Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 22:00   #2311
navioe
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Jesteś z Poznania? w jakim szpitalu byłaś- tak z ciekawości pytam, bo nie wiem gdzie będę rodzić... co podejmę decyzję to ktoś mnie zniechęca do tego szpitala

Witam nową sierpnióweczkę

Byłam u koleżanki i za każdą godzinę nieobecności musiałam nadrobić jedną stronę wątku

Przyszło zamówienie z cocodrillo- jutro pokaże foty jestem zakochana:lov e:
leżałam na Raszei. Co do porodu: nad którym szpitalem się zastanawiasz?
Odradzam św. Rodziny- personel masakra, zero empatii i zainteresowania, jakieś 5 lat temu było bardzo okej, teraz nie bardzo. no i poród rodzinny to dla mnie śmiech na sali, bo partner sobie może patrzeć przez szybke tam warto rodzić jak masz opłaconą swoją położną i znasz lekarza, który będzie odbierał poród.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:08   #2312
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja miałam wagę szczytową 99kg. 5 lat temu, nie wspominam tego najlepiej, głownie przez to, że kolana mnie bolały, uda się obcierały i inne rzeczy, życie z nadwagą nie jest proste. Życzę, żeby udało Ci się po porodzie z tym poradzić. Nie jestem jakąs fanką bycia wychudzoną ale wiem o ile łatwiej jest bez dużej nadwagi. Marzę by wrócić do swoich 72kg (które dla wielu z Was na pewno już są dużą wagą )

Mnie też swędziało i piekła bożena po luteinie, a sex z mężem uprawialiśmy z gumką bo jakoś bałam się, że mu się te babskie hormony przez penisa wchłoną

Hahaha padłam ze śmiechu jak czytałam o tych babskich hormonach :P
Co do reszty u mnie to też szczytowa waga zazwyczaj co ok 2 lata mam mocno parcie na diete i ćwiczenia i w ok 4 miesiące dochodze do ok 85kg . Z taką wagą , pewnie większośc sobie tego nie wyobrazi ale wyglądam całkiem dobrze może nie jakoś mega szczupło , ale np moja szwagierka waży normalnie ok 64 kg i wyglądałyśmy bardzo podobnie może ja na z 5 kg więcej. Jestem bardzo zbita i nikt nigdy nie myśl że mam taką wage jaką mam. Po ciąży mam zamiar wejść na bardzo zdrowy tryb jedzenia- znaczy teraz też jem zdrowo ale może nie tak dietetycznie jak bym chciała, i mozliwie szybko wrócić do ćwiczeń. Ogólnie nie mam jakiś strasznych boleści jak nie byłam w ciąży kręgosłup teraz mnie boli , uda też sobie nie tre , ale myśle że jak bobo sie urodzi i trzeba będzie nosić skrzata to może być problem z plecami i chce temu zapobiec.

Ogólnie dziewczyny dzieki za miłe słowa u nas na gr to człowiek zawsze się jakoś lepiej czuje

Witam nową Mamę , dużo zdrowia dla was i spokojnego porodu
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:08   #2313
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

A Ty byłaś już na jednej wizycie u diabetologa czy coś mi się pomyliło i dopiero pierwszy raz masz za tydzień? Współczuję, musi być Ci ciężko. Ale staraj się nie martwić o dzidziusia, będziesz pod kontrolą lekarza, który zareaguje jakby coś się działo.

Kochana byłam już na jednej wizycie u diabetologa w ten sam dzień co dostałam skierowanie to sie dostałam.A ten diabetolog skierował mnie do specjalnej poradni diabetologicznej dla ciężarnych jeszcze dalej od domu. i dlatego jade w środe tam ,a jutro jade do ginekologa prywatnie on właśnie w zielonej górze jest ordynatorem szpitala do którego tez dostałam skierowanie.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:11   #2314
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Kochana byłam już na jednej wizycie u diabetologa w ten sam dzień co dostałam skierowanie to sie dostałam.A ten diabetolog skierował mnie do specjalnej poradni diabetologicznej dla ciężarnych jeszcze dalej od domu. i dlatego jade w środe tam ,a jutro jade do ginekologa prywatnie on właśnie w zielonej górze jest ordynatorem szpitala do którego tez dostałam skierowanie.
A dowiedziałas się coś na tej wizycie? Czy tylko skierowanie do kolejnego otrzymałas? Ja idę w czwartek. Tez się denerwuje by Małemu nie zaszkodzić. Najchętniej bym nic nie jadła :-P
A teraz poczytuje stronki w necie
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:15   #2315
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dasz radę, u mnie na sali też była dziewczyna z cukrzycą i przychodziła do niej jakaś dziewczyna i układała jej plan jedzenia na cały tydzień, może u Ciebie by się też to sprawdziło?
Ja ogólnie wiem co mam jeśc ,mam tylko problem duzy rano ,na czczo mam ładny cukier czasem 83,86,91 ,zjem pierwsze sniadanie z wyliczeniem węglowodanów,białek i tłuszczy i potrafi mi skoczyć nawet do 170 po godzinie ,a po 12 już cukry mi nie skaczą do samego wieczora ,ja nawet na drugie dzisiaj zjadłam 6 pierogów ruskich i po godzinie miałam cukier 86 więc to na prawde dobry wynik .

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A dowiedziałas się coś na tej wizycie? Czy tylko skierowanie do kolejnego otrzymałas? Ja idę w czwartek. Tez się denerwuje by Małemu nie zaszkodzić. Najchętniej bym nic nie jadła :-P
A teraz poczytuje stronki w necie
A też ci wyszła cukrzyca Kochana tyle co sie dowiedziałam to że ścisłą dieta którą stosuje ,ale męczy mnie strasznie to i popadam w melancholie ,zaraz płacze i nie radze sobie z emocjami jakie mnie ogarniają.
Jutro mam wizyte u ginekologa prywatnie on sie specjalizuje w kobietach ciężarnych z cukrzycą zobacze co mi powie. A w środe za tydzień i tak jade do tej drugiej poradni,tam ponoć dadzą mi jakiś inny glukometr ,ten co mam dostałam za darmo w aptece u siebie,jeśli cukry będą mi skakały po śniadaniu powyżej 120 po 1 godzinie to chyba insuline mi zapodadzą .
Trzymaj sie kochana

Dziękuje Wam za wsparcie ,wiem że zawsze mogę na Was liczyć
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:18   #2316
kasia_ruda
Zakorzenienie

A wiecie, że mi się hemoglobina podniosła o ponad 0,5 w ciągu trzech tygodni? Zważywszy na moją absolutnie ograniczoną przez wymioty dietę, jestem naprawdę w szoku... Poza swieżo wyciskanym sokiem, który mama mi codziennie robi, to nie wiem, czy jem coś sensownego.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:19   #2317
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A wiecie, że mi się hemoglobina podniosła o ponad 0,5 w ciągu trzech tygodni? Zważywszy na moją absolutnie ograniczoną przez wymioty dietę, jestem naprawdę w szoku... Poza swieżo wyciskanym sokiem, który mama mi codziennie robi, to nie wiem, czy jem coś sensownego.

To super wiadomość u mnie niestety spadek :-(
Oddzwonil dr w sprawie wyników glukozy?
cudzie trwaj
Stary 2016-04-28, 22:21   #2318
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
To super wiadomość u mnie niestety spadek :-(
Oddzwonil dr w sprawie wyników glukozy?

Nie, wysłałam mu na słuzbowego maila, a chyba już był poza kliniką. Rano będę go męczyć
Stary 2016-04-28, 22:21   #2319
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Gazetka wchodzi od 2 maja, ale niektóre widoczne w niej produkty- czyli ubranka i termometr od 5 maja
Dzięki, to zaczaję się 5-ego.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Miałam dziś zwariowany dzień w pracy. W sumie byłam tylko pół dnia, a zmęczyłam się jak po całym;/

Rano u okulisty wydałam kupę kasy, aż mi żal. Ale mus to mus. Zmieniłam soczewki na jakieś jeszcze cieńsze i mniej wysuszające gałki. Nowe oprawki, plus szkła z fotochromami.
Będzie śmiesznie, jak znajdę swoje stare okulary Będą na zmianę:p
Dlatego teraz na wszelki wypadek wzięłam sobie inne Do odbioru będą we wtorek.
Wzrok nic się nie zmienił, stoi w miejscu - co jest na plus, bo przy cukrzycy potrafi płatać figle.

Jeszcze jutro dzień pracujący i w sobotę mam zamiar dalej się rozpieszczać
Dobrze, że wzrok się nie pogorszył! Niefajnie tak musieć wywalać kasę, no ale najwyżej będą drugie okulary zapasowe, zawsze się mogą przydać.

Cytat:
Aaa rozumiem, to będziesz miała kilka opinii lekarskich, będziesz pod dobrą opieką, nie przejmuj się.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:21   #2320
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, wysłałam mu na słuzbowego maila, a chyba już był poza kliniką. Rano będę go męczyć
Wg informacji, które podawał mi mój gin, Twoje wyniki są w normie
cudzie trwaj
Stary 2016-04-28, 22:24   #2321
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki ten drugi i trzeci wynik to bardzo spoko, ten pierwszy lekko podejrzany, a z racji, że wizytę mam w środę dopiero, to nie chcę czekać, tym bardziej, że w moczu mi jakaś wyszła infekcja.
Stary 2016-04-28, 22:26   #2322
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:

Brawa za skończony 24. tydzień. Też co czwartek czytam w książce co tam u małego, mąż też się stara na bieżąco, bo jeszcze nie przeczytał całej książki jak ja jeszcze przed zrobieniem testu. Teraz ma zaległości, bo jeszcze w 5. miesiącu został. ;P
I Wam brawa za 23+0 jaką książkę czytacie?

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mój zawsze pamietał kiedy miałam okres. Ja nigdy nie wiedziałam i jak jeszcze nie chciałam dziecka to mówiłam: "czy ja juz nie powinnam dostać" a on: "jeszcze 5 dni kochanie"
O skubany!
Cytat:
Miałam dziś zwariowany dzień w pracy. W sumie byłam tylko pół dnia, a zmęczyłam się jak po całym;/

Rano u okulisty wydałam kupę kasy, aż mi żal. Ale mus to mus. Zmieniłam soczewki na jakieś jeszcze cieńsze i mniej wysuszające gałki. Nowe oprawki, plus szkła z fotochromami.
Będzie śmiesznie, jak znajdę swoje stare okulary Będą na zmianę:p
Dlatego teraz na wszelki wypadek wzięłam sobie inne Do odbioru będą we wtorek.
Wzrok nic się nie zmienił, stoi w miejscu - co jest na plus, bo przy cukrzycy potrafi płatać figle.

Jeszcze jutro dzień pracujący i w sobotę mam zamiar dalej się rozpieszczać
Ostatnio też wyrabiałam okulary. Polecam w przyszłości zamawiać szkła i oprawy przez neta, w moim przypadku wyszło o wieeele taniej. Najlepiej pójść do optyka, zapamiętać/spisać model oprawy który nam pasuje i poszukać jej w necie. Szkła identycznie... dokładnie te same wyszły mi 3x taniej niż zapłaciłabym stacjonarnie. Byliśmy z tż w szoku. Montaż szkieł w cenie, tyle że wtedy nie ma możliwości zwrotu.
Cytat:
Daj znać co tam wyszło. Trzymam kciuka!
__
Coś mnie dziś pobolewa spojenie łonowe...

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-28 o 22:28
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:27   #2323
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Wg moich norm też Ale te są nieco inne niż w pl. Dla porównania:

Moje
Na czczo - 5.5
Po godzinie do 8
Jeśli po dwóch - 7

W PL
Na czczo - chyba 5.1
Po godzinie 7.7
Stary 2016-04-28, 22:30   #2324
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Moje

Na czczo - 5.5

Po godzinie do 8

Jeśli po dwóch - 7

W PL

Na czczo - chyba 5.1

Po godzinie 7.7

Na czczo norma do 5,49 wg tej mojej rozpiski
Stary 2016-04-28, 22:31   #2325
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

O skubany!

Ostatnio też wyrabiałam okulary. Polecam w przyszłości zamawiać szkła i oprawy przez neta, w moim przypadku wyszło o wieeele taniej. Najlepiej pójść do optyka, zapamiętać/spisać model oprawy który nam pasuje i poszukać jej w necie. Szkła identycznie... dokładnie te same wyszły mi 3x taniej niż zapłaciłabym stacjonarnie. Byliśmy z tż w szoku. Montaż szkieł w cenie, tyle że wtedy nie ma możliwości zwrotu.

Daj znać co tam wyszło.
__
Ja mam szkła za darmo - dopłacam tylko za fotochromy, a oprawki akurat w promocji w dobra cena
Ja tam jestem taka, że płacę temu, komu zawracam głowę
Zresztą. to mój lokalny optyk. Jak trzeba mi dodatkowej wizyty bo coś, to zawsze mam od ręki. Obsługa na poziomie. Także dla paru funtów nie będę sobie dokładać roboty
Stary 2016-04-28, 22:31   #2326
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki ten drugi i trzeci wynik to bardzo spoko, ten pierwszy lekko podejrzany, a z racji, że wizytę mam w środę dopiero, to nie chcę czekać, tym bardziej, że w moczu mi jakaś wyszła infekcja.
To mam nadzieję, że lekarz będzie miał dla Ciebie pomyślne wiadomości i potwierdzi, że wynik jest w normie tak jak pisze BeataAmelka.
Super, że z hemoglobiną poprawa!

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

O skubany!

Daj znać co tam wyszło.
__
Dzięki, czytamy "W oczekiwaniu na dziecko".

To ciekawe z tymi okularami, następnym razem chętnie też tak zrobię.
Stary 2016-04-28, 22:33   #2327
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witaj Likap

Tak czytam o tych Waszych twardnieniach, że bierzecie jakieś leki, że trzeba odpoczywać, że zakaz seksu, a nawet szpital ...

Mnie też twardnieje, wczoraj ginowi to powiedziałam, ale jakby mnie olał - magnezu kazał tylko więcej brać
Stary 2016-04-28, 22:33   #2328
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dzięki Florencee, dam znać

Stary 2016-04-28, 22:35   #2329
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Na czczo norma do 5,49 wg tej mojej rozpiski
Mam takie wartości dla Pl - z książki dla kobiet z cukrzycą ciążowa z poradni diabetologicznej.
Ale to są dla glukometru więc może dla obciążenia glukoza są inne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461875745869.jpg (56,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2016-04-28, 22:36   #2330
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
leżałam na Raszei. Co do porodu: nad którym szpitalem się zastanawiasz?
Odradzam św. Rodziny- personel masakra, zero empatii i zainteresowania, jakieś 5 lat temu było bardzo okej, teraz nie bardzo. no i poród rodzinny to dla mnie śmiech na sali, bo partner sobie może patrzeć przez szybke tam warto rodzić jak masz opłaconą swoją położną i znasz lekarza, który będzie odbierał poród.
Chciałam w szpitalu św. Rodziny, ale coraz więcej osób mi go odradza (odwiedziny na korytarzu, teraz piszesz że poród rodzinny wygląda jak wygląda....) i chyba skłaniam się właśnie ku Raszei, no ewentualnie Polna. Sama nie wiem A Ty już zdecydowałaś?
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 22:37   #2331
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ale jak szkła przez net? Jeszcze oprawkę to rozumiem, ale szkła? Przexież to nie tylko wada, ale też rozstaw i sporo innych czynników (np to, gdzie patrzysz tzn w którym miejscu szkła koncentrujesz wzrok). Kurcze, nie odważyłabym się. Moi tesciowie siedzą w tym biznesie (co akurat dla nas okularników się świetnie składa ), więc chcąc nie chcąc coś o tym wiem.

Stary 2016-04-28, 22:38   #2332
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witaj Likap

Tak czytam o tych Waszych twardnieniach, że bierzecie jakieś leki, że trzeba odpoczywać, że zakaz seksu, a nawet szpital ...

Mnie też twardnieje, wczoraj ginowi to powiedziałam, ale jakby mnie olał - magnezu kazał tylko więcej brać
Mój też na twardnienia zaleca tylko magnez i odpoczynek, no i chciał znać wyniki tego badania CRP, ogólnie też chyba nie widział w tym jakiegoś większego problemu.
Stary 2016-04-28, 22:39   #2333
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie wartości dla Pl - z książki dla kobiet z cukrzycą ciążowa z poradni diabetologicznej.
Ale to są dla glukometru więc może dla obciążenia glukoza są inne

Nie mam o tym zielonego pojęcia, po prostu sprawdziłam na wynikach. Akurat cukrzyca jest dla mnie absolutną zagadką.

W ogole wydawało mi się, że kolejna ciąża to będzie taki lajcik, bo człowiek już wszystko wie. A tu kurde co krok coś nowego.
Stary 2016-04-28, 22:43   #2334
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

Moje
Na czczo - 5.5
Po godzinie do 8
Jeśli po dwóch - 7

W PL
Na czczo - chyba 5.1
Po godzinie 7.7
To moje były
Na czczo 3,6
po godz 3,7
po dwoch 4,2
a skala (minimum od 4,1 ) więc dwa pierwsze ewidentnie za niskie

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Ja czytam "Mamo tato co ty na to" Zawitowskiego ale jakos mi nie podchodzi

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 23:11   #2335
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam szkła za darmo - dopłacam tylko za fotochromy, a oprawki akurat w promocji w dobra cena
Ja tam jestem taka, że płacę temu, komu zawracam głowę
Zresztą. to mój lokalny optyk. Jak trzeba mi dodatkowej wizyty bo coś, to zawsze mam od ręki. Obsługa na poziomie. Także dla paru funtów nie będę sobie dokładać roboty
O, to rzeczywiście fajnie trafiłaś.
Bliska mi osoba pracuje w optyku i mimo że z racji tego miałabym najwyższy rabat, o wieele bardziej opłacało mi się załatwić to przez neta. Ale nie wiem, może to tylko w moim miasteczku narzucają takie marże. Normalnie deal życia zrobiliśmy na tych okularach
Super że szkła miałas za darmo. A fotochromy fajna sprawa

Cytat:

To ciekawe z tymi okularami, następnym razem chętnie też tak zrobię.
Ooo ja też właśnie z niej korzystam + jeszcze "Ciężarówką przez 9 miesięcy"

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Ale jak szkła przez net? Jeszcze oprawkę to rozumiem, ale szkła? Przexież to nie tylko wada, ale też rozstaw i sporo innych czynników (np to, gdzie patrzysz tzn w którym miejscu szkła koncentrujesz wzrok). Kurcze, nie odważyłabym się. Moi tesciowie siedzą w tym biznesie (co akurat dla nas okularników się świetnie składa ), więc chcąc nie chcąc coś o tym wiem.

Zgadza się. Przy zamawianiu szkieł takich jakich potrzebowałam wymagane było podanie wady i indeksu wyłącznie. Rozstaw źrenic to do montażu jest potrzebny, ale wszystkie dane mam wypisane na poprzednim zleceniu
Stary 2016-04-28, 23:45   #2336
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Drogie Panie, tija jest w końcu w ciąży!

No tija, ewidentnie córa miała foszka że mówicie do niej Kubuś odrazu pokazała kto w brzuszku mieszka!

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam
byłam dziś w rossmanie i pani z kasy zawołała mnie bez kolejki. Jako pierwsza stała taka lalunia w szpilkach i nie pozostawiła na mnie suchej nitki, że chyba sobie żartuje że będę bez kolejki skoro mam mały brzuch. Ja jej pokazałam plakietkę że w rossmanie są zasady, że ciężarne bez kolejki. Ta zaczęła komentować, że to są głupie zasady i ona ich nie akceptuje. Zaczęła się ze mną w ogóle przepychać, że ona była pierwsza i koniec. Ale pani z kasy i tak mnie pierwsza obsłużyła. Nie czaje takich ludzi. Jakbym wiedziała, że to taką burze wywoła to bym stałą potulnie w kilometrowej kolejce

Dlatego super, że pracownicy rossmana sami reagują i zapraszają a paniusi jak nie pasuje to niech robi zakupy gdzie indziej hihihi

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko bo się dowiedziałam, że jutro mam kontrolę na kursach w jednostce, siedzę drukuję konspekty itp....

Bidulka

Nie wiem skąd Ty jesteś ale u nas większość ludzi zarabia minimalną płacę, w ogóle z samą pracą też nie jest kolorowo to i ceny dostosowane do miasta.... Poza tym podałam kwoty w obecnym żłobku a on ma dofinansowanie, nie w każdym są takie opłaty...
Co do reszty - pewnie masz rację ale chyba lepiej, że dali cokolwiek, nawet te 500, poprzedni rząd nic nie dał. Lepszy rydz niż nic, takie moje zdanie.

A wiesz, czasem mam wrażenie, że on po pracy to tylko TV itp. Choć prawda jest taka, że oboje dużo pracujemy, mamy mało czasu, często jesteśmy przemęczeni, a ja zmęczeni to i drażliwi itd....

Do nas przyszła już paczka od cioci z USA. Są ciuszki dla Natalki i dla kolejnej córci .
Wracam do konspektów...

Wiesz obecny rząd też nie "dał" poza tym nie pojmuję logiki oczekiwania że rząd coś "da" . Rząd nie powinien dawać bo nie jest instytucją charytatywną - jego działania finansują pracujący-płacący składki obywatele.

Cytat:
dziewczyny od 2 maja w lidlu będą termometry na podczerwień 6 w 1 dla maluszka i zastanawiam się nad nim. A wy jakie planujecie kupić?

Na stronie lidla możecie zobaczyć sobie dokładnie. Wszystko dla dziecka i mamy będzie 5maja. Piszę bo już któraś osoba pisze inną datę a dzisiaj/wczoraj ktoś już pisał że był sprawdzić te produkty . Przyszły czwartek dziewczyny .

Muszę się pochwalić, dzisiaj upatrzyłam bujaczek na olx - i po 40minutach był już mój . Bardzo się cieszę, że jednak kupiliśmy używany bo jest w suuuuper stanie a kosztował 190 zamiast 340zł . Także nawet jeśli będziemy chcieli go potem sprzedać to nic nie stracimy na wartości!

ImageUploadedByWizaz Forum1461879744.578022.jpgImageUploadedByWizaz Forum1461879752.909854.jpg

Babcia i ciocia partnera robią cuda na drutach. Babcia ostatnio poinformowała nas, że zrobi dla pierwszego prawnuka/prawnuczki kocyk do wózka a ciocia dzisiaj zaczęła dziergać sukienkę do chrztu jeeeej bardzo mnie wzruszają takie prezenty od serca
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 23:53   #2337
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hmm..ja własnie nie wiem gdzie, w Trzebnicy szpital miał b.dobre opinie,ale to tak parę lat wstecz, potem czytałam wiele takich,ze chyba za bardzo nachwalono ich i jest lipa.. ja mam opcje jeszcze w drugą stronę uderzyć, do sąsiadów z wielkopolski albo tutejszy rejonowy..borowska i kamieńskiego o tyle polecane,że wysoki stopień referencyjności,ale kołchozy straszne..a na borowskiej warunki sanitarne dobre? ja też tych co trzymaja siku do domu..
Szpital na Borowskiej jest całkiem nowy więc warunki są super. W każdą środę chyba o 13 czy 14 można zwiedzić oddział położniczy. Ja mam zamiar iść zobaczyć.

Cytat:
Cześc dziewczyny
Nie jestem w stanie Was nadrobić ,jestem ciągle sama z dziecmi ,mąż wraca na noc tylko ,nie mam czasu prawie na nic,do tego dopadła mnie deprecha ,nie radze sobie emocjonalnine ze świadomością o tej cukrzycy ,straszne mam obawy i boje sie o dziecko ,ze coś sie stanie W sumie stocuje diete ,ale rano co bym nie zjadła na pierwsze śniadanie to cukier w góre i tylko rano mam roblem ehhh ,a do wizty jeszcze tydzień
Troszke sie wam wypłakałam ,szkoda ze mniej mnie tutaj .Nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.
Głowa do góry

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
dzięki nie mam cukrzycy
za to wyniki z morfologii się znów pogorszyły więc od środy pewnie żelazo... nigdy nie miałam tak tragicznych wyników z morfologii, w ciąży z synem nawet nie spadłam poniżej norm a teraz tragedia A tak dbałam o dietę....
Super że nie masz cukrzycy , gorzej ze morfologia do doopy

Cytat:
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję
Widzę że z TŻ wszystko wraca do normy

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ostra infekcja, ropny katar schodzi po gardle i z nosa, głos mam jakbym tydzień się darła
biedulka

Cytat:
witam
byłam dziś w rossmanie i pani z kasy zawołała mnie bez kolejki. Jako pierwsza stała taka lalunia w szpilkach i nie pozostawiła na mnie suchej nitki, że chyba sobie żartuje że będę bez kolejki skoro mam mały brzuch. Ja jej pokazałam plakietkę że w rossmanie są zasady, że ciężarne bez kolejki. Ta zaczęła komentować, że to są głupie zasady i ona ich nie akceptuje. Zaczęła się ze mną w ogóle przepychać, że ona była pierwsza i koniec. Ale pani z kasy i tak mnie pierwsza obsłużyła. Nie czaje takich ludzi. Jakbym wiedziała, że to taką burze wywoła to bym stałą potulnie w kilometrowej kolejce
Baba chyba ma nierówno pod sufitem! Nie przejmuj się nią!

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Czesc Czy mogę się do Was przyłączyć? Termin mam na 23 sierpnia i będe miała córeczkę. Czy może macie jakiś sposób na liczenie który to tydzień ciąży? Ewentualnie jakiś kalkulator na internecie, bo ciągle się w tym gubie jak to jest z tym liczeniem...
Witamy

Cytat:
Witaj Likap

Ja też dziś powiedziałam ginowi że mi macica twardnieje to powiedział że to skurcze przepowiadające i że jeżeli nie są bardzo bolesne i zbyt częste to nie ma się czym przejmować
Ogólnie wizyta była krótka, wszystko w porządku, dalej będzie dziewczynka, waży 600g
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 00:43   #2338
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Mnie to na przykład w ogóle nie boli - po prostu brzuch mi się stawia, twardnieje

Kurde, stwierdziłam, że nie będę się użerać z tym gościem z Allegro. Szkoda moich nerwów, nie będę żebrać, żeby łaskawcy mi wysłali zamówienie. Sporo rzeczy jest na Gemini (smoczki, butelki, proszki do prania! nawet szczotki do czyszczenia butelek, nawet staniki do karmienia ). I w sumie niektóre rzeczy wyjdą mi taniej na Gemini, a pierdoły typu prześcieradełka itd. zamówię też na All, już znalazłam sprzedawcę. Chociaż ten, co mnie wkurzył, ten r_p77 jako jedyny na Allegro miał flanelowe prześcieradła i do wózka, i do łóżeczka i na przewijak ... A tak niestety, wezmę frotte

Dopiero mi Gemini przyszło, a widzę, że następne zamówienie za 300zł będzie bardzo łatwo zrobić Jeszcze nie zamawiam, ale powoli robię listę, jak mi się coś przypomni.

Ile saszetek Tantum Rosa proponujecie? Jedno opakowanie 10 saszetek wystarczy, czy lepiej ze dwa?

Aha i któraś pisała bardzo długą i nieznaną mi listę witamin/odżywek dla niemowląt ? Co jest absolutnie konieczne? Jakieś witaminy D itd? Pomóżcie Nie chcę też syncia faszerować, jeżeli coś nie jest konieczne. Wystarczająco dużo sama przyjmuję w czasie ciąży

Dobra... Próbuję iść spać ...

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-04-29 o 00:47
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 06:08   #2339
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzien dobry
25+0

Ja W oczekiwaniu na dziecko czytam na bieżąco- tzn opis tygodnia. Ewentualnie opis miesiąca, ale w 6 poród, szkoła rodzenia itp i mam to gdzieś.
A szkoła rodzenia w szpitalu ma spotkanie w środę o 14. Nie wiem czy tylko pierwsze czy zawsze, ale niektóre mamy pracują o tej godzinie, tatusiowie też nie. Bezsensu dla mnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 06:45   #2340
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, dzisiaj upatrzyłam bujaczek na olx - i po 40minutach był już mój . Bardzo się cieszę, że jednak kupiliśmy używany bo jest w suuuuper stanie a kosztował 190 zamiast 340zł . Także nawet jeśli będziemy chcieli go potem sprzedać to nic nie stracimy na wartości!

Załącznik 6388861Załącznik 6388866

Babcia i ciocia partnera robią cuda na drutach. Babcia ostatnio poinformowała nas, że zrobi dla pierwszego prawnuka/prawnuczki kocyk do wózka a ciocia dzisiaj zaczęła dziergać sukienkę do chrztu jeeeej bardzo mnie wzruszają takie prezenty od serca
super zakup.. i rzeczywiście prezenty robione własnoręcznie przez najbliższych to piekna sprawa..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Szpital na Borowskiej jest całkiem nowy więc warunki są super. W każdą środę chyba o 13 czy 14 można zwiedzić oddział położniczy. Ja mam zamiar iść zobaczyć.
Ja też dziś powiedziałam ginowi że mi macica twardnieje to powiedział że to skurcze przepowiadające i że jeżeli nie są bardzo bolesne i zbyt częste to nie ma się czym przejmować
Ogólnie wizyta była krótka, wszystko w porządku, dalej będzie dziewczynka, waży 600g
to jak będziesz mieć jakieś wieści nt szpitali to daj znać..najlepiej od osób,które rodziły, bo ja słyszałam,że zwiedzanie to jedno a poród to drugie..
w internecie nt twardnienia też różne informacje..ja mam bezbolesne chwilowe twardnienie, ale zdarzało mi się natknąć na info, że to niebezpieczne
ale kluseczka duża z córci

Cytat:
Mnie to na przykład w ogóle nie boli - po prostu brzuch mi się stawia, twardnieje

Kurde, stwierdziłam, że nie będę się użerać z tym gościem z Allegro. Szkoda moich nerwów, nie będę żebrać, żeby łaskawcy mi wysłali zamówienie. Sporo rzeczy jest na Gemini (smoczki, butelki, proszki do prania! nawet szczotki do czyszczenia butelek, nawet staniki do karmienia ). I w sumie niektóre rzeczy wyjdą mi taniej na Gemini, a pierdoły typu prześcieradełka itd. zamówię też na All, już znalazłam sprzedawcę. Chociaż ten, co mnie wkurzył, ten r_p77 jako jedyny na Allegro miał flanelowe prześcieradła i do wózka, i do łóżeczka i na przewijak ... A tak niestety, wezmę frotte

Dopiero mi Gemini przyszło, a widzę, że następne zamówienie za 300zł będzie bardzo łatwo zrobić Jeszcze nie zamawiam, ale powoli robię listę, jak mi się coś przypomni.

Ile saszetek Tantum Rosa proponujecie? Jedno opakowanie 10 saszetek wystarczy, czy lepiej ze dwa?

Aha i któraś pisała bardzo długą i nieznaną mi listę witamin/odżywek dla niemowląt ? Co jest absolutnie konieczne? Jakieś witaminy D itd? Pomóżcie Nie chcę też syncia faszerować, jeżeli coś nie jest konieczne. Wystarczająco dużo sama przyjmuję w czasie ciąży

Dobra... Próbuję iść spać ...
nie wiem o jakie leki Ci chodzi, ja nie kupuję nic..w szpitalu zalecą co podawać i wtedy kupię..nie będę trzymać witamin 3 miesiące jak nie wiadomo co się przyda.. już na niektórych tych maściach widziałam termin przydatności np styczeń 2017, więc pewnie też nie zdążę zużyć..

hej dziewczyny
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości