Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 14:40   #391
Kasmina
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Rude jest piękne Uwielbiam Sama naturalnie mam taki mysi blond, ale swego czasu na rudo się farbowałam i bardzo dobrze się w nich czułam. Rozważam, żeby po ciąży sobie coś takiego zafundować. Nie wiem czemu się śmieją z takich dzieci ... Ja tam bym się nie obraziła, gdybym miała rudzielca, ale mało prawdopodobne, bo i ja, i mąż jesteśmy właśnie takimi mysimi blondynami.

Taka historyjka, mama mi ją często opowiadała: Jej koleżanka z klasy bardzo kiedyś "maltretowała" inną koleżankę - typowo rudą z piegami. Nie dała jej żyć. Jakież było zdziwienie za kilkanaście lat, gdy sama urodziła typowo rude z piegami dziecko. Ani ona, ani jej mąż tacy nie byli. Ciekawe
Ukryte geny
Ja tak myślę, że dobro i zło do nas wraca pod różnymi postaciami

Właśnie zastanawia mnie to, że rudy często bywa wyśmiewany jako kolor naturalny a często kobiety farbują się właśnie na rudo
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 14:40   #392
Talantea
Zakorzenienie

Mój TZ ma rudawy odcien włosów takze jest mozliwosc, ze wyjdzie rude
Mi nie przeszkadza. Niektórzy wyglądają w rudych włosach pięknie!

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 14:43   #393
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
jest tak akurat

aa nie róbcie ochoty na takie jedzenie, w tej ciąży wyjątkowo mało fast foodów jem, ostatnio po frytkach było mi niedobrze zresztą po Macu też

Zazdroszczę.... Tez bym chciała zeby mi było po maku niedobrze...ale niestety jest mi po nim cudownie <3
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 14:44   #394
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mój TZ ma rudawy odcien włosów takze jest mozliwosc, ze wyjdzie rude
Mi nie przeszkadza. Niektórzy wyglądają w rudych włosach pięknie!
Zaraz się okaże, że co druga będzie miała rudzielca

Kasia_ruda ! zazdroszczę loków Ja mój kolor polubiłam niedawno, bo tak jak pisałam- nie lubiłam się wyróżniać
Stary 2016-03-22, 14:45   #395
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
O właśnie, ja też w zasadzie muszę się napić wody przed pobieraniem krwi bo inaczej strasznie wolno leci i ciężko im się wkłuć :/ nie mówiąc już o tym że bym im zemdlała po prostu jak bym się nie napiła :P
Ja piję zieloną albo białą herbatę rano, bez tego bym z domu nie wyszła. Mam kawałek do laboratorium, bo ok. 45 min komunikacją więc pewnie z godzina przerwy jest, ale sobie nie wyobrażam inaczej.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Już po Usg
Wszystko jest ok sprawdziła wszystkie narządy, mózg, nóżki, rączki wsio na swoim miejscu

Ba początku zapytała się mnie czy chce poznać płeć, odpowiedziałam, że miałam amnio i już znam. Moje wszystkie papiery są w drugim szpitalu. Więc nie do końca babka wiedziała co i jak.
Jak przyłożyła sprzęt do brzucha to od razu powiedziała o mały baby boy on tam chyba siedzi z rozwalonymi jajkami, zero wstydu😜
klask i:

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

mega, ja kupiłam dopiero 3 pary body :P jestem daleko za murzynami
To ja jestem za Toba i za murzynami bo nie mam kompletnie nic jeszcze

Ja zupełnie nie mam ochoty na fast foody, chyba ani jednego od początku ciąży nie zjadłam Z drugiej strony raz na tydzień/dwa zamawiamy jedzenie do domu w weekend bo jestesmy leniwi i nam się gotować nie chce przeważnie makaron z jakimś sosem smietanowym i kurczakiem albo canelloni zapiekane. Na pewno zdrowe to nie jest, ale co zrobić
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 14:45   #396
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też jestem ruda , synek w lato miał takie lekko rudawe włosy, ale teraz ma piękny platynowy blond. Dziewczyny mogą być rude i piegowate po mnie, byłyby słodkie ja kocham moje wlosy, jedna z niewielu rzeczy, które w sobie lubię, kolor jest niepowtarzalny, nie do uzyskania farbą. Nigdy nic z nimi nie robiłam (farb, szamponów), mam ładne loki, złoto- rudy kolor, wyróżniają mnie w tłumie

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
O takie właśnie złoto-rude chciałabym mieć. Żeby nie musieć nic robić ze swoimi

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ukryte geny
Ja tak myślę, że dobro i zło do nas wraca pod różnymi postaciami

Właśnie zastanawia mnie to, że rudy często bywa wyśmiewany jako kolor naturalny a często kobiety farbują się właśnie na rudo
Dzieci się śmieją, bo dzieci w ogóle są okrutne. A kobiety się farbują, bo rudy to nie kolor - to charakter. Tak mawiają Poza tym sporo jest opinii, hihi, że rude są bardzo temperamentne i namiętne. Nawet jakieś takie głupie powiedzonka chodzą w stylu ''skoro dach jest zardzewiały, to piwnica musi być mokra'' i takie tam. Może nie jest to najwyższych lotów stwierdzenie, ale jakoś tak się słyszało. Ogólnie faceci uważają, ze rudę są hot I wielu mi potwierdziło, że z rudymi, to miało najlepiej.

Tak sobie myślę - to dlatego się mnie TŻ pytał ostatnio czemu się już na rudo nie farbuję
Stary 2016-03-22, 14:48   #397
Talantea
Zakorzenienie

Mi to nie ma kto przywiezc kfc, a daleko mam do najblizszego. Wiem, ze mozna zamówić, ale z drugiej strony powinnam oszczedzac kase. ehh dylematy.

Stary 2016-03-22, 14:50   #398
agnszp
Rozeznanie

Dzieci sie śmieją bo rudy jest u nas jednak mało spotykany co innego w Anglii czy Irlandii gdzie jest wiecej rudzielcow
Mnie sie osobiście rude włosy bardzo podobają, choć sama bym w nich wygladała dziwnie pewnie

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Mi to nie ma kto przywiezc kfc, a daleko mam do najblizszego. Wiem, ze mozna zamówić, ale z drugiej strony powinnam oszczedzac kase. ehh dylematy.

Tez tak sobie codziennie powtarzam, ze oszczędzać trzeba...ale co zrobic jak moj Maks ma ochotę na sushi czy kfc :/
Stary 2016-03-22, 14:52   #399
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Tez tak sobie codziennie powtarzam, ze oszczędzać trzeba...ale co zrobic jak moj Maks ma ochotę na sushi czy kfc :/
Jakby ktos by mi kupil i przywiozł to bym nie narzekała
Boneless bucket. Mój ulubiony

a sushi jesz bez ryby? Bo podobno nie powinno sie jesc surowej ryby . Sushi tez bym zjadla, czesto robilam sama i nawet sie wprawilam

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-22 o 14:53
Stary 2016-03-22, 14:52   #400
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
O takie właśnie złoto-rude chciałabym mieć. Żeby nie musieć nic robić ze swoimi

Dzieci się śmieją, bo dzieci w ogóle są okrutne. A kobiety się farbują, bo rudy to nie kolor - to charakter. Tak mawiają Poza tym sporo jest opinii, hihi, że rude są bardzo temperamentne i namiętne. Nawet jakieś takie głupie powiedzonka chodzą w stylu ''skoro dach jest zardzewiały, to piwnica musi być mokra'' i takie tam. Może nie jest to najwyższych lotów stwierdzenie, ale jakoś tak się słyszało. Ogólnie faceci uważają, ze rudę są hot I wielu mi potwierdziło, że z rudymi, to miało najlepiej.

Tak sobie myślę - to dlatego się mnie TŻ pytał ostatnio czemu się już na rudo nie farbuję

Czyli na problemy z nawilżeniem zalecamy farbowanie na rudo
Stary 2016-03-22, 14:56   #401
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Poza tym sporo jest opinii, hihi, że rude są bardzo temperamentne i namiętne. Nawet jakieś takie głupie powiedzonka chodzą w stylu ''skoro dach jest zardzewiały, to piwnica musi być mokra'' i takie tam. Może nie jest to najwyższych lotów stwierdzenie, ale jakoś tak się słyszało. Ogólnie faceci uważają, ze rudę są hot I wielu mi potwierdziło, że z rudymi, to miało najlepiej.

Rozbawiło mnie to powiedzenie, nie słyszalam nigdy wcześniej
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 14:59   #402
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Jakby ktos by mi kupil i przywiozł to bym nie narzekała
Boneless bucket. Mój ulubiony

a sushi jesz bez ryby? Bo podobno nie powinno sie jesc surowej ryby . Sushi tez bym zjadla, czesto robilam sama i nawet sie wprawilam

Sushi jem tylko z pieczoną ryba wolę z surową ale z pieczoną mam chociaż namiastkę mojej ulubionej potrawy i zawsze postaram trzy razy zr jestem w ciąży i zeby używali innych narzędzi jak cos
Stary 2016-03-22, 15:01   #403
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Sushi jem tylko z pieczoną ryba wolę z surową ale z pieczoną mam chociaż namiastkę mojej ulubionej potrawy i zawsze postaram trzy razy zr jestem w ciąży i zeby używali innych narzędzi jak cos
To super teraz przez to pisanie o zarciu mam ochote na wszystkie fastfoody jakie sa mozliwe
Tesc odgrzewa obiad i juz jestem pewna ze bede patrzyla na talerz i myslala, ze to nie to co bym chciala

Stary 2016-03-22, 15:04   #404
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam na samą myśl o fast foodach ochotę zwymiotować. Ostatnio strasznie długo zeszło nam się u lekarza, było mi słabo z głodu i kupiłam hot doga na stacji. Dwa gryzy, poszedł do śmieci, a ja się zrzygałam.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:09   #405
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
To super teraz przez to pisanie o zarciu mam ochote na wszystkie fastfoody jakie sa mozliwe
Tesc odgrzewa obiad i juz jestem pewna ze bede patrzyla na talerz i myslala, ze to nie to co bym chciala

To jest niestety chyab stały motyw ciąży....ja nawet jak dostaje to co chciałam to mysle ze kurde jednak nie to cchcialam.... :P
Stary 2016-03-22, 15:10   #406
Kasmina
Rozeznanie

Jest takie mądre ludowe przysłowie: Dobry fast food nie jest zły

U mnie dziś zupka i też będę czuła, że to nie to dawno fast fooda nie jadłam, ale to raczej dlatego, że O DZIWO miałam ochotę na zdrowe dania... nie to co teraz
Stary 2016-03-22, 15:11   #407
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na samą myśl o fast foodach ochotę zwymiotować. Ostatnio strasznie długo zeszło nam się u lekarza, było mi słabo z głodu i kupiłam hot doga na stacji. Dwa gryzy, poszedł do śmieci, a ja się zrzygałam.

Ja to bym nawet nie ryzykowala z hot dogami ze stacji. Takze pewnie dobrze, ze ci nie smakowało.
Ja tam omijam budki i srednio wyglądajace miejsca z jedzeniem bo sie boje o higiene takich miejsc

Stary 2016-03-22, 15:11   #408
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

Nie rozumiem fenomenu hot doga ze stacji... Nie smakują mi :P a krążą o nich legendy :P
Stary 2016-03-22, 15:12   #409
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem, że mieszkam w mieście przygranicznym i odkąd pojawili się uchodźcy to czuję lekki niepokój. Za każdym razem gdy przechodzę koło mostu granicznego i widzę policje albo straż graniczną to robi to na mnie wrażenie. Ostatnio we Frankfurcie były dwie manifestacje - jedna za uchodźcami, druga przeciw. Ostrzegali by się tam nie pchać bez potrzeby. Nad miastem wisiał cały czas helikopter.
masakra..musi budzić niepokój taki widok..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
u mnie dziś na obiad leniwe, a u Was?
zapiekanka ziemniaczano - warzywna plus ogórki -chili
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Zupa z wczoraj jutro chciałam robić makaron ze szpinakiem, a TŻ idzie do dentysty, a tam przecież daje się czosnek
u mnie wcozraj był na obiad makaron ze szpinakiem

Cytat:
A ja wiem na co mam ochotę ale nie mogę😝
Tak źle i tak niedobrze
Ty masz gorzej..współczuję
Cytat:
Już po Usg
Wszystko jest ok sprawdziła wszystkie narządy, mózg, nóżki, rączki wsio na swoim miejscu

Ba początku zapytała się mnie czy chce poznać płeć, odpowiedziałam, że miałam amnio i już znam. Moje wszystkie papiery są w drugim szpitalu. Więc nie do końca babka wiedziała co i jak.
Jak przyłożyła sprzęt do brzucha to od razu powiedziała o mały baby boy on tam chyba siedzi z rozwalonymi jajkami, zero wstydu😜

Kamień z serca choć jechalam na to Usg z dziwnym spkojem.
Jutro znów wizyta w klinice diabetologicznej, muszę zarejestrować się do poloznej - ale to pewnie po moim powrocie i następne Usg w pierwszej połowie maja, nie pamiętam dokładnie.

Młody ma rozmiar idealnie co do tygodni ciąży, ale podała mi jakieś wymiary i siatkę centylowa tylko nie potrafię tego rozszyfrować.
śliczny

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość

To tylko mnie różowy odrzuca?
Nawet jakbyśmy wiedzieli, że to dziewczynka to nikomu nie powiemy żeby nas nie zasypały różowe ubranka.
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

nie tylko Ciebie.. ten kolor podchodzi mi tylko w nielicznych zestawieniach i bardzo małej ilości, jedynie pudrowy/pastelowy albo fuksja..a taki disneyowski odpada

Cytat:
Ja po wiadomości od Agusi nie mogłam tak po prostu wrócić do rozmów o wózkach, garnkach czy fotelikach. Strasznie mnie zasmucila jej tragedia. Mam nadzieję, że odnajdzie spokój dzięki wsparciu bliskich.

Co do zamachów, to tak naprawdę nie znamy dnia ani godziny, Polska jest bardzo homogenicznym krajem, każdy obcokrajowiec bardzo się u nas wyróżnia, ale pewnie i tak zamach u nas to tylko kwestia czasu... mieszkam w Warszawie, pracujemy w ścisłym centrum, jeździmy metrem na codzień, tylko ktoś bezmyslny i głupi nie myśli o czymś takim patrząc na to, co dzieje się na codzień w Europie.

U mnie wymioty po tygodniu poprawy wróciły z taką siłą, że moje mięśnie szyi nie sa w stanie utrzymać głowy nad toaletą, taki mam odrzut. Wywołuje je zgaga.

Gratuluję wam wizyt, udanych zakupów, wyborów wózków, fotelików itd. Ja idę jutro, może coś mi gin podpowie, jak z tą zgagą walczyć.
zauważyłam,że Cię nie było i tak myślałam, że to z tego powodu
ehh

Cytat:
A mnie naszła taka refleksja. Dziewczyny żartowały o (nie) farbowaniu włosów w ciąży, bo się urodzą rude dzieci. Sama jestem ruda i w dzieciństwie w ogóle mi to nie przeszkadzało, byłam lubiana i nie traktowano mnie inaczej z tego powodu. Jednak w okresie dorastania kolor włosów zaczął być problemem, jestem dosyć nieśmiała a rudy kolor włosów zwraca uwagę. Spotkałam się również z docinkami. Chyba dlatego mniej więcej od szkoły średniej farbowałam włosy na ciemny brąz, w tym czasie nabrałam trochę pewności siebie (zdeterminował to wiek? a może włosy?- nie wiem) i poznałam tż.
Obecnie mam włosy w kolorze rudego blondu i jest mi z nim dobrze, pasuje mi. Zastanawiam się czasami czy mój syn odziedziczy kolor włosów po mnie czy ciemne po tż, ale nie to jest ważne. Ważne, by był zdrowy i spotkał w życiu ludzi, którzy będą go akceptować a nie posługiwać się stereotypami...
Taki monolog
prze- przepiękny kolor włosów.. mi pod wpływem słońca rozjaśniają się włosy i pod śłońce czasem wyglądają jak ciemno rude..ale potem wracają do swojej naturalnej dziwnej barwy

Cytat:
Ja też jestem ruda , synek w lato miał takie lekko rudawe włosy, ale teraz ma piękny platynowy blond. Dziewczyny mogą być rude i piegowate po mnie, byłyby słodkie ja kocham moje wlosy, jedna z niewielu rzeczy, które w sobie lubię, kolor jest niepowtarzalny, nie do uzyskania farbą. Nigdy nic z nimi nie robiłam (farb, szamponów), mam ładne loki, złoto- rudy kolor, wyróżniają mnie w tłumie

rudy+piegi+ zielone oczy=

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta nie było mnie prawie 2 tyg . Zatrzymałam sie gdzieś na 125 str poprzedniego wątku - nie wiem czy bede w stanie to nadrobić . Komp mi zdechł i był tak długo na naprawie, a moja kom jest taka stara że wizaż nie chciał współpracować... W każdym razie już jestem i witam sie z Wami . Co słychac u nas 5ty miesiąc i od tamtego poniedziałku czuję ruchy . Pozdrawiam Was wszystkie bardzo cieplutko .
ja Cię pamiętam..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:14   #410
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Już po Usg

Jutro znów wizyta w klinice diabetologicznej, muszę zarejestrować się do poloznej - ale to pewnie po moim powrocie i następne Usg w pierwszej połowie maja, nie pamiętam dokładnie.

Młody ma rozmiar idealnie co do tygodni ciąży, ale podała mi jakieś wymiary i siatkę centylowa tylko nie potrafię tego rozszyfrować.
zazdro, że młody tal chętnie wszystko pokazuje i super, że wszystko wporządku.

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Hej,

ja z wrześniówek, ale wpadłam zapytać, ile jest mam z Poznania i okolic, bo niestety nie mamy żadnych znajomych małżeństw (ani tym bardziej rodziców) z mężem tutaj, a chciałabym poznać nowe osoby na podobnym etapie życia jak my
ja też z Poznania

kupiłam lanomaść z ziajki i będę smarować. dzięki za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję, że to przesuszenie i maść sobie z tym poradzi.
dzisiaj tż jedzie po łóżeczko, niestety nie było takiego jak chciałam w kolorze białym i będę je malować.
też bym zjadła kfc, a dzisiaj jest wtorek i kubełek chyba za 14zł czy cuś. a jak zrobić panierke w domu? ktoś robił kiedyś? mi wychodzą zawsze takie średnie, a gdzieś czytałam, że potrzeba jaj w proszku, żeby były takie jak kfc, ale ile w tym prawdy to nie wiem
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:15   #411
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym nawet nie ryzykowala z hot dogami ze stacji. Takze pewnie dobrze, ze ci nie smakowało.
Ja tam omijam budki i srednio wyglądajace miejsca z jedzeniem bo sie boje o higiene takich miejsc

Hot dog z orlenu ma najlepsze parówki na rynku, Bosacka sprawdzała

Stary 2016-03-22, 15:16   #412
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Stacja stacją - tam jakieś wymogi higieny obowiązują, podobnie jak w macu czy kfc. Bosacka z "Wiem, co jem" mówiła, ze jeśli już koniecznie musimy zjeść śmiecia, to lepiej ze stacji, czy maca, bo -mimo, że zdrowe to nie jest- to przynajmniej wiemy, ze jest to robione w czystym miejscu.

Natomiast budki omijam z daleka. Kojarzy mi się to z takim facetem, który wychodził sobie za budkę na siusiu, a potem tymi rękami robił hot-dogi. Albo z brudnymi rękami, gdzie za paznokciami można by wyhodować kilo kartofli. Zresztą, w takich kwestiach, to też jakoś bardziej ufam kobitkom, bo one mają przynajmniej czyste ręce. Ale budkom mówię stanowcze NIE.
Stary 2016-03-22, 15:17   #413
kasia_ruda
Zakorzenienie

Drugi kocyk się robi

Stary 2016-03-22, 15:17   #414
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
zazdro, że młody tal chętnie wszystko pokazuje i super, że wszystko wporządku.

ja też z Poznania

kupiłam lanomaść z ziajki i będę smarować. dzięki za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję, że to przesuszenie i maść sobie z tym poradzi.
dzisiaj tż jedzie po łóżeczko, niestety nie było takiego jak chciałam w kolorze białym i będę je malować.
też bym zjadła kfc, a dzisiaj jest wtorek i kubełek chyba za 14zł czy cuś. a jak zrobić panierke w domu? ktoś robił kiedyś? mi wychodzą zawsze takie średnie, a gdzieś czytałam, że potrzeba jaj w proszku, żeby były takie jak kfc, ale ile w tym prawdy to nie wiem

Za 10zl ja robiłam w płatkach kukurydzianych ale nie smakuje to tak samo... Jajka w proszku? Hmmmm...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:18   #415
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Hot dog z orlenu ma najlepsze parówki na rynku, Bosacka sprawdzała

Wiedziałam, ze coś jest na rzeczy, bo je bardzo lubię I zawsze je robi (u mnie w miasteczku) miła, czysta pani. Zresztą, panowie też są czyści. Nie to co w budkach :/
Stary 2016-03-22, 15:18   #416
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie naszła taka refleksja. Dziewczyny żartowały o (nie) farbowaniu włosów w ciąży, bo się urodzą rude dzieci. Sama jestem ruda i w dzieciństwie w ogóle mi to nie przeszkadzało, byłam lubiana i nie traktowano mnie inaczej z tego powodu. Jednak w okresie dorastania kolor włosów zaczął być problemem, jestem dosyć nieśmiała a rudy kolor włosów zwraca uwagę. Spotkałam się również z docinkami. Chyba dlatego mniej więcej od szkoły średniej farbowałam włosy na ciemny brąz, w tym czasie nabrałam trochę pewności siebie (zdeterminował to wiek? a może włosy?- nie wiem) i poznałam tż.
Obecnie mam włosy w kolorze rudego blondu i jest mi z nim dobrze, pasuje mi. Zastanawiam się czasami czy mój syn odziedziczy kolor włosów po mnie czy ciemne po tż, ale nie to jest ważne. Ważne, by był zdrowy i spotkał w życiu ludzi, którzy będą go akceptować a nie posługiwać się stereotypami...
Taki monolog
mój tż jest brunetem i ma rudą, dużą brodę i wyglada jak wiking. jego tata i bracia też tak mają i mam nadzieję, że jak bobo okaże się chłopcem to odziedziczy to po nim bo to jest najsłodsze na świecie
Stary 2016-03-22, 15:20   #417
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Stacja stacją - tam jakieś wymogi higieny obowiązują, podobnie jak w macu czy kfc. Bosacka z "Wiem, co jem" mówiła, ze jeśli już koniecznie musimy zjeść śmiecia, to lepiej ze stacji, czy maca, bo -mimo, że zdrowe to nie jest- to przynajmniej wiemy, ze jest to robione w czystym miejscu.

Natomiast budki omijam z daleka. Kojarzy mi się to z takim facetem, który wychodził sobie za budkę na siusiu, a potem tymi rękami robił hot-dogi. Albo z brudnymi rękami, gdzie za paznokciami można by wyhodować kilo kartofli. Zresztą, w takich kwestiach, to też jakoś bardziej ufam kobitkom, bo one mają przynajmniej czyste ręce. Ale budkom mówię stanowcze NIE.

Z tymi kobietami to chyba nie ma reguły wiesz? Byłam świadkiem jak w Piotrze i Paweł na dziale wędlin ekspedientka nakaszlala i nakichala w swoje dłonie i chciała obsłużyć babkę przede mna - na co ta zwróciła jej uwagę czy Pani rak nie umyje? To z wieka łaska i obraza poszła. Takze higiena to chyba sprawa indywidualna nie kategoryzowalabym co do płci...
Stary 2016-03-22, 15:20   #418
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Myję zęby, nie połykam pasty. Panie, które pobieraja krew często mi mówiły, że na 3omin przed pobraniem można wypić szklankę wody przegotowanej, żeby wypełnić żyły (u mnie zawsze narzekają, że ciężko u mnie odnaleźć żyły).
Wpływ na wyniki moze mieć woda źródlana/mineralna zwłaszcza ta specjalnie wzbogacana oraz (już podczas pobierania) za długo zaciśnięta staza.
A to ciekawostka a ja tu sobie łyczka żałowałam

Cytat:
Już po Usg
Same dobre wiadomości wspaniałe zdjęcie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A to ja miałam identycznie żadne zdrowe jedzenie, fuj było wszystko ale McDonalda to mmmmmm nie mogłam sobie odmówić teraz mnie odpycha ale ostatnio byliśmy dwa razy na takim burgerze z wolowinki, pyszny był a to KFC jak dzisiaj wciągnę to chyba nosem Mmmm stripsiki albo pałki mniam mniam albo jeszcze longer albo twister a na gofra... Phi!! Tylko czekam aż pojadę do domu na święta i pojedziemy nad morze wciągnę z dwa!!! z bita śmietana brzoskwiniami i truskawkami albo malinami albo kiwi.... Albo z krówka i wiśniami ahhhhhhhh
Ja mam 4 moze po wczorajszych pierogach z 5 Hahahha ale było warto ale mam to.... Na szczęście na twarzy schudłam, wydłużyła mi sie albo co? Mam nadzieje ze nie spuchnie z czasem
Kobito! Litości!
Namówiłaś mnie... musze coś zjeść
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:21   #419
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
mój tż jest brunetem i ma rudą, dużą brodę i wyglada jak wiking. jego tata i bracia też tak mają i mam nadzieję, że jak bobo okaże się chłopcem to odziedziczy to po nim bo to jest najsłodsze na świecie

Moj TZ jest brunetem ale jak keodys próbował zapuścić brodę to tez pod światło i niektóre włoski były rude zastanawiałam sie :cojest?: ale nie ma aż takiej gęstej wiec nigdy w sumie nir zapuścił...
Stary 2016-03-22, 15:21   #420
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Za 10zl ja robiłam w płatkach kukurydzianych ale nie smakuje to tak samo... Jajka w proszku? Hmmmm...
ojacie, no to jedziemy do kfc dzisiaj.
ja w płatkach też robiłam, ale mi się odklejały i się robiły dziurki. no i masz rację, że to nie ten smak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości