|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Odradzam św. Rodziny- personel masakra, zero empatii i zainteresowania, jakieś 5 lat temu było bardzo okej, teraz nie bardzo. no i poród rodzinny to dla mnie śmiech na sali, bo partner sobie może patrzeć przez szybke |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha padłam ze śmiechu jak czytałam o tych babskich hormonach :P Co do reszty u mnie to też szczytowa waga zazwyczaj co ok 2 lata mam mocno parcie na diete i ćwiczenia i w ok 4 miesiące dochodze do ok 85kg . Z taką wagą , pewnie większośc sobie tego nie wyobrazi ale wyglądam całkiem dobrze może nie jakoś mega szczupło , ale np moja szwagierka waży normalnie ok 64 kg i wyglądałyśmy bardzo podobnie może ja na z 5 kg więcej. Jestem bardzo zbita i nikt nigdy nie myśl że mam taką wage jaką mam. Po ciąży mam zamiar wejść na bardzo zdrowy tryb jedzenia- znaczy teraz też jem zdrowo ale może nie tak dietetycznie jak bym chciała, i mozliwie szybko wrócić do ćwiczeń. Ogólnie nie mam jakiś strasznych boleści jak nie byłam w ciąży kręgosłup teraz mnie boli , uda też sobie nie tre , ale myśle że jak bobo sie urodzi i trzeba będzie nosić skrzata to może być problem z plecami i chce temu zapobiec. Ogólnie dziewczyny dzieki za miłe słowa u nas na gr to człowiek zawsze się jakoś lepiej czuje Witam nową Mamę , dużo zdrowia dla was i spokojnego porodu
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dlatego jade w środe tam ,a jutro jade do ginekologa prywatnie on właśnie w zielonej górze jest ordynatorem szpitala do którego tez dostałam skierowanie.
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz poczytuje stronki w necie
|
|
|
#2315 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Kochana tyle co sie dowiedziałam to że ścisłą dieta którą stosuje ,ale męczy mnie strasznie to i popadam w melancholie ,zaraz płacze i nie radze sobie z emocjami jakie mnie ogarniają.Jutro mam wizyte u ginekologa prywatnie on sie specjalizuje w kobietach ciężarnych z cukrzycą zobacze co mi powie. A w środe za tydzień i tak jade do tej drugiej poradni,tam ponoć dadzą mi jakiś inny glukometr ,ten co mam dostałam za darmo w aptece u siebie,jeśli cukry będą mi skakały po śniadaniu powyżej 120 po 1 godzinie to chyba insuline mi zapodadzą . Trzymaj sie kochana ![]() Dziękuje Wam za wsparcie ,wiem że zawsze mogę na Was liczyć
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że mi się hemoglobina podniosła o ponad 0,5 w ciągu trzech tygodni? Zważywszy na moją absolutnie ograniczoną przez wymioty dietę, jestem naprawdę w szoku... Poza swieżo wyciskanym sokiem, który mama mi codziennie robi, to nie wiem, czy jem coś sensownego.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie niestety spadek :-(Oddzwonil dr w sprawie wyników glukozy?
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2322 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaką książkę czytacie?Cytat:
Cytat:
Cytat:
__ Coś mnie dziś pobolewa spojenie łonowe...
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-28 o 22:28 |
||||
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Wg moich norm też
Ale te są nieco inne niż w pl. Dla porównania:Moje Na czczo - 5.5 Po godzinie do 8 Jeśli po dwóch - 7 W PL Na czczo - chyba 5.1 Po godzinie 7.7
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam jestem taka, że płacę temu, komu zawracam głowę Zresztą. to mój lokalny optyk. Jak trzeba mi dodatkowej wizyty bo coś, to zawsze mam od ręki. Obsługa na poziomie. Także dla paru funtów nie będę sobie dokładać roboty
|
|
|
#2326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że z hemoglobiną poprawa! Cytat:
![]() To ciekawe z tymi okularami, następnym razem chętnie też tak zrobię. |
||
|
|
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Likap
Tak czytam o tych Waszych twardnieniach, że bierzecie jakieś leki, że trzeba odpoczywać, że zakaz seksu, a nawet szpital ... Mnie też twardnieje, wczoraj ginowi to powiedziałam, ale jakby mnie olał - magnezu kazał tylko więcej brać
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Florencee, dam znać
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie wartości dla Pl - z książki dla kobiet z cukrzycą ciążowa z poradni diabetologicznej.
Ale to są dla glukometru więc może dla obciążenia glukoza są inne
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty już zdecydowałaś?
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak szkła przez net? Jeszcze oprawkę to rozumiem, ale szkła? Przexież to nie tylko wada, ale też rozstaw i sporo innych czynników (np to, gdzie patrzysz tzn w którym miejscu szkła koncentrujesz wzrok). Kurcze, nie odważyłabym się. Moi tesciowie siedzą w tym biznesie (co akurat dla nas okularników się świetnie składa
), więc chcąc nie chcąc coś o tym wiem. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Mój też na twardnienia zaleca tylko magnez i odpoczynek, no i chciał znać wyniki tego badania CRP, ogólnie też chyba nie widział w tym jakiegoś większego problemu.
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam o tym zielonego pojęcia, po prostu sprawdziłam na wynikach. Akurat cukrzyca jest dla mnie absolutną zagadką. W ogole wydawało mi się, że kolejna ciąża to będzie taki lajcik, bo człowiek już wszystko wie. A tu kurde co krok coś nowego. |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czczo 3,6 po godz 3,7 po dwoch 4,2 a skala (minimum od 4,1 ) więc dwa pierwsze ewidentnie za niskie ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ja czytam "Mamo tato co ty na to" Zawitowskiego ale jakos mi nie podchodzi |
|
|
|
|
#2335 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bliska mi osoba pracuje w optyku i mimo że z racji tego miałabym najwyższy rabat, o wieele bardziej opłacało mi się załatwić to przez neta. Ale nie wiem, może to tylko w moim miasteczku narzucają takie marże. Normalnie deal życia zrobiliśmy na tych okularach Super że szkła miałas za darmo. A fotochromy fajna sprawa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#2336 | |||
|
Raczkowanie
|
No tija, ewidentnie córa miała foszka że mówicie do niej Kubuś odrazu pokazała kto w brzuszku mieszka! Cytat:
Dlatego super, że pracownicy rossmana sami reagują i zapraszają a paniusi jak nie pasuje to niech robi zakupy gdzie indziej hihihiCytat:
Wiesz obecny rząd też nie "dał" poza tym nie pojmuję logiki oczekiwania że rząd coś "da" . Rząd nie powinien dawać bo nie jest instytucją charytatywną - jego działania finansują pracujący-płacący składki obywatele. Cytat:
Na stronie lidla możecie zobaczyć sobie dokładnie. Wszystko dla dziecka i mamy będzie 5maja. Piszę bo już któraś osoba pisze inną datę a dzisiaj/wczoraj ktoś już pisał że był sprawdzić te produkty . Przyszły czwartek dziewczyny .Muszę się pochwalić, dzisiaj upatrzyłam bujaczek na olx - i po 40minutach był już mój . Bardzo się cieszę, że jednak kupiliśmy używany bo jest w suuuuper stanie a kosztował 190 zamiast 340zł . Także nawet jeśli będziemy chcieli go potem sprzedać to nic nie stracimy na wartości! ImageUploadedByWizaz Forum1461879744.578022.jpgImageUploadedByWizaz Forum1461879752.909854.jpg Babcia i ciocia partnera robią cuda na drutach. Babcia ostatnio poinformowała nas, że zrobi dla pierwszego prawnuka/prawnuczki kocyk do wózka a ciocia dzisiaj zaczęła dziergać sukienkę do chrztu jeeeej bardzo mnie wzruszają takie prezenty od serca
|
|||
|
|
|
#2337 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie wizyta była krótka, wszystko w porządku, dalej będzie dziewczynka, waży 600g |
||||||||
|
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to na przykład w ogóle nie boli - po prostu brzuch mi się stawia, twardnieje
![]() Kurde, stwierdziłam, że nie będę się użerać z tym gościem z Allegro. Szkoda moich nerwów, nie będę żebrać, żeby łaskawcy mi wysłali zamówienie. Sporo rzeczy jest na Gemini (smoczki, butelki, proszki do prania! nawet szczotki do czyszczenia butelek, nawet staniki do karmienia ). I w sumie niektóre rzeczy wyjdą mi taniej na Gemini, a pierdoły typu prześcieradełka itd. zamówię też na All, już znalazłam sprzedawcę. Chociaż ten, co mnie wkurzył, ten r_p77 jako jedyny na Allegro miał flanelowe prześcieradła i do wózka, i do łóżeczka i na przewijak ... A tak niestety, wezmę frotte ![]() Dopiero mi Gemini przyszło, a widzę, że następne zamówienie za 300zł będzie bardzo łatwo zrobić Ile saszetek Tantum Rosa proponujecie? Jedno opakowanie 10 saszetek wystarczy, czy lepiej ze dwa? Aha i któraś pisała bardzo długą i nieznaną mi listę witamin/odżywek dla niemowląt ? Co jest absolutnie konieczne? Jakieś witaminy D itd? Pomóżcie Nie chcę też syncia faszerować, jeżeli coś nie jest konieczne. Wystarczająco dużo sama przyjmuję w czasie ciąży ![]() Dobra... Próbuję iść spać ...
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-04-29 o 00:47 |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
25+0 Ja W oczekiwaniu na dziecko czytam na bieżąco- tzn opis tygodnia. Ewentualnie opis miesiąca, ale w 6 poród, szkoła rodzenia itp i mam to gdzieś. A szkoła rodzenia w szpitalu ma spotkanie w środę o 14. Nie wiem czy tylko pierwsze czy zawsze, ale niektóre mamy pracują o tej godzinie, tatusiowie też nie. Bezsensu dla mnie. |
|
|
|
#2340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w internecie nt twardnienia też różne informacje..ja mam bezbolesne chwilowe twardnienie, ale zdarzało mi się natknąć na info, że to niebezpieczne ![]() ale kluseczka duża z córci Cytat:
hej dziewczyny |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

co podejmę decyzję to ktoś mnie zniechęca do tego szpitala 

(które dla wielu z Was na pewno już są dużą wagą
)
Ale staraj się nie martwić o dzidziusia, będziesz pod kontrolą lekarza, który zareaguje jakby coś się działo.

jaką książkę czytacie?

więc od środy pewnie żelazo... nigdy nie miałam tak tragicznych wyników z morfologii, w ciąży z synem nawet nie spadłam poniżej norm a teraz tragedia