|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
|
|
#2732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
W piątek złożyłam zamówienie u r_p77 , a juto kurier ma mi już dostarczyć paczke
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Chodzi jeszcze zagilany i troche pokasłuje, ale idzie ku dobremu. Chyba do końca tygodnia posiedzi w domu. Cytat:
na pleckach trzeba uważać, żeby się nie ulało, bo wtedy może się zakrztusić. Cytat:
![]() No pięknie się prezentujecie ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak mi się przypomniało- jak leżałam z Bartkiem w ciąży w szpitalu to tam (na szczęście na innej sali) leżała ciężarna dziewczyna ze świerzbem, z innymi ciężarnymi normalnie ![]() Cud, że jakaś epidemia się nie zrobiła
|
||||||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam analize mojej listy wyprawkowej i jeszcze tyle wydatków :O
-koszule do szpitala -laktator -wózek -rożek -pampersy -chusteczki mokre -pieluchy tetrowe -organizer na łóżeczko -butelki -jakiś kocyk by sie przydał.. ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Chyba nie tak łatwo sie zarazić, w tamtym roku miałam praktyki w zerówce i dzieci z domu dziecka miały świeżb okazało się jak już 2 dni nie przychodziły a miałam z nimi bezpośredni konakt w zabawie itdile sie naczytałam boże, 3 tygodnie w strachu czy coś mi się wylęgnie |
|
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sciolka ta sama tzn ze sklepu kupuje.
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Te zalecenia to se moga w nos wsadzic hehe na brzuchu nie, ale jak zmusic dziecko do innej pozycji? Moj dostaje wscieku dupy. Brzuch i koniec inaczej jest ryk i wyginanie jakby egzorcyzmu przechodzic
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, a co na to neurolog? Moja córka też tak uwielbiała leżenie na brzuchu, a pediatra kazała nam do neurologa pójść. Na szczęście wszystko było ok. Taka ciekawość świata
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Neonatolog nam powiedziala ze niektore dzieci tak maja i juz hehe w dzien lezy na pleckach i na bokach itp ale spi na brzuchu :p
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho 😃
jutro wizyta, oby malutki byl nozkami w gore ![]() u nas remont w toku czekam na tapete, w piatek jedziemy po szafe, wiec moze w poniedzialek zaczne prac i ukladac ubranka ![]() no i zdecydowalam sie juz na 100% na laktator medele swing, rozwazalam medelemmini electric-mialam dla synka ale strasznie glosny byl no i lovi pro-actis ale wygrywa swing
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Potem takie baki ida ze szok haha
|
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj takie maluszki potrafią! Moja czasem jak bąka puściła to podejrzewałam tż-ta haha a raz tak dała czadu przy usg bioderek, że myślałam, że się ze wstydu pod ziemię zapadne hahahahaa a jakie zapachy tam były
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas mówili, żeby kłaść dziecko na plecach, ale główka na bok w razie jak uleje, ale rzeczywiście teorii na ten temat jest full.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-04-19 o 21:04 |
|||
|
|
|
#2745 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, ze kobiecie ciężej pewnie sn z bliźniakami. A Ty wolałabyś sn czy cc?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzę że sporo nas tu-remontujacych. Ja jutro jade po firanki :jUpi: Asiek udało ci się kupić cotton balls? Mi nie :-( znowu :-( Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Co ja dzisiaj narobiłam Mama mówiła że mam więcej szczęścia niz rozumu Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet
Ja wczoraj patrzyłam na te cotton balls, ale jakoś nie miałam wizji gdzie mogłabym je dać, więc nie wzięłam |
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59205896]Aż mi słabo się zrobilo jak przeczytałam o obracaniu wewnętrznym dziecka
![]() Widzę że sporo nas tu-remontujacych. Ja jutro jade po firanki :jUpi: Asiek udało ci się kupić cotton balls? Mi nie :-( znowu :-( Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Co ja dzisiaj narobiłam Mama mówiła że mam więcej szczęścia niz rozumu Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Co do remontów to ja mam mojego już serdecznie dość
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-04-19 o 22:22 |
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
MAMA NINY śliczny brzusio
i nie odwołuj sesji, będzie super pamiątka.Ja chyba koleżankę poproszę, żeby zrobiła mi parę fotek z brzuszkiem bo nie mam żadnego normalnego zdjęcia. Mąż się jakoś nie kwapi żeby mieć pamiątkę ![]() MARIAFRANCESKA podobno w Niemczech też praktykują takie obracanie maluszka. Mojej siostrze proponowali bo mała nie chciała odwrócić się główką ale to rodzice mogli zdecydować i wybrali cc ZEBRAH daj Rafkowi czas i faktycznie spróbuj na golaska jak będzie ciepło. Ja po swoim widzę, że musiała przyjść jego pora. Załapał ten nocnik i jak na razie nie mieliśmy żadnych wpadek, nawet poza domem. JUSTYNA zapomniałam wcześniej, dzięki za namiary na osobę szyjącą minky ale i tak mam bedzie przywoziła mi kilka rzeczy więc przywiezie i kocyk. Zdecydowałam sie, że zamówię z Makaszki razem z podusią i może z ochraniaczem do lóżeczka bo też są ładne Ja od urodzenia układałam synka na boczku bo bardzo mocno ulewał. Tak kazali mi w szpitalu. Pamiętam jak chyba drugiej nocy w szpitalu ulało mu się i tak mi się w nocy zakrztusił, że nie mógł sobie poradzić. A ja zmęczona, po porodzie i jeszcze nie przyzwyczajona do nocnych pobudek spałam kamiennym snem. Po tej nocy chciałam synka oddawać na noc do pielęgniarek bo tak bardzo bałam się, że będzie się krztusił a ja znów nie usłyszę i coś mu się stanie. Aż ryczałam z tego strachu/ A do tego mieliśmy górę łózeczka uniesioną do góry, żeby zmniejszyć "cofki". Jak synek podrósł i nauczył się obracać to mimo ulożenia go na boczku, szybko przewracał się na brzuszek "na żabkę" i własciwie dopiero od niedawna śpi normalnie- czyli na boczku lub na plecach |
|
|
|
#2750 |
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59205896]Aż mi słabo się zrobilo jak przeczytałam o obracaniu wewnętrznym dziecka
![]() Widzę że sporo nas tu-remontujacych. Ja jutro jade po firanki :jUpi: Asiek udało ci się kupić cotton balls? Mi nie :-( znowu :-( Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Co ja dzisiaj narobiłam Mama mówiła że mam więcej szczęścia niz rozumu Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ha ha ha. No to ladnie Naprawde mialas szczęście )
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie wczoraj była koleżanka i mówiła, z e ma 2 laktatory i jeśli chcę to może mi pożyczyć który będę chciała Nie wiem czy będę potrzebowała, raczej tylko w razie W więc takie rozwiązanie mi bardzo pasuje. Powodzenia na wizycie! ANIA uzależniałm siebie i chłopaków od tych maślanych bułeczek. Upiekłam jak dostałam linka od Ciebie i teraz piekę regularnie. Dzięki raz jeszcze na polecenie! Synek zjadł 1,5 na kolację ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- DZANET kurde, jaka akcja! Dobrze, ze sobie przypomniałaś ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Ja mam wizytę w czwartek. Mam nadzieję, że dostanę skierowanie na dodatkowe usg przed porodem, żeby sprawdzić wagę maluszka. Jak nie, to bedziemy walczyć albo kombinowac (czyt: pojadę do szpitala i powiem, ze nie czuję ruchów- tak podobno wiele Polek robi żeby wymusić dodatkowy skan) I na usg okaze się czy to nie ja będą jedna z pierwszych w kolejce do rozpakowania ![]() (byle nie przed 1,06. bo mama przylatuje do nas 30,05.) |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz usg 22.04, następnie wyproszę o skierowanie w 35 tc.. Więcej pewnie nie dam rady..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Widzę że sporo nas tu-remontujacych. Ja jutro jade po firanki :jUpi: Asiek udało ci się kupić cotton balls? Mi nie :-( znowu :-( [/QUOTE] tak wczoraj byłam koło 11 nawet sporo ich było, ja nie brałam dla siebie bo mam tylko dla szwagierki i akurat te co chciała pastelowe z różem były ostatnie
|
|
|
|
#2754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jutro zamierzam wstąpić do rosmana po podkład :-D a potem tusz. Dziewczyny jakie tusze do rzęs kupujecie/polecacie? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam za tak rzadkie usg, ja mialam na kazdej wizycie
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie potrzebuję częstszego usg.
Jeśli wiem, że wszytsko z malenstwem jest ok to po co. Potrzebuję teraz, przed porodem, żeby określić przybliżoną wagę dziecka i żeby w razie czego rozmawiac o cesarce. Bo nie chciałabym rodzić sn drugiego tak dużego dziecka. W poprzedniej ciąży miałam tylko 1 (+1 w PL) i gdyby nie to, że przeoczyli wagę dziecka to naprawdę by mi to wystarczyło. Aaa, ale serduszka słuchamy na każdej wizycie u lekarza
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-04-19 o 23:27 |
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie właśnie w temacie porodu przeraża chyba jedynie to, że trafi mi się więksiejszy egzemplarz dziecka i rozerwie mnie między nogami ![]() W sumie tak sobie pomyślałam, że teraz nie musiałabym mieć co wizytę usg. Bardziej na początku było mi to potrzebne, kiedy jeszcze ruchów nie czułam, bo wtedy przed każdą wizytą był stres czy serduszko nadal bije itd.
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie o poranku na forum jakoś ciszej niź zwykle hmm chyba wszyscy przygotowują wyprawki hehe
Obudził mnie głód :/ tak głodna byłam ze musiałam wstać i sobie zrobić śniadanie a nigdy nie potrafiłam z rana wcinać, nawet maz mnie nie zdołał obudzić jak wybierał sie do pracy tylko mój żołądek albo Hania domagała sie czegoś na zab hehe Analizowałam wczoraj z mężem wyprawkę i brakuje nam tylko łóżeczka materaca i nożyczek do obcinania paznokci lub cazek hehe(ze ja przeoczyłam to w zamówieniach na Allegro te nożyczki )wrrr Wczoraj nie kupiliśmy tej farby nie potrafiliśmy dojść do kompromisu jaka ma być ściana ja chce różowa a maz mięte :/ w piątek usg jak znów potwierdza ze Hania to zostaje blado różowa resztę mieszkania malujemy na biało tylko odświeżyć ale juz farba zmywalna, ta niby co jest na ścianach tez ma być zmywalna ale jak zmywam jakieś zabrudzenie to farba ma ścierce a brud na ścianie :/Nobi teściowa zaczęła szyć juz pościel rozek pościel poduchy: gwiazdka,chmurka oraz antywstrząsowa kokardka i kołuderka juz gotowe jeszcze tylko organizer i ochraniacz mam nadzieje ze w czwartek juz odbiorę
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana dziewczynki
![]() U mnie piękne słońce za oknem ciekawe czy ciepło na dworze. Weronia co to jest kokardka antywstrzasowa?
|
#2760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow to teściowa chyba lux krawcowa ze pol łóżeczka wyposaża :p Dziewczyny a kupujecie szczotkę do włosów z miękkim włosiem ?? ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Mi sie marzy angel wings z la millou - licze ze ktoś mi kupi :p |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

A jak synek?