrem czy coś tam innego kupić.
Pieluszek jeszcze nie mam, ale kupię Pamper 1 białe i z jedną paczkę Dady 2. Niech Hania ma na początku luksus pampersowy

Mój ze sportów jeździ na crossie, nawet na zawody cross county i super enduro jeździliśmy i bral udział. Teraz dużo więcej pracuje, za chwilę baby się pojawi więc czasu mniej.
Jak było ciepło to razem na rowery wychodziliśmy/biegaliśmy razem także fajnie Teraz zima, ja z brzuchem to mniej aktywnych zajęć

Ja też wredna jestem Także jest Nas dwie
Na dodatek TŻ oskarża mnie, że marudna jescze jestem al co to to nie! :P Myli się
Ja od ponad siedmiu lat słyszę, że jestem maruda... przyzwyczaiłam się, ale mężowi tego nie mówię

Cytat:

No to pij dużo i odpoczywaj

Co do gier- mój tż gra na konsoli, ale nie jest to bardzo uciążliwe nie gra cały czas, zrobi co ma zrobić, a jak ja siedzę na wizazu no to on gra
Ale jakby to przedkładał na wszystko inne, to bym się wkurzała bardzo..na razie jest ok.

Co do ubranek- ja w ogóle nie mam takich mniejszych niż 56...
One i tak wydawały mi się małe..ale tak patrzę(chociażby na marcówkach) ile dzieci rodzi sie mniejszych to chyba czas poszukać chociaż kilka sztuk tych mini.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-20 o 10:42
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 10:42   #3346
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ojej, Olinka, może Ty wcale nie masz cukrzycy?

We wtorek będę wiedziała lepiej. W każdym razie i tak dietę zachowam jedzenie co 2-3h sprawia ze nie tyje nie jestem glodna. A jak się okaże ze ok poprostu pozwolę sobie na ciasto w święta

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-20 o 10:44
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 11:01   #3347
misia880
Zakorzenienie

Ja bede odsprzedawala za niedlugo te male rozmiary

Stary 2016-03-20, 11:03   #3348
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie do oranżady Heleny czasem ciągnie

Super, że macie z kim zostawić Igorka. Dziadkowie blisko to dobra sprawa
Na czym byliście w kinie?

Cytat:
Był już czas kiedy nie wymiotował

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ucięło mi post. Był już czas kiedy nie wymiotowałam, a teraz znowu wróciło, dobrze że chociaż z rana tylko i zawsze po sniadaniu jak tylko wstanę od stołu. Tak, mój tż jest kierowcą-tirowcą :-D
Moj tato jest zawodowym kierowcą, wiec temat jest mi bliski.
Po kraju TŻ jeździ czy za granica?

Cytat:
Dzień dobry

Z kropli Xylogel polecam albo Otrivin działaja i nie są bardzo inwayjne. Misia też Sudafed polecala.

Cytat:
Dokładnie grzej się Ania I kuruj, ciuszki poczekają na segregację

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Ja bede odsprzedawala za niedlugo te male rozmiary
Misia Ty już siedzisz w temecie ile warto mieć ubranek na rozmiar 52 tak mnie więcej oczywiście?

Sophia Loren
Stary 2016-03-20, 11:08   #3349
motylek1984
Zadomowienie

Mój tż tydzień po kraju i jest wtedy codziennie w domu, i tydzień zagranicą i wraca w piątek/sobotę. Ciężki kawałek chleba :-(
Stary 2016-03-20, 11:12   #3350
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję jutro może się przejdę do rossmanna a tak po za tym wyczytałam dziś, że od 20.04 ma być -49% na kolorówkę

Cytat:

Mój mąż też dziś gra na play station jakoś mi to nie przeszkadza, zrobiliśmy co mieliśmy zaplanowane na dzisiaj, kolacje mi zrobił więc niech chłop ma trochę przyjemności
Mój też codziennie gra. Nie przeszkadza mi to, bo w ciągu dnia robimy co mamy zrobić, spędzamy czas we dwoje, ale czasem każde z nas potrzebuje trochę czasu dla siebie Wtedy on wieczorami gra a ja siedzę też na necie

Cytat:

Ja też mam problem z piciem wody of corse Kiedyś potrafiłam dziennie pić tylko 2 szklanki kawy czy herbaty nie czułam potrzeby picia, ale teraz się zmuszam na szczęście w moimi wodami płodowymi wszystko jest ok

Cytat:
Dzień dobry

Ja wczoraj trochę segregowałam i dziś też mam zamiar trochę ogarnąć rzeczy dla małej

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Co do ubranek- ja w ogóle nie mam takich mniejszych niż 56...
One i tak wydawały mi się małe..ale tak patrzę(chociażby na marcówkach) ile dzieci rodzi sie mniejszych to chyba czas poszukać chociaż kilka sztuk tych mini.
Ja mniejszych niż 56 też nie mam i zastanawiam się czy kupić..
Stary 2016-03-20, 11:18   #3351
soffinka
Zadomowienie

Ledwo was nadrobiłam
Szalejecie z wyprawkami az presje czuje ze w lesie jestem ale niestety musze jeszcze poczekać
Jeśli chodzi o TŻ moj ma bzika na punkcie koszykówki. Jest w takiej miejskiej lidze raz czy dwa w tyg jedzie na treningi. Mnie mecze tez interesują ale te polskie - tauron basket liga :p I szczerze mnie to nie przeszkadza ze ma takie zainteresowania
Dzis kończy 30 lat i na prezent kupiliśmy mu ... nowe buty do kosza Jordany za 550 zł :p
Cieszy sie jak dziecko chodzi w nich po domu :p Młody tez pewnie przejmie pałeczkę bo na boisku bedzie od małego i predyspozycje tez sie znajda bi na bank bedzie po nas wysoki

Co do kosmetyków mam zamiar na przemian emolium i babydreama stosować. Pampersy- kupiłam te białe - kupiłam Dady i rosmanowe
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 11:31   #3352
misia880
Zakorzenienie

Moja mama ma do nas 40 km ale chetnie przyjezdza do Igorka

W kinie bylismy na Londyn w ogniu - fajny film.

Co do ubranek.. ja mialam tylko na 56. Lezalam na sali z dziewczyna ktora urodzila core 56 cm i oddala mi wszyśtkie ubranka ktore miala na 50 cm. byly to ubranka z H&M i oni maja zawyzona rozmiarowkd. Takze one sa na Igorka dalej lekko duze hehe
Te polskie firmy typu mrofi, ewa klucze, malgosia to u nich 56 to 56 na Igorka sa juz na styk. Ale polecam super jakos

Stary 2016-03-20, 11:41   #3353
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż tydzień po kraju i jest wtedy codziennie w domu, i tydzień zagranicą i wraca w piątek/sobotę. Ciężki kawałek chleba :-(
Wiem coś o tym. Tata na pracę jako kierowca zdecydował się jak najmłodsze z rodzenstwa mialo 16 lat. Wcześniej prowadził własną działaność. Jednak finansowo lepiej wychodzi. Pracuje w niemieckiej firmie. 3 tyg pracy, tydzień w domu

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ledwo was nadrobiłam
Szalejecie z wyprawkami az presje czuje ze w lesie jestem ale niestety musze jeszcze poczekać
Jeśli chodzi o TŻ moj ma bzika na punkcie koszykówki. Jest w takiej miejskiej lidze raz czy dwa w tyg jedzie na treningi. Mnie mecze tez interesują ale te polskie - tauron basket liga :p I szczerze mnie to nie przeszkadza ze ma takie zainteresowania
Dzis kończy 30 lat i na prezent kupiliśmy mu ... nowe buty do kosza Jordany za 550 zł :p
Cieszy sie jak dziecko chodzi w nich po domu :p Młody tez pewnie przejmie pałeczkę bo na boisku bedzie od małego i predyspozycje tez sie znajda bi na bank bedzie po nas wysoki

Co do kosmetyków mam zamiar na przemian emolium i babydreama stosować. Pampersy- kupiłam te białe - kupiłam Dady i rosmanowe
Mój TŻ jak jeszcze studiowaliśmy chodził na kosza z kolegami z roku. Teraz rok temu na halowkę z kolegami z pracy jeździł, ale spoko ja w tym czasie na basen z saunami chodziła więc idealnie się z tym zgrywaliśmy
Te buty Jordana to drogie sa :P TŻ na jedne chorował i jak kupił i cenę mi powiedział to padłam
Może też z jedną paczkę tych Rossmanowych dokupię, Ktory rodzaj brałas? BO tam chyba dwa rodzaje są

Cytat:
Moja mama ma do nas 40 km ale chetnie przyjezdza do Igorka

W kinie bylismy na Londyn w ogniu - fajny film.

Co do ubranek.. ja mialam tylko na 56. Lezalam na sali z dziewczyna ktora urodzila core 56 cm i oddala mi wszyśtkie ubranka ktore miala na 50 cm. byly to ubranka z H&M i oni maja zawyzona rozmiarowkd. Takze one sa na Igorka dalej lekko duze hehe
Te polskie firmy typu mrofi, ewa klucze, malgosia to u nich 56 to 56 na Igorka sa juz na styk. Ale polecam super jakos
Suuper, ze ta dziewczyna Ci oddała ubranka To bardzo miłe zjej strony. Bodziaki z Morfi widziałam wczoraj w Carefourze i nie kupiłam finalnie.

Jesli masz mobilna i chetną do pomocy mamę to te 40km to luuzik

Sophia Loren
Stary 2016-03-20, 11:45   #3354
haneczkab92
Ania

Cytat:
Współczuję szczerze.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziękuję jutro może się przejdę do rossmanna a tak po za tym wyczytałam dziś, że od 20.04 ma być -49% na kolorówkę

Ja też mam problem z piciem wody of corse Kiedyś potrafiłam dziennie pić tylko 2 szklanki kawy czy herbaty nie czułam potrzeby picia, ale teraz się zmuszam na szczęście w moimi wodami płodowymi wszystko jest ok

Ja mniejszych niż 56 też nie mam i zastanawiam się czy kupić..
Kolorówkę, czyli że?

Kurde kurde.. zjadłabym gofra!! a u mnie blisko nigdzie nie ma.. gofrownicy też niestety nie mam
i co tu począć?
ja chcę tylko jednego, malutkiego goferka z bitą śmietaną i owocami..

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-20, 11:53   #3355
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na sałatkę z ziemniaków, ugotowałam ziemniaki w skorupkach, zawsze obieram, kryję, dodaję cebulę ogórek kiszony i sos śmietanowo-majonezowo-czosnkowy, ale chętnie spróbowałabym czegoś innego :-D
Stary 2016-03-20, 11:53   #3356
ewka555
Zakorzenienie

heeej ! w końcu jestem i nadrobiłam

dużo zdrówka chorującym
Zebrah - najlepszego dla synka

Co do tematu bliskości w związku itd. - ja sobie nie wyobrażam, żeby np robić siusiu, a tż by w tym czasie mył zęby. Dla mnie jest to zwyczajnie niehigieniczne, poza tym nie uważam, żeby taka "bliskość" była nam potrzebna, żeby w jakikolwiek sposób nas to zbliżało czy coś w ten deseń oczywiście w sytuacjach kryzysowych sobie pomagamy, czy jak byłam po operacji to tż pomagał mi się kąpać, czy jak wrócił po kawalerskim do domu, to też mu pomagałam, to jest normalne..
co do porodu to był ze mną, i mimo ze się zapierał, że nie chce mnie widzieć od tamteh strony (i ja też nie chciałam), to musiał przejść dookoła fotela i co nieco widział. lewatywy nie miałam, zdarzyła się mała wpadka przy porodzie (czego wcześniej strasznie się bałam i chciałam tego uniknąć) i szczerze - podczas porodu w nosie to miałam położne złego słowa nie powiedziały, tż nie zwrócił nawet uwagi i nie ma żadnego urazu po porodzie, teraz też chce rodzić ze mną

jeśli chodzi o kosmetyki dla malucha- ja dla Zuzi miałam hipp, ale w pierwszych dniach uczulił małą, dodatkowo wysuszał skórę, ale moja mała to alergiczka, dlatego szybko przeszłyśmy na emolium. Jak miała 6mscy próbowałam jeszcze raz hipp i z takim samym skutkiem. Używamy na zmianę ziajkę i emolium, teraz ostatnio kupiłam balsam z babydream i jestem zadowolona
Dla młodego planuję od poczatku babydream, a jak coś się bedzie działo to emolium.

Ręczniki mamy te niby duże z ikei, niebieski z misiem np i używamy od samego poczatku - ja tam uważam, że nie ma sensu mniejszych kupować

Ja się czuję lepiej, w piątek było rewelacyjnie już, wczoraj znów mnie trochę żołądek bolał, ale już jest ok.

Dziewczyny z rwą kulszową etc - długo Wam tu narzekałam na rwę, dodatkowo jak chdoziłam za długo, to pisałam kiedyś, że boli mnie coś jakby w miejscu jajnika - jakby kolka. Dodatkowo zarwała nam się rogówka i ostatnio obudziłam się tak połamana, tak kulałam na jedną nogę, żę myślałam, że skonam. Poszłam fartem do fizjoterapeuty, żeby mnie okleił tejpami, mówię że chyba rwa. Wiecie co się okazało ? że to raczej nie rwa, a przepukliny dostałam... rozmasowywał mi to miejsce z tyłu i jak zaczął mi je uciskać, to jednoczesnie bolalo mnie tez z przodu, ta jakby kolka... Mówił, że normalnie balonik przepukliny mi wyszedł. Rozmasował, nakleił tejpy i jest lepiej. Jak sciagne plastry to zaleca mi jeszcze masaż 30 minut.

Wiec dziewczyny - uwazajcie zeby sie nie przedzwignać, zwlaszcza z maluchami. ja Zuzie nosze na prawym biodrze i z tej wlasnie strony przepuklina mi wyszla... ;/

ale sie rozpisalam ;d
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 11:54   #3357
Madzia9999
Zakorzenienie

Kolorowka czyli kosmetyki kolorowe Suuuper akurat podklady z ostatniej promocji mi się powoli kończą więc uzupełnię zapasy :P

Sophia Loren
Stary 2016-03-20, 11:56   #3358
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Kolorówkę, czyli że?
Czyli wszystkie rzeczy do makijażu!!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Kolorowka czyli kosmetyki kolorowe Suuuper akurat podklady z ostatniej promocji mi się powoli kończą więc uzupełnię zapasy :P
Ja też mam zamiar uzupełnić zapasy Ostatnio wszystko małej kupuje a sobie nic Czas to zmienić
Stary 2016-03-20, 12:09   #3359
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
heeej ! w końcu jestem i nadrobiłam

dużo zdrówka chorującym
Zebrah - najlepszego dla synka

Co do tematu bliskości w związku itd. - ja sobie nie wyobrażam, żeby np robić siusiu, a tż by w tym czasie mył zęby. Dla mnie jest to zwyczajnie niehigieniczne, poza tym nie uważam, żeby taka "bliskość" była nam potrzebna, żeby w jakikolwiek sposób nas to zbliżało czy coś w ten deseń oczywiście w sytuacjach kryzysowych sobie pomagamy, czy jak byłam po operacji to tż pomagał mi się kąpać, czy jak wrócił po kawalerskim do domu, to też mu pomagałam, to jest normalne..
co do porodu to był ze mną, i mimo ze się zapierał, że nie chce mnie widzieć od tamteh strony (i ja też nie chciałam), to musiał przejść dookoła fotela i co nieco widział. lewatywy nie miałam, zdarzyła się mała wpadka przy porodzie (czego wcześniej strasznie się bałam i chciałam tego uniknąć) i szczerze - podczas porodu w nosie to miałam położne złego słowa nie powiedziały, tż nie zwrócił nawet uwagi i nie ma żadnego urazu po porodzie, teraz też chce rodzić ze mną

jeśli chodzi o kosmetyki dla malucha- ja dla Zuzi miałam hipp, ale w pierwszych dniach uczulił małą, dodatkowo wysuszał skórę, ale moja mała to alergiczka, dlatego szybko przeszłyśmy na emolium. Jak miała 6mscy próbowałam jeszcze raz hipp i z takim samym skutkiem. Używamy na zmianę ziajkę i emolium, teraz ostatnio kupiłam balsam z babydream i jestem zadowolona
Dla młodego planuję od poczatku babydream, a jak coś się bedzie działo to emolium.

Ręczniki mamy te niby duże z ikei, niebieski z misiem np i używamy od samego poczatku - ja tam uważam, że nie ma sensu mniejszych kupować

Ja się czuję lepiej, w piątek było rewelacyjnie już, wczoraj znów mnie trochę żołądek bolał, ale już jest ok.

Dziewczyny z rwą kulszową etc - długo Wam tu narzekałam na rwę, dodatkowo jak chdoziłam za długo, to pisałam kiedyś, że boli mnie coś jakby w miejscu jajnika - jakby kolka. Dodatkowo zarwała nam się rogówka i ostatnio obudziłam się tak połamana, tak kulałam na jedną nogę, żę myślałam, że skonam. Poszłam fartem do fizjoterapeuty, żeby mnie okleił tejpami, mówię że chyba rwa. Wiecie co się okazało ? że to raczej nie rwa, a przepukliny dostałam... rozmasowywał mi to miejsce z tyłu i jak zaczął mi je uciskać, to jednoczesnie bolalo mnie tez z przodu, ta jakby kolka... Mówił, że normalnie balonik przepukliny mi wyszedł. Rozmasował, nakleił tejpy i jest lepiej. Jak sciagne plastry to zaleca mi jeszcze masaż 30 minut.

Wiec dziewczyny - uwazajcie zeby sie nie przedzwignać, zwlaszcza z maluchami. ja Zuzie nosze na prawym biodrze i z tej wlasnie strony przepuklina mi wyszla... ;/

ale sie rozpisalam ;d
No bo w ciąży nie bez powodu nie powinno się dźwigać, ale wiadomo! ja mogę sobie tak mówić, bo nie mam dziecka jeszcze.
Także uważaj na siebie, i jak najmniej dźwigaj, przynajmniej się staraj

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Czyli wszystkie rzeczy do makijażu!!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ja też mam zamiar uzupełnić zapasy Ostatnio wszystko małej kupuje a sobie nic Czas to zmienić
Dziękuję
To też muszę sie wybrać, bo też mi się wszystko kończy...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-20, 12:10   #3360
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Wiem coś o tym. Tata na pracę jako kierowca zdecydował się jak najmłodsze z rodzenstwa mialo 16 lat. Wcześniej prowadził własną działaność. Jednak finansowo lepiej wychodzi. Pracuje w niemieckiej firmie. 3 tyg pracy, tydzień w domu

Mój TŻ jak jeszcze studiowaliśmy chodził na kosza z kolegami z roku. Teraz rok temu na halowkę z kolegami z pracy jeździł, ale spoko ja w tym czasie na basen z saunami chodziła więc idealnie się z tym zgrywaliśmy

Te buty Jordana to drogie sa :P TŻ na jedne chorował i jak kupił i cenę mi powiedział to padłam

Może też z jedną paczkę tych Rossmanowych dokupię, Ktory rodzaj brałas? BO tam chyba dwa rodzaje

Kupiłam te fit&fun
W zeszłym tyg 66 szt chyba za 19,99 promocja była
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości