|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
za wyniki! Nie dziwie się pielęgniarkom z punktu pobrań, ludzie to potrafią się pozabijać by być szybciej. Żadne nie zrozumie, że ciąża to odmienny stan. Super, że na tego pana trafiłaś ![]() Mówię wczoraj do TŻta, że po porodzie przeniosę się na jego miejsce do spania, bo po tej stronie cały majdan Kubusia będzie stał. Oburzył się, że niee, on się będzie zajmował, wstawał Pytam co z karmieniem - będzie brał mojego cycka, bo będę obok ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Robiłam dzisiaj z rana hormony tarczycy i wit D bo tesciowa poprosiła bym powtórzyła. Moj gin nie zajmuje sie moja niedoczynnoscia bo wie, ze jestem pod dobra opieką.
W kolejce pare osób, poczekałam, ale juz czułam ze gdyby była dłuzsza to bym musiała usiąść. Chyba jeszcze taka w ciazy nie wyglądam, zeby mnie przepuszczali ![]() Pozniej po mnie była dziewczyna w ciazy na glukoze, mysle sobie, współczuje dziewczynie ![]() Dzisiaj ostatnia wizyta u gina. Ciekawe jak tym razem wyjdzie ktg. Jutro juz bedzie TZ ![]() Ma szczęscie bo go ominął najtrudniejszy okres pierwszego trymestru i nie musiał słuchać mego narzekania i hormonalnych zmian nastroju. Cytat:
![]() Cytat:
tija93 Mozliwe, ze ja tez bede musiala sie zamienic w łózku miejscami z TZtem. Zobaczymy jak to wyjdzie. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-13 o 10:14 |
||
|
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślałam, że padnę wtedy heheh
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wielkanoc byliśmy na spotkaniu ze znajomymi i mamy dwa znajome małżeństwa, które od kilku lat starają się o maleństwo, jedni nam strasznie gratulowali, dziewczyna rzuciła się na mnie i prawie się popłakała a druga patrzyła się na mnie z taką nienawiścią, że ała.. czułam się mega niezrecznie, szybko zmyliśmy się do domu bo czułam się mega niezrecznie. czekam na wizytę, przede mną chyba z 5 osób, wyniki z krzywej są dobre i nie mamy cukrzycy po wizycie jedziemy do babci, bobo drugi raz odwiedzi swoją prababcie zobaczymy czy jej przepowiednie, że będzie miała prawnuka się sprawdzą. ale jak narazie ma trzy wnuczki więc nie dziwię się, że chciałaby wreszcie jakiegoś potomka z siurakiem
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie zdarzyły 😀 bo w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę. W ciąży miałam jakiegoś torbiela ale Powiedziano mi, że sam przejdzie. Po ciąży chyba faktycznie przepadł, ale po kilku mcach zaczęłam mieć takie bóle jakby ktoś mnie złapał za jajnik i wyciskal. Jeśli szłam po ulicy to zgiecie w pół murowane.... Okazało się, że mam 8 cm torbiel i podobno owinieta wkoło jajnika. Powiedziano mi, że prawdopodobnie trzeba będzie go usunąć i zdiagnozowano policystyczne jajniki:/Byłam tak przerażona, że zaczęłam szukać informacji. Okazało się, że można pcos leczyć dieta w tym właśnie siemię lniane robiło ogromną robote. Torbiel się sama wchłonela a lekarz był za☠☠☠iscie zdziwiony i nie chciał mi wierzyć....dał mi Jescze tabletki anty na wszelki wypadek. Po 3 miesiącach odstawilam bo chodziłam po scianach....nigdy przenigdy nie wezmę więcej anty:/ czułam się okropnie. Pcos więcej się nie pojawił... Niestety torbiele u nas są chyba dziedziczne bo Oliwia miała na nerce. Ale przez 4 lata był kontrolowany aż na ostatniej wizycie w październiku już go nie było
|
|
|
#4118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę! Wyjdzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiecie co ja naprawdę nie rozumiem co to za problem np. na drzwiach gabinetu wywiesić kartkę że kobiety w ciąży oraz osoby na krzywą cukrową wchodzą bez kolejki. Przecież to są bardzo uzasadnione przypadki.. a tak jak się usłyszy "proszę dogadać się z kolejką" to witki opadają
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pan tak wystartował z krzesełka że myślałam, że zabije się w drodze do tych drzwi.
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wtedy jeszcze ściemniał, że jest miły ![]() Teraz mówię do niego jak leżałam w wannie a on oczywiście z aparatem: ja : "wyglądam jak morświn nie rób mi zdjęć" a on: "No coś ty, jaki morświn? Raczej jak foka wyrzucona na brzeg"
|
|
#4122 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My to mamy przywileje![]() Ja zauważyłam, że samochody szybko się zatrzymują i przepuszczają mnie na pasach wcześniej mogłam stać i stać![]() Cytat:
![]() Szefowa też dziwne, że okazała niezadowolenie.. Przecież bedziesz juz w zaawansowanej ciązy myślalam, że kto, jak kto, ale kobieta kobietę zrozumie Cytat:
na to zwróciłam szczególna uwagę![]() Cytat:
Tak sobie myśle, że u mńie te 'zachcianki' ciążowe w ogóle ńie pokryły sie z płcią dziecka Na początku wcale nie miałam ochoty na slodycze.. teraz zresztą też bardzo sporadycznie zjem cos slodkiego.. ( a przed ciążą byłam łasuchem! ) głównie miałam ochotę na warzywa Jak minęly mdłości to wrócila chęć do mięska mniam![]() Obstawialiśmy chłopca.. i tak trochę się bardziej nastawiliśmy na to, a tu taka niespodzianka Jednak dziewczynka![]() Co nas też bardzo cieszy ale wiadomo na początku był troche szok
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-13 o 10:25 |
|||||
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie denerwuje, jak pracownicy punktu pobrań czy przychodni nie biorą odpowiedzialności za kolejkę, to powinno być oczywiste, że na niektóre badania jak np. glukoza wchodzi się od razu. I po co dawać taką naklejkę z kobietami w ciąży, jak nie jest egzekwowana. Więcej dantejskich scen jest niestety jak się pozostawi sprawy same sobie, jak ktoś z "autorytetem" coś zarządzi, to większość ludzi jednak będzie się wstydziła zaprotestować i wpuści innego pacjenta. U mnie w przychodni jest jedna lekarka, która nie wyczytuje nazwisk Cytat:
Pytanie o dziewictwo cudne, pełna dyskrecja. ;/ No ale najważniejsze, że masz to za sobą i te problemy przeszły. ![]() Cytat:
![]() Super, że już niedługo zobaczycie się z TŻ. |
|||
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze, że mam takich wyluzowanych rodziców,że nie bałam się przy nich przyznać, że nie jestem dziewicą. Z resztą się chyba tego spodziewali bo zaczęłam być ze swoim ex jak miałam niespełna 15 lat i przez te 2 lata widywaliśmy się codziennie ![]() No ale jakby mój tata był jakiś nawiedzony to sytuacja masakra ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Nie ma chyba reguły, bo u mnie ani mama ani tata ani nikt nie ma alegrii a i ja i brat praktycznie na wszystko: kurz, pierza, pyłki, sierść itd
|
|
#4128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że wyniki krzywej dobre i powodzenia na wizycie. ![]() Cytat:
I świetnie że u Oliwii torbiel także znikła.Ja też chciałam odstawić anty, brałam chyba 6 lat różne tabletki i czułam się kiepsko psychicznie, zrobiłam się bardzo nerwowa, odstawienie pomogło. Nie chciałabym więcej musieć ich brać. |
||
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
TinkerBell glownie pokarmówki, azs.
Mnie wczoraj w aptece farmaceutka zaprosila bez kolejki ![]() Czarna, ale masakra, współczuję. Która ręka? Ta, którą pisze? U mnie w przychodni na krzywą wchodzi się bez kolejki, wiwi na ten temat wielka kartka, bo lab jest za krotko czynny, żeby miżna było swoje odstać ![]() Mój tż spał od strony łóżeczka, wstawał, dawał mi Maksyma do piersi i szedł robić butlę on też przewijał w nocy. Jedziemy do centrum zdrowia dziecka.mnienawidzę tych wypraw. Cały dzień w ☠☠☠☠u. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Tija te różnice są niewielkie - jakieś 0,5 mola z tego co pamiętam. Sprawdzę w domu. Ja mam chyba normę 5.5 a w PL jest 5.1 na czczo. Więc to nie jest aż taka różnica. Ale sprawdzę wieczorem Dziś kończę 24 tydzień. 16 tygodni zostało! Ale ten czas ucieka przez palce... Jestem najszczuplejsza jak zwykle w poczekalni....to jak mi mówią, że za dużo ważę to co tym innym kobietom mówią? Choć pewnie będą zadowolone z mojego przyrostu wagi bo to jest aż 50g różnicy...3 tyg temu 83.75 Dziś 83.80... A brzuch ciągle rośnie😓
|
|
|
#4133 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), ale u mojej siostry też nikt alergii nie miał, a syn AZS. Nienawidzę brać tabletek, ale chyba się poświęcę. Jeden dicoflor 60 dziennie byłby OK? Jeszcze z ginem pogadam. Cytat:
![]() Cytat:
Muszę go od tego odzwyczaić, bo będę miała niezły męski front w domu Oczywiście gniję do godziny nie wiadomo której, potem znów nie mogę spać w nocy. A już tak fajnie sobie uregulowałam tryb życia Jadę dziś do pracy zawieźć L4 i tak towarzysko na chwilkę Pierwszy raz od zwolnienia, czyli w sumie prawie 4 miechy
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
W poczekalni jest rodzinka z małą córeczka i ona mówi do rodziców czy by mogli mieć dużo, bardzo dużo dzieci...tak z 21....
)))
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w laboratorium tylko panowie nie są w ciazy. Juz sobie wyobrażam jak sie kłócimy która ma większe pierwszeństwo ![]() Niestety ale numerki sie u mnie sprawdzają
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Kurier przywiózł mi książki
są piękne już Bartusiowi przeczytałam z 3 bajeczki , kopał w tym czasie
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Tesciowa mi sprezentowała podgrzewacz, sterilizator do butelek i odzielny sterilizator do smoczka z Bremed. To jakas włoska firma.
Ta firma robi tez glukometry dla kobiet w ciązy i tesciowa poprosila zeby jej tez dali inne produkty, dla przyszłych wnuków. ![]() Jak patrze po internetach to dosc drogie medyczne rzeczy. Ciekawa jestem jak sie beda sprawdzac jesli bede karmiła butelką. http://www.bremed.com/product_page/BD3200.html |
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyczytywanie nazwisk z tego co kojarzę nie jest zgodne z ustawa o ochronie danych osobowych. W mojej przychodni są zapisy na godziny i każdy kombinuje jak może. W klinice zawsze z gabinetu wychodzi gin podchodzi do pacjentki i ja zaprasza. Przypomniało mi sie ze w laboratorium na akademii medycznej w Gdańsku można na wizytę zapisać sie przez internet. Zapisuje sie wtedy na konkretna godzinę i juz na miejscu odbiera sie numerek. Jeszcze nie zdarzyło mi sie opóznienie
|
|
|
|
|
#4139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4140 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a panowie to na glukozę na pewno no najgorzej jak wszyscy z pierwszeństwem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

. Parę minut później podszedł do mnie Pan i mówi że ma następny numerek i mnie wpuści - spytałam go czy jest pewien, a on że "jasne, mam żonę która była niedawno w ciąży więc wiem jak to jest" :O dziękowałam mu chyba z trzy razy, złoty człowiek! Potem Pan od pobrań mi powiedział już w gabinecie że oni nie ingerują w kolejkę bo dzieją się dantejskie sceny, że tydzień temu prawie się dwie osoby pobiły... Kurcze ja gdyby wszystko było ok to bym spokojnie czekała bo przecież nigdzie mi się nie spieszy, ale z głodu robi mi się niedobrze i słabo... Ta pierwsza godzina po wypiciu glukozy była fatalna - wypiłam bez jakiegoś problemu, no może z dwa odruchy wymiotne były (wycisnęłam za radą Pana w gabinecie pół cytryny do kubeczka) , ale robiło mi się tak słabo że myślałam że zemdleję
za wyniki! Nie dziwie się pielęgniarkom z punktu pobrań, ludzie to potrafią się pozabijać by być szybciej. Żadne nie zrozumie, że ciąża to odmienny stan. Super, że na tego pana trafiłaś
Pytam co z karmieniem - będzie brał mojego cycka, bo będę obok 

<3

czerwiec 2015