Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 12:42   #1951
Kasmina
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc, ja też nie chciałabym sobie tego włożyć do ust :P
Chociaż może silikonowe...

Piona

Rewelacyjny plakat!!!
Pokażę w załączniku jak ta zabawka wygląda (dostałam tego więcej, to jedna z wielu) no i na moje oko to pralka odpada... Chyba po prostu nie skorzystamy z nich.
Może wrzuć do pralki w woreczku do prania lub w zwykłej zapinanej poszewce na poduszkę, albo nastaw na pranie ręczne? Jak się uda to się uda a jak nie to się rozleci i wyrzucisz
Co do gryzaków to też bym kupiła nowe
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 12:56   #1952
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A nie może kontynuować tego ubezpieczenia? W każdej firmie gdzie pracowałam była taka mozliwość i wtedy ubezpieczyciela nie interesuje czy nadal jesteś zatrudniona czy nie, liczy się tylko czy skłądka jest opłacana.

Ja właśnie nie wiedziałam ile czego, ale koleżanki z jednym dzieckiem miały po 5-7 kompletów i niekóre mówiły że idealnie, inne że za mało bo dziecko ulewa, jeszcze inne że kilku ubranek nie włożyły... Więc ja zapobiegawczo kupiłam po 10-12 sztuk.
Podobno nie, bo to już inne warunki dla osoby prywatnej. Jutro ma spotkanie z babką z PZU, to się dowiemy. Oby tak można było-na to liczymy.
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 12:58   #1953
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Ja zawsze szczerze A tak serio, to musiałabym to rozbudować, ale to forum ciążowe, a nie związkowe, to sobie daruję elaborat na ten temat

O maaatko, tylko 3,5?! Nieźle...Ja już 5, ale startowałam z niedowagą, obecnie ważę 52 kg i myślę, że chciałabym zakończyć z 60kg na tapecie.
Świetna torba!

Weź sobie poduszkę do auta i kimnij się opierając tylko bokiem czoła-ja tak zawsze robię, jak muszę uważać na fryz i makijaż

Poka buty, poka sukienkę

Oooo, to taka jak ja Na razie drugi dzień i gęba bosko miękka bez niespodzianek

Możesz rodzić w zasadzie już za...11 tyg. Jesu, jesu, jak to leci!!!

Powiem Wam, jak się wkurfiłam wczoraj. Biednemu to zawsze wiatr w oczy, jeszcze nic w życiu nie przyszło mi za darmo i tak chyba już zostanie na zawsze.

Gdyby mój tż złożył wymówienie z pracy cholerny miesiąc później, to dostalibyśmy z ubezpieczalni 9 tysięcy z tytułu urodzenia dziecka. A tak dostaniemy guzik (tż jeszcze próbuje coś wymyślać, ale zapewne nic z tego nie będzie). Warunki się zmieniają. MIESIĄC później. Fuckfuckfuck!

to trzymam kciuki za wspolprace cery z kremem

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja też widzę, że przybyło mi na udach trochę na buzi no i brzuch rzecz oczywista

rozumiem

Ponoć sny są na odwrót

Niezły budżet Ci wyszedł ale z drugiej strony wszystko x2.
10-12 kompletów to moim zdaniem sporo powinno wystarczyć

Agnszp, współpracowałam już z różnymi kobietami, mającymi dzieci i tymi bez. Czasami te co mają dzieci, mimo że powinny rozumieć, że dzieci chorują itp zachowywały się dość dziwnie, jak trzeba było wziąć 2-3 dni wolnego żeby z dzieckiem posiedzieć, także mnie już chyba ni nie zdziwi

Mój tż , gdzie współpracuje głównie z facetami nie ma problemu, żeby wziąć wolne jak córka była chora, u mnie odwieczny problem, bo nigdy nie mogłam
Bedzie czas po ciazy na zrzucanie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 13:01   #1954
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Załącznik 6384346
Tak wyglada na Allegro jest wielkaaaa, dlatego dopiero wypchana bedzie wyglądać dobrze
Wydaje mi się, że widziałam tutaj też tej firmy, ale mogę się mylić Fajna, bardzo mi się podoba))
Stary 2016-04-27, 13:03   #1955
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Bedzie czas po ciazy na zrzucanie

Pewnie
Liczę, że uda się szybko jak po 1 razie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 13:06   #1956
TinkerrBell
Zadomowienie

No dobra kociary....jak podać koty antybiotyk w płynie?
Wyglądam jak ofiara nożownika...
Stary 2016-04-27, 13:07   #1957
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie
Ja troche tez licze ze pojdzie w miare latwo

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-27, 13:11   #1958
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mój pies raz dostawał antybiotyk w płynie i moczyłam w nim szynkę i jadł bardzo chętnie Kotu robiłam zastrzyki
Stary 2016-04-27, 13:14   #1959
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam dziś mam studniówkę u mnie też pada jak się nagrzeje w domku planuje wielkie sprzątanie - schowek i szafa zobaczymy jak mi pójdzie

pokaż sukienkę

Brawa za studniówkę!

Cytat:
.

Dziś na OLX znalazłam ogłoszenie na ten polecany przez Was Tiny Love leżaczek, czerwony za 200zł, chyba umówie się na obejrzenie jak wygląda, bo w mojej małej mieścinie ktoś sprzedaje :P

a właśnie, Tija, ile Ty za swój dałaś? bo kojarzę, ze też używany kupowałaś

Graty!!! Impreza!

Fajna cena leżaczka!

Cytat:
Hej

Witam się dziś spod kocyka i z inhalatorem .

Leż koniecznie, życzę zdrówka.

Cytat:
Dostałam zwolnienie na miesiąc od razu zaniosłam do pracy, nikt problemów nie robił na szczescie po miesiącu moze jeszcze wroce do pracy
Nareszcie sie wyspie!

Super, fajnie sobie odpoczniesz. Państwówka jest spoko pod względem wyrozumiałości.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu
Śniło mi się że się ważyłam i przybrałam 15 kg

Brawa za 23 tydzień.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszych przeprawach w urzedach poklocilam się z mezem i mam do siebie wyrzuty no nie miałam cierpliwości do córki. Pół nocy nie spałam i jest mi źle buu

Ojej, współczuję. Po takich przeprawach nietrudno stracić cierpliwość i się zirytować. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej.

Cytat:
Skończyłam 26 tygodni!

Jakoś strasznie czekałam na ten tydzień. Dla mnie teraz już tylko z górki

Za dwa tygodnie będę podglądać młodego. Jestem ciekawa ile waży i jak się sprawuje.

Ja ostatnie dwa tygodnie, nie mogę żywieniowo dojść do ładu, chodzę głodna a jak głodna to wkurzona

No i przez to mam podwyższony cukier

Za każdym razem kiedy zbyt wysoki wynik na glukometrze to oczyma wyobraźni widzę fałdy tłuszczu na młodym i jego 6kg przy porodzie.

Dobijcie mnie

Gratuluję skończonych 26 tygodni. Współczuję tych problemów z cukrem.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Udało się, rozłożyłam i czuję się ekspertem w dziedzinie rozkładania łóżeczek turystycznych

Rada: Boki blokuje się przy nierozłożonym dole

Tija, obyło się bez kontuzji

Torba piękna, droga że hoho ...

A ja dziś dostałam kasę za suknię ślubną, więc mam na nieprzewidziane zakupy (zachcianki )

Fajnie, że się udało rozłożyć. Zazdroszczę sprzedania sukni, ja się już z moją bujam 1,5 roku, niedawno wstawiłam do komisu, przynajmniej pół roku nie będzie wisieć w domu. ;P
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 13:17   #1960
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Mój pies raz dostawał antybiotyk w płynie i moczyłam w nim szynkę i jadł bardzo chętnie Kotu robiłam zastrzyki

Z psem to nie mam problemu...on zeżre wszystko, ale mój kot to chciał chyba na mnie poćwiczyć CC...albo kółko i krzyżyk Mogę mu podać strzykawką, ale ostatni raz zakończył się tragicznie
Stary 2016-04-27, 13:17   #1961
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
No chyba z ubranek mam już wszytsko, część nowych i ostatnio zamówiłam na allegro pakę uzywanych, no i sie chwalę, oto nowe...
Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
A oto używne.... wydaje mi się ze już mi chyba wystarczy na początek,jeszcze muszę tylko jeden ręcznik dokupić... takze w maju zakupie juz wszystko do porodu...
super zakupy

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam w piękny słoneczny dzień

Wstałam w nocy od kompa 3:40, nie usnęłam. Nawet o 6 z mężem śniadanie zjadłam Usnęłam ok 8:30, wstałam o 11:00. Ja wytrzymam z taką małą ilością snu, pyta czy dzieciowi to nie szkodzi? I wiecie co? Martwię się, bo on prawie wcale nie śpi! Ja ruchy czuję cały czas i to takie mega, że mi brzuch faluje... Nie wiem czy to wynika z tego, że ja nie śpię, czy po prostu taki ma temperament. Mama mówiła, że ja też ją intensywnie kopałam, ale jednak wiedziała, kiedy śpię. A u mnie - kiedy nie zwrócę uwagi, to się wierzga :/

Jutro mam wizytę u gina - dopytam go o to i przy okazji o te probiotyki w III trymestrze. Zaczęłam już pić więcej kefiru, mleka zsiadłego, actimel. Mleka acidofilnego nigdzie nie znalazłam.

Oczywiście ta firma z Allegro ma mnie głęboko w poważaniu, nie odzywają się, napisałam im dosadnego maila, w piątek zadzwonię. Wątpię, żeby to coś zmieniło, wobec czego po majówce pewnie znowu będę musiała wszystkiego szukać. Jestem mega wkur ... Gdyby mi to przysłali, zdecydowaną większość wyprawki (oprócz ubranek, bo nie mam jeszcze nic), miałam z głowy :/

Co do baby design - nie ma co się sugerować, ze facet w sklepie coś tam powiedział. Traktuję to z przymrużeniem oka, bo był on nastawiony na zachwalanie sporo droższego Anexa, same ochy i achy. A baby design ma bardzo dobrze opinie w internecie Tak naprawdę o KAŻDYM wózku (a uwierzcie mi, mnóstwo posiedziałam na necie, żeby poczytać opisy i opinie) zawsze ktoś napisze coś bardzo złego
ja też mam wrażenie, że mała rusza się praktycznie non stop, czuję ruchy już nawet jak chodzę czy coś robię (na początku czułam ruchy tylko jak leżałam spokojnie )

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
z małą wszystko okej, nawet zaczęła się ruszać, chyba się wkurza na te ciągle usg i jeżdżenie po brzuchu detektorem.. ale na potrójnego snickersa rano nie zaregowała nawet
właśnie wróciłam z usg 3D bo lekarka chciała sobie na mnie poćwiczyć, bo dopiero się uczy i mam fotke buzki i nóżek
zostawili mnie na oddziale chyba profilaktycznie, ale nie żałuję, że przyjechałam bo przynajmniej wiem, że z małą wszystko okej a tak to pewnie siedzialabym w domu i się zamartwiała..
przynajmniej nadrobie sobie forum ale to dopiero wieczorem albo jutro, bo telefon mi pada a tż dopiero o 20 podrzuci mi torbę. no i ładowarkę.
u mnie jest już lepiej, znów zaczęliśmy się dogadywać, przyszedł i przeprosił, pogadaliśmy i jest lepiej.
ale Ci się super trafiło z tym USG dobrze, że sprawdziłaś czy wszystko z małą ok, przynajmniej jesteś już spokojna

i super, że dogadaliście się z TŻ

Cytat:
Załącznik 6384211
Odebrałam dzis moja torbę do wózka marzyłam o niej juz od kilku tygodni i w koncu sobie zakupiłam z okazji....środy czy tam czwartku <3
super ta torba, wyglaa na bardzo pojemną

Cytat:
Pewnie
u mnie to pierwsza ciąża, ale też liczę, że szybko wrócę do figury

ja w ogóle o miałam ogroooomnąąąą nadzieję, że trochę przybiorę w biodrach w ciąży, bo mam taką trochę 'chłopięcą' figurę ale jak narazie rosnę tylko w brzuszku

wrzucę Wam zaraz nasze wczorajsze zakupy
polecam odwiedzenie TKmaxx - kupiłam dziergany kocyk za 35zł, przytulanko-kocyk za 17zł, zestaw 5śliniaczków za 25zł
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 13:19   #1962
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Z psem to nie mam problemu...on zeżre wszystko, ale mój kot to chciał chyba na mnie poćwiczyć CC...albo kółko i krzyżyk Mogę mu podać strzykawką, ale ostatni raz zakończył się tragicznie
Biedna kicia Nie mam pomysłów, ale nie męcz go za długo
Stary 2016-04-27, 13:19   #1963
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

moja Pchełka jak brała antybiotyk w płynie to wypijała go ze strzykawki pomalutku jej wyciskałam do pyszczka, a ona się oblizywała jakby to było najlepsze co jadła od dawna
Stary 2016-04-27, 13:24   #1964
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dopytałam tż-ta firma wchodzi dopiero od czerwca do zakładu pracy, a że to zakład pracy to zwalniają ich z okresu karencji. W czerwcu mój tż zaczyna już pracę gdzieś indziej. Jeszcze musimy się dowiedzieć, jaka firma jest w nowym miejscu zatrudnienia lub czy opłaca nam się ubezpieczyć prywatnie, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie.

Cytat:
Ja podaję strzykawką. Z kocurem nie mam problemu (to jest lekoman zresztą i często sam wylizuje), kotka wyrywa się i pluje, ale i na to jest sposób :p Siadasz na kocie okrakiem (tak, żebyś miała jego głowę między kolanami) blokując mu wszystkie drogi ucieczki. Lewą ręką rozwierasz pysio i trzymasz ku górze, a prawą powoli wstrzykujesz antybiotyk prosto do gardła, ale strumień musi być skierowany w prawą stronę, tak jakby na policzek-żeby nie zakrztusić delikwenta. Najlepiej do tej roboty założyć dżinsy

Możesz też nasączyć smaczki.

No i musisz być stanowcza-jak kocior wyczuje słabość, to przegrałaś :p

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-27 o 13:25
Stary 2016-04-27, 13:24   #1965
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
witam dziś mam studniówkę u mnie też pada jak się nagrzeje w domku planuje wielkie sprzątanie - schowek i szafa zobaczymy jak mi pójdzie

pokaż sukienkę
za studniówkę

Cytat:
Ja odliczam czas do końca czerwca. W sumie to chyba tylko 9 tygodni Zleci szybko Chyba, że już nie dam rady tyle chodzić. Ale póki co cieszę się, że jestem na chodzie. Staram się robić 10k kroków każdego dnia. Zaliczam schody, jakieś górki - gdzie tętno się zwiększa - za radą dietetyczki. Wtedy kondycja przy porodzie podobno jest też "lepsza". A ja tak optymistycznie jestem nastawiona na łatwy i szybki poród, że nie dociera do mnie, że może być inaczej
10k czyli ile? jak liczysz kroki? masz jakieś urządzenie?

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja poszłam w 4tc bo bolał mnie brzuch i w ogóle spanikowałam
pokaż zakupy.. fajnie,ze udało się coś znaleźć..
nie mów mi o zamrażarce.. z mojej mozna by ułożyć sztuczne lodowisko..domowe lody robiłam z mascarpone i malinami..dobre,ale d.. nie urwały, ale ja przed ciążą to słodyczy nie jadałam..

z okazji 100dniówki to może jakieś inne szaleństwa niż wielkie sprzątanie
Moje lody będą jedne chałwowe a drugie z masłem orzechowym i nie będą miały nic wspólnego z dietą
No właśnie, z okazji studniówki to jakieś lenistwo trzeba zaplanować albo obżarstwo

Cytat:
Teraz na pewnie bede na bieżąco i na bieżąco bede mogła odpisywać

Wszyscy tak mówią, ze nie bede chciała wracac do pracy no ciekawa jestem sama czy sie zanudzę czy jednak spodoba mi sie wypoczywanie

Z maluszkiem wszystko dobrze, sprawdzała szyjkę ale nigdy mi nic o niej nie mowi, wiec chyba jest ok, wyniki tez w miare dobre tylko hemoglobina ciut poniżej normy no 11.6 test obciążenia glukozy tez w normie
Dzieki ze pytasz
Też uważam że nie będziesz chciała wracać do pracy
Super że z dzieciaczkiem ok i wyniki w normie, zwłaszcza cukier

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszych przeprawach w urzedach poklocilam się z mezem i mam do siebie wyrzuty no nie miałam cierpliwości do córki. Pół nocy nie spałam i jest mi źle buu��

Cytat:
Weź sobie poduszkę do auta i kimnij się opierając tylko bokiem czoła-ja tak zawsze robię, jak muszę uważać na fryz i makijaż

Poka buty, poka sukienkę

Powiem Wam, jak się wkurfiłam wczoraj. Biednemu to zawsze wiatr w oczy, jeszcze nic w życiu nie przyszło mi za darmo i tak chyba już zostanie na zawsze.

Gdyby mój tż złożył wymówienie z pracy cholerny miesiąc później, to dostalibyśmy z ubezpieczalni 9 tysięcy z tytułu urodzenia dziecka. A tak dostaniemy guzik (tż jeszcze próbuje coś wymyślać, ale zapewne nic z tego nie będzie). Warunki się zmieniają. MIESIĄC później. Fuckfuckfuck!
No właśnie się o fryz boję, ale może jakoś pokombinuje z tym spaniem w aucie? Jak TŻ wróci ubiorę się w sukienkę i uwieczni mnie i wrzucę zdjęcie
Postarajcie się wykombinować coś, szkoda takiej kasy

Powiedzcie mi do czego będziecie wykorzystywać taki leżaczek? Bo myślę o nim ale jakoś nie mam pojęcie co z nim robić? Kłaść tam dziecko w ciągu dnia? Takiego noworodka to chyba bym się bała że wypadnie To mój pierwszy dzieć i nie mam wyobraźni.

Cytat:
Ja podaję strzykawką. Z kocurem nie mam problemu (to jest lekoman zresztą i często sam wylizuje), kotka wyrywa się i pluje, ale i na to jest sposób :p Siadasz na kocie okrakiem (tak, żebyś miała jego głowę między kolanami) blokując mu wszystkie drogi ucieczki. Lewą ręką rozwierasz pysio i trzymasz ku górze, a prawą powoli wstrzykujesz antybiotyk prosto do gardła, ale strumień musi być skierowany w prawą stronę, tak jakby na policzek-żeby nie zakrztusić delikwenta. Najlepiej do tej roboty założyć dżinsy

Zrób zdjęcie jak siadasz na kocie a tak serio to zamiast dzinsow to by się przydały takie skórzane spodnie jak do pokuwania konia!

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-27 o 13:33
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 13:25   #1966
warszawianka109
Raczkowanie

1 i 2 zdjęcie to zakupy z ciucholandu

3 i 4 TKmaxx

5 - prezenty od teściowej

generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13078339_972692502779395_1038409532_o.jpg (202,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13091810_972692486112730_520108942_o.jpg (202,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13072181_972692692779376_1349453456_o.jpg (207,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13072301_972692682779377_197202036_o.jpg (247,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13091604_972692686112710_1922858418_o.jpg (183,1 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez warszawianka109
Czas edycji: 2016-04-27 o 13:27
Stary 2016-04-27, 13:35   #1967
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
moja Pchełka jak brała antybiotyk w płynie to wypijała go ze strzykawki pomalutku jej wyciskałam do pyszczka, a ona się oblizywała jakby to było najlepsze co jadła od dawna
Ma po prostu specyficzne podniebienie

Cytat:

3 i 4 TKmaxx

generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
Śliczne Kocyk super! Jakiś mały grzeszek ubraniowy możesz jeszcze popełnić
Stary 2016-04-27, 13:40   #1968
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi do czego będziecie wykorzystywać taki leżaczek? Bo myślę o nim ale jakoś nie mam pojęcie co z nim robić? Kłaść tam dziecko w ciągu dnia? Takiego noworodka to chyba bym się bała że wypadnie To mój pierwszy dzieć i nie mam wyobraźni.

Zrób zdjęcie jak siadasz na kocie a tak serio to zamiast dzinsow to by się przydały takie skórzane spodnie jak do pokuwania konia!
Musiałabym ustawić statyw chyba
O te pieniądze to mnie żołądek boli, bo tżta to nie-on jak to chłop: przepadło, trudno A ja już w myślach wydałam tę kasę

Do bujaczka będę wkładać w ciągu dnia, bo sama nie chciałabym leżeć ciągle w łóżku i gapić się w sufit. Na początku zamierzam też używać jako łóżeczko turystyczne (tiny love, bo on się rozkłada na płasko).

Cytat:

3 i 4 TKmaxx

Jezu, gdzie Wy chodzicie do ciucholandów? Ja ostatnio byłam w trzech i straszny shit. Pierwszy zestaw jest po prostu boski!
Stary 2016-04-27, 13:42   #1969
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje lody będą jedne chałwowe a drugie z masłem orzechowym i nie będą miały nic wspólnego z dietą
No właśnie, z okazji studniówki to jakieś lenistwo trzeba zaplanować albo obżarstwo

Zapodaj przepis na lody, bo totalnie moje smaki może też zrobie

a co do leżaczka, to ten Tiny jest rozkładany na płasko i ma zabudowaną budkę, więc noworodka spokojnie można tam włożyć.
mam małe mieszkanko, ale kuchnie na drugim końcu od łóżeczka, więc przydałbymi się takileżak, który moge wszędzie zabrac wózek u mnie nie wcodzi w gre, bo zostaje w werandzie, a ja mieszkam na piętrze
Cytat:

3 i 4 TKmaxx

Śliczności!
też się ograniczam z zakupami :P

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-27, 13:50   #1970
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

3 i 4 TKmaxx

Ale piękne zakupy!! ja na szczęście mogę jeszcze trochę poszaleć
Stary 2016-04-27, 13:52   #1971
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Ma po prostu specyficzne podniebienie

Śliczne Kocyk super! Jakiś mały grzeszek ubraniowy możesz jeszcze popełnić

byle malutki, bo nie wiem gdzie to wszystko bede trzymala, komoda ktora kupilismy na ciuszki malej jest juz pelna

Cytat:
Musiałabym ustawić statyw chyba
O te pieniądze to mnie żołądek boli, bo tżta to nie-on jak to chłop: przepadło, trudno A ja już w myślach wydałam tę kasę

Do bujaczka będę wkładać w ciągu dnia, bo sama nie chciałabym leżeć ciągle w łóżku i gapić się w sufit. Na początku zamierzam też używać jako łóżeczko turystyczne (tiny love, bo on się rozkłada na płasko).

Jezu, gdzie Wy chodzicie do ciucholandów? Ja ostatnio byłam w trzech i straszny shit. Pierwszy zestaw jest po prostu boski!

ja chodze tylko do jednego, drogiego wg mnie na maxa (69zl/kg), ale czesto sa wlasnie sliczne rzeczy kupilam tez sobie sukienke na lato, ale Wam nie pokaze narazie

Cytat:
Zapodaj przepis na lody, bo totalnie moje smaki może też zrobie

a co do leżaczka, to ten Tiny jest rozkładany na płasko i ma zabudowaną budkę, więc noworodka spokojnie można tam włożyć.

mam małe mieszkanko, ale kuchnie na drugim końcu od łóżeczka, więc przydałbymi się takileżak, który moge wszędzie zabrac wózek u mnie nie wcodzi w gre, bo zostaje w werandzie, a ja mieszkam na piętrze

Śliczności!

też się ograniczam z zakupami :P

ja chyba tez sie skusze na ten lezaczek co Wy, fajne jest to, ze jest dobry juz dla noworodka wlasnie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Ale piękne zakupy!! ja na szczęście mogę jeszcze trochę poszaleć

ja w sobotę będę szaleć w Ikei - jedziemy po łóżeczko
Stary 2016-04-27, 13:56   #1972
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Z maluszkiem wszystko dobrze, sprawdzała szyjkę ale nigdy mi nic o niej nie mowi, wiec chyba jest ok, wyniki tez w miare dobre tylko hemoglobina ciut poniżej normy no 11.6 test obciążenia glukozy tez w normie
Dzieki ze pytasz
hemoglo binę podciągniesz zdrowym jedzonkiem

Cytat:
Skończyłam 26 tygodni!
ozesz fuck..coraz bliżej..

Cytat:
Załącznik 6384211
Odebrałam dzis moja torbę do wózka marzyłam o niej juz od kilku tygodni i w koncu sobie zakupiłam z okazji....środy czy tam czwartku <3
Cytat:
Załącznik 6384346
Tak wyglada na Allegro jest wielkaaaa, dlatego dopiero wypchana bedzie wyglądać dobrze
świetna.. oglądałam już różne torby ale mało co mi się podoba, az się zaczełam zastanawiać czy do wózka nie kupic organizera, a mój osobisty wór wypychać tym co tam dodatkowo potrzeba..doświadczone mamy, doradźcie coś w temacie torb? jeśli już mam kupić to jakąś naprawdę za..bistą..

Cytat:

co sugerujesz
mam parę pomysłów, ale pozostawię decyzję Tobie

Cytat:

a Ty wiesz,że mamy tu specjalistkę od ubezpieczeń? znaną zakupoholiczkę Orange.. napewno coś podpowie, chociaż znając Jej zamiłowanie do zakupów to nie wiem, kto na tych ubezpieczeniach wychodzi najlpiej

Cytat:
ciekawe czym ją karmiłas na codzień

Cytat:

chałwowe brzmia wypaśnie.. z jajami przepis?

Cytat:

3 i 4 TKmaxx

podobają mi się zakupy, łowy, prezenty..najbardziej dresy, zielone pajace, kocyk i kopertowe bodziaki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:00   #1973
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
byle malutki, bo nie wiem gdzie to wszystko bede trzymala, komoda ktora kupilismy na ciuszki malej jest juz pelna

ja chodze tylko do jednego, drogiego wg mnie na maxa (69zl/kg), ale czesto sa wlasnie sliczne rzeczy kupilam tez sobie sukienke na lato, ale Wam nie pokaze narazie

ja chyba tez sie skusze na ten lezaczek co Wy, fajne jest to, ze jest dobry juz dla noworodka wlasnie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

ja w sobotę będę szaleć w Ikei - jedziemy po łóżeczko
Super, udanych zakupów a które łóżeczko bierzecie? też chcieliśmy kupić w Ikei, ale dostałam łóżeczko od koleżanki, więc kupiliśmy tylko turystyczne w smyku.
Coś jeszcze będziecie kupować? My pewnie niedługo tam wskoczymy po tą małą wanienkę, może materacyki do łóżeczek i jakiś wygodny fotel do pokoju małego (coś w stylu EKTORP). Cały czas zastanawiamy się nad mebelkami... Seria Stuva wydaje się fajna, ale jakoś nie jestem jeszcze przekonana na 100% Nie chcę takich typowo dziecięcych z jakimiś bazgrołkami, zwierzakami itp. Może coś polecicie?
Stary 2016-04-27, 14:02   #1974
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

3 i 4 TKmaxx

łaaadne

Ukręciłam proste ciasto orzechowe ciekawa jestem czy mi wyjdzie. Pierwsze ciacho po przyjezdzie.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:03   #1975
Fantasmagori
Zakorzenienie

A my wczoraj ułożyliśmy ciuszki w komodzie jeszcze czeka nas pranie ale przynajmniej mamy posegregowane rozmiarowo

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:12   #1976
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dopytałam tż-ta firma wchodzi dopiero od czerwca do zakładu pracy, a że to zakład pracy to zwalniają ich z okresu karencji. W czerwcu mój tż zaczyna już pracę gdzieś indziej. Jeszcze musimy się dowiedzieć, jaka firma jest w nowym miejscu zatrudnienia lub czy opłaca nam się ubezpieczyć prywatnie, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie.

Tak dziś zrobię Ona mnie znienawidzi....

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
za studniówkę

10k czyli ile? jak liczysz kroki? masz jakieś urządzenie?

Też uważam że nie będziesz chciała wracać do pracy
Super że z dzieciaczkiem ok i wyniki w normie, zwłaszcza cukier

No właśnie się o fryz boję, ale może jakoś pokombinuje z tym spaniem w aucie? Jak TŻ wróci ubiorę się w sukienkę i uwieczni mnie i wrzucę zdjęcie

1ok - to 10000 kroków Mam opaskę na rękę Jawabone.
Plus aplikacja w telefonie.

Moja młoda w ciągu dnia mało spała i chciała być blisko - a nie zawsze noszenie jest fajne. Zwłaszcza jak musisz zrobić obiad, posprzątać, albo nawet napić się kawy. Dziecko może być w leżaczku obok i Cię widzieć.
Mają pasy bezpieczeństwa więc nie ma opcji, że wypadnie.

TŻ ma takie długie kalosze na ryby:br zydal: Nadadzą się?
Stary 2016-04-27, 14:17   #1977
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
hemoglo binę podciągniesz zdrowym jedzonkiem

ozesz fuck..coraz bliżej..

świetna.. oglądałam już różne torby ale mało co mi się podoba, az się zaczełam zastanawiać czy do wózka nie kupic organizera, a mój osobisty wór wypychać tym co tam dodatkowo potrzeba..doświadczone mamy, doradźcie coś w temacie torb? jeśli już mam kupić to jakąś naprawdę za..bistą..

mam parę pomysłów, ale pozostawię decyzję Tobie

a Ty wiesz,że mamy tu specjalistkę od ubezpieczeń? znaną zakupoholiczkę Orange.. napewno coś podpowie, chociaż znając Jej zamiłowanie do zakupów to nie wiem, kto na tych ubezpieczeniach wychodzi najlpiej

ciekawe czym ją karmiłas na codzień

chałwowe brzmia wypaśnie.. z jajami przepis?

podobają mi się zakupy, łowy, prezenty..najbardziej dresy, zielone pajace, kocyk i kopertowe bodziaki

dresy się TŻtowi najbardziej podobały

ja do tych kopertowych bodziakow nie mam przekonania jakos - mam kilka w malych rozmiarach, bo wszyscy mowia, ze sa najlatwiejsze do zakladania maluchowi, ale wydaje mi sie, ze sie z nimi nie polubie

Cytat:
Super, udanych zakupów a które łóżeczko bierzecie? też chcieliśmy kupić w Ikei, ale dostałam łóżeczko od koleżanki, więc kupiliśmy tylko turystyczne w smyku.

Coś jeszcze będziecie kupować? My pewnie niedługo tam wskoczymy po tą małą wanienkę, może materacyki do łóżeczek i jakiś wygodny fotel do pokoju małego (coś w stylu EKTORP). Cały czas zastanawiamy się nad mebelkami... Seria Stuva wydaje się fajna, ale jakoś nie jestem jeszcze przekonana na 100% Nie chcę takich typowo dziecięcych z jakimiś bazgrołkami, zwierzakami itp. Może coś polecicie?

my nie chcemy lozeczka z szufladami, zeby moc latwo pod nim odkurzyc (ze wzgledu na moja alergie i na siersc psa)

podoba mi sie Hensvik, tylko jest strasznie niskie - ale jak porownywalam je z innymi to wiekszosc taka jest
ale zastanawiam sie czy nie wziac jednak gullivera bo ten ma zdejmowany caly bok, a nie tylko wyjmowane szczebelki - decyzje podejmiemy na miejscu

chcemy kupic tez materac, byc moze przewijak

pewnie dojda jakies duperelki - pojemniki na przewijak, organizery do szuflady do komody, przescieradlo, chce zobaczyc ten reczniczek z kapturkiem czy jest fajny... pewnie troche sie tego uzbiera

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A my wczoraj ułożyliśmy ciuszki w komodzie jeszcze czeka nas pranie ale przynajmniej mamy posegregowane rozmiarowo

brawo ja tez mam wstepnie posegregowane, ale nie umiem ich jeszcze jakos sensownie ulozyc, no nie moge sie za to zabrac
Stary 2016-04-27, 14:18   #1978
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Ja co prawda niedoświadczona, ale choruje na torbę skip hop duo signature

Stary 2016-04-27, 14:19   #1979
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Ja to tylko słyszę z kazdej strony ze po co ha ubranka kupuje, przeciez dziecko tak szybko z nich wyrasta....no to kurde ma chodzic w pieluszce tylko, przeciez wiaodmo ze ciuszki trzeba miec. Co z tego ze ileś tam dostanę, jak nie wiaodmo jakich itd. Strasznie mnie to gadanie denerwuje. Ja musze byc przygotowana, taki mam charakter, ze potrzebuje miec wszytsko gotowe najlepiej od razu i wtedy jestem spokojna.
Taaa... Tak samo jak ja ciągle wysłuchuję, że co mi się tak ze wszystkim pali, przecież jest jeszcze czas TŻ i moi rodzice to momentami odnoszę wrażenie, że w sierpniu będą chcieli wszystko dopiero kupować. A sorry, ale ja się wtedy na zakupy na pewno nie wybieram, już będę za wielka i zbyt obolała, żeby się takimi rzeczami przejmować. Będę leżeć i zdychać w nadziei na to, że w końcu wyjmą ze mnie dziecię

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję miło to słyszeć . U mnie w rodzinie ja jestem najmłodszą wnuczką , ale reszta ma już pozakładane rodziny i po 2 dzieci. Żadne z mojego kuzynostwa nie pyta nawet czy trzeba w czymś pomóc , stwierdzili , że skoro ja zamieniłam babci ruderke i mam "po babci mieszkanie" to obowiązek opieki spoczywa tylko na mnie ( babcia miała mieszkanie komunalne w oficyne, którego nie dało się wykupić bo zgm uparcie twierdzi że ta kamienica idzie do wyburzenia już od 2000 r tylko do tej pory stoi i nie wygląda na to że wyburza ja przez następne 20 lat... Takie jednopokojowe ze ślepą łazienką , bez ciepłej wody stare nieszczelne piece , okna zżarte przez korniki, podłogi i stropy pozalewane na płytach pielśniowych , zamieniłam na ładne 2 pokojowe mieszkanie a rodzice zapłacili wykup i spłate zadłużenia - to mieszkanie na które zamieniłam było zamieszkane przez alkoholików, którzy w ogóle nie płacili czynszu . Rodzice spłacili zadłużenie, dali im odstępne w łapę i zapłacili za wykup). Pomijam fakt, że koszt wykupu, spłaty zadłużenia, łapówki dla alkoholików i później materiały i koszt robocizy przekroczyły wartośc babci ruderki , moje kuzynostwo dalej sądzi, że zarobiłam na babci bo załatwiłam sobie po niej mieszkanie i mam co miesiąc jej emeryturę - zawrotne 1117 zł po podwyżce , ktore oczywiście idzie na babci wikt opierunek i rzeczy które potrzebuje . Nikt mi tego co prawda w oczy nie mówi ale słyszałam raz taki komentarz od matki kuzynostwa.
To chyba w każdej rodzinie U mnie też nie trzeba by było długo czekać na takie komentarze, bo przecież drugiej strony nikt nie widzi. Uroją sobie jakieś plusy i tego się trzymają

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja co sex pamiętam, ale udany sex to już zupełnie inna sprawa
Za udanym to wściekle tęsknię, aż się doczekać nie mogę pełnej sprawności po porodzie u mnie. Z tym, że my z TŻem straszne zboczeńce zawsze i mało kiedy kończyło się na 1 razie dziennie, a teraz to biedak cierpi, bo 2-3 razy w tygodniu, nie więcej. A to i tak ze sporym poświęceniem z mojej strony

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz otrzymałam delikatnego kopniaczka! tak sobie leżałam na plecach i gładziłam delikatnie brzuszek, po czym zrobiła się taka górka (niestety tylko na kilka sekund) i poczułam kopniaka Ta górka była bardziej wyczuwalna pod ręką, niż tak widoczna wizualnie i po paru sekundach znikła bu. Jeszcze ze 2 razy wyszła i juz do tej pory cisza coś niesamowitego!
Mi się dotychczas chyba ze 2-3 razy tylko zdarzyło, że mocno pod ręką poczułam, normalnie to się bardzo skupić muszę. TŻ jeszcze ani razu kopa nie dostał, Gabryś tatusia bić nie będzie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Moja teściowa zobaczy tylko na fb... Nawet do córki nie przyjechała jak rodziła dzieci (a mieszkała 5km od niej), do nas na ślub nie przyjechała więc zapewne naszego syna też nie będzie miała okazji zobaczyć skoro jest teraz 2000km stąd
Jak przyjechała raz do PL to nawet wnukom (od siostry męża dzieciom) nawet czekolady nie przywiozła bo nie ma pieniędzy, a wczoraj wrzuciła fote na fb gdzie kupiła sobie kota za 500Euro
Mój teść (przyszły) wie od byłej mojego TŻa, że w ogóle dziadkiem zostanie po raz kolejny. O ile się z nią widział, ale raczej tak, bo utrzymują kontakt. Przecież była synowa jest fajniejsza niż własny syn Toksyczny facet, przez chwilę myśleliśmy z TŻem, że się ich stosunki jakoś unormują, ale zbyt dobitnie pokazał, gdzie ma własnego syna. O ślubie dowie się po fakcie, o ile ktoś mu powie, bo na pewno nie my, ale tutaj też przypuszczam, że wyręczy nas była TŻa. I z przykrością muszę stwierdzić, że nie mam najmniejszej ochoty na jakiekolwiek kontakty tego człowieka z naszym dzieckiem

Cytat:
Też mi się tak wydaje. Przecież człowiek rusza się przez sen, obraca z boku na bok i nie pamięta tego. Niektórzy przez sen chodzą i gadają nawet Dzidzia na pewno śpi!
Tak jak się zawsze kręciłam, tak teraz jak zasnę, tak się budzę. Zbyt dużo bólu mnie kosztuje przewracanie się z boku na bok (przez tą dziadowską pachwinę), zresztą jakakolwiek zmiana pozycji jak leżę. W efekcie jak cierpnę, to się budzę na zmianę pozycji. Tak średnio co 1,5-2 godziny. Oczywiście w międzyczasie zawsze łyk wody i siku.
I 2-3 minuty układania się ruchami słonia morskiego stękając przy tym i rzucając wszystkimi k....mi tego świata, czasem i płacząc. TŻ ma dość wielodzietną rodzinę (każde z jego rodzeństwa ma 4 dzieci, on sam też ma już 2) i oczywiście żadna z kobiet w żadnej z ciąży nie narzekała na pachwinę. Ale oczywiście mi, wielkodupnej (nie tylko tłustodupnej , ogólnie mam strasznie szerokie biodra nawet jak jestem 30 kg lżejsza), która wydawałaby się być stworzoną do chodzenia w ciąży i rodzenia dzieci, ból pachwiny i bioder tak daje popalić, że czasem się ruszyć nie idzie

Cytat:
To tak jak u mnie TŻ pracuje w obecnej firmie od czerwca, więc miał dużo czasu, żeby załatwić ubezpieczenie, skoro już przebąkiwaliśmy o dziecku. No ale gdzie tam. W efekcie ja dostanę szaleńcze 1200 zł i to by było na tyle Oczywiście tylko mnie serce boli z tego powodu, jego ani trochę

Bardzo panikować na lenistwo dziecia? Od wczoraj odnoszę wrażenie, że ma gorszy moment, bo tylko jak go sprowokuję raczy dać o sobie znać Wczoraj jak poszłam spać to normalnie budziłam małego, żeby się pokręcił trochę. Efekt był, bo faktycznie się pokręcił standardowo, ale zawsze już 22 były akrobacje I tak trochę panikuję. Sam z siebie to się tylko troszkę obróci i koniec, bez specjalnych szaleństw. I nie wiem, czy schizować i dzwonić gdzieś się wcisnąć do lekarki na miejscu, żeby tylko sprawdziła, czy z młodym wszystko ok, czy się nie przejmować, skoro jednak daje o sobie znać, tylko po prostu mniej.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:21   #1980
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

U nas jest tak, że obowiązuje 9-mny okres karencji od momentu zapisania się do dodatkowego ubezpieczenia. jedynie w momencie zmiany pakietów przez ubezpieczyciela nie było tego okresu karencji, więc co po niektórzy skorzystali, ale ta poza tym to lipa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości