Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 21:58   #1861
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Cudowności!

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak widoczna wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pewnie już pisałyście ale jakby co przypomnę od dziś do 02.05 w Rossmanie -49% na tusze eyelinery i cienie do powiek
ja już skorzystałam i jeszcze się wybieram bo skromne zakupy zrobiłam

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jeszcze się zastanawiamy nad szlafrokiem księcia Georga Teraz bardzo modny na wyspach Bo młody przyjął w nim Baracka Obamę

Eeeee tam, myślałam, że będzie droższy

http://www.telegraph.co.uk/business/...rges-bathrobe/

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Kurde już mialam kliknąć tą madelę ale znów się waham jak tam dalej pójdzie w życiu tej wyprawki nie ogarnę ...

Moja teściowa zobaczy tylko na fb... Nawet do córki nie przyjechała jak rodziła dzieci (a mieszkała 5km od niej), do nas na ślub nie przyjechała więc zapewne naszego syna też nie będzie miała okazji zobaczyć skoro jest teraz 2000km stąd
Jak przyjechała raz do PL to nawet wnukom (od siostry męża dzieciom) nawet czekolady nie przywiozła bo nie ma pieniędzy, a wczoraj wrzuciła fote na fb gdzie kupiła sobie kota za 500Euro
ah te teściowe

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Piszesz o tym zylaku?
tak

Cytat:
Zdjęć kota w wózku nie zdążyłam jeszcze zrobić, ale za to dostaliśmy od sąsiadki w komplecie do wózka wanienkę i stojaczek, kota oczywiście od razu zainteresowało
nieźle, ciekawe jak wasze zwierzaki zareagują na nowych członków rodziny

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 22:01   #1862
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ej, teraz przesadziłaś

Mnie w sukience trudno uświadczyć

NO wiesz!!! Przecież to szczególna chwila

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Szlafrok księcia, kocyk i na wyjście ze szpitala niebieska sukienka w kropki to must have każdej szanującej się mamy!

Chyba przegapiłam... W jakim stroju pokazuje sie dziewczynkę? Bo Chłopca to w kiecce w groszki

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-26 o 22:05
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 22:02   #1863
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziękować , ja babcia zajmuje się już bardzo długo. Teraz to już kwestia przyzwyczajenia, nie jest to nawet specjalnie trudne czy coś raczej uciążliwe bo np nie można nic zrobić spontanicznie żadne wyjazdy ani nic bo w domu czeka babcia , której trzeba podać pokarm i takie tam. U mnie to troszkę zamiana rolami . Rodzice pracowali za granicą i jak byłam mała często ta babcia się mną opiekowała pod ich nieobecność a były to długie okresy. Teraz śmieję się że jak ja byłam mała to babcia mi myła tyłek teraz jest na odwrót.
dobrze, że babcia ma taką wnuczkę

Nie ma jak wyjść ze szpitala po królewsku

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 22:10   #1864
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Hehe, to tak jak ja ostatnio - byliśmy na zakupach. Ja poszłam po olej kokosowy, a mąż po piwska. Powiedziałam, żeby mi wziął Bavarię 0%. A on na pół sklepu: a ile chcesz butelek tego piwa? Dwie czy więcej? Ludzie najpierw na mnie, potem na brzuch i znowu na mnie. Pato
Ale Cię wrobił
Przypomniałaś mi historię mojej koleżanki... Na zakupach z narzeczonym zobaczyła depilator taki jak chciała i krzyczy do tż: Patrz! to ten wibrator o którym Ci tyle mówiłam! Biorę! Dopiero później dotarło do niej co powiedziała

Cytat:
To po ciąży jest najdziwniejsze uczucie, czasami można się złapać na tym, że przy obkurczajacej się macicy dziewczyny łapią się za brzuch i miziaja jakby tam jeszcze ktoś był przynajmniej ja tak miałam
O! Czuję że zostanie mi taki odruch miziania..
Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witam się w tym tygodniu

Ja też ostatnio kupowałam piwo dla TŻ, to płaszcz zapinałam przed kasą, żeby brzucha nie było widać Ale chyba mu powiem że ma sobie sam kupować bo nie chcę żeby na mnie krzywo patrzyli
Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce ze względu na ciążę. Nawet wczoraj u fryzjera kobieta chciała się przede mnie wepchać w kolejkę (tak, mam dziwnego fryzjera u którego jest kolejka a nie zapisy na godziny) chamstwo normalnie!
Ja też już nieprędko kupię tego typu rzeczy
Zjedz sobie "Magnumika". Sierpnióweczki Cię rozgrzeszą
Cytat:
Mnie mama poprosiła o kupienie papierosów i tez Pani jak dawała mi je patrzyła na mnie z taką pogardą, że aż mi się głupio zrobiło
Lepiej bym tego nie ujęła...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
Cytat:
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
Ale świetne! Mmmm!

____
Dziewczyny, mam pytanie. Dostałam dziś od znajomej mamy sporo zabawek. Większość to misie + jakieś grzechotki uwieszone. Nie nadają się te rzeczy do pralki, chyba że do pralni chemicznej, ale czy opłaca się to zanosić? Nigdy niczego nie nosiłam do pralni. Co można zrobić z takimi zabawkami? Dostałam też gryzaki.

Drugie pytanie.
Czy sądzicie że coś takiego ma sens? Przydaje się? Oczywiście trochę później.
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...wania-pokarmow

____
Stary 2016-04-26, 22:11   #1865
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Dostałam dziś od znajomej mamy sporo zabawek. Większość to misie + jakieś grzechotki uwieszone. Nie nadają się te rzeczy do pralki, chyba że do pralni chemicznej, ale czy opłaca się to zanosić? Nigdy niczego nie nosiłam do pralni. Co można zrobić z takimi zabawkami? Dostałam też gryzaki.

Drugie pytanie.
gryzaki, jeśli się Tobie podobają i będą odpowiednie dla dziecka możesz umyć i wyparzyć.
Na maskotkach sie nie znam
Stary 2016-04-26, 22:12   #1866
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ale Cię wrobił
Przypomniałaś mi historię mojej koleżanki... Na zakupach z narzeczonym zobaczyła depilator taki jak chciała i krzyczy do tż: Patrz! to ten wibrator o którym Ci tyle mówiłam! Biorę! Dopiero później dotarło do niej co powiedziała

___

Drugie pytanie.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Ale świetne! Mmmm!
Jeżeli to są maskotki, to myślę, że ktoś pozbył się problemu To największe kurzołapy w dziecięcym pokoju I największy problem później do pozbycia się bo dzieci kochają wszystkie

Gryzaki chyba też kupiłabym nowe - to nie jest aż tak drogi sprzęt.
Stary 2016-04-26, 22:25   #1867
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Cudowności!

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak widoczna wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!

Super kopniaczki/wypychania i wiercenie się maluszków jest cudne na tym etapie . Ja poczułam pierwsze ruchy po skończonym 16tygodniu ale powiem szczerze że wcale jakoś te ruchy nie są mocniejsze...

Cytat:
Kurde już mialam kliknąć tą madelę ale znów się waham jak tam dalej pójdzie w życiu tej wyprawki nie ogarnę ...

:

My się na pewno skusimy na tą madelę przecież do cycka też dziecko będzie musiało się przystosować a jeśli ten ruch jaki dziecko musi wykonać aby pobrać pokarm jest tak zbliżony do tego z piersi to świetnie, nie będzie przebojów pod tytułem "maluch woli butlę bo z niej praktycznie samo leci" mnie to przekonuje. Będę recenzować już po narodzinach maleństwa

Co do gryzaków siateczkowych to mnie zamysł się podoba wrzucasz kawałek jabłuszka i dajesz dziecku np siedzącemu w leżaczku/krzesełku masz chwilę dla siebie a dziecko z ochotą poznaje nowy smak/kształt/chwyta rączką bez obawy o zakrztuszenie
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 22:55   #1868
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowności!

Uwielbiam takie wypychanie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 23:11   #1869
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Co do wyrywania zębów-lepiej Przy umawianiu wizyty powiedzieć, ze jest się w ciąży. Wtedy mogą zaopatrzyć się w specjalne znieczulenie np. Ubistesin firmy 3m Wybaczcie moja kalafiorowatosc - o co kaman z ta woda termalna na porodówkę?
Stary 2016-04-26, 23:38   #1870
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wyrywania zębów-lepiej Przy umawianiu wizyty powiedzieć, ze jest się w ciąży. Wtedy mogą zaopatrzyć się w specjalne znieczulenie np. Ubistesin firmy 3m Wybaczcie moja kalafiorowatosc - o co kaman z ta woda termalna na porodówkę?
Lepiej powiedzieć bo dostaniesz znieczulenie czyste bez adrenaliny. Ubistesin to silne znieczulenie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 23:47   #1871
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

hehe dobra dobra..my tam swoje wiemy
ja tam nie spotkałam się z dziwnymi żartami ze strony gina..ale mój jest specyficzny
Nina jest ślicznym imieniem
ja kiedyś upiekłam wielką zieloną plastykową miskę wraz z kg mąki, ziarnami itp..miałam przygotowane do wyrobu chleba na drugi dzień i rozgrzałam piekarnik na 220stop nie patrząc do środka..dość późno się zorientowałam co tak wali
ja mam meteoryty.. miałam kiedyś kolo2, teraz wziełam 1..dwójka chyba bardziej mi się podobała..to taki przyjemny kosmetyk -pachnie, wygląda bosko i niewiele więcej..
super zakupy...mam ten korektor pod oczy-dla mnie ma dziwny kolor..krem do twarzy-super.. Daniel mi się marzy

zakupy i prezent skomentowałam wyżej..

Dokładnie taką opinię słyszałam już o Meteorytach
Dla mnie ten kolor jest idealny-jasny, wpadający w żółte tony i dobrze kryje

Za to dziś pomalowałam się nowym zestawem i po 5h zaczęłam się lekko świecić Myślę, że to wina kremu, który jednak pod makijaż się nie nadaje. Za to na noc super-rano miałam taką buzię miękką jak nigdy! Tusz też pięknie wydłuża, ale za dużo się go nabiera Mam nadzieję, że jeszcze ogarnę jego użytkowanie, bo finalnie efekt fajny (a ja rzadko jestem zadowolona-ciężko być, jak ma się gufno, a nie rzęsy).

A co oznacza ""? Bo nie wiem, jak interpretować Że kontrowersyjnie? Że materialistka?

Cytat:
Mój dostał perfumy na urodziny całkiem niedawno. Poza tym dorzuciłam sie połowe do jego aparatu więc mam sporo kasy do "rozwalenia" na siebie bez skrupułów
Te perełki Guerlain już miałam kupic ale wlazłam na wizaż i już mój zapal opadł - szału nie ma z opiniami za tą cene ...

Meteorytów cena zabija ...
Miałaś kiedys ten puder "na sobie"?

Nie miałam, bo on rozświetla raczej, a ja mam rozświetlenie naturalne
Widziałam, że kupiłaś wózek-graty

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Super zegarek!

Może nie zapcha ten krem z takim składem.

Ja ukatrupiłam już dwa storczyki. Ale dalej mam ochotę próbować, tylko mąż mi nie pozwala. :P

.
Dobrze, żeś już zdrowa
Ja dziś dostałam stroczyka od teściowej-dokładnie takiego jakiego powiedziałam, że chcę wraz z kremową doniczką/osłonką-taką jaką chciałam. W[rawdzie dwupędowy, a nie cztero, bo nie było, ale za do bardzo wysoki i ma dużo pączków. Już go lubię i mam nadzieję, że będzie mu ze mną dobrze. Naprawdę w to wierzę!

Krem jest obłędny, a rano miałam buzię jak pupka niemowlaka. Obyniezapchał, obyniezapchał

Z zegarkiem jaja, chyba pasek będę musiała oddać do przeszycia, bo strasznie dużo go zostaje i muszę wpychać pod tarczę, co jest uciążliwe. Mam strasznie chudą rękę w nadgarstku i niestety, ale mam wielki problem z wszelkiego rodzaju bransoletkami, zegarkami itp. Chyba, że kupuję dziecięce

Cytat:
Nina Przekonaj się na 100%, mówię Ci

Pewnie tak zostanie, bo już wszyscy jęczą, że się przyzwyczaili

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć )
coś ostatnio mam handre... wczoraj pół nocy przeryczałam...

a co do kosmetyków to miałam ten krem make me bio i był mega! jak skończy mi się aktualny zestaw z Mary Kay (który swoją drogą kiepski jak na te cene) to do niego wróce
Nie płacz! Ale spoko, ja Cię rozumiem, bo też mi w życiu przykro ostatnio (bez powodu, ofc).

Cieszę się. A jaki masz typ cery?

Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić dziś. Ja znów u mamy, tż remontuje. Byliśmy z teściami na obiedzie-jadłam tak wypasiony deser, że mało się tam nie rozpłynęłam (pudding z owoców leśnych z brioszką i sosem jakimś tam). Zresztą wszystkie dania były rewelacyjne, desery też. Tyle lat mieszkam w Krakowie i nie znałam tej knajpy, o ja nieszczęsna! Teraz na pewno nadrobię Potem byłam u ginki, zmartwiła się krwawieniem, ale jak jej powiedziałam, że to po seksie, to od razu się rozpromieniła i powiedziała, że jak mi się brzuch nie napina i już nic ze mnie nie leci, to mogę iść do domu. I zasugerowała, żeby trochę sfolgować-rany, wszyscy chyba już myślą, że jakieś mega ostre rypańsko, za przeproszeniem, było

Widziałam dziś w galerii sztuki piękne popiersie kobiety z zajęczymi uszami na głowie i cudnym wisiorem na szyi (taka wojowniczka, że przecież). Totalnie się zakochałam Nie wiem, z jakiego materiału wykonane, ale był bardzo ciekawy, całość dosyć ciężka. Cena-bagatela-2600 Chociaż w sumie niewiele-były tam też rzeczy po 10 tysięcy, ale nic nie podobało mi się jak ta wojowniczka. Mówię do tż: olejmy wyprawkę dla gówniarza, kupmy popiersie!

Co do zakupów-moja mama często prosi mnie o kupienie piwa lub fajek. Ostatnio jej powiedziałam, że brzuch zaczyna być widoczny i nie będę kupować, bo ludzie będą na mnie patrzeć jak na patusa.

Miałam pomysł, żeby nosić sobie piwo 0% na ogródki w lecie, ale po przemyśleniu zrezygnowałam. Będę pić w domu

Aaaaa, przedwczoraj odkryłam pierwsze krople siary. Trochę ścisnęłam brodawkę i...nic. Nie było to nieprzyjemne, w zasadzie nic nie czułam (a mam okropnie, przeokropnie wrażliwe i "bolące"). No i tak pomyślałam, że może jednak przystawię dziecko do piersi? Także tego, nigdy nie mów "nigdy". Tak się zarzekałam, że na pewno nie, ale już nie jestem taka pewna.

Kasmina widzę, że masz kota na metry
Navioe super, że tż poszedł po rozum do głowy. Widać miał jakiś kryzys, tak bywa, a faceci dodatkowo mają różne urojenia i presję "bycia głową rodziny". Fajnie, że już między Wami ok

Zjadłam Magnuma. Taka byłam napalona i nieszczęśliwa, że tylko ja nie jadłam jeszcze, a po pierwszym gryzie kapnęłam się, że ja nie lubię masła orzechowego (bo jest z orzeszków ziemnych, których nie lubię bardzo, bardzo) No, ale zjadłam, skoro już kupiłam

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-26 o 23:52
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 23:53   #1872
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
No jak po macu nie masz wysokiego cukru to i magnuma możesz zjeść
Cytat:
no ale to czym się martwisz? jeśli jesz normalnie i masz "dobry" cukier to tylko się cieszyć..zjedz magnuma i zmierz cukier..
No chyba tak zrobię! Zjem Magnuma, tylko TŻ będzie krzyczał. Więc albo to zrobię jak nie będzie go przy mnie albo powiem że mi kazałyście

Cytat:
To dobrze, że masz ładny cukier Jakiś grzeszek od czasu do czasu nie zaszkodzi. Tylko niestety cukrzyca ciążowa jest na tyle wredna, że im dalej w las z ciążą tym cukry lubią bardziej szaleć
Tija to mnie pocieszyłaś

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Florencee jak sie czujesz?
Bo juz nie mam siły nadrabiać...
Nie było mnie kilka dni bo moj stan sie znacznie pogorszył i niestety w sobote wieczorem musieliśmy pojechac na pogotowie-dostałam antybiotyk. Leżę w łożku mam zwolnienie do 2. Majówka odwołana. Najgorsze jest to ze nic nie jest mi lepiej strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno..

W dodatku musiałam przełożyć wizyte bo jak zrobie wyniki krwi jak jestem na antybiotyku? Musze odczekać conajmniej 3-4 dni a w tym terminie co chciałam przełożyć gina nie ma i znów mi sie wydłuża a kazał mi byc szybciej niz 4 tygodnie!! Wrrrr!! Wczoraj strasznie mi sie tez brzuch napiął zauwazylam ze jak leżę na wznak to sie nasila ile takich napięć jest bezpiecznych bo juz sie zastanawiam... Mała sie rusza coraz bardziej intensywnie czasami jest to mega bolesne ale kocham to i jak siedze z TZ to sie wzruszam jak głupia. Ostatnio w końcu poczuł pod ręka

Pogoda jest fatalna! Pozdrawiam z łóżka.....
Trzymaj się i kuruj super że TŻ poczuł ruchy

Cytat:
Ja mam nadzieję, że moja postawa po porodzie się nie zmieni. Czyli jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić Nauczyłam się słychać ludzi, ale i tak robić swoje. Ta teściowa mojego brata (od komplementów nerki) zaczęła też mi dawać rady, że dzieci lubią to, że tamto. Jeszcze z tekstem "Ale pani Kasiu, pani jest położna i pani wie, że to prawda" Żeby nie było, nie wiem czemu mi mówi "pani" jak mówiłam, że może po imieniu
Teściowa mojego brata kiedyś na imprezie zapytała mojego TŻa dlaczego ślubu nie bierzemy Nas zatkało! co ją to obchodzi, przecież to jest dla nas obca osoba i tak się wtrącać? Niech się swoimi dziećmi zainteresuje! Powiem szczerze to było bezczelne

Cytat:
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
Poszalałaś

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Nasze maleństwo bardzo polubiło jak siedzę na kanapie z wyprostowanymi nogami na których spoczywa laptop - wtedy jest najbardziej aktywna , ale i często się uaktywnia jak rozmawiam ze swoją mamą przyszła babcia jest zachwycona tym faktem.
Moja ma to samo! Ale ja to identyfikuję że mała się uaktywnia jak wchodzę na wizaż ewentualnie jak zakupy robię na allegro

Cytat:
Na pewno śpi Część ruchów jest wykonywana przez sen, bo dzieciaczki jeszcze nie mają dobrze wykształconego układu nerwowego.
Też mi się tak wydaje. Przecież człowiek rusza się przez sen, obraca z boku na bok i nie pamięta tego. Niektórzy przez sen chodzą i gadają nawet Dzidzia na pewno śpi!

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
Cieszę się że cię przebadali i się uspokoiłaś o dziecko. Teraz odpoczywaj

Cytat:
wow..ekstra.. pamietasz jak tu wszytskie czekałyśmy na karty ciązy..to ważna rzecz
Dlaczego czekałyście na karty ciąży? Ja dostałam na pierwszej wizycie. Nie rozumiem?

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Chyba na starość człowiek unika wody. Moja babcia miała podobnie. Ale nie miała wyjścia, rodzice byli twardzi i tyle. Z praniem rzeczy tez nie było dyskusji. Ona zawsze miała wszystko czyste. Obrazała się, że jej nie słuchamy. Trudno było.
A moja babcia (84l) się lubi myć. Jak idzie do lekarza to jakby na randkę wychodziła. Ale jak sobie coś ubzdura to też jej ciężko wybić coś z głowy

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Lepiej powiedzieć bo dostaniesz znieczulenie czyste bez adrenaliny. Ubistesin to silne znieczulenie
Moja dentystka chce zaświadczenie od gina że ciąża przebiega prawidłowo i że nie ma przeciwwskazań do podania znieczulenia.

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-27 o 00:01
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 01:09   #1873
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny! Plan rzeczywiście miałam ambitny i spoczął na panewce bo okazało się, że do jednego wniosku brakuje PITów, do innego jakiegoś zaświadczenia, na wniosku o przyjęcie do żłobka TŻet zapomniał złożyć autografu itd.... Nabiegałam się tylko a nic nie załatwiłam. Jutro czeka mnie ciąg dalszy tej wątpliwej przyjemności tylko nie wiem kiedy bo najpierw jedne kursy, potem kolejne . Zresztą jak mam teoretycznie 'dzień wolny' to jestem taka zabiegana, że już chyba wolę pracować.
To niefajnie, jak ja nie znoszę takich biurokratycznych trudności. I dni "wolnych", które wolnymi nie są. Powodzenia jutro tzn dziś!

Cytat:
haha, słyszę to samo ale kupuję jak mi się coś mega spodoba, narazie nie ma tego dużo ale powoli się zbiera

właśnie skończyłam jeść żelki, trochę mi dziwnie się je, bo na sali żadna dziewczyna nie je, ale w sumie co się będę tż przywiózł mi cała siate słodyczy, więc teraz się zacznie wpierniczanie. no i ciągle na sali tvn, cieszę się, że mam już ładowarkę i laptopa to sobie jutuba obejrze
To jesteś dobrze zaopatrzona.

Cytat:
Cudowności!

Super!

Cytat:
Pewnie już pisałyście ale jakby co przypomnę od dziś do 02.05 w Rossmanie -49% na tusze eyelinery i cienie do powiek
Właśnie byłam rano w Rossmannie, ale był taki tłok i gwar przy stoisku z kolorówką, że kupiłam tylko 2 inne niepromocyjne rzeczy, które potrzebowałam i szybko pobiegłam do kasy.

Cytat:
Zdjęć kota w wózku nie zdążyłam jeszcze zrobić, ale za to dostaliśmy od sąsiadki w komplecie do wózka wanienkę i stojaczek, kota oczywiście od razu zainteresowało
fajnie tam pasuje.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
(...)
Dobrze, żeś już zdrowa
Ja dziś dostałam stroczyka od teściowej-dokładnie takiego jakiego powiedziałam, że chcę wraz z kremową doniczką/osłonką-taką jaką chciałam. W[rawdzie dwupędowy, a nie cztero, bo nie było, ale za do bardzo wysoki i ma dużo pączków. Już go lubię i mam nadzieję, że będzie mu ze mną dobrze. Naprawdę w to wierzę!

Krem jest obłędny, a rano miałam buzię jak pupka niemowlaka. Obyniezapchał, obyniezapchał

Z zegarkiem jaja, chyba pasek będę musiała oddać do przeszycia, bo strasznie dużo go zostaje i muszę wpychać pod tarczę, co jest uciążliwe. Mam strasznie chudą rękę w nadgarstku i niestety, ale mam wielki problem z wszelkiego rodzaju bransoletkami, zegarkami itp. Chyba, że kupuję dziecięce

Nie płacz! Ale spoko, ja Cię rozumiem, bo też mi w życiu przykro ostatnio (bez powodu, ofc).

Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić dziś. Ja znów u mamy, tż remontuje. Byliśmy z teściami na obiedzie-jadłam tak wypasiony deser, że mało się tam nie rozpłynęłam (pudding z owoców leśnych z brioszką i sosem jakimś tam). Zresztą wszystkie dania były rewelacyjne, desery też. Tyle lat mieszkam w Krakowie i nie znałam tej knajpy, o ja nieszczęsna! Teraz na pewno nadrobię Potem byłam u ginki, zmartwiła się krwawieniem, ale jak jej powiedziałam, że to po seksie, to od razu się rozpromieniła i powiedziała, że jak mi się brzuch nie napina i już nic ze mnie nie leci, to mogę iść do domu. I zasugerowała, żeby trochę sfolgować-rany, wszyscy chyba już myślą, że jakieś mega ostre rypańsko, za przeproszeniem, było

Widziałam dziś w galerii sztuki piękne popiersie kobiety z zajęczymi uszami na głowie i cudnym wisiorem na szyi (taka wojowniczka, że przecież). Totalnie się zakochałam Nie wiem, z jakiego materiału wykonane, ale był bardzo ciekawy, całość dosyć ciężka. Cena-bagatela-2600 Chociaż w sumie niewiele-były tam też rzeczy po 10 tysięcy, ale nic nie podobało mi się jak ta wojowniczka. Mówię do tż: olejmy wyprawkę dla gówniarza, kupmy popiersie!

Co do zakupów-moja mama często prosi mnie o kupienie piwa lub fajek. Ostatnio jej powiedziałam, że brzuch zaczyna być widoczny i nie będę kupować, bo ludzie będą na mnie patrzeć jak na patusa.

Miałam pomysł, żeby nosić sobie piwo 0% na ogródki w lecie, ale po przemyśleniu zrezygnowałam. Będę pić w domu

Aaaaa, przedwczoraj odkryłam pierwsze krople siary. Trochę ścisnęłam brodawkę i...nic. Nie było to nieprzyjemne, w zasadzie nic nie czułam (a mam okropnie, przeokropnie wrażliwe i "bolące"). No i tak pomyślałam, że może jednak przystawię dziecko do piersi? Także tego, nigdy nie mów "nigdy". Tak się zarzekałam, że na pewno nie, ale już nie jestem taka pewna.

Navioe super, że tż poszedł po rozum do głowy. Widać miał jakiś kryzys, tak bywa, a faceci dodatkowo mają różne urojenia i presję "bycia głową rodziny". Fajnie, że już między Wami ok

Zjadłam Magnuma. Taka byłam napalona i nieszczęśliwa, że tylko ja nie jadłam jeszcze, a po pierwszym gryzie kapnęłam się, że ja nie lubię masła orzechowego (bo jest z orzeszków ziemnych, których nie lubię bardzo, bardzo) No, ale zjadłam, skoro już kupiłam
Powodzenia ze storczykiem.
Dobrze, że u ginekolog ok i nie masz problemów po tym krwawieniu!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 06:41   #1874
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję miło to słyszeć . U mnie w rodzinie ja jestem najmłodszą wnuczką , ale reszta ma już pozakładane rodziny i po 2 dzieci. Żadne z mojego kuzynostwa nie pyta nawet czy trzeba w czymś pomóc , stwierdzili , że skoro ja zamieniłam babci ruderke i mam "po babci mieszkanie" to obowiązek opieki spoczywa tylko na mnie ( babcia miała mieszkanie komunalne w oficyne, którego nie dało się wykupić bo zgm uparcie twierdzi że ta kamienica idzie do wyburzenia już od 2000 r tylko do tej pory stoi i nie wygląda na to że wyburza ja przez następne 20 lat... Takie jednopokojowe ze ślepą łazienką , bez ciepłej wody stare nieszczelne piece , okna zżarte przez korniki, podłogi i stropy pozalewane na płytach pielśniowych , zamieniłam na ładne 2 pokojowe mieszkanie a rodzice zapłacili wykup i spłate zadłużenia - to mieszkanie na które zamieniłam było zamieszkane przez alkoholików, którzy w ogóle nie płacili czynszu . Rodzice spłacili zadłużenie, dali im odstępne w łapę i zapłacili za wykup). Pomijam fakt, że koszt wykupu, spłaty zadłużenia, łapówki dla alkoholików i później materiały i koszt robocizy przekroczyły wartośc babci ruderki , moje kuzynostwo dalej sądzi, że zarobiłam na babci bo załatwiłam sobie po niej mieszkanie i mam co miesiąc jej emeryturę - zawrotne 1117 zł po podwyżce , ktore oczywiście idzie na babci wikt opierunek i rzeczy które potrzebuje . Nikt mi tego co prawda w oczy nie mówi ale słyszałam raz taki komentarz od matki kuzynostwa.
przykre to..nic więcej..

Cytat:
klask i:

Cytat:
hehe..nieźle
Cytat:

A co oznacza ""? Bo nie wiem, jak interpretować Że kontrowersyjnie? Że materialistka?

że dobrze,że szczerze

Cytat:

Dlaczego czekałyście na karty ciąży? Ja dostałam na pierwszej wizycie. Nie rozumiem?
niektóre dziewczyny dostawały później..ja np na drugiej, bo pierwszą miałam w 4tc
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 06:44   #1875
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry w środę

Dziś będzie kiepski dzień bo ma cały dzień padać :/ pewnie będę zasypiać w pracy.. Choć nie wiem czy da się bardziej niż wczoraj, kiedy to na ten deszcz się zbierało

Tak czy inaczej, spokojnego dnia dziewczyny
Stary 2016-04-27, 06:57   #1876
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry w środę

Dziś będzie kiepski dzień bo ma cały dzień padać :/ pewnie będę zasypiać w pracy.. Choć nie wiem czy da się bardziej niż wczoraj, kiedy to na ten deszcz się zbierało

Tak czy inaczej, spokojnego dnia dziewczyny

Hej, to może nie idź do pracy??
Stary 2016-04-27, 07:45   #1877
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Co do gryzaków siateczkowych to mnie zamysł się podoba wrzucasz kawałek jabłuszka i dajesz dziecku np siedzącemu w leżaczku/krzesełku masz chwilę dla siebie a dziecko z ochotą poznaje nowy smak/kształt/chwyta rączką bez obawy o zakrztuszenie
Cytat:
Jeżeli to są maskotki, to myślę, że ktoś pozbył się problemu To największe kurzołapy w dziecięcym pokoju I największy problem później do pozbycia się bo dzieci kochają wszystkie

Gryzaki chyba też kupiłabym nowe - to nie jest aż tak drogi sprzęt.
Cytat:
gryzaki, jeśli się Tobie podobają i będą odpowiednie dla dziecka możesz umyć i wyparzyć.
Na maskotkach sie nie znam
Dzięki dziewczyny za odpowiedź!
Miłego dnia!
Stary 2016-04-27, 07:47   #1878
agnszp
Rozeznanie

Zjadłam wczoraj tego magnuma Waszego i dzis było pol kg wiecej na wadze....:P
A teraz czekam ba wizytę u ginki, chyba wezmę w koncu to zwolenienie bo zmeczona jestem chyba ze mi nagle nie bedzie chciała dac.....:/
Przytyłam juz 3,5 kg, a marzy mi sie skończenie na maks 10
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 08:01   #1879
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj powinna przyjść do mnie przesyłka ze smyka ale bez szału, tylko 2 paczki body I zostało nam do kupienia 5 pajaców, spodenki (chce dwie paczki z lidla) i sweterek

Rano TŻ się pyta co robi Tosia, odpowiadam, że śpi. Chwila nie minęła i młoda dała o sobie znać

Cytat:

Chyba przegapiłam... W jakim stroju pokazuje sie dziewczynkę? Bo Chłopca to w kiecce w groszki
To też przegapiłam Doobra, już wszystko wiem! Żółta sukienka

Cytat:

____

Drugie pytanie.
____
Ostatnio ciocia mi mówiła, że mąką ziemniaczaną czyści się misie. Obsypujesz i strzepujesz. Nie próbowałam A gryzaki wydają mi się dość osobistą rzeczą i jednak kupiłabym nowe

Siateczkę też chce kupić

Cytat:
Dla odświeżenia twarzy

Cytat:
Teściowa mojego brata kiedyś na imprezie zapytała mojego TŻa dlaczego ślubu nie bierzemy Nas zatkało! co ją to obchodzi, przecież to jest dla nas obca osoba i tak się wtrącać? Niech się swoimi dziećmi zainteresuje! Powiem szczerze to było bezczelne
Zazdroszczę babci czyścioszki, moja też taka była
Stary 2016-04-27, 08:07   #1880
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A teraz czekam ba wizytę u ginki, chyba wezmę w koncu to zwolenienie bo zmeczona jestem chyba ze mi nagle nie bedzie chciała dac.....:/
to ja nawet tego magnuma nie ruszam XD
ja od początku przytyłam 4kg, po czym przez kilka dni schudłam 3. tak źle i tak nie dobrze. wolę jednak być wielką szafą byle żeby z maleńką było wszystko okej. kilogramy sobie zrzuce, a nawet jak nie no to najwyżej. teraz mi napewno pójdzie w górę bo mam prawie same słodycze, jakieś jogurciki i inne bzdety więc będzie wielkie żarcie :/
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 08:10   #1881
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Hej, to może nie idź do pracy??
hahaha no niestety nie mogę sobie na to dziś pozwolić, bo specjalnie dla mnie szkolenie przekładali ale może nie będzie tak źle za to od piątku już zaczynam weekend majowy - odpocznę

Cytat:
eeee to na pewno nie przez magnuma. już dziewczyny tłumaczyły, że jak się je zimne to się chudnie bo organizm musi zużyć energię na ogrzanie coś oszukujesz

szukam długiej spódnicy ciążowej - któraś coś poleci?
Stary 2016-04-27, 08:31   #1882
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
hahaha no niestety nie mogę sobie na to dziś pozwolić, bo specjalnie dla mnie szkolenie przekładali ale może nie będzie tak źle za to od piątku już zaczynam weekend majowy - odpocznę

eeee to na pewno nie przez magnuma. już dziewczyny tłumaczyły, że jak się je zimne to się chudnie bo organizm musi zużyć energię na ogrzanie coś oszukujesz

szukam długiej spódnicy ciążowej - któraś coś poleci?

Hehe to wlasnie ten magnum mnie oszukał! Miał mnie odchudzić a mnie dotuczyl :P chyba ze moze złego kupiłam....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 08:31   #1883
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Cię wrobił

Ale świetne! Mmmm!

____

Drugie pytanie.

____
Ja nie dałabym dziecku gryzaka po kimś. Nawet po synku wyrzucilam i będę nowe kupować. Miski wrzucilabym do pralki normalnie, grzechotki w misce z wodą, albo mokrymi chustkami.

Cytat:
Super kopniaczki/wypychania i wiercenie się maluszków jest cudne na tym etapie . Ja poczułam pierwsze ruchy po skończonym 16tygodniu ale powiem szczerze że wcale jakoś te ruchy nie są mocniejsze...

My się na pewno skusimy na tą madelę przecież do cycka też dziecko będzie musiało się przystosować a jeśli ten ruch jaki dziecko musi wykonać aby pobrać pokarm jest tak zbliżony do tego z piersi to świetnie, nie będzie przebojów pod tytułem "maluch woli butlę bo z niej praktycznie samo leci" mnie to przekonuje. Będę recenzować już po narodzinach maleństwa

Słuchajcie te gryzaki do pokarmów są super, ale nie siatkowe. Trudno tę siatkę domyc. Szukajcie silikonowych końcówek, ona są milion razy bardziej higieniczne. Ja mam i polecam, synek lubił awokado z tego ciumkać.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 08:35   #1884
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe to wlasnie ten magnum mnie oszukał! Miał mnie odchudzić a mnie dotuczyl :P chyba ze moze złego kupiłam....
Bo pewnie za mało kupiłaś

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Słuchajcie te gryzaki do pokarmów są super, ale nie siatkowe. Trudno tę siatkę domyc. Szukajcie silikonowych końcówek, ona są milion razy bardziej higieniczne. Ja mam i polecam, synek lubił awokado z tego ciumkać.
Dobrze wiedzieć
Stary 2016-04-27, 08:40   #1885
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Bo pewnie za mało kupiłaś
Nie za mało kupiła, tylko za mało zjadła! co to tak po jednym
Stary 2016-04-27, 08:42   #1886
kasia_ruda
Zakorzenienie

Z tą medelą calma, to ja nie wiem, jak to jest. Tak jak wam pisałam, dziecko na sali z nami tak strasznie się z tego krztusilo, bo to mleko za szybko leciało, może ta mama coś źle zamontowala, sama już nie wiem. Też słyszałam dobre opinie o tej butli, ale po tym, co zobaczyłam, to nie odwazylabym się próbować.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 08:44   #1887
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja nie dałabym dziecku gryzaka po kimś. Nawet po synku wyrzucilam i będę nowe kupować. Miski wrzucilabym do pralki normalnie, grzechotki w misce z wodą, albo mokrymi chustkami.

Dzięki za radę dotyczącą gryzaków do pokarmów Właśnie nie zamierzam robić pożytku z gryzaków po kimś prawie obcym. Gdyby to było dziecko z rodziny to zastanawiałabym się. A misie mają doszyte plastikowe elementy np z grzechotkami więc pralka odpada...

Cytat:
Ostatnio ciocia mi mówiła, że mąką ziemniaczaną czyści się misie. Obsypujesz i strzepujesz. Nie próbowałam A gryzaki wydają mi się dość osobistą rzeczą i jednak kupiłabym nowe

Siateczkę też chce kupić
Dzięki za odp. Poczytam o tym, ale coś czuję że z pluszaków też zrezygnuję. Wolę żeby dziecko miało mniej, niż mam się później czegoś obawiać.
P.S. w teście "mózgowym" wypadłam procentowo identycznie jak Ty
Stary 2016-04-27, 08:45   #1888
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za mało kupiła, tylko za mało zjadła! co to tak po jednym
No tak
Stary 2016-04-27, 08:49   #1889
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
haha napewno przez magnuma masz te 0,5kg więcej
kciuki za wizytę i pomyślne załatwienie l4

Cytat:
to ja nawet tego magnuma nie ruszam XD
ja od początku przytyłam 4kg, po czym przez kilka dni schudłam 3. tak źle i tak nie dobrze. wolę jednak być wielką szafą byle żeby z maleńką było wszystko okej. kilogramy sobie zrzuce, a nawet jak nie no to najwyżej. teraz mi napewno pójdzie w górę bo mam prawie same słodycze, jakieś jogurciki i inne bzdety więc będzie wielkie żarcie :/
szpitalne menu zrównoważy kcal pochodzące z Twoich zasobów.. jak sobie radzisz? robią Ci jakies badania? współtowarzyszki przyjemne?

ja po pobraniu krwi.. niestety przez weekend majowy na wizytę nie będę miała wyniku Hbs.. mieszkam na takiej wsi,że tydzien to za mało
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 09:04   #1890
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie taką opinię słyszałam już o Meteorytach
Dla mnie ten kolor jest idealny-jasny, wpadający w żółte tony i dobrze kryje

Za to dziś pomalowałam się nowym zestawem i po 5h zaczęłam się lekko świecić Myślę, że to wina kremu, który jednak pod makijaż się nie nadaje. Za to na noc super-rano miałam taką buzię miękką jak nigdy! Tusz też pięknie wydłuża, ale za dużo się go nabiera Mam nadzieję, że jeszcze ogarnę jego użytkowanie, bo finalnie efekt fajny (a ja rzadko jestem zadowolona-ciężko być, jak ma się gufno, a nie rzęsy).

Nie miałam, bo on rozświetla raczej, a ja mam rozświetlenie naturalne
Widziałam, że kupiłaś wózek-graty

Dobrze, żeś już zdrowa

Też jeszcze nie jadłam magnuma albo nie było albo nie kusiło
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości