Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 22:30   #3541
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja jestem na clexane. W szpitalu odkryłam nowe miejsca do wkłucia - na linii pępka (prawa i lewa strona od pepka) i od tego czasu nie mam ani jednego siniaka.
ojoj biedne jestescie dziołszki z tym kłuciem :/
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:32   #3542
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
ojoj biedne jestescie dziołszki z tym kłuciem :/

To nie takie straszne. Idzie się przyzwyczaić. Tyle ze jak ktoś "nie w temacie"zobaczy brzuch to wyglada jakby mąż tłukł kijem. Cóż patologia na całego
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 23:28   #3543
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Przeleżałam dzisiaj cały dzień, ale jak tylko wstaję to brzuch się spina. Albo to skurcze Braxtona-Hicksa albo Alveraza. To pierwszy raz kiedy cały dzień tak się zachowywał, dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy to normalne.

Witamy i gratulujemy synka

Dla mnie jak najbardziej!

Musisz cierpliwie czekać. Dla mnie oglądanie brzucha to najprzyjemniejsza rzecz w całej ciąży, mogę godzinę leżeć i gapić się na brzuch, nawet jeśli ruchy są rzadkie. Zjedz coś słodkiego i połóż się a maluch za chwilę się uaktywni

Ja tez mam sporo ubranek bo nasze mamy trochę zaszalały, mi została tylko ta część bardziej estetyczna, kupowanie ubranek w podobnych barwach czy wzorach. Takich na co dzień po domu mamy dużo.
Sprawdzałaś rozmiary? Bo ja na poczatku spisywałam z metek i zrobiłam listę, ale później zobaczyłam że rozmiar rozmiarowi nierówny i zaczęłam przykładać je do siebie i trochę mi się ta lista rozjechała
My chcemy zwykłą wanienkę ze stelażem, bo w łazience nie mamy gdzie jej postawić do kąpieli a na stole czy kanapie TŻ boi się że ona się będzie ślizgała.
Tak, rozmiary bardzo się różnią między tymi z Uk a Pl. Baza jest - najwyżej dokupi się po porodzie jeśli będzie brakować. Wszystko jest teraz w zasięgu ręki

Wanienka na stole na ręczniku nie będzie się slizgac

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Wczoraj machnełam na lewo od pępka i siniak jest, nawet krew wypłynęła zawsze miałam duże tendencje do siniaków, już próbowałam na różne sposoby z tymi zastrzykami. Chyba już będę cały czas chodzić z siniakami
A to musi być w brzuch? Ja mam insulinę i mogę w brzuch, uda i ramiona. Wbijam igły głównie w uda. Nie mam siniakow ale czasami jak trafię w to samo miejsce to jest Nieprzyjemnie.

Jak duże są to igły?
Stary 2016-04-09, 23:42   #3544
florencee
Zadomowienie

Wróciłam z urodzin taty, fajnie było. Tylko jeden jego znajomy ciągle mi chciał wina lać i pytał czy na pewno nie piję.
Dostałam od rodziców przy okazji piłeczkę dla synka z FC Barcelony, bo byli niedawno na wycieczce w Barcelonie, więc mam kolejną rzecz w mojej skromnej kolekcji dla dziecka, choć przyda się ona nieco później.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
U mnie mama i siostra rodziły szybko i łatwo, siostra to wręcz ekspresowo-pierwsze dziecko 3,5h, drugie....25 min od odejścia wód. Obie przytyły po 25-30 kg, ja przytyję ze 12 pewnie, więc już mam czarne myśli, że u mnie wszystko będzie inaczej. One nie miały mdłości, a ja rzygałam ok. 7 tygodni i to tak, że nawet wody nie mogłam się napić, koszmar:/ Siedziałam nad kiblem i płakałam z bezsilności. Dziś rano miałam skurcze przepowiadające (?), czułam, jakby mi ktoś dużą szpilkę wbijał w brzuch. BOLAŁO Ja jestem zdecydowana na ZZO, choć wkłucia też się boję

Podziwiam. Nienawidzę prasować!!!!
Ech, ale trzeba się dobrze nastawić na ten poród, może będzie jednak szybciutko jak u mamy i siostry.

Ja właśnie też nienawidzę prasować co do zasady.
Super koty!

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie

My jesteśmy ze Śląska. Czekaliśmy na tego malucha 2 lata i już myślałam, że się nigdy nie uda. W czasie ciąży byłam już w szpitalu, w międzyczasie wyszła mi mutacja V-Leidena i jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Cały czas byłam w strachu ale już powoli jest spokojniej, mały się zaczął ruszać więc mogę odetchnąć jak go codziennie czuję A na imię będzie miał Adam
Gratuluję synka! Adam to jedno z moich ulubionych imion. Ruchy są bardzo uspokajające, fajnie że już jesteśmy na tym etapie, że je czuć.
Ja też jestem ze Śląska.

Cytat:
Musisz cierpliwie czekać. Dla mnie oglądanie brzucha to najprzyjemniejsza rzecz w całej ciąży, mogę godzinę leżeć i gapić się na brzuch, nawet jeśli ruchy są rzadkie. Zjedz coś słodkiego i połóż się a maluch za chwilę się uaktywni
Spróbuję jutro ze zjedzeniem czegoś słodkiego i obserwacją.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-04-09 o 23:43
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 23:58   #3545
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Tak, rozmiary bardzo się różnią między tymi z Uk a Pl. Baza jest - najwyżej dokupi się po porodzie jeśli będzie brakować. Wszystko jest teraz w zasięgu ręki

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A to musi być w brzuch? Ja mam insulinę i mogę w brzuch, uda i ramiona. Wbijam igły głównie w uda. Nie mam siniakow ale czasami jak trafię w to samo miejsce to jest Nieprzyjemnie.

Jak duże są to igły?

Nie musi być w brzuch. Może być w udo tyle ze tam większe niebezpieczeństwo ze wbijesz sie w mięsień. Igły cieniutkie s długość Ok 2-3cm. Tyle ze sam lek zwiększa prawdopodobieństwo siniaka. (W przypadku clexan słyszałam ze taki jego urok)
Stary 2016-04-10, 00:05   #3546
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie musi być w brzuch. Może być w udo tyle ze tam większe niebezpieczeństwo ze wbijesz sie w mięsień. Igły cieniutkie s długość Ok 2-3cm. Tyle ze sam lek zwiększa prawdopodobieństwo siniaka. (W przypadku clexan słyszałam ze taki jego urok)
Moja igła ma 4mm😱 nie mam szansy trafić w mięsień
Stary 2016-04-10, 00:14   #3547
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem na clexane. W szpitalu odkryłam nowe miejsca do wkłucia - na linii pępka (prawa i lewa strona od pepka) i od tego czasu nie mam ani jednego siniaka.
Ja tez wbijam w ten sposób i jeszcze pod kątem, nie dostaje juz takich siniaków jak wczesniej.
Tesciowa pokazala mi ten sposób

Cytat:

Jak duże są to igły?
Moze byc tez w udo albo ramie , ale brzuch jest najlatwiej. Szczególnie z moją powłoką tłuszczową

Wlasnie sie tez zastanawialam jaka jest roznica z rozmiarami skoro w uk liczą po miesiącach, a nie centymetrach.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 00:16   #3548
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tez wbijam w ten sposób i jeszcze pod kątem, nie dostaje juz takich siniaków jak wczesniej.
Tesciowa pokazala mi ten sposób

Moze byc tez w udo albo ramie , ale brzuch jest najlatwiej. Szczególnie z moją powłoką tłuszczową

Wlasnie sie tez zastanawialam jaka jest roznica z rozmiarami skoro w uk liczą po miesiącach, a nie centymetrach.
Wg mnie rozmiar 0-3 mce to jest rozmiar 62. Ponieważ po przyłożeniu do pl rozmiaru 62 był prawie taki sam.
Stary 2016-04-10, 00:18   #3549
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie rozmiar 0-3 mce to jest rozmiar 62. Ponieważ po przyłożeniu do pl rozmiaru 62 był prawie taki sam.
Zapamietam, dzieki

Stary 2016-04-10, 01:09   #3550
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja marzę o ZZO ale u mnie w okolicy tylko jeden szpital proponuje i to o ile anestezjolog będzie na miejscu i wolny więc znając moje szczęście będzie kicha z tego i zostaje dylemat : decydowac się na dolargan czy nie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Koty boskie
A co do pleców i cery też przechodzę horror
Czytałam, że dolargan średnio pomaga i że jeśli już, to lepiej dożylnie, bo domięśniowo nic nie daje. Oczywiście mogą wystąpić skutki uboczne, ale to jak przy każdym znieczuleniu. Myślę, że to będzie taki ból, że będziemy prosić o cokolwiek, niewiele się zastanawiając A myślałaś o porodzie w wodzie? Może w którymś ze szpitali w Twojej okolicy jest wanna? Ja chcę najpierw spóbować w wannie, a jak będzie kiepsko to wtedy ZZO, choć ZZO jest o tyle fajne, że na szycie dostrzykują i nic nie czuć.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Wróciłam z urodzin taty, fajnie było. Tylko jeden jego znajomy ciągle mi chciał wina lać i pytał czy na pewno nie piję.

Ech, ale trzeba się dobrze nastawić na ten poród, może będzie jednak szybciutko jak u mamy i siostry.

Ja właśnie też nienawidzę prasować co do zasady.
Super koty!

Gratuluję synka! Adam to jedno z moich ulubionych imion. Ruchy są bardzo uspokajające, fajnie że już jesteśmy na tym etapie, że je czuć.
Ja też jestem ze Śląska.
Ja to ruchy ledwo czuję...choć dziś mnie lekko pacnęła. Ale generalnie to tylko bulgotanie, zero kopniaków (21 tc). Oczywiście w ciąży alkoholu się nie pije, ale ja przyznaję, że pociągnę czasem łyk piwa od tż lub mamy. Pani ginekolog powiedziała mi, że taki łyk nie trafia nawet do krwioobiegu, więc luz. No, ale na więcej bym się nie odważyła. Jak nigdy alkoholu nie lubiłam, tak piwko latem Ostatnio odkryłam bardzo dobre 0%, ale butelka kosztuje 6 zeta Tyle, że mnie butelka w zupełności wystarczy. Kwestia tylko, czy np. pozwolą mi je wypić w knajpie, gdy będziemy ze znajomymi na ogródku siedzieć.

Słuchajcie, a taka kwestia jeszcze zaprząta mi ostatni głowę: idzie lato, niebawem wybieramy się na żagle, może jakieś wakacje. Co z kostiumem? Dwuczęściowy czy lepiej kupić jakiś jedno? Mam na myśli kwestie estetyczne, nie jestem pewna, czy dwuczęściowy kostium to dobry pomysł. Zapewne nie każdy lubi oglądać ciążowe brzuchy. Jak myślicie?

I druga sprawa, planujecie jakieś ładne sesje ciążowe? Ja już mam nagraną na czerwiec. Bardzo się cieszę, uważam, że to wspaniała pamiątka.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-10 o 01:10
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 07:00   #3551
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
.

Aaa i muszę Wam polecić nowe lodu Magnum- o smaku masła orzechowego, w podwójnej czekoladzie to będzie mój hit tego lata dzisiaj może w końcu zjem tego mcflurry'ego bo mi tu codziennie ktoś smaka robi

Jej aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych lodach, gdzie można kupić te nowe magnumy?????

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja wg kalulatorów mam kilka kg niedowagi, bo aktualnie mam 71,5, a w grudniu było prawie 75. Jem normalnie tak jak przed ciążą, do tego doszła czasem pizza (której wcześniej nie lubiłam) i słodycze jakieś codziennie, choć w nieduzych ilościach. Ale dopóki dzidzi zdrowe i w normie to się nie martwię.

znowuzapomnialamhasla super brzuszek

Mam tak samo, nie wiem czy 3 razy się od początku ciąży posmarowałam

Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki Bardzo mnie wzruszyło, jak Tż taką malutką sukienkę wybierał A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły

Bardzo ładne ubranka

Cytat:
Hej dziewczyny, można dołączyć? TP 18/08 i czekamy na synka

Hej, witamy ^^ , myślałam że po przekroczeniu 20tygodnia już raczej nikt do nas nie dołączy a tu same niespodzianki
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
A ja smaruję tylko uda

Mój biust może minimalnie urósł, także nie martwię się o niego

Dziewczyny, a powiedzcie, mam wózek ciemna śliwka po córce....

może być dla chłopca czy raczej wieśniacko ????

Byłam z niego baaaardzo zadowolona ale teraz nie wiem...

Jasne że może być śliwka! Chyba tylko róż jest zarezerwowany dla dziewczynki

Maleństwo ostatnio coraz częściej "rozmawia" z mamą wczoraj puściliśmy beyonce i Łucja zaczęła energicznie kopać raz za razem. A przed snem po wsmarowaniu oliwki zauważyłam że już lekko brzuszek się rusza razem z małą baaaaardzo mnie to wzrusza.

To jak, kto dzisiaj idzie na niedzielny spacerek ?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 07:28   #3552
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Choć bywało lepiej, szczerze mówiąc. Cera płacze, a na plecach mam kaszkę/syfy. Nawet niespecjalnie coś z tym robię, bo ginka mówi, że to hormony i trzeba to po prostu przeczekać. Kota pokażę, a nawet dwa ;-) Bardzo, bardzo je kocham. To moje oczka w głowie i jestem kompletną wariatką na ich punkcie

świetne koty (kilkanaście stron wcześniej my też wrzucałyśmy zdjęcia kociaków i psiaków-jak chcesz to sobie zobacz,że jest tu więcej kocich mam)..i widzę,że jednak udało Ci się odnaleźć na wizażu
Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Maluszek od 3-4 dni regularnie ładnie kopie, z czego jestem bardzo zadowolona i sprawia mi to przyjemność

Cytat:

ps. zrobiliśmy też zapas lodów magnum
dobre posunięcie

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie

My jesteśmy ze Śląska. Czekaliśmy na tego malucha 2 lata i już myślałam, że się nigdy nie uda. W czasie ciąży byłam już w szpitalu, w międzyczasie wyszła mi mutacja V-Leidena i jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Cały czas byłam w strachu ale już powoli jest spokojniej, mały się zaczął ruszać więc mogę odetchnąć jak go codziennie czuję A na imię będzie miał Adam
piękne imię

hej dziewczęta niedzielnie..pogoda do d...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:38   #3553
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
My np w Tesco mamy waszą rozmiarówkę, ale jest jeszcze przed 0-3 rozmiar newborn i to jest takie 52-56 moim zdaniem.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:39   #3554
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
świetne koty (kilkanaście stron wcześniej my też wrzucałyśmy zdjęcia kociaków i psiaków-jak chcesz to sobie zobacz,że jest tu więcej kocich mam)..i widzę,że jednak udało Ci się odnaleźć na wizażu

dobre posunięcie

piękne imię

hej dziewczęta niedzielnie..pogoda do d...

Nie wiem jak u mnie z pogoda bo jeszcze mam zsunięte rolety ale sądząc po zachowaniu kota, który od 5 pracuje nad tym żebym wstała musi być ładnie.

Opuchlizna z oka prawie zeszła wiec będę mogła znów książki i Was czytać w normalnym tępie.

Miłej niedzieli
Stary 2016-04-10, 08:39   #3555
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Witam się również niedzielnie, pogoda u nas tez wiele pozostawia do życzenia :-( no ale... Kwiecień plecien...dobrze, że nie ma śniegu :-P
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:49   #3556
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Kasmina, dzięki. Czy takie spotkania zastępują szkołę rodzenia? Czy lepiej chodzić na to i na to?

Dziewczyny, ja też nic nie kupowałam na 52. Dostałam, a darowanemu koniowi... Być może się przydadzą, koleżanka ostatnio urodziła córeczkę 2900 i w 56 tonęła. A w razie, jeśli nie użyję to nic nie stracę. Osobiście jednak także bym nie wydawała pieniędzy na 52.

Super, że to cena regularna. Myślę, że 18 zeta na 3 miesiące nawet, to można się szarpnąć. Pogadam jeszcze z tżtem. Moja znajoma kupiła przewijak i wanienkę w jednym, takie jeżdzące i wanienka też mała, bo tylko 63 cm.
U mnie te spotkania to właśnie szkoła rodzenia tyle że organizowana przez położna a nie przez szpital , innych możliwości u mnie nie ma a nie chce mi się dojeżdżać do Poznania, bo mam tak ok 30-40 km.
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:51   #3557
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
U mnie te spotkania to właśnie szkoła rodzenia tyle że organizowana przez położna a nie przez szpital , innych możliwości u mnie nie ma a nie chce mi się dojeżdżać do Poznania, bo mam tak ok 30-40 km.
Fajna sprawa. ;-)
Ja wczoraj zadzwoniłam do szpitala w mojej okolicy, koszt to 110 zł także niedrogo we wt będę umawiać się ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 09:18   #3558
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:

Ja to ruchy ledwo czuję...choć dziś mnie lekko pacnęła. Ale generalnie to tylko bulgotanie, zero kopniaków (21 tc). Oczywiście w ciąży alkoholu się nie pije, ale ja przyznaję, że pociągnę czasem łyk piwa od tż lub mamy. Pani ginekolog powiedziała mi, że taki łyk nie trafia nawet do krwioobiegu, więc luz. No, ale na więcej bym się nie odważyła. Jak nigdy alkoholu nie lubiłam, tak piwko latem Ostatnio odkryłam bardzo dobre 0%, ale butelka kosztuje 6 zeta Tyle, że mnie butelka w zupełności wystarczy. Kwestia tylko, czy np. pozwolą mi je wypić w knajpie, gdy będziemy ze znajomymi na ogródku siedzieć.

Słuchajcie, a taka kwestia jeszcze zaprząta mi ostatni głowę: idzie lato, niebawem wybieramy się na żagle, może jakieś wakacje. Co z kostiumem? Dwuczęściowy czy lepiej kupić jakiś jedno? Mam na myśli kwestie estetyczne, nie jestem pewna, czy dwuczęściowy kostium to dobry pomysł. Zapewne nie każdy lubi oglądać ciążowe brzuchy. Jak myślicie?

I druga sprawa, planujecie jakieś ładne sesje ciążowe? Ja już mam nagraną na czerwiec. Bardzo się cieszę, uważam, że to wspaniała pamiątka.
Ja się nawet łyka boję.
Jakie to bardzo dobre 0%? W lecie piwko miło jest wypić. Tak to mi tylko wina brakuje do jakiegoś dobrego jedzonka.

Co do kostiumu to kierowałabym się tylko własnymi preferencjami, nie przepadam za strojami jednoczęściowymi, więc brałabym pewnie dwuczęściowy (o ile się taki kupi pasujący i ładny). Ciąża rzecz normalna, a jak się komuś nie podoba, to trudno.

Sesję ciążową obiecała mi przyjaciółka, nie wiem jeszcze kiedy ją zrobimy.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Maleństwo ostatnio coraz częściej "rozmawia" z mamą wczoraj puściliśmy beyonce i Łucja zaczęła energicznie kopać raz za razem. A przed snem po wsmarowaniu oliwki zauważyłam że już lekko brzuszek się rusza razem z małą baaaaardzo mnie to wzrusza.

Ale fajnie, może będzie lubiła tańczyć.
Poszłabym na spacerek, u mnie smutno i szaro.

Cytat:
Nie wiem jak u mnie z pogoda bo jeszcze mam zsunięte rolety ale sądząc po zachowaniu kota, który od 5 pracuje nad tym żebym wstała musi być ładnie.

Opuchlizna z oka prawie zeszła wiec będę mogła znów książki i Was czytać w normalnym tępie.

Miłej niedzieli
Super, że lepiej z okiem.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 09:29   #3559
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że byłam dzisiaj w C&A zakupiłam sobie koszule i bluzeczkę w rozmiarze S.... kocham ich rozmiarówkę, od razu człowiek lepiej się czuje
oo fajnie z działu ciążowego czy normalnego? ja dzisiaj robię z mężem drugie podejście na zakupy

Cytat:

Ja planuję Rozmawiałam już ze znajomą fotografką, która będzie robiła nam zdjęcia i mówiła, że dobry czas to tak 7-8 miesiąc (o ile jest widoczny brzuszek), bo wtedy kobieta nie jest jeszcze tak zmęczona ciążą ale można też później.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Jej aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych lodach, gdzie można kupić te nowe magnumy?????

(...)

wczoraj kupiliśmy w Biedronce

Łucja, śliczne imię

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.

Ja się nawet łyka boję.
Jakie to bardzo dobre 0%? W lecie piwko miło jest wypić. Tak to mi tylko wina brakuje do jakiegoś dobrego jedzonka.

Co do kostiumu to kierowałabym się tylko własnymi preferencjami, nie przepadam za strojami jednoczęściowymi, więc brałabym pewnie dwuczęściowy (o ile się taki kupi pasujący i ładny). Ciąża rzecz normalna, a jak się komuś nie podoba, to trudno.

Sesję ciążową obiecała mi przyjaciółka, nie wiem jeszcze kiedy ją zrobimy.
(...)
Dokładnie, ja też nawet tyle się boję... Gdyby (tfu tfu tfu) cokolwiek złego się stało to na pewno winiłabym za to siebie i nie darowałabym sobie tego. Te 9 miesięcy ciąży i x miesięcy karmienia (bo nie wiem ile mi będzie dane) to nie tak długo, abym nie mogła się bez czegoś obejść.
Stary 2016-04-10, 09:37   #3560
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.

Wczoraj pogoda była ładna a dzisiaj nie jest za zimno ale brak słońca i tak ponuro. Byłam z Tż na zakupach i poczyniłam kolejne zakupy dla maleństwa

Witam nową mamusię.

Dziewczyny współczuję Wam tego kłucia.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 09:56   #3561
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My np w Tesco mamy waszą rozmiarówkę, ale jest jeszcze przed 0-3 rozmiar newborn i to jest takie 52-56 moim zdaniem.
Ja mam zamiar kupić za niedługo body z Tesco. Tzn lepiej kupić od razu ten rozmiar 56 czy będzie za duże na sam początek dla maluszka?

a propo linii na brzuszku.. to pojawiła mi się od paru dńi taka delikatna lińia pod i nad pępkiem teraz dochodzi taka sina otoczka wokół pępka

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:13   #3562
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
oo fajnie z działu ciążowego czy normalnego? ja dzisiaj robię z mężem drugie podejście na zakupy

Z ciążowego... Mają takie fajne koszule w niebieskie wzorki (to chyba kwiatki) nie odpinane ale będzie rosła razem z brzuszkiem... i jedną biało granatową na ramiączka,może w końcu zrobi się ciepło... u nas wczoraj była nocna wyprzedaż także wszystko -20%
Stary 2016-04-10, 10:15   #3563
Aniol1985
Zadomowienie

i ja witam sie niedzielnie. U nas pogoda nie rozpieszcza szaro , zimno i pada. Spacery dzisiaj niekoniecznie wskazane u nas , ale po 11 jedziemy na targi niemowlęce są w Lubinie dolny śl. więc jak ktoś blisko to jest jakas alternatywa do siedzenia w domu. W sklepie ,, u Kubusia,, bedzie ponad 30 wystawców i zapowiadają promocje ;D może cos do wyprawki kupimy.

Witam nowa mame i duzo zdrowka dla was życze .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:20   #3564
asicuha
Wtajemniczenie

Witajcie,
wczoraj byłam z T ż w Poznaniu na przeglądzie roweru, miałam nadzieje na zakupy, ale w ciąży jeszcze gorsza sie zrobiliam i nic mi sie nie podoba :P

a później byliśmy na 18tce u kuzyna, więc i pojadłam i potańczyłam, a dzis jestem padnieta :P

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja wg kalulatorów mam kilka kg niedowagi, bo aktualnie mam 71,5, a w grudniu było prawie 75. Jem normalnie tak jak przed ciążą, do tego doszła czasem pizza (której wcześniej nie lubiłam) i słodycze jakieś codziennie, choć w nieduzych ilościach. Ale dopóki dzidzi zdrowe i w normie to się nie martwię.

znowuzapomnialamhasla super brzuszek

Mam tak samo, nie wiem czy 3 razy się od początku ciąży posmarowałam

Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz kupowaliśmy ubranka dla Helenki Bardzo mnie wzruszyło, jak Tż taką malutką sukienkę wybierał A ponieważ ceny były bardzo fajne (90% po 6-8 PLN/szt.) to kupiliśmy dość sporo, ale w bardzo różnych rozmiarach: od 56 do 80 cm. Jak dziś policzyłam, wyszło ponad 200 PLN. Nie udało się uniknąć różu, bo faktycznie dość uparci są producenci w tym temacie, ale i inne kolorki się znalazły
śliczne! bez różu nie idzie sie obejść, już też to zauważyłam :P

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Hej, witam się z Wami po południu
tez dużo dobrego słyszałam o oleju kokosowym w pielęgnacji, powoli przymierzam się do poczytania o pielęgnacji maluszka tym olejem.
Sama smaruję brzuszek i piersi masłem do ciała z Pat and Rub - ma dobry skład, jest gęste, szybko się wchłania i dobrze nawilża. Mam wersję otulającą i pachnie przepięknie.

My już po połówkowym USG dzidzia nadal zostaje dziewczynką !
gratuluje dziewczynki! ) imie już jest?

Cytat:
Teraz się cieszymy z kopniaczków, gorzej będzie później

a to sporo musisz mieć ja nawet nie wiem ile czego powinno być... więc nie wiem kiedy będę w stanie powiedzieć że mam wszystko

moim zdaniem śliwka to dość uniwersalny kolor

U nas dzisiaj nic nie wyszło z zakupów w silesii w katowicach jakiś pokaz mody i kolejka była jeszcze przed wjazdem na jakieś 40min! nienormalni nie jesteśmy i zawróciliśmy wstąpiliśmy za to do castoramy i zamówiliśmy półki na wymiar do wnęki, którą tż będzie zabudowywał więc mam nadzieję, że do moich urodzin się z tym uwinie

ps. zrobiliśmy też zapas lodów magnum
ja też nie wiem ile czegopowinno być i wciąż nad tym myśle :P

A magnum, mmmm któraś pisała, ze w biedronce są, musze się dziś koniecznie wybrać! narobilyście smaka

Cytat:
Ja również nie mam nic na 52. Choć bodziaki jak dzisiaj przeglądałam to niby jeden rozmiar a każdy w innym rozmiarze. Te z Uk nie mają rozmiaru 56, 62 itp tylko 0-3, 3-6 itd. I są nieco Większe niż 62 z Pl.
tż mam sporo tym 0-3, no i new born też kilka podostawałam ;

Cytat:
A ja się pochwalę że byłam dzisiaj w C&A zakupiłam sobie koszule i bluzeczkę w rozmiarze S.... kocham ich rozmiarówkę, od razu człowiek lepiej się czuje
gratuluje udanych zakupów, ja coś mam z tym problem :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:22   #3565
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry! Witam się niedzielnie i stawiam soczek z okazji 20t0d

U nas też pogoda do kitu, aż się nie chce głowy podnosić z poduszki :P ale popołudniu przychodzą goście i trzeba coś przygotować, mieszkanie ogarnąć jakieś pomysły na ciasto? bo nie mogę się zdecydować co upiec

Cytat:

Ja bym chyba wolała jednoczęściowy bo lepiej bym się czuła, ale to pewnie jeszcze zależy z kim na te żagle bo jak sami bliscy znajomi to pewnie bym się nie przejmowała i wyciągnęła z szafy 2 częściowy a nie kupowała nowy specjalnie na tą okazję ewentualnie do tego jakaś chusta / pareo i będzie dobrze bo i tak na pełnym słońcu dla nas przebywanie nie wskazane...

Ja bym bardzo chciała sesję ciążową ale nie mogę się zdecydować na fotografa macie kogoś do polecenia na śląsku?

Cytat:
Z ciążowego... Mają takie fajne koszule w niebieskie wzorki (to chyba kwiatki) nie odpinane ale będzie rosła razem z brzuszkiem... i jedną biało granatową na ramiączka,może w końcu zrobi się ciepło... u nas wczoraj była nocna wyprzedaż także wszystko -20%
A u mnie w C&A nie ma działu ciążowego ;(
Stary 2016-04-10, 10:26   #3566
tija93
Zakorzenienie

Hej

Planów na dzisiaj brak. No dobra, muszę posprzątać łazienkę Muszę sobie nowe spodnie od piżamy kupić, bo mnie wszystkie wkurzają

Cytat:
Dzięki

Słuchajcie, korzysta już któraś z opieki położnej środowiskowej? Ja zamierzam za dwa tygodnie zadzwonić i się umówić, ale jakoś nie wiem, co powiedzieć. Że jestem w ciąży i chcę się zapisać?
Tak, mówisz, że jesteś w ciąży i chcesz się na nią zdecydować na położną środowiskową. Nie zawsze jednak one prowadzą edukacje przedporodową. Dopytaj jak to jest u Twojej

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja na 52 nic nie kupuję, zaczynam od 56
Ja też, chyba że spadkowe dostanę

Cytat:
Przeleżałam dzisiaj cały dzień, ale jak tylko wstaję to brzuch się spina. Albo to skurcze Braxtona-Hicksa albo Alveraza. To pierwszy raz kiedy cały dzień tak się zachowywał, dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy to normalne.
Zdecydowanie BH skurcze, Alveraza nie czuć Niech lekarz sprawdzi czy na szyjkę te spięcia nie mają wpływu.

Cytat:

Cytat:
Tylko pamiętaj jak robisz zastrzyki przy pępku to musisz zachować odstęp 2cm wokół pępka

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wczoraj pogoda była ładna a dzisiaj nie jest za zimno ale brak słońca i tak ponuro. Byłam z Tż na zakupach i poczyniłam kolejne zakupy dla maleństwa

Witam nową mamusię.

Dziewczyny współczuję Wam tego kłucia.
Pochwal się
Stary 2016-04-10, 10:33   #3567
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Miłej niedzieli
kot budził Cię,żebyś świętowała zaczynający się dziś 22gi tc
za oko,że juz spoko.. kupiłam wczoraj "sprawiedliwość owiec" - czytałaś? w trójce jakiś czas temu ją czytali, ale nie słuchałam regularnie..w matrasie wczoraj byłam i były mega przeceny książek..nie wiem czy tylko w tym czy w innych tez,ale jak jesteś molem książkowym to może warto obczaić w necie..

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Witam się również niedzielnie, pogoda u nas tez wiele pozostawia do życzenia :-( no ale... Kwiecień plecien...dobrze, że nie ma śniegu :-P
a to prawda..dobrze,że narazie bez śniegu ta wiosna
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:36   #3568
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić za niedługo body z Tesco. Tzn lepiej kupić od razu ten rozmiar 56 czy będzie za duże na sam początek dla maluszka?

a propo linii na brzuszku.. to pojawiła mi się od paru dńi taka delikatna lińia pod i nad pępkiem teraz dochodzi taka sina otoczka wokół pępka
Ja jednak jestem zwolennikiem kupowania 56, choć wiem, ze są mamy, które zaczynają od 62. Więc w Tesco zaczelabym od newborn. Na długo to nie starczy, ale nie ma co na początku dziecka ubierać w za duże ciuszki. Mój synek urodzil się dość długi, bo 55 cm, a nawet ubranka na 56 były trochę duże na niego.

Tesco ma bardzo sensowną rozmiarówkę, bo niektóre sklepy to całkiem powariowaly. Np hm ma bardzo duże rzeczy, smyk malutkie, więc hmowskie 56 może być podobne do smykowego62-68 nawet... nie mówię o lidlu, mój syn do dziś ma rajstopy na 56-62 i pasują :O
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:36   #3569
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

Jakos dziwnie sie nie wyspałam, cięzko mi było zasnąc bo synek cały czas mnie kopał i kopał wreszcie zasnełam ze zmeczenia.
Sniło mi się ze urodziłam i zabrali mi synka, a jak mi go przynieśli do mnie miał pare latek Był bardzo podobny do TZta, pełno gęstych rudych włosów, a nos miał po mojej mamie
Dawno nie miałam w sumie realistycznych snów.

Stary 2016-04-10, 10:39   #3570
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
kot budził Cię,żebyś świętowała zaczynający się dziś 22gi tc
za oko,że juz spoko.. kupiłam wczoraj "sprawiedliwość owiec" - czytałaś? w trójce jakiś czas temu ją czytali, ale nie słuchałam regularnie..w matrasie wczoraj byłam i były mega przeceny książek..nie wiem czy tylko w tym czy w innych tez,ale jak jesteś molem książkowym to może warto obczaić w necie..

a to prawda..dobrze,że narazie bez śniegu ta wiosna

Sprawiedliwość owiec tez w trójce słuchałam ale sama nie czytałam.
Wiem ze są 2 części, druga to triumf owiec. Zainteresuje sie ta książka po wypłacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości