|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Lamia nasz też tak macha jak szalony
On nawet cycka wyciąga z buzi i beczy zdziwiony że nie ma...Paula laktator myślę pomoże... Jej straszne że masz takie przejścia... nasz Klusek to anioł to nawet nie mam co pisać... Je, śpi, śmieje się, zapłacze sporadycznie poza tymi skokami co pojawiały się idealnie w tym czasie co czytalam że są... Ja pobudzam laktację Dostawiam Małego co 2-3h a jak śpi to doję laktatorem i jakoś leci
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lamia biedna ty :-( wysylam mocy duzo..
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Lamia, oby synek szybko wyzdrowial!
Motyl, piekny opis, az sie wzruszylam na koncowce, bo przypomnialo mi sie, jak mi malego polozyli na brzuchu, to bylo piekne, ah <3 U nas wieczorem wsciekanie sie przy cycu, bierze, wypluwa, placze, wierci sie :/ Z zasnieciem tez byl problem, mam nadz, ze nie bedzie sie budzil 5 razy w nocy, jak ostatnio. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3784 | |||||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() jestem na tel i ide spać więc sprawdzę jutro i dam znać ![]() Cytat:
ojejuuuuuuu bidulka ![]() Cytat:
Dzięki kurde nie boisz się? Ja bym się bała że moja zacznie krzyczeć na środku basenu i co zrobię Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Cytat:
No i super ![]() Cytat:
Ja gotuje po powrocie do domu i czekam aż ostygnie po prostu... A na spacer wkładam w temp pokojowej. Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Dzięki
|
|
#3785 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Tylko jak napisałaś o zakładaniu cewnika po znieczuleniu to aż mnie zakłuło w środku ze smutku, bo mi zakładali pod koniec sn że tak to ujme bez znieczulenia i całe te wspomnienia o bólu wróciły... Ale opis super
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Motyl fajny pomysl z tym filmikiem po wyjściu ze szpitala. Ja też mam tylko z moimi kotami hahaWysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze z tym cewnikiem macie takie zle wspomnienia :-\ u mnie to bylo bezbolesne lekkie uklucie. Tyle ze samo noszenie cewnika nie wygodne..
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam skurcz na skurczu... bez odstępów + bóle krzyżowe kręgosłupa i dla mnie jak anestezjolog wkłuwał się w kregosłup to było jakby mnie piórkiem smyrał przy tych bólach jakie wtedy czułam. Cewnika nawet nie kojarzę przy tym wszystkim. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka Ty chyba ostatnio pisałaś, że przy karmieniu jesteś z mleka upaćkana. Ja mam na to sposób, bo moja też tak ciumka, że się jej leje. I ja zawsze biorę pieluchę tetrową złożoną w prostokąt i wciskam koniec pomiędzy cycka a zsunietą miseczkę biustonosza. Drugi koniec kładę na rękę tzn tak przed łokciem. A małą tak przystawiam, że rączkę ma pod tetrą a główkę opartą na mojej ręce w miejscu gdzie tetra leży. I po każdym kp tetra mokra ale ja i Lilka suche
![]() Tylko nie wiem czy coś zajarzysz z tego opisu haha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Motyl dzisiaj jestem padnieta bo dziecko mi Samara porwała po szczepieniu
ale jutro przeczytam bo jestem bardzo ciekawa Lamia tulę mocno o zdrówka dla małego dobrze że jest lepiej po kroplówce Mama Karolci super że taka zmiana i choć ten dzień był ulga dla maluszka Co do basenu to jakoś się nie boję iść z nią bo jak tylko czuje wodę to jest w niebo wzięta nawet dzisiaj co ciężki dzień miała po tej szczepionce nie chciała jeść 6 h trochę zjadła po kąpieli dałam paracetamol i i śpi teraz... Tak mi jej szkoda chciała się śmiać a nie mogła widziałam cierpienie w jej oczkach ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cztery kłucia i jakieś gowno do picia to za dużo
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
U nas cycanie
mam nadzieje ze mały szybko zaśnie
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Lola a jak kupy ? Biedna
oby szybko doszła do siebie
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Puki co żadnej :/ my też cycamy nie tak źle 4h przespala
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Witamy znad cyca! Druga pobudka
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
O ja cie od wielu dni nie pospalam tak.a juz chodziłam jak zombie. Zosia sie zlitowala nad matka
poszla o 22 spac i spala do 4 a potem do 6.30
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie strzelił mega kupę
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
Marta zazdroszcze moja by tak mogła choć raz na dwa tygodnie
super że odespalas inaczej nauka będzie szła
|
#3801 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję szpitala, ale może wreszcie się wykuruje! Dużo zdrówka i sił dla całej rodzinki!! Cytat:
Podoba mi się ten podgrzewacz, bo ja gadżeciara tylko moje dzieci niebutelkowe. Może później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Końcówkę miałam taką samą przy 2-gim dziecku Także życzę spełnienia marzeń Trójeczka jest fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja przespała pół dnia, a później włączyła syrenę Wypiła z obu piersi i chyba chciała jeszcze, a nic nie leciało Zaczęła skrzeczeć przy tm płaczu strasznie Dopiero jak coś wyssała to się uspokoiła. Cytat:
U mnie dzisiaj od 23-2:45 a potem 5:45.
|
||||||||
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 20 do 00:30-1:00 ale tp od jakiegoś czasu dopiero.
|
|
#3804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dybryyy
zNowu wstaliśmy o 8.30 dzisiaj, dobre są dla nas dzieewczyny Teraz małż pojechał po pieczywko a ja piję "kawkę" i cycamy Szkoda,że pogoda się spaściła![]() Cytat:
Nadal ok, Tusia nadal super dla Zosi (jedynie dwa razy zbyt mocno ją przytulała i aż się Zosina popłakała, ale to wynikało ze złego wyważenia siły także trzeba ciągle mieć na oku jak jest koło Zosi). Ale mimo wszystko do nas Tusia nadal jest...trudna. I w sumie nie wiem, czy to przez tę sytuację, czy ogólnie taki wiek (bo wiele koleżanek ma teraz trudno z dzieciakami w tym wieku), czy nadal skutki rozpieszczenia przez dziadków...może wszystko na raz.Ciężko jest czasem jak jest taka rozwydrzona, robi mi na złość,no ale trzeba przeżyć.Cytat:
![]() Cytat:
No ale tak u nas jest przy cc.Cytat:
Znam temat, bo za pierwszym razem miałam cewnik zakłądany na żywca, ból koszmarny, uczucie jakby się miało zapalenie pęcherza...pisałam wtedy małżowi smsy,że nigdy więcej Jak mi wbili znieczulenie to piękna była ta nagła ulga.A teraz już tydzień wczesniej dzwoniłam do ginki i pytałam o ten cewnik, mówiła,że po znieczuleniu I jeszcze dzień wcześniej się upewniałam u położnej także się udało![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Cztery kłucia i do picia?To na co te szczepienia? Masakra... strasznie się boję szczepienia. Niby przy Tuśce przeżylam, było ok, za każdym razem się bałam, ale to znowu wróciło i niestety nie przechodzi przy następnym dziecku, nadal się boję
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Jol, melduje sie tylko ze żyjemy. Mamy sie całkiem niezle, lilce powoli przechodzi katar, budzi sie raz w nocy tylko, ogólnie gitara.
Gorzej ze pola chyba jednak zaraziła sie w święta i mi bardO kaszle i ma stan podgorączkowy wiec znowu drze zeby Lila sie nie zaraziła. Jak nie urok to sraczka.. Także nie mam głowy do kompa i wizazowania ostatnio bo chodzę zła ba te choróbska. Trzymajcie sie ciepło ![]() Motyl moja Pola tez dla nas trudna. Mysle ze to taki wiek bo wydaje mi sie se nowa sytuacja (pojawienie sie siostry ktora podobnie jak Tusia uwielbia) juz została opanowana. Jakoś przetrwamy ![]() Buziaki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
No zoska raz na 2 tyg wlasnie dala pospac :-D wiec jestem happy
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Motyl Ja mnie się wydaje, że to taki wiek i Wasze starszaki tak czy siak przechodzilyby okres buntu, a Wam to się akurat zgralo z pojawieniem malenstw na świecie. Wczoraj byłam świadkiem awantury, jaka urządziła 2,5 letnia córeczka koleżanki. Wrzask, płacz, drapanie z jakiegoś błahego powodu. Po 15 minutach się uspokoiła i zupełnie inne dziecko.
Ja oby Lilka się nie zaraziła! Zdrowka dla Poli! Artus zasnął mi na rękach, przeniosłam do lezaczka i spi już pol godziny, wow waham się nad spacerem, pogoda taka średnia jest.
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nawet nie chcę Zoni chwalić za spanie, bo się boję, że się zepsuje
Milczę więc![]() Ja ciekawe tylko kiedy to im minie Nawet ostatnio na spotkaniu z Ksiedzem on do nas mówi "jak macie jeszcze do mnie jakieś problemy czy pytania to mówcie śmiało". A ja do niego, tak dla jaj "Bunt dwulatka". Na co on się śmiał,że to nic takiego, o ma teraz bunt nastolatki i to 100 razy gorsze
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez balam sie ale raz sie zyje :-P
Ola zdrowka dla was :-*
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale właśnie dlatego się zastanawiam, czy kolejna różnica wieku powinna być bliżej 2 lat czy 3 lat...ale podejrzewam,że nigdy nie przewidzę jaka będzie Zosia w tym wieku. Tusia będzie miała koło 5-6 lat to już zupełnie inaczej. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- no raz, ale u mnie to już trwa 3 tygodnie także tego...dużo do stracenia hehehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

On nawet cycka wyciąga z buzi i beczy zdziwiony że nie ma...
Dostawiam Małego co 2-3h a jak śpi to doję laktatorem i jakoś leci
Ślub 

.
Siasia mam nadzieję że z czasem jednak będzie lepiej z małą 

Wypiła z obu piersi i chyba chciała jeszcze, a nic nie leciało