|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: praca telemarketera
jakie call center możecie polecić takie prawdziwe, a nie jakieś które robi pracę dla kogoś innego tylko bezpośrednio podlegające pod firmę ?
wiecie może gdzie call center do przedłużania umów ma Play, T-Mobile, Orange ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-26 o 21:35 |
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
W niektórych bankach można pracować na infolinii jako pełnoprawny pracownik, nie przez outsourcing.
|
|
|
|
|
#363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
trzeba wciskać klientom umowy a jak klient nie chce to zwalniają ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-26 o 21:41 |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Tylko na tysiącleciu jest dobre , albo przy banku .
|
|
#365 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Katowice. Np ING.
|
|
#367 | |||||
|
BAN stały
|
a jest T-Mobile gdzieś w Katowicach albo okolcach ? kiedyś widziałem ogłoszenie ale nie wiem gdzie mają siedzibę
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
oni chorzy są ? najpierw nie szanują klientów, mają drożyzne i zamiast zatarzymać odchodzących klientów wolą ich oddać konkurencji, a teraz zatrudniają żeby konsultanci ich namawiali do powrotu ? ta firma to nieporozumienie, nie podjąłbym pracy u nich, Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pracowała któraś dla n w Krakowie ? i dla Universal Agent w Krakowie ? jak tak to napiszcie jak jest w tych firmach Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-26 o 23:12 |
|||||
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
Praca w Call Center
Witam was
![]() Tak jak widać w tytule chciałabym zapytać o tą pracę a mianowicie o pracę w CCIG w Kielcach W piątek mam rozmowę klasyfikacyjną i chciałabym się troszkę dowiedzieć od kogoś kto tam pracował bądź pracuje jak wygląda taka rozmowa ? jakie są zarobki ? Ile godzin dziennie trwa praca? I ogólnie jak to wszystko wygląda ![]() A i oczywiście czy można samemu ustalić sobie grafik pracy na wypadek gdyby trzeba było załatwić jakąś sprawę osobistą? Czy np można uprzedzić że akurat tego dnia przyjdę później czy coś w tym rodzaju ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Kontroler jakosci rozmow w Call Center-czy ktos pracowal na takim stanowisku?
Jakie macie doswiadczenia na tym stanowisku? na czym dokladnie polega praca, na jakiej podstawie oceniacie rozmowy innych konsultantow?
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kontroler jakosci rozmow w Call Center-czy ktos pracowal na takim stanowisku?
Wprawdzie nie pracowałam na takim stanowisku, ale lata temu w cc jako konsultant. Byłam na infolinii przychodzącej i oceniano przede wszystkim wiedzę, czy odpowiadałam prawidłowo na wszystkie pytania klienta, rozwiązuje problem itd. Dodatkowo czy powiedziałam miliony bzdurnych obowiązkowych formulek. I czy rozmowa nie była dłuższa niż magiczny limit czasu. Myślę, że to wszystko zależy od konkretnej firmy. U mnie było tak, że pracowałam w mieście x, a w Warszawie siedzieli kontrolerzy i wyrywkowo słuchali rozmów. Wystawiali ocenę biorąc pod uwagę wszystkie czynniki i od tego między innymi zależała moja premia. Oceny były często ułamkowe, więc podejrzewam że mieli jakiś arkusz z wymienionymi pozycjami, oceniali wszystko po kolei i potem wyciągali średnią.
|
|
#371 |
|
.
|
Dot.: Kontroler jakosci rozmow w Call Center-czy ktos pracowal na takim stanowisku?
na 100% taki kontroler dostaje wszystkie wytyczne od firmy, co ma sprawdzać.
|
|
#372 |
|
Przyczajenie
|
Był ktoś z Was na rozmowie kwalifikacyjnej w call center?
Moglibyście powiedzieć jak się na nią przygotować/jakich pytań się spodziewać? Czy jak dzwonią to zadają jakieś pytania? I jak odpowiedzieliście dlaczego chcecie tam pracować,tak powiedzieć że nie mogę na razie nic lepszego znaleźć to tak nie bardzo. Z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Był ktoś z Was na rozmowie kwalifikacyjnej w call center?
Cytat:
jeśli nie masz doświadczenia w sprzedaży możesz powiedzieć, że chcesz poznać jej tajniki itp. bajery. ![]() Na pewno będą scenki sytuacyjne tzn. musisz wcielić się w rolę konsultanta, a rekruter jest zniecierpliwionym klientem. Dużo zależy od charakteru pracy o jaką się starasz, bo jeżeli to biuro obsługi klienta, musisz wykazać się cierpliwością i opanowaniem w rozmowie z "trudnym" klientem. Jeżeli to sprzedażówka, musisz zachęcić kogoś kto potencjalnie nie chce produktu (często nawet mu to do głowy nie przyszło) do jego kupna. Poćwicz techniki sprzedaży i pomocne zwroty na pewno zostanie to docenione. Uśmiechnij się i nie stresuj! Rekrutacje do cc nie są zazwyczaj ciężkie, bo dużo ludzi wyeliminuje szkolenie i pierwszy okres pracy ![]() ach i poczytaj coś o firmie obowiązkowo Edytowane przez mmari Czas edycji: 2015-08-26 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Przyczajenie
|
.
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hania_20 Czas edycji: 2015-08-27 o 21:17 |
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez jakiś czas pracowałam na infolinii technicznej i to była porażka, ale potrzebowałam szybko pracy. Psychicznie byłam wykończona.... Miło wspominam pracę w obsłudze klienta - contact center. Pomimo, że klienci różni, ale poznałam świetnych ludzi z którymi mam po dziś dzień kontakt. Tak, ludzie to duży plus każdego call center! Dla samej atmosfery miło przychodzić, gorzej z koordynatorami, ale ktoś musi tego pilnować.Nie świadectwo nie było potrzebne, tylko skan /ksero legitymacji studenckiej (szkolnej). Pracowałam na umowę zlecenie. Najgorsze pierwsze dni jak już siadasz i odbierasz/dzwonisz.. Po szkoleniu i tak nie wiesz co i jak, obsługa systemów itp.. Ale po tygoniu już będzie ok i zawsze masz kogoś do pomocy, a jak nie to kolegi obok też można zapytać
|
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Może paść pytanie o trudną sytuację i jak sobie z nią poradziłaś.
Pracuję w cc ale na przychodzących i jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
call center- o co chodzi z zarobkami?
Witam , byłam na dniu próbnym w call center wszystko ok, dałam jakoś rade ale jest mały problem o który nie spytałam.
Mamy płaconą stała 250 zł+ prowizje i wychodzi za to ,ze np gdy wyciagniemy srednią 2.5 zaproszenia za godzine płaca 7.50 Gdy średnia bedzie 3 to 8 a średnia 3.5 zaproszenia na godzine to 8,50. Nie rozumiem czyli jak nie wyrobie np stałej np nie bede miec np tylu zaproszeń pod koniec dnia to nic nie płaca ? Nie zapytałam i zastanawiam sie czy w to brnąć a w poniedziałek mam isc do pracy. Myślicie ,ze to nie jest jakies kantowanie i lepiej szukac czegos innego? |
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: call center- o co chodzi z zarobkami?
Myślę, że najlepiej będzie jak zapytasz właśnie. Ewentualnie może jest coś w umowie napisane?
|
|
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie ja bym uważała, bo w takich miejscach często kwestie dotyczące zarobków nie są zbyt przejrzyste. Dlatego lepiej się dokładnie dopytac, żeby nie było zaskoczenia.
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Najlepiej zapytaj osob tam pracujacych czy takie srednie sa mozliwe to wyrobienia, takie firmy maja niesamowite rotacje pracowników, ludzie pracuja caly miesiąc za grosze a im interes sie kręci. Wiem, bo sama pracowalam kiedys w takiej firmie.
|
|
#382 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej sprawdź opinie o pracodawcy w internecie. Jest dużo stron, które zbierają tego typu informacje
Będziesz miała dzięki temu pewność, że cię nie puszczają kantem
|
|
|
|
|
#383 |
|
Przyczajenie
|
Szukanie pracy a call center
Hej, właśnie szukam pracy w mieście. Jestem po dobrym technikum z kwalifikacjami,praktykami ,stażem, ale dalej nic. A nie mam żadnych ,znajomości.' Wyjechałabym za granicę, ale aktualnie studiuję zaocznie.
Jestem już tak zdesperowana, że zastanawiam się nad pracą w obsłudze telefonicznej klienta. Nie podoba mi się, czuję, że to znienawidzę, ale muszę jakoś zarobić na przysłowiowy chleb. Ile tak naprawdę mogę tam zarobić? Jest ciężko? Warto tam aplikować czy poczekać i starać się o coś lepszego? |
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukanie pracy a call center
Praca w callcenter to robota na krótką metę. Nie pchaj się w to. Lepiej zainwestuj w jakieś niezłe szkolenie, podnieś kwalifikację, poznaj ludzi i pamiętaj, że poszukiwanie pracy to też praca. Nie poddawaj się.
|
|
|
|
|
#385 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli masz podejście, że na pewno znienawidzisz tę pracę, to może faktycznie lepiej nie zaczynać
Panuje "zła" opinia o call center, nie do końca słusznie. Istnieje wiele rodzajów pracy w CC przy różnych projektach (połączenia wychodzące, przychodzące). Uwierzcie mi, że znam ludzi, którzy pracują w call center od lat (nawet ~nastu) i nie wyobrażają sobie innej pracy. To trzeba po prostu lubić
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#387 | |
|
sissy that walk
|
Zależy jakie call center. Ja pracowałam w banku (przyjęli mnie bez doświadczenia, ale na umowę o pracę itp. - po prostu wszystkiego uczyli), a po 1,5 roku przeszłam do "normalnej" pracy biurowej na podstawie tego wlasnie doswiadczenia. Nie każda praca przy telefonie to taka bujda. Trochę żaluję że nie poszłam tam wcześniej, no ale słuchałam innych, jak mówili "idź gdziekolwiek, tylko nie do cal center" :P
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-10-07 o 06:59 |
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Praca ta nie jest lekka. Trzeba liczyć się z tym, że jeśli chodzi o sprzedaż narzucone są odgórnie limity, bywa duży stres i nacisk z góry na wyniki. Wszystko zależy od miejsca, w którym podejmiesz pracę. Pracowałam 2 lata u pomarańczowego operatora, pod sobą miałam +/- 40 konsultantów na słuchawkach, wiele osób nie wytrzymało ciśnienia na wyniki a i czasem posuwali się do naprawdę dużych kłamstw w ofercie byle wcisnąć ją klientowi. Zastanów się czy to miejsce dla Ciebie. Praca z klientem, zwłaszcza na słuchawce jest wyjątkowo trudna i trzeba mocno uzbroić się w cierpliwość i wyhodować grubą skórę. Nie każdy jest w stanie przyjmować awantury i wyzwiska klientów po 10-tym z kolei telefonie danej firmy. Bazy z nr krążą po całym kraju. |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Przyczajenie
|
Call center jest moim zdaniem często pracą dla ludzi o stalowych nerwach i bez kręgosłupa moralnego. Uczciwi szybko się wykruszają.
Nie mówię tutaj o wszystkich CC ale ok. 90% firm tak funkcjonuje. |
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy we wszystkich CC, ale w tych znanych mi (poprzez znajomych) jest normą, ze nawet jesli pracujesz na infolinii przychodzacej (np. pomoc techniczna), to i tak musisz probowac wciskac klientom produkt.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

również podzielę się z Wami opinią na temat pracy jako telemarketer. 

Przez jakiś czas pracowałam na infolinii technicznej i to była porażka, ale potrzebowałam szybko pracy. Psychicznie byłam wykończona.... Miło wspominam pracę w obsłudze klienta - contact center. Pomimo, że klienci różni, ale poznałam świetnych ludzi z którymi mam po dziś dzień kontakt. Tak, ludzie to duży plus każdego call center!