|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
ześć,
miałam dziś ciężką noc, plecy mnie mega bolały, budziałam się chyba z milion razy. teraz szykuje się na glukoze, trzymajcie kciuki by została w moim żołądku :P miłego dnia Laski! śliczny! no i biust niczego sobie, jak już dziewczyny zauważyły ![]() świetne te rampersy!
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba kupię taki kocyko- rożek, będzie najpierw rożkiem a potem kocykiem
o coś takiego http://sklep.tulibuzi.pl/index.php?i...roller=product witam się wtorkowo
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
To jest kolejny dzień kiedy boli mnie głowa:/ uroczo....
Mój młody nie musi robić mi w snach dziur w brzuchu...on notorycznie znęca się nad moim pęcherzem. Wczoraj tak nisko się ułożył i wypychal że mój brzuch całkowicie zmienił kształt i wciskal się prosto w blizny po CC. Czułam je ale nie bolały.... Mam też wrażenie, że przeciekam....nie wiem czy to uprawy czy jest opcja ze wody się mogą saczyc w taki dziwny sposób? Bo to dość rzadkie jak na uplawy...A może już mam schizy... Poobserwuje do piątku i najwyżej pojadę do mojego midwife unit.
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
dziś mam wizytę, ale bez usg, trzymajcie kciuki bo się trochę stresuje
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzieliśmy w sobotę Alicji, ze będzie miała braciszka
mielismy specjalna ksiazeczke i przyjęła super wiadomość , pytała o różne rzeczy i fajnie A wczoraj wieczorem mówi do mnie tak : A: Simon jet nie grzeczny w brzuszku mamo. J: Szymon jest grzeczny, kochanie. A: dam mu smoczek, żeby nie płakał A po chwili mówi : A: Pójdę do ciebie do brzuszka, mamo przyjde J: a po co chcesz iść? A: zeby poznać tego Simona Rozplywam sie, ze tak dorze to przyjęła, oby tylko po porodzie bylo tak pieknie
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#366 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też kupie rożek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle takie stwierdzenia "prawdziwy mężczyzna/prawdziwa kobieta" dla każdego będzie miało inne znaczenie... i to jest w tym fajne bo widać jak różne są nasze gusta ![]() Cytat:
mam już co prawda jeden, ale taki chyba też zakupię ![]() Cytat:
Oby było tak dalej ![]() Ale dzisiaj zimno piję kawkę, za chwilę zjem jogurcik i muszę się zebrać z sierściuchem na spacer... a kurtka się już nie dopina tzn dosunę suwak, ale wyglądam jakbym miała pod kurtką bombę ;p
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam plaszcz na trzy guziki, jak jest zimno, udaje mi się zapiąć górny ale w brzuch nie jest zimno, zawsze tam kilka warstw, bo spodnie ciążowe, bluzka, płaszcz też nachodzi. W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu. Ale jak patrzę na zdjęcie z sesji ciążowej, to na początku sierpnia mialam niewiele większy brzuch niż mam teraz :/ Dziewczyny z cukrzycą, wiecie, że na wizażu jest wątek słodkich mam? Tam na pewno dużo przepisów i inspiracji. Jadę dziś do koleżanki, umwiamy się od grudnia, ale ciagle ktoreś z dzieci chore. Mam zabrać od niej całą wyprawkę po córce
|
|
|
|
|
#369 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Kiepsko dzisiaj spałam, zamierzam po śniadanku kontynuować. Budziłam się przez straszny katar, a raz z uczuciem że mam gorączkę, dreszcze i do tego bardzo dziwny ból nóg, jak po całodziennej górskiej wycieczce. Wzięłam paracetamol i przeszło.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#370 | |||||
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
Cytat:
W ciąży stan cery trochę się poprawił, więc może dlatego jestem tak zachwycona tym podkładem? mam go od 3 tygodni. Krycie jak najbardziej mnie satysfakcjonuje, nie daje efektu maski i myślę że wygląda naturalnie na skórze... no i naturalny skład Kosmetyk pierwszy raz testowałam przed ciążą i pierwsze wrażenie to było: wow. Tyle że to było po serii pielęgnacyjnych zabiegów na twarz, takich, których nie robię na co dzień. Dojrzewałam do kupna tego podkładu chyba pół roku. Wcześniej używałam podkładów do 35zł, więc wolałam, żeby to był przemyślany zakup. Opłaciło się Cytat:
Cytat:
Świetnie, śliczna bluzka! ![]() Cytat:
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Wam że odkąd staram się wyeliminować cukier (bo jeszcze nie udało mi się tego zrobić w 100%) to papryka już jest dla mnie tak słodka jak jabłko ![]() Cytat:
Co do spacerówki to trzeba patrzyć żeby była możliwość ustawienie przodem i tyłem do kierunku jazdy ![]() Cytat:
za glukozę Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj w 3 biedronkach i nie było tych kolorów cottonballsów które chciałam Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-19 o 08:56 |
||||||
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
A który kolor chciałaś?
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345
Tinker chyba o to chodziło Kasi ![]() Też się tym zainteresuje bo cukier mam na granicy normy ...
|
|
|
|
#376 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki,żeby lekko weszła i nie wyszła Cytat:
u mnie też mokre plamy..nie wygląda na upławy,ale lekarz mówi,że ilość wód ok to obstawiam,że to jeszcze co innego..sama pisałaś,że jak kichasz to nogi zaciskasz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To takie uczucie troche jak podczas okresu - czujesz, ze cos leci dokladnie z tego samego miejsca. Kupie ten papierek lakmusowy i zobacze, czy to moze jednak nie myli mi sie z uplawami.---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, ja słyszałam ze wózki z podwójnymi kołami cieżko sie prowadzi po płaszczyźnie która nie jest zwykłym chodnikiem. ![]() Na reszcie sie sie znam
|
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#380 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja chciałam z miętą i różem i taką kupiłam. Ale prawde mówiąc brałabym wszystkie wersje bo naprawde ładne kolory były! Po historii Tiji zastanawiałam sie nad szaro beżową wersją ale mąż zaprotestował że smutna. No więc teraz trzymajcie kciuki żeby Zuzce nie urósł ptaszek.
A ty którą wybrałaś? Cytat:
Ziuta obstawiam, że były na bank bo kobieta przyniosła zamkniety karton, otwarła o przy mnie a tam w nim był miks kolorów, czyli jak dostali takie kartony to musieli miec rózne kolory!Chyba że we Wrocku był szał na róz z miętą Cytat:
Dzień dobry! Dzięki za opinie o wózku, właśnie miałam obawy co do gondoli bo wiadomo jedna wozi 3 miesiące a druga 8 nie przewidze ile będe wozić ja... Mam tez wrażenie ze w takiej rozkładanej gondoli będzie małej zimno już w takie miesiace jak październik, listopad. Ale ja nie mam doświadczenia żadnego. No i kuzynka miała inne priorytety, iny tryb życia (2 rączki zachwalała bo zakupy tam wieszała jak miał dużo - ja raczej będę jeździc autem po wieksze zakupy). Rożek też kupuje na bank, choćby na miesiąc to myśle że się przyda. a nawet jak ma napy to może służyc jako kocyk czy mata potem.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-19 o 09:37 |
||
|
|
|
#381 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje nieprzespanej nocy i trzymam kciuki za glukozę ![]() Cytat:
A skad takie bole głowy? Od pogody? Moj brzuch to jest czas jakis kwadratowy....ja nie wiem jak ten moj dzieć tam leży -.- Cytat:
Mam nadzieje ze juz bedziesz sie lepiej czuła ale moze powinnas isc do lekarza na wszelki wypadek dzis? Powiedziec co sie działo w nocy?Ja ide na 11.20 na połówkowe, trzymajcie kciuki zeby wszytsko było ok bo juz sie niw moge doczekać a jednocześnie sie dygam troche :/ |
|||
|
|
|
#382 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do różu czy to ten? http://allegro.pl/estee-lauder-roz-d...04980805.html? Jaki masz kolor? No i przede wszystkim jaką urodę? U mnie zdecydowanie też bardzo dużo filmików z kotami Doslownie koci szaułłł ale chyba dopiero to się zmieni jak urodzę Jaśka ![]() Też kocham różowe noski. Po raz pierwszy mam kociaka z różowym noskiem i różowymi poduszeczkami i to w zestawieniu takim, ze ma połowę różowych połowę czarnych poduszeczek ![]() Wcześniej miałam z czarnymi (same buraski) i to był dla mnie mini szok jak zobaczylam te różowe łapki u mojego ![]() Cytat:
![]() Z moimi rozmiarami pewnie nic takiego w życiu nie zakupię ... Za to ja mogę pokazać spodnie na wielki zad No i mój ogromny brzuch, ehh swoją drogą 80kg dziś na wadze, co oznacza, że 8kg przybrałam parę dni przed 6-tym miesiącem Masakra jakaś ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak tam z nią Cytat:
Faktycznie te zwierzęta mają u was obóz przetrwania ![]() Najsłabsze jednostki odpadają haha U mnie jak przygarnęłam pierwszego futrzaka tata był wkurzony (szczególnie, że na dzień dobry kot wskoczył na stół i zeżarł taty kiełbasę na kolację). Jakos z 2 miesiące na niego nie zwracał uwagi aż pewnego wieczora woła : Kłopot (takie imię) chodź do Pana na kolanka Cytat:
Nie wspominając już ile ptaków miałam przyniesionych do domu martwych albo nie daj Boże prawie martwych ... ale moja miłość jest silniejsza Cytat:
Cytat:
dla TŻ
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
To ja może zbiorczo odpiszę o naszej płci Ostatnie takie dokładne usg z określeniem płci miałam w 17 tygodniu. Potem miałam dwa takie szybkie dla mojej frajdy Z tego usg mam zdjęcia penisa i go wyraźnie widać Wczoraj pani doktor na koniec zerknęła na płeć, bo mnie coś łupnęło w kręgosłupie i już nie mogłam wyleżeć. Ogólnie przed samym sprawdzeniem płci sprawdzała nóżki i dzieciaczek miał je skrzyżowane w udach. To co nam pokazała jako srom nic mi nie przypomniało Po usg jechaliśmy do siebie i przez 300km imiona wymyślaliśmy Więc uznajemy, że nie wiemy co mamy Teraz poproszę mojego gina o doookładne sprawdzenie ![]() Nasza reakcja to lekki szok, śmiać się zaczęliśmy ![]() Cytat:
Nie mówiłam pani doktor o szyjce Następna wizyta 9 maja, ale być może się szybciej wybiorę ![]() Cytat:
![]() Idę nadrabiać wątek
|
|
#384 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Witamy się w 23t+1dn
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny brzuszek Cytat:
Mi się dla odmiany juz nie sni nic tak intensywnie jak na początku ciąży, ale po przeczytaniu Twojej relacji zaczynam się z tego cieszyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wypatrzyłam dziś z tramwaju do pracy nowy sklep z wózkami, jade po pracy pooglądać
|
||||||||
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy mocnoCytat:
Byle tak dalej. Kochana córeczka.Ja bardzo czekałam na swojego brata !! Cytat:
Cytat:
|
|
#387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja miałam kota z różowym nosem, różowymi poduchami...na nosie miał rudego piega..był biało-rudy..piękny.. ale 8 kg to chyba nie jest jakos strasznie dużo.. mąż mi właśnie pisze smsa,że babka w pracy z nim gada i jej siostra w 6 mies przytyła 18kg.. o boże..mysz? aaaa.. mój znosił martwe ptaki.. nie ma to jak obudzić się , a w pokoju pióra i martwa zdobycz obok.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też właśnie siedzę na glukozie, czekam już na to ostatnie pobranie - udało mi się nie zwrócić mimo że pod koniec kubeczka było mi już meeeega niedobrze mam nadzieję, że u Ciebie też badanie zakończone sukcesem
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ziąb dziś okropny Cytat:
![]() Moja zawsze po 22 odżywała i nie spała nam nawet do 24, niestety trwało to baaaardzo długo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Dla mnie to słowo ma bardzo pejoratywny wydźwięk.
piję kawkę, za chwilę zjem jogurcik i muszę się zebrać z sierściuchem na spacer... a kurtka się już nie dopina
1.09.2012

Wzięłam paracetamol i przeszło.

za glukozę 

<3
Mi się dla odmiany juz nie sni nic tak intensywnie jak na początku ciąży, ale po przeczytaniu Twojej relacji zaczynam się z tego cieszyć