Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 19:57   #2671
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
No i jestem. Ostatnie dwa dni w pracy to był kosmos;/ Się schodziłam jak za starych dawnych czasów, a wieczorem nogi bolały mnie jakbym co najmniej zrobiła maraton.

Do tego tydzień nieprzespanych nocy, bo młłody urządza sobie imprezy i wczoraj padłam przed 21 jak dziecko i wszystko było mi jedno czy kopie mnie po pęcherzu czy po żołądku. Spałam dziś do 9 - 12h!!! Co za luksus....

Dziś pojechałam się rozpieszczać, kupiłam sobie dresy i jakieś koszulki i nowy telefon (bo ja gadżeciara jestem i stary mi się już znudził ) i zjedliśmy rodzinny obiad na mieście

A teraz leżę i Was nadrabiam, ale już zdążyłam zaliczyć drzemkę z lapem na kolanach
intensywny dzień, to teraz i nagroda musi być odpowiednia
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 19:58   #2672
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
no nie masz pojęcia jak ciężko i boleśnie śpi się ze stalowym pośladkiem

piękne zdjęcia

a które w Gdyni polecasz?
Ostatnio na skwerku otworzyli nowe miejsce z Goframi - zaraz za kręconymi lodami. Pychotka Ale najczęściej jadam gofery w sopocie
Stary 2016-04-30, 20:13   #2673
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio na skwerku otworzyli nowe miejsce z Goframi - zaraz za kręconymi lodami. Pychotka Ale najczęściej jadam gofery w sopocie
ja do Władka jeżdżę... sprawdze te z Gdyni jak już się ruszę na wizytę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

zakupoholiczki, te które mają nieaktywny SOW:

dostałam maila ze w 5-10-15 jest meeega wyprzedaż do -60% do 04.05
Stary 2016-04-30, 20:15   #2674
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedziałaś Tżetowi, że u Ciebie musi pasować do koloru etui z telefonu i bielizny?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Podesłałam linka do TŻ Musi wziąć więcej nadgodzin

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Odpoczywaj dużo! Jak pessar ma Ci pomóc, to będzie najlepsza opcja!

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mogą być szklarniowe. W UK są już szklarniowe to w PL nie będzie?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A to nie trochę za mało? Ja bym umarła z głodu....
O 18 pierwsza kolacja a później jest jeszcze druga i trzecia
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:24   #2675
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
heeej
dziś miałam jak na mnie dosyć ruchliwy dzień.
Byłam na targach dziecięcych... chyba się do tego nie nadaję, denerwują mnie ludzie w tym najbardziej sprzedawcy, który nie chcą sprzedać swoich produktów.
Na targach nie potrafię nic znaleźć (o kupnie nawet nie wspomnę)

Mąż zabrał mnie na obiad do knajpki

A wyprawę zakończyliśmy spacerem z kotem (zdjęcia jeszcze przez chwilę w klubie)

teraz padam..

Jutro przyjeżdża tesciowa na obiad także też będę miała dyspensę od leżenia, a później czeka mnie leżenie do 10.05

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

rdzewieje...
uff zdążyłam zajrzeć do klubu..stosowany komentarz zostawiłam

co jedliście?
co serwujesz teściowej?
buahahahha... ponoć coca-cola jest dobra na rdzę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:29   #2676
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
uff zdążyłam zajrzeć do klubu..stosowany komentarz zostawiłam

co jedliście?
co serwujesz teściowej?
buahahahha... ponoć coca-cola jest dobra na rdzę
mąż jadł jakieś mięso na patyku z ryżem a ja sałatkę (pyszną) libańska sałatka z kaszą bulgur, pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą, świeżą miętą i natką pietruszki z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek, podawana z sosem jogurtow-omiętowym i świeżo wypiekaną bułką pit

teściowa dostanie to co co mąż jej zrobi :P ode mnie dostanie sałatkę ze świeżych warzyw + zioła z ogródka :P

A ty co miałaś dziś pysznego na obiad?
Stary 2016-04-30, 20:30   #2677
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem z ciekawości miałam sprawdzić ile ma, ale zapomnialam wziąć metr Następnym razem, jak będe to zmierzę czyli za jakieś 3 tyg Na oko wydaje się wysokie, akurat dla mnie W ikei np. wydawały sie za niskie

DobraDusza trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze

Kobietki gratulacje za rozpoczęty III trymestr!

dzięki, dziś już kupiłam z tej samej firmy tylko inny model, sówki też były i też ze względu na wysokość - mimo że jestem średniego wzrostu to do tego z ikei musiałabym się zginać w pół zeby wyjąć dziecko

wyszliśmy na zakupy dziś o 10, wróciliśmy po 19 - padam na twarz
łóżeczko, materac, pościel i wypełnienie, rożek, butelkę i kilka pierdołek mamy z głowy oczywiście nie obyło się bez kupienia kilku ciuszków, nie wiem gdzie my to będziemy trzymać i kiedy mała to wszystko założy

Tija - niestety nie było toreb Skip Hop u mnie w TK maxx więc nie sprawdziłam ceny
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:47   #2678
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
mąż jadł jakieś mięso na patyku z ryżem a ja sałatkę (pyszną) libańska sałatka z kaszą bulgur, pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą, świeżą miętą i natką pietruszki z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek, podawana z sosem jogurtow-omiętowym i świeżo wypiekaną bułką pit

teściowa dostanie to co co mąż jej zrobi :P ode mnie dostanie sałatkę ze świeżych warzyw + zioła z ogródka :P

A ty co miałaś dziś pysznego na obiad?
mniam mniam uwielbiam tabbouleh..nie jadłam wieki..
zioła z ogródka dla teściowej? odważnie
hmm..ja miałam to co mąż zrobił czyli szaszłyki z bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, pieczarek z ajwarem, camembert z żurawiną, sałatka z suszonymi pomidorami, fetą, sałatami, pestkami dyni i vinaigrette, koktajl z gruszki, jarmużu, awokado, cytryny...w sumie to zielenina z serem z popitką z zieleniny
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:53   #2679
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
hmm..ja miałam to co mąż zrobił czyli szaszłyki z bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, pieczarek z ajwarem, camembert z żurawiną, sałatka z suszonymi pomidorami, fetą, sałatami, pestkami dyni i vinaigrette, koktajl z gruszki, jarmużu, awokado, cytryny...w sumie to zielenina z serem z popitką z zieleniny

Wchodzi sobie człowiek wieczorem na to forum, niby jest najedzony bo zjadł bułkę z masłem i dżemem, jest zadowolony! A tu czyta o jakis kurczę szaszłykach i camembertach i innych rarytasach! Za pisanie takich rzeczy powinien byc ban na forum na parè godzin
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:55   #2680
florencee
Zadomowienie

Cytat:
piękne miejsca- własnie w takie zawsze z mężem śmigamy na rowerach albo na spacer z psiakiem.. dziś zadowoliliśmy się balkonem, skąd na szczęście przynajmniej częściowo jest podobny widok..ale już zostałam odtransportowana na kanapę.. oddech świezym powietrzem od dwóch tygodni.. Mała kopała jak oszalała..

aktualny wynik jest już chyba w normie..może to jednak zbliżający się trzeci trymestr albo przesilenie wiosenne..może też być regeneracja po infekcji ostatniej..

może i nie wiem, mi moje smakują najbardziej
mąż kupił do nich dziś specjalnie borówki, ale obiad zjedliśmy dość późno, więc na deser była latte w słońcu..a gofry chyba przekładamy na jutro..

pani w sklepie powiedziała,że są z hiszpani.. kupiłam takie jakiś czas temu jak miałam ochotę na nie, ale były blee

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

miałam pytać jak tam Twoja stal?
Może faktycznie zbieram się jeszcze po chorobie, teraz znowu mi się strasznie spać chce.

Cytat:
heeej
dziś miałam jak na mnie dosyć ruchliwy dzień.
Byłam na targach dziecięcych... chyba się do tego nie nadaję, denerwują mnie ludzie w tym najbardziej sprzedawcy, który nie chcą sprzedać swoich produktów.
Na targach nie potrafię nic znaleźć (o kupnie nawet nie wspomnę)

Mąż zabrał mnie na obiad do knajpki

A wyprawę zakończyliśmy spacerem z kotem (zdjęcia jeszcze przez chwilę w klubie)

teraz padam..

Jutro przyjeżdża tesciowa na obiad także też będę miała dyspensę od leżenia, a później czeka mnie leżenie do 10.05

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

rdzewieje...
Fajnie, że trochę odpoczniesz od leżenia.

Nie znoszę takich jakże zaangażowanych sprzedawców.

Cytat:
No i jestem. Ostatnie dwa dni w pracy to był kosmos;/ Się schodziłam jak za starych dawnych czasów, a wieczorem nogi bolały mnie jakbym co najmniej zrobiła maraton.

Do tego tydzień nieprzespanych nocy, bo młłody urządza sobie imprezy i wczoraj padłam przed 21 jak dziecko i wszystko było mi jedno czy kopie mnie po pęcherzu czy po żołądku. Spałam dziś do 9 - 12h!!! Co za luksus....

Dziś pojechałam się rozpieszczać, kupiłam sobie dresy i jakieś koszulki i nowy telefon (bo ja gadżeciara jestem i stary mi się już znudził ) i zjedliśmy rodzinny obiad na mieście

A teraz leżę i Was nadrabiam, ale już zdążyłam zaliczyć drzemkę z lapem na kolanach
Współczuję tych nieprzespanych nocy i bieganiny w pracy. Dobrze, że trochę się mogłaś porozpieszczać.

Cytat:
ja do Władka jeżdżę... sprawdze te z Gdyni jak już się ruszę na wizytę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

zakupoholiczki, te które mają nieaktywny SOW:

dostałam maila ze w 5-10-15 jest meeega wyprzedaż do -60% do 04.05
Chyba mam nieaktywny, zerkam na stronkę, dzięki!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 20:57   #2681
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Moją opinię opieram na praktykach w szpitalu przy paniach zajmujących się laktacją. Firmą typowo dbającą o KP jest Medela. Ich laktatory i ogólnie wszystkie akcesoria są nastawione do karmienia piersią. Ja kupiłam laktator z Medeli ręczny używany. Jak będę potrzebować elektryczny to również kupię z Medeli. To nie jest reklama

który konkretnie laktator medeli wybrałaś?
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:14   #2682
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mi twardnieje przy pełnym pęcherzu. Czasami to pierwsza oznaka, ze muszę do toalety. Jak noe pójdę to twardnieje dalej, jak pojde to spokojnie przechodzi. Czasami przy zmianie pozycji.
Wiem, ze to głupie, ale rak sobie myślę, ze nawet jakbym miala teraz leżeć to to juz tylko max 15tyg, a nie ok 30. Jakoś mi z tym lżej.

Mam dokładnie tak samo. Przy pełnym pęcherzu szczególnie w nocy mam twardy ale po toalecie przechodzi.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechac nad morze, ale lekarz trochę kręcił nosem.
To robię pranie, maz cos tam muruje ze szwagrem, potem tańce, zakupy i grill.
Jutro mam nadzieję na basen (jak bedzie otwarty, a jak nie to w pon), mąż ma malowac samochód.
A potem to będę leżeć na lezaczku w ogrodku albo na balkonie i robic nic.
Zazdroszczę basenu. U nas tylko taki z wodą chlorowaną
A zarówno ginekolog jak i Pani na szkole odradzały. Jedynie z wodą ozonowaną a to musiałabym jechać z 80km

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A co do smoczków, to ja też nie jestem fanką. Ale synek miał, bo potrzebował. Kupowalam mu takie z aventu przeźroczyste, prawie nie było ich widać po pierwszych urodzinach sam wyrzucił smoka, bardzo bezboleśnie poszło odstawianie. Moim zdaniem warto jeden mieć taki dla noworodka, bo uwierzcie mi, plany to jedno, ale wykonanie ich to coś zupełnie innego

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Na początek na pewno wystarczy. Katarek ma tę wadę, ze przy każdym użyciu trzeba odkurzacz wyciągać ja mam taki pionowy bezprzewodowy, który stoi w kuchni, więc luz, ale jakbym miała za każdym razem z jakiegoś schowka brać odkurzacz, podłączać, chować, to pewnie nie byłabym aż tak wielką fanką tego odciągacza
Chyba dokupię w takim razie odkurzacz podręczny bo wyciągać i składać za każdym razem rainbowa to mi sie nie będzie chciało

Cytat:
lepiej rodzić później..choć już zagrożenie życia u dziecka jest raczej niewielkie..

u nas jest wiosennie, słonecznie..mąż mi uwił gniazdko na tarasie, rozpala grilla, ja się grzeję na wyrku rozkładanym z kotem
brzmi cudownie
U mnie miało być dziś lenistwo a wyszedł dzień tak intensywny, że dopiero weszłam do domu :/
Rano przynajmniej się wyspałam ale potem to był jakiś sajgon.
W końcu mam czas usiąść na chwilę do wizażu
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:17   #2683
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam trochę słoneczka ze spaceru! u nas jest niesamowicie piękna pogoda! tak mogłoby już zostać
Super! Zdjęcie z motylkiem - bomba!

My też planów w zasadzie nie mamy konkretnych, mieliśmy jechać do mojej koleżanki do Mrągowa ale zapowiedzieli się do nas goście na jutro więc dziś akcja sprzątanie, pieczenie ciast itd . Układałam też ciuszki z paczki od cioci z USA. Przydałaby się kolejna szafa . Jest też u nas córa męża (właśnie śpią razem z Natalką ) i jeśli planujemy jakieś atrakcje to takie pod kątem dziewczyn właśnie - może wypad na basen, może zwiedzenie któregoś z punktów Baśniowego Szlaku - tu info dla zainteresowanych (jeśli pogoda pozwoli). Mamy też w planach odwiedzić znajomych i mam nadzieję, że do nas też ktoś jeszcze zawita.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:25   #2684
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O matko dla mnie nie lubiącej warzyw byłby to koszmar
no dobra tylko ten camembert byłby ekstra
no i koktajl z gruszki gdyby nie te dodatki
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-30, 21:36   #2685
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jezu, zrobiłam porządki w ubraniach. Mam tyle rzeczy, ze szok. Połowy pewnie nie założę dziewczynom. Samych bodziaków z krótkim rękawem mam 35 sztuk. Sukienek na oko ze 20, pajace to trzy kupki, nawet nie liczę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:37   #2686
Kasmina
Rozeznanie

Tż zabrał mnie dziś na paradę parowozów pogoda była piękna! Potem sprzątaliśmy bo od jutra mamy gości pierś i skrzydełka już się marynują na grilla

Myślałam że pół nocy będę was nadrabiać a tu spokojnie

Bartuś dziś drapie mnie po jakichś kościach takie śmieszne uczucie...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Jezu, zrobiłam porządki w ubraniach. Mam tyle rzeczy, ze szok. Połowy pewnie nie założę dziewczynom. Samych bodziaków z krótkim rękawem mam 35 sztuk. Sukienek na oko ze 20, pajace to trzy kupki, nawet nie liczę.
Podziel się
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:38   #2687
kasia_ruda
Zakorzenienie

Myślę, że i dwie pary bliźniąt tego nie wynoszą. To tylko do rozmiaru 62. Reszta w prózniowych workach jedzie do babci tżta na strych.

Stary 2016-04-30, 21:42   #2688
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Wczoraj się pochwaliłam, że spałam całą noc, a dziś znów bezsenność

Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy Przeglądnęłam multum smoczków i tak wstępnie myślę o takich:

[...]

Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ?
Ja mam chyba z 15 smoczków Avent 0-2 miesiące - dostałam od sąsiadki która pracuje w szpitalu i na razie nie zamierzam kupować innych. Jak dzieci będą ciągnąć to pomyślę o jakimś lepszym później, od 2 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam się w 27 tygodniu 0 dniu
Pierwszym dniu siódmego miesiąca
Pierwszym dniu III trymestru. :-D
My zaczynamy III trymestr w czwartek

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
trzymaj się ciepło i informuj nas na bieżąco!!!

Mamusie, macie jakieś plany na majowy weekend?
My w domu niestety, choć pogoda w Trójmieście iście wiosenna. TŻ pracuje nocami, jutro idziemy na chwilę na urodziny kolegi bo od 3 w nocy TŻ musi pracować a jeszcze chwilę powinien odpocząć w domu.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy obadać staniki dla karmiących w esotiqu - jakoś mnie nie przekonały i nic nie kupiłam w końcu.. potem h&m, chciałam przymierzyć staniki i legginsy ale nie było mojego rozmiaru ani w tym ani w tym! Dziś drugie podejście do innego h&m. Potem trafiliśmy do tesco obadać ciuszki dziecięce, i przyznam szczerze że moim zdaniem bardzo fajna ta ich bawełna plus trafiliśmy na jakieś resztki wyprzedaży chyba bo część była poprzeceniana -50% albo -30% i kilka kompletów coraz łatwiej idzie to kupowanie. A na koniec okazało się, że mamy obok smyk megastore i wyszłam z paczką pajaców na które patrzyłam w internecie zaraz będę wszystko otwierać i Wam pokażę teraz musimy szybko komodę kupić żebym miała to gdzie trzymać!

Dobrej soboty mamuśki

p.s. u mnie w lidlu też jest mascarpone
Ja stanik do karmienia to kupię chyba przed samym porodem, bo moje piersi zmieniają się cały czas i np. staniki kupione w 3 miesiącu powoli robią się ciasne...
Ubranka F&F z Tesco mają super bawełnę, ze Smyka też, ja lubię też z H&M.
Te pajace ze Smyka też mam w rozmiarze 62, kupowałam online na promocji -40%. Reszta zdjęć mi sie nie wkleja.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, czy kupować ten laktator..
Z drugiej strony będę miała cc i martwię się, że będą problemy z naturalnym kp i trzeba będzie się nim wspomóc... a poza tym wygoda, gdybym potrzebowała gdzieś wyjść i tatuś zostałby z Małą

Jaki Wy kupujecie? Który jest dobry, a nie za drogi?
Ja właśnie się zastanawiam czy kupować laktator już czy jeszcze poczekać... Chcę na pewno Medelę Swing, to jedyna opcja jaką rozważam. Niestety nowy kosztuje prawie 600 zł więc szukam fajnych ofert z używanymi, najlepiej na gwarancji.

Czytałam o tych aspiratorach, a katarka nie da rady odessać normalnie? Ja myślałam że tam sa dwie końcówki, do odkurzacza i normalna do buzi...

Wklejam zdjęcia pokoju chłopaków, w wersji jeszcze roboczej oczywiście. Tylko poprzestawialiśmy meble, nie malowaliśmy ścian bo uznaliśmy że zrobimy to za jakieś 2-3 lata jak chłopaki podrosną. Docelowo to będzie tylko ich pokój, więc z czasem łóżko, zielone regały i biurko zostaną wyeksmitowane. Jest trochę ciasno ale nie dało rady inaczej, bo te wszystkie regały i biurko musiały zostać w pokoju, nie mamy gdzie ich przenieść, łóżko też bo na początku będziemy spać z dziećmi w pokoju - nasza sypialnia jest na górze i byłoby to kłopotliwe gdybyśmy tam spali.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160430_112514.jpg (89,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160430_112610.jpg (80,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160430_112643.jpg (110,0 KB, 38 załadowań)

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 21:46   #2689
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
nie ładnie tak jeść i nie zapraszać i nie częstować

wszystko pysznie brzmi

Cytat:

Myślę, że i dwie pary bliźniąt tego nie wynoszą. To tylko do rozmiaru 62. Reszta w prózniowych workach jedzie do babci tżta na strych.

o matko! ile tego
Stary 2016-04-30, 21:46   #2690
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja też planuję madelę swing - za tydzień są targi używek i mam nadzieję, że tam kupię w dobrym stanie.

Dziewczyny, na ten miesiąc mam zapisane kupno termometru.....Pisałyście , że takie bezdotykowe są do doopy. Ale TŻ ma taki w pracy i się na taki nastawił.
Mi chyba bardziej odpowiadałby taki do ucha....

A co wy polecacie? Wiem, że temat się przewijał, ale ja sobie nie zapisałam....
Stary 2016-04-30, 21:49   #2691
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też planuję madelę swing - za tydzień są targi używek i mam nadzieję, że tam kupię w dobrym stanie.

Dziewczyny, na ten miesiąc mam zapisane kupno termometru.....Pisałyście , że takie bezdotykowe są do doopy. Ale TŻ ma taki w pracy i się na taki nastawił.

ja własnie taki bezdotykowy planuję kupić. Dziewczyny pisały jeszcze o jakimś z miękką końcówką do wtykania ..
Stary 2016-04-30, 21:50   #2692
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Wow !! Ja też mam furę rzeczy ale to robi wrażenie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-30, 21:50   #2693
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ten i bardzo polecam
Zobacz ofertę: DOBRY TERMOMETR BEZDOTYKOWY DZIECIĘCY KARDIOLINE
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5729408903
Pomiary się zgadzają, używałam go też do mierzenia temoeratury wody do kąpieli. Bardzo fajny jest
Stary 2016-04-30, 22:02   #2694
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ten i bardzo polecam
Zobacz ofertę: DOBRY TERMOMETR BEZDOTYKOWY DZIECIĘCY KARDIOLINE
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5729408903
Pomiary się zgadzają, używałam go też do mierzenia temoeratury wody do kąpieli. Bardzo fajny jest

Pokazałam TŻ, niech on też coś do tej wyprawki wybierze Najwyżej będzie na niego:P
Stary 2016-04-30, 22:03   #2695
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Wklejam zdjęcia pokoju chłopaków, w wersji jeszcze roboczej oczywiście. Tylko poprzestawialiśmy meble, nie malowaliśmy ścian bo uznaliśmy że zrobimy to za jakieś 2-3 lata jak chłopaki podrosną. Docelowo to będzie tylko ich pokój, więc z czasem łóżko, zielone regały i biurko zostaną wyeksmitowane. Jest trochę ciasno ale nie dało rady inaczej, bo te wszystkie regały i biurko musiały zostać w pokoju, nie mamy gdzie ich przenieść, łóżko też bo na początku będziemy spać z dziećmi w pokoju - nasza sypialnia jest na górze i byłoby to kłopotliwe gdybyśmy tam spali.
to już prawie 7mc rozpoczynacie

fajnie, że się wszystko zmieściło w pokoiku sówka prześliczna

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-30 o 22:04
Stary 2016-04-30, 22:08   #2696
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazałam TŻ, niech on też coś do tej wyprawki wybierze Najwyżej będzie na niego:P

Zarzuty wobec termometrów bezdotykowych są takie, ze roznią się pomiary jeden po drugim. Ten mój, jak mierzę np trzy razy, czoło i skronie obie, to różnica wynosi może 0,2 st, więc jest naprawdę ok. Dla mnie wygodniejszy, bo nic nie wtykam dziecku. Mój syn jest tak ruchliwy, że nawet z tym do ucha byłby problem. I na pewno by go to budzilo, bo on strasznie czujnie sypia.
Stary 2016-04-30, 22:20   #2697
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
No i super !! Co tam ciasno - są przyzwyczajeni

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Jeszcze wracając do tematu make up-owego.
Te dziewczyny które mają meteoryty macie wersję w kompakcie czy kuleczki? Co polecacie?
I który kolor macie?

Znowuzapomniałamhasla Ty polecałaś róż z Estee Lauder i mówiłaś, że który kolor masz?
Wybrałam się specjalnie do douglasa żeby wybrać odcień to mieli tylko 2 jeden bronzujący (zupelnie nie dla mnie) i drugi pink tease który jest żywo różowy ( również zbyt mocny jak dla mnie)
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-30 o 22:51
Stary 2016-04-30, 22:39   #2698
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam chyba z 15 smoczków Avent 0-2 miesiące - dostałam od sąsiadki która pracuje w szpitalu i na razie nie zamierzam kupować innych. Jak dzieci będą ciągnąć to pomyślę o jakimś lepszym później, od 2 miesiąca.

My w domu niestety, choć pogoda w Trójmieście iście wiosenna. TŻ pracuje nocami, jutro idziemy na chwilę na urodziny kolegi bo od 3 w nocy TŻ musi pracować a jeszcze chwilę powinien odpocząć w domu.

Ja stanik do karmienia to kupię chyba przed samym porodem, bo moje piersi zmieniają się cały czas i np. staniki kupione w 3 miesiącu powoli robią się ciasne...
Ubranka F&F z Tesco mają super bawełnę, ze Smyka też, ja lubię też z H&M.
Te pajace ze Smyka też mam w rozmiarze 62, kupowałam online na promocji -40%. Reszta zdjęć mi sie nie wkleja.

Ja właśnie się zastanawiam czy kupować laktator już czy jeszcze poczekać... Chcę na pewno Medelę Swing, to jedyna opcja jaką rozważam. Niestety nowy kosztuje prawie 600 zł więc szukam fajnych ofert z używanymi, najlepiej na gwarancji.

Czytałam o tych aspiratorach, a katarka nie da rady odessać normalnie? Ja myślałam że tam sa dwie końcówki, do odkurzacza i normalna do buzi...

Śliczne komody gdzie kupiłaś? jeśli możesz zdradzić
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 22:39   #2699
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
No i super !! Co tam ciasno - są przyzwyczajeni

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Jeszcze wracając do tematu make up-owego.
Te dziewczyny które mają meteoryty macie wersję w kompakcie czy kuleczki? Co polecacie?
I który kolor macie?

Ja mam wersje w kuleczkach 02 prasowane mam tez ale chyba kolor jest tam jeden tylko
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 22:44   #2700
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
to już prawie 7mc rozpoczynacie

fajnie, że się wszystko zmieściło w pokoiku sówka prześliczna
Sówka to spontaniczny zakup, w Ikei TŻ wziął do ręki, zaczął się bawić i tak nas ta sowa rozbawiła że wzięliśmy. To pacynka, jest prześmieszna, jak na tym filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=Hc3p3miOUzU

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Śliczne komody gdzie kupiłaś? jeśli możesz zdradzić
Ikea Tarva dokupiliśmy tylko gałki, również w Ikei, bo te oryginalne sa malutkie. Komody były malowane bezbarwną lakierobejcą więc mają nieco cieplejszy odcień niż te surowe z Ikei

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości