Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 13:25   #1261
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Uff udało mi sie trochę posprzątać, zeby TZ nie myslał, ze tylko siedze na kompie i gram
łazienka, wszedzie kurze, dwa prania (ładna pogoda wiec wywiesilam na podwórku), kuchnia, umylam tez szufladkę w pralce bo juz brzydka była i filter.
Teraz jem lunch i nieco odpoczne co by mi maluszek nie narzekał.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
"Mommy is my star"
"Daddy is my hero"
"I love milk"
świetne zakupy!!

Mam już +5kg, choć wcale nie jem więcej (a może mi się tylko wydaje?) a waga rośnie w oczach. Nigdy nie ograniczałam przyjmowanych kalorii, ale myślę o zrezygnowaniu ze słodyczy, bo jednak jeszcze niecałe 4 miesiące, w takim tempie będę wielorybkiem

Jestem z października (waga). Tak, ja wspominałam o Arbonne też miałam po taniości, cena klienta preferencyjnego. Ciężko mi stwierdzić czy jest matujący, bo mam matową cerę. Krycie jak dla mnie super, choć zawsze udaje mi się oblecieć całą twarz z użyciem jednej pompki podkładu. Moim zdaniem nie jest w ogóle ciężki, ale mimo wszystko omijam okolice oczu Wiadomo też każda cera jest inna i potrzebuje czego innego, więc fajnie by było gdybyś miała możliwość potestować go przed zakupem Wiem że mają w swojej gamie kolorystycznej 4 odcienie podkładu.
ja to mam problem zawsze zeby znalezc odpowiednio jasny podkład bo blada jestem niesamowicie Nie mam duzego wyboru i budzetu Na szczescie moja twarz tylko potrzebuje wyrównania kolorytu.

Co do mebli to wszedzie w domu mam albo bardzo jasne, albo białe takze tez uwielbiam ten styl.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-22 o 13:27
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:58   #1262
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie super! Mam podobny plan jak Ty, pokażę w załączniku co mi się podoba
baardzo ładnie..tylko niebieskiego tu niewiele..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:00   #1263
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Wyjść na chwile do dentysty na zdjęcie szwa z wyrwanej 8 dwa tygodnie temu, a tu tyle nadrabiania... :P
Podoba mi się szary w połączeniu z niebieskim - takim błękitem (mimo że będzie dziewczynka) Ale siostra mi mówi, ze za zimne te kolory, co myślicie?
nie ma innego wyjścia,trzeba non stop trwać na posterunku przed kompem na wizażu,nie ma zmiluj
moim zdaniem szary super wygląda z rozem lub limonka ale w sumie to neutralny kolor,do wszystkiego pasuje.

Florence na rwe to chyba nic niestety
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:04   #1264
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Patrzcie na to:
http://www.tvn24.pl/swietochlowice-n...,637841,s.html
I to poród sn

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
nieźle

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

a ten kocyk to była propozycja odnosnie kiepskiej pogody u Ciebie a nie braku prądu..
Grunt to czytać ze zrozumieniem

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Twarzy wodą z kranu nie dotykam bo nie chce znów przezywać koszmaru. Uzywam tylko plynu miceralnego, a jak juz chce umyc twarz to wodą z butelki

Pare dni temu oglądalismy wózki w ToyRUs. W oko wpadł mi Silver Cross Wayfarer

http://www.silvercrossbaby.com/our-p...rer/raspberry/

Drogi powóz, ale wygląda obłędnie! Widziałam, ze popularny bo na ulicach tez często spotykany.
Mi jakoś ta spacerówka nie pasuje
mam wrażenie, że jest strasznie mała...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:09   #1265
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Twarzy wodą z kranu nie dotykam bo nie chce znów przezywać koszmaru. Uzywam tylko plynu miceralnego, a jak juz chce umyc twarz to wodą z butelki

Pare dni temu oglądalismy wózki w ToyRUs. W oko wpadł mi Silver Cross Wayfarer

http://www.silvercrossbaby.com/our-p...rer/raspberry/

Drogi powóz, ale wygląda obłędnie! Widziałam, ze popularny bo na ulicach tez często spotykany.
Mi również przyszła do głowy woda termalna, fajnie koi podrażnienia.

Ładny ten wózek!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Myslalam, ze dzis bedzie piatek, piateczek piatunio....

A tu mi sie dzis zaloga w pracy nie stawila, czesc na urlopie i musze zapierdzielac. Nie ukrywm, ze troche sie zmachalam.

Do tego musialam wyslac jedna ciezarowke - 8mc do szpitala.
Dostala jakies tabletki i powoduja u niej zmeczenie i sennosc, w dodatku od wczoraj nie czula ruchow dziecka. Ja nie rozumiem po co ona przyszla do pracy.
Jak ja wsadzalam do taxi to jej glownym zmartwieniem bylo, czy dostanie punkty za to, ze wychodzi w polowie zmiany.....

Jak ja bym sie tak czula to po pierwsze, w zyciu bym nie przyszla do pracy po drugie moj TZ by mi glowe za cos takiego ucial przy samej ....

Mam nadzieje, ze jej w tym szpitalu porzadnie wysusza glowe. Pieniadze to nie wszystko.

Zestresowalam sie tym wszystkim i moj puls robi mi wielkiego psikusa.......Jak go spowolnic? Bo zaraz bede musiala dolaczyc do tej dziewczyny w szpitalu...
Postaraj się uspokoić, może trochę na powietrze wyjść jak możesz zrobić przerwę.

Kurczę, ja bym tak nie umiała jak ona ryzykować, mam nadzieję że będzie ok u niej.

Cytat:
Wyjść na chwile do dentysty na zdjęcie szwa z wyrwanej 8 dwa tygodnie temu, a tu tyle nadrabiania... :P nie spisałam się dziś ze spamowaniem :P

Taki obiad to bym zjadła...

a jakaś kawa/herbata też w tym? ja koniecznie biore kubek

Ja mojego TŻ tak nie angarzuje, to ja raczej nie lubie kasy wydawać, więc wie, że nie puszcze wszystkiego z torbami :P

OOOO! ja jestem na etapie wybierania kolorów, wciąż mam dylemat :P
Podoba mi się szary w połączeniu z niebieskim - takim błękitem (mimo że będzie dziewczynka) Ale siostra mi mówi, ze za zimne te kolory, co myślicie?
Moim zdaniem może być, tylko dodatki wtedy ciepłe.
Ja mam sypialnię niebieską całą, meble białe i dodatki beżowe/brązowe - moje ulubione pomieszczenie w domu.

Cytat:
"Mommy is my star"
"Daddy is my hero"
"I love milk"
świetne zakupy!!

Mam już +5kg, choć wcale nie jem więcej (a może mi się tylko wydaje?) a waga rośnie w oczach. Nigdy nie ograniczałam przyjmowanych kalorii, ale myślę o zrezygnowaniu ze słodyczy, bo jednak jeszcze niecałe 4 miesiące, w takim tempie będę wielorybkiem

Jestem z października (waga). Tak, ja wspominałam o Arbonne też miałam po taniości, cena klienta preferencyjnego. Ciężko mi stwierdzić czy jest matujący, bo mam matową cerę. Krycie jak dla mnie super, choć zawsze udaje mi się oblecieć całą twarz z użyciem jednej pompki podkładu. Moim zdaniem nie jest w ogóle ciężki, ale mimo wszystko omijam okolice oczu Wiadomo też każda cera jest inna i potrzebuje czego innego, więc fajnie by było gdybyś miała możliwość potestować go przed zakupem Wiem że mają w swojej gamie kolorystycznej 4 odcienie podkładu.
Dzięki, tylko "The best baby boy" mnie wkurza, chciałam uniknąć tak jawnej demonstracji płci, bo następna w kolejce może będzie dziewczynka. Ale w pakiecie było to już wzięłam.

Przeszłam się do przychodni popytać jeszcze o tego laryngologa, bo jak dzwoniłam termin był na 25 maja i okazało się, że na wtorek jest, zapisałam się.
Połaziłam dosłownie chwilkę i bardziej mnie te plecy bolą, do tego odczuwam prawdziwy ból d... , muszę ginekologa o to zapytać, już w środę mam u niego wizytę na szczęście, bo pytań znowu sporo mi się nazbierało.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:09   #1266
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Mi jakoś ta spacerówka nie pasuje
mam wrażenie, że jest strasznie mała...
Mozliwe, ze jest zbyt mała. Szczególnie gondola .
Teraz czytam opinie i są mieszane. No cóz.

florencee

Mam wodę termalną i psikam Teraz pewnie częsciej.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-22 o 14:11
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:10   #1267
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
nie ma innego wyjścia,trzeba non stop trwać na posterunku przed kompem na wizażu,nie ma zmiluj
moim zdaniem szary super wygląda z rozem lub limonka ale w sumie to neutralny kolor,do wszystkiego pasuje.

Oj to kiepsko że nic nie ma na to.
Stary 2016-04-22, 14:12   #1268
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość

Co do jedzenia szpitalnego znajoma z cukrzycą ciążową dostała zupe czerwoną wode - chyba barszcz, na II danie surówkę z buraków taką z olejem i cukrem, kilka ziemniakow i mieso wygladalo jak ugotowane zmielone mieso polane sosem z torebki. Prawdziwa dieta IG heh. Ja powiedziałam że licze na rodzine bo inaczej umre z głodu nie zjem tam chyba nic.
Mój men ogólnie powiedział mi , żebym kupowała co uważam - chodzi mi o rzeczy wyprawkowe w ogole nie kontroluje tego. Powiedział , że ja jestem oszczędna i na głupoty nie wydaje ;D . Ogólnie moge kupić co tam chce ale omawiam z nim zakupy bo chce żeby też uczestniczył w tym procesie. Chodzi ze mną nawet po tych ciucholandach , za bardzo nie wie czego ma szukać ale przynajmniej mnie nie pogania i mowi czy cos mu się podoba czy nie chociaż tyle.
O losie, ale menu
Liczę na to, że tż znowu mi coś podrzuci zjadliwego jak pierwszym razem

Cytat:
Myslalam, ze dzis bedzie piatek, piateczek piatunio....

A tu mi sie dzis zaloga w pracy nie stawila, czesc na urlopie i musze zapierdzielac. Nie ukrywm, ze troche sie zmachalam.

Do tego musialam wyslac jedna ciezarowke - 8mc do szpitala.
Dostala jakies tabletki i powoduja u niej zmeczenie i sennosc, w dodatku od wczoraj nie czula ruchow dziecka. Ja nie rozumiem po co ona przyszla do pracy.
Jak ja wsadzalam do taxi to jej glownym zmartwieniem bylo, czy dostanie punkty za to, ze wychodzi w polowie zmiany.....

Jak ja bym sie tak czula to po pierwsze, w zyciu bym nie przyszla do pracy po drugie moj TZ by mi glowe za cos takiego ucial przy samej ....

Mam nadzieje, ze jej w tym szpitalu porzadnie wysusza glowe. Pieniadze to nie wszystko.

Zestresowalam sie tym wszystkim i moj puls robi mi wielkiego psikusa.......Jak go spowolnic? Bo zaraz bede musiala dolaczyc do tej dziewczyny w szpitalu...
O kurka!
Oby wszystko było w porządku ....
czasy mamy beznadziejne, praca...praca...bo inaczej Cię wywalą, a i mimo to, że staramy się być "fer" na koniec dostajemy kopniaka w d...
A Ty odpocznij, pomyśl o czymś przyjemnym

Cytat:
Super aranżacja

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Przeszłam się do przychodni popytać jeszcze o tego laryngologa, bo jak dzwoniłam termin był na 25 maja i okazało się, że na wtorek jest, zapisałam się.
Połaziłam dosłownie chwilkę i bardziej mnie te plecy bolą, do tego odczuwam prawdziwy ból d... , muszę ginekologa o to zapytać, już w środę mam u niego wizytę na szczęście, bo pytań znowu sporo mi się nazbierało.
Super, że udało się tak szybko
Stary 2016-04-22, 14:17   #1269
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

No wlasnie staram sie jak moge

Cytat:
Moim zdaniem może być, tylko dodatki wtedy ciepłe.
Ja mam sypialnię niebieską całą, meble białe i dodatki beżowe/brązowe - moje ulubione pomieszczenie w domu
A niebieska taka habrowa? Czy taki bardziej blekit? a moze masz fote?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:22   #1270
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Uff udało mi sie trochę posprzątać, zeby TZ nie myslał, ze tylko siedze na kompie i gram
łazienka, wszedzie kurze, dwa prania (ładna pogoda wiec wywiesilam na podwórku), kuchnia, umylam tez szufladkę w pralce bo juz brzydka była i filter.
Ja też dziś gonie ze sprzątaniem i praniem, jutro będę odcięta od prądu to będziemy się lenić
Stary 2016-04-22, 14:25   #1271
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Duzo racji w tym co piszesz, moze faktycznie sypialnie zrobic cala szara... dzieki za sugestie, pomysle jeszcze
Mi podoba się połączenie szarego i żółtego

Cytat:
Śliczny pokój!!

Wróciłam ze szkoły rodzenia- dziś było o niepokojących objawach jeszcze przed rozwiązaniem.

Wypakowałam zakupy z Gemini, bo dziś już dostałam paczkę

Kotki z resztą też już dostały swoje żarełko

A obiecałam Wam wczorajsze zakupy ze Smyka zaraz wrzucę

Jedzenia szpitalnego nie komentuje Idę za to robić obiad- rybka i warzywa na parze
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:28   #1272
florencee
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie staram sie jak moge

A niebieska taka habrowa? Czy taki bardziej blekit? a moze masz fote?
Coś pomiędzy, to jest Dulux Szafirowy Zakątek. Foty nie dam rady teraz zrobić, bo mam straszny syf.
Stary 2016-04-22, 14:33   #1273
Kasmina
Rozeznanie

Moje zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160422_101850177.jpg (152,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160422_101742780.jpg (121,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160422_101656277.jpg (120,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160422_101554415.jpg (95,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160422_101502577.jpg (130,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2016-04-22, 14:36   #1274
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Mi podoba się połączenie szarego i żółtego

Śliczny pokój!!

Wróciłam ze szkoły rodzenia- dziś było o niepokojących objawach jeszcze przed rozwiązaniem.

Wypakowałam zakupy z Gemini, bo dziś już dostałam paczkę

Kotki z resztą też już dostały swoje żarełko

A obiecałam Wam wczorajsze zakupy ze Smyka zaraz wrzucę

Jedzenia szpitalnego nie komentuje Idę za to robić obiad- rybka i warzywa na parze

zolty mam teraz z fioletem i brzydko mowiac zygam juz tymi kolorami :P wiec zolty kategorycznie odpada

Cytat:
Coś pomiędzy, to jest Dulux Szafirowy Zakątek. Foty nie dam rady teraz zrobić, bo mam straszny syf.
A to duzo mowi taki mi sie podoba niebieski )

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Moje zakupy
uwielbiam te malutkie ciuszki śliczne!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 14:44   #1275
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Moje zakupy
śliczne te morskie klimaty
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:49   #1276
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
zolty mam teraz z fioletem i brzydko mowiac zygam juz tymi kolorami :P wiec zolty kategorycznie odpada

A to duzo mowi taki mi sie podoba niebieski )

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

uwielbiam te malutkie ciuszki śliczne!
Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
śliczne te morskie klimaty
Też mi się podobają te ubranka, ale chyba królową praktyczności nie zostanę mam nadzieję, że w sierpniu będzie na tyle ciepło że młody pochodzi w rampersach
Stary 2016-04-22, 14:49   #1277
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
łzy mi wycisnęłaś (nie żartuję)..

choć ostatnio popłakałam się na reklamie butów tamaris - że pokazują zawsze jeden but, i musi tam wiać wiatr bo ta metka tak lata, i że but pewnie samotny, a nie powinien być.
jak tylko widzę tą reklamę zamykam oczy żeby nie widzieć
Ojoj to mnie aż tak nie wzrusza żadna reklama ;p ale pewnie temu, że żywcem na nic nie mam czasu tv włączyć bo całość wolnego czasu pochłania wizaż

Cytat:
o kurde..ja w ciązy poparzyłam się już 5 razy..jedno oparzenie takie,że blizna została..

ja też się boję..dlatego przestałam o tym myśleć

czekam na ta listę i na zdjęcie tatuu w klubie..

haha ja do klubu rozpie..czy kasy? nie...wczoraj jak rozpakowywałam paczki to nie wiedziałam co to za rzeczy..mąż stwierdził,że pewnie mi coś dorzucili w gratisie i dlatego nie poznaje..tja..

u mnie też łożysko na przedzie.. ale wczoraj wieczorem miałam wgłebienia i wybrzuszenia na brzuchu..na szczęście tylko przez chwilę bo się już wystraszyłam..

kciukasy za wizytę..i szyjkę (choc nie sądziłam,że kiedyś będę trzymać kciuki za szyjkę)

o do tego klubu to się zapisuję od razu..

mój nic nie mówił na samym początku, ale czułam ,że marzy mu się córcia.. i serio oszalał na jej punkcie na maksa...cały czas mówi,że nigdy się tak nie czuł,że ma motyle w brzuchu jak o niej myśli..

wow..poważna sprawa..

aa nie..przeczytałam twoje wpisy i się zastanawiałam jak skomentować..

wariaty...
Przerażające są takie chwile gdy otwierasz paczkę i nawet nie przypomninasz sobie kiedy to zamówiłaś ... zakupy online to zuoooo !!
Tzn cudowne ale jednak zuuuuo !!!

Szyjka ok, ale zapomniałam poprosić o skierowanie na szkołe rodzenia kalafior

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizytę, daj znać, jak poszło Ja następną wizytę mam 4.05 i też dostanę skierowanie na glukozę. Już się cieszę, szczególnie, że nienawidzę pobierania krwi (mam stres, a zgięcie smaruję Emlą-tak, tak, jestem świrem, ale bez tego chyba w ogóle bym nie poszła; co najśmieszniejsze, nie chodzi nawet o ból, tylko o sam fakt wkłuwania się w żyłę...Brrr, słabo mi na samą myśl! Za to u stomatologa pierwsze co, to wołam o zastrzyk).

Mój tż już czuł bulgotanie, ale tylko i raz i tylko bulgotanie. Zresztą moje kopniaki to też takie bardziej bulgotki, tylko mocniejsze. Nie czuję konkretnych kopów, ale jakoś nie ubolewam nad tym bardzo-podobno, gdy dziecko przywali to można zejść z tego świata, więc w sumie im później tym lepiej.

U mnie z rozwalaniem forsy jest tak, że nawet umiem już znaleźć pretekst i usprawiedliwić to-wczoraj zobaczyłam rozmowy o zakupach na Gemini i weszłam tam-raj Piszę do tż na skypie, że muszę sobie kupić trochę kosmetyków, a przesyłka darmowa od 300 zeta, więc może kupię już jakieś kosmetyki dla dziecka i co on na to (a biere ze wspólnej kasiory póki co, dlatego pytam, żeby nie było). On akurat alkoholizował się i najpierw pyta, ile zaoszczędzę (bo on oszczędny chłop, w przeciwieństwie do mnie), ale po 30 min. napisał "Niunia! Walić to! Kup sobie co chcesz i za ile chcesz-chcę, żebyś miała!"C hyba częściej muszę doić go wódą, hehe.

Dzięki za miłe słowo. Wiem, że wcale się nie zapasłam <jeszcze>, ale i tak czasem czuję się jak foka, zaniedbana foka Myślę, że to też przez to, że siedzę w domu i mi bije w dekiel. Teraz zamierzam chodzić na spotkania z położną oraz na jakiś fitness dla ciężarnych-muszę wyłazić do ludzi. Zdecydowanie nie jestem typem, któremu styknie kawa i książka w czterech ścianach

Dzięki
Właśnie też pomyślałam, że skoro to się rozkłada na płasko, to póki dziecko nie wyrośnie, to mogłoby spać, ale dziewczyny piszą, że niezbyt

Córeczki są tatusiów, więc nie dziwię się, że tż dostaje bzika-zobaczysz, co będzie, jak się urodzi Pewnie wszystkie córki z tego wątku będą rozpuszczane przez tatusiów jak dziadowski bicz

Moja kotka miała biegunkę (pewnie po skradzionym wczoraj kurczaku z pomidorówki ) i oczywiście musiała sobie obsrać tyłek O ile z kocurem takie sprawy idą gładko, o tyle kotka drze się i kuli ogon tak, że nie mogę jej obmyć prysznicem (bo jedną ręką muszę trzymać diabła za kark). Ostatecznie poświęciłam gąbkę, a potem 4 x byłam ręce, bo oczywiście u mojej mamy rękawiczki tylko z pudrem, a takich nie mogę. Piękny poranek, ulalalaaaa

Natalia, Ziuta dzięki, miło
Ziuta-o tym właśnie mówię (metki itp.), dlatego ja zawsze patrzę na jakość i tyle, bo gdzie to było szyte i w jakich warunkach, to buk jeden raczy wiedzieć.

Mąż ma słuszne podejście Musisz go częściej wprawiać w taki nastrój

A propos zakupów byłam dziś w douglasie .... dałam się namówić na podkład Sensai - pierwszy raz mam coś z tej firmy i lepiej żeby to był strzał w 10 bo moja cera jest ostatnio koszmarna
Syfy takie bolące, wielkie i kurna nie wiem jak je zakryć....
Miałam już nic nie kupować No i oczywiście nie wyszło

Skierowanie na glukozę dostałam ... mam iść za 2 tyg jak będzie po 24 skończonym tyg. Już się cieszę

Ja tak nie znoszę zastrzyków, że u dentysty wolę cierpieć bez znieczulenia nawet ....
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:52   #1278
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja po wizycie w poradni. W sumie nic nie wiem bo było na szybko, z resztą o mało by mnie dziś nie przyjęli. Dostałam glukometr, mam mierzyć cukier 4xdziennie i za tydzień przyjść z pomiarami.
Zastanawiam się. 4x dziennie trzeba nakłuwać sobie palec?
Cytat:
Są też tacy co zabierają łożysko do domu. I albo suszą i kapsułkują albo robią z tego .....smoothie....
o litości...
Cytat:
Poleżałam i jednak odżyłam, może coś będzie z tego wyzdrowienia. Jeszcze jutro dzień w łóżeczku i może w weekend będzie już ok.
Jak zdrówko dzisiaj?
Cytat:
Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Super mamuśka i super kiecka
Cytat:
lumene też kupiłam, ale nie wiem czy ten sam - CC 6w1? bo piszesz o pudrze..DobraDusza polecała też CC z lumene..zobaczymy jak się sprawdzi.. na ten podkład co Babygirl poleciła też się czaję, więc jak będziesz mieć jakieś informacje to daj znać , bo jestem ciekawa..
Nie słyszałam wcześniej o kosmetykach Lumene, muszę poczytać
Cytat:
Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami
Brawooooooooo
Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o Chiny, to mam podobne doświadczenia ze współpracy z nimi. A zakupy dla siebie częśto robie na Aliexpress, tym bardziej, że do Polski jest darmowa wysyłka Nawet teraz czekam na dwie letnie sukienki - w 90% nie widze róznicy pomiedzy jakością tego, co sprzedawane w Posce (a i tak made in China), a bezpośrednio od Chińczyków. Przy czym mam tu na mysli głównie ubrania i jakieś pierdułki do kuchni etc.
Spóźnione lecz szczere, 100 lat i lekkiego porodu
Ja z aliexpress zamawiam wiele rzeczy, ale ubrań jakoś się boję. Można za grosze czasem coś wyrwać, tylko te czekanie około 3 tyg, często się dłuży
Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
BOJE SIE
Łączę się w bojaźni...
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
łzy mi wycisnęłaś (nie żartuję)..

choć ostatnio popłakałam się na reklamie butów tamaris - że pokazują zawsze jeden but, i musi tam wiać wiatr bo ta metka tak lata, i że but pewnie samotny, a nie powinien być.
jak tylko widzę tą reklamę zamykam oczy żeby nie widzieć
O jejku... też się teraz wzruszam, oo np jak oglądam "nasz nowy dom" to beczę na koniec.
Stary 2016-04-22, 15:06   #1279
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, tylko "The best baby boy" mnie wkurza, chciałam uniknąć tak jawnej demonstracji płci, bo następna w kolejce może będzie dziewczynka. Ale w pakiecie było to już wzięłam.

hehe..może w otoczeniu osób nieznających jez.angielskiego przyszła córka założy tego bodziaka..
super,że wizytę udało sie przyspieszyć..oby cos Ci doradził..
z plecami to współczuję strasznie..ja miałam mega bóle juz od koncówki I trymestru..katorga..jeden z plusów leżącego trybu - teraz nie boli..

Cytat:
Moje zakupy
prześliczne..bardzo w moim guście..ten cieplejszy pajac boski..hmm może córce taki sprawie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Przerażające są takie chwile gdy otwierasz paczkę i nawet nie przypomninasz sobie kiedy to zamówiłaś ... zakupy online to zuoooo !!
Tzn cudowne ale jednak zuuuuo !!!

Szyjka ok, ale zapomniałam poprosić o skierowanie na szkołe rodzenia kalafior

A propos zakupów byłam dziś w douglasie .... dałam się namówić na podkład Sensai - pierwszy raz mam coś z tej firmy i lepiej żeby to był strzał w 10 bo moja cera jest ostatnio koszmarna

Skierowanie na glukozę dostałam ... mam iść za 2 tyg jak będzie po 24 skończonym tyg. Już się cieszę

Ja tak nie znoszę zastrzyków, że u dentysty wolę cierpieć bez znieczulenia nawet ....
hehe widzę,ze znasz to uczucie..
brawo dla szyjki.. a Malca podglądałaś?
miałam kiedys fajna bazę z sensai..taka wodnistą..super była..
też nienawidzę kłucia..mi koleżanka mówiła ,że pierwsze pobranie miała z palca a potem dwa z żyły przy obciążeniu..robiła z miesiąc temu..a Wy dziewczyny gdzie byłyście kłute?
Stary 2016-04-22, 15:07   #1280
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:

ja to mam problem zawsze zeby znalezc odpowiednio jasny podkład bo blada jestem niesamowicie Nie mam duzego wyboru i budzetu Na szczescie moja twarz tylko potrzebuje wyrównania kolorytu.
Już tyle czasu przymierzam się żeby tą szufladkę umyć... To moja zmora ;P
Odnośnie jasnych podkładów to odwieczny problem. Ciężko jest dobrać idealny odcień, ale z jasnym to bywa hardcore Co do ostatniego zdania to trochę Ci zazdroszczę.

Cytat:
baardzo ładnie..tylko niebieskiego tu niewiele..
To może i lepiej?
Stary 2016-04-22, 15:10   #1281
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
hehe..może w otoczeniu osób nieznających jez.angielskiego przyszła córka założy tego bodziaka..
z plecami to współczuję strasznie..ja miałam mega bóle juz od koncówki I trymestru..katorga..jeden z plusów leżącego trybu - teraz nie boli..

prześliczne..bardzo w moim guście..ten cieplejszy pajac boski..hmm może córce taki sprawie

też nienawidzę kłucia..mi koleżanka mówiła ,że pierwsze pobranie miała z palca a potem dwa z żyły przy obciążeniu..robiła z miesiąc temu..a Wy dziewczyny gdzie byłyście kłute?
Z żyły na zgięciu ręki
Stary 2016-04-22, 15:23   #1282
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Zyla w prawej rece x2 i 1x w lewej
Nie bylo zle, a tez tego nie lubie :/

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 15:32   #1283
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
To może i lepiej?
też tak myślę
Stary 2016-04-22, 15:41   #1284
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkie trzy z żyły.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ja nie mam problemu z pobieraniem krwi, wenflonami i takimi zabiegami, wiadomo, nie jest to przyjemne, ale nie mnie boli to. Jak moj brat miał jakieś badania o przyjęcie do pracy, czy te do wojska wstępne, to z mojej krwi, bo on tak nienawidzi. Natomiast pod koniec ciąży z synem miałam już tak dość tego ciągłego pobierania, że na samą myśl klęłam. Za dużo, za długo i za często.

Gdyby nie moi rodzice dziś, którzy od rana na zmianę ogarniali Młodego, to chyba bym zeszła z tego świata. Po wymiotach umierałam, potem spałam dwie godziny. Pomagają nam na codzień, ale dziś doceniam to wyjątkowo. Kochani są.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 15:45   #1285
agnszp
Rozeznanie

Już nie pamiętam, która z Was pierwsza o tym pomyślala, ale ja też chyba muszę isc na zwolenienie zeby za Wami nadażyć :P bo chociaż na koniec dnia mogę nadrobić czytanie to z pisaniem już trudniej
Ja jutro idę na krzywą cukrową i już jestem przerażona....tym że będę musiala siedziec na pupie przez 2 godziny w poczekalni
ja rozumiem ze to badanie jest potrzebne, no ale aż dwie godziny....serio?!
w środę mam wizytę u gin i chyba czeka mnie zwolenienie, bo coraz gorzej sypiam i jestem zmęczona
ale kupujcie piękne ciuszki w takich momentach żałuję, że już tyle nakupiłam i nie mogę już więcej....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 15:48   #1286
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Śliczna!!! i szczuplutka jesteś...moje piersi wyglądałby masakrycznie w takiej sukience...

Strasznie zasuwacie z tymi postami, ja staram się większość dnia spędzać na dworku, nie jest może za ciepło ale cały czas słonecznie...

Dzisiaj mam wizytę ,od ostatniej miesiąc temu przybył mi 1 kilogram... już mam łącznie 7 na plusie a to 22 tydzień, masakra, 81 kg w pierwszej ciąży ważyłam w 8 miesiącu na szczęście moja Zośka coraz częściej kopie czym rekompensuje mi nadprogramowe kilogramy, chyba że tż dotyka brzucha wtedy się uspokaja i nie miał szansy jeszcze poczuć...
Stary 2016-04-22, 15:54   #1287
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Dziewczyny, ale jestem wkurzona. Już dawno temu zamówiłam sobie różne rzeczy na Allegro. Jakieś prześcieradełka, ręczniczki, dużo pierdołek ogólnie. Tydzień temu dostałam info, że zamówienie przyjęte do realizacji. I cisza, cisza, cisza. W końcu zadzwoniłam, facet miał sprawdzić i oddzwonić za 10 minut. Znowu cisza... W końcu po godzinie zadzwoniłam znowu,zaczął coś kręcić, sam nie wiedział co powiedzieć. Zgonił w końcu na Pocztex (powiedziałam, że wcale opcji Pocztexu nie zamawiałam, ale OK - może być), że oni im przekazali zamówienie i że on to będzie monitorował ... Ciekawe

Już bym dawno zrezygnowałam, kontakt bardzo utrudniony z nimi, na maile nie odpisują, jak zadzwonię, to olewają. Tylko, że posiedziałam trochę, żeby ceny poporównywać i nie chce mi się znowu robić tego samego.

Reklam robić nie można, ale anty reklamy - chyba tak. Ze dwie z Was kiedyś pisały, że zamawiały u r_p77 - zachęcona tymi opiniami i cenami, też się zdecydowałam. Na razie jednak nie polecam, zobaczymy, czy w ogóle mi to zamówienie przyjdzie
Stary 2016-04-22, 15:57   #1288
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Czekam na wizytę a przed zaliczylam mcdonalds. O glupia ja.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 16:09   #1289
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wszystkie trzy z żyły.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ja nie mam problemu z pobieraniem krwi, wenflonami i takimi zabiegami, wiadomo, nie jest to przyjemne, ale nie mnie boli to. Jak moj brat miał jakieś badania o przyjęcie do pracy, czy te do wojska wstępne, to z mojej krwi, bo on tak nienawidzi. Natomiast pod koniec ciąży z synem miałam już tak dość tego ciągłego pobierania, że na samą myśl klęłam. Za dużo, za długo i za często.

Gdyby nie moi rodzice dziś, którzy od rana na zmianę ogarniali Młodego, to chyba bym zeszła z tego świata. Po wymiotach umierałam, potem spałam dwie godziny. Pomagają nam na codzień, ale dziś doceniam to wyjątkowo. Kochani są.

ja od dzieciństwa miała taki uraz do pobierania krwi,że poszłam dopiero sprawdzić morfologię gdzieś z dwa lata temu.. czyli gdzieś po 20latach..na szczęście wszytsko ok..
wierzę,że w takich momentach docenia się takie wsparcie tysiąc razy bardziej..dla rodziców to pewnie sama przyjemność..lubią czuć się potrzebni zazwyczaj..szkoda tylko,że z powodu takiego samopoczucia Twojego

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Już nie pamiętam, która z Was pierwsza o tym pomyślala, ale ja też chyba muszę isc na zwolenienie zeby za Wami nadażyć :P bo chociaż na koniec dnia mogę nadrobić czytanie to z pisaniem już trudniej
Ja jutro idę na krzywą cukrową i już jestem przerażona....tym że będę musiala siedziec na pupie przez 2 godziny w poczekalni
ja rozumiem ze to badanie jest potrzebne, no ale aż dwie godziny....serio?!
w środę mam wizytę u gin i chyba czeka mnie zwolenienie, bo coraz gorzej sypiam i jestem zmęczona
ale kupujcie piękne ciuszki w takich momentach żałuję, że już tyle nakupiłam i nie mogę już więcej....
mnie też przeraża 2h na tyłku..na szczęscie jeszcze nie mam zalecenia wykonania tego badania..
jak to nie możesz? pewnie,że możesz..bierz kolejne rozmiary

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Strasznie zasuwacie z tymi postami, ja staram się większość dnia spędzać na dworku, nie jest może za ciepło ale cały czas słonecznie...
nie wszyscy mogą wyjść z domu

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale jestem wkurzona. Już dawno temu zamówiłam sobie różne rzeczy na Allegro. Jakieś prześcieradełka, ręczniczki, dużo pierdołek ogólnie. Tydzień temu dostałam info, że zamówienie przyjęte do realizacji. I cisza, cisza, cisza. W końcu zadzwoniłam, facet miał sprawdzić i oddzwonić za 10 minut. Znowu cisza... W końcu po godzinie zadzwoniłam znowu,zaczął coś kręcić, sam nie wiedział co powiedzieć. Zgonił w końcu na Pocztex (powiedziałam, że wcale opcji Pocztexu nie zamawiałam, ale OK - może być), że oni im przekazali zamówienie i że on to będzie monitorował ... Ciekawe

Już bym dawno zrezygnowałam, kontakt bardzo utrudniony z nimi, na maile nie odpisują, jak zadzwonię, to olewają. Tylko, że posiedziałam trochę, żeby ceny poporównywać i nie chce mi się znowu robić tego samego.

Reklam robić nie można, ale anty reklamy - chyba tak. Ze dwie z Was kiedyś pisały, że zamawiały u r_p77 - zachęcona tymi opiniami i cenami, też się zdecydowałam. Na razie jednak nie polecam, zobaczymy, czy w ogóle mi to zamówienie przyjdzie
dobrze,ze piszesz..ja na jedno zamówienie tez czekam już z miesiąc czasu..niby w przyszłym tygodniu mają je skompletować..super..ciąg le czegoś nie mają..

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Czekam na wizytę a przed zaliczylam mcdonalds. O glupia ja.
ojj ryzykownie..ja przez stres mam pewne objawy somatyczne przed wizytami u gina,że zawsze tylko lekkie sniadanie
Stary 2016-04-22, 16:13   #1290
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Moje zakupy
Super

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

W Douglasie zawsze będą polecać Sensai, bo to ich marka wyłącznościowa (mają większą marżę) ale trzymam kciuki, żebyś była zadowolona

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

O rany, nie cierpię takich nierzetelnych sprzedawców;/ Oby Ci to wszystko jednak dość szybko przyszło i żebyś była zadowolona

Ja się zdrzemnęłam chwilkę, ale oczywiście mąż mnie obudził ten to zawsze wie kiedy zadzwonić z pracy, żeby się dowiedzieć co u żonki słychać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości