|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam jej nawet dzisiaj że doskonale wie, że mamy jednak trochę inne gusta i że wolę sama wybierać takie rzeczy. Na szczęście mama nie porwie się na zakup fotelika czy wózka, bo mieszka za granicą, u nich są trochę inne produkty i to kupujemy sami Dlatego utrudnione są wspólne zakupy, a poza tym po tylu latach w Niemczech mama ma przekonanie, że "co niemieckie to lepsze" ![]() Może to ja mam zły charakter, że nie potrafię po prostu podziękować i się nie odezwać, już sama nie wiem ![]()
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taki charakter, ja mojej mamie od razu powiedziałam, że ma nic nie kupować bez konsultacji ze mną, bo może mi się nie spodobać. I tak np. byłyśmy razem w Tesco i razem pozachwycałyśmy się rzeczami i w miarę wspólnie wybraliśmy. Mama zapłaciła, bo mi nie pozwoliła
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz nawet napisałam że jeśli musi jiz coś kupić to od rozmiaru 68. Póki co Wszystko co kupili rodzice jest śliczne więc cieszę się, że ustaliłam to na początku.
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn z jednej strony to pewnie ogromna pomoc, bo nie trzeba samemu kupować, no ale dziecko chyba nie potrzebuje tego AŻ TYLE...Cytat:
myślałam, że moja mama teraz gdy była na święta w PL to będzie chciała skorzystać z takiej opcji, no ale niestety później przyjeżdża dopiero koniec lipca/początek sierpnia, więc odpadają wspólne zakupy. Żeby skończyć smęty napiszę Wam, że kupiłam sobie jasno-niebieskie spodnie w c&a fajnie leżą, ładny wiosenny kolor więc myślę, że do końca ciąży spodni mi już powinno wystarczyć. Poza tym pozałatwialiśmy kilka spraw, sprawdziliśmy ten x-lander x-cite, ale u nas odpada. Więc zostaniemy na 100% przy mutsy igo. Jedziemy jeszcze do decathlonu, bo mąż chce jakieś ciuchy do ćwiczeń sobie kupić, choć ja najchętniej poszłabym w kimono ![]() Aaa i w końcu zjadłam mcflurry
|
|
#3607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękneee.. Cytat:
za Was też trzymam.. . to prawda- ja w piątek.. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() za zakupy i lody..mama może robić zakupy on-line - zamówić wybrane przez Ciebie ubranka na Twój adres, zapłaci przelewem - ona będzie szczęsliwa i Ty też - przedstaw jej sprawę wprost.. |
|||||
|
|
|
#3608 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chwal dnia przed zachodem słońca, na razie sumiennie zaglądam codziennie (czyli drugi dzień ) i jest ok. Gorzej, jak się porobią zaległości z braku czasu, wtedy czuję się przytłoczona, hahah![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba jakieś belgijskie albo niemieckie. Bardzo dobre w przeciwieństwie do Lecha Free, którego wg mnie nie da się pić, bleh. Wina nie lubię, choć ostatnio robiłam na winie marynatę do dzika i wyjątkowo jak na mnie smakowało mi. Wydaje mi się, że gdyby w ciąży można było pić to zostałabym alkoholikiem ciążowym, choć wcześniej byłam prawie, że abstynentką ![]() Moją sesję planuję na koniec czerwca Nie wiem tylko, czy w studio, czy w plenerze, ale pewnie stanie na plenerze.Cytat:
Z ciastem rychło w czas się odzywam, ale mogę na przyszłość polecić przepis na szarlotkę z suchej masy-jest przepyszna, a jej wykonanie tak proste, że aż niewiarygodne, że to może smakować. Ilość szklanek zależy od wielkości blachy, ważne, żeby wszystkiego było tyle samo. Jeśli robię na większej to wygląda to tak: 2 szklanki mąki 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki cukru (plus saszetka waniliowego) margaryna jabłka (ok. 10 dużych)- do nich lubię dać cukier z Piotra i Pawła z przyprawą korzenną, można też dodać go do ciasta zamiast zwykłego cukru Mieszamy wszystkie suche składniki, jabłka ścieramy na tarce i teraz sypiemy: warstwa suchego, warstwa jabłek, warstwa suchego, warstwa jabłek, warstwa suchego, margaryna pokrojona w paski na wierzch i ok 30 min. w piekarniku na 180 stopni. Pyszka! Polecam, bo cała robota to obranie jabłek i starcie ich (ja to robię w blenderze ).Cytat:
![]() Cytat:
Na razie jestem szczupła, ale brzuch będzie duży na pewno, stąd jakieś tam moje wątpliwości. Moja mama twierdzi, że nie wypada w dwuczęściowym ![]() Cytat:
Śliczne! Szkoda, że ja nie mam takiego talentu i nic nie wydziergam mojej królewnie... Cytat:
Tzn. u mnie wtrąca się teściowa i to w kwestie wychowania i światopoglądowe, co chyba jest jeszcze gorsze niż niechciane prezenty Wczoraj trafiłam na artykuł na mamadu. Wydaje mi się, że nie masz innego wyjścia i musisz wyłożyć kawę na ławę. My mamy taki zamiar, a w zasadzie tż będzie z mamą rozmawiał i chce jej powiedzieć, że może kochać, ale nie może się wtrącać. Pewnie będzie jej przykro, ale trudno.http://http://mamadu.pl/125007,chce-...y-to-tak-wiele |
|||||||||
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Wrociłam z targów, ale było ludzi pełno. Wielki szał był bo serwowali wate cukrową gratis heheh wata miała powodzenie i u tych małych i dużych dzieci
. Obkupiliśmy sie sporo min. lakrator z canpola, butelki i wiele innych rzeczy ;D
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-10 o 18:17 |
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm..jedyne co mnie dziwi to ginekolog, który mówi, że w ciązy można pić alkohol.. nie będę odnosić się do całej reszty.. florence - Ty pisałaś, że maluszek przestaje się wierzgać jak odsłaniasz koszulkę i ja też tak miałam do tej pory - a przed chwilą pierwszy raz zobaczyłam jak brzuszek się rusza podczas ruchów dzieciaczka..a u nas podobnie idzie , więc jest szansa ,że Ty też zaraz ujrzysz..ale trzeba sporo cierpliwości.. ja po prostu jak mała mocniej się rusza, to odsłoniłam brzuch i leżałam tak cały czas i cały czas wlepiona w brzuch..ale chyba też dziecko jakoś inaczej się ułożyło bo pierwszy raz trochę wyżej je czuję niż do tej pory.. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3612 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o rany... Cytat:
Pewnie że mam obawy najbardziej czy rudy maleństwa nie przygniecie wkońcu koty uwielbiaja się mościć na człowieku. Melduję się po weselu ze skręconą kostką Da sie? da sie. Tylko towarzysze byli zniesmaczeni, że nie prowadzę a nie pije. Nie każdy wie ze jestem w ciąży bo zwyczajnie nie wszystkich tam znalam (znajomi luzik), a nie chciałam się drzeć przez stół setki razy ze jestem w ciąży. Ale nie rozumiem tego problemu z tym że ktoś NIE CHCE pićW sobotę mąż dojrzał ruchy małej - tak kopała, że nawet on zobaczył i to przez grube rajstopy i sukienke! |
||
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Szaleństwo zakupów
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
No nawet mój men nic nie miał przeciw
Laktator z Canpol za 159 zł ale do tego butelka ta w zielonym opakowaniu przeciw kolkowa gratis. Z Canpolu podkłady dla dziecka , wkładki laktacyjne z aloesem a 3 produkt ja wybrałam podkłady po porodowe gratis , smoczki kupione łańcuszek gratis hehe. Kupiłam pieluchy bambusowe 30*30 takie do wycierania buziaka dzieciowi i większą 120*120 do otulania. Małe pieluchy 5.90 a duża 45 zł i na to jeszcze -10% chyba dobra cena tej dużej bambusowej . Podoba mi sie ta butelka co można sterylizować w mikrofalówce nalewa się wody do zakrętki jest oznaczone ile kładzie się ją do góry nogami i tyle bez żadnego zbędnego sterylizatora - dla mnie super alternatywa bo mikrofalówkę mamy z grillem , sterylizator nie wejdzie ;( .
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Wow!
![]() Teraz w zasadzie każda firma ma w swojej ofercie butle przeciwkolkową
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mialam na mysli ta butelke co mozna w mikrofali sterylizować bo pierwsze słysze.
|
|
|
|
#3619 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że udało się kupić spodnie i zjeść McFlurry. ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie jeszcze nie (dziś prowadziłam wnikliwe obserwacje), ale będę czekać cierpliwie. ![]() Cytat:
Też mnie wkurzało zawsze tłumaczenie się dlaczego się nie pije, nie wystarczało zwykłe nie. ;P Niezłe szaleństwo, super.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-04-10 o 19:33 |
|||||
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Ta antykolkowa? Canpol Anti-Colic Bottle .
Tija masz racje było tych butelek pełno ale ta nas przekonała po demonstracji tu w części smoczkowej jest przycisk i płyn zlewa się do tej części przez filter tkóry zatrzymuje piane z bąbelkami powietrza . A ta smaosterylizująca to Lovi butelka 250 ml samosterylizująca z aktywnym ssaniem (system na smoczku) tu link http://lovi.pl/pl/produkty/19/Butelk...i+mikrofalowej ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Lovi - nawet nie wiedziałam wcześniej to też Canpol tylko jak by inna seria na opakowaniu doczytałam się że Lovi jest na licencji Canpolu w sumie na wszystko zakupione dzisiaj z Lovi czy Canpolu miała zniżkę też -10%. Tylko laktator pełna suma ale za to butla gratis. Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-10 o 19:37 |
|
|
|
#3622 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Śliczne Cytat:
Faktycznie poszalałaś ![]() A my dziś byliśmy oglądać wózki. I jak do tej pory myślałam, że wezmę uzywany Tako od koleżanki, tak po dzisiejszej wizycie w sklepie (prawie 1,5 godz. ) na 99% jesteśmy zdecydowani na Delti Amelis Pro (x-lander)
|
|||
|
|
|
#3623 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wytłumaczcie mi ![]() Cytat:
ja tak robię niestety o ile moja mama zawsze daje pieniądze żebym sama kupiła to teściowa tego nie rozumie i zasypuje wnuczkę ubrankami nie z tej daty wiem, że brzmi tragicznie, ale teściowa kupuje rzeczy w których chyba my chodziłyśmy jak byłyśmy małe, tego nawet nie da się ubrać bo np śpiochy są szersze niż dłuższe, a nowych niestety nie kupi w sieciówce tylko w osiedlowym sklepie, gdzie asortyment nie zmienił się od 40 lat mówienie że to nie nasz gust nic nie daje... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() Ponad 400km za mną, jestem w Poznaniu, net działa bez zarzutu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przynajmniej wieczorem poszedł spać wcześniej? piękne, brawo zdolna mamo Cytat:
rzezcywiście szaleństwo
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam też wózki i też była promocja na wózki i foteliki ale tyle było ludzi przy tych stoiskach że nie miałam siły stać. X-landery mi sie podobają ale te nowsze z tamtego roku model mi sie nie podoba taki kanciasty (nie wiem czy akurat twój model bo nie znam sie na modelach ich) a te najnowsze nie są w moje klasie cenowej
.
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ja jutro idę na glukoze, mam nadzieję, że nie zwrócę a w środę do gina.trzymam kciuki za wszystkie wizyty. |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Takie super miekkie pielusie które są bardzo chłonne wiec jak otulisz dziecia to sie nie poci w tym . Dodatkowo mają właściwości antyalergiczne, antygrzybiczne, nie powodują podrażnień. Pieluchy mają podobno ... właściwości samosterylizacji i powinno się je prać w 30 stopniach bez użycia zmiekczaczy - co niby obniża chłonnośc pieluchy. Odbijają promienie słoneczne.
|
|
|
|
#3628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki za krzywą i za wizyte ![]() Ja również dopisuje sie do wizyt środowych też idziemy ale na 18stą . Tak w ogóle to zapomniałam dzisiaj 22+1 czyli zaczynamy 23 tydzień a w czwarteek 6ty miesiąc
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż sobie chyba jedną zakupię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

rozmawiałam z nią dzisiaj przez tel i znów mi powiedziała, że nakupiła dla Małgosi jakieś ubranka i o zgrozo- dla mnie koszule do szpitala, jakąś bieliznę... jak ja nie lubię czegoś takiego 
Dlatego utrudnione są wspólne zakupy, a poza tym po tylu latach w Niemczech mama ma przekonanie, że "co niemieckie to lepsze" 
1.09.2012
tzn z jednej strony to pewnie ogromna pomoc, bo nie trzeba samemu kupować, no ale dziecko chyba nie potrzebuje tego AŻ TYLE...
moje 2 godziny dla siebie przepadły.

Da sie? da sie. Tylko towarzysze byli zniesmaczeni, że nie prowadzę a nie pije. Nie każdy wie ze jestem w ciąży bo zwyczajnie nie wszystkich tam znalam (znajomi luzik), a nie chciałam się drzeć przez stół setki razy ze jestem w ciąży. Ale nie rozumiem tego problemu z tym że ktoś NIE CHCE pić