Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 17:47   #2731
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
A ja zaraz idę na nietypową wizytę. Moja świnka ma na 80% świerzb musze ja pokazac wetowi i zapytac czy MNIE NIE ZARAZI tylko tego mi brakuje! I skąd to cholerstwo!? Na dwór nie wychodzi sama jest w klatce i taki cyrk!
Używasz cały czas tej samej ściółki? Mój chomik złapał świerzba po tym jak wzięłam trociny prosto z tartaku... Z tego co wiem świerzb od gryzoni nie przechodzi na ludzi, ale zapytać warto
Stary 2016-04-19, 18:02   #2732
madzius90
Zakorzenienie

W piątek złożyłam zamówienie u r_p77 , a juto kurier ma mi już dostarczyć paczke

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
madzius dobrze, że sobie przypomniałaś o tym inhalatorze A jak synek?
A dziękuję, lepiej
Chodzi jeszcze zagilany i troche pokasłuje, ale idzie ku dobremu. Chyba do końca tygodnia posiedzi w domu.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.
Różnie kłaść, żeby główka ładnie rosła i nie spłaszczała się w jednym miejscu
na pleckach trzeba uważać, żeby się nie ulało, bo wtedy może się zakrztusić.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Wypadałoby poodkurzać, ale w dup*** mam, 2 chłopów w domu odkurzacz nie gryzie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
My z brzuchem w 31 tc.
No pięknie się prezentujecie

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Jeszcze w niedzielę spadłam ze schodów... Tyle stresu się przez to najadłam, ale na szczęście w szpitalu mnie zbadali, zrobili usg, ktg i stwierdzili, że wszystko ok.
Ojejciu, dobrze, że nic się nie stało, uważaj na siebie i Malucha!

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Rafek odżył dzisiaj i już gorączki nie ma. Oprócz tego, że marudny, to nie widać żeby mu coś dolegało. Mnie za to rozbolało po nocy ucho i na razie zapuściłam je ziołami szwedzkimi i mam nadzieję, że pomogą.
Super, że Rafałkowi już się polepszyło i oby Ciebie nic nie złapało!

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Idzie się czasami przestraszyc jak się czyta dziewczyny- spadłaś ze schodow ? Raju dobrze, że lekarze to sprawdzili....
A ja zaraz idę na nietypową wizytę. Moja świnka ma na 80% świerzb musze ja pokazac wetowi i zapytac czy MNIE NIE ZARAZI tylko tego mi brakuje! I skąd to cholerstwo!? Na dwór nie wychodzi sama jest w klatce i taki cyrk!
Oby wszystko skonczyło się dobrze

Tak mi się przypomniało- jak leżałam z Bartkiem w ciąży w szpitalu to tam (na szczęście na innej sali) leżała ciężarna dziewczyna ze świerzbem, z innymi ciężarnymi normalnie
Cud, że jakaś epidemia się nie zrobiła
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:12   #2733
Asiek121
Zakorzenienie

Zrobiłam analize mojej listy wyprawkowej i jeszcze tyle wydatków :O

-koszule do szpitala
-laktator
-wózek
-rożek
-pampersy
-chusteczki mokre
-pieluchy tetrowe
-organizer na łóżeczko
-butelki
-jakiś kocyk by sie przydał..

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Chyba nie tak łatwo sie zarazić, w tamtym roku miałam praktyki w zerówce i dzieci z domu dziecka miały świeżb okazało się jak już 2 dni nie przychodziły a miałam z nimi bezpośredni konakt w zabawie itd

ile sie naczytałam boże, 3 tygodnie w strachu czy coś mi się wylęgnie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:13   #2734
fiazo
Zakorzenienie

Elaine 30tc1dz dziś.

Musze się wziąć za wyprawkę. Czas ucieka.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:26   #2735
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Używasz cały czas tej samej ściółki? Mój chomik złapał świerzba po tym jak wzięłam trociny prosto z tartaku... Z tego co wiem świerzb od gryzoni nie przechodzi na ludzi, ale zapytać warto
Juz wrocilam.narazie male stadium choroby i nie widac ze to swierzb.dostala leki ogolne i za dwa tyg do kontroli.teraz smarowac ja musze co 3-4 dni.no ja nie bo w ciazy jestem.smarowac ma kto inny. Pytalam o zarazanie to odp ze ja moge sie zarazic ale dla plodu to nie szkodzi.cieszyc sie czy plakac...
Sciolka ta sama tzn ze sklepu kupuje.
Stary 2016-04-19, 18:35   #2736
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Córkę kładłam na boku, bo bardzo dużo ulewała, a syn spał tak jak u misi tylko na brzuszku.
Wg najnowszych zaleceń noworodka należy kłaść na plecach- podobno jest to najbezpieczniejsza pozycja...
To ja znowu słyszałam, że najbezpieczniej na bokach, bo na plecach maluszek może się zakrztusić jakby się ulało. Ale to było dwa lata temu, zalecenia mogły się zmienić

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:13   #2737
misia880
Zakorzenienie

Te zalecenia to se moga w nos wsadzic hehe na brzuchu nie, ale jak zmusic dziecko do innej pozycji? Moj dostaje wscieku dupy. Brzuch i koniec inaczej jest ryk i wyginanie jakby egzorcyzmu przechodzic

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:18   #2738
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Misia, a co na to neurolog? Moja córka też tak uwielbiała leżenie na brzuchu, a pediatra kazała nam do neurologa pójść. Na szczęście wszystko było ok. Taka ciekawość świata

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:36   #2739
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Misia, a co na to neurolog? Moja córka też tak uwielbiała leżenie na brzuchu, a pediatra kazała nam do neurologa pójść. Na szczęście wszystko było ok. Taka ciekawość świata

Neonatolog nam powiedziala ze niektore dzieci tak maja i juz hehe w dzien lezy na pleckach i na bokach itp ale spi na brzuchu :p

Stary 2016-04-19, 20:04   #2740
kaska87
Zakorzenienie

hej ho 😃
jutro wizyta, oby malutki byl nozkami w gore

u nas remont w toku czekam na tapete, w piatek jedziemy po szafe, wiec moze w poniedzialek zaczne prac i ukladac ubranka
no i zdecydowalam sie juz na 100% na laktator medele swing, rozwazalam medelemmini electric-mialam dla synka ale strasznie glosny byl no i lovi pro-actis ale wygrywa swing

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:33   #2741
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Neonatolog nam powiedziala ze niektore dzieci tak maja i juz hehe w dzien lezy na pleckach i na bokach itp ale spi na brzuchu :p
Przynajmniej sobie wymasuje jelitka

Stary 2016-04-19, 20:37   #2742
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Przynajmniej sobie wymasuje jelitka
Potem takie baki ida ze szok haha

Stary 2016-04-19, 20:48   #2743
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Potem takie baki ida ze szok haha
Oj takie maluszki potrafią! Moja czasem jak bąka puściła to podejrzewałam tż-ta haha a raz tak dała czadu przy usg bioderek, że myślałam, że się ze wstydu pod ziemię zapadne hahahahaa a jakie zapachy tam były

Stary 2016-04-19, 21:00   #2744
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Od wczoraj się zastanawiam:
czy ciąża bliźniacza jest z góry "skazana" na cc?? czy kobiety rodzą też naturalnie?
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No właśnie w dzisiejszych czasach to chyba mało która mamusia bliźniaków rodzi naturalnie, chyba z góry lekarze dają na cesarkę.. tak jakoś mnie to zaciekawiło
Wg położnej z mojego szpitala ( ponoć największy położniczy w Polsce, 7 tys. porodów rocznie) i ginekolog jeśli dwójka dzieci ułożona główkowo to wszyscy radzą poród sn, 90% takich ułożeń kończy się pozytywnie porodem sn. Po porodzie pierwszego dziecka drugie może zrobić fikołek i wtedy cc. Dlatego ja do tej pory nie wiem jak będę rodzić. W amerykańskiej książce piszą, że jeśli dziecko zrobi fikołek to lekarz próbuje zewnętrznie lub wewnętrznie obrócić dziecko, ale u nas chyba się tego nie stosuje.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
no ale w 3 trymestrze to już normalne, że ludzie tak mówią! mnie przez całe święta rodzina pieszczotliwie nazywała grubaskiem (taka dalsza rodzina). średnio to przyjemna pieszczota, ale niech im będzie ... Ostatnio kolezanki też mówiły, że o duży brzuch - jak ktoś nie spotyka nas codziennie, to ma wrażenie, że nasze brzuchy rosna skokowo nie ma sie co ludźmi przejmować
O mnie takie gadanie strasznie wkurza, już opieprzyłam za to szwagierkę, a ostatnio przyjechała teściowa i też z tekstem cześć grubasku, gul mi konkretny skoczył.

U nas mówili, żeby kłaść dziecko na plecach, ale główka na bok w razie jak uleje, ale rzeczywiście teorii na ten temat jest full.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-04-19 o 21:04
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 21:44   #2745
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Oj takie maluszki potrafią! Moja czasem jak bąka puściła to podejrzewałam tż-ta haha a raz tak dała czadu przy usg bioderek, że myślałam, że się ze wstydu pod ziemię zapadne hahahahaa a jakie zapachy tam były

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Wg położnej z mojego szpitala ( ponoć największy położniczy w Polsce, 7 tys. porodów rocznie) i ginekolog jeśli dwójka dzieci ułożona główkowo to wszyscy radzą poród sn, 90% takich ułożeń kończy się pozytywnie porodem sn. Po porodzie pierwszego dziecka drugie może zrobić fikołek i wtedy cc. Dlatego ja do tej pory nie wiem jak będę rodzić. W amerykańskiej książce piszą, że jeśli dziecko zrobi fikołek to lekarz próbuje zewnętrznie lub wewnętrznie obrócić dziecko, ale u nas chyba się tego nie stosuje.

O mnie takie gadanie strasznie wkurza, już opieprzyłam za to szwagierkę, a ostatnio przyjechała teściowa i też z tekstem cześć grubasku, gul mi konkretny skoczył.

U nas mówili, żeby kłaść dziecko na plecach, ale główka na bok w razie jak uleje, ale rzeczywiście teorii na ten temat jest full.
Dziękuję za odpowiedź
Wiadomo, ze kobiecie ciężej pewnie sn z bliźniakami.
A Ty wolałabyś sn czy cc?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:17   #2746
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Aż mi słabo się zrobilo jak przeczytałam o obracaniu wewnętrznym dziecka

Widzę że sporo nas tu-remontujacych. Ja jutro jade po firanki :jUpi:

Asiek udało ci się kupić cotton balls? Mi nie :-( znowu :-(

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Co ja dzisiaj narobiłam byłam z małą w pepco po rajtuzki- w weekend idziemy na wesele. Jedziemy już obkupione do domu i na światłach mi się przypomnialo ze jak mała wkładałam do fotelika zostawilam portfel na dachu auta. Przejechalysmy już dwa inne światła, dosc kawałek. Patrzę do torebki, portfela nie ma :-o wyskoczyłam z auta na tych światłach, już zielonych, patrzę-portfel na dachu dobrze ze mamy relingi to się na nich zablokował.
Mama mówiła że mam więcej szczęścia niz rozumu

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:19   #2747
australia87
Zakorzenienie

Dzanet Dobre z tym portfelem!
Ja wczoraj patrzyłam na te cotton balls, ale jakoś nie miałam wizji gdzie mogłabym je dać, więc nie wzięłam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:20   #2748
__Veronique
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59205896]Aż mi słabo się zrobilo jak przeczytałam o obracaniu wewnętrznym dziecka

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Co ja dzisiaj narobiłam byłam z małą w pepco po rajtuzki- w weekend idziemy na wesele. Jedziemy już obkupione do domu i na światłach mi się przypomnialo ze jak mała wkładałam do fotelika zostawilam portfel na dachu auta. Przejechalysmy już dwa inne światła, dosc kawałek. Patrzę do torebki, portfela nie ma :-o wyskoczyłam z auta na tych światłach, już zielonych, patrzę-portfel na dachu dobrze ze mamy relingi to się na nich zablokował.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ja bym na twoim miejscu zawału dostała za kółkiem

Co do remontów to ja mam mojego już serdecznie dość

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-04-19 o 22:22
Stary 2016-04-19, 22:27   #2749
miszkaaa
Zakorzenienie

MAMA NINY śliczny brzusio i nie odwołuj sesji, będzie super pamiątka.
Ja chyba koleżankę poproszę, żeby zrobiła mi parę fotek z brzuszkiem bo nie mam żadnego normalnego zdjęcia. Mąż się jakoś nie kwapi żeby mieć pamiątkę

MARIAFRANCESKA podobno w Niemczech też praktykują takie obracanie maluszka. Mojej siostrze proponowali bo mała nie chciała odwrócić się główką ale to rodzice mogli zdecydować i wybrali cc

ZEBRAH daj Rafkowi czas i faktycznie spróbuj na golaska jak będzie ciepło. Ja po swoim widzę, że musiała przyjść jego pora. Załapał ten nocnik i jak na razie nie mieliśmy żadnych wpadek, nawet poza domem.

JUSTYNA zapomniałam wcześniej, dzięki za namiary na osobę szyjącą minky ale i tak mam bedzie przywoziła mi kilka rzeczy więc przywiezie i kocyk. Zdecydowałam sie, że zamówię z Makaszki razem z podusią i może z ochraniaczem do lóżeczka bo też są ładne

Ja od urodzenia układałam synka na boczku bo bardzo mocno ulewał.
Tak kazali mi w szpitalu.
Pamiętam jak chyba drugiej nocy w szpitalu ulało mu się i tak mi się w nocy zakrztusił, że nie mógł sobie poradzić.
A ja zmęczona, po porodzie i jeszcze nie przyzwyczajona do nocnych pobudek spałam kamiennym snem.
Po tej nocy chciałam synka oddawać na noc do pielęgniarek bo tak bardzo bałam się, że będzie się krztusił a ja znów nie usłyszę i coś mu się stanie. Aż ryczałam z tego strachu/
A do tego mieliśmy górę łózeczka uniesioną do góry, żeby zmniejszyć "cofki".
Jak synek podrósł i nauczył się obracać to mimo ulożenia go na boczku, szybko przewracał się na brzuszek "na żabkę" i własciwie dopiero od niedawna śpi normalnie- czyli na boczku lub na plecach

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:31   #2750
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59205896]Aż mi słabo się zrobilo jak przeczytałam o obracaniu wewnętrznym dziecka

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ha ha ha. No to ladnie
Naprawde mialas szczęście )

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:37   #2751
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej ho 😃
jutro wizyta, oby malutki byl nozkami w gore

u nas remont w toku czekam na tapete, w piatek jedziemy po szafe, wiec moze w poniedzialek zaczne prac i ukladac ubranka
no i zdecydowalam sie juz na 100% na laktator medele swing, rozwazalam medelemmini electric-mialam dla synka ale strasznie glosny byl no i lovi pro-actis ale wygrywa swing

a u mnie wczoraj była koleżanka i mówiła, z e ma 2 laktatory i jeśli chcę to może mi pożyczyć który będę chciała
Nie wiem czy będę potrzebowała, raczej tylko w razie W więc takie rozwiązanie mi bardzo pasuje.
Powodzenia na wizycie!

ANIA uzależniałm siebie i chłopaków od tych maślanych bułeczek. Upiekłam jak dostałam linka od Ciebie i teraz piekę regularnie. Dzięki raz jeszcze na polecenie! Synek zjadł 1,5 na kolację

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

DZANET kurde, jaka akcja! Dobrze, ze sobie przypomniałaś

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Ja mam wizytę w czwartek.
Mam nadzieję, że dostanę skierowanie na dodatkowe usg przed porodem, żeby sprawdzić wagę maluszka. Jak nie, to bedziemy walczyć albo kombinowac (czyt: pojadę do szpitala i powiem, ze nie czuję ruchów- tak podobno wiele Polek robi żeby wymusić dodatkowy skan)
I na usg okaze się czy to nie ja będą jedna z pierwszych w kolejce do rozpakowania
(byle nie przed 1,06. bo mama przylatuje do nas 30,05.)

Żabinek
Stary 2016-04-19, 22:42   #2752
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja mam teraz usg 22.04, następnie wyproszę o skierowanie w 35 tc.. Więcej pewnie nie dam rady..

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:45   #2753
Asiek121
Zakorzenienie

[/QUOTE]

tak wczoraj byłam koło 11 nawet sporo ich było, ja nie brałam dla siebie bo mam tylko dla szwagierki i akurat te co chciała pastelowe z różem były ostatnie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:56   #2754
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
tak wczoraj byłam koło 11 nawet sporo ich było, ja nie brałam dla siebie bo mam tylko dla szwagierki i akurat te co chciała pastelowe z różem były ostatnie
Eh ja wczoraj nie miałam auta i dzisiaj byłam, ale już pozamiatane

Jutro zamierzam wstąpić do rosmana po podkład :-D a potem tusz.
Dziewczyny jakie tusze do rzęs kupujecie/polecacie?

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:56   #2755
misia880
Zakorzenienie

Podziwiam za tak rzadkie usg, ja mialam na kazdej wizycie

Stary 2016-04-19, 23:24   #2756
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam za tak rzadkie usg, ja mialam na kazdej wizycie
Ja nie potrzebuję częstszego usg.
Jeśli wiem, że wszytsko z malenstwem jest ok to po co.
Potrzebuję teraz, przed porodem, żeby określić przybliżoną wagę dziecka i żeby w razie czego rozmawiac o cesarce.
Bo nie chciałabym rodzić sn drugiego tak dużego dziecka.
W poprzedniej ciąży miałam tylko 1 (+1 w PL) i gdyby nie to, że przeoczyli wagę dziecka to naprawdę by mi to wystarczyło.

Aaa, ale serduszka słuchamy na każdej wizycie u lekarza

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-04-19 o 23:27
Stary 2016-04-19, 23:47   #2757
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie potrzebuję częstszego usg.
Jeśli wiem, że wszytsko z malenstwem jest ok to po co.
Potrzebuję teraz, przed porodem, żeby określić przybliżoną wagę dziecka i żeby w razie czego rozmawiac o cesarce.
Bo nie chciałabym rodzić sn drugiego tak dużego dziecka.
W poprzedniej ciąży miałam tylko 1 (+1 w PL) i gdyby nie to, że przeoczyli wagę dziecka to naprawdę by mi to wystarczyło.

Aaa, ale serduszka słuchamy na każdej wizycie u lekarza
A jak duża była Twoja pociecha?
Mnie właśnie w temacie porodu przeraża chyba jedynie to, że trafi mi się więksiejszy egzemplarz dziecka i rozerwie mnie między nogami
W sumie tak sobie pomyślałam, że teraz nie musiałabym mieć co wizytę usg. Bardziej na początku było mi to potrzebne, kiedy jeszcze ruchów nie czułam, bo wtedy przed każdą wizytą był stres czy serduszko nadal bije itd.
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:21   #2758
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie o poranku na forum jakoś ciszej niź zwykle hmm chyba wszyscy przygotowują wyprawki hehe
Obudził mnie głód :/ tak głodna byłam ze musiałam wstać i sobie zrobić śniadanie a nigdy nie potrafiłam z rana wcinać, nawet maz mnie nie zdołał obudzić jak wybierał sie do pracy tylko mój żołądek albo Hania domagała sie czegoś na zab hehe

Analizowałam wczoraj z mężem wyprawkę i brakuje nam tylko łóżeczka materaca i nożyczek do obcinania paznokci lub cazek hehe(ze ja przeoczyłam to w zamówieniach na Allegro te nożyczki )wrrr

Wczoraj nie kupiliśmy tej farby nie potrafiliśmy dojść do kompromisu jaka ma być ściana ja chce różowa a maz mięte :/ w piątek usg jak znów potwierdza ze Hania to zostaje blado różowa resztę mieszkania malujemy na biało tylko odświeżyć ale juz farba zmywalna, ta niby co jest na ścianach tez ma być zmywalna ale jak zmywam jakieś zabrudzenie to farba ma ścierce a brud na ścianie :/

Nobi teściowa zaczęła szyć juz pościel rozek pościel poduchy: gwiazdka,chmurka oraz antywstrząsowa kokardka i kołuderka juz gotowe jeszcze tylko organizer i ochraniacz mam nadzieje ze w czwartek juz odbiorę
Stary 2016-04-20, 07:53   #2759
Madzia9999
Zakorzenienie

Witam się z rana dziewczynki
U mnie piękne słońce za oknem ciekawe czy ciepło na dworze.

Weronia co to jest kokardka antywstrzasowa?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:55   #2760
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie o poranku na forum jakoś ciszej niź zwykle hmm chyba wszyscy przygotowują wyprawki hehe
Obudził mnie głód :/ tak głodna byłam ze musiałam wstać i sobie zrobić śniadanie a nigdy nie potrafiłam z rana wcinać, nawet maz mnie nie zdołał obudzić jak wybierał sie do pracy tylko mój żołądek albo Hania domagała sie czegoś na zab hehe

Analizowałam wczoraj z mężem wyprawkę i brakuje nam tylko łóżeczka materaca i nożyczek do obcinania paznokci lub cazek hehe(ze ja przeoczyłam to w zamówieniach na Allegro te nożyczki )wrrr

Wczoraj nie kupiliśmy tej farby nie potrafiliśmy dojść do kompromisu jaka ma być ściana ja chce różowa a maz mięte :/ w piątek usg jak znów potwierdza ze Hania to zostaje blado różowa resztę mieszkania malujemy na biało tylko odświeżyć ale juz farba zmywalna, ta niby co jest na ścianach tez ma być zmywalna ale jak zmywam jakieś zabrudzenie to farba ma ścierce a brud na ścianie :/

Nobi teściowa zaczęła szyć juz pościel rozek pościel poduchy: gwiazdka,chmurka oraz antywstrząsowa kokardka i kołuderka juz gotowe jeszcze tylko organizer i ochraniacz mam nadzieje ze w czwartek juz odbiorę

Wow to teściowa chyba lux krawcowa ze pol łóżeczka wyposaża :p

Dziewczyny a kupujecie szczotkę do włosów z miękkim włosiem ??

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Witam się z rana dziewczynki
U mnie piękne słońce za oknem ciekawe czy ciepło na dworze.

Weronia co to jest kokardka antywstrzasowa?

Mi sie marzy angel wings z la millou - licze ze ktoś mi kupi :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości