|
|
#2431 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Napisz na forum kobiecym, że mężczyznom zależy głównie na seksie będąc w związku. Spodziewaj się odpowiedzi: "Mam nadzieję, że istnieją jeszcze porządni faceci", "Moi znajomi są inni", "Nie wszyscy tacy są", "Obym nigdy nie trafiła na takiego faceta" itp. Kobieta pisze "Chłopak, z którym się spotykam, fatalnie całuje. W sumie to już nie mam ochoty się z nim spotykać". Odzew większości dziewczyn: "Lubię się całować, nie mogłabym być z takim gościem", "Mój były fatalnie całował. Dobrze, że nie jesteśmy już razem" itp. Fuck logic.
Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-06 o 12:35 |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Chciał sie pozbyć prawictwa.Olej dupka. Karma wraca nastepna potraktuje go tak jak on Ciebie. Dobrze ze TYLKO 2 miesiace. Do tego drugiego zaznaczonego: |
||
|
|
|
#2433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
A kiedyś myślałam że jak prawniczek to będzie nieśmiały a tu proszę same chamy. |
||
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta tez uwazam, ze takie rzeczy wychodza w praniu, bo skad przed stosunkiem mam wiedziec, ze cos mi nie pasuje A to, ze facet kiepsko caluje, nie oznacza, ze bedzie kiepski w lozku:PA na sam koniec to zawsze dla mnie bylo zadziwiajace, ze ludzie sypiaja z soba , rozbieraja sie, sa nadzy, a nie potrafia powiedziec, ze cos im nie pasowalo. Zenada, jeszcze jak to dotyczy doroslych osob to juz w ogole dramat ;P
|
|
#2435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawiam się czy nie założyć Tindera
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że jest różnica między tym, że ktoś nie potrafi się całować, a tym, że robi to w sposób, którego nie lubimy. Są po prostu techniki obiektywnie złe np. wspomniane lizanie a'la glonojad
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety tez lubia seks i jak najbardzej niedopasowanie w lozku (tak jak w calowaniu) moze byc powodem do zerwania relacji. Nie wiem do jakiego posta sie odnosisz z tym, ze facetom zalezy glownie o seks ale pewnie chodzilo o przyklady w ktorych facetow chodzilo tylko o seks. ja zalozylam. Jak narazie nie narzekam. Jedyny problem to taki, ze pokazuje on tez osoby w okolicy (czy np. turystow). Ja mam oczywiscie takiego pecha, ze zaczelam pisac z suuuper kolesiem a okazalo sie, ze w moim miescie byl tylko na weekend
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Heh, przy okazji tego całego zamieszania w związku z planami zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej zdałam sobie sprawę, że w większości mężczyzn przeszkadza mi ich polska mentalność. (O zgrozo, większość facetów jakich znam jest za tym zaostrzeniem. Może ja się obracam w tak beznadziejnym środowisku, cholera wie.)
Pierwszy raz zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć nawiązywać znajomości z mężczyznami z zachodu lub z północy, bo chyba tam konserwatyzm aż tak im mózgu nie zeżarł. Ludzka moralność bardzo często idzie w korelacji z obowiązującym prawem, więc wydaje mi się, ze tam nie ma aż tak wielu homofobów czy też ludzi z podwójnymi standardami. Takie smutne przemyślenia mnie dziś naszły ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Dodane: 90% facetów jakich znam z zasady nienawidzi wszelkiego feminizmu, a tak naprawdę ich wiedza na ten temat jest żadna. Aroganccy ignoranci
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Mnie duzo bardziej martwi sytuacja kobiet (po jej wejsciu w zycie), ktorych dzieci nie beda mialy szans na przezycie po urodzeniu albo beda mialy powazne wady i to, ze zagrozenie dla zycia kobiety, nie bedzie przeslanka do przerwania ciazy.
|
|
#2442 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
Co do feminizmu- w mediach jest ukazywany przez pryzmat rzucania podpaskami na manifestacjach czy kłótni o "ministrę". Jak kogos temat nie jara to zwykle na takiej podstawie zdąży sobie wyrobić opinie.
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Sluch po nim zaginal.
Ostatni raz rozmawialismy chyba przed wielkanoca. Mowil, ze jego wspollokator bedzie mial urodziny i abym sie szykowala na impreze (tydzien temu) no i sluch po nim zaginal. Ale co tam, ja sie nie poddaje Sciagnelam tindera i zobaczymy jak pojdzie Wiosna idzie wiec smutno bedzie siedziec sama w domu lub chodzic gdzies tylko z kolezankami.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Nie mówię o swoich znajomych. Tzn. ja nie mam znajomych Tylko nie myślcie, że się żalę. Jestem skrajnym introwertykiem, taka już moja natura, na co dzień unikam ludzi. Głównie poznaję facetów przez internet. Chyba w najgorszy sposób... Z lepszych rzeczy - ostatnio przeżyłam pierwsze nocne "polowanie" z noktowizorem. Bezksiężycowa noc, ciemno jak diabli - jak to na zadupiu, terenówką ze zgaszonymi światłami pojechałam w pola i w las. Co za widok Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-06 o 18:57 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i lekcewazenie badan prenatalnych. Tak samo to o czym piszesz. Strach w ciążę zachodzić normalnie. |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2016-04-06 o 20:03 |
|
|
|
|
#2447 |
|
BAN stały
|
90 procent ludzi nie wie co jest w tej ustawie, zresztą mało kto wie o co chodzi. Poza tym nadal nad nią trwa dyskusją a to, że podjęli pod wokandę ustawę obywatelską to dobrze. A ustawa nijak mnie dotyczy chyba, że mnie będą sądzić za dzieci które wylądowały z chusteczką w koszu.
Według mnie zapis o tej karze jest za ostry, o tych badaniach prematalnych też głupota oraz dodatkowo jest tam coś, że czynnością usprawiedliwiającą jest bezpośrednie zagrożenie a nie ma nic o pośrednim ale np. taki rak jest pośrednim zagrożeniem życia. Więc jeżeli kobieta by podjeła się leczenia raka i dziecko by zmarło to by ją sądzili ? A kobiety które najgłośniej krzyczą, że są feministkami nijak wzbudzają jakąkolwiek sympatię. Jakiś czas temu oglądałem jakąś dyskusję na ten temat i za każdym razem gdy koleś mówił o aborcji per "to dziecko" to tamta feminazi się darła, że przecież to zarodek. Nie wiem co za sens kłócić się kiedy w grę wchodzi ideologia i się do niczego nie dojdzie. Na tej samej zasadzie ja powiem, że jestem prawicowcem to pewnie połowa kobiet by pomyślała o jakimś łysym naziolu. Ale ta połowa kobiet odpada ![]() Ja tam zawszę wybiorę konserwatyzm ponad marksizm ale co kto lubi. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-06 o 19:46 |
|
|
|
#2448 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jeżeli by spojrzeć szerzej - to właśnie owa mentalność najbardziej sprzyja wprowadzaniu takich zmian w prawie. Przecież żyjemy w demokracji, gdzie większość rządzi mniejszością.
|
|
|
|
#2449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza takim typowo "religijnym" betonem to praktycznie, hmm no bo ja wiem, z 90 % kumpli, z którymi utrzymuję kontakt jest średnio szczęśliwa, wiedzą, że to ... ciemnogród, który będzie pewnie prowadził do "aborcyjnej turystyki" i innych hmm patologii, dziwnych sytuacji, wątpliwych "wypadków" itd. |
|
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie z innej beczki. Co myślicie o pytaniu o poprzednie związki. Spotkałam się dzisiaj z facetem, to było 4-te spotkanie i facet zadał mi takie pytanie i trochę mnie to zniechęciło, bo uważam, że to zbyt osobiste pytanie na początek znajomości. Co Wy o tym myślicie?
|
|
|
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście nie dotyczy to każdego prawicowca, ale serio - tylko wśród konserwatystów spotkałam się z tego typu problemami. Lewaki mają zbyt miękkie serducha, ale czasem wystarczy takiemu facetowi dokładniej pokazać mechanizmy rządzące gospodarką, szersze oblicze problemu i złe skutki ustaw, by zrobić z niego libertarianina skręcającego w lewo (czyli bardzo rzadko spotykany mój światopoglądowy ideał). Za to z homofobii czy seksizmu nie da się wyleczyć. |
|
|
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko czekam co z tym Trybunalem i stanowiskiem SN bo to bedzie kluczowe. A reszta to niewarta ogladania.
|
|
#2454 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Serio. Z tym zapładnianiem samic to spotykam takich facetów tylko na wizażu. Mi nie przeszkadzałoby jakby partnerka więcej zarabiała. To bardziej plus niż minus jeżeli bym zszedł do poziomu patrzenia materialnego. |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama osobiscie nie znam faceta, ktory aktualnie opowiadalby sie za takim zaostrzeniem, wrecz przeciwnie. Tylko co tacy faceci moga wiedziec. Nie sa i nigdy nie byli w ciazy. Nie maja pojecia co przezywa kobieta kiedy poroni albo dowiaduje sie , ze dziecko ma wade i musi usunac ciaze np. 5 miesiacu. I oni tworza te regulacje - z czapy i oderwane od zycia. Zreszta to i tak nie rozwiaze problemu. Za to podziemie aborcyjne bedzie sie rozrastalo. Trzeba byc idiota zeby nie wiedziec, ze to bedzie mialo taki final.
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Mówicie, że to poglądy skrajne, ale właśnie większość środowisk prawicowych popiera zaostrzenie ustawy, nawet tych, które dotychczas uważałam za rozsądne - typu Stowarzyszenie KoLiber, Jacek Wilk i ludzie wokół niego.
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomine fakt ze w myśl tej ustawy 60 % ciąż jest usuwanych podczas okresu, zanim sie zarodek w ogole zagniezdzi. Natura często sama wie co robi. Tak samo często jest przy chorych dzieciach, organizm probuje sie pozbyć słabego ogniwa. Taka prawda. Ale teraz lekarze na sile będą ratować. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli kogoś nie interesuje ten temat, a większość facetów no właśnei nie interesuje, to wyrabiają sobie oni opinię na bazie tego co do nich dociera. Czyli jakieś pojedyncze artykułu z netu, media. No a wiadomo co i kto w takich mediach jest. Tam nie ma "normalnej" feministki, która będzie mówić, że np. kobieta zarabia (na tym samym stanowisku) o 30 % mniej od faceta, a normą jest podejrzliwe patrzenie czy aby nie zajdzie w ciążę, zaraz po zatrudnieniu itd. itp. Zamiast tego postawią (idąc stereotypowo) taką Szczukę, pierdzielącą farmazony, albo inną, dla której największym problemem świata jest to, że się mówi pan psycholog i pani psycholog, zamiast psycholożka. No i wtedy ... jak mają faceci reagować ? Serio, nie ma większych problemów ? To znaczy, że cały "ruch" jest śmieszny - tak reaguje pewnie większość facetów, których ten temat po prostu nie interesuje. Mi samemu nóż w kieszeni się niemalże otwiera jak słyszę takie "problemy", które trzeba "wyrównać", aby było "równouprawnienie". Kojarzy mi się to z krzywizną unijnego banana i innymi bzdetami... Takich osób nikt nie traktuje poważnie i faceci potem mają z tego bekę. Wyjdzie taka, która wygląda jak coś pomiędzy kobietą, a facetem, nie porusza realnych problemów. Więc nikt nie traktuje tego poważnie. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-07 o 01:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

bo facet/człowiek pewny siebie nie ma potrzeby nikogo "gnoić".
Niedojrzały emocjonalnie g**niarz
Chciał sie pozbyć prawictwa.Olej dupka. Karma wraca nastepna potraktuje go tak jak on Ciebie. Dobrze ze TYLKO 2 miesiace.