|
|
#1861 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Cytat:
i jeszcze się wybieram bo skromne zakupy zrobiłam Cytat:
Cytat:
![]() tak Cytat:
nieźle, ciekawe jak wasze zwierzaki zareagują na nowych członków rodziny
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
NO wiesz!!! Przecież to szczególna chwila ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Chyba przegapiłam... W jakim stroju pokazuje sie dziewczynkę? Bo Chłopca to w kiecce w groszki
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-26 o 22:05 |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma jak wyjść ze szpitala po królewsku
|
|
|
#1864 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi historię mojej koleżanki... Na zakupach z narzeczonym zobaczyła depilator taki jak chciała i krzyczy do tż: Patrz! to ten wibrator o którym Ci tyle mówiłam! Biorę! ![]() Cytat:
Cytat:
Zjedz sobie "Magnumika". Sierpnióweczki Cię rozgrzeszą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Cytat:
____ Dziewczyny, mam pytanie. Dostałam dziś od znajomej mamy sporo zabawek. Większość to misie + jakieś grzechotki uwieszone. Nie nadają się te rzeczy do pralki, chyba że do pralni chemicznej, ale czy opłaca się to zanosić? Nigdy niczego nie nosiłam do pralni. Co można zrobić z takimi zabawkami? Dostałam też gryzaki. Drugie pytanie. Czy sądzicie że coś takiego ma sens? Przydaje się? Oczywiście trochę później. http://canpolbabies.com/pl/produkty/...wania-pokarmow ____
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na maskotkach sie nie znam |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To największe kurzołapy w dziecięcym pokoju I największy problem później do pozbycia się bo dzieci kochają wszystkie Gryzaki chyba też kupiłabym nowe - to nie jest aż tak drogi sprzęt.
|
|
|
#1867 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super kopniaczki/wypychania i wiercenie się maluszków jest cudne na tym etapie . Ja poczułam pierwsze ruchy po skończonym 16tygodniu ale powiem szczerze że wcale jakoś te ruchy nie są mocniejsze... Cytat:
My się na pewno skusimy na tą madelę przecież do cycka też dziecko będzie musiało się przystosować a jeśli ten ruch jaki dziecko musi wykonać aby pobrać pokarm jest tak zbliżony do tego z piersi to świetnie, nie będzie przebojów pod tytułem "maluch woli butlę bo z niej praktycznie samo leci" mnie to przekonuje. Będę recenzować już po narodzinach maleństwa ![]() Co do gryzaków siateczkowych to mnie zamysł się podoba wrzucasz kawałek jabłuszka i dajesz dziecku np siedzącemu w leżaczku/krzesełku masz chwilę dla siebie a dziecko z ochotą poznaje nowy smak/kształt/chwyta rączką bez obawy o zakrztuszenie
|
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Co do wyrywania zębów-lepiej Przy umawianiu wizyty powiedzieć, ze jest się w ciąży. Wtedy mogą zaopatrzyć się w specjalne znieczulenie np. Ubistesin firmy 3m
Wybaczcie moja kalafiorowatosc - o co kaman z ta woda termalna na porodówkę?
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej powiedzieć bo dostaniesz znieczulenie czyste bez adrenaliny. Ubistesin to silne znieczulenie
|
|
|
|
#1871 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie ten kolor jest idealny-jasny, wpadający w żółte tony i dobrze kryje Za to dziś pomalowałam się nowym zestawem i po 5h zaczęłam się lekko świecić Myślę, że to wina kremu, który jednak pod makijaż się nie nadaje. Za to na noc super-rano miałam taką buzię miękką jak nigdy! Tusz też pięknie wydłuża, ale za dużo się go nabiera Mam nadzieję, że jeszcze ogarnę jego użytkowanie, bo finalnie efekt fajny (a ja rzadko jestem zadowolona-ciężko być, jak ma się gufno, a nie rzęsy ).A co oznacza " "? Bo nie wiem, jak interpretować![]() ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że kupiłaś wózek-graty ![]() Cytat:
![]() Ja dziś dostałam stroczyka od teściowej-dokładnie takiego jakiego powiedziałam, że chcę wraz z kremową doniczką/osłonką-taką jaką chciałam. W[rawdzie dwupędowy, a nie cztero, bo nie było, ale za do bardzo wysoki i ma dużo pączków. Już go lubię i mam nadzieję, że będzie mu ze mną dobrze. Naprawdę w to wierzę! Krem jest obłędny, a rano miałam buzię jak pupka niemowlaka. Obyniezapchał, obyniezapchał ![]() Z zegarkiem jaja, chyba pasek będę musiała oddać do przeszycia, bo strasznie dużo go zostaje i muszę wpychać pod tarczę, co jest uciążliwe. Mam strasznie chudą rękę w nadgarstku i niestety, ale mam wielki problem z wszelkiego rodzaju bransoletkami, zegarkami itp. Chyba, że kupuję dziecięce ![]() Pewnie tak zostanie, bo już wszyscy jęczą, że się przyzwyczaili ![]() Cytat:
Ale spoko, ja Cię rozumiem, bo też mi w życiu przykro ostatnio (bez powodu, ofc).Cieszę się. A jaki masz typ cery? Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić dziś. Ja znów u mamy, tż remontuje. Byliśmy z teściami na obiedzie-jadłam tak wypasiony deser, że mało się tam nie rozpłynęłam (pudding z owoców leśnych z brioszką i sosem jakimś tam). Zresztą wszystkie dania były rewelacyjne, desery też. Tyle lat mieszkam w Krakowie i nie znałam tej knajpy, o ja nieszczęsna! Teraz na pewno nadrobię Potem byłam u ginki, zmartwiła się krwawieniem, ale jak jej powiedziałam, że to po seksie, to od razu się rozpromieniła i powiedziała, że jak mi się brzuch nie napina i już nic ze mnie nie leci, to mogę iść do domu. I zasugerowała, żeby trochę sfolgować-rany, wszyscy chyba już myślą, że jakieś mega ostre rypańsko, za przeproszeniem, było ![]() Widziałam dziś w galerii sztuki piękne popiersie kobiety z zajęczymi uszami na głowie i cudnym wisiorem na szyi (taka wojowniczka, że przecież). Totalnie się zakochałam Chociaż w sumie niewiele-były tam też rzeczy po 10 tysięcy, ale nic nie podobało mi się jak ta wojowniczka. Mówię do tż: olejmy wyprawkę dla gówniarza, kupmy popiersie!![]() Co do zakupów-moja mama często prosi mnie o kupienie piwa lub fajek. Ostatnio jej powiedziałam, że brzuch zaczyna być widoczny i nie będę kupować, bo ludzie będą na mnie patrzeć jak na patusa. Miałam pomysł, żeby nosić sobie piwo 0% na ogródki w lecie, ale po przemyśleniu zrezygnowałam. Będę pić w domu ![]() Aaaaa, przedwczoraj odkryłam pierwsze krople siary. Trochę ścisnęłam brodawkę i...nic. Nie było to nieprzyjemne, w zasadzie nic nie czułam (a mam okropnie, przeokropnie wrażliwe i "bolące"). No i tak pomyślałam, że może jednak przystawię dziecko do piersi? Także tego, nigdy nie mów "nigdy". Tak się zarzekałam, że na pewno nie, ale już nie jestem taka pewna. Kasmina widzę, że masz kota na metry ![]() Navioe super, że tż poszedł po rozum do głowy. Widać miał jakiś kryzys, tak bywa, a faceci dodatkowo mają różne urojenia i presję "bycia głową rodziny". Fajnie, że już między Wami ok Zjadłam Magnuma. Taka byłam napalona i nieszczęśliwa, że tylko ja nie jadłam jeszcze, a po pierwszym gryzie kapnęłam się, że ja nie lubię masła orzechowego (bo jest z orzeszków ziemnych, których nie lubię bardzo, bardzo) Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-26 o 23:52 |
||||
|
|
|
#1872 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nas zatkało! co ją to obchodzi, przecież to jest dla nas obca osoba i tak się wtrącać? Niech się swoimi dziećmi zainteresuje! Powiem szczerze to było bezczelne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzidzia na pewno śpi! Cytat:
Cytat:
Dlaczego czekałyście na karty ciąży? Ja dostałam na pierwszej wizycie. Nie rozumiem? Cytat:
![]() Moja dentystka chce zaświadczenie od gina że ciąża przebiega prawidłowo i że nie ma przeciwwskazań do podania znieczulenia. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-27 o 00:01 |
||||||||||
|
|
|
#1873 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie tam pasuje.Cytat:
![]() Dobrze, że u ginekolog ok i nie masz problemów po tym krwawieniu! |
||||||
|
|
|
#1874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
niektóre dziewczyny dostawały później..ja np na drugiej, bo pierwszą miałam w 4tc |
||||
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry w środę
Dziś będzie kiepski dzień bo ma cały dzień padać :/ pewnie będę zasypiać w pracy.. Choć nie wiem czy da się bardziej niż wczoraj, kiedy to na ten deszcz się zbierało ![]() Tak czy inaczej, spokojnego dnia dziewczyny
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1877 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia!
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam wczoraj tego magnuma Waszego i dzis było pol kg wiecej na wadze....:P
A teraz czekam ba wizytę u ginki, chyba wezmę w koncu to zwolenienie bo zmeczona jestem chyba ze mi nagle nie bedzie chciała dac.....:/Przytyłam juz 3,5 kg, a marzy mi sie skończenie na maks 10
|
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj powinna przyjść do mnie przesyłka ze smyka ale bez szału, tylko 2 paczki body I zostało nam do kupienia 5 pajaców, spodenki (chce dwie paczki z lidla) i sweterek Rano TŻ się pyta co robi Tosia, odpowiadam, że śpi. Chwila nie minęła i młoda dała o sobie znać ![]() Cytat:
Doobra, już wszystko wiem! Żółta sukienka ![]() ![]() Cytat:
A gryzaki wydają mi się dość osobistą rzeczą i jednak kupiłabym nowe ![]() Siateczkę też chce kupić Cytat:
Cytat:
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nawet tego magnuma nie ruszam XDja od początku przytyłam 4kg, po czym przez kilka dni schudłam 3. tak źle i tak nie dobrze. wolę jednak być wielką szafą byle żeby z maleńką było wszystko okej. kilogramy sobie zrzuce, a nawet jak nie no to najwyżej. teraz mi napewno pójdzie w górę bo mam prawie same słodycze, jakieś jogurciki i inne bzdety więc będzie wielkie żarcie :/ |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
hahaha no niestety nie mogę sobie na to dziś pozwolić, bo specjalnie dla mnie szkolenie przekładali
ale może nie będzie tak źle za to od piątku już zaczynam weekend majowy - odpocznę Cytat:
![]() szukam długiej spódnicy ciążowej - któraś coś poleci?
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe to wlasnie ten magnum mnie oszukał! Miał mnie odchudzić a mnie dotuczyl :P chyba ze moze złego kupiłam....
|
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co to tak po jednym
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą medelą calma, to ja nie wiem, jak to jest. Tak jak wam pisałam, dziecko na sali z nami tak strasznie się z tego krztusilo, bo to mleko za szybko leciało, może ta mama coś źle zamontowala, sama już nie wiem. Też słyszałam dobre opinie o tej butli, ale po tym, co zobaczyłam, to nie odwazylabym się próbować.
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
P.S. w teście "mózgowym" wypadłam procentowo identycznie jak Ty
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za wizytę i pomyślne załatwienie l4 Cytat:
ja po pobraniu krwi.. niestety przez weekend majowy na wizytę nie będę miała wyniku Hbs.. mieszkam na takiej wsi,że tydzien to za mało |
||
|
|
|
#1890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo nie było albo nie kusiło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza
i jeszcze się wybieram bo skromne zakupy zrobiłam
Teraz bardzo modny na wyspach

nieźle, ciekawe jak wasze zwierzaki zareagują na nowych członków rodziny 

Wybaczcie moja kalafiorowatosc - o co kaman z ta woda termalna na porodówkę?
).
Chociaż w sumie niewiele-były tam też rzeczy po 10 tysięcy, ale nic nie podobało mi się jak ta wojowniczka. Mówię do tż: olejmy wyprawkę dla gówniarza, kupmy popiersie!
strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno..
Nas zatkało! co ją to obchodzi, przecież to jest dla nas obca osoba i tak się wtrącać? Niech się swoimi dziećmi zainteresuje! Powiem szczerze to było bezczelne 
klask i: