|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow, sporo tego, a jakie ładne! Fajne misiowe czapki.
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój już 4 razy poczuł ruchy dzidziusia |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn jeszcze doprecyzuję, lekarz musi uznac, że nalezy Ci się refundacja i wpisac na recepcie odpłatność 30% |
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Wystarczy "wrócić" na 1 dzień np wziąć urlop i podstawa idzie z obecnego wynagrodzenia zasadniczego . ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Niestety Pierniku, 5 lat temu długość macierzyńskiego była masakryczna ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
hahaha |
||||
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, rzeczywiście dużo tych ciuchów już masz z zakupami już nie masz co szalećCytat:
![]() Padam na ryjek. wróciliśmy o 20 i ledwo żyję . Food truck nie zaliczone bo kolejki były na 1,5 h czekania. W każdej kolejce kobiety w ciąży .---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- o ja miałam takie koszule do karmienia http ://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i6078719264.html
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati0090
ile ubranek szok Juz chyba nic nie musisz kupować :-D ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Ja też padam na ryjek. Dobrej nocy Dziewczynki :-* :-*
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Co do ruchów dziecka to młody ma już swoje ulubione pory na dyskoteki. Jest to rano między 7-8 i wieczorem - teraz. W dzień różnie - zależy od mojej aktywności ale te rano i wieczorem są takie najmocniejsze. Z racji tego, że u mamy śpię z Oliwia to wczoraj zaliczyła kopniaki od brata i się poplakala ze wzruszenia ![]() Byłam wieczorem zajrzeć do teściów i czasami sobie myślę, że mam wielkie szczęście że mieszkam tak daleko od nich. Zazdroszczę każdej która ma fajna teściowa. Moja myśli, że mieszkamy za granicą to mamy miliony monet i musimy ją utrzymywać. Zresztą ona nam dzieci wychowa, a my mamy pracować tylko co tydzień jej jakieś "pieniążki" wysyłać. Po co ja mam siedzieć z dzieckiem w domu jak mogę wrócić do pracy po 3 mcach...
|
|
|
#2351 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie miałam nigdy porządnie przez dłuższy czas do czynienia z niemowlakiem - no bo nie wezmę pod uwagę godzinnego spaceru z wysępioną kuzynką w czasie którego tylko i wyłącznie spała ![]() W efekcie TŻ zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że to on będzie męczony co chwilę telefonami co i jak mam zrobić i dwa tygodnie, które spędzi ze mną w domu po porodzie będą przeznaczone na mój odpoczynek i doszkalanie mnie ![]() Cytat:
Dostałam kilka kopniaków jak położyłam sobie rękę na brzuchu, bo mam wiecznie ten bęben zmarznięty i go dogrzewam troszkę. Takich konkret kopniaków Że tak to ujmę - za☠☠☠ioza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne pupile ![]() Cytat:
Na początku to wszystkich dziwiło, po pewnym czasie się już dało z tym oswoić i na chwilę obecną nikt nie jest zaskoczony, ale to mała mieścina i każdy potencjalny klient jadąc tam wie, że spotka w warsztacie też kobietę mechanika |
|||||||||
|
|
|
#2352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
mega! masz wiecej wszystkiego niz ja, chyba sobie zdejme ban na zakupy... ![]() Cytat:
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
No i moje marzenie się spełniło! Siedzieliśmy sobie na kanapie przy filmie, trzymałam dłoń na brzuchu i w sumie stwierdziłam, że czuć pukanie od zewnątrz. To dalej, wezwałam męża do przyłożenia dłoni i oto i on poczuł ruchy naszego malucha.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do usg u mnie prenatalne 1) 230 zł +30 płyta , 2)250zł +30 płyta 3) 200 zł płyta gratis a za każdy dodatkowy płód 150 zł do badania |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nazbierało się tych ciuszkow ale chociaż wyprawka gotowa
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o ruchach ja tez ma dzisiaj małe nowości . Ogólnie ruchy czuje od 14 marca , znaczy myśle ,że czułam już wcześniej ale takie bardzo delikatne. W sobote równo tydzień temu mój men dostał pierwszego kopniaka w dłoń :P . Dzisiaj mały miał chyba czkawkę bo takie śmieszne te ruchy były , położyła się i patrzyła się na brzuch i co zobaczyła ruszający sie brzuch , to dopiero był dla mnie kosmos... Mój men przyszedł i też oglądał, w pewnym momencie ruchy były dosyć intensywne wyglądało jak bym miała pulsujące serce na lewo od pępka na jego wysokości .
|
|
|
|
#2357 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..ja jeszcze w łózku z kawką..za oknem koncert ptasi..
Cytat:
Cytat:
zgadzam się..dla mnie to też totalne szaleństwo z ruchami..w nocy musiałam szukać takiej pozycji,żeby Mała poszła spać bo takie szaleństwo było Cytat:
![]() ![]() klask i:Orange-tree, florence - na kiedy macie termin? bo tak podobnie u nas te ruchy się pojawiły? Cytat:
strasznie dużo..nie lubię nadmiaru..pogubiłabym się w tym wszystkim, ale z drugiej strony masz z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ehh teściowe.. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, dziś u mnie 20+0 w nagrodę wypije dziś kawę
![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się, że to jedno z najpiękniejszych uczuć, jakie było mi dane do tej pory poznać. Pewnie do czasu, aż dzieciny zaczną wpychać kończyny pod żebra, itp ![]() Cytat:
Była bardzo zdziwiona jak uciekłam do akademika od razu jak tylko była taka możliwość (mogłam dojeżdżać na studia) i utrzymywałam się sama. Nawet rzadko na weekendy przyjeżdżałam. I teraz hit- jestem jedyną osobą, która się nią interesuje, pomimo że ma 6 wnucząt temat rzeka. Ale do dzisiaj uważa, że skoro moja mama mieszka za granicą to powinna jej finansować wiele rzeczy.Cytat:
Pamiętam jak ja już czułam ruchy, a tż jeszcze nie to był zawiedziony, widać to było A jaka radość była, gdy poczuł pierwsze kopniaki! Witam niedzielnie
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurczę, ale superowo tez tak chcę! jak sie robi dziecku czkawkę?!
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Piękna pogoda dzisiaj Również dzisiaj będę grilować.Wszystkim dziewczynom gratuluję kopniaczków. Sama jestem ciekawa jak to czuć gdy dzieciątko ma czkawkę. Ruchy czuję już w miarę często, tak mi się wydaję. Ostatnio leżąc z Tż i oglądając telewizję położyłam rękę na brzuchu i dostałam takiego mocnego kopa, że się przestraszyłam Takie to słodkie było.Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-04-03 o 10:21 |
|
|
|
#2362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj podczytywałam Byłam w piątek w pracy dopisać TŻta do dodatkowego ubezpieczenia. Dopytywałam czy może będzie mu się należeć kasa za urodzenie dziecka. Mówię, że mnie to najbardziej interesuję, bo jestem w ciąży, ale nie wiem czy widać. Panie chórem odpowiedziały "Widać" Wczoraj nie dopięłam się w kurtkę wiosenną. Dobrze, że mam na guziki to mogę przeszyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pati wyprawka imponująca!
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja zaraz idę na spacer Cytat:
wiem że większości nawet nie zalozy ale dobrze miecU mnie też 20+0 Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-04-03 o 10:42 |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie także dziś 20t0d
Cytat:
o Ty też 20t0d? super
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Kurczątko nie wiem
. W sumie nie wiem czy to czkawka była ale domyślam się po rodzaju i częstotliwości ruchów- to samo miejsce ( zazwyczaj sie przemieszcza :P ) i ruchy pulsacyjne bum.... bum . U mnie ma byc dzisiaj 20 stopni , jeszcze nie widze tego słońca nieśmiało gdzieś wygląda zza dachów .
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ja mam dokładnie tak samo!! na co dzień miałam cerę tłustą z tendencją do trądzikowej a w ciąży, zmiany trądzikowe zamieniły się w przebarwienia a cera wyschła na wiór, z resztą podobnie jak cała skóra ![]() staram się ją nawilżać maseczkami algowymi i robię dosyć często pilingi enzymatyczne a na noc smaruję różnymi kombinacjami olejków i trochę pomaga, ale tylko na jakiś czas, potem cera znowu staje się suchutka
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy praniu ich nastąpi kolejna selekcja tych ciuszków |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Kryzys kryzys kryzys
Przez ostwtbie trzy tygodnie brzuch mi tak urósł, że odpadły mi kolejne spodnie i kilka koszul. Chyba rosnę w oczach. |
|
|
|
#2369 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie TP 25.08. ![]() za 20+0!Cytat:
![]() Cytat:
Przymierzam się do nich, a nigdy nie używałam. A jakie to maseczki algowe? Czytałam, że czystych alg powinno się unikać w ciąży (chociaż teraz googlam żeby sprawdzić gdzie o tym czytałam i widzę że zdania są podzielone, jak to często bywa ).
|
||||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzy mi się duży brzuszek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

cały dzień dzisiaj to segregowałam

, rzeczywiście dużo tych ciuchów już masz 

klask i:
zgadzam się, że to jedno z najpiękniejszych uczuć, jakie było mi dane do tej pory poznać. Pewnie do czasu, aż dzieciny zaczną wpychać kończyny pod żebra, itp
1.09.2012