|
|
#2551 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
U nas rodzinka pomysł na Ignasia potraktowała chyba jako żart, bo jak im mówiliśmy to patrzyli z głupimi minami na nas raz po raz, a w święta pytali znowu czy wybraliśmy imię ![]() Cytat:
Ja mam ogródek przed domem ale do upraw wszelakich mam dwie lewe ręce i trochę brak chęci Jak kiedyś posiałam marchewkę i pietruszkę to wyrosły jakieś malutkie poskręcane z kilkoma odnóżami, wiele było od dołu zjedzonych chyba przez myszy. A dwa lata temu miałam pomidory- pięknie wyrosły i miały sporo owoców. Niestety zanim owoce się zaczerwieniły to zdążyły sczernieć, bo jakaś choroba je dopadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo
Staram się Was w miarę regularnie podczytywać, ale nie mam czasu na odpisanie, albo net w telefonie mi nawala, a do kompa rzadko siadam... My się czujemy dobrze, wczoraj przy tak pięknej pogodzie byliśmy na długim spacerze i potem musiałam swoje odleżeć wieczorami stopy dokuczają, w nocy ciężko się przewracać z boku na bok, ale ogólnie nie ma co narzekać wszystko jest w porządku. Mała w brzuchu wariuje, odstawia jakieś dzikie tańce, czasem aż mnie boli jak kopnie, już zapomniałam jak to jest ![]() Nie pamiętam kompletnie do czego miałam się odnieść...
|
|
#2553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na swój ślub
![]() Cytat:
Ja też biorę żelazo i magnezCytat:
![]() Co do Kingi to teściowa kręciła nosem na początku i mówimy jej, że Kinga to ona, że żartujemy i, że pewnie będzie Weronika.. Ale się już oswoiła Oczywiście uwielbiam swoją teściową, mam z nią super kontakt, ale czasem wiadomo każdy nas wkurzaCytat:
Ale bez lusterka się już nie obejdzie![]() Cytat:
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tak sobie gawedzicie o imionach to ja sie pochwale ze uzgodnilismy dla coreczki imie Marcelinka
W zasadzie od dasna juz maz nie chcial dac sie przekonac do zadnego innego imienia wiec doszlam do wniosku ze niech mu bedzie ja nie jestem jakas szalona fanka tego wyboru ale innego kompromisu nie moglismy ustalic. Stwierdzilam ze nich chlopina sie cieszy, on tak bardzo chcial coreczke Marcelinke...Co do podszeptow rodziny na temat imienia to moja siostra miala taka sytuacje ze chcieli synowi dac Filip ale tesciowa tak jeczala i im obrzydzala ze w koncu jest Karol. Ale jak sie urodzil nastepny wnuk tej jej tesciowej to juz nie miala obiekcji i jest Filip:/
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas od początku była Maja i zostanie Maja
a jak komuś się nie podoba to jego problem Wróciłam z lidla... nie lubię tego sklepu zawsze jest tam syf... oferta pięknych kwiatów a jak idziesz i chcesz kupić to zastajesz kwiaty uschnięte, padnięte albo ich brak ![]() Dodatkowo bardzo skromny i moim zdaniem źle zorganizowany jarzynowy wszystko nawrzucane byle jak :/ Niestety muszę tam chodzić bo to jedyny najbliższy sklep na tym zadupiu... ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
U mnie nikt nie wspomniał o innym imieniu zaakceptowali i tyle ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Odpocznę chwile bo mam totalny brak mocy i zabieram się za gary i chce firanki poprasować i zawiesić Na obiad zrobię leniwe
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
korzystajcie kochane ze spokojnych nocy :P mój syn dziś od 24 do 3 nie spał, śmiał sie itp
![]() i w ogóle to jest jawna nieprawda ze synusie są mamusine mój Igor jst w 100 % synuś tatusia. Mąż wychodzi do pracy mały sie wydziera, jest niespokojny, nie chce jesc.. ojciec wraca dziecko nowo narodzone :P uśmiechniety, je, nie płacze... cóż matka jest tylko od cycka
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze sprawdziłam, ale w poprzedniej ciąży na wątku pierwszy poród był 1,5 m-ca przed terminem, więc niewykluczone że i u nas niebawem się zacznie wysyp. I to jeszcze pamiętam, że ta pierwsza dziewczyna cały czas mówiła, że musi w końcu torbę spakować bo z reklamówką w końcu pojedzie... Pojechała z reklamówką I potem wszystkie już się pakowały ![]() Co do imion to u nas w poprzedniej ciąży dla chłopaka miał być Adam. A teraz mężowi się odwidziało i już nie chce, chociaż mi się podoba. I chyba zostanie ten Aleksander. Jakoś za długo trochę dla mnie, ale podoba mi się zdrobnienie, w sensie Olek itd. Czeka mnie dość intensywny tydzień - codziennie mam coś do załatwienia (dzisiaj dentysta, jutro przychodzą majstry szafki w kuchni poprawiać, w środę z córą do dentysty, w czwartek wizyta u gina no i w piątek jedziemy pierwszy raz pociągiem do rodziców). A w przyszłym tygodniu jedziemy z mężem na ostatni "urlop" we 3 do Karpacza
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne imię. Swoją drogą, to trochę imion dla dziewczynek mi się podoba (np. Marcelinka właśnie), ale odpowiadają mi one dla czyjegoś dziecka, a już swojej córce takiego bym nie nadała, dziwne to ![]() Cytat:
Każdy ma swój gust i nazywa dziecko tak jak chce
|
||
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w 31 tc.
samopoczucie jakieś kiepskie dola mam nic mi sie nie chce i brzuch twardnieje wiec leżę jak kłoda na łożku i cZekam jak przejdzie :/Codo imienia umnie od samego początku było wiadomo ze bedzie HANNA ale z biegiem czasu zastanawiam sie nad Maja lub Zuzia ale chyba zostanę przy pierwszej wersji maz zaakceptował a cała rodzina juz mówi Hania Hania Haniw wiec juz sie z tym oswoiłam jak bedzie niespodzianka i wyskoczy chłopczyk to żal mi go bedzie bo nie bedzie mieć imienia noe potrafimy sie zdecydować może dlatego ze ma być dziewuszka
|
#2561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie raz pomalowała koleżanka co chodzi do jakiejś szkoły wizażu i każdy sie zachwycał a ja sie tragicznie czułam ![]() Okna też mam tragicznie, tymbardziej , że nie myłam przed świętami ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Noo z goleniem Bożeny też juz mam kiche nie widze, tzn boki widze a wzgórka nie ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Wam z urlopem
|
|
#2563 | ||||
|
Ania
|
Co do ogarniania Bożenki- miał mi tż pomagać, ale jakoś tak wychodzi, że jak się za nią biorę, to męża nie ma
![]() Robię to totalnie na czuja.. i ostatnio wydawało mi się, że jest wszystko ok, a jak później sprawdziłam, to po jednej stronie został taki mini krzaczek, komicznie to wyglądało, a najlepsze jest to, że jechałam wtedy na ip(przed świętami) i byłam badana teraz po ogarnięciu oglądam z lusterku![]() Co do makijażu- ja też taki profesjonalny miałam tylko na swój ślub! i czułam się wyśmienicie! i zafunduje sobie taki makijaż jak będę gdzieś szła na wesele bo sama to, jak pisałam, nie umiem się malować za bardzo..Cytat:
U mnie też jak mówiłam jakieś imiona, to rodzina krzywo patrzyła. Hania wszystkim podpasowała, ale gdybym wybrała inne, a reszcie się nie podobało, to trudno, w końcu to moje dziecko ![]() Chyba, że skutecznie by mi ktoś obrzydził to imię.. Cytat:
![]() Zazdroszczę wypadu do Karpacza... mój jakikolwiek wyjazd to będzie już z Hanutką ![]() Cytat:
przecież on może się w dzień wyspać, a że rodzice już nie, to mało ważne![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, ze jest coś w tym, jak już sie zna płeć.. U nas jakby się okazał chłopak, też byłby problem..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wymyśliłam placki po węgiersku to bedę teraz stała pół dnia w kuchnii
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio blenderem zrobiłam i były suuprr dziś to samo :P dodatkowo barszcz czerwony gotuję od razu na dwa dni będzie Placki będą na taką wczesna kolację, sos zrobię do nich z mięsa mielonego i warzyw z kleksemm smietany i szczypiorkiem hmm myślę, że będą pyszne
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja na szczęście w domu, ja tam na wydruku widziałam jakieś górki, ale lekarz powiedział że jest ok i że gdyby się coś działo, to żebym przyjechała, wizyta za tydzień. Dzisiaj już kolejna położna powiedziała mi, że w moim szpitalu nie rodzi się bliźniaków, no ale ordynator wszystko może. Mój szpital ma I stopień referencyjności, a wcześniaki muszą mieć III. Wiadomo, że jakby coś zaczęło się dziać wcześniej, to pojadęna ujastek, ale jak wytrzymają do 36/37tc, to są już donoszone, więc nie wiem w czym problem mają. Co ogarnięcia bożeny, to ja też już tylko na czuja :-(
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś lazania
Narobili mi wczoraj smaka w reklamie
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że nie masz gwarancji że będzie przy Twoim porodzie wtedy faktycznie do szpitala o wyzszej referencyjnosci bym ruszyła.Też mam małe gorki w zapisie na ktg, ale lekarz ogląda co wtorek i każe spokojnir czekać ![]() Ooo dawno nie jadłam
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2570 | ||
|
Ania
|
U mnie dziś ogórkowa i bigos
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przy pierwszej ciąży jak tesciowa się dowiedziała ze będzie Bartosz to zapytała " a musi tak być? " wiec jej odpowiedziałam ze musi.
Ona miała swójczas , czwórkę dzieci dla których nadawała imiona. A teraz nasza kolej. To jest moje i męża dziecko i my wybieramy mu imię. I nie uznaje takiego wtracania |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
A może wstrzymaj się z zakupem do czasu kiedy nie stwierdzisz, że bez niego nie dasz sobie rady, bo może okaże się zbędny.
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
MariaFrancesca, a co tam u Was?
Nadal w szpitalu?
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Co do imion to u nas napewno będzie Liliana i ja bym chciała Kubuś, ale mojemu tż sie nie podoba i jego podzinie również, bo ich znajomy tak ma na imię i im się źle kojarzy, tż podoba sie Tymek, w sumie mnie też, ale jednak Kubuś u mnie jest bezkonkurencyjny. Jeszcze zobaczymy jakie będzie, bo tż jak bardzo się uprę to się zgodzi na Kubusia, no i przecież w końcu się przyzwyczai. Nam również Ignaś się bardzo podobał, ale właśnie jak mówić do synka jak już będzie prawie dorosły? |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Konto usunięte
|
Lilianna bardzo mi się podoba!
Mój makijaz dzienny to czasem tylko tusz i kredka do oczu, a czasem podkład, puder i jakiś cien. Eyelinery też lubię ![]() Dziś u mnie intensywny dzień. Czyszczenie szafek i transport ciuchów do sypialni
|
|
|
|
#2577 | |
|
Ania
|
Cytat:
Przepiękne imiona! Gdyby nie imię Hania, to byłaby Lilianka! A co do Kubusia- uwielbiam to imię, niestety, mąż jest na nie(patrząc przyszłościowo, gdyby był chłopak)- a imię jest piękne! Zresztą Tymuś też wchodził u mnie w grę! ![]() Także cudowne imiona bierzecie pod uwagę!
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Leniwe zrobione i moją porcja zjedzona
zrobiłam jeszcze galaretkę cytrynową z pomarańcza Teraz napije się kawy bo zdrzemnęło mi się po przyjściu ze sklepu i trzeba się ogarnąć i chociaż pranie poskładać.Tż zabronił mi wieszać firanek i zasłon więc jak dobrze będzie to jutro on je powiesi. Jutro podjedziemy po nową nakładkę chłodząca pod laptopa i Tż będzie mi go naprawiał mam nadzieje że się uda Dodatkowo w biedronce jest szczotka do wyczesywania włosów i kudełków kocich i psich i mam zamiar kupić dla Tutka u mnie też ostatnio podrażnienie się pojawiło i zastanawiałam się z jakiego powodu.. maszynka czy coś innego :/ 2 dni cierpiałam.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-04-18 o 16:57 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Chyba ścignę męża do ich umycia