Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 12:29   #2701
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam teraz jest skazana na cc dla bezpieczeństwa dzieci i matki
moja babcia jak rodziła to nie wiedziała ze pod sercem ma bliźniaki jednym z nich jest mój tata

ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.
A ja w sumie nad tym nie myślałam.. myślę, że jak Hania przyjdzie na świat, wtedy się okaże jak będzie spać
No i tak jak pisze Misia, jej synek inaczej niż na brzuchu nie chce spać, więc ile dzieci, tyle pozycji do spania

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Spałam do 11 z małymi przerwami, nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle spałam

i znowu mi rano krew z nosa leci a już tydzień miałam spokoju
Współczuję
Mi tak dwa razy w szpitalu leciała, nie mogłam zatamować..Ale ogólnie nie narzekam, przed ciążą częściej mi się zdarzało...

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Potwierdzam co dziewczyny pisały wcześniej, nie syrop z owoców malin tylko napar z suszonych liści malin. I tak jak pisała Madziuś, wywołuje na początku ciąży poronienia a pod koniec przyspiesza poród.

Moim zdaniem przede wszystkim zależy to od genów dieta i witaminy na pewno wpływają na rozwój maluszka, ale niekoniecznie wzrost.

Moja mama rodziła bliźniaki sn (w 7 miesiącu), ale to było 24 lata temu i nie wiedziała, że nosi bliźniaki. Czujecie taki szok przy porodzie?? Masakra, co za czasy były

Na bokach, raz lewy, raz prawy, żeby maluszek nie przekręcał w jedną stronę główki. Bo potem takie rzeczy trzeba rehabilitować.
No to był szok dla rodziców, na pewno. Dobrze, ze teraz jest inaczej i zdecydowanie mniej pomyłek

Cytat:
No właśnie wszyscy mamy takie myślenie, że w dzisiejszych czasach takie rzeczy się nie zdarzają. A znam przypadek, że dziewczyna spodziewała się córeczki, a urodziła dwóch chłopców... natomiast nie znam szczegółów typu, do jakiego chodziła lekarza, na jakim sprzęcie miała robione usg, ile razy w ciąży miała to usg itp.
No zdarza się owszem, ale właśnie wszystko już zależy od sprzętu, ilości usg i w ogóle
Ja mam jednak nadzieję, że u mnie nic się nie zmieni
No jeśli z HANI okaże się Heniuś np, to ok, wychowam jak swojeale wolałabym bez niespodzianek.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
U mnie paskudnie, wstawiłam pranie, zmywanie, ogarnęłam kuchnię i nic mi się nie chce.

My z brzuchem w 31 tc. Zapadła drastyczna decyzja, że odstawiamy słodycze.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Jak to brzmi poważnie: drastyczna decyzja
Ale śliczny brzucholek

No właśnie w dzisiejszych czasach to chyba mało która mamusia bliźniaków rodzi naturalnie, chyba z góry lekarze dają na cesarkę.. tak jakoś mnie to zaciekawiło

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
No jakoś tak nie lubię swojej facjaty na ogólnodostępnym wątku..

Mam sesję ciążową za 2 tygodnie.. I niestety mam ochotę ją odwołać..

Z jakiego powodu?!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:30   #2702
kiara92
Rozeznanie

Hej

Ostatnio Was podczytuje, ale jakoś nie daje rady pisać.
Gratuluję udanych wizyt! Ale już duże te nasze dzieciaczki

Radena Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu. Lepiej, że założyli ten krążek, niż mieliby ryzykować bez, a wyprawką się nie przejmuj, bo w zasadzie wszystko możesz zamówić przez internet

Ja muszę się przygotowywać do obrony, ale średnio mi idzie. Nie mam na nic siły. Jeszcze w niedzielę spadłam ze schodów... Tyle stresu się przez to najadłam, ale na szczęście w szpitalu mnie zbadali, zrobili usg, ktg i stwierdzili, że wszystko ok.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:32   #2703
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A ja w sumie nad tym nie myślałam.. myślę, że jak Hania przyjdzie na świat, wtedy się okaże jak będzie spać
No i tak jak pisze Misia, jej synek inaczej niż na brzuchu nie chce spać, więc ile dzieci, tyle pozycji do spania

Współczuję
Mi tak dwa razy w szpitalu leciała, nie mogłam zatamować..Ale ogólnie nie narzekam, przed ciążą częściej mi się zdarzało...

No to był szok dla rodziców, na pewno. Dobrze, ze teraz jest inaczej i zdecydowanie mniej pomyłek

No zdarza się owszem, ale właśnie wszystko już zależy od sprzętu, ilości usg i w ogóle
Ja mam jednak nadzieję, że u mnie nic się nie zmieni
No jeśli z HANI okaże się Heniuś np, to ok, wychowam jak swojeale wolałabym bez niespodzianek.

Jak to brzmi poważnie: drastyczna decyzja
Ale śliczny brzucholek

No właśnie w dzisiejszych czasach to chyba mało która mamusia bliźniaków rodzi naturalnie, chyba z góry lekarze dają na cesarkę.. tak jakoś mnie to zaciekawiło

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Z jakiego powodu?!
Czuję się strasznie mało atrakcyjnie. Nie chcę się tak oglądać..

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:37   #2704
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej

Radena Mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu. Lepiej, że założyli ten krążek, niż mieliby ryzykować bez, a wyprawką się nie przejmuj, bo w zasadzie wszystko możesz zamówić przez internet

Ja muszę się przygotowywać do obrony, ale średnio mi idzie. Nie mam na nic siły. Jeszcze w niedzielę spadłam ze schodów... Tyle stresu się przez to najadłam, ale na szczęście w szpitalu mnie zbadali, zrobili usg, ktg i stwierdzili, że wszystko ok.
Jej! dobrze, że się nic nie stało, uważaj na siebie

Cytat:

Rozumiem Cię, ale spróbuj popatrzeć na to z tej lepszej strony- że dzidziuś tam jest, że dla niego się to ciało zmieniło a po porodzie na pewno uda Ci się wrócić do formy

Chyba jednak muszę dodać swoje zdjęcie, a na pewno Was wszystkie pocieszę, że nie wyglądacie tak źle jak sobie wmawiacie.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-19, 12:41   #2705
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kiara, dobrze ze wszystko ok, uwazaj juz na schodach
Gratuluje udanych wizyt
Radena, lekarze wiedza co robia, zalozyli Ci krazek, niedlugo wrocisz do domu i wezmiesz sie za wyprawke.

Moja kolezanka tutaj rodzila naturalnie blizniakow, bo wszystko bylo dobrze i tez ulozeni prswidlowo. Nie wiem jak jest w polsce.
Dzis u mnie slonce zaswiecilo i mam 11 st, normalnie szalenstwo zaraz szykije sie na spacer z mezem trza korzustac poki slonce jest.
A u mnie dzis na obiad :https://m.youtube.com/watch?v=RleTwu7ueac

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:45   #2706
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie paskudnie, wstawiłam pranie, zmywanie, ogarnęłam kuchnię i nic mi się nie chce.

My z brzuchem w 31 tc. Zapadła drastyczna decyzja, że odstawiamy słodycze.

Piękny brzusio. To ile na + ze takie drastyczne decyzje podejmujesz?

Dziewczyny bardzo wam dziękuje za wsparcie Będe walczyć dzwoniłam do radcy i będziemy pisac pismo odwoławcze, mam cichą nadzieję że ZUS odpuści wcześniej niż po wyroku sądu, bo sprawa jest prosta i jest dużo dowodów na moją korzyść

Z dobrych wieści zapisałam się na wizytę kwalfikacyjną do prywatnego szpitala (poród w ramach NFZ) może być tak że przenoszę i będzie mi dane rodzić w luksusowych warunkach Za tydzień wizyta u gina dowiem się jak tam łożysko się trzyma

Ogólnie po swoich akcjach i wertepach życiowych to tylko pierwszego dnia mam doła i gila(płacze) na drugi dzień wstaje otrzepuje się cycki do przodu i walczę Damy radę
Jeszcze raz dziękuje za wsparcie to naprawdę pomaga...
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:49   #2707
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

MamaNiny slicznie wygladasz, wcale nie jestes tak duza jak sobie wmawiasz ja juz raz wstawialam swoje zdjecie malego sloniatka to sie nazywa zalamka w ciazy
Haneczka, i tak mnie nie przebijesz

A co do usg i blizniakow, ostatnio kolezanka z pracy patrzac sie na moj ogromny brzuch mowi, czy jestem pewna ze tam tylko jedno siedzi? Ja mowie, ze no wiesz usg i tutaj i w polsce nikt mi nie mowil ze cos wiecej jest. A ona mi zaczela opowiadac o jej kuzynce ze slaska, ze cala ciaze na usg bylo widac tylko jedno, przyszedl porod, urodzilo sie jedno, a ona krzyczy ze ma skurcze parte jeszcze i wyszlo drugie. I ma sliczne blizniaki. A to bylo 3 lata temu.
Ja tam bym sie cieszyla, gdyby drugie sie urodzilo, nie wiem czemu chcialabym miec blizniaki

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:50   #2708
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

No powiem wam, że jeszcze 2-3 tygodnie i ciąża donoszona)

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello Dziewczyny dziś będę mieć badanie ginekologiczne po śniadaniu i się dowiem,czy wychodzę,czy zostaję. W nocy tu na oddziale wzięli chyba 2 dziewczyny na wywolanie porodów,bo ktg im wychodziły bardzo nieregularne. W sumie to się nie znam,ale koleżanka obok mi tak powiedziała.
Elaine,gratulacje 35 tygodnia. Mega szybko zlecialo!!!
kciuki!

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czeka mnie dzis ciężki dzień
Pismo z Zusu przyszło jest tragedia idziemy na drogę sądową.. Po śniadaniu wizyta u radcy potem u księgowej. W myślach powtarzam sobie - nie denerwuj sie- co w takiej sytuacji graniczy z cudem
ooooj, czli jest gorzej. Daj znać po wizycie u prawnika. tylko nie idzcie do tego najpopularniejszego we włocławku bo kasę tylko zdziera.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Siemaneczko Mamusie
U nas po wczorajszej wizycie wszystko w normie
Szyjka 4cm, zamknięta. Wód płodowych dużo. Kruszynka waży coś około 1400gram. Siedzi mi dupką centralnie na szyjce i stąd te moje twardnienia brzucha, za każdym razem jak ona się rusza to ja czuję jak mi macicę rozciąga... Ale dostałam zestaw obowiązkowy czyli duużo magnezu, Luteina i Nospa co bym się nie stresowała
super wieści!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Brawo ja
Przypomniało mi się ze mam pprzecież inhalator- tylko do tej pory to tylko dla Bartka robiłam inhalacje , a tam jest też maseczka dla dorosłych.
Zrobiłam sobie inhalacje z mgielki solankowej i od razu lepiej
od godziny ani razu nie zakaszlalam, szok.

Gdybym pomyslala wcześniej to może w oogóle kaszel by mi się nie pojawił
)) lepiej późno niż wcale

Cytat:
[/COLOR]ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.
teoretycznie najbezpieczniej jest na boku. Raz jednym raz drugim. Jeśli uleje, to w bok, a nie prosto do gardła jak to może się zdarzyć na plecach. Dobrze jest też zmieniać strony, to znaczy chodzi o to ze tydzien główka poduszka z jednej strony, tydzień po drugiej stronie - szczególnie jeśli jeden bok dłuższy stoi przy ścianie. nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam.

Jutro wizyta, w czwartek idę na pogadankę do położnej i posłuchać serduszka.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:53   #2709
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dziękuję dziewczyny, nie mam dużo na plus. Tylko 5kg, ale jak przestałam ćwiczyć, to zrobiłam się taka sflaczala :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-04-19, 12:55   #2710
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
MamaNiny slicznie wygladasz, wcale nie jestes tak duza jak sobie wmawiasz ja juz raz wstawialam swoje zdjecie malego sloniatka to sie nazywa zalamka w ciazy
Haneczka, i tak mnie nie przebijesz

A co do usg i blizniakow, ostatnio kolezanka z pracy patrzac sie na moj ogromny brzuch mowi, czy jestem pewna ze tam tylko jedno siedzi? Ja mowie, ze no wiesz usg i tutaj i w polsce nikt mi nie mowil ze cos wiecej jest. A ona mi zaczela opowiadac o jej kuzynce ze slaska, ze cala ciaze na usg bylo widac tylko jedno, przyszedl porod, urodzilo sie jedno, a ona krzyczy ze ma skurcze parte jeszcze i wyszlo drugie. I ma sliczne blizniaki. A to bylo 3 lata temu.
Ja tam bym sie cieszyla, gdyby drugie sie urodzilo, nie wiem czemu chcialabym miec blizniaki
Oj chyba jednak przebijam Was wszystkie...
Czyli nie tak dawno, jak trzy lata temu, wszystko więc się może zdarzyć

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-19, 13:10   #2711
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę uważać na siebie !!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

Kochana głowa do gór... więcej optymizmu wobec siebie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

Chyba jednak muszę dodać swoje zdjęcie, a na pewno Was wszystkie pocieszę, że nie wyglądacie tak źle jak sobie wmawiacie.
z miła chęcią zobaczę brzuszek w którym Hania mieszka

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
teoretycznie najbezpieczniej jest na boku. Raz jednym raz drugim. Jeśli uleje, to w bok, a nie prosto do gardła jak to może się zdarzyć na plecach. Dobrze jest też zmieniać strony, to znaczy chodzi o to ze tydzien główka poduszka z jednej strony, tydzień po drugiej stronie - szczególnie jeśli jeden bok dłuższy stoi przy ścianie. nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam.
tak dobrze wytłumaczyłaś wszystko zrozumiałam.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, nie mam dużo na plus. Tylko 5kg, ale jak przestałam ćwiczyć, to zrobiłam się taka sflaczala :-(

5 kg co to jest... ja mam 15 kg i jakoś nie podchodzę do siebie aż tak sceptycznie..

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Oj chyba jednak przebijam Was wszystkie...
Czyli nie tak dawno, jak trzy lata temu, wszystko więc się może zdarzyć
dawaj zdjęcie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:18   #2712
haneczkab92
Ania

Jak wróci tż z pracy to poproszę, żeby mi zrobił jakieś, to może wrzucę

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-19, 13:20   #2713
motylek1984
Zadomowienie

Radena, dobrze, że założyli ci ten krążek, teraz już napewno szyjka da radę. Co do porodów bliźniaczych, to teoretycznie jeżeli maluchy są ułożone główkowo, to nie ma przeciwskazań, ale są lekarze jak np mój, że on przy bliźniakach tylko cc. Jestem na facebooku w grubie bliźoiaczej i mam wrażenie że tam więcej porodów sn niz przez cc.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:22   #2714
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wróci tż z pracy to poproszę, żeby mi zrobił jakieś, to może wrzucę
może

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

idę myć gary i biorę się za siebie i spadam na miasto... o 16.30 z Tż jestem umówiona i mamy do jego brata podjechać bo coś dla nas ma.

miłego dnia życzę i odezwę się pewnie wieczorem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:39   #2715
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Proszę uważać na siebie !!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Kochana głowa do gór... więcej optymizmu wobec siebie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

z miła chęcią zobaczę brzuszek w którym Hania mieszka

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

tak dobrze wytłumaczyłaś wszystko zrozumiałam.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

5 kg co to jest... ja mam 15 kg i jakoś nie podchodzę do siebie aż tak sceptycznie..

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

dawaj zdjęcie
Może nie byłoby tak źle, ale spotkani znajomi z tekstami 'matko, jaki już wielki ' nie są pomocni :-o

Mikołaj <3
Stary 2016-04-19, 14:09   #2716
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Może nie byłoby tak źle, ale spotkani znajomi z tekstami 'matko, jaki już wielki ' nie są pomocni :-o
no ale w 3 trymestrze to już normalne, że ludzie tak mówią! mnie przez całe święta rodzina pieszczotliwie nazywała grubaskiem (taka dalsza rodzina). średnio to przyjemna pieszczota, ale niech im będzie ... Ostatnio kolezanki też mówiły, że o duży brzuch - jak ktoś nie spotyka nas codziennie, to ma wrażenie, że nasze brzuchy rosna skokowo nie ma sie co ludźmi przejmować
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:23   #2717
zebrah
Rozeznanie

Kaska, Anuszka- brawo za wizyty

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja czekam na mamę i siortrę, będą mi robiły kołdrę i poduszki, duże na nowe łóżko, nareszcie niebędziemy się z tż siłować o kołre :-D
A jak się robi kołdrę? Masz jakieś pierze czy coś?

SOFFINKA- kciuki trzymam, żeby ZUS odpuścił.

Cytat:
A ja się pozale,że nie wychodzę,założyli mi dziś ten pessar. Bardzo to było nieprzyjemne,aż brzuch mi się spial:-/ wyjdę chyba w tym tygodniu,ale nie wiem dokładnie kiedy. Wszystkie moje plany przygotowawcze do porodu wzięły w łeb,ech...
Radena- pewnie chcą poobserwować na ktg, czy wszystko ok po założeniu krążka. Szpital nic miłego

Madzius- zdrówka! Inhalacje działają cuda

Rafek odżył dzisiaj i już gorączki nie ma. Oprócz tego, że marudny, to nie widać żeby mu coś dolegało. Mnie za to rozbolało po nocy ucho i na razie zapuściłam je ziołami szwedzkimi i mam nadzieję, że pomogą. Kolejna pralka ciuszków się pierze- to już ostatnia powinna być. W sumie to okazało się, że wyprałam wszystko aż do rozmiaru 74. Nie prasuję tych większych- spakowałam i poczekają.
Leoś kopie i się wierci jak wariat. Najlepsze, że czuję go głównie po prawej stronie brzucha
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:34   #2718
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Cześć!
Gratuluję wszystkim świetnych wieści z wizyt

Radena, jednak krążek Ci założyli... Może nawet dobrze- przynajmniej wiesz, że coś chroni szyjkę i nic złego się nie wydarzy. A do domu pewnie wyjdziesz w tym tygodniu

Soffinka ale się porobiło z tym ZUSem... Postaraj się zbytnio nie denerwować... Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

Elaine- 35 tygodni!! Szok normalnie!

madzius dobrze, że sobie przypomniałaś o tym inhalatorze A jak synek?

Cierpliwość nie szalej, bo wpędzasz innych w kompleksy! Jak tam dzierganie? Kocyk powstaje? Ja jadę dzisiaj zawieźć zwolnienie do pracy i przy okazji kupię włóczki i będę próbować coś stworzyć

fiazo, zapomniałam że Ty jeszcze do końca kwietnia pracujesz... Też miałam początkowo taki plan, teraz się cieszę, że jestem w domu
chyba będę najdłużej pracującą ciężarną na wątku póki wyniki dobre i dobrze się czuje to pracuje, jak już się zmęczę w ciągu dnia to robię sobie przerwy i nikt nie ma pretensji

Cytat:
z tego co czytałam teraz jest skazana na cc dla bezpieczeństwa dzieci i matki
moja babcia jak rodziła to nie wiedziała ze pod sercem ma bliźniaki jednym z nich jest mój tata

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
na bokach, na plecach

Cytat:
Piękny brzusio. To ile na + ze takie drastyczne decyzje podejmujesz?

Dziewczyny bardzo wam dziękuje za wsparcie Będe walczyć dzwoniłam do radcy i będziemy pisac pismo odwoławcze, mam cichą nadzieję że ZUS odpuści wcześniej niż po wyroku sądu, bo sprawa jest prosta i jest dużo dowodów na moją korzyść

Z dobrych wieści zapisałam się na wizytę kwalfikacyjną do prywatnego szpitala (poród w ramach NFZ) może być tak że przenoszę i będzie mi dane rodzić w luksusowych warunkach Za tydzień wizyta u gina dowiem się jak tam łożysko się trzyma

Ogólnie po swoich akcjach i wertepach życiowych to tylko pierwszego dnia mam doła i gila(płacze) na drugi dzień wstaje otrzepuje się cycki do przodu i walczę Damy radę
trzymam kciuki za powodzenie

Cytat:

wow tylko +5kg to malutko
ja mam +10kg , ale dziś w labie usłyszałam że zgrabnie wyglądam i chyba dużo nie przy tyłam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:51   #2719
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MAMANINY moj brzuch jest duzy w porównaniu z resztą mnie. Juz miesiąc, dwa temu slyszalam, ze gdybym mówiła ze to 9mies. To by wierzyli. Ale to nie kwestia kg tylko wlasnie samego brzuszka. Taki moj urok.
FIAZO a ktory tydzień Ci leci? Ja pracowalam do 32tc:p

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-04-19, 14:55   #2720
olinka012
Zadomowienie

witajcie
znow mam awarie tel i neta brak
chudne 200-300g na tydz i juz mnie to denerwuje tylko 4 kg mam na plus. Ale cukry w normie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:09   #2721
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Córkę kładłam na boku, bo bardzo dużo ulewała, a syn spał tak jak u misi tylko na brzuszku.
Wg najnowszych zaleceń noworodka należy kłaść na plecach- podobno jest to najbezpieczniejsza pozycja...

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Sliweczko luz, powiesiłam resztę prania i zostało mi odgrzanie obiadu i maly shoping po południu, wiec dla równowagi teraz ja będę Was podziwiać za ilość zajęć.
Kocyk powstaje, w niedzielę dostałam włóczki i mam "już" 5 kwadratów, jeszcze jakieś 60 hihi
Ale dorwałam włóczki w lumpku po 1zł i będę jeszcze coś tworzyć

Cytat:

No coś Ty! Normalnie przecież wyglądasz- jak każda z nas. Jak kobieta w III trymestrze ciąży Ja też nie czuję się jakoś szczególnie atrakcyjnie ale traktuję to jako etap przejściowy Ciało wróci niedługo do normy, nie przejmuj się No i poza tym przytyłaś TYLKO 5 KG. Ja dwa razy tyle i się nie przejmuję

Cytat:
Hej

Ło matko! Uważaj na siebie! Dobrze, że nic Wam się nie stało...

Cytat:
Tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
no ale w 3 trymestrze to już normalne, że ludzie tak mówią! mnie przez całe święta rodzina pieszczotliwie nazywała grubaskiem (taka dalsza rodzina). średnio to przyjemna pieszczota, ale niech im będzie ... Ostatnio kolezanki też mówiły, że o duży brzuch - jak ktoś nie spotyka nas codziennie, to ma wrażenie, że nasze brzuchy rosna skokowo nie ma sie co ludźmi przejmować
Na mnie TZ mówi "foczka"
A sąsiad ostatnio jak mnie zobaczył to powiedział mi tak: " A ty ile się jeszcze bydziesz kulać?"

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
chyba będę najdłużej pracującą ciężarną na wątku póki wyniki dobre i dobrze się czuje to pracuje, jak już się zmęczę w ciągu dnia to robię sobie przerwy i nikt nie ma pretensji
Chyba już jesteś
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:14   #2722
Weronia93
Rozeznanie

AnusKa 1984 - ja dzisiaj wybieram sie po farbę z mężem i może namowie go na łóżeczko powodzenia z malowaniem

Soffinka- biedulka z ciebie z tym ZUSem daj im popalić !!

Honcia- gratulacje udanej wizyty najważniejsze ze wszystko dobrze

Radena- nie przejmuj sie krążkiem on ma na celu tylko Ci powódź musiałaś za niego płacić Ja miałam zakładany w przychodni i kosztował mnie 170zl i dotego antybiotyki do pochwowe po 35 zł jedna aplikacja :/ teraz nie jestem sama z tym krążkiem :/ pamiętaj dużo odpoczywaj i lez siedzenie podobno nie jest wskazana

Ania230- gratulacje 32 tygodnia coraz bliżej coraz bliżej co do układania dzieci mam zamiar układać ma pleckach ale bardziej na boczku jakby czasem sie ulewalo o ochraniacz i poduszkę mam zamiar opierać oraz podkładać klin

Haneczkab92- moja mama rodziła bliźniaki naturalnie chociaż była to ciaza zagrożona ale to było 23 lata temu

Asiek121- ja od 3 dni borykam sie z krwiawiącym nosem :/ współczuje

Mamaniny-piękny brzuszek okrąglutki nie rezygnuj z sesji super pamiątka
Stary 2016-04-19, 15:18   #2723
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

A jak się robi kołdrę? Masz jakieś pierze czy coś?

SOFFINKA- kciuki trzymam, żeby ZUS odpuścił.

Radena- pewnie chcą poobserwować na ktg, czy wszystko ok po założeniu krążka. Szpital nic miłego

Madzius- zdrówka! Inhalacje działają cuda

Rafek odżył dzisiaj i już gorączki nie ma. Oprócz tego, że marudny, to nie widać żeby mu coś dolegało. Mnie za to rozbolało po nocy ucho i na razie zapuściłam je ziołami szwedzkimi i mam nadzieję, że pomogą. Kolejna pralka ciuszków się pierze- to już ostatnia powinna być. W sumie to okazało się, że wyprałam wszystko aż do rozmiaru 74. Nie prasuję tych większych- spakowałam i poczekają.
Leoś kopie i się wierci jak wariat. Najlepsze, że czuję go głównie po prawej stronie brzucha
U mamy na strychu pierze super, nowe, chyba z 20 lat lerzało w worach papierowych, za taki komplet musiałabym zaplacic pewnie ok 600 zł :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:20   #2724
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Soffinka,współczuję,chyba żadna z nas się nie spodziewała,że Cię będą po sądach ciągać. Trzymam kciuki, żeby szybko się to skończyło:-*

Mi tu w szpitalu dziewczyny mówią,że syrop z malin może wywoływać skurcze...

A ja się pozale,że nie wychodzę,założyli mi dziś ten pessar. Bardzo to było nieprzyjemne,aż brzuch mi się spial:-/ wyjdę chyba w tym tygodniu,ale nie wiem dokładnie kiedy. Wszystkie moje plany przygotowawcze do porodu wzięły w łeb,ech...
Trzymaj sie dzielnie
Cytat:

Moja mama rodziła bliźniaki sn (w 7 miesiącu), ale to było 24 lata temu i nie wiedziała, że nosi bliźniaki. Czujecie taki szok przy porodzie?? Masakra, co za czasy były

Na bokach, raz lewy, raz prawy, żeby maluszek nie przekręcał w jedną stronę główki. Bo potem takie rzeczy trzeba rehabilitować.

Cytat:

Nie rób tego! Fajna pamiątka, a brzusiu masz śliczny!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:36   #2725
Honcia
Zakorzenienie

mamaNiny wyglądasz cudownie!
Mój brzuch jest taki sam do tego ja mam uda w rozmiarze xxxl

Dziewczyny obcinałam paznokcie na stopach i powiem Wam, że ogarnięcie Bożeny do lustra to jest Mały Pikus przy tym. Zmachałam się jak bym szafę na 4 piętro wniosła
Dobrze, że mam takie koronkowe baletki- espadryle to będę w nich śmigac przed porodem bo ogarnąć paznokci i pomalować na pewno nie dam rady...

Spadam do kuchni ugotować mężu jakiś ryż na obiad i jedziemy na SR Dzisiaj o porodzie naturalnym wiec będzie ciekawie i dużo pytań

aaa zapomniałąm sie pochwalić, że wylicytowałam Medelę mini electric za 83zł Brawo Ja!

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-04-19 o 15:37
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:05   #2726
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Radena- nie przejmuj sie krążkiem on ma na celu tylko Ci powódź musiałaś za niego płacić Ja miałam zakładany w przychodni i kosztował mnie 170zl i dotego antybiotyki do pochwowe po 35 zł jedna aplikacja :/ teraz nie jestem sama z tym krążkiem :/ pamiętaj dużo odpoczywaj i lez siedzenie podobno nie jest wskazana
Ja nic nie placilam, a właśnie widziałam,że to normalnie kosztuje 170 zł. Chyba że mi wyskocza przy wyjściu,że mam uregulować rachunek.
Dziękuję za rady,na pewno będę leżeć,koniec tańców z mopem
A czujesz teraz jakoś ten pessar? bo ja trochę na dole brzucha po lewej stronie mam lekki dyskomfort
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 17:04   #2727
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

OLINKA ja bym była zadowolona

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-04-19, 17:06   #2728
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:

Idzie się czasami przestraszyc jak się czyta dziewczyny- spadłaś ze schodow ? Raju dobrze, że lekarze to sprawdzili....
A ja zaraz idę na nietypową wizytę. Moja świnka ma na 80% świerzb musze ja pokazac wetowi i zapytac czy MNIE NIE ZARAZI tylko tego mi brakuje! I skąd to cholerstwo!? Na dwór nie wychodzi sama jest w klatce i taki cyrk!
Stary 2016-04-19, 17:12   #2729
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Ja nic nie placilam, a właśnie widziałam,że to normalnie kosztuje 170 zł. Chyba że mi wyskocza przy wyjściu,że mam uregulować rachunek.
Dziękuję za rady,na pewno będę leżeć,koniec tańców z mopem
A czujesz teraz jakoś ten pessar? bo ja trochę na dole brzucha po lewej stronie mam lekki dyskomfort
Nie czuje wcale, ale borykam sie ciagle z infekcjami powodem jest obce ciało czyli krążek co wizytek mam robione posiewy
Stary 2016-04-19, 17:23   #2730
haneczkab92
Ania

Cytat:
może

idę myć gary i biorę się za siebie i spadam na miasto... o 16.30 z Tż jestem umówiona i mamy do jego brata podjechać bo coś dla nas ma.

miłego dnia życzę i odezwę się pewnie wieczorem
No Tobie również miłego dnia

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Dobrze, że z synkiem lepiej

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
mamaNiny wyglądasz cudownie!
Mój brzuch jest taki sam do tego ja mam uda w rozmiarze xxxl

Dziewczyny obcinałam paznokcie na stopach i powiem Wam, że ogarnięcie Bożeny do lustra to jest Mały Pikus przy tym. Zmachałam się jak bym szafę na 4 piętro wniosła
Dobrze, że mam takie koronkowe baletki- espadryle to będę w nich śmigac przed porodem bo ogarnąć paznokci i pomalować na pewno nie dam rady...

Spadam do kuchni ugotować mężu jakiś ryż na obiad i jedziemy na SR Dzisiaj o porodzie naturalnym wiec będzie ciekawie i dużo pytań

aaa zapomniałąm sie pochwalić, że wylicytowałam Medelę mini electric za 83zł Brawo Ja!
To miłych zajęć
Ja jeszcze ostatnio nawet pomalowałam paznokcie u stóp i nawet nie było tak źle;D
Super
ja ostatnio zamawiałam zamienne części.. i okazało się, że lejek mam razem z uchwytem(starszy model) i ciężko dokupić osobno uchwyt i lejek..
Lejek się kupi w każdym sklepie, natomiast z uchwytem miałam problem. Udało mi się od producenta, i jak do nic dzwoniłam, to facet od razu do mnie z tekstem: ale laktator powinien być dla jednej osoby, a nie używany..
No nic, końcem końców czekam na uchwyt i mam wszystkie nowe części

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości