|
|
#631 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Cytat:
no ale coś za coś. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ślicznie Studniówka Pożalę się i ja Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą martwię się o małą. Wiem że na połówkowym w zeszłym tygodniu było wszystko ok, no ale przecież muszę w końcu przytyć. Aniula, Tinker (nie pamiętam kto ma jeszcze cukrzycę) wy na tej diecie coś tyjecie? Ja po prostu jem tyle aż się najem i już Ogólnie nie mam zachcianek, a to co bym chciała to jeść nie mogę. Przed ciążą zajadałam się wręcz słodyczami, teraz to w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie, bardziej mam ochotę na owoce, soki, koktajle i lody. Czasem zjem kostkę czekolady, cukierka czy małego loda, ale kiedyś to potrafiłam zjeść paczkę ciastek czy tabliczkę czekolady na raz! Przecież od jedzenia warzyw i chudego mięsa się nie przytyje. Dziś odbieram wyniki krzywej, ale gin powiedział że nawet jakby tym razem wyszły dobre jakimś cudem to i tak muszę trzymać tą dietę do porodu |
|||||
|
|
|
#632 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Witam się już trochę podleczona, katar dalej mnie męczy i uniemożliwia normalne spanie, ale gorączki brak i chyba antybiotyk nie będzie potrzebny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jeszcze wieeele przede mną jeśli chodzi o wyprawkę. ![]() Ślicznie. Gratuluję studniówki!Również gratuluję studniówki. ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
|
||||
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie mnóstwo kobiet do połowy ciąży nic nie tyje, albo nawet chudnie. Dopiero przed nami okres najintensywniejszego tycia. Dodatkowo ciężarne z cukrzycą tym bardziej mało tyją, bo dietę trzymają. Jak z dzieciaczkiem jest wszystko ok to ja bym się nie martwiła
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 25 t![]() Jak Ty się połapiesz z tą listą miesiące w cały świat rozpisane![]() U mńie też cos kiepsko idzie wyprawka, bo wszystko chce skrupulatnie przejrzeć, pomacać i dopiero kupić Listę też mamy.. ale raczej do końca czerwca chcemy mieć już wszystko z wyprawki, bo jak lato będzie upalne to nie bede miała siły, żeby latać po zakupach Zresztą jestem osoba, która lubi mieć wszystko przygotowane 'na wczoraj'![]() Tija już nie mogliście się powstrzymać? poka zdjęcie łóżeczka My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-20 o 09:57 |
|
|
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ahhh to teraz rozumiem, faktycznie Godizny pracy bardzo słabe, jak sie ma dzieci to bardzo mi przykro ze tam nie wrócisz mimo ze byś chciała :/
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Ale gonicie!! Co nadrobię to po pracy znowu 10 stron
![]() ja się zastanawiam czy jestem tutaj już teraz jedyna, która jeszcze nic nie kupiła ![]() pierwsze jakieś zakupy planuje dopiero po majówce. Obliczyła mi kadrowa ile dostanę na macierzyńskim - ma sa kra. A i na l4 jak teraz pójdę to dostanę o prawie 600zł mniej. Z tego co kojarze to na l4 też nie jest tak, że wpływa kasa 10 na konto? Ja już jestem podłamana. kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....
|
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiesz- nikt tego nie mówi , bo wszyscy uznają,że to wiesz..
Cytat:
myślę, ze brak przyrostu wagi u Ciebie wynika ze zmiany sposobu żywienia..jak piszesz,że przed ciążą mogłaś i jadłaś słodycze itp a teraz Cię nie ciągnie nawet do tego to nie ma co się dziwić,że waga stoi..gdybyś nie była w ciązy i tak zaczeła funkcjonować jedzeniowo jak teraz to byś spadała z wagi prawdopodobnie a tak malec rośnie, masy przybierasz tylko nie widać na wadze, bo się równoważy... Cytat:
|
||
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Afrodita;59219281
Tija już nie mogliście się powstrzymać? poka zdjęcie łóżeczka My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło [/QUOTE]No my tak mamy Potem zrobię zdjęcie, bo muszę sypialnie ogarnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Macie jakiś okres wypowiedzenia na mieszkaniu?
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
A ja uwielbiam awokado i ściągnęłabym teraz - przeważnie jem samo i całe od razu
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Dwa miesiące ale ogolnie za wynajmem sie rozglądamy od jakiegoś czasu kontrolnie i nic nie ma wiec jak jeszcze z przymusu byśmy musieli szukać to wiem ze bedzie klapa totalna.
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba macie jakąś umowę najmu?poza tym to,że ktoś przyjdzie obejrzeć mieszkanie to nie oznacza,że je kupi..to nie jest takie hop siup.. ja na macierzyńskim dostanę też dużo mniej niż normalnie.. |
|
|
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już doczytałam... Cytat:
![]() musze wziąć z Was przykład dot. śniadania, u mnie przeważnie 2 skibki, żółty ser i pomidor :/ albo nie daj boże keczup zamiast pomidora...
Dbam o siebie! ![]() Mani hybrydowy <3 Edytowane przez asicuha Czas edycji: 2016-04-20 o 10:45 |
||
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam że nie można wyrzucić nikogo z mieszkania jak ma małe dziecko, nawet jak nie płaci czynszu. Kumpela mi mówiła która właśnie będzie wynajmować mieszkanie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#647 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba też za bardzo się zastanawiam i dlatego tak powoli mi idzie wyprawka, np. teraz znowu rozważam co zrobić z łóżeczkiem/ koszem Mojżesza. Ale również bardzo chcę zdążyć przed upałami z takimi rzeczami, których nie będę kupowała przez internet. Cytat:
No to mam nadzieję, że sprzedaż nie pójdzie właścicielom sprawnie. A jakby jednak się sprzedało, może okres wypowiedzenia upłynie Wam w jakimś lepszym czasie na szukanie mieszkania, gdy będzie więcej dobrych ofert. ![]() Cytat:
Ja też mogłabym więcej warzyw zjadać, o ile jeszcze śniadanie wmuszę takie "zdrowsze", to potem w ciągu dnia coraz mniej mi się chce i wpada np. buła z samym serem żółtym. |
|||
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś mam kiepskie samopoczucie od rana, na zewnątrz paskudnie, nie moge poszaleć na promocji w rossmanie, i jeszcze ta okropna kostka dokucza. Jak ja zobaczyłam liste... Bosze! Jaka jestem zacofana! Ale wielkie dzięki przynajmniej jest do czego zerknąć! Co do powrotu do pracy... bardzo się staram o tym nie myśleć, tzn powrot na pewno mam tylko nie wiem czy chce. Nie mam żadnych owoców w domu, mąż dopiero po pracy uzupelni braki, a taka mam chęć na arbuza...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzieć dziś o 5.50 zaczął dzień, na zakupy poszłam bez portfela, mam dziś niezłą serię. Dopiero 11, a mam wrażenie, że jakaś 15 :/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#650 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuszek okrąglutki, na tą studniówkę planujesz jakieś specjalne świętowanie? ![]() Cytat:
No i mam wrażenie, że dzieć przez cały czas jest po prawej stronie, zupełnie jakbym po lewej nic nie miała (może tak jest )Ostatnio też czuję kopniaki ruchy w okolicach lub ciut powyżej pępka. Dobrze, że leżysz i odpoczywasz. Przed wizytą w ikei można zrobić sobie listę zakupów, żeby nie chodzić po całym przybytku więc myślę, że jak dobrze sobie zaplanujesz zakupy to wycieczka do sklepu nie będzie za bardzo dla Ciebie męcząca. gratuluję ![]() Cytat:
Jakoś nie widać jakbyś słodkie jadła ![]() Cytat:
Nie spieszę się z zakupami. co do wypłaty to już dziewczyny odpisały. A ja dziś będę świętować. Jeszcze nie wiem co ale sobie coś wymyślę. W zamrażarce znalazłam zamrożony kapuśniak twórczości mojego taty (a robi najlepszy na świecie ) także tego.... już wiem będę świętować cudem odnalezionym kapuśniakiem Wasze studniówki ![]() odnośnie śledzi, kiedyś pracowałam w firmie, która między innymi robiła koreczki śledziowe dla Biedronki i Auchana. Dziewczyny z produkcji dla pracowników firmy robiły te koreczki z serem feta - wiem brzmi słono ale tak nie jest. Brakuje mi śledzi ale gin zabronił bo nie są termicznie obrabiane ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
dzieć? jeden? czy obie zaczęły szaleć? |
|||||
|
|
|
#651 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio zaparkowałam pod blokiem i wysiadając z samochodu nie mogłam znaleźć kluczyków od niego... Co do zaparć to polecam kwas z kapusty kiszonej , duża dawka witaminy C, genialny na cholesterol a po szklaneczce można zapomnieć o zaparciach co najmniej na kilka dni... [QUOTE=superhuman;59220156 Ja już jestem podłamana. kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....[/QUOTE]Współczuje... Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Wstyd sie przyznać ale ja sypiam do 10 - 11... jak wstanę wcześniej to około 13 jestem nie przytomna, myślałam że to minie po pierwszym trymestrze a tu dzisiaj zaczynam 22 tydzień i nadal to samo... wstaje o 7 jak córka wychodzi do szkoły, robię jej śniadanie i kanapki bo ze złamana ręką sama tego nie zrobi, ona wychodzi o 7.30 a ja się kładę i jak mnie nikt nie obudzi to do 10 to jest norma...
|
|
|
#652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przemyślałam sprawę i wymieniłam dziś te smutne na cotton candy- róż-mięta i nie żałuję Mąż mówi żebym tym razem je rozpakowała to już się nie rozmyślę Przybywa Toś, bo to ładne imię ![]() A to nasze dzisiejsze zakupy, wszystko za niecałe 10zł. Miałam już nie kupować ciuszków
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden, ten, co już jest na świecie od 20 miesięcy mnie ruchy nie budzą, ani nie przeszkadzają w zaśnięciu, jestem zbyt zmęczona, żeby mi przeszkadzały.
|
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze dwa miesiące temu było za 119
|
|
#656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo róznie. Przede wszystkim tę z góry, czyli Sonię czuję dużo słabiej, bo jest do mojego wnętrza rączkami i nóżkami skierowana, ona raczej się wypycha w okolicy moich żeber niż kopie, za to ta na dole, czyli Eliza jest bardzo aktywna i często bardzo wariuje, mocno kopie i czuję ją mocno. Czasem obie jednocześnie. Różnie. |
|
|
|
|
#658 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też żałuję Rossmanna, ale postanowiłam nie wychodzić i się wykurować, może jeszcze coś zostanie za kilka dni. Współczuję problemów z kostką, mam nadzieję że Ci to szybko przejdzie.Cytat:
No niestety, przepisy o ochronie praw lokatorów dość mocno ograniczają możliwość wypowiedzenia przez wynajmującego, ale takie życie że lepiej czasem znaleźć coś innego niż starać się je wyegzekwować. Na swoim fajnie, mi też się udało już się uwolnić od najmu, ale jeszcze 28 lat spłacania. ![]() Cytat:
Ładne rzeczy, za 10 zł to można jednak kupować. ![]() Cytat:
Fajne łóżeczko.
|
||||
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
yeahhhh
|
||
|
|
|
#660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla męża!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

no ale coś za coś.
Są dwie szkoły. Jedna liczy tydzień od 0 do 6 dni, druga od 1 do 7. Czyli 22+0 to to samo co 22+1 w tych dwóch sposobach. Jak ZACZYNASZ 23 tydzień to masz właśnie 22+0 lub 22+1.

Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą 

za wizytę!