|
|
#2701 | ||||||
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
![]() No i tak jak pisze Misia, jej synek inaczej niż na brzuchu nie chce spać, więc ile dzieci, tyle pozycji do spania ![]() Cytat:
![]() Mi tak dwa razy w szpitalu leciała, nie mogłam zatamować..Ale ogólnie nie narzekam, przed ciążą częściej mi się zdarzało... Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam jednak nadzieję, że u mnie nic się nie zmieni ![]() No jeśli z HANI okaże się Heniuś np, to ok, wychowam jak swoje ale wolałabym bez niespodzianek.Cytat:
Ale śliczny brzucholek ![]() No właśnie w dzisiejszych czasach to chyba mało która mamusia bliźniaków rodzi naturalnie, chyba z góry lekarze dają na cesarkę.. tak jakoś mnie to zaciekawiło ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ostatnio Was podczytuje, ale jakoś nie daje rady pisać. Gratuluję udanych wizyt! Ale już duże te nasze dzieciaczki ![]() Radena Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu. Lepiej, że założyli ten krążek, niż mieliby ryzykować bez, a wyprawką się nie przejmuj, bo w zasadzie wszystko możesz zamówić przez internet Ja muszę się przygotowywać do obrony, ale średnio mi idzie. Nie mam na nic siły. Jeszcze w niedzielę spadłam ze schodów... Tyle stresu się przez to najadłam, ale na szczęście w szpitalu mnie zbadali, zrobili usg, ktg i stwierdzili, że wszystko ok. |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2704 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
a po porodzie na pewno uda Ci się wrócić do formy![]() Chyba jednak muszę dodać swoje zdjęcie, a na pewno Was wszystkie pocieszę, że nie wyglądacie tak źle jak sobie wmawiacie.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Kiara, dobrze ze wszystko ok, uwazaj juz na schodach
![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() Radena, lekarze wiedza co robia, zalozyli Ci krazek, niedlugo wrocisz do domu i wezmiesz sie za wyprawke. Moja kolezanka tutaj rodzila naturalnie blizniakow, bo wszystko bylo dobrze i tez ulozeni prswidlowo. Nie wiem jak jest w polsce. Dzis u mnie slonce zaswiecilo i mam 11 st, normalnie szalenstwo zaraz szykije sie na spacer z mezem trza korzustac poki slonce jest. A u mnie dzis na obiad :https://m.youtube.com/watch?v=RleTwu7ueac
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny bardzo wam dziękuje za wsparcie Będe walczyć dzwoniłam do radcy i będziemy pisac pismo odwoławcze, mam cichą nadzieję że ZUS odpuści wcześniej niż po wyroku sądu, bo sprawa jest prosta i jest dużo dowodów na moją korzyśćZ dobrych wieści zapisałam się na wizytę kwalfikacyjną do prywatnego szpitala (poród w ramach NFZ) może być tak że przenoszę i będzie mi dane rodzić w luksusowych warunkach Ogólnie po swoich akcjach i wertepach życiowych to tylko pierwszego dnia mam doła i gila(płacze) na drugi dzień wstaje otrzepuje się cycki do przodu i walczę Jeszcze raz dziękuje za wsparcie to naprawdę pomaga... |
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
MamaNiny slicznie wygladasz, wcale nie jestes tak duza jak sobie wmawiasz
ja juz raz wstawialam swoje zdjecie malego sloniatka to sie nazywa zalamka w ciazy ![]() Haneczka, i tak mnie nie przebijesz ![]() A co do usg i blizniakow, ostatnio kolezanka z pracy patrzac sie na moj ogromny brzuch mowi, czy jestem pewna ze tam tylko jedno siedzi? Ja mowie, ze no wiesz usg i tutaj i w polsce nikt mi nie mowil ze cos wiecej jest. A ona mi zaczela opowiadac o jej kuzynce ze slaska, ze cala ciaze na usg bylo widac tylko jedno, przyszedl porod, urodzilo sie jedno, a ona krzyczy ze ma skurcze parte jeszcze i wyszlo drugie. I ma sliczne blizniaki. A to bylo 3 lata temu. ![]() Ja tam bym sie cieszyla, gdyby drugie sie urodzilo, nie wiem czemu chcialabym miec blizniaki
|
#2708 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No powiem wam, że jeszcze 2-3 tygodnie i ciąża donoszona
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) lepiej późno niż wcaleCytat:
Jutro wizyta, w czwartek idę na pogadankę do położnej i posłuchać serduszka.
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, nie mam dużo na plus. Tylko 5kg, ale jak przestałam ćwiczyć, to zrobiłam się taka sflaczala :-(
|
#2710 | |
|
Ania
|
Cytat:
Czyli nie tak dawno, jak trzy lata temu, wszystko więc się może zdarzyć
|
|
|
|
#2711 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
głowa do gór... więcej optymizmu wobec siebie ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
w którym Hania mieszka ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
wszystko zrozumiałam.---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#2712 |
|
Ania
|
Jak wróci tż z pracy to poproszę, żeby mi zrobił jakieś, to może wrzucę
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Radena, dobrze, że założyli ci ten krążek, teraz już napewno szyjka da radę. Co do porodów bliźniaczych, to teoretycznie jeżeli maluchy są ułożone główkowo, to nie ma przeciwskazań, ale są lekarze jak np mój, że on przy bliźniakach tylko cc. Jestem na facebooku w grubie bliźoiaczej i mam wrażenie że tam więcej porodów sn niz przez cc.
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- idę myć gary i biorę się za siebie i spadam na miasto... o 16.30 z Tż jestem umówiona i mamy do jego brata podjechać bo coś dla nas ma. miłego dnia życzę i odezwę się pewnie wieczorem
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma sie co ludźmi przejmować
|
|
|
|
|
#2717 | ||
|
Rozeznanie
|
Kaska, Anuszka- brawo za wizyty
![]() Cytat:
SOFFINKA- kciuki trzymam, żeby ZUS odpuścił. Cytat:
Madzius- zdrówka! Inhalacje działają cuda Rafek odżył dzisiaj i już gorączki nie ma. Oprócz tego, że marudny, to nie widać żeby mu coś dolegało. Mnie za to rozbolało po nocy ucho i na razie zapuściłam je ziołami szwedzkimi i mam nadzieję, że pomogą. Kolejna pralka ciuszków się pierze- to już ostatnia powinna być. W sumie to okazało się, że wyprałam wszystko aż do rozmiaru 74. Nie prasuję tych większych- spakowałam i poczekają. Leoś kopie i się wierci jak wariat. Najlepsze, że czuję go głównie po prawej stronie brzucha
|
||
|
|
|
#2718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki wyniki dobre i dobrze się czuje to pracuje, jak już się zmęczę w ciągu dnia to robię sobie przerwy i nikt nie ma pretensjiCytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam +10kg , ale dziś w labie usłyszałam że zgrabnie wyglądam i chyba dużo nie przy tyłam
|
||||
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
MAMANINY moj brzuch jest duzy w porównaniu z resztą mnie. Juz miesiąc, dwa temu slyszalam, ze gdybym mówiła ze to 9mies. To by wierzyli. Ale to nie kwestia kg tylko wlasnie samego brzuszka. Taki moj urok.
FIAZO a ktory tydzień Ci leci? Ja pracowalam do 32tc:p
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
znow mam awarie tel i neta brak chudne 200-300g na tydz i juz mnie to denerwuje tylko 4 kg mam na plus. Ale cukry w normie
|
|
|
|
#2721 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg najnowszych zaleceń noworodka należy kłaść na plecach- podobno jest to najbezpieczniejsza pozycja... Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie czuję się jakoś szczególnie atrakcyjnie ale traktuję to jako etap przejściowy Ciało wróci niedługo do normy, nie przejmuj się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A sąsiad ostatnio jak mnie zobaczył to powiedział mi tak: " A ty ile się jeszcze bydziesz kulać?" Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
AnusKa 1984 - ja dzisiaj wybieram sie po farbę z mężem i może namowie go na łóżeczko powodzenia z malowaniem
Soffinka- biedulka z ciebie z tym ZUSem daj im popalić !! Honcia- gratulacje udanej wizyty najważniejsze ze wszystko dobrze ![]() ![]() Radena- nie przejmuj sie krążkiem on ma na celu tylko Ci powódź musiałaś za niego płacić Ja miałam zakładany w przychodni i kosztował mnie 170zl i dotego antybiotyki do pochwowe po 35 zł jedna aplikacja :/ teraz nie jestem sama z tym krążkiem :/ pamiętaj dużo odpoczywaj i lez siedzenie podobno nie jest wskazana Ania230- gratulacje 32 tygodnia coraz bliżej coraz bliżej Haneczkab92- moja mama rodziła bliźniaki naturalnie chociaż była to ciaza zagrożona ale to było 23 lata temu Asiek121- ja od 3 dni borykam sie z krwiawiącym nosem :/ współczuje Mamaniny-piękny brzuszek okrąglutki nie rezygnuj z sesji super pamiątka
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie rób tego! Fajna pamiątka, a brzusiu masz śliczny! |
||
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny wyglądasz cudownie!
Mój brzuch jest taki sam do tego ja mam uda w rozmiarze xxxlDziewczyny obcinałam paznokcie na stopach i powiem Wam, że ogarnięcie Bożeny do lustra to jest Mały Pikus przy tym. Zmachałam się jak bym szafę na 4 piętro wniosła Dobrze, że mam takie koronkowe baletki- espadryle to będę w nich śmigac przed porodem bo ogarnąć paznokci i pomalować na pewno nie dam rady... Spadam do kuchni ugotować mężu jakiś ryż na obiad i jedziemy na SR Dzisiaj o porodzie naturalnym wiec będzie ciekawie i dużo pytań![]() aaa zapomniałąm sie pochwalić, że wylicytowałam Medelę mini electric za 83zł Brawo Ja!
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-04-19 o 15:37 |
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za rady,na pewno będę leżeć,koniec tańców z mopem ![]() A czujesz teraz jakoś ten pessar? bo ja trochę na dole brzucha po lewej stronie mam lekki dyskomfort |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
OLINKA ja bym była zadowolona
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja zaraz idę na nietypową wizytę. Moja świnka ma na 80% świerzb musze ja pokazac wetowi i zapytac czy MNIE NIE ZARAZI tylko tego mi brakuje! I skąd to cholerstwo!? Na dwór nie wychodzi sama jest w klatce i taki cyrk!
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2730 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze ostatnio nawet pomalowałam paznokcie u stóp i nawet nie było tak źle;D Super ja ostatnio zamawiałam zamienne części.. i okazało się, że lejek mam razem z uchwytem(starszy model) i ciężko dokupić osobno uchwyt i lejek.. Lejek się kupi w każdym sklepie, natomiast z uchwytem miałam problem. Udało mi się od producenta, i jak do nic dzwoniłam, to facet od razu do mnie z tekstem: ale laktator powinien być dla jednej osoby, a nie używany.. No nic, końcem końców czekam na uchwyt i mam wszystkie nowe części
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

jednym z nich jest mój tata 

ale wolałabym bez niespodzianek.

dzwoniłam do radcy i będziemy pisac pismo odwoławcze, mam cichą nadzieję że ZUS odpuści wcześniej niż po wyroku sądu, bo sprawa jest prosta i jest dużo dowodów na moją korzyść