|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gratuluję udanych wizyt i negatywnych gbsów.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie po cc leży się 5 dób, po sn 2 doby. Wróżyłyście, że po 20.03 się zacznie i chyba tak będzie. Wyprałam dywan, co się nasłuchałam od tż to moje. Ja wiem, że on się po prostu boi, żeby nic mi się nie stało ale przecież nie będę leżała cały dzień plackiem. Coś mi się tapatralk zblokował i nie wyświetlał mi powiadomień o nowych wpisach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zwiedzaliśmy dziś na sr salę porodową - jakiegoś doła złapałam....niby nie wygląda źle (tż zachwycony) ale jakoś tak szpitalnie, surowo, no....nie wiem może to panika przedporodowa. U nas na 4 sale jest jedna toaleta i jeden prysznic - jak to u Was jest? Bo jakoś liczyłam, że prysznic na miejscu tylko dla mnie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
WIZYTA: 35 t 1 d
Moje kruszynki mają już 2150 i 2050 ![]() ![]() ![]() Ja dalej zamknięta i nic nie zapowiada porodu ![]() ![]() Kejka czyżbyś była następna ? ![]() Wizytującym gratulacje udanych wizyt ![]() ![]() ![]()
#3484 |
Winter is coming
|
beth super wieści
![]() ![]() Ineso, ja nie wiem, jak u mnie z toaletami i prysznicami, dowiem się na miejscu dopiero.
#3485 |
Zadomowienie
|
Ale nam znowu przynosicie info z wizyt ah ah coraz gorecej,
Lulka troche nieciekawie ze najpierw naturalnie a jak problemy to cesarka, oby Cie nie wymeczyli takim podejściem. Minimonix ja w 3 tyg przytylam 3.5kg takze u Ciebie nie jest najgorzej... Kejka przerazilam sie tą nogą, wytrzymaj jakos jeszcze troche, u mnie też środa będzie decydujaca.. Bo ostatnia raczej juz wizyta, a świętami to sie nie przejmuj bo jak juz będziesz z nikim w szpitalu to to będzie najpiekniejsza chwila dla Ciebie i nawet nie pomyślisz o świętach ![]() Beth jestes mocna mamuska i tak dlugobtrzymasz sie dobrze w trojpaku ![]() ![]()
#3486 |
Rozeznanie
|
Zaczęłam płacić na brązowo chyba śluz odchodzi, ja jestem jednym klebkiem nerwów bo nie wiem js co czekają cholernie się boję ze będzie coś nie tak...
#3487 |
Zadomowienie
|
Przerażają mnie te moje skurcze brzucha jednostronne, chwile postoje i juz jest ogromny bol, jestem pewna ze to nie Igor bo on jak plywa to robi to bardzo delikatnie, myślicie ze jak przyjdą te porodowe to je bez problemu rozpoznam?
Piore dzisiaj caly dzien, posciele, firany, ogarniam gniazdko przed nadejściem maleństwa, jutro jadę do fryzjera sie troche ogarnac. Nie chce żeby dziecko patrzyli na nieogar matki ![]()
#3488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a sale jedno czy dwuosobowe? Cytat:
![]() super, że wszystko pozamykane, pięknie sie trzymasz w trójpaku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Matka Smoka
|
lucy - o porodówce. Sale cztery, każda jednoosobowa. W jednej wanna. Poza tym 1 wc i 1 prysznic na całość traktu porodowego.
Poporodowe 2 i 3, ale dużo porodów mają i czasem upychają jeszcze jedno łóżko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Rozeznanie
|
Kejka ale informacja :O
Nie mogę sobie wyobrazić jak tam można poczuć nogę :-P Coś wydaję mi się że to będzie środa, kciuki żeby wszystko było ok. Gratuluje pozostalych wizyt. Nie spieszą sie nasze dzieciaczki. Dziewczyny jezdzicie jeszcze autami jako kierowcy?? Ja dziś z nudów pojechałam do rodziców, 3-4 km bocznymi drogami i już źle mi się jechało, brzuch na nogach czułam i tak w rozkroku musiałam jechac. Bracia mieli radoche jak mała sie ruszala i brzuch podskakiwal ![]()
#3491 | |
Mama Land
|
Cytat:
Nie chciałam nic mówić, ale czasami tez mam wrażenie gmerania ręką w Bożenie ![]() Kejka: Jesteś na trzecim miejscu ![]() I chciałabym zauważyć, że teraz na pewno się teściowa nie wprosi w tym miesiącu 😁 Poli: Hahahaha 😎 co za dzban z tego kuriera ![]() Kocyk jest mój (i kota ofc :P ![]() ![]() ![]() Ja to sobie screeny robię czytając Was na apce i wtedy odpisuję, bo inaczej się gubie😜
![]() |
#3492 |
Rozeznanie
|
Beth dobre wiadomości, maluszki nie takie okruszki już! Dzielna jestes nosić dwójkę pod sercem
![]() Kejka... Nie wiem co Ci tu napisać, chyba tylko, że bedzie dobrze, bo będzie! ![]() ![]() ![]() AsiaPo--- narobiłaś mi smaka na krewety! Mniam wyglądały przepysznie! Kącik maluszka piękny ![]() Tabaska--- tez miałam dzisiaj takiego powera, gniazdo wyczyszczone na błysk, teraz jeszcze ja sie muszę doprowadzić do stanu jako takiego ![]()
![]() |
#3493 |
Mama Land
|
No! A ze świętami u nas tak, że mnie TZ wysyła do rodziców już w czwartek (hello pkp 😎
![]() Myślę że to będzie ostatnia tak daleka moja podróż, ale z nudów może pojadę znów na wieś ![]() Beth: Pięknie rośnie Twoja słodka parka ❤ ciekawe czy moja jedna sztuka dziecka osiągnęła wagę 2kg :P
#3494 |
Winter is coming
|
akinomka ja jeżdżę normalnie
![]() ja też dzisiaj wysprzątałam chałupę. Jutro zrobię małe pranie ręczne paru ubranek, bo mi się nie opłaca odpalać dla kilku rzeczy pralki. I rożek przepiorę może. No i dopakuję torbę ![]() Na święta zamierzam jechać do babci jeśli nic się nie będzie działo. A w poniedziałek do teściowej
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-21 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
Lulka
Fajnie, że wszystko ok ![]() Kejka Czyli akcja rozkręca się szybciej niż na kwiecień. akinomka03 Jeżdżę autem jako kierowca, ale oczywiście koordynacja już nie taka dobra. Pas mam pod brzuchem, więc mnie nie uciska. |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmroziła mnie ta nózka. ja ciagle mam nadzieję, że urodzisz po świętach i Miki jeszcze przypakuje trochę ![]() Cytat:
Ej, no przecież 3500 to piekna waga.... Cytat:
Ja nie miałam planowanej cesarki. Lekarka zawsze mówiła, że jest na to duża szansa, ale nic nie jest przesądzone ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-21 o 21:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
Akinomka ja juz nie kieruje autem, za ciezko i mam bolesne skurcze co chwile.
Glowa mnie dzisiaj nawala:/ Tak sobie mysle o tej nodze mikiego.. Często przed ciaza slyszalam ze ginekolodzy podczas badania przed porodem wkladali tam "rękę po łokieć" nigdy nie mogłam tego zrozumieć, to naprawde jest możliwe??
#3498 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja. Zmęczona.
Doktorek się spóźnił, bo ja usg robię w innym zakładzie i zupełnie inny lekarz mi je robi. Sam był w szoku, że tak długo nie miałam usg, ale to dlatego, że na NFZ przysługują u nas w przychodni 3 badania usg za które się nie płaci ( zwłaszcza, że w samej przychodni i gabinecie pani doktor sprzętu nie ma, stąd badania są wykonywane w innej prywatnej placówce). Badanie szybkie ale mam wrażenie, że dokładne. Kość udowa 6 cm więc wydaje mi się, że jest sie czego bać. ![]() Przepływy super, stan wód i ilość w normie, dziecka nie zmierzył bo okazało się, że Iza jest już bardzo nisko ułożona do porodu. Główka znajduje się już niziutko stąd te potworne bóle kręgosłupa bo naciska na nerw. Waży 2400, lekarz powiedział, że nie urodzi się ogromna. Jutro sprawdzę jak moja Pierworodna ważyła w 35 tygodniu. Tak więc wszystko ok, a i najważniejsze, jestem tykającą bombą bo w sumie to mogę zacząć akcje porodową w każdej chwili, dlatego dzisiaj dokupiłam brakujących rzeczy i wróciłam do domciu odpocząć. Gratulacje z wszystkich udanych wizyt. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ja sie boje tam zaglądać ![]() ![]() Zdaje sie że już ostatnia.... Tak, mam takie niefajne te skurcze bo bolesne są i aż mnie potem tak na kość ogonową napiera, a z brzucha trójkąt sie robi jakby. Niby krótkie i nie są za często, ale upierdliwe bardzo. Jak Ty sie w ogóle czujesz teraz? Boli mniej czy więcej? Ja sie już ledwo ruszam, brzuch podtrzymuje rękami jak ide bo mam wrażenie że zaraz mi odpadnie. Wczoraj idąc do kuchni to z bólu mi już łzy pociekły ![]() Naprawde czuje sie już źle i mam dosyć. Po poprzedniej cesarce nie byłam tak obolała jak teraz. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
Kabriela super ze wszystko ok
![]() ![]()
#3501 |
Matka Smoka
|
akinomka - ja jeżdżę, ale niezbyt dużo i jak tylko mogę to oddaję kierownicę. Rozkraczona jestem od dosyć dawna - i jako kierowca i jako pasażer
![]() kejka - tak do mnie powoli dociera z tą nogą....ale że u Ciebie niby jest tak, jak na tym trzecim obrazku? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
Wolałabym naturalnie, ale mieć tą pewność, że będzie ok z ciśnieniem... Więc najlepiej jak urodzę po śniadaniu ![]() Może Kejka będzie trzecia, a może pojawi się jakiś czarny koń ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1,2,1,2,1,2 - jedynki mają toaletę, są połączone drzwiami z dwójką obok. Więc te z dwójki chodzą do toalety do jedynki. Chyba dobrze to zrozumiałam, byłyśmy w jednej sali ale byłam troszkę no ![]() Cytat:
![]() Ale cudowne wieści ![]() ![]() ![]() Cytat:
Podziel się tą energią hehhe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Beth jaka ładna waga dzieciaczków
![]() Ja jeszcze jeżdżę samochodem ale ograniczam się do minimum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
Poli pralka prala, jutro zobaczymy jak mi pójdzie prasowanie, bo ciezko u mnie ze staniem dluzej niż 5 minut.. Ogólnie moglabym ciągle spac, no nie daje rady w ogóle:/
#3506 |
Zadomowienie
|
Akinomka ja od kilku miesięcy opuściłam jazdę za kierownicą. Jedynie jak naprawdę nie mam innego wyjścia. Strasznie źle mi się siedziało i od razu wszystko bolało. Wiec opuściłam.
AsiaPo skoro moje dały rade przykoksic to Twoje jedno tym bardziej powyżej 2 kg będzie mieć! ![]() Kabriela fajnie ze jest okej z maluszkiem. Trzymajcie się jeszcze troszkę razem ![]() Dzięki dziewczyny za mile słowa. Oby się to wszystko nie zmieniło :-P
#3507 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Asia i tu sie chyba mylisz, tesciowa przyjezdza w niedziele. Powiedzialam ze "zapraszam" ale do moich rodzicow. Tak sie umowilam z mama, ze jesli idiotka bedzie sie tu pchala to na pewno nie do mnie. Edit: jesli zrobia mi CC to pewnie nie przyjedzie....
Ale przezywacie ta jego noge jakby to bylo cos dziwnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwoncia ja dalam raz mezowi zaaplikowac luteine i nieee...wolalam sama ![]() ![]() Musze troche wyloozowac bo teraz kazdy ruch malego mnie stresuje ![]() I z checia oddam 3 miejsce, ktora chetna? Smarrita moze Ty? Annihilate, Jowita? ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-21 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się pozmieniało .... Nie wiem z czego te zmiany u mnie wynikają, może z tego braku energii?
Jeszcze chwile temu bym się wystroiła i wymalowała idąc do sklepu. A ostatnio nie mam kompletnie ochoty "wyglądać". Mam taki nie wiem... no nie wiem jak to nazwać... spadek tej chęci do strojenia i malowania się ![]() Ale to chyba przez to, że mi niewygodnie w większości ubrań. Połowa bluzek zjeżdża z brzucha, jeansy moje ciążowe to też uciskają troszkę, da sie wytrzymać więc no ![]() Stanik - no nawet nie zakładam bo od razu mnie skóra piecze pod biustem - więc jak muszę wyjść albo mam gości to ciągle w takiej jednej bluzie siedzę w której nie widać, że jestem bez stanika. GORĄCO A i doczekałam się - W końcu mi gorąco. Cały czas. (szkoda, że zimą mi tak nie było hehe ) Jeśli mi gorąco a mężowi zimno to coś jest na rzeczy bo nigdy tak nie było hehheh.
![]() |
#3510 | |||||||||
Zadomowienie
|
Eh,od pierwszej nie śpię więc nadrobię co naskrobalyście od popołudnia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj w klubie!Ja pierwszy zmarźluch rzeczpospolitej chodze teraz w krótkim rękawie i gołych stopach. I nie ,że mam nagrzane jak w saunie. Wczoraj np zaczęło nam ciec z rury od kaloryfera i mąż musiał spuścić wodę z całego pionu,żeby zmienić tę rurę,więc cały dzień było wyłączone grzanie,a ja jeszcze okna otwierałam. No szok Edytowane przez salud Czas edycji: 2016-03-22 o 02:39 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.