Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 11:26   #2551
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
sliweczka85 ja jeszcze rozważałam IGI jako dla nastolatka tylko u Ciebie to nie przejdzie ;p

I tez sie juz wszyscy przyzwyczaili do tego imienia chociaż co niektórzy kręcili na początku nosem ;p
Myślę że jak się urodzi popatrze na niego i mnie olśni
Igi może i by przeszło, bo ja nie używam tego zdrobnienia. Ja zdrabniam Igę czasami Igusia albo Igunia ale raczej rzadko. Do Igora też zwykle mówię normalnie albo ew. Igorku.

U nas rodzinka pomysł na Ignasia potraktowała chyba jako żart, bo jak im mówiliśmy to patrzyli z głupimi minami na nas raz po raz, a w święta pytali znowu czy wybraliśmy imię

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas choroba- Rafek od wczoraj wieczorem gorączkę ma i gardło czerwone. Jakoś nie widać innych objawów. Obudził się rano, zjadł śniadanie, przejechał dwa razy autkiem po mieszkaniu i z powrotem poszedł spać. Może się jakoś z tego wykurujemy ehh.
Jedyny plus w tym wszystkim, że ja też mogę poleżeć koło niego i w końcu wyłożyć brzucha i się polenić

Udało się w weekend posadzić cebulę, rzodkiewkę i pietruszkę- mąż wszystko zrobił, a ja pogrzebałam przy kwiatkach co tam dałam radę. Jeszcze jakby się udało marchewkę- to by była w sam raz pomrożona dla Leosia jak zacznie wcinać na wiosnę

Ignacy przecież super brzmi i pasuje do większości nazwisk
My ostatnio myśleliśmy i jeszcze nam się Heniek podoba oprócz Leosia.

Dziewczyny spróbujcie ten podkład mineralny Annabelle Minerals. Ja mam kryjący i zamówiłam już 2 kolejne i nie wracam do L'oreala true match. U mnie makijaż to podkład i tusz na co dzień- do pracy jeszcze cienie.
Zdrówka dla Rafka

Ja mam ogródek przed domem ale do upraw wszelakich mam dwie lewe ręce i trochę brak chęci Jak kiedyś posiałam marchewkę i pietruszkę to wyrosły jakieś malutkie poskręcane z kilkoma odnóżami, wiele było od dołu zjedzonych chyba przez myszy. A dwa lata temu miałam pomidory- pięknie wyrosły i miały sporo owoców. Niestety zanim owoce się zaczerwieniły to zdążyły sczernieć, bo jakaś choroba je dopadła

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Miałam kroplowke cała noc i brzuch jest super już

(...)

Aaaa ja byłam na usg i jest wszystko idealnie Basia waży już 1,5 kg i na 100 pro jest dziewczynką Przepływy,łożysko,ilość wód plodowych super tylko się moja laseczka nie chciała ustawić do zdjęcia,bo się przytulala do łożyska więc mam tylko zdjęcie noska i ust. W sumie sama za dużo nie widziałam,ale lekarz był spoko,więc mam nadzieję,że dobrze wszystko wypatrzyl i wymierzyl

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Mi tam lusterko nic nie da, bo musiałabym jeszcze okulary mieć założone (bez nich jestem ślepa), a co to za robota jak i okulary parują, i lusterko
Hahaha mam ten sam problem
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:45   #2552
__Veronique
Wtajemniczenie

Halo

Staram się Was w miarę regularnie podczytywać, ale nie mam czasu na odpisanie, albo net w telefonie mi nawala, a do kompa rzadko siadam...

My się czujemy dobrze, wczoraj przy tak pięknej pogodzie byliśmy na długim spacerze i potem musiałam swoje odleżeć wieczorami stopy dokuczają, w nocy ciężko się przewracać z boku na bok, ale ogólnie nie ma co narzekać wszystko jest w porządku. Mała w brzuchu wariuje, odstawia jakieś dzikie tańce, czasem aż mnie boli jak kopnie, już zapomniałam jak to jest

Nie pamiętam kompletnie do czego miałam się odnieść...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:52   #2553
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
jeszcze nigdy nie miałam okazji zostać tak profesjonalnie wymalowana
Ja tylko na swój ślub

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Serduszko bije, wszystko ok. Tylko pomimo dobrych wyników kazała mi brać żelazo x2, magnez x3 i noszę. Do tego probiotyk dopochwowo. Zwolnienie dostałam do 30.05. Ale wizyta 9.05

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ważne, że wszystko ok Ja też biorę żelazo i magnez

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
sliweczka85 ja jeszcze rozważałam IGI jako dla nastolatka tylko u Ciebie to nie przejdzie ;p

I tez sie juz wszyscy przyzwyczaili do tego imienia chociaż co niektórzy kręcili na początku nosem ;p
Myślę że jak się urodzi popatrze na niego i mnie olśni
U nas na 99% zostaje Kinga Podoba mi się też Weronika, ale to chyba tak na drugie damy

Co do Kingi to teściowa kręciła nosem na początku i mówimy jej, że Kinga to ona, że żartujemy i, że pewnie będzie Weronika.. Ale się już oswoiła Oczywiście uwielbiam swoją teściową, mam z nią super kontakt, ale czasem wiadomo każdy nas wkurza

Cytat:
HEHE padłam jak to przeczytałam
No właśnie masakra z tym goleniem! Ja ostatnio machałam po bożence z lusterkiem, ale lusterko mi parowało co chwilę i tak naprawdę to lekko w ciemno robiłam
Ja muszę w weekend Grażynkę ogarnąć Ale bez lusterka się już nie obejdzie

Cytat:
Aaaa ja byłam na usg i jest wszystko idealnie Basia waży już 1,5 kg i na 100 pro jest dziewczynką Przepływy,łożysko,ilość wód plodowych super tylko się moja laseczka nie chciała ustawić do zdjęcia,bo się przytulala do łożyska więc mam tylko zdjęcie noska i ust. W sumie sama za dużo nie widziałam,ale lekarz był spoko,więc mam nadzieję,że dobrze wszystko wypatrzyl i wymierzyl
Super wiadomości
Stary 2016-04-18, 11:56   #2554
Honcia
Zakorzenienie

Skoro tak sobie gawedzicie o imionach to ja sie pochwale ze uzgodnilismy dla coreczki imie Marcelinka W zasadzie od dasna juz maz nie chcial dac sie przekonac do zadnego innego imienia wiec doszlam do wniosku ze niech mu bedzie ja nie jestem jakas szalona fanka tego wyboru ale innego kompromisu nie moglismy ustalic. Stwierdzilam ze nich chlopina sie cieszy, on tak bardzo chcial coreczke Marcelinke...

Co do podszeptow rodziny na temat imienia to moja siostra miala taka sytuacje ze chcieli synowi dac Filip ale tesciowa tak jeczala i im obrzydzala ze w koncu jest Karol. Ale jak sie urodzil nastepny wnuk tej jej tesciowej to juz nie miala obiekcji i jest Filip:/

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:05   #2555
ania230
Zakorzenienie

U nas od początku była Maja i zostanie Maja a jak komuś się nie podoba to jego problem

Wróciłam z lidla... nie lubię tego sklepu zawsze jest tam syf... oferta pięknych kwiatów a jak idziesz i chcesz kupić to zastajesz kwiaty uschnięte, padnięte albo ich brak
Dodatkowo bardzo skromny i moim zdaniem źle zorganizowany jarzynowy wszystko nawrzucane byle jak :/
Niestety muszę tam chodzić bo to jedyny najbliższy sklep na tym zadupiu...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Skoro tak sobie gawedzicie o imionach to ja sie pochwale ze uzgodnilismy dla coreczki imie Marcelinka W zasadzie od dasna juz maz nie chcial dac sie przekonac do zadnego innego imienia wiec doszlam do wniosku ze niech mu bedzie ja nie jestem jakas szalona fanka tego wyboru ale innego kompromisu nie moglismy ustalic. Stwierdzilam ze nich chlopina sie cieszy, on tak bardzo chcial coreczke Marcelinke...

Co do podszeptow rodziny na temat imienia to moja siostra miala taka sytuacje ze chcieli synowi dac Filip ale tesciowa tak jeczala i im obrzydzala ze w koncu jest Karol. Ale jak sie urodzil nastepny wnuk tej jej tesciowej to juz nie miala obiekcji i jest Filip:/
mnie się wydaje ze to My rodzice powinniśmy decydować o imieniu naszego dziecka a nie teściowa czy ktoś inny z rodziny.. bez jaj to jest/ będzie nasze dziecko.
U mnie nikt nie wspomniał o innym imieniu zaakceptowali i tyle

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Odpocznę chwile bo mam totalny brak mocy i zabieram się za gary i chce firanki poprasować i zawiesić

Na obiad zrobię leniwe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:42   #2556
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sądzę. Ale też się spotkałam z takim "wybrzydzaniem", że Wiktoria super imię, a Marysia be, to odszczekałam, że jak chcą Wiktorię, to niech se sami ją zrobią, a moje dziecko niech zostawią w spokoju
Głupie to wybrzydzanie, ale cóż ludzie jak to ludzie pogadać muszą :P

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Halo

Staram się Was w miarę regularnie podczytywać, ale nie mam czasu na odpisanie, albo net w telefonie mi nawala, a do kompa rzadko siadam...

My się czujemy dobrze, wczoraj przy tak pięknej pogodzie byliśmy na długim spacerze i potem musiałam swoje odleżeć wieczorami stopy dokuczają, w nocy ciężko się przewracać z boku na bok, ale ogólnie nie ma co narzekać wszystko jest w porządku. Mała w brzuchu wariuje, odstawia jakieś dzikie tańce, czasem aż mnie boli jak kopnie, już zapomniałam jak to jest

Nie pamiętam kompletnie do czego miałam się odnieść...
Fajne że się odezwałaś

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:51   #2557
misia880
Zakorzenienie

korzystajcie kochane ze spokojnych nocy :P mój syn dziś od 24 do 3 nie spał, śmiał sie itp też nie ma kiedy sie zabawiac

i w ogóle to jest jawna nieprawda ze synusie są mamusine mój Igor jst w 100 % synuś tatusia. Mąż wychodzi do pracy mały sie wydziera, jest niespokojny, nie chce jesc.. ojciec wraca dziecko nowo narodzone :P uśmiechniety, je, nie płacze... cóż matka jest tylko od cycka

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:59   #2558
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 17. kwietnia. Za dwa miesiące dokładnie mam TP. Przyznam, że jak tak sobie o tym pomyślę, że to tylko 60 dni to aż mnie coś w żołądku ściska ze strachu
No ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak córa przyjmie nowego domownika
Teraz jeszcze sprawdziłam, ale w poprzedniej ciąży na wątku pierwszy poród był 1,5 m-ca przed terminem, więc niewykluczone że i u nas niebawem się zacznie wysyp. I to jeszcze pamiętam, że ta pierwsza dziewczyna cały czas mówiła, że musi w końcu torbę spakować bo z reklamówką w końcu pojedzie... Pojechała z reklamówką I potem wszystkie już się pakowały

Co do imion to u nas w poprzedniej ciąży dla chłopaka miał być Adam. A teraz mężowi się odwidziało i już nie chce, chociaż mi się podoba. I chyba zostanie ten Aleksander. Jakoś za długo trochę dla mnie, ale podoba mi się zdrobnienie, w sensie Olek itd.

Czeka mnie dość intensywny tydzień - codziennie mam coś do załatwienia (dzisiaj dentysta, jutro przychodzą majstry szafki w kuchni poprawiać, w środę z córą do dentysty, w czwartek wizyta u gina no i w piątek jedziemy pierwszy raz pociągiem do rodziców). A w przyszłym tygodniu jedziemy z mężem na ostatni "urlop" we 3 do Karpacza
Stary 2016-04-18, 13:35   #2559
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
To już druga Marcelinka na naszym wątku Ładne imię. Swoją drogą, to trochę imion dla dziewczynek mi się podoba (np. Marcelinka właśnie), ale odpowiadają mi one dla czyjegoś dziecka, a już swojej córce takiego bym nie nadała, dziwne to

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Głupie to wybrzydzanie, ale cóż ludzie jak to ludzie pogadać muszą :P
No niestety :P Choć ja tego nie pojmuję - jak ktoś mówi mi, jak planuje nazwać dziecko to nigdy nie powiem "Łe, jakie brzydkie" itp. Gdzieś tam w duchu sobie myślę, że paskudne imię, ale w życiu bym nikomu nie powiedziała żeby się zastanowił nad innym Każdy ma swój gust i nazywa dziecko tak jak chce
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 13:37   #2560
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie w 31 tc. samopoczucie jakieś kiepskie dola mam nic mi sie nie chce i brzuch twardnieje wiec leżę jak kłoda na łożku i cZekam jak przejdzie :/

Codo imienia umnie od samego początku było wiadomo ze bedzie HANNA ale z biegiem czasu zastanawiam sie nad Maja lub Zuzia ale chyba zostanę przy pierwszej wersji maz zaakceptował a cała rodzina juz mówi Hania Hania Haniw wiec juz sie z tym oswoiłam jak bedzie niespodzianka i wyskoczy chłopczyk to żal mi go bedzie bo nie bedzie mieć imienia noe potrafimy sie zdecydować może dlatego ze ma być dziewuszka
Stary 2016-04-18, 13:46   #2561
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też

Piękne słońce wyszło i od razu widać jakie okna brudne Chyba ścignę męża do ich umycia

mnie raz pomalowała koleżanka co chodzi do jakiejś szkoły wizażu i każdy sie zachwycał a ja sie tragicznie czułam

Okna też mam tragicznie, tymbardziej , że nie myłam przed świętami

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Justyna- jaaa kolejna ze spakowaną torbą. No teraz to odczuwam ciśnienie

Madzia- nie ma to jak własne warzywka U nas akurat ogródki działkowe takie bez domku, tylko kawałek ziemi, są tanie jak barszcz. My akurat nie wczuwamy się bardzo w hodowlę, bo nie ma czasu przy pracy i Rafku - ale jak na wiosnę wsadzę do ziemi cebulę, czosnek, cukinię i fasolkę, to rosną same i nawet nie wymagają plewienia żeby było co do gara włożyć

HEHE padłam jak to przeczytałam
No właśnie masakra z tym goleniem! Ja ostatnio machałam po bożence z lusterkiem, ale lusterko mi parowało co chwilę i tak naprawdę to lekko w ciemno robiłam

Noo z goleniem Bożeny też juz mam kiche nie widze, tzn boki widze a wzgórka nie i ostatnio jakoś na oślep i miałam mega podrażnienie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Miałam kroplowke cała noc i brzuch jest super już co do kolorów wózka to mi się podoba ten musztardowy i pomaranczowy.
Mi siara tak porządnie poleciała raz dawno temu,nawet o tym pisałam na forum i od tamtej pory raczej nic nie cieknie.

Motylku,wszystko będzie dobrze:-*

Madzia,tylko nie szalej z tymi oknami za bardzo,bo łatwo można przegiac:-/
Ja kupiłam tam koszulę w tym txm i chyba będę jej używać w domu. Jakoś te rozmiary dziwne mają, że wielka koszula,a otworki na piersi mini. Chyba że piszesz o jakimś innym modelu

Super, że Basia to już spora dziewczynka !!
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 13:48   #2562
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Teraz jeszcze sprawdziłam, ale w poprzedniej ciąży na wątku pierwszy poród był 1,5 m-ca przed terminem, więc niewykluczone że i u nas niebawem się zacznie wysyp. I to jeszcze pamiętam, że ta pierwsza dziewczyna cały czas mówiła, że musi w końcu torbę spakować bo z reklamówką w końcu pojedzie... Pojechała z reklamówką I potem wszystkie już się pakowały

Co do imion to u nas w poprzedniej ciąży dla chłopaka miał być Adam. A teraz mężowi się odwidziało i już nie chce, chociaż mi się podoba. I chyba zostanie ten Aleksander. Jakoś za długo trochę dla mnie, ale podoba mi się zdrobnienie, w sensie Olek itd.

Czeka mnie dość intensywny tydzień - codziennie mam coś do załatwienia (dzisiaj dentysta, jutro przychodzą majstry szafki w kuchni poprawiać, w środę z córą do dentysty, w czwartek wizyta u gina no i w piątek jedziemy pierwszy raz pociągiem do rodziców). A w przyszłym tygodniu jedziemy z mężem na ostatni "urlop" we 3 do Karpacza
Ale numer :P
Fajnie Wam z urlopem

Sophia Loren
Stary 2016-04-18, 13:57   #2563
haneczkab92
Ania

Co do ogarniania Bożenki- miał mi tż pomagać, ale jakoś tak wychodzi, że jak się za nią biorę, to męża nie ma
Robię to totalnie na czuja.. i ostatnio wydawało mi się, że jest wszystko ok, a jak później sprawdziłam, to po jednej stronie został taki mini krzaczek, komicznie to wyglądało, a najlepsze jest to, że jechałam wtedy na ip(przed świętami) i byłam badana teraz po ogarnięciu oglądam z lusterku

Co do makijażu- ja też taki profesjonalny miałam tylko na swój ślub! i czułam się wyśmienicie! i zafunduje sobie taki makijaż jak będę gdzieś szła na wesele bo sama to, jak pisałam, nie umiem się malować za bardzo..

Cytat:
To już druga Marcelinka na naszym wątku Ładne imię. Swoją drogą, to trochę imion dla dziewczynek mi się podoba (np. Marcelinka właśnie), ale odpowiadają mi one dla czyjegoś dziecka, a już swojej córce takiego bym nie nadała, dziwne to

No niestety :P Choć ja tego nie pojmuję - jak ktoś mówi mi, jak planuje nazwać dziecko to nigdy nie powiem "Łe, jakie brzydkie" itp. Gdzieś tam w duchu sobie myślę, że paskudne imię, ale w życiu bym nikomu nie powiedziała żeby się zastanowił nad innym Każdy ma swój gust i nazywa dziecko tak jak chce
No dokładnie, a już wprost powiedzieć ze brzydkie to już w ogóle nietaktowne.- lepiej zachować dla siebie, no chyba, ze ktoś naprawdę przesadza, to można mu delikatnie zasugerować, że krzywdzi dziecko takim imieniem.. bo czasami naprawdę komicznie to brzmi, a jeszcze w połączeniu z nazwiskiem to już w ogóle...

U mnie też jak mówiłam jakieś imiona, to rodzina krzywo patrzyła. Hania wszystkim podpasowała, ale gdybym wybrała inne, a reszcie się nie podobało, to trudno, w końcu to moje dziecko
Chyba, że skutecznie by mi ktoś obrzydził to imię..

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

No faktycznie intensywny
Zazdroszczę wypadu do Karpacza... mój jakikolwiek wyjazd to będzie już z Hanutką

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
korzystajcie kochane ze spokojnych nocy :P mój syn dziś od 24 do 3 nie spał, śmiał sie itp też nie ma kiedy sie zabawiac

i w ogóle to jest jawna nieprawda ze synusie są mamusine mój Igor jst w 100 % synuś tatusia. Mąż wychodzi do pracy mały sie wydziera, jest niespokojny, nie chce jesc.. ojciec wraca dziecko nowo narodzone :P uśmiechniety, je, nie płacze... cóż matka jest tylko od cycka
No a po co będzie spał przecież on może się w dzień wyspać, a że rodzice już nie, to mało ważne

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie w 31 tc. samopoczucie jakieś kiepskie dola mam nic mi sie nie chce i brzuch twardnieje wiec leżę jak kłoda na łożku i cZekam jak przejdzie :/

Codo imienia umnie od samego początku było wiadomo ze bedzie HANNA ale z biegiem czasu zastanawiam sie nad Maja lub Zuzia ale chyba zostanę przy pierwszej wersji maz zaakceptował a cała rodzina juz mówi Hania Hania Haniw wiec juz sie z tym oswoiłam jak bedzie niespodzianka i wyskoczy chłopczyk to żal mi go bedzie bo nie bedzie mieć imienia noe potrafimy sie zdecydować może dlatego ze ma być dziewuszka
Gratulacje!
Powiem Ci, ze jest coś w tym, jak już sie zna płeć..
U nas jakby się okazał chłopak, też byłby problem..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:02   #2564
Asiek121
Zakorzenienie

Ja wymyśliłam placki po węgiersku to bedę teraz stała pół dnia w kuchnii
Stary 2016-04-18, 14:06   #2565
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
U mnie też będą ale ostatnio blenderem zrobiłam i były suuprr dziś to samo :P dodatkowo barszcz czerwony gotuję od razu na dwa dni będzie Placki będą na taką wczesna kolację, sos zrobię do nich z mięsa mielonego i warzyw z kleksemm smietany i szczypiorkiem hmm myślę, że będą pyszne

Sophia Loren
Stary 2016-04-18, 14:13   #2566
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, ja na szczęście w domu, ja tam na wydruku widziałam jakieś górki, ale lekarz powiedział że jest ok i że gdyby się coś działo, to żebym przyjechała, wizyta za tydzień. Dzisiaj już kolejna położna powiedziała mi, że w moim szpitalu nie rodzi się bliźniaków, no ale ordynator wszystko może. Mój szpital ma I stopień referencyjności, a wcześniaki muszą mieć III. Wiadomo, że jakby coś zaczęło się dziać wcześniej, to pojadęna ujastek, ale jak wytrzymają do 36/37tc, to są już donoszone, więc nie wiem w czym problem mają. Co ogarnięcia bożeny, to ja też już tylko na czuja :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:13   #2567
australia87
Zakorzenienie

U mnie dziś lazania Narobili mi wczoraj smaka w reklamie
Stary 2016-04-18, 14:19   #2568
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja na szczęście w domu, ja tam na wydruku widziałam jakieś górki, ale lekarz powiedział że jest ok i że gdyby się coś działo, to żebym przyjechała, wizyta za tydzień. Dzisiaj już kolejna położna powiedziała mi, że w moim szpitalu nie rodzi się bliźniaków, no ale ordynator wszystko może. Mój szpital ma I stopień referencyjności, a wcześniaki muszą mieć III. Wiadomo, że jakby coś zaczęło się dziać wcześniej, to pojadęna ujastek, ale jak wytrzymają do 36/37tc, to są już donoszone, więc nie wiem w czym problem mają. Co ogarnięcia bożeny, to ja też już tylko na czuja :-(
Słuchaj się lekarza Chyba, że nie masz gwarancji że będzie przy Twoim porodzie wtedy faktycznie do szpitala o wyzszej referencyjnosci bym ruszyła.
Też mam małe gorki w zapisie na ktg, ale lekarz ogląda co wtorek i każe spokojnir czekać

Cytat:
Ooo dawno nie jadłam

Sophia Loren
Stary 2016-04-18, 14:41   #2569
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też będą ale ostatnio blenderem zrobiłam i były suuprr dziś to samo :P dodatkowo barszcz czerwony gotuję od razu na dwa dni będzie Placki będą na taką wczesna kolację, sos zrobię do nich z mięsa mielonego i warzyw z kleksemm smietany i szczypiorkiem hmm myślę, że będą pyszne
o nie robiłam nigdy takiego sosu, zrób zdjęcie i daj przepis bo mi brakuje pomysłów na obiad
Stary 2016-04-18, 14:49   #2570
haneczkab92
Ania

U mnie dziś ogórkowa i bigos

Cytat:
zjadłabym!

Cytat:
Skoro lekarz mówi, że jest ok, to tego się trzymaj

Cytat:

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-18, 15:04   #2571
madzius90
Zakorzenienie

U nas przy pierwszej ciąży jak tesciowa się dowiedziała ze będzie Bartosz to zapytała " a musi tak być? " wiec jej odpowiedziałam ze musi.
Ona miała swójczas , czwórkę dzieci dla których nadawała imiona. A teraz nasza kolej. To jest moje i męża dziecko i my wybieramy mu imię. I nie uznaje takiego wtracania
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 15:11   #2572
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Ostatnio przeleciałam wszystkie rosmanny w mieście a nawet i w innych miastach w poszukiwaniu misia szumisia.. i nic, zero.. Teraz zastanawiam się na zakupem whisbear a z drugiej strony nie wiem czy to nie jest po prostu chwyt marketingowy.. ahhh
A może wstrzymaj się z zakupem do czasu kiedy nie stwierdzisz, że bez niego nie dasz sobie rady, bo może okaże się zbędny.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 15:13   #2573
australia87
Zakorzenienie

MariaFrancesca, a co tam u Was? Nadal w szpitalu?
Stary 2016-04-18, 15:45   #2574
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Słuchaj się lekarza Chyba, że nie masz gwarancji że będzie przy Twoim porodzie wtedy faktycznie do szpitala o wyzszej referencyjnosci bym ruszyła.
Też mam małe gorki w zapisie na ktg, ale lekarz ogląda co wtorek i każe spokojnir czekać

Ooo dawno nie jadłam
Moj gin jest codziennie od rana do 15, więc jak małe będą siedzieć spokojnie to będzie planowane cc i napewno on wtedy będzie mnie ciął. On też nie chce ryzykować, powiedział, że w moim szpitalu mogę rodzić od 34tc, zresztą jakby było coś nie tak, to karetką w ciągu 20 min jestem w krakowie. Ostatnio jakbyłam w szpitalu, todziewczyny opowiadały, żebyła mamusia chyba w26tc, nie dali rady skurczy zatrzymać i mój gin na szybko załatwiał jej kraków.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Co do imion to u nas napewno będzie Liliana i ja bym chciała Kubuś, ale mojemu tż sie nie podoba i jego podzinie również, bo ich znajomy tak ma na imię i im się źle kojarzy, tż podoba sie Tymek, w sumie mnie też, ale jednak Kubuś u mnie jest bezkonkurencyjny. Jeszcze zobaczymy jakie będzie, bo tż jak bardzo się uprę to się zgodzi na Kubusia, no i przecież w końcu się przyzwyczai. Nam również Ignaś się bardzo podobał, ale właśnie jak mówić do synka jak już będzie prawie dorosły?
Stary 2016-04-18, 16:09   #2575
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Motylek- u nas jest II stopień na ginekologii i II na noworodkach, a i tak się boją lekarze trudniejszych przypadków i wysyłają do Rzeszowa. Ja się decyduję rodzić na miejscu. Grunt to zaufanie do lekarza- lepiej chyba rodzić ze swoim lekarzem niż z tą III referencyjności, ale będziesz pacjentką z ulicy taką "niczyją".
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:21   #2576
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Lilianna bardzo mi się podoba! Ja chciałam, ale mężowi się nie spodobało...

Mój makijaz dzienny to czasem tylko tusz i kredka do oczu, a czasem podkład, puder i jakiś cien. Eyelinery też lubię Na początku też miałam problem by się nim łądnie umalowac, ale jakoś szybko podłapałam. Najważniejsze to nie naciągac oka

Dziś u mnie intensywny dzień. Czyszczenie szafek i transport ciuchów do sypialni
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:29   #2577
haneczkab92
Ania

Cytat:
Moj gin jest codziennie od rana do 15, więc jak małe będą siedzieć spokojnie to będzie planowane cc i napewno on wtedy będzie mnie ciął. On też nie chce ryzykować, powiedział, że w moim szpitalu mogę rodzić od 34tc, zresztą jakby było coś nie tak, to karetką w ciągu 20 min jestem w krakowie. Ostatnio jakbyłam w szpitalu, todziewczyny opowiadały, żebyła mamusia chyba w26tc, nie dali rady skurczy zatrzymać i mój gin na szybko załatwiał jej kraków.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Co do imion to u nas napewno będzie Liliana i ja bym chciała Kubuś, ale mojemu tż sie nie podoba i jego podzinie również, bo ich znajomy tak ma na imię i im się źle kojarzy, tż podoba sie Tymek, w sumie mnie też, ale jednak Kubuś u mnie jest bezkonkurencyjny. Jeszcze zobaczymy jakie będzie, bo tż jak bardzo się uprę to się zgodzi na Kubusia, no i przecież w końcu się przyzwyczai. Nam również Ignaś się bardzo podobał, ale właśnie jak mówić do synka jak już będzie prawie dorosły?
Lilianna! Kubuś

Przepiękne imiona! Gdyby nie imię Hania, to byłaby Lilianka!
A co do Kubusia- uwielbiam to imię, niestety, mąż jest na nie(patrząc przyszłościowo, gdyby był chłopak)- a imię jest piękne!
Zresztą Tymuś też wchodził u mnie w grę!

Także cudowne imiona bierzecie pod uwagę!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-18, 16:51   #2578
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
lilianna! Kubuś

Przepiękne imiona! Gdyby nie imię hania, to byłaby lilianka!
A co do kubusia- uwielbiam to imię, niestety, mąż jest na nie(patrząc przyszłościowo, gdyby był chłopak)- a imię jest piękne!
Zresztą tymuś też wchodził u mnie w grę!

także cudowne imiona bierzecie pod uwagę!
:-d
Stary 2016-04-18, 16:55   #2579
ania230
Zakorzenienie

Leniwe zrobione i moją porcja zjedzona zrobiłam jeszcze galaretkę cytrynową z pomarańcza

Teraz napije się kawy bo zdrzemnęło mi się po przyjściu ze sklepu i trzeba się ogarnąć i chociaż pranie poskładać.

Tż zabronił mi wieszać firanek i zasłon więc jak dobrze będzie to jutro on je powiesi.

Jutro podjedziemy po nową nakładkę chłodząca pod laptopa i Tż będzie mi go naprawiał mam nadzieje że się uda
Dodatkowo w biedronce jest szczotka do wyczesywania włosów i kudełków kocich i psich i mam zamiar kupić dla Tutka

Cytat:
Noo z goleniem Bożeny też juz mam kiche nie widze, tzn boki widze a wzgórka nie i ostatnio jakoś na oślep i miałam mega podrażnienie
u mnie też ostatnio podrażnienie się pojawiło i zastanawiałam się z jakiego powodu.. maszynka czy coś innego :/ 2 dni cierpiałam.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-18 o 16:57
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:57   #2580
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Motylek- u nas jest II stopień na ginekologii i II na noworodkach, a i tak się boją lekarze trudniejszych przypadków i wysyłają do Rzeszowa. Ja się decyduję rodzić na miejscu. Grunt to zaufanie do lekarza- lepiej chyba rodzić ze swoim lekarzem niż z tą III referencyjności, ale będziesz pacjentką z ulicy taką "niczyją".
No właśnie też tak uważam, mój gin jest tam ordynatorem, chodzę do niego już 6lat, diagnozował mnie, robił mi histeroskopie i 3 laparo, wie o in vitro i wie ile wyczekaliśmy się na te nasze szczęścia, więc myślę, że będzie wiedział co robić, żeby było naksymalnie bezpiecznie, ale pewnie gdyby zaczęło się wcześniej coś dziać, to pewnie uderze na ujastek, będę pacjentką z ulicy, ale przynajmniej maluchy będą miały najlepszą opiekę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości